Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

Υποψήφιος πρόεδρος


Μόσχα Τελευταία ενημέρωση 30/09/07 21:11
Ο Γκάρι Κασπάροβ υποψήφιος για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές του 2008

Τον Γκάρι Κασπάροβ, πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή στο σκάκι, αποφάσισε να προτείνει ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης η «Αλλη Ρωσία» σαν υποψήφιο πρόεδρο στις εκλογές τον Μάρτιο του 2008.
Στο συνέδριο που πραγματοποίησε ο συνασπισμός, ο Κασπάροβ έλαβε 379 ψήφους σε σύνολο 494 αποκτώντας άνετη πλειοψηφία έναντι των συνυποψήφιων του.
Ανάμεσά τους περιλαμβάνονταν ο πρώην πρωθυπουργός Μιχαήλ Κασιάνοβ και ο πρώην πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας Βίκτορ Γκερατσένκο.
Ο Γκ.Κασπάροβ είναι ένας από τους τρεις υποψήφιους που θα τεθεί επικεφαλής των συνδυασμών για τις εκλογές του Δεκεμβρίου. Ωστόσο, η «Αλλη Ρωσία» έχει πολύ μικρές πιθανότητες να συμμετάσχει στις εκλογές αφού τα κόμματα που την αποτελούν δεν είναι εγκεκριμένα.
Η υποψηφιότητα του Κασπάροβ για την προεδρία πρέπει επίσης να εγκριθεί πριν τη συμμετοχή του στις εκλογές και υπάρχει το ενδεχόμενο να παρεμποδιστεί ή να ακυρωθεί.
Ο Κασπάροβ έχει επικρίνει πολλές φορές στο παρελθόν τις επιλογές και την πολιτική του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.
Ο συνασπισμός «Αλλη Ρωσία» περιλαμβάνει φιλελεύθερους, εθνικιστικούς και αριστερούς σχηματισμούς.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=836009&lngDtrID=245

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπως και πολλοί άλλοι αθλητές ή καλλιτέχνες πριν από αυτόν, μάλλον θα γίνει ο Goofy της πολιτικής! Καλό είναι τέτοιοι κορυφαίοι αθλητές να περιορίζονται σ΄αυτό που ξέρουν καλύτερα και να προπσπαθούν να το διαδώσουν, όπως για παράδειγμα ο μεγάλος Karpov ή ο ακόμα πιο μεγάλος Botvinnik, όταν σταμάτησαν την αγωνιστική καριέρα τους.
Η Ρωσία έχει πρόεδρο και μάλιστα έναν από τους πιο πετυχημένους ποτέ, τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση. Θα ήταν ευτύχημα εάν μπορέσουν να αλλάξουν το Σύνταγμά τους και να του ανανεώσουν τη θητεία. Με τον Putin η Ρωσία ξαναγίνεται μεγάλη, δυνατή, περήφανη και αξιοσέβαστη όπως παλιά. Η αποκατάσταση μιας ισορροπίας με τις Η.Π.Α. μας συμφέρει πολύ όλα τα μικρότερα κράτη και κάτι τέτοιο μόνο με στιβαρή Ρώσικη και Κινέζικη ηγεσία μπορεί να επιτευχθεί. Αν τυχόν ξαναβγάλουν κάποιον Goofy, όπως τον Yeltsin παλιότερα, αλίμονο σε όλους μας και όχι μόνο στους Ρώσους! Αλλά ευτύχως οι Ρώσοι έχουν πια μυαλό και πλούσια εμπειρία απο τα τραγικά nineties και ξέρουν που θα τον στείλουν τον Kasparov και τους ομοίους του.
Για να κλείνω το θέμα, μήπως ο κύριος Garry (ακόμη και το όνομά του είναι αμερικανοθρεμένο) μπορεί να θυμηθεί ποια σημαία εκπρωσοπούσε για 15 περίπου χρόνια και ποιός τον ωφέλησε τόσο πολύ ώστε να αναδείξει το μεγάλο, πράγματι, ταλέντο του και να είναι σήμερα πάμπλουτος, διάσημος και προπάντων, μωροφιλόδοξος? Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Botvinnik στον τάφο του με το φίδι που εξέθρεψε! Πάντως, επλίζω να του επιτρέψουν να συμμετέχει στις εκλογές, ώστε να πάρει την κατάλληλη απάντηση από το ρώσικο λαό!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως είσαι του ΟΑΚΚΕ; (αυτοί δεν είναι που θεωρούν μεσσία τον Πούτιν ή κάνω λάθος;)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ/ή 1+1=3

Είσαι τόσο αφελής ή επίτηδες παραπληροφορείς; Για ρίξε μια ματιά εδώ να δείς τι λέει το ΟΑΚΚΕ, δηλαδή οι μισθοφόροι του Ισραήλ: http://oakke.gr/na414/israel414.htm

Ανώνυμος είπε...

ΟΚ, τους είχα μπερδέψει με άλλους, αυτοί του ΟΑΚΚΕ είναι εναντίον της Ρωσίας και του Πούτιν, τώρα που το έψαξα. Όμως, θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι να εκφέρει κανείς διαφορετική άποψη από υμνολογίες για τους μουλάδες της Χεζμπολάχ δεν τον καθιστά αυτομάτα μισθοφόρο του Ισραήλ. Αρκετά με τις θεωρίες συνωμοσίας.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο... Το ΟΑΚΚΕ, η "Αντιναζιστική Πρωτοβουλία", η εφημερίδα "Νέα Ανατολή" και οι εκδόσεις "Μεγάλη Πορεία", που όλως τυχαίως στεγάζονται όλα στο ίδιο κτίριο, δεν είναι μισθοφόροι του Ισραήλ...
Αν δείς τα βιβλία που εκδίδουν και τις θέσεις που διατυπώνουν, θα καταλάβεις ότι είναι το ίδιο το Ισραήλ...
http://oakke.gr

Ανώνυμος είπε...

πολύ φουρτούνα οι τύποι εκεί στο ΟΑΚΚΕ...
Πήραν τελικά το 0.001% που περίμεναν στις εκλογές?

Ανώνυμος είπε...

Θα ήταν καλά να έκανες και κανένα σχόλιο για τα βιβλία που έχουν εκδώσει. Έστω τους τίτλους. Γιατί από λάσπη καλά πάς...