Πρωτάθλημα ΗΠΑ 2010
(φωτ.) Η Τζένιφερ Σαχέιντ και ο Μόρις Άσλεϊ σχολιάζουν καθημερινά (10 μμ ώρα Ελλάδας) τις παρτίδες του πρωταθλήματος Ηνωμένων Πολιτειών, στη διεύθυνση http://saintlouischessclub.org. Θα βρείτε επίσης τις παρτίδες σε μορφή pgn, αποτελέσματα, συνεντεύξεις και άλλο υλικό. Στους αγώνες, που διεξάγονται στο Σαιντ Λούις, συμμετέχουν 23 σκακιστές και μια σκακίστρια, η Ιρίνα Κρας. Μετά τον τρίτο γύρο προηγούνται οι Νακαμούρα (2733), Κάμσκι (2702), Όνιτσουκ (2699) και Ακομπιάν (2599) που έχον συγκεντρώσει από 2,5 βαθμούς. Τα κυριότερα αποτελέσματα του 3ου γύρου: Κάμσκι - Νακαμούρα 0,5-0,5, Κουντρίν - Όνιτσουκ 0-1, Κρας - Ακομπιάν 0-1, Κρίστιανσεν - Έλβεστ 0,5-0,5.
Το σύστημα των αγώνων είναι στην πρώτη φάση ελβετικό 7 γύρων για να αναδειχθούν οι 4 πρώτοι που θα συνεχίσουν σε πουλ τουρνουά, μεταφέροντας τους βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει. Οι υπόλοιποι 20 συνεχίζουν για 2 ακόμη γύρους το ελβετικό.
30 σχόλια:
H μόνη παρτίδα που είδα προσεκτικά, ήταν το ντέρμπι Κάμσκι- Νακαμούρα. Ο Γκάτα έπαιξε εξαιρετικά,έκανε τον Νακαμούρα χωνί παραγεμιστό, αλλά όταν ήρθε η ώρα να δρέψει τις δάφνες του (32. Α:β7 με εύκολη νίκη, αντί για το υπερ-συντηρητικό και στρατηγικά ύποπτο 32. θ3?), έκατσε στα αυγά του...
Τα Σβενιγκεν τουρνουα που διοργανωνει η Τουρκικη ομοσπονδια αναμεσα σε νεαρους Τουρκους και ξενους ισχυροτερους αντιπαλους μετονομαστηκαν απο Angora σε F.Campomanes memorial.Αυτες τις μερες διεξαγεται το 3ο διπλο τουρνουα της σειρας.Περισσοτερα στο http://angora.tsf.org.tr/component/option,
com_frontpage/Itemid,1/lang,turkish/
Τα φαβορι προκριθηκαν στο F-4 του πρωταθληματος των ΗΠΑ. Νακαμουρα και Καμσκι περασαν δυσκολες ωρες αλλα τελικα καταφεραν να κρατησουν την ισοπαλια χθες απεναντι σε Κριστιανσεν και Σαμπαλοβ αντιστοιχα, και μαζι με τους Ονιτσουκ,Σουλμαν θα διεκδικησουν τον τιτλο.Και οι 4 σκακιστες ξεκιναν την δευτερη φαση με 5 βαθμους.Αυριο ειναι το ντερμπυ Νακαμουρα-Καμσκι,σημερα ειναι ελευθερη μερα.
Στο ελβετικο που συνεχιζεται με τους υπολοιπους, προηγουνται οι Κριστιανσεν,Στριπουνσκυ με 4.5 βαθμους.
Στο Μααστριχ της Ολλανδιας στο Β' γκρουπ του Λιμπουργκ οπεν ξεκινα ν'αγωνιζεται σημερα ο νεαρος Φ-Βλ. Τσιρος.
http://www.limburgopen.nl/
Μου έκανε εντύπωση πόσο άσχημα παίζει πλέον ο φίλος μου, και ισχυρότατος GM Γιαν Έλβεστ.
Χαρισματικός παίκτης και πανέξυπνος άνθθρωπος- αλλά και με μεγάλα πάθη.
Από αυτούς που πέρασαν στο F-4, ποντάρω όλα μου τα λεφτά στον Κάμσκι. Είναι μακράν ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης από τους τέσσερις.
Δραματικη ηταν η δευτερη μερα των μπαραζ στο Saint-Louis.O Νακαμουρα λευκος σε μια Winaver επεχειρησε μια μαλλον ακαιρη προωθηση του θ-πιονιου και κατεληξε χαμενος με θεαματικο τροπο σε 26 κινησεις απεναντι στον Σουλμαν.Ο Ονιτσουκ απερριψε προταση ισοπαλιας του Καμσκυ στην 41η κινηση,σε ελαφρα καλυτερη γι'αυτον θεση (δεν θα οριζε την τυχη του σε περιπτωση ισοπαλιας, οσον αφορα την 1η θεση),και τελικα εχασε την παρτιδα,την πιθανοτητα να διεκδικησει τον τιτλο,αλλα και ενα αηττητο σερι 49 παρτιδων στα Αμερικανικα πρωταθληματα,μονο ο Ρεσεβσκυ τον ξεπερναει (82 παρτιδες).
Ετσι η σημερινη αναμετρηση Σουλμαν-Καμσκυ θα κρινει τον πρωταθλητη.
Ο Σαμπαλοβ νικησε τον Στριπουνσκυ που προηγουνταν μεχρι τον τελευταιο γυρο του ελβετικου και κατεκτησε την 5η θεση.
Τι ώρα αρχίζει η μετάδοση;
Eναν αν μη τι αλλο πολυ πρωτοτυπο τροπο βρηκαν οι Αμερικανοι για ν'αναδειξουν τον φετινο τους πρωταθλητη.Καμσκυ και Σουλμαν σημερα στις 6 τ'απογεμα θα παρουν μερος σε μια πολυ ασυνηθιστη δημοπρασια.Ο καθενας τους θα δηλωσει τον μικροτερο χρονο που του ειναι αποδεκτος για να παιξει την μοναδικη παρτιδα που θα κρινει τον τιτλο.Ο μειοδοτης διαλεγει χρωμα,και παιζει με τον χρονο που διαλεξε,με τα μαυρα να θεωρουνται νικητες σε περιπτωση ισοπαλιας.Ο αντιπαλος του θα εχει στην διαθεση του μια ωρα σκεψης.Οποιος κερδισει παιρνει 5000 $ επιπλεον,και μια θεση στην Ολυμπιακη ομαδα.
Η χθεσινη παρτιδα,αναμεσα στους ιδιους αντιπαλους, μια Exchange Grunfeld, δεν πρεπει να εβγαλε ποτε τον Καμσκυ(μαυρος) απο την προετοιμασια του καθως γυρω στην 20η κινηση το ρολοϊ του,του εδινε περισσοτερο χρονο απ'οτι ειχε αρχικα.Εληξε ισοπαλη σε 30 κινησεις.
Πολυ καλη εμφανιση του Φ.Βλ.Τσιρου(1712) στην Ολλανδια.Αν και ειχε το 5ο χειροτερο αρχικο Elo,μαζεψε 3.5 βαθμους σε 7 αγωνες και τερματησε 51ος αναμεσα σε 90 σκακιστες με Rp=1894.Στο κυριως τουρνουα νικητες σε ισοβαθμια οι Τ.Gharamian(Fra-2632) και E.Miroschnichenko(Ukr-2684) με 6/7. Ο 11χρονος Τσιρος επαιζε στο Β'τουρνουα.
Αρχισαν τα κινεζικα πρωταθληματα Ανδρων και γυναικων χθες.Στους ανδρες 2 νικες εχουν οι Bu Xiangzhi(2681) και Li Shilong(2514),ενω μισο βαθμο εχει η Hou Yifan(2589) που αγωνιζεται μαζι τους,και κανεναν ο περσινος πρωταθλητης Ding Liren(2547).Στις γυναικες καμμια σκακιστρια δεν πετυχε το 2/2
Πολυ καλη η ζωντανη καλυψη στο:
http://www.chess.co.uk/twic/live
Αγαπητέ Μέτοικε (original) με μπέρδεψες! Τώρα σοβαρά θα κάνουν τέτοια ‘καραγκιοζλίκια’ οι Αμερικάνοι, ή κάνεις χιούμορ? Πάντως αν μιλάς σοβαρά καλυτέρα να τους δίναν να λύσουν μια διαφορική εξίσωση Κλερό…. Πιο κατανοητό θα ήταν. Έλα χριστέ και παναγιά! Τι άλλο θα δει το ταλαίπωρο το ζατρίκι??
Παρόμοιες ιδέες είναι βγαλμένες από την θεωρία παιγνίων και πιθανότατα καλύτερες από παρτίδες μπλιτς. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι χρησιμοποιούν επιπλέον στρατηγικές από αυτές που έχουμε συνηθίσει στο "παραδοσιακό" σκάκι.
Βέβαια, αποκτούν σημασία όταν είναι απαραίτητο να υπάρχει ένας και μοναδικός νικητής ή γενικότερα άρση ισοβαθμίας. Το αν αυτό είναι σωστό σε διάφορα συστήματα αγώνων αποτελεί θέμα άλλης συζήτησης. Αυτή τη φορά, σίγουρα οι διοργανωτές θα πετύχουν να συγκνετρώσουν το ενδιαφέρον στους συγκεκριμένους αγώνες, χάρη στην πρωτότυπη επιλογή τους.
Δεν εχω πολυ χρονο αυτη την στιγμη παντως μιλαω σοβαρα.Δειτε τα:
http://www.chessninja.com/dailydirt/2010/05/
kamsky-shulman-showdown-in-us-ch.htm (δειτε αν θελετε και τα 2 πρωτα σχολια της Shahade και του Mig πανω στο θεμα)
και http://www.chessvibes.com/reports/playoff-kamsky-shulman-will-decide-u-s-championship-today/#more-25633
Δεν κανω ποτε πλακα στα ειδησεογραφικα κομματια.Θα προκαλουσα συγχυση.
Αγαπητέ μου Κύριε Κουρκουνάκη, ίσως να ναι όντως όπως λέτε μια πρωτότυπη επιλογή… Αλλά πρωτότυπο θα ήταν ας πούμε και να παίξουν και μια ‘μπιρίμπα’ παράλληλα και όποιος αντέξει… Θέλω να πω ότι το σκάκι είναι παιγνίδι ισης αρχικής πληροφορίας και δυνατότητας έτσι δεν είναι? Τι πάει να πει τα μαύρα κερδίζουν και με νούλα(!) και πλειοδοτείστε ως εκεί που σας ‘παίρνει’ (φαντάζομαι κάτω από μισάωρο εναντίον ώρας, θα ήταν αυτοκτονία, ακόμη και όταν πας για 2 αποτελέσματα..). Αυτό πια δεν είναι σκάκι αλλά …βάλτε να πάνε, πήγανε. Έτσι δεν είναι?
Και απορώ ειλικρινά που κορυφαίοι Γκρανμαιτρ δέχονται τέτοια υποβάθμιση της τέχνης τους και της προσωπικότητας τους δεχόμενοι να συμμετάσχουν σε τέτοια ‘attractions’ για λίγα ψωροbucks! Άξιοι της μοίρας τους! Κανένας Κιρσαν δεν τους φταίει, όταν οι ίδιοι ‘άγονται και φέρονται’ από τον κάθε ‘ευφυή’ organizer… Φαντάζομαι ότι του χρόνου δίπλα στις φωτογραφίες του Φάιν ,του Ρεσέβσκυ και του Μπόμπυ θα γράφει : Grandmaster ‘Fast Eddie Phelsson’ The bidder’ 2010 U.S Chess(?) Champion. Hip-hip-hurrahhh!
Στο μπαραζ που μολις αρχισε ο Καμσκυ που παιζει με τα μαυρα εχει 25 λεπτα στο ρολοϊ του.
Καλή του τύχη! Μέτοικε θα σας παρακαλούσα να μας αναγγείλετε τον 2010 U.S. Champion γιατί προσωπικά αρνούμαι να παρακολουθήσω αυτό το ‘τσίρκο’. Προτιμώ την Τατιάνα…
Μια και η παρτίδα βρίσκεται σε εξέλιξη, αξίζει να επεκταθούμε λίγο στο θέμα. Το πρόβλημα με την ισοπαλία των μαύρων που ισοδυναμεί με νίκη υπάρχει και στο μπλιτς 4/5 ή 5/6 όπως έχει ήδη εφαρμοστεί. Στο πρωτάθλημα των Η.Π.Α. το ενδιαφέρον βρίσκεται στον πλειστηριασμό, με θετικό του συστήματος ότι και οι δύο παίκτες ξεκινούν με ισότιμες συνθήκες, ενώ δεν υπάρχει κλήρωση και συνακόλουθα εξαλείφεται η παράμετρος της τύχης.
Ουσιαστικά οι δύο αντίπαλοι καλούνται να εκτιμήσουν τον κίνδυνο ισορροπώντας ανάμεσα στο λευκό χρώμα με υποχρέωση νίκης και στην διαφορά του χρόνου. Είναι σωστό ότι δεν υπάρχει πλήρης πληροφόρηση, υπάρχει όμως «ίση αρχική πληροφορία και δυνατότητα». Η διαφορά με το κλασικό σκάκι είναι ότι οι δυνατότητες των αντιπάλων επεκτείνονται και έξω από τη σκακιέρα: όπως δεν γνωρίζεις αν θα παίξει μια ριψοκίνδυνη θυσία, έτσι δεν γνωρίζεις πόσο χρόνο θα επιλέξει ως οριακό για τον κίνδυνο να διαλέξει χρώμα ο αντίπαλος.
Χωρίς να θέλω να καταλήξω σε βεβιασμένα συμπεράσματα, όσο περισσότερο το σκέφτομαι τόσο περισσότερο προτιμώ αυτό το σύστημα από μπλιτς 4/5 ή 5/6 (ή άλλες παραλλαγές). Όσο για την «κατάντια» των ισχυρών σκακιστών, αυτού του είδους η κριτική μπορεί να ασκηθεί απέναντι σε οποιονδήποτε επαγγελματία κάνει συμβιβασμούς στην δουλειά του, ανάλογα με το πώς αξιολογεί το αντίτιμο. Άλλοι έχουν κατακρίνει ανάλογα την φάση νοκ-άουτ στα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος της FIDE τα τελευταία χρόνια. Θα ενδιαφερόμουν πολύ να ακούσω γνώμες των κορυφαίων Ελλήνων σκακιστών.
Νομίζω ότι είναι σημαντικό να προσθέσω ένα συλλογισμό, ο οποίος δείχνει γιατί οι περισσότεροι παίκτες θα προτιμούσαν τα μαύρα, έστω και με αρκετά λιγότερο χρόνο σκέψης. Και οι δύο αντίπαλοι θα έχουν ίδιο χρόνο σκέψης, δηλαδή αυτόν που θα καταναλωθεί τελικά. Ο παίκτης όμως που ξεκινά με περισσότερο χρόνο διαθέτει μεγαλύτερη ευχέρεια όσον αφορά στην κατανομή του χρόνου σκέψης, ενώ φυσικά μπορεί να αποφασίσει στη διάρκεια της παρτίδας (και ανάλογα με την εξέλιξή της) πόσος θα είναι τελικά ο συνολικός χρόνος σκέψης και των δύο.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην πίεση χρόνου.
Δηλαδή δεν προτιμούν τα μαύρα επειδή ‘πανε’ για ΔΥΟ αποτελέσματα ,ενώ ο λευκός για ΕΝΑ ??? (Ωραία ισορροπία’ μα την πίστη μου….)
Ακριβώς αυτό είναι που αντισταθμίζουν με τη διαφορά χρόνου, δηλαδή την ευχέρεια διαχείρισης του χρόνου σκέψης.
Καταθέτω άποψη κορυφαίου Έλληνα σκακιστή, ο όποιος δεν καταδέχεται να γράφει στα μπλόγκια, και μου την μετέφερε για μεταφορά εδώ.
Η πλειοδοσία –εκτός από τον χρόνο σκέψης και το χρώμα- μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς. Εφόσον ισχύει- και ασφαλώς ισχύει- αυτό που λέει ο Κος Κουρκουνάκης ότι: ‘Η διαφορά με το κλασικό σκάκι είναι ότι οι δυνατότητες των αντιπάλων επεκτείνονται και έξω από τη σκακιέρα’ ας επεκτείνουμε την επέκταση των δυνατοτήτων -μέσω bidding- ως εξής: Πλειοδοσία για το είδος καθίσματος των αντιπάλων. Ο νικητής επιλεγεί τύπο καθίσματος για τον εαυτό του(π.χ. άνετη πολυθρόνα ή ανάκλιντρο) και τον αντίπαλο(π.χ χαμηλό και άβολο σκαμνάκι ή καρέκλα με πρόκες. Αυτό βέβαια δεν θα ‘πιάνει’ σε συμπατριώτες του νυν Π.Πρωταθλητού, αλλά κάτι θα σκεφτούμε και γι’ αυτούς…) Έτσι μάνι-μάνι καλύπτουμε και την φυσική κατάσταση και αντοχή ως παράμετρο ‘έξω απ’τη σκακιέρα’
Πλειοδοσία κατανάλωσης ποτών: Εξαιρετικά ενδιαφέρον! Κάθε συνεληφθείς πεσσός του αντιπάλου θα υποχρεώνει σε κατανάλωση αντίστοιχης με την αξία του συλληφθέντος πεσσού ποσότητος και είδους ποτού. Π.χ. Μας έφαγε ένα πιονάκι ο αντίπαλος? Θα πιει ένα σφηνάκι βότκα ή κρασί ή ούζο κ.λ.π. Μας έφαγε την Ντάμα? Θα πιει έναν κουβά! Η πλειοδοσία έγκειται στο είδος του αλκοόλ και έχει νόημα ανάλογα με την εθνικότητα και το φύλλο/ηλικια του αντιπάλου. Δηλαδή παίζεις με ‘ρωσοειδές’ (όλοι ξέρουμε τι ‘ποτήρια’ είναι) διαλέγεις πορτοκαλάδα, παίζεις με κοριτσάκι? Διαλέγεις τεκίλα ή τσικουδιά και παίζεις μια βαριαντα όλο αλλαγές, οπότε στην 10 κίνηση είναι ‘γκολ’.
Πλειοδοσία επίσκεψης στην τουαλέτα. Όποιος κέρδισε, αποφασίζει πόσες φορές έχει δικαίωμα ο κάθε παίκτης να πάει ‘προς νερού του’. Εξαιρετικά αποτελεσματικό εναντίον όσων πάσχουν από συχνουρία ή προστάτη.. Άσε που έτσι επεκτείνουμε και την δυνατότητα ελέγχου της ουροδόχου κύστεως μας ….’έξω απ’τη σκακιέρα’.
Μου είπε κι’ άλλες ιδέες, αλλά για πρώτη δόση αυτά νομίζω είναι αρκετά και άμεσα εφαρμόσιμα. Πιστεύω ότι το ενδιαφέρον για το ‘άθλημα’ μας θα χτυπήσει κόκκινο….
@ Κο Κουρκουνάκη. Σας ζητώ συγγνώμη εάν με το προηγούμενο σχόλιο μου υπερέβην λίγο τα εσκαμμένα της αποδεκτής ειρωνείας. Σας σέβομαι και σας εκτιμώ απεριόριστα ως σκακιστάνθρωπο –και το έχω δηλώσει πολλάκις – αλλά μην προσπαθείτε να μας πείσετε ότι αυτό το ‘πράγμα’ με τις πλειοδοσίες είναι ΣΚΑΚΙ , γιατί δεν είναι.
Σε άλλη ανάρτηση σήμερα αναφέρεται για το χαμηλό επίπεδο υπόληψης που έχει το σκάκι στην Ελλάδα σήμερα. Προφανώς οι ευθύνες της Ε.Σ.Ο. είναι μεγάλες και αναμφισβήτητες.
Φοβάμαι όμως ότι και οι "κορυφαίοι Έλληνες σκακιστές" που μεταξύ πολλών άλλων που δεν καταδέχονται (όπως να παίζουν πραγματικές παρτίδες στο πρωτάθλημα, να συμμετέχουν σε τουρνουά με νέους, να συμμετέχουν σε οποιουδήποτε είδους αναπτυξιακές για το σκάκι εκδηλώσεις κ.λ.π.) είναι και το "να γράφουν στα μπλόγκια" αποτελεί σημαντικό παράγοντα μη αναγνώρισης έως απαξίωσης του σκακιού στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία.
Επίσης υποψιάζομαι ότι, για το σχετικό καβάλημά τους δε φταίνε μόνο αυτοί, αλλά έχουμε ευθύνη όλοι μας.
Και βλέποντας τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, δε νομίζω ότι είμαι άδικος.
Ο αγώνας έληξε ισοπαλία αν κατάλαβα καλά...
Αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω γιατι το us championship με αντιπάλους GM να κρίνετε έτσι...
Αυτό πια δεν είναι σκάκι...
Έτσι παίζουν στα καφενεία...
Μιλάμε δίπλα για προπονητές αν είναι να μας κανουν GM για να παίζουμε έτσι...:)
@Ριζόπουλος: Πολύ κακώς μετέφερες την γνώμη του «κορυφαίου σκακιστή που δεν ΚΑΤΑΔΕΧΕΤΑΙ να γράφει σε μπλόγκια». Δεν θα εξηγήσω το γιατί, το καταλαβαίνεις μόνος σου. Μας υποτιμάς άθελά σου όλους.
Κύριε Ριζόπουλε, είστε σοβαρός άνθρωπος και σας εκτιμώ, αλλά εδώ πέσατε σε μεγάλο ατόπημα. Ο Γρίβας, ο Μουτούσης, ο Κουρκουνάκης, ο Φρεντζάς, ο Καλέσης πως καταδέχονται και γράφουν; Ο δικός σας γιατί θέλει διαμεσολάβηση;. Στα παλιά μας τα παπούτσια-για να μην πω κάτι βαρύτερο- η γνώμη του κορυφαίου σκακιστή που δεν καταδέχεται.
Ρε παιδιά έλεος! Θεώρησα ότι θα ήταν προφανές ότι ο συγκεκριμένος ‘κορυφαίος σκακιστής’ ήταν δημιούργημα στιγμιαίο του μυαλού μου σε μια δεικτική (κακώς εκ μέρους μου) ‘συνομιλία’ με τον Κο Κουρκουνάκη πάνω στο προκείμενο θέμα. Ασφαλώς και δεν υποτιμώ το blog, γιατί τότε θα υποτιμούσα και τον εαυτό μου .
Ώραία, που να το καταλάβουμε, ωραία πάντως:)
Στο προηγούμενο σχόλιο μου εννοούσα ασφαλώς δηκτική και όχι δεικτική.
Επαναλαμβάνω προς τους φίλους που εκτιμώ και σέβομαι και αισθάνθηκαν (δικαιολογημένα ίσως, μιας και κατά πως φαίνεται ήταν ασαφές) ότι ασφαλώς και δεν υπήρξε ‘κορυφαίος σκακιστής κ.λπ’ απλώς χρησιμοποίησα την κατάληξη του αμέσως προηγούμενου του δικού μου σχολίου του Κου Κουρκουνάκη ,όπου καλούσε τους κορυφαίους σκακιστές να πουν τη γνώμη τους , σε μια υπερβολικά (και γι’αυτό του ζήτησα και συγγνώμη) δηκτική και ειρωνική τοποθέτηση μου για ένα θέμα(πλειοδοτήσεις στυλ Καμσκυ-Σουλμαν) που θεωρούσα(κακώς πιθανώς) ότι δεν επιδέχετο επικροτήσεως από κανεναν. Ελπίζω να λύθηκε η παρεξήγηση.
Το κυριότερο πρόβλημα που βλέπω με αυτήν και άλλες μεθόδους άρσης μιας ισοβαθμίας: κρίνονται σημαντικά θέματα όπως ο τίτλος του πρωταθλητή μιας χώρας και μια θεση στην Εθνική Ομάδα.
Ακόμα και αν, όπως μας διαβεβαιώνεις και δεν έχω τρόπο να αμφισβητήσω, πράγματι δεν υπήρξε "κορυφαίος σκακιστής" που να τα είπε αυτά, το γεγονός ότι πολλοι πιστέψαν ότι υπήρξε δεν νομίζω ότι είναι εντελώς συμπτωματικό !
Συνεπώς θα μου επιτρέψεις να θεωρήσω ότι, ακόμα και έτσι, το αρχικό σχόλιο δεν είναι εντελώς άτοπο.
Rizopoulos στο ίντερνετ πολλές φορές γίνονται παρεξηγήσεις εκεί που δεν υπάρχει αιτία:) Να 'σαι καλά, ευχαριστώ για τη διευκρίνηση.
Δημοσίευση σχολίου