Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

Πειραιάς 2007


Ο αγωνιστικός χώρος του 1ου Φθινοπωρινού Τουρνουά βρίσκεται ακριβώς πάνω από τα βράχια της Πειραϊκής, με καταπληκτική θέα προς το Σαρωνικό. Εκεί που που κοιμάται ο Στέλιος ο μπεκρής του τραγουδιού, αλλά και εκεί που μία μικρή Γιαπωνέζα, υπαρκτή αλλά άυλη όπως ο Στέλιος, έλιωνε τα πασουμάκια της.

Αρχίζει το Σάββατο το 1ο Ανοιχτό Φθινοπωρινό Τουρνουά που διοργανώνει ο Πειραϊκός Όμιλος Σκακιστών στον Πολυχώρο του 2ου Γυμνασίου Καλλιπόλεως Πειραιά (καινούργια, κλιματιζόμενη αίθουσα ακριβώς πάνω στη θάλασσα), Ακτή Θεμιστοκλέους και Μαρ. Χατζηκυ­ριακού 137, Πειραϊκή. Χρηματικά έπαθλα της γενικής κατάταξης 500+300+100+100 Ε και έπαθλα σε ειδικές κατηγορίες.

Επίσημη ιστοσελίδα για λεπτομέρειες και δηλώσεις συμμετοχής: http://www.geocities.com/peiraikoschess
Σελίδα Πειραϊκού του Γιάννη Λίτσα: http://users.tellas.gr/~litsman/index.html

12 σχόλια:

Zastrozzi είπε...

Στα βράχια της Πειραϊκής
κοιμάται ο Στέλιος ο μπεκρής
κοιμάται και ονειρεύεται
πως την αυγή παντρεύεται

Πονάει για την μοίρα του
και για τον χαρακτήρα του
Και για την άπιστη μικρή
που τον κατάντησε μπεκρή

Ανώνυμος είπε...

νομίζω ότι θα γίνει ένα πραγματικά εξαιρετικό τουρνουά, και ιδίως σε ένα εξαιρετικό χώρο, νομίζω από άποψη ποιότητας χώρου θα είνια το καλύτερο του καλοκαιριού, αφού όσοι θα αγωνιστούν εκεί θα νομίζουν ότι βρίσκονται σε νησί...
Η επιλογή χώρου ήταν εξαιρετική σκέψη...
Ελπίζω του χρόνου οι διοργανωτές του να το κάνουν διεθνές.....

Υ.Γ. ως χώρος νομίζω ότι αξίζει κατά πολύ περισσότερο από τα 5άστερα ξενοδοχέία του SummerCup και λοιπών συναφών πανάκριβων τουρνουά....

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση...Το τουρνουά θα αξιολογηθεί για διεθνές elo?

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να μην αξιολογηθεί για διεθνές elo? δεν έχω καμία σχέση με τη διοργάνωση αλλά νομίζω ό,τι είναι αυτονόητο ότι θα αξιολογηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Το summer cup ήταν προσιτό οικονομικά για την εποχή και τον τόπο διεξαγωγής του. Μάλλον δεν τα έχεις με την διοργάνωση αλλά με τον διοργανωτή. ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ ΑΥΤΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη η προσβολή που ξεστόμισες mad Bishop......!!!
Πρέπει να ανακαλέσεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Κι εσύ όμως τσιμπάς με την πρώτη... Ασε και καμιά κουβέντα να περάσει μπάι!
Α, και μήπως να ξαναδιάβαζες τα σχόλιά σου από την επιλογή "Προεπισκόπηση" πριν τα δημοσιεύσεις; Δεν υπεισέρχομαι στην ουσία, όμως τρία "εξαιρετικά" (τουρνουά, χώρος, σκέψη) σε τόσο λίγες αράδες; Ασε που, ξαναδιαβάζοντάς τα πριν πατήσεις "Δημοσίευση", μπορεί να λείαινες καμιά γωνία στα γραφόμενά σου ή, ακόμα καλύτερα, να απάλειφες κάποιο περιττό χαρακτηρισμό ή κάποιον αχρείαστο συσχετισμό. Στην τελική, όπως έλεγε και ο αρχηγός (ένας είναι ο αρχηγός, ένας και ο οπαδός) του φανταστικού "Α' Αναμορφωτικού Κόμματος των Κυανολεύκων" Αρμάνδος Δελαπατρίδης, "Αδελφοί, προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός, προς τι η αλληλοεξόντωσις;"

Πάντα καλοπροαίρετα, έτσι, για να χαλαρώσει λίγο το κλίμα...

Ανώνυμος είπε...

Τι ώρα θα μπαίνει η κλήρωση του γύρου στο σάιτ του Πειραϊκού?

Ανώνυμος είπε...

Ολα τα τουρνουα ειναι εξαιρετικά πλην summercup!!!
παραλήρημα καταδιωξης ολοφανερο ...
Και εις αλλα....

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό - ξε-εξαιρετικό, ας καταθέσω μια στενή και μια ευρεία θεώρηση για το ζήτημα, ΙΜΗΟ φυσικά.

Η στενή θεώρηση : Στο τουρνουά παίζουν 87 σκακιστές της Αττικής (που θα ήταν περισσότεροι αν δεν διεξήγοντο χθες Κυριακή τα μπαράζ της ΕΣΣΝΑ) ποικίλων ηλικιών και δυναμικοτήτων. Αν δεν υπήρχε αυτό το τουρνουά -με τα τυχόν, ή μάλλον με τα σίγουρα, τρωτά του- δεν θα έπαιζαν. Αρα, το τουρνουά καλύπτει μια απτή αγωνιστική ανάγκη κάποιων παικτών. Το ίδιο ισχύει για οποιοδήποτε τουρνουά οποιουδήποτε διοργανωτή σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

Η ευρεία θεώρηση : Το τουρνουά του Πειραϊκού (ή του Παγκρατίου, ή του Δία), ανεξάρτητα από την αξία ή απαξία του, είναι ωφέλιμο για τους παίκτες και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Βάσει του νόμου της προσφοράς και της ζήτησης, όσο περισσότερες ευκαιρίες να παίξει έχει κανείς, τόσο το καλύτερο, ώστε να έχει δικαίωμα επιλογής (μερικοί δεν κάνουν καν επιλογή : παίρνουν όλα τα τουρνουά σουβλάκι...) και, σε περίπτωση υπερπροσφοράς τουρνουά, δυνατότητα απόρριψης των "προχειροτέρων" από αυτά υπέρ των "επαγγελματικοτέρων", "τιμωρώντας" έτσι και τελικά εξαφανίζοντας από τον χάρτη τους ακατάλληλους διοργανωτές και επιβραβεύοντας και ισχυροποιώντας τους κατάλληλους. Επίσης, βάσει του ίδιου νόμου, όσο περισσότεροι διοργανωτές, τόσο μεγαλύτερος ο μεταξύ τους [υγιής] ανταγωνισμός για προσφορά καλύτερων συνθηκών για τους παίκτες (π.χ. ανετότερος αγωνιστικός χώρος, [μη] παράβολο, υψηλότερα έπαθλα, [έγκαιρο και δωρεάν] μπουλετίν). Ποιος δεν χάρηκε όταν, εκτός από "παραδοσιακούς" διοργανωτές όπως π.χ. οι Αμπελόκηποι και η Καλλιθέα και εσχάτως και το Αιγάλεω, επαναδραστηριοποιήθηκε το Παγκράτι και διοργάνωσαν τουρνουά νεοσύστατα σωματεία όπως π.χ. ο ΣΠΚ Φυλής, ο ΣΜΣ Ελευσίνας ή ο Δίας Πετρούπολης; Εχασε ή κέρδισε από αυτό το αττικό σκάκι και οι σκακιστές της Αττικής;

Τι; Υπήρξαν και άνθρωποι του χώρου που δεν χάρηκαν και βρήκαν μόνο ελλείψεις και σε αυτές τις διοργανώσεις; Ε, τότε ας διοργανώσουν οι ίδιοι (με τα ίδια όμως μέσα, δηλαδή σχεδόν αποκλειστικά το υστέρημα του χρόνου μερικών ερασιτεχνών) το άψογο και αλάνθαστο τουρνουά -αλλά να είναι προετοιμασμένοι, ακόμα και τότε, να δεχθούν την, καλόπιστη ή όχι, βασισμένη σε πραγματικά στοιχεία ή όχι, κριτική.

(Τελικά, όπως έλεγε και ο Ηλιόπουλος στην ταινία "Ο ατσίδας" -1961-, "Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε" στην ΕΣΣΝΑ...)

Πάντα καλοπροαίρετα, χωρίς διάθεση ή πρόθεση αντιπαράθεσης.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με την ψύχραιμη ανάλυση που επιχειρεί ο "καλοπροαίρετος". Πάντως να σκεφτούμε ότι όλο το λεκανοπέδιο των 4 εκατομ. κατοίκων στη διάρκεια του χειμώνα έχει ως σκακιστικές διεξόδους ατομικών αγώνων τα τουρνουά των Αμπελοκήπων της Καλλιθέας και Αιγάλεω - Δία. Τα τουρνουά αυτά έχουν πολλά τρωτά, αλλά είναι και οι μόνες διέξοδοι. Θα έπρεπε να καταβληθεί προσπάθεια να διεξαχθεί στην Αττική ένα ισχυρό τουρνουά, πιο διευρυμένο και πιο ισχυρό, με περιορισμένο διεθνή χαρακτήρα. Τα έπαθλα μπορούν να καλυφτούν εν μέρει από τα παράβολα και εν μέρει από κάποιο μικρό χορηγό.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω μαζι σας καλοπροαιρετε.Ας κανει ο καθε φορεας οτι μπορει και ας πηγαινουμε εμεις -οι παικτες- οπου μας παιρνει.Κατ αρχη οι αγωνες ειναι η πραξη του αθληματος.Δευτερο η προετοιμασια και η αναλυση ειναι αλλη τοση δουλεια.Τριτον αν στην Αττικη υπαρχουν 8 τουρνουα κατα τη διαρκεια του ετους πχ, στην περιφερεια ειναι το 1/3.Αυτα ειναι τα μεγεθη.
Κατοπιν τουτων οποιαδηποτε ευκαιρια για να παιξει καποιος ειναι θετικο γεγονος.Απο κει και περα και ισχυροτερα τουρνουα πρεπει να γινονται και η Πρωτη εθνικη και τα νεανικά εχουν τη χαρκτηριστική τους σημασια.