Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007

Σιμουλτανέ Μπανίκα στο Ρίο


Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες σκακιστές, ο Χριστόδουλος Μπανίκας, σε συνεργασία με την ΕΣΣΠ, έδωσε αγώνα «σιμουλτανέ» στο Ρίο τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, στο οποίο αντιμετώπισε 23 σκακιστές από 10 συλλόγους της περιοχής. Η επίδειξη έγινε στο ξενοδοχείο RIO BEACH. Ο Πρόεδρος της Ένωσης καλοσώρισε τον Χ. Μπανίκα κάνοντας αναφορά στις επιτυχίες του (6 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος με παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διακρίσεις) και στη συνέχεια του απένειμε τιμητική πλακέτα καθώς και δώρο φίλων χορηγών.
Στο σιμουλτανέ ο Έλληνας Πρωταθλητής πέτυχε 21 νίκες, ενώ ισόπαλες έληξαν 2 παρτίδες (με Γιώργο Φινοκαλιώτη της ΕΚΝΑ και Γρηγόρη Κουλουμπή της Ακαδημίας του Αγίου Βασιλείου).
Αξιοσημείωτο είναι ότι στο σιμουλτανέ συμμετείχαν ο τ. Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Βαγενάς και ο καθηγητής Γιώργος Μανουσάκης (ένθερμοι φίλοι του σκακιού).
Στο τέλος της επίδειξης, βραβεύτηκαν με μετάλλια οι παίκτες που θεωρήθηκε ότι έπαιξαν τις 3 καλύτερες παρτίδες, οι Γ. Φινοκαλιώτης, Ν. Τσάκαλος και Γ. Μανουσάκης.

Βίντεο διάρκειας 6 λεπτών από το σιμουλτανέ

Πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό στο http://www.patrachess.gr/

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ρίου Ο Άγιος Γεώργιος διοργανώνει σκακιστικούς αγώνες και προσκαλεί τους κάτωθι σκακιστές – στριες να δηλώσουν συμμετοχή αν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν.

(ακολουθούν 45 ονόματα από το γελοίο 2355 του Μπούνια ως έλο 1005, από διάφορους συλλόγους).

Επίσης κάθε σωματείο από τους νομούς Αχαΐας – Ηλείας του οποίου καλούνται σκακιστές - στριες στους αγώνες έχει το δικαίωμα να προτείνει δύο σκακιστές – στριες για να συμμετάσχουν.

Φυσικά μόνο από τα σωματεία που καλούνται σκακιστές-τριες.

Ο Μπούνιας με το 2355 σε ποιον όμιλο θα παίξει;; χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα για το «γελοίο» 2355 του κ. Μπούνια.

Και άλλα επίθετα μπορεί να είναι κατάλληλα, π.χ. αναντίστοιχο με την πραγματική του δυναμικότητα, υπερτιμημένο, φουσκωμένο, πληθωριστικό κ.τ.ό.

Καλά ως εδώ.

Τα πράγματα περιπλέκονται αν είναι φτιαχτό, δηλαδή προέρχεται από αγώνες που, αποδεδειγμένα, δεν έγιναν ποτέ, ή από, επίσης αποδεδειγμένα, εξαγορασμένους αγώνες.

Ακούγεται πράγματι παράξενο ένας παίκτης της περιφέρειας που παίζει μόνο σε αγώνες στη «γειτονιά» του, να έχει ελληνικό Ελο όσο π.χ. παλαιοί πρωταθλητές Ελλάδος. Όμως, είναι βαρύ και ίσως στα όρια της συκοφαντίας να αφήνεται να εννοηθεί –γιατί όλοι ακούμε για χρόνια το θέμα του υψηλού Ελο τόσο του κ. Μπούνια, όσο παλαιότερα και άλλου, αθηναίου, παίκτη– ότι είναι αποτέλεσμα νοθείας, χωρίς αποδείξεις.

Είναι άλλο πράγμα να αξιοποιώ προς όφελός μου τις «τρύπες» του συστήματος και να επιλέγω τους αγώνες και τους αντιπάλους μου, και άλλο πράγμα να προβαίνω σε νοθεία ή δωροδοκία. Στην πρώτη περίπτωση, αν κάνω κατάφωρη κατάχρηση των «τρυπών» αυτών, αρμόδια είναι η Επιτροπή Τίτλων και Αξιολόγησης της ΕΣΟ. Στη δεύτερη περίπτωση, αν υποβάλω πίνακες τουρνουά που αποδεδειγμένα ποτέ δεν έγιναν ή έχω αποδεδειγμένα δωροδοκήσει αντιπάλους για να μού «αφήσουν» παρτίδες, αρμόδιο είναι το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΟ και ίσως και η τακτική δικαιοσύνη.

Ας υποθέσουμε ότι έχω ελληνικό Ελο 2000, που αντικατοπτρίζει, κατά τη στιγμή της δημοσίευσής του, την αντικειμενική μου σκακιστική δυναμικότητα.

Ας υποθέσουμε επίσης ότι επιλέγω στο εξής να παίζω μόνο σε εσωτερικά τουρνουά στον σύλλογό μου, του οποίου είμαι ο με διαφορά καλύτερος παίκτης, και, σπάνια, σε επιλεγμένους διασυλλογικούς αγώνες με αδύναμους αντιπάλους.

Αν, σε μια αγωνιστική περίοδο, παίξω μόνο σε ένα εσωτερικό πουλ του συλλόγου μου με 10 συμμετοχές –δεν απαγορεύεται–, σε ένα ματς 4 παρτίδων με τον δεύτερο καλύτερο παίκτη του συλλόγου μου, ο οποίος έχει Ελο π.χ. 1850 και τον οποίο, με σχετική δυσκολία αλλά ξεκάθαρα και στα ίσια, κερδίζω 4-0 –δεν απαγορεύεται–, και σε 4 παρτίδες διασυλλογικού στην πρώτη σκακιέρα του σωματείου μου με επιλεγμένους αδύναμους αντιπάλους –δεν απαγορεύεται–, στο τέλος της περιόδου, χωρίς να έχω κάνει τίποτα παράνομο ή ανήθικο, θα έχω κερδίσει, με τους μετριότερους υπολογισμούς, 50 μονάδες Ελο.

Αν επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και για επόμενες αγωνιστικές περιόδους, η πραγματική μου δυναμικότητα παραμένει 2000, όμως το δημοσιευμένο μου Ελο μπορεί να ανέβει σύντομα στο 2250.

Στην περίπτωση αυτή, αν έχετε παιγνιώδη διάθεση απέναντί μου, μπορείτε να μού τσιμπήσετε το μάγουλο λέγοντάς με «μπαγασάκο» ή «ατιμούλη»· αν όχι, να με κατηγορήσετε για ματαιόδοξο ή κουτοπόνηρο· όχι όμως για κλέφτη.

Γνωρίζω ελάχιστα τον άνδρα· είχαμε ανταλλάξει μερικές κουβέντες προ αρκετών ετών· συγκρατώ την εντύπωση ενός μορφωμένου -είναι νομίζω ανώτερος εκπαιδευτικός και έχει περισσότερα από ένα πτυχία-, καλόκαρδου -όλοι οι παχουλοί καλόκαρδοι είναι :-)- ανθρώπου. Μού φαίνεται αφελές να οργανώσει ολόκληρο στρατηγικό σχέδιο για να φουσκώσει τεχνητά το Ελο του με μοναδικό προφανή σκοπό να κομπάζει, πού; στο Αίγιο, άντε και στην Πάτρα, που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Βέβαια, ματαιοδοξία πολλοί έχουμε.

Συνοψίζοντας :

. Κανείς, προφανώς ούτε ο ίδιος, δεν πιστεύει ότι ο κ. Μπούνιας παίζει για 2355. Για 2100 μπορεί, για 2150 μπορεί, αλλά σε καμία περίπτωση για το εμφανιζόμενο στους πίνακες Ελο. Πάντως, δεν είναι ο μόνος με φουσκωμένο Ελο· ίσως ο μόνος με τόσο φουσκωμένο Ελο.

. Το φουσκωμένο (όχι φτιαχτό, μέχρις αποδείξεως του εναντίου) αυτό Ελο πιθανόν είναι, κατά σημαντικό ποσοστό, αποτέλεσμα επιλογής αγώνων και αντιπάλων, κάτι ίσως αφελές, μπορεί και κουτοπόνηρο, πάντως σαφώς νόμιμο, και όχι αποτέλεσμα νοθείας ή δωροδοκίας.

. Δεν υπάρχει κανένας νόμιμος τρόπος να εξαναγκαστεί ο κ. Μπούνιας (και ο καθένας με τεκμαιρόμενο υπερτιμημένο Ελο) να παίξει με αντιπάλους όχι της επιλογής του, ώστε αναγκαστικά να «μοιράσει» ένα μέρος του φουσκωμένου του Ελο.

. Αρκεί ότι την περίπτωση την γνωρίζουν όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ.

. Οσοι γνωρίζουν συγκεκριμένα γεγονότα και έχουν αποδείξεις, καλό θα ήταν να τα φέρουν σε γνώση και ημών των υπολοίπων.

Στο κείμενό μου χρησιμοποίησα τρεις φορές (σε διάφορους αριθμούς και πτώσεις) το ουσιαστικό «απόδειξη» και τέσσερις το επίρρημα «αποδεδειγμένα». Είναι λέξεις – κλειδιά.

Τέλος, επαναλαμβάνω ένα χωρίο από το άρθρο για τον Αρπαντ Ελο, στο οποίο εμφαίνεται η ουσία του συστήματος Ελο, αλλά και η στη συνέχεια διαστροφή του :

«Η αρχική του πρόθεση ήταν να δημιουργήσει απλώς ένα μέτρο υπολογισμού της απόδοσης των παικτών και ένα εργαλείο πρόβλεψης αποτελέσματος συναντήσεων μεταξύ σύγχρονων παικτών, όμως στην πορεία δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση στο μέτρο παρά στο μετρώμενο, δηλαδή στον απόλυτο αριθμό αξιολόγησης παρά στην ποιότητα της σκακιστικής παρτίδας».

Σημασία έχει τι σκάκι παίζει κάποιος, όχι πόσο Ελο έχει· κανένας που ξέρει στοιχειώδες σκάκι και θα δει το Top 100 των ελληνικών Ελο δεν θα πει : 2355 ο Μπούνιας, 2345 ο Γεωργιάδης, 2360 ο Παπαδόπουλος, άρα οι τρεις παίκτες είναι περίπου ισοδύναμοι· και φυσικά, ούτε ο ίδιος ο κ. Μπούνιας πιστεύει, ή διαδίδει, ή αφήνει να εννοηθεί ότι ξέρει ή παίζει το ίδιο σκάκι με τους δύο πιο ελπιδοφόρους, σήμερα, νεαρούς έλληνες παίκτες και αυριανά στελέχη της εθνικής μας ομάδας.

Πάντα καλοπροαίρετα, χωρίς διάθεση ή πρόθεση αντιπαράθεσης.

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε καλοπροαίρετε,
Δεν γνωρίζω αν παροικείς εις την Ιερουσαλήμ, εγώ πάντως παροικώ εν Αθήναις. Συνεπώς, μπορώ να γνωρίζω μόνο για τα πλαστά τουρνουά στα οποία δήθεν συμμετείχε ο γνωστός Αθηναίος μετρ. Σε διαβεβαιώ ότι είναι μια ΠΕΡΙΦΑΝΗΣ απάτη, που μπορεί να αποδειχτεί από δεκάδες πλαστούς πίνακες τουρνουά, τα οποία διαθέτει στο αρχείο της η ΕΣΟ... Το πρόβλημα είναι ότι η διοίκηση της ΕΣΟ δεν ενδιαφέρεται να διώξει ποινικά ή να τιμωρήσει πειθαρχικά κάποιον σκακιστή, παρά μόνον αν αυτός την αντιπολιτεύεται... Πολύ περισσότερο δε, αν οι συγκεκριμένοι πλαστογράφοι, την στηρίζουν με την ψήφο τους... Σήμερα, λόγω του ίντερνετ βέβαια, οι 2 αυτοί απατεώνες δεν έχουν τη δυνατότητα να "παράγουν" όσα πλαστά τουρνουά εμφάνιζαν στο παρελθόν, όταν είχαν φτάσει το έλο τους στο 2400! Εξακολουθούν όμως να φέρουν ένα βαθμό αξιολόγησης που αποτελεί προιόν εγκλήματος, ενώ η ΕΣΟ εξακολουθεί να αδιαφορεί για την γελοιοποίηση του συστήματος αξιολόγησης, του οποίου υποτίθεται ότι είναι θεματοφύλακας...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κακοπροαίρετε,

Χαίρομαι που ξαναεπικοινωνούμε. Όπως είχα γράψει και σε άλλο θέμα, είσαστε από τους λίγους που παραθέτετε στοιχεία και επιχειρήματα που προάγουν τη συζήτηση και τον προβληματισμό και δεν περιορίζεστε σε κραυγές και συνθήματα.

Εξακολουθώ να είμαι απαιτητικός ως προς ένα σημείο. Αποχρώσα ένδειξη είναι, στη λογική μου, κοντά στην απόδειξη, αλλά δεν είναι απόδειξη. Φαντάζομαι ότι και ένα δικαστήριο αλλιώς αποφαίνεται (αθώος, απαλλάσσεται λόγω αμφιβολιών, ένοχος) και αλλιώς προσμετρά την ποινή σε περίπτωση ενοχής αν πρόκειται για βάσιμες υποψίες, απλές ενδείξεις, αποχρώσες ενδείξεις και ατράνταχτες αποδείξεις. Εν προκειμένω, δεν μού αρκεί τίποτα λιγότερο από ομολογία του ιδίου ή από ενυπόγραφη καταγγελία περισσοτέρων του ενός εμφανισθέντων ως αντιπάλων του.

Το σκηνικό που περιέγραψα προβάλλοντάς το στον εαυτό μου δεν είναι τυχαίο. Επιμένω ότι σε τέτοια περίπτωση ο ενεργήσας είναι απλώς «μπαγασάκος» ή «ατιμούλης», ίσως ματαιόδοξος ή κουτοπόνηρος, όχι όμως κλέφτης.

Στο θέμα της τιμωρίας τώρα, με την προϋπόθεση φυσικά ότι υπάρχει ενοχή.

Βλέπω δύο εκδοχές.

Στην πρώτη, ο χειραγωγήσας (για πολλοστή φορά : με ατράνταχτες αποδείξεις) το Ελο του θα μπορούσε να τιμωρηθεί π.χ. με αφαίρεση του μηδέποτε κερδηθέντος Ελο και με έξι μήνες αποκλεισμό από κάθε διοργάνωση. Μετά τους έξι μήνες, θα αποδιδόταν –όπως πρέπει– πίσω στη σκακιστική κοινωνία, και θα μπορούσε να πει : «Εκανα μια επιπολαιότητα, ένα σφάλμα, μια απάτη αν θέλετε· δικάστηκα· τιμωρήθηκα· εξέτισα· μεταμελήθηκα· είμαι πίσω· δεν θα το ξανακάνω» -και να το εννοεί· όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος, και όλοι πρέπει να έχουμε δεύτερη ευκαιρία αφού πληρώσουμε για το λάθος μας.

Στη δεύτερη, ο χειραγωγήσας (για πολλοστή φορά : με ατράνταχτες αποδείξεις) το Ελο του θα μπορούσε να τιμωρηθεί σιωπηρά ή με μια αυστηρή επίπληξη πίσω από κλειστές πόρτες. Όμως, σύντομα η τιμωρία θα γινόταν γνωστή -ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον- και, το χειρότερο, ο αμαρτήσας, εκτός από την εξασφαλισμένη απαρέσκεια του κύκλου του, δεν θα έχει την ευκαιρία να δηλώσει έμπρακτη μεταμέλεια μετά την έκτιση της ποινής του –αν του επιβαλλόταν–, ακόμα και αν το επιθυμεί.

Ποια τιμωρία από τις δύο είναι, κατά τη γνώμη σας, αυστηρότερη και οδυνηρότερη για τον (για πολλοστή φορά : με ατράνταχτες αποδείξεις) αμαρτήσαντα;

Σε κάθε περίπτωση, και τα δύο συγκεκριμένα φαινόμενα αφ’ ενός μεν απεκαλύφθησαν και οι αυτουργοί τους «συμμαζεύτηκαν», αφ’ ετέρου αποθαρρύνθηκαν άλλοι επίδοξοι μιμητές.

Σημειώνω, ως έναυσμα για συζήτηση, ότι έχουν παρατηρηθεί τέτοια φαινόμενα και στο διεθνές Ελο. Σε μερικές κραυγαλέες περιπτώσεις επενέβη η FIDE.

Πάντα καλοπροαίρετα, χωρίς διάθεση ή πρόθεση αντιπαράθεσης.

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε καλοπροαίρετε,

1) Εγώ δεν μίλησα για αποχρώσες ενδείξεις. Στο αρχείο της ΕΣΟ υπάρχουν υπερ-αρκετές αποδείξεις για τουρνουά που πλαστογραφήθηκαν, ακόμη και μέσα στα γραφεία της ΕΣΟ! (Βλέπε τουρνουά μετρ ΣΟ Μοσχάτου 1994, όπου ο περί ου ο λόγος λαθρόχειρ έχασε όλο το τότε διεθνές έλο του. Η πλαστογραφία αυτή ανακαλύφθηκε τότε τυχαία από τον διαιτητή του τουρνουά Θανάση Μητραντζά και τον τότε υπάλληλο της ΕΣΟ Ρωμύλο Χριστόπουλο). Επίσης γνωρίζω προσωπικά σκακιστή του μητρικού σωματείου του πλαστογράφου, ο οποίος ενώ είχε σταματήσει το σκάκι για 12 χρόνια, έχασε 500 μονάδες έλο! Όταν δε ζήτησε το λόγο από τον ΠΕΡΙΦΑΝΗ αυτόν απατεώνα, εκείνος του αποκρίθηκε: "Δεν ήξερα ότι θες να επανέλθεις στο σκάκι. Αλλά μην ανησυχείς, το έλο θα στο ξανανεβάσω!" Όπως και έγινε...
Επίσης, γνωρίζω σκακιστές από σωματείο που προπονούσε ο εν λόγω σκακισταράς, που δεν γνώριζαν ότι συμμετείχαν σε τουρνουά του συλλόγου τους(!), με guest star τον παιχταρά αυτόν! Φυσικά αντιλαμβάνεστε ποιός αναδεικνυόταν νικητής σε όλα αυτά τα φανταστικά τουρνουά. Πάντως όχι το σκάκι...
2) Ο λόγος που όλα αυτά τα στοιχεία δεν αξιοποιήθηκαν από την ΕΣΟ, είναι απλούστατα γιατί δεν υπάρχει η βούληση... Θα ήταν εύκολο για την ΕΣΟ, αν ήθελε, να ρωτήσει τους φερόμενους ως συμμετασχόντες σε ένα τουρνουά, αν πράγματι συμμετείχαν, όπως έγινε πριν 10 χρόνια για έναν αντιπολιτευόμενο παράγοντα εκ Θεσσαλονίκης, ο οποίος οδηγήθηκε στα ποινικά δικαστήρια...
3) Εγώ προσωπικά, ζήτησα από σκακιστές, που εξαιτίας της δράσης του σαλτιμπάγκου αυτού έχασαν το έλο τους, να τα καταθέσουν όλα αυτά και εγγράφως, αλλά αυτοί αρνήθηκαν... Επίσης, παρότι είναι ευρέως γνωστό πλέον, πως απεκτήθη αυτό το έλο, ο απατεωνίσκος αυτός απολαμβάνει κάποιας αόρατης ασυλίας, προσλαμβάνεται ως προπονητής, διορίζεται ως διαιτητής, κανονικά, σα να μη συνέβη τίποτα...
4) Και οι δύο τιμωρίες που προτείνετε είναι πολύ soft, όπως κι εσείς σαν άτομο άλλωστε. Δυστυχώς, οι περισσότεροι σκακιστές που εμπλέκονται στα διοικητικά είναι soft, για να μην πω chicken, γι' αυτό και διαιωνίζεται η σημερινή διεφθαρμένη διοίκηση της ΕΣΟ. Κατά τη γνώμη μου, το ελληνικό σκάκι είναι άξιο της τύχης του. Γιατί ομελέτα χωρίς να σπάσεις αβγά δεν γίνεται...

Πάντα κακοπροαίρετα, με διάθεση και πρόθεση αντιπαράθεσης.

ΥΓ: Υπάρχει κανείς σκακιστοπράγμων, που μπορεί να πιστέψει ότι ο έτερος πλαστογράφος εξ Αιγιαλείας, "έκοψε" στ' αλήθεια 2 νούλες από τον Ανδρέα Τζερμιαδιανό;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κακοπροαίρετε,

Χαίρομαι που με βρίσκετε soft ως άτομο· σημαίνει ότι οι προσπάθειές μου σιγά-σιγά καρποφορούν και ότι έχω γίνει λίγο καλύτερος άνθρωπος σε σχέση με παλαιότερα. Εχω βέβαια πολλή δουλειά ακόμα και λίγο χρόνο μπροστά μου, αλλά το παλεύω.

Μπορεί να βρίσκετε τις δύο τιμωρίες που πρότεινα επιεικείς· μολαταύτα, πιστεύω ότι η πρώτη τιμωρία είναι δίκαιη και η δεύτερη αυστηρή, σχεδόν δρακόντεια.

Εξηγούμαι.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο αμαρτήσας πιθανόν "πληρώνει", με τη μορφή της απαρέσκειας του κύκλου του στην οποία αναφέρθηκα, και για πράγματα που δεν έκανε, περίπου όπως ο μικροκακοποιός, που όταν συλληφθεί, η αστυνομία του φορτώνει εκτός από αυτά που πράγματι έκανε, και άλλα τα οποία δεν έκανε, για να κλείσει τους φακέλλους της. Αν η πραγματικότητα είναι, π.χ., προβάλλοντάς το πάλι στον εαυτό μου, ότι επεδόθην στο θεάρεστο έργο του φουσκώματος του Ελο μου με φανταστικά τουρνουά στο διάστημα 1994-1996 και κέρδισα (έκλεψα) 200 μονάδες Ελο, στη σκέψη του περιγύρου μου μπορεί να έχει παγιωθεί ότι το έκανα στο διάστημα 1990-2000 και ότι κέρδισα (έκλεψα) 400 μονάδες. Αντε τώρα εγώ να τους πείσω για την πραγματικότητα.

Γι' αυτό σάς λέω : Καλύτερα τιμωρία, έκτιση, νέα αρχή. Φυσικά, σε περίπτωση υποτροπής, ίσως δεν πρέπει να δίνεται τρίτη ευκαιρία και ο λαθρόχειρ να διαγράφεται από τα μητρώα της ΕΣΟ.

Για το ΥΓ : Εγώ. Στατιστικά γίνεται. Υπάρχουν άφθονα τέτοια παραδείγματα. Ολοι, και εσείς και εγώ, έχουμε κόψει ισοπαλίες ή και καταγάγει νίκες εναντίον παικτών με 300 μονάδες Ελο παραπάνω (και δεν ομιλώ για ζεύγος τιμών 1000 με 1300). Μοιάζει με το να έρθει πέντε συνεχόμενες φορές κόκκινο στη ρουλέτα, αλλά όχι με το να στρίψεις ένα νόμισμα και να σού κάτσει στην κόψη. Αλλο σπάνιο και άλλο αδύνατο.

Και κάτι τελευταίο : Μήπως οι δύο ισοπαλίες επετεύχθησαν στα πλαίσια ενός κάπως πιο "χαλαρού" τουρνουά, π.χ. ράπιντ ΣΚΕΣΚ, όπου οι καλοί τρόποι λένε να αφήνεις και καμιά ισοπαλία στους οικοδεσπότες;

Πάντα καλοπροαίρετα, χωρίς διάθεση ή πρόθεση αντιπαράθεσης.

Ανώνυμος είπε...

Απλώς για να προσφέρω κάποια στοιχεία που τυχαίνει να γνωρίζω: Για την υπόθεση προ των 10 χρόνων, υπήρξαν δύο διαφορετικά Φύλλα Αγώνα στην ΕΣΟ, ενώ και οι σκακιστές του (ζωντανού) σωματείου κατέθεσαν εγγράφως οτι το ένα ήταν πλαστό. Έτσι ήταν δυνατό για την ΕΣΟ (όπως και είχε υποχρέωση) να προσφύγει στην Αθλητική Δικαιοσύνη. Δυστυχώς, χωρίς μάρτυρες είναι σχεδόν αδύνατο να " πιστοποιήσεις" σε μία ανώτερη αρχή μία υπόθεση πλαστογραφίας.

Inspirus είπε...

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση!

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, στο video εμφανίζονται και δυο πρόσωπα για τα οποία έχουν γραφτεί... πολλά αρνητικά, τον τελευταίο καιρό (τα πιο πολλά, σε άλλο γνωστό ελληνικό chess site)

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΜΠΟΥΝΙΑ____


ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΑ και όχι μόνο...ΔΡΩΜΕΝΑ
Τεύχος 3
Φθινόπωρο ΄97
1.000 Δρχ

Αναφέρετε στον Διαγωνισμό.

Πάμε τώρα στο διαγωνισμό λύσης προβλημάτων. Εδώ έγινε το μεγάλο μπαμ!
Μιλάμε για πολύ μεγάλο μπαμ!
Είμαστε (βάζω και τον εαυτό μου, δεν υπάρχει λόγος να το παίζω μετριόφρων όταν αξίζω κάπου) αρκετοί και καλοί λύτες.
Την επιμέλεια είχε ο γνωστός πια (εξάλλου έχει καταλάβει σύμπαντα σχεδόν τον περιοδικό τύπο!) Κάρλο Ντε Γκράντι.
Καθίσαμε και αρχίσαμε να λύνουμε τα προβλήματα που ήταν μάλλον δυσκολούτσικα.
Μετά από 10 λεπτά περίπου είδαμε να έρχεται κάποιος καθυστερημένος.
Παρ΄ όλο που είχε καθυστερήσει στην αρχή, κάθισε να λύσει τα προβλήματα.
Δεν ανησυχούσαμε!
Ούτε επίσης ανησυχήσαμε όταν τον είδαμε να σηκώνεται πρώτος απ΄ όλους σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και να παραδίδει την κόλλα του.
Υποθέσαμε (οι περισσότεροι υποθέτω) ότι απελπίστηκε από τη δυσκολία των προβλημάτων και τα εγκατέλειψε.
Κανείς νομίζω δεν φανταζόταν τι θα επακολουθούσε.
Μετά σηκώθηκε ο Χρύσανθος Πούντζας, μετά ο Γκελασβίλι, εγώ, Βουλδής, Κρούμ αν θυμάμαι καλά και απέμεινε ο Τζέρι και άλλοι να προσπαθούν να λύσουν ένα 4άρι που τελικά δεν κατάφεραν να λύσουν!!.
Πρέπει να τονίσω εδώ ότι ο κ. Ντε Γκράντι -λανθασμένα- είχε πει στην αρχή να γράψουμε 2 βαριάντες.
Το 4άρι όμως είχε μόνο μία και μάλιστα εντελώς φορσέ!!!
Αυτό λειτούργησε εντελώς παραπλανητικά και χάσαμε αρκετό χρόνο, όσοι τελικά απελπιστήκαμε που δεν βρήκαμε 2 βαριάντες!
Το μεγάλο σοκ όμως ήρθε από το 1ο 2άρι.
Όταν βγήκαμε έξω ο κ. Ντε Γκράντι μας είπε ότι όλοι σχεδόν είχαμε κάνει λάθος!!
Και ήταν αλήθεια...είχαμε πέσει σε δοκιμή.
Το ακόμα μεγαλύτερο σοκ όμως μας ήρθε όταν τελικά αποδείχθηκε ότι ο μόνος που είχε λύσει όλα τα προβλήματα σωστά ήταν ο κύριος που έγραψα πριν, ο οποίος είχε έρθει καθυστερημένα και βγήκε πρώτα απ΄ όλους!!.
Ήταν ο κ.Κ. Μπούνιας.
Ακόμα το φυσάμε και δεν κρυώνει!!!

(πραγματική δημοσίευση)


Τα βλέπετε βρε ανιστόρητοι ποιος είναι ο Μπάρμπα Κώστας σας!
Τα βλέπετε!
Πρώτος βγήκε και σε Διεθνή Διαγωνισμό αλλά εσείς εκεί.
Να τον πυροβολείτε.
Ντροπή σας κι ας ήξερε τις λύσεις από πριν ο άνθρωπος.
Μόνο και μόνο για την προβολή της Περιοχής σας το έκανε.
Άντε μπράβο.
Μπάρμπα Κώστα μην μασάς - κάνε κι άλλους τέτοιους διαγωνισμούς ξέρεις εσύ.
ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ