Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007

Σιμουλτανέ


«The Chess Game (perished in the fire)» του Αρμένιου ζωγράφου Minas Avetisian, 1971.

Η πρώτη -χρονικά- σκακιστική εκδήλωση με σκοπό τη συμβολική οικονομική στήριξη των πυρόπληκτων προγραμματίστηκε για το Σάββατο 1/9 από την ΑΕΚ. Ο GM Στράτος Γρίβας θα αντιμετωπίσει όσες και όσους θέλουν, από τις 5.30 το απόγευμα του Σαββάτου, σε χώρο που θα ανακοινωθεί μέχρι την Πέμπτη. Το παράβολο συμμετοχής στο σιμουλτανέ θα είναι 30 ευρώ. Όλο το ποσό των παραβόλων θα δοθεί σε κοινότητα ή δήμο που επλήγη από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Το όνομα του δήμου ή της κοινότητας θα ανακοινωθεί μέχρι την έναρξη του σιμουλτανέ και τα χρήματα θα παραδοθούν την επόμενη εβδομάδα.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμπαθητική η προσπάθεια του σκακιστικού της ΑΕΚ, αλλά μήπως παράλληλα με τις συμβολικές κινήσεις εντυπωσιασμού, με άξονα τον κ. Γρίβα, που θα μαζέψει 15-20 τριαντάευρα, θα μπορούσε να παρέχει ένα μικρό μέρος από τον πλουσιοπάρχο προϋπολογισμό της προς τους επαγγελματίες που έχει στις τάξεις της; Δύσκολες αποφάσεις ε;

Ανώνυμος είπε...

Έσπευσε να ενημερώσει τα σκακιστικά site της Ελλάδας η ΑΕΚ για σιμουλτανέ που τώρα μας λένε ότι ΔΕΝ θα γίνει στην ώρα του, αλλά είναι πολύ αστείο ότι στις πρωτοβουλίες που παίρνει ο κ. υπεύθυνος του σκακιστικού της ΑΕΚ (πχ το νεφελώδες σιμουλτανέ, και τον αγώνα με τους μετανάστες τον Ιούλιο) ενώ ενημερώνει τα σκακιστικά sites , δεν ενημερώνει το site του συλλόγου του! Μήπως γιατί η ΑΕΚ δεν εγκρίνει τις πρωτοβουλίες?

Ανώνυμος είπε...

ο υπογράφων έφορος της ΑΕΚ, έσπευσε για ένα και μοναδικό λόγο να προαναγγείλει το σιμουλτανέ: για να ενημερώσει κάποιους φίλους που θα ήθελαν να συμμετέχουν, προκειμένου να αφήσουν ίσως ελεύθερο το Σάββατο. Η ΑΕΚ φυσικά και εγκρίνει τα πάντα που έχει προαναγγείλει η αναγγείλει ο έφορος του σκακιστικού τμήματος, γιατί όλα γίνονται κατόπιν συνεννόησης. Εντύπωση προκαλεί η δυσκολία του αγνώστου χ να καταλάβει ότι άλλο πράγμα το επίσημο σάιτ μιας ομάδας, που ενημερώνεται όταν όλα έχουν κλείσει τελείως γύρω από μια εκδήλωση και άλλο η ενημέρωση μέσα από ένα φόρουμ, που πολλές φορές είναι πιο άμεσο ως εργαλείο ενημέρωσης και απευθύνεται σε ανθρώπους που ανήκουν ή παρακολουθούν τη σκακιστική κοινότητα και έτσι γνωρίζουν και τις όποιες οργανωτικές δυσκολίες του χώρου. Π.χ. η αναβολή του ματς ΑΕΚ - Σεβίλλη στο ποδόσφαιρο έγινε γνωστή μέσα σε μισή ώρα σε όλη την Ελλάδα, από τηλεοράσεις και σάιτς, ραδιόφωνα. Η τέλεση μιας σκακιστικής εκδήλωσης για να γίνει γνωστή απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και αυτό μπορεί κάποιες φορές να οδηγεί και σε προαναγγελίες, με πιθανό ρίσκο μιας τεχνικής αδυναμίας. Τη γελειότητα των ισχυρισμών του αγνώστου χ δείχνει και η σελίδα του σάιτ της ΑΕΚ που αναφέρεται στη συνάντηση της ΑΕΚ με τους μετανάστες:

http://www.aek.gr/news_detail.asp?id_qu=707

Μάλλον ο φανατισμός του αγνώστου χ τον οδηγεί σε εύκολα συμπεράσματα. Στο φινάλε απέναντι σε μια πρωτοβουλία του όποιου σωματείου για μια συμβολική προσφορά στο σύνολο, δικαιολογείται ο τόσος φανατισμός και η κριτική στις όποιες οργανωτικές αδυναμίες;

Ανώνυμος είπε...

Αναδημοσίευση απ΄το aek.gr (για τον αυστηρό με την ΑΕΚ Μανώλη Παπαδάκη:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
31 Αύγουστου 2007

Πραγματοποιήθηκε χθες 30/08/2007 το προγραμματισμένο συμβούλιο της Ερασιτεχνικής υπό την Προεδρία του κ. Ανδρέα Ανατολιωτάκη με θέματα ημερησίας διάταξης τα παρακάτω:..........................

# Να τοποθετηθεί έφορος Ποδηλασίας το νέο μέλος του ΔΣ Αναστάσιος Στράτος, ........
# Να γίνουν άμεσα από το Σωματείο σειρά ενεργειών (ήδη έχουν δρομολογηθεί κάποιες - θα δημοσιευτούν σε νεότερο Δελτίο Τύπου) για την ανακούφιση (συνεχής βοήθεια) των πληγέντων μετά την τραγωδία που βρήκε την χώρα μας από τις πυρκαγιές κυρίως της Πελοποννήσου και της Εύβοιας.

Ανώνυμος είπε...

Σιμουλτανέ της ΑΕΚ για την Ολυμπία

Αγώνα ΄΄σιμουλτανέ΄΄ διοργανώνει η ΑΕΚ σε συνεργασία με το ΄΄Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών 1928΄΄το Σάββατο 8/9 από τις 5.30 το απόγευμα στην μεγάλη και εντυπωσιακή αίθουσα εκδηλώσεων του ΄΄Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών 1928΄΄ (τηλ. 210-9517072), στην Καλλιθέα.
Ο γκραν μετρ της ΑΕΚ Στράτος Γρίβας θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα όλες και όλους όσους θέλουν να παίξουν μια παρτίδα μαζί του. Το παράβολο συμμετοχής είναι 30 ευρώ και το σύνολο των παραβόλων θα δοθεί στη Ζ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων που έχει ως έδρα της την Ολυμπία και στη αρμοδιότητά της όλους τους Αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία του Νομού Ηλείας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.
Το λαμπρό κτίριο του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών βρίσκεται στην οδό Δημοσθένους 115-117 στην Καλλιθέα. Η προσέλευση γίνεται πολύ εύκολα με τη γραμμή 910 ( λεωφορείο του ΟΑΣΑ), που έχει ως αφετηρία το Σταθμό Συγγρού Φιξ (σταθμός μετρό) στη λεωφόρο Συγγρού. Απέναντι από την 6η στάση (Δαβάκη) της γραμμής 910, βρίσκεται το κτίριο του Συλλόγου. Για κάθε άλλη πληροφορία: Χρήστος Πιλάλης, τηλ. 6974-665664.

Ανώνυμος είπε...

Έγινε το σιμουλτανέ;

Ανώνυμος είπε...

Έγινε με μικρή συμμετοχή, γι΄αυτό και δεν κρατήθηκαν παράβολα, αφού κρίναμε ότι δεν άξιζε τον κόπο να δώσουμε ένα αρκετά μικρό ποσό στην εφορεία αρχαιοτήτων.