Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007

Κύπελλο Πρωταθλητριών


Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής Viswanathan Anand βρίσκεται στην Αττάλεια και αγωνίζεται με το σύλλογο OSC Baden-Baden της Γερμανίας. Ξεκίνησε στον 5ο γύρο.

Ολοκληρώνεται αύριο στην Αττάλεια της Τουρκίας το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης. Μετά τον 6ο γύρο, στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ανδρών προηγείται η ισπανική Linex-Magic Merida (Kamsky, Adams, Rublevsky, Sargissian, Cheparinov, Perez Candelario), ενώ στο αντίστοιχο των Γυναικών η γαλλική Cercle d'Echecs de Monte-Carlo (Koneru, Cramling, Zu Chen, Socko).
Ηλεκτρονική διεύθυνση τουρνουά για αποτελέσματα και παρτίδες:
http://euroclub2007.tsf.org.tr/

David (2536) - Nedev (2528)

Πώς κερδίζουν τα λευκά;

Volkov (2659) - Rublevsky (2679)

Πώς κερδίζουν τα μαύρα;

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην πρώτη θέση 1. Πθ8+! Α:θ8 2. Πδ8+!

Ανώνυμος είπε...

Σωστο - και ματ στο ζ7!
Στο 2ο, 1...Πθ4! 2.ηxθ4 Iζ4 (απειλεί 3...Βη2# και αν 3.Βζ2 έχει 3...Ιθ3+)

Ανώνυμος είπε...

Γιατι δεν υπαρχει συμμετοχη ελληνικης ομαδας? Οι ελληνικες ομαδες κανουν τα παντα να κανουν πρωταθλητισμο εντος συνορων αλλα αδιαφορουν για τα ευρωπαικα κυπελα. Ειναι αυτο που λεμε ΄καλυτερα πρωτος στο χωριο παρα τελευταιος στην πολη'?

Ανώνυμος είπε...

Συμμετέχουν όταν η διοργάνωση διεξάγεται στην Ελλάδα.......

Ανώνυμος είπε...

Ως OAA "Hράκλειο" συμμετείχαμε στο παρελθόν αρκετές φορές (το 1993, 1995, 1996, 1997 και 2003). Μάλιστα το 1997 είχαμε αποκλείσει και ένα από τα φαβορί τότε της διοργάνωσης, την ουγγρική Χόνβεντ (Λέκο, Αλμάσι, κτλ). Αλλά τώρα πια με τις 12 ή τις 18 σκακιέρες που γίνεται το διασυλλογικό που να μείνουν λεφτά για "ευρωπαϊκά οράματα"... :)

Ανώνυμος είπε...

Χμμ , μάλλον εννοείς "...που ΔΕ γίνεται το διασυλλογικό... :)"


Εντύπωση μου έκανε η ομοιότητα της τελικής θέσης της παρτίδας του 7ου γύπου Rublevsky-Tiviakov που παίχθηκε μόλις χθες στο CL με την παρτίδα Anand-Grischuk από το παγκόσμιο πρωτάθλημα! Δείτε τις θέσεις εδώ

Schrödinger's Cat είπε...

Είναι όντως μεγάλη παραξενιά της τύχης η ομοιότητα των θέσεων που προέκυψαν σε δύο παρτίδες κορυφαίων GM που απείχαν χρονικά μεταξύ τους τόσο μικρό διάστημα.
Θυμάμαι, πριν πολλά πολλά πολλά χρόνια όταν διάβαζα το παράρτημα στο βιβλίο του Σιαπέρα, είχε θέσεις με εντυπωσιακές ομοιότητες αλλά ούτε είχαν παιχτεί τόσο κοντά χρονικά, ούτε οι παρτίδες είχαν την ίδια σπουδαιότητα με αυτές εδώ. Ο Tim Krabbe βρήκε αναμφίβολα υλικό για να εμπλουτίσει το αρχείο του με τα παράξενα.

Schrödinger's Cat είπε...

Τελική κατάταξη:

Κύπελλο Πρωταθλητριών Ανδρών

1. Linex Magic - Merida - Ισπανία( Kamsky , Adams , Rublevsky , Sargissian , Cheparinov , Perez Candelario )

2. Ural Sverdlovskaya - Ρωσία (Radjabov, Shirov , Grischuk , Akopian , Malakhov , Dreev )

3. Tomsk-400 - Ρωσία (Morozevich , Jakovenko , Karjakin , Kasimdzanov , Inarkiev , Tkachiev )

Κύπελλο Πρωταθλητριών Γυναικών

1. Cercle d'Echecs de Monte-Carlo - Γαλλία (Koneru, Cramling, Zu Chen, Socko).

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον και φέτος το Champions League, με μια καινούργια ομάδα να παίρνει το χρυσό.
Η Tomsk-400, νικήτρια πέρυσι και πρόπερσι, περιορίστηκε στην 3η θέση, ενώ αισθητή ήταν η απουσία των παλαιών πρωταθλητριών NAO Paris και Bosna Sarajevo.