Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Ομαδικά Πρωταθλήματα Αττικής 2010


Συνεχίζονται την Κυριακή 7 Μαρτίου οι αγώνες για τον ΠΟ Α' Εθνικής Αττικής, με τις συναντήσεις του 8ου γύρου. Πανιώνιος και ΑΕΚ βρίσκονται πολύ κοντά στις δυο προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στους αγώνες της Α' Εθνικής, το καλοκαίρι.

Πανιώνιος - ΔΚΠ Άνω Λιοσίων, ΑΣΟΠ Δίας - ΣΟ Αιγάλεω, ΓΣ Ασπροπύργου - Πανελλήνιος, ΑΕΚ - Πειραϊκός, Ζήνων Γλυφάδας ρεπό.

Ιστοσελίδα: http://www.essnachess.gr/

29 σχόλια:

αυτόπτης μάρτυρ είπε...

Εξαιρετική η φωτογραφία! Υπάρχει κάποιο αρχείο όπου μπορούμε να βρούμε άλλες παρόμοιες;

Schrödinger's Cat είπε...

Την είχα βρει πριν από πολύ καιρό και την είχα σώσει στο δίσκο, αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι την πηγή.

Ανώνυμος είπε...

υπαρχει ενημερωση για τα σημερινα αποτελεσματα στον ΠΟΑ?

Unknown είπε...

AEK - Πειραϊκός 8-4

Schrödinger's Cat είπε...

Πανιώνιος - ΔΚΠ Άνω Λιοσίων 8,5-3,5. Πανιώνιος και ΑΕΚ ανεβαίνουν στην Α' Εθνική κατηγορία. Υποβιβάζονται ο ΑΣΟΠ Δίας και το ΔΚΠ Άνω Λιοσίων. Απομένει μια αγωνιστική, χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Πολυ κοντα στην εξασφαλιση της πρωτης θεσης του πρωταθληματος στις περιοχες τους βρισκονται ο ΣΟ Ξανθης (υπολειπεται ενας αγωνας με τον Γαλαξια Δραμας που δεν φαινεται να μπορει ν'αποτελεσει εμποδιο στον δρομο του)και ΣΟ Πτολεμαιος Πτολεμαϊδας(του μενει να δωσει εναν αγωνα με την Καστορια).Η Ξανθη εχει δικαιωμα να παιξει στην Α'Εθνικη,ενω λογικα ο Πτολεμαιος πρεπει να παιξει μπαραζ με την Λ.Π.Φλωρινας για μια θεση στα τελικα.
Στην Θεσσαλονικη το προβαδισμα για ανοδο στην Α'Εθνικη ανηκει στον Παναθλητικο Συκεων που χρειαζεται μια νικη απεναντι στο Χρονικο Παπαφη για να την εξασφαλισει απο την Σκ.Παρεμβαση Τριανδριας.Οι δυο ομαδες εχουν απο μια ηττα αλλα ο Παναθλητικος εχει νικησει στον μεταξυ τους αγωνα.Στεκι Νεαπολης και Βορρας Αμπελοκηπων πεφτουν απο την ΠΟΑ και θα τις αντικαταστησουν ο Επικουρος Πολιχνης και μια απο τις Φιλοξενια Θερμαϊκου,ΣΟ Αστυνομιας.
Ο ΣΟ Πατρων με τον A.Braun στην συνθεση του,νικησε 7.5-4.5 την ΝΕ Πατρων και εμεινε μονος πρωτος στην βαθμολογια.

Δημήτρης Σκυριανόγλου είπε...

Για τον ΠΟ Α' Εθνικής στην Αττική:

ΑΣΟ "Δίας" Πετρούπολης - ΣΟ Αιγάλεω 6,5-5,5


Για την ΕΣΣΚΕΔΥΜ (Δυτική Μακεδονία) εξ όσων γνωρίζω με απόφαση ΓΣ της ένωσης δε θα υπάρξει φέτος μπαράζ μεταξύ των δύο πρώτων τις δύο τελευταίες χρονιές (ΛΠ Φλώρινας πέρυσι και ΣΟ Πτολεμαΐδας (πιθανώς) φέτος) αλλά στη φετινή τελική φάση της Α' Εθνικής θα αγωνιστεί ο περυσινός πρώτος δηλ. η ΛΠ Φλώρινας.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

@Σκυριανογλου:
Κατι τετοιο καταλαβα κι εγω διαβαζοντας το site της EΣΣΚΕΔΥΜ οτι φαινεται να εχουν αποφασισει,γι αυτο ημουν επιφυλακτικος,αλλα αυτο σκονταφτει στην προκυρηξη του πρωταθληματος δες http://www.chessfed.gr/declarations/
declarations191.htm παραγραφος 13.β

zisis είπε...

17o Μαθητικό Πρωτάθλημα Ν.Δράμας
Αποτελέσματα και φωτορεπορτάζ στην ιστοσελιδα του Γαλαξία Δράμας
http://galaxiasdramas.blogspot.com/

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Τελευταια αγωνιστικη,αυριο στην ΠΟΑ της Αττικης,χωρις ωστοσο βαθμολογικο ενδιαφερον καθως και να νικησει ο Ζηνωνας τον Πανιωνιο,υστερει στην ισοβαθμια απο την ΑΕΚ που ετσι κι αλλιως δυσκολα θα παραχωρησει βαθμο στον Πανελληνιο.Λιοσια και Διας Πετρουπολης εχουν ηδη πεσει.
Δυο γυρους πριν απο το τελος στην Θεσσαλονικη ο Παναθλητικος εχει ρεπο ενω η Σκακ.Παρεμβαση Τριανδριας χρειαζεται νικη με τον Φοιβο Συκεων για να συνεχισει να ελπιζει.
Η Καστορια αντιμετωπιζει τον Πτολεμαιο στην τελευταια αγωνιστικη της ΕΣΣΚΕΔΥΜ και θεωρητικα ελπιζει για την κατακτηση του πρωταθληματος αν νικησει αλλα μαλλον η διαφορα των ομαδων ειναι μεγαλη,ενω στην Πατρα ο ΣΟ Πατρων αντιμετωπιζει την ΕΣ Αιγιαλιας στην πορεια του προς τον τιτλο.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

O Πτολεμαιος με τον Σωκρατη Γκεκα στην συνθεση του νικησε και την Καστορια 10-1.5 και κατεκτησε το πρωταθλημα στην Κεντρικη-Δυτικη Μακεδονια.(Αν καποιος ξερει τι ακριβως ισχυει για την ανοδο στην Α'Εθνικη,απο την περιοχη,παρακαλω ας το γραψει).
Νικησε η Σκ.Παρ.Τριανδριας τον Φοιβο Συκεων 8-4 και διατηρει θεωρητικες ελπιδες για τον τιτλο αν παραπατησει ο Παναθλητικος την τελευταια αγωνιστικη (28/3) με το Χρονικο,ενω συνεχιζει το σερι των νικων ο ΣΟ Πατρων 10.5-1.5 την ΕΣ Αιγιαλειας,παιζει με τον ΣΟ Ριου στις 25/3

Schrödinger's Cat είπε...

Ξεκαρδιστικό βίντεο
http://freeskaki.blogspot.com/2010/03/65.html

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Η ΕΣΘ δυσκολευτηκε αλλα κατεκτησε το Κυπελλο στην Θεσσαλονικη.Στον χθεσινο τελικο αναδειχτηκε ισοπαλη 2-2 με τον ΣΣ Πευκων(Θα παιξει στην Α'Εθνικη φετος) αλλα υπερισχυσε στο κριτηριο Βερολινου.Αναλυτικα τα αποτελεσματα:

1) Θάνος Μαστροβασίλης - Dimitar Dochev 1/2

2) Δημήτρης Μαστροβασίλης - Κλεάνθης Βαφειάδης 1/2

3) Davit Zakarian - Δημήτρης Εξίζογλου 1-0

4) Παναγιώτης Πάμπαλος - Πάρις Ζιώγας 0-1

http://www.pefkachess.gr/frontend/index.php

Statistikos είπε...

H istoselida tis ESSNA xeperase se episkepsimotita aftin tis ESO, symfwna me tis metriseis tis "Alexa". Afto symvainei giati i ESSNA ehei synehws agwnes (twra eginan kai oi Mathitikoi Attikis) enw i ESO argei.
sigharitiria Gatye gia to "skakistiko.logspot", pou diatirei tin prwti thesi anamesa stis ellinikes skakistikes isoselides.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

H δευτερη αγωνιστικη του ΠΟΑ της Κρητης διεξαγεται σημερα τ'απογεμα.Στο πρωταθλημα συμμετεχουν 8 ομαδες,με την νικητρια ν'αντιμετωπιζει την περσινη πρωταθλητρια Σκ.Ακ.Γαζιου(που κι αυτη μετεχει στους αγωνες)για μια θεση την Α'Εθνικη.
Την πρωτη μερα ειχαμε:
1 SK.AKAD.GAZIOU SK.O.RETHIMNOU 8 : 4
2 OTE HANION O.A.HANION 7 : 5
3 O.F.IRALIOU NEOI IRODOTOU 8½ : 3½
4 O.A.A.IRAKLIOU LATO AGIOU NIKOLAOU 6 : 5½

Με την Σ.Α.Γαζιου αγωνιζεται ο Πολωνος GM Olszewski Michal(2549),ενω με τον Ο.Α.Α.Ηρακλειου ο Ολλανδος ΙΜ R.Ris(2422)
Περισοτερα στο http://www.essk.gr/ αλλα και στο http://chess-results.com/tnr32005.aspx?lan=1

ΣΟ Πατρων και ΣΟ Ξανθης κατεκτησαν και τυπικα τα πρωταθληματα στις περιοχες τους.
http://chess-results.com/tnr30650.aspx?lan=1 και http://www.chesskavala.gr/ αντιστοιχα.

Την Κυριακη κρινεται η ανοδος στην Α'εθνικη στην Θεσσαλονικη(την θεση διεκδικουν Παναθλητικος Συκεων και Σ.Π.Τριανδριας) ενω μια θεση στην ΠΟΑ θα καταληξει σε μια απ τις Φιλοξενια Θερμαϊκου,Σ.Ο.Αστυνομιας.Αναλυτικα στο http://skaki.activistis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=461:2010-03-24-20-37-53&catid=63:-2010&Itemid=71

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Στο μπαραζ της Πατρας για μια θεση στην Α'Εθνικη,ΣΟ Πατρων-ΑΣΟ Αιγιου 10-2

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Η Σκ.Ακαδ.Γαζιου νικησε στο ντερμπυ της τελευταιας αγωνιστικης τον ΟΤΕ Χανιων 7.5-4.5 και εξασφαλισε την συμμετοχη της στο επομενο πρωταθλημα Α'Εθνικης.Στην τελευταια θεση ο ΛΑΤΩ Αγ.Νικολαου υποβιβαζεται

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Στην Θεσσαλονικη ο Παναθλητικος Συκεων νικησε την Παπαφη Χρονικον 7.5-4.5 και εξασφαλισε το εισητηριο για το πρωταθλημα της Α'Εθνικης.
Στην Β'κατηγορια υποβιβαζονται οι Βορρας Αμπελοκηπων,Στεκι Νεαπολης ενω ανεβαινουν Επικουρος Πολιχνης,Φιλοξενια Θερμαϊκου(ισοπαλια στον τελευταιο γυρο με τον Επικουρο)
Δυο νεες ομαδες ανεβηκαν απο την Γ'Εθνικη,η Σκ.Ακαδημια ΕΣΘ Γ.Ιωακειμιδης και η Ολυμπιακη Γαλαξια.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Στο επομενο διασυλλογικο εχουν εξασφαλισει δικαιωμα ν'αγωνιστουν 32 ομαδες,οι παρακατω:

Απο το περσινο πρωταθλημα:

1. ΣΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
2. ΠΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
3. ΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
4. ΣΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ»
5. ΑΟ ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
6. ΣΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
7. ΟΦΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
8. ΕΟΑΟ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
9. ΣΑΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
10. ΦΟΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
11. ΣΑ ΧΑΝΙΩΝ
12. ΣΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
13. ΕΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
14. ΜΑΠΟ Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
15. ΕΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
16. ΟΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ
17. ΣΟ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
18. ΣΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
19. ΣΟ ΙΚΑΡΙΑΣ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ»
20. ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

και απο τις τοπικες ενωσεις:

ΕΣΣΝΑ: Παπαγου,ΑΕΚ,Πανιωνιος
ΕΣΣΝΘΧ: ΣΣ Πευκων,Παναθλητικος Συκεων
ΕΣΣΚ: Σκ.Ακαδ.Γαζιου
ΕΣΣΠ: ΣΟ Πατρων
ΕΣΣΠΕΠ: ΝΟ Ποσειδων Καλαματας
ΕΣΣΑΜΘ: ΣΟ Ξανθης
ΤΕΣΣΑΣ: Σκ.Ακ.Παλαμηδης Χαλκιδας
ΤΕΣΣΔΕ: Συλλογος Ιωαννιτων Σκακιστων
ΕΣΣΚΔΜ: Λεσχη Πολιτισμου Φλωρινας(;)

Εκκρεμουν 2 θεσεις,μια για τον Πρωταθλητη Αιγαιου(οι αγωνες θα γινουν αμεσως μετα το Πασχα στην Αθηνα) και μια προοριζοταν για τον Πρωταθλητη θεσσαλιας αλλα μετα την συσταση της ΕΣΣ Κεντρικης Ελλαδας δεν ξερω την τυχη της..

Το ερωτηματικο διπλα στην Φλωρινα,εκφραζει την επιφυλαξη μου για το αν εχει οριστικοποιηθει η συμμετοχη της.Ο Πτολεμαιος που ειναι ο φετινος πρωταθλητης της περιφερειας δεν κερδιζει κατι;

Ανώνυμος είπε...

Από ΕΣΣ Κεντρικής Ελλάδος ανεβαίνει ο Βόλος μετά από final four που έγινε στη Λαμία. (Λάρισα, Βόλος, Λαμία, Βόρεια Εύβοια). Έτσι πληροφορήθηκα από Λάρισα.

Αντώνης Χατζημανώλης

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

@ Χατζημανωλης

Πολυ σωστα,τα αποτελεσματα των συναντησεων και φωτογραφιες απο τους αγωνες στο:

http://solamias.blogspot.com/

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Στο Περιστερι θα γινει το φετινο Διασυλλογικο,στο Ολυμπιακο Αθλητικο κεντρο Περιστεριου(Πυγμαχια) με συνδιοργανωτες την ΠΣ Περιστεριου και τον τοπικο δημο.Απαραιτητη προϋποθεση η εξασφαλιση χορηγιων 30-40 χιλ ευρω.Εκει θα γινει και το F-4 του Κυπελλου.

Τα Πανελληνια νεανικα θα γινουν στην Καλλιθεα Χαλκιδικης απο 26/6 εως 2/7 με συνδιοργανωτη την Σκ.Ακ.Θεσσαλονικης "Γαλαξιας"

Δεν εγινε δεκτη η ενταξη της ΕΣΣ Κεντρικης Ελλαδας στην ΕΣΟ.Το ΔΣ της ομοσπονδιας καλεσε τα σωματεια Αν.Στερεας,Ευβοιας και Θεσσαλιας να προχωρήσουν στη δημιουργία ένωσης που θα περιλαμβάνει όλους τους νομούς των περιοχών αυτών.(με την τωρινη κατανομη η Ευβοια κοβεται στην μεση)

Αυτα και αλλα στο http://www.chessfed.gr/dioikisi/dioikisi89.htm,
για τον τοπο τελεσης των νεανικων υπαρχει ξεχωριστη ανακοινωση.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρει κανείς γιατί απέσυρε την πρότασή του ο ΣΟ Κορυδαλλού;

Ανώνυμος είπε...

Ξέρει ο Κεφάλας.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Ανοικτη επιστολη 10 σωματειων Α'Εθνικης της Βορειου Ελλαδας που ζηταει αναβολη της διεξαγωγης του Πρωταθληματος και τροποποιηση των τεχνικων του προδιαγραφων η,αν αυτο ειναι ανεφικτο,ακομα και αναστολη του,δημοσιευει ο

http://skaki.activistis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=498:a-&catid=55:2009-11-24-21-25-00&Itemid=18

Ενδιαφερον κειμενο σε σχεση με το Πρωταθλημα Α'εθνικης δημοσιευεται στο

http://halandrichess.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=74:adivision
&catid=42:opinion&Itemid=64
που επανερχεται πολυ ανανεωμενο

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

O Φαρος Βαρβασιου Χιου ειναι η τελευταια ομαδα που απεκτησε το δικαιωμα ν'αγωνιστει στην φετινη Α'εθνικη.Νικησε στον καθοριστικο αγωνα 6.5-5.5 τον Σ.Ο. Μυτιληνης την τελευταια αγωνιστικη, χαρι στην πολυ καλη εμφανιση των νεανικων του σκακιερων.Θεωρητικα θα επρεπε να παιξει μπαραζ με την Καλυμνο αλλα η τελευταια δεν μπορεσε ν'ανταποκριθει στα εξοδα των αγωνων.

http://chess-results.com/tnr32508.aspx?lan=1

και

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=99

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Οριστικοποιηθηκε η διεξαγωγη του φετινου Διασυλλογικου στο Περιστερι απο 5 εως 11 Ιουλιου,συμφωνα με ανακοινωση της Ομοσπονδιας.
Συζητηση διεξαγεται στο http://skaki.activistis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=523:-----2010&catid=89:2010-02-02-10-50-10&Itemid=92#JOSC_TOP

σε ανωνυμο σχολιο,εκει,γραφτηκε οτι φαινεται οτι θα προταθει διαμονη,για τις ομαδες εκτος Αθηνων,σε ξενοδοχεια στο τριγωνο Ομόνοια, Μεταξουργείο, Πλ. Καραισκάκη.

Ανώνυμος είπε...

Α.Ε.Κ.-Σ.Ο.Παγκρατίου 1.5-2.5

Ανώνυμος είπε...

ΦΟΙΒΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΓΑΣ ΑΕΤΟΣ 3-1