Σάββατο 18 Απριλίου 2009

«War In Chess»: Μπανίκας εναντίον Rybka 3

Το war in chess παραθέτει την εικόνα του παιχνιδιού απέναντι στην εικόνα του πολέμου με λέξεις που μας μεταφέρουν από το ένα σημείο στο άλλο. Tην Δευτέρα 20 Απριλίου 2009 ο πρωταθλητής Ελλάδας Χρίστος Μπανίκας θα αρχίσει μια παρτίδα με λευκό χρώμα εναντίον του σκακιστικού προγράμματος Rybka 3. Μέσω τις αρχικής σελίδας www.spyrosnakas.com οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν την παρτίδα σε ζωντανό χρόνο καθώς επίσης και να ψηφίζουν για την επόμενη κίνηση της μηχανής.

14 σχόλια:

Sof είπε...

Τι ώρα αρχίζει; Δεν υπάρχουν λεπτόμερειες στο site της εκδήλωσης.

Schrödinger's Cat είπε...

Όντως, το site δεν περιέχει καμία πληροφορία για την ώρα έναρξης. Αν κάποιος υπεύθυνος διαβάζει, ας μας δώσει τα φώτα του...

Ανώνυμος είπε...

mexri tis ennia to argotero tha paixtoun oi protes kiniseis

Rybka είπε...

Προβλέπω ότι το Rybka θα χάσει γρήγορα αν παίζονται οι "τακτικές", που ψηφίζουν οι θεατές και μόνο. Ήδη έχει παιχτεί περίεργο άνοιγμα.

Sof είπε...

Το άνοιγμα δεν είναι περίεργο, με 3...δ5 βγαίνει σλαβική, αλλά η εκδήλωση θα έπρεπε να είναι καλύτερα οργανωμένη.

-Βιβλίο ανοιγμάτων έχει το κομπιούτερ;
-Χρόνος σκέψης υπάρχει;
- Σε τι υπολογιστή παίζει το Rybka;

και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ

nakaspy είπε...

γεια σας
απλα θα ηθελα να ενημερωσω οτι δεν ειναι εκδηλωση ειναι ενα media art εργο και απευθυνεται και σε κοσμο που δεν εχει σχεση με το σκακι.Επισης το εργο δεν ειναι η παρτιδα απο μονη της αλλα η αλληλεπιδραση παιχνιδιου-πολεμου καθως και ανθρωπων-μηχανης. Με το τελος της παρτιδας βεβαια θα δημοσιευθουν ολες οι λεπτομερειες.
ευχαριστω
www.spyrosnakas.com

Χρήστος Γκορίτσας είπε...

Φίλτατε Σπύρο, θερμά συγχαρητήρια για τη σύλληψη του έργου! Η ιδέα ότι το σκάκι μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης με αναφορές στην εκτός σκακιέρας πραγματικότητα τόσο για σκακιστές όσο και για μη σκακιστές είναι εξαιρετικά γοητευτική, διότι ανοίγει έναν ακόμη δίαυλο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης του σκακιστικού μικρόκοσμου με την κοινωνία.
Προτρέπω όλους τους διαδικτυακούς φίλους να συμμετάσχουν ενεργά στην εξέλιξη του έργου, να ψηφίζουν και να διαβάζουν τις παραπομπές.
Όμως, επειδή το καλλιτεχνικό ΕΛΟ μου δεν ξεπερνά το μέσο όρο, θα χρειαστώ ιδιαίτερο μάθημα στο "Cello". Κερνάω καφέ. Είσαι μέσα; :-)

Paparazzo είπε...

Δείτε στην ιστοσελδα της Chessbase:

http://www.chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=5360

μια άλλη καλλιτεχνική απεικόνιση.

Στο βιντεάκι , να υποθέσουμε ότι η κυρία - μηχανή είναι η Rybka και ο συμπαίκτης της ο GM ;

nakaspy είπε...

χριστο επειδη και εμενα το σκακιστικο μου ελο ειναι κατω απ το μεσο ορο, δεχομαι ! :-)

SirJohn είπε...

Πάντως το δικό μου Rybka 3 δεν έχει μαντέψει κίνηση από αυτά που παίζει η μηχανή....

nakaspy είπε...

γιαννη μαλλον ψηφιζεις περιεργες λεξεις, γι αυτο...

Μετοικος στη Νισυρο είπε...

Το 17ο Παγκοσμιο πρωταθλημα υπολογιστων διεξαγεται αυτες τις μερες (11-19/5) στην Παμπλονα της Ισπανιας.Μετα τους πρωτους 4 γυρους προηγουνται χωρις απωλειες Junior και Rybka.Το επισημο site των διοργανωτων και ζωντανη αναμεταδοση των παρτιδων εδω:http://www.grappa.univ-lille3.fr/icga/tournament.php?id=192&lang=5

Μετοικος στη Νισυρο είπε...

Με νικη επι του Junior στον τελευταιο γυρο η Rybka κατεκτησε το 3ο της διαδοχικο Παγκοσμιο πρωταθλημα υπολογιστων με 7 νικες και 2 ισοπαλιες(Shredder,Hiarcs).
Πιο κατω στους 6,5 βαθμους Shredder,Junior,Deep Sjeng.

Ανώνητος είπε...

Σε άλλες χώρες ψηφίζουν οι επισκέπτες τις κινήσεις και των δύο παρατάξεων (αφού διαβάζουν και τα σχόλια δυνατών παικτών).
Στην ιστοσελίδα Γερμανικής Εφημερίδας :
http://www.thueringer-allgemeine.de/ta/ta.thueringer-politik-schach.spiel.php
κάθε παράταξη αντιπροσωπεύει ένα από τα ισχυρά κόματα. Φαντάζεσθε να γινόταν στην Ελλάδα παρόμοια μάχη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ?