Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

9 (τουλάχιστον) σωματεία δεν θα μετέχουν

Η παρακάτω επιστολή απευθύνεται προς το Δ.Σ. της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και υπογράφεται από 9 σωματεία της Βόρειας Ελλάδας. Τα σωματεία αυτά, γνωστοποιούν την απόφασή τους να μην μετέχουν στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Α' Εθνικής 2010. Ίσως να υπάρξουν τις επόμενες μέρες περισσότερες αποχωρήσεις, από σωματεία άλλων περιοχών της Ελλάδας.
Διευκρίνηση: η επιστολή που δημοισιεύουμε, έχει γίνει βέβαια ευρέως γνωστή, όμως δεν θεωρείται ανοιχτή και δεν στάλθηκε στο ιστολόγιο από τους υπογράφοντες.

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2010

Προς το Δ.Σ. της Ε.Σ.Ο.

Κύριε Πρόεδρε, κύριοι σύμβουλοι

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Α΄ Εθνικής κατηγορίας σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω :

Α. Τα τελευταία εφτά χρόνια είμαστε μάρτυρες συνεχών αλλαγών και πειραμάτων στο πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής που κατά τη γνώμη μας πλήττουν σοβαρά την αξιοπιστία και την ουσία του κορυφαίου πρωταθλήματος, όπου για τα δεδομένα του σκακιού, οι ομάδες επενδύουν πολύ σοβαρά οικονομικά ποσά. Συνεχείς αλλαγές αριθμού ομάδων, σκακιέρων, γύρων, προγραμμάτων, προδιαγραφών και οικονομικών συνθηκών έχουν απαξιώσει το θεσμό.

Β. Μεμονωμένα η συλλογικά σας αποστείλαμε κατά καιρούς πολλές προτάσεις οι οποίες κατά κανόνα αγνοήθηκαν. Το Νοέμβριο του 2009 συναντηθήκαμε και συντάξαμε μία επιστολή με κάποιες από τις προτάσεις μας. Σας αναφέραμε ότι ο συγκεκριμένος τύπος πρωταθλήματος βρίσκεται στα όρια του και ότι πρέπει να γίνουν άμεσες αλλαγές. Μείωση ομάδων και σκακιέρων, διαχωρισμό πρωταθλημάτων. Οι προτάσεις μας παραπέμφθηκαν στις καλένδες και αποφασίσατε να συνεχίσετε με το ίδιο σύστημα.

Γ. Οι εξελίξεις στην Ελλάδα και στον Αθλητικό χώρο ανέτρεψαν τα πάντα. Η επιχορήγηση της ΕΣΟ μειώθηκε πάλι κατά περίπου 30%. Μας ζητήσατε να συμπαρασταθούμε στην ΕΣΟ και να διαμαρτυρηθούμε και είναι απόλυτα κατανοητό. Ταυτόχρονα όμως οι κάθε λογής επιχορηγήσεις, ενισχύσεις προς τα σωματεία μειώθηκαν ή πάγωσαν κατά 100%. Δεν θα πρέπει και η Ομοσπονδία να υποστηρίζει και να αντιλαμβάνεται την κατάσταση στα Αθλητικά σωματεία μέλη της;

Δ. Το Δ.Σ. της ΕΣΟ στη συνεδρίαση του Μαρτίου πήρε κάποιες αποφάσεις που παρέτειναν τη λύση του προβλήματος. Τελικά μας ενημερώσατε ότι το διασυλλογικό θα γίνει στην Αθήνα χωρίς να τηρούνται οι μίνιμουμ όροι που προέβλεπε η σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΟ. Ακόμα και σήμερα δεν είναι ξεκάθαροι όλοι οι όροι. Διευκρινίζουμε εδώ ότι το θέμα μας δεν είναι ο τόπος διεξαγωγής. Οι σημερινές συνθήκες, με την Ελλάδα σε καθεστώς χρεωκοπίας, το συγκεκριμένο διασυλλογικό με τους συγκεκριμένους όρους θα είχε μεγάλα προβλήματα όπου και να διοργανωνόταν.

Με βάση τα παραπάνω και τις επιστολές μας που προηγήθηκαν σας δηλώνουμε ότι αδυνατούμε να μετέχουμε στο διασυλλογικό αυτό για τους παρακάτω λόγους :

1. Γιατί αυτός ο τρόπος διεξαγωγής που δε χρηματοδοτείται, πλήττει την ποιότητα του πρωταθλήματος και θέλουμε να τον αλλάξετε άμεσα.

2. Γιατί έχουν αλλάξει βασικοί όροι της αρχικής προκήρυξης, υπάρχουν ασαφείς όροι που πλήττουν το κύρος και τη νομιμότητα του πρωταθλήματος.

3. Γιατί δεν εξασφαλίσατε ισότιμους, δίκαιους και ανεκτούς οικονομικούς όρους.

4. Γιατί σαν σωματεία, λαμβάνοντας υπόψη τη σημερινή κατάσταση πρέπει να ιεραρχήσουμε τις δαπάνες να διασφαλίσουμε τη συνέχεια μας και την λειτουργία μας.

5. Γιατί είναι προτιμότερο και ουσιαστικότερο σήμερα να ενισχύσουμε την ανάπτυξη σε σχέση με τον πρωταθλητισμό από τις αλόγιστες και αδύνατες δαπάνες.

Δεν επιθυμούμε την αντιπαράθεση, αναζητούμε την κατανόηση και τη συνειδητοποίηση του που ήμασταν και του που βρεθήκαμε.

Έστω και την ύστατη στιγμή σας υποβάλλουμε την παρακάτω πρόταση :

Α. Αναβολή ή αναστολή του διασυλλογικού.

Β. Έκτατη Γενική Συνέλευση που θα αποφασίσει την διεξαγωγή του πρωταθλήματος με τρόπο οικονομικότερο και ισότιμο για όλα τα Σωματεία, χωρίς να αποκλείεται ως τόπος διεξαγωγής πάλι η Αθήνα.

Γ. Συνολική αλλαγή φιλοσοφίας με δραστική μείωση ομάδων για το 2011.

Το επιχείρημα ότι δε μπορεί να αλλάξει ο προγραμματισμός είναι άτοπο τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Μέσα σε ένα μήνα αναθεωρήθηκε δυσάρεστα και ανατράπηκε ολόκληρη η ζωή και ο προγραμματισμός δεκάδων χρόνων εκατομμυρίων εργαζομένων, μικρομεσαίων συνταξιούχων, κλπ. Αναθεωρήθηκε και πάγωσε όλο το σύστημα και η διαδικασία ενισχύσεων στον αθλητισμό. Και ας μην λησμονούμε ότι πριν τρία χρόνια η Ε.Σ.Ο. ανέστειλε το διασυλλογικό της για οικονομικούς λόγους, σε πολύ καλύτερη οικονομική περίοδο και με 16 ομάδες στην Α’ Εθνική.

Ελπίζουμε να βρούμε ανταπόκριση από την πλευρά σας και να μπορέσετε να δείτε την αθλητική αλλά και την πολιτικο-κοινωνική υπόσταση της απόφασης και του αιτήματος μας.

Επιφυσυλασσόμαστε παντός δικαιώματός μας για την υπεράσπιση των σωματείων μας.

Την επιστολή υπογράφουν οι παρακάτω

1. Μ.Α.Π.Ο. «ΚΕΡΑΥΝΟΣ» ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΡΟΥΚΗΣ
2. Σ.Ο. ΚΑΒΑΛΑΣ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΙΟΓΚΑΣ
3. Ο.Φ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ - ΤΑΣΟΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑΣ
4. Σ.Α. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» - ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

5. ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΑΣΤΡΟΒΑΣΙΛΗΣ
6. ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - ΜΑΝΩΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

7. Σ.Ο. ΞΑΝΘΗΣ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΑΧΠΑΤΖΙΔΗΣ
8. Σ.Ο. ΠΟΛΙΧΝΗΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
9. ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ Σ.Φ. ΣΥΚΕΩΝ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗΣ


Σημείωση 1
10. Σ.Σ. ΠΕΥΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - (ο Σ.Σ. Πεύκων συμμετείχε στη διαδικασία αλλά το Δ.Σ. του συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο για να επικυρώσει τις αποφάσεις του σωματείου).


Σημείωση 2
Σωματεία και από την υπόλοιπη Ελλάδα ενημερώθηκαν και ζήτησαν την επιστολή με τις θέσεις μας για να τη θέσουν υπόψη τους στα Δ.Σ. τους για έγκριση. Οι αποφάσεις τους θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

243 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 243 από 243
Πειραιώτης Μαίτρ είπε...

«Ο Πειραϊκός Όμιλος Σκακιστών (Π.Ο.Σ.) είναι ο αρχαιότερος σήμερα σκακιστικός σύλλογος με συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία στην σκακιστική ζωή του τόπου που πλησιάζει τα 40 [ήδη 64] χρόνια! Είναι ο μόνος που έχει επιβιώσει από τους συλλόγους της πρώτης περιόδου, οι οποίοι ίδρυσαν την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία [1948]. Δικαιωματικά λοιπόν, παίρνει τον τίτλο του ιστορικώτερου Ελληνικού συλλόγου, αφού η πορεία του ταυτίζεται με την ιστορία αυτού τούτου του Ελληνικού Σκακιού» (Κώστας Χατζιώτης, Το σκάκι στην Ελλάδα, εκδόσεις Σκύφος, Αθήνα 1984)
Χρόνια Πολλά στους Κωστήδες και τις Ελενίτσες!
Γιώργο Βλασση αυτά που προτείνεις είναι μια κάποια λύση!
Μ'αρέσεις γιατί το σκάκι το αγαπάς από παιδί και δεν σε αγγίζουν οι ιντριγκες και τα ψευτοσυμφέροντα.
Νομίζω όμως ότι το πρωτάθλημα της Α Εθνικής πρέπει να γίνει,να αγωνισθούν όλες οι ομάδες και να γίνει αφορμή για προβληματισμό όλων.Να βρούμε τελικά αυτά που μας ενώνουν,να αποφασίσουμε τι σκάκι θέλουμε και σε τι κατεύθυνση πρέπει να πορευτούμε!Οι αλλαγές πρέπει να αρχίσουν να συζητούνται σήμερα αλλά ο κρίσιμος χρόνος υλοποίησης πρέπει να είναι το 2012!
Να θυμίσω ότι το 1950 οι ομάδες έπαιζαν διασυλλογικό πληρώνοντας όλα τα έξοδα τους και καταβάλοντας "παράβολο συμμετοχής"
40000 δραχμές για τα οργανωτικά έξοδα.Πόσοι έπαιζαν ; 4σκακιέρες με δύο αναπληρωματικούς!
Εχουν αλλάξει οι καιροί πολύ από τότε,το σκάκι έχει γίνει λαικό άθλημα,έχουμε GM και "σκακιστικούς γκουρού παράγοντες " υπάρχει διαδίκτυο αλλά η ιστορία επαναλαμβάνεται ελπίζω όχι σαν τραγωδία που γίνεται φάρσα!

Ανώνυμος είπε...

Μη βιαζεσαι να εχεις προχειρη μια δικαιολογια για ολα. Τα πραγματα δεν ειναι μονο οπως τα βλεπεις εσυ. Αυτη ειναι η δικη σου θεωρηση των πραγματων αλλα υπαρχει και αλλη. Μαθε πρωτα τις τελευταιες εξελιξεις για το ποιοι κανουν πισω και μην αισθανθεις προδομενος σε μια υποθεση που δεν ειναι μονο δικη σου

Vlassis είπε...

@ Πειραιώτης Μαίτρ
Το σκάκι το αγαπήσαμε και όταν αγαπάς κάτι δίνεις. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση από τα πολλά μυνήματα που πήρα σχετικά με την πρόταση.
Για όποιους δεν κατάλαβαν πρέπει να πω ότι η πρόταση είναι ότι "δεν υπάρχει στην ουσία καμμιά πρόταση".
Απλά ήρθε η ώρα και πρέπει να συζητήσουμε όλοι ξανά από την αρχή.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε πολλοί και να ενώσουμε τις φωνές μας.
Ο Πειραϊκός υπήρξε για πολλά χρόνια υπόδειγμα λειτουργίας σωματείου.
Και αυτό ακριβώς είναι το μοντέλο που έχω στο μυαλό μου για την λειτουργία των συλλόγων.
Αυτά πρέπει να συζητήσουμε και αυτό τον τρόπο πρέπει να δείξουμε σε όλο τον κόσμο που ασχολείται με το σκάκι.
Έρχεται ο καιρός που θα μπορούμε να μιλάμε και να καταλαβαινόμαστε.
Ευχαριστώ, και τους σκακιστικούς μου χαιρετισμούς σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Για πες μας ποιοί κάνουν πίσω να μάθουν και τα ΔΣ των σωματείων? Για πες? Εμείς λέμε ότι τα 22 σωματεία που εμφανίζονται να έχουν δηλώσει θα γίνουν λιγότερα.
Αφήστε τις ασφαλίτικες μεθόδους...

Ανώνυμος είπε...

23 σωματεία έχουν δηλώσει μάλλον δεν εισαι καλά πληροφορημένος

Παλιός ΥΜ είπε...

Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί. Τώρα που μίλησε κι'ο Πειριαώτης μαιτρ, θυμήθηκα μια παλιά ιστορία. Λοιπόν, πίσω στη δεκαετία του '80, σ'ένα Κύπελλο Ελλάδας, η ΕΣΟ ανακοίνωσε ότι ο τελικός θα γινότανε... στην Κοζάνη! Οι αθηναικές ομάδες διαμαρτυρήθηκαν και ξεσήκωσαν κι'άλλα σωματεία, ζητώντας ο τελικός να γίνει σε μια μεγάλη πόλη. Συμφωνούσε τότε και η ΕΣΘ. Όταν όμως προχωρήσανε οι αγώνες και φτάσαμε στον τελικό, είχε προκριθει η ΕΣΘ με τον Πειραικό. Και τι νομίζετε ότι έγινε; E, o Πειραικός επέμεινε στο "μποϋκοτάζ". Η ΕΣΘ, όμως, βρήκε ευκαιρία, έγινε... απεργοσπάστρια και καπάρωσε (χωρίς αγώνα) το Κύπελλο!!
Κι'έχεις τώρα τον Ωραιόπουλο να κηρύσει την επανάσταση κατά της Αθήνας...

Kostas Oreopoulos είπε...

Έχει ξαναγίνει αυτή η κουβέντα πριν 3-4 χρόνια , όταν ο Ιωακειμίδης ζουσε και μου τα είπε τελείως διαφορετικά. Μην ανοίξουμε αυτην την κουβέντα . Δεν έχω διάθεση να μιλήσω για κάτι που δεν το γνωρίζω από πρώτο χέρι και έγινε όταν ήμουν 9 χρόνων .

Ανώνυμος είπε...

Malon gia amerikanakia psaxnete.
H apofasi tou DS ESO itan oi agones na ginoun sto peristeri efoson oi diorganotes mexri 30.4 exasfalisoun 40.000 euro apo xorigies. Ti vrikan? tipota (0).
Ta 10.000 pou legontai oti tha dothoun apo ti nomarxia san anekdoto akougetai kathos i nomarxia kleinei to noemvrio simfona me ton kalikrati. To thema einai ti tha ginei otan sas paroun xampari kai oi ipoloipoi 21?

Ανώνυμος34 είπε...

Γεια σου, amerikanaki, με τη σωστή πληροφόρηση!
Ασφαλίτες υπάρχουνε παντού...

Ανώνυμος είπε...

Για να λέμε την αλήθεια, τα χρήματα της Νομαρχίας Αθηνών είναι εξασφαλισμένα. Χωρίς να αναφέρομαι στη συγκεκριμένη περίπτωση, θέλω να υπενθυμίσω σε όλους ότι εδώ στην Ελλάδα οι δημόσιοι φορείς συνήθως "ξεπουλάνε" ακριβώς τέτοιες εποχές - προεκλογικές και πριν κλείσουν! Στα σοβαρά τώρα, και ο Νομάρχης είναι δεδομένος υποστηρικτής του σκακιού (έχει δώσει επανειλημμένως χορηγίες στην ΕΣΟ), και επίσης φημολογείται ότι θα είναι υποψήφιος για Περιφερειάρχης Αττικής. Εμένα λοιπόν δεν μου φαίνεται καθόλου παράξενο που δίνει χρήματα.
Επίσης, είναι όντως 23 οι ομάδες που έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή. Δεν αποκλείεται φυσικά κάποιες από αυτές να αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα και να αποσυρθούν, όπως πχ πέρυσι ο ΟΑΑ "Ηράκλειο". Από την άλλη, έχω ακούσει από πολλούς ότι κάποια από τα σωματεία που δεν δήλωσαν το ξανασκέφτονται. Δεν υπάρχει λόγος να παίρνει κανείς το θέμα προσωπικά, είναι θέμα των ίδιων των σωματείων και της ΕΣΟ. Κακώς προσπαθούν ορισμένοι να "εκβιάσουν" τους παράγοντες των σωματείων αυτών (με τα γραφόμενά τους εδώ, εννοώ) προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.
Απο κει και πέρα, νομίζω πως συμφωνούμε όλοι εδώ ότι το ισχύον σύστημα είναι προβληματικό και ότι η ΕΣΟ και τα σωματεία οφείλουν να το συζητήσουν διεξοδικά. Η συγκυρία του πρωταθλήματος Α' Εθνικής είναι μια καλή ευκαιρία να μαζευτούν όλοι μαζί και να ξεκινήσουν τη συζήτηση. Κάποιοι αναγνώστες έχουν καταθέσει εδώ σοβαρές σκέψεις και προτάσεις (πχ Βλάσσης) που χρήζουν προσοχής και μελέτης. Κάποιοι άλλοι απλά αρέσκονται στο να κάνουν χαβαλέ ή να δημιουργούν μπάχαλο. Εμένα προσωπικά η θέση του Πειραιώτη Μετρ με καλύπτει απόλυτα.
Και μια παρατήρηση - ναι μεν οι σύλλογοι έχουν μια ιστορία και μια συνέχεια, αλλά από την άλλη τις αποφάσεις τις παίρνουν κάποιοι συγκεκριμένοι άνθρωποι, οι οποίοι με τα χρόνια αλλάζουν. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι έγινε πριν από τόσα χρόνια στην Κοζάνη, αλλά δεν βλέπω καμία απολύτως σχέση του τι έκανε τότε η ΕΣΘ (αν έκανε) με το τι κάνει σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Apokalipsi

Ανώνυμος είπε...

tou Ioanni tou apostolou?

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ρε παιδιά θα μας πει κανένας από τους γνωρίζοντες πόσοι θα παίξουν?(δήλωσαν για την ακρίβεια,εχει διαφορά)όλο προβλέψεις βπλεπουμε κι όταν είναι να μάθουμε τι εγινε δε μας λέτε.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά θα συμμετάσχουν 23 ομάδες.
Εκτός έμειναν οι δέκα της Βορείου Ελλάδος που είχαν στείλει την ανακοίνωση και ο Βόλος.

Ανώνυμος είπε...

Δήλωσαν συμμετοχή 68% των σωματείων που είχαν δικαίωμα. Σε πόσα άλλα αθλήματα έχουν διεξαχθεί πρωταθλήματα Α΄Εθνικής έτσι;

Ανώνυμος είπε...

Σε άλλα αθλήματα υπάρχει επαγγελματισμός....
Η απλά πολύ καλύτερο σύστημα, όχι σαν το σκάκι που την μια οι ομάδες το δέχονται και πληρώνουν GM και την άλλη λένε δεν υπάρχουν χρήματα
Να δούμε πότε θα αλλάξει...

Αθηναίος είπε...

Ησυχάσαμε, με τη μη συμμετοχή των βοερειοελλαδιτών. τα κόμπλεξ τους έβγαλαν οι άνθρωποι: η Καβάλα δεν άντεχε στην ιδέα να δει φέτος την πλάτη της Π.Σ. Περιστερίου, η ΕΣΘ θα έμενε πίσω από αρκετές αθηναϊκές ομάδες, ο Γαλαξίας δεν χρειάζεται πια να "ξεπλένει χρήμα" απ'τις κερδοφόρες διοργανώσεις του.
Μια χαρά θα είναι το πρωτάθλημα και χωρίς αυτούς! Θα αποφύγουμε, μάλιστα, τα στημένα σαν το περσινό 6-6 της Καβάλας Ι με την Καβάλα ΙΙ ...

Kostas Oreopoulos είπε...

Καμιά ησυχία. Απλά περίμενε λίγο. Μην βιάζεσαι...

Ανώνυμος είπε...

Τι να υποθέσουμε άραγε?
ότι θα ξανά γίνουν οι ισοπαλίες?
Η η υπόθεση κάποιου πατέρα.... :)

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Η ΕΣΟ εδωσε στην δημοσιοτητα τον καταλογο των ξενων σκακιστων που θα συμμετασχουν στο Διασυλλογικο Πρωταθλημα:

http://www.chessfed.gr/files/allodapoi_
aethniki2010.htm

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Σε μια πρωτη ματια η ΠΣ Περιστεριου δεν θα εχει αντιπαλο για τον τιτλο καθως ξανακατεβαζει Ivanchuk,Macieja.H μαχη για τις επομενες θεσεις στο βαθρο θα ειναι αρκετα ανοικτη.
Αν υποθεσουμε οτι δεν θ'αλλαξει κατι σε οτι ισχυει αυτη την στιγμη δηλ.απο τις 23 ομαδες θα πεσουν 3,Χιος και Γιαννενα δεν φαινονται ικανες να μπουν στην 20αδα,ενω μεγαλη μαχη θα γινει για την αποφυγη της τελευταιας θεσης που οδηγει στον υποβιβασμο.
Αντιστοιχα 13 ομαδες(μαζι με Χιο,Γιαννενα) θα διεκδικησουν το επιπλεον χρηματικο bonus που προοριζεται για τις 10 πρωτες ομαδες εκτος Αττικης.

Απο τους ξενους που δεν επαιξαν περσι ξεχωριζουν οι SJUGIROV S. (Rus-93-2610-EEΣ Κορυδαλλου),NIELSEN P. H.(Den-73-2698-AEK),BARTEL M. (Pol-85-2609-Γαζι),HAMMER J. L. (Νor-90-Φλωρινα), NEGI P. (Ind-93-ΣΟ Πατρων), NAIDITSCH Ar. (Ger-85-2686-Σκ.Ακ.Χαλκιδας),BALOGH Cs. (Hun-87 -2681-ΦΟΝΗ),CMILYTE V. (Ltu-83-2514-ΑΕΚ),STEFANOVA An. (Bul-79-2560-Σκ.Ακαδ.Χαλκιδας).

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ξέρει κανείς ποιο είναι το τεράστιο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Καλλιθέα Χαλκιδικής 1100 κλινών που αναγκάστηκε να κλείσει μια πτέρυγα με 400 κλίνες λόγω μη προσέλευσης τουριστών, για να μειώσει τα λειτουργικά του έξοδα ;
Η είδηση μεταδόθηκε σε εκπομπή της ΕΤ3 στην τηλεόραση, αλλά δεν είπε το όνομα της ξενοδοχειακής μονάδας.

Kostas Oreopoulos είπε...

Εσείς γνωρίζεται ότι έγινε πρόταση , όλοι οι σύλλογοι (και οι ομάδες τις αθήνας) να δώσουν ένα ποσό (πχ 2000) και να κλειστεί ξενοδοχείο κεντρικά για όλες τις ομάδες (πλην αθηνών). Να κοστίσει έτσι σε όλους η διαμονή το ίδιο. Μήπως φαντάζεστε και την απάντηση?

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω να ήταν υβριστικό το σχόλιο για το ξενοδοχείο που ανακοίνωσε ότι κλείνει μια πτέρυγα του και ότι σε αυτό ο γνωστός Θεσσαλονικιός εργάτης θα κάνει επ ωφελείας της τσέπης του σε λίγες μέρες μια μεγάλη διοργάνωση, για να το κατεβάσετε αμέσως.

Ανώνυμος είπε...

H protasi itan gia 1200 euro to kathe somatio

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Δεν φαινεται να υπαρχει αντιπαλος ικανος να κοψει τον δρομο της ΠΣ Περιστεριου προς τον τιτλο.Αν μαλιστα "πειστουν" οι Ivanchuk,Macieja (οι οποιοι δεν εχουν σταθερους δεσμους με καποιο συγκεκριμενο ξενο συλλογο) να βοηθησουν την ομαδα και στο Πανευρωπαϊκο Διασυλλογικο ειναι ικανη να κανει μια πολυ αξιολογη εμφανιση και εκει(6 σκακιερες).

Περα απο τις γνωστες προσθηκες των Χαλκια,Μπανικα,Κοτρωνια,οι Περιστεριωτες καλυψαν καποια κενα που ειχαν στις νεανικες σκακιερες με την αποκτηση του Παπαδοπουλου Γ.(98-1806) απο τον ΓΣ Ασπροπυργου και της Ελ.Φραγκου(95-1889) απο τον Φυσιολατρη.Απο τους περσινους βασικους δεν υπαρχουν απωλειες στις μεταγραφες.

Η βασικη συνθεση:

Ivanchuk V. (69-2741-Ukr)
Macieja B. (77-2618-Pol)
Χαλκιας Β. (80-2601)
Μπανικας Χρ. (78-2589)
Κοτρωνιας Β. (64-2586)

ενω οι αναπληρωματικοι ευκολα θα ευρισκαν θεση στις βασικες πενταδες των περισσοτερων αλλων ομαδων:

Τζερμιδιανος Ανδρ. (72-2428)
Γαβριλακης Ν. (55-2415)
Μιχαηλιδης Αν. (84-2229)
Σπυρου Παν. (91-2174)
Μποζινακης Π. (90-2154)

Πριν περασουμε σε γυναικες και εφηβους να θυμισω τα ορια ηλικιων:
Στην 6η σκακιερα παιζει γυναικα ανεξαρτητως ηλικιας,στην εβδομη πρεπει να ειναι μικροτερη απο 18(ετος γεννησης το 1992 η μεταγενεστερο),στην 8η μικροτερη απο 16 (1994).Αντιστοιχα στους εφηβους οι καθοριστικες χρονιες ειναι 92,94,96,98.

Ετσι στις γυναικειες σκακιερες για το Περιστερι θα αγωνιστουν οι:

Παπαδοπουλου Β. (86-2241)
Ιορδανιδου Ζ. (92-2107)
Φραγκου Ελ. (95-1889)

ενω υπαρχουν και οι Σταυροπουλου Κ.(78-1881),Σπυρου Μαρ.(93-1853)

Στις εφηβικες σκακιερες αναμενεται να παιξουν οι:

Φιλιππας-Ντεκουαν Σ. (92-2208)
Τζουγανακης Παντ. (96-2075)
Σταθοπουλος Ιω. (97-1992)
Παπαδοπουλος Γεωρ. (98-1906)

ενω ισως βοηθησουν σε καποια παιχνιδια οι Λινος Ευ.(93-1856),Μπελλος Ιω.(94-1829).

Ολοι οι (Ελληνες) σκακιστες που ανηκουν στην ΠΣ Περιστεριου:

http://www.chessfed.gr/elo/clubs.asp?txtSyl=01104

Βασικοι συνδεσμοι για την παρουσιαση των ομαδων:

Φετινες μεταγραφες:
http://www.chessfed.gr/dioikisi/dioikisi86.htm

Περσινο πρωταθλημα:
http://www.chessfed.gr/teams2009/default.asp

Οι ξενοι των ομαδων:
http://www.chessfed.gr/files/allodapoi_
aethniki2010.htm

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Μεγαλη μαχη αναμενεται να γινει για τις θεσεις πισω απο την πρωτη, και τα προγνωστικα ειδικα με Ελβετικο 7 γυρων ειναι πολυ δυσκολα.θα ελεγα οτι ελαφρο προβαδισμα εχουν οι Κυδων Χανιων,Φυσιολατρης Νικαιας,ΣΟ Ηρακλειου και οι νεοφερμενοι στην κατηγορια Πανιωνιος και ΑΕΚ.

Ο Κυδωνας δεν θα εχει φετος τον Αγγλο Howell(2613).Στην θεση του θα αγωνιστει η L.Schut(94-2267-Νed) που μπορει να καλυψει ολες τις γυναικειες σκακιερες αλλα δυσκολα θ'αφησει την 8η στα κρισιμα ματς.Στην ομαδα επεστρεψε ο Γ.Σουλεϊδης απο το Κορωπι,ενω ο Τασος Παυλιδης αφηνει τις εφηβικες σκακιερες.

Στις ανδρικες σκακιερες εξακολουθει η λειψανδρια,δεν αποκλειεται να δουμε νεαρους να επιστρατευονται:

Νικολαϊδης Γ. (71-2490)
Σουλεϊδης Γ. (72-2410)
Zahariev Z. (61-2387-Bul)
Παυλιδης Αναστ.(91-2359)
Κουβατσος Φ. (85-2144)

Κουβατσου Μ. (79-2173)
Παυλιδου Κ. (93-2182)
Schut L. (94-2267-Ned)

αναπληρωματικες οι Φραγκακη Μ.(93-1930),Μαρκατου Μ-Ελ. (96-1524)

Πολλες εναλακτικες λυσεις υπαρχουν στους εφηβους.Στις 2 πρωτες σκακιερες μπορουν ν'αγωνιστουν οι

Καζακος Εμ. (95-2037)
Σανδαλακης Ν. (94-1920)
Μπαλωμενακης Χ. (94-1883)
Κομνηνος Χ. (95-1715)

ενω στις 2 τελευταιες οι:

Παπαμιχελακης Π. (97-1834)
Καλογερης Ιω. (98-1860)
Χναρας Φ. (96-1551)

http://www.chessfed.gr/elo/clubs.asp?txtSyl=00619

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Ο Φυσιολατρης δεν θα εχει φετος τον Κροατη Bosiocic(2571).Στην θεση του εφερε την Ιταλιδα Μ.Brunello (94-2218) για να καλυψει το κενο της Ελ.Φραγκου που μετακινηθηκε στο Περιστερι.Ο Γ.Γκουμας συμπληρωσε τα 18 και θα παιζει μονο στις ανδρικες σκακιερες, ενω επεστρεψε ο Φρ.Σιγαλας απο την Σκακιστικη Ανοιξη.

Kempinski R. (77-2612-Pol)
Γεωργιαδης Ιω. (87-2447)
Γκουμας Γ. (91-2288)
Σιγαλας Αν-Φρ (82-2262)
Θεοτοκατος Δ. (70-2118)
Ορνιθοπουλος Ν.(38-2080)

ενω σπανια αγωνιζεται πια ο Σ.Καραφιδης (65-2197)

Στις γυναικειες σκακιερες θα παιξουν οι:

Φατουρου Ελ. (78-1896)
Αγγελακη Στ. (89-1690)
Θεμελη Δ. (93-1684)
Brunello M. (94-2218-Ita)
Καφωρου Μ-Η. (97-1462)

ενω δεν αποκλειεται καποιοι απο τους πολλους ισχυρους νεαρους να βοηθησουν στις αντρικες σκακιερες:

Καφωρος Δ.-Αλ (93-2223)
Χωματιδης Παν. (92-2122)
Φραγκος Βασ. (94-1964)
Μιχελακος Παν. (96-2007)
Παπαδοπουλος Αστ (99-1650)

καθως θα εχουν βοηθεια απο τους:

Κουνταρδα Παν. (93-1782)
Ψαρομηλιγκο Κ. (95-1627)
Παπαδοπουλο Γ. (97-1588)

http://www.chessfed.gr/elo/clubs.asp?txtSyl=01205

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Πολυ μικρες οι αλλαγες στον ΣΟ Ηρακλειου.Εφυγε η Υβ.Μανωλαρακη(2073) που περσι μοιραστηκε την γυναικεια σκακιερα με την Μαρκαντωνακη,ενω στην θεση της Δ.Αλεξιου (94-1759) που επεστρεψε στον Πτολεμαιο ηρθε η Κοκοση Δαν(95-1753-Eng,αγωνιζεται σαν Ελληνιδα) απο την Σκακιστικη Ανοιξη.

Kritz L. (84-2618-Ger)
Postny Ev. (81-2611-Isr)
Σταυριανακης Ιω. (89-2248)
Παργινος Βασ. (76-2227)
Παπαδακης Μ. (84-2207)

Πανω απο 3 χρονια εχει ν'αγωνιστει ο Λ.Ζαχειλας(60-2168) που περσι δηλωθηκε αλλα δεν επαιξε.

Μαρκαντωνακη Χ. (87-2107)
Κοκοση Δ. (95-1753)
Mαλικεντζου Ν. (94-1610)

Μπαλοκας Δ-Κ. (92-1997)
Δημοπουλος Δ. (94-1919)
Ζεππος Π. (96-1893)
Λαδοπουλος Δ. (98-1872)

http://www.chessfed.gr/elo/clubs.asp?txtSyl=00647

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

AΕΚ και Πανιωνιος υπερενισχυθηκαν στις αντρικες σκακιερες καθως ο πρωτος στοχος τους ηταν να εξασφαλισουν την ανοδο στην Α'Εθνικη απο τον Προκριματικο ομιλο της ΕΣΣΝΑ οπου επαιζαν χωρις ξενους(ο Πανιωνιος βοηθηθηκε στα κρισιμα ματς απο τον Nikolov).Αυτο το πλεονεκτημα ωστοσο αντισταθμιζεται απο καποια κενα στις νεανικες.

Ο Πανιωνιος ειναι υπερπληρης στις ανδρικες σκακιερες καθως φετος απεκτησε τους Καραγιαννη Αθ. απο την Μυτιληνη και τον Δημ.Αλεξακη απο τον Πειραϊκο,καθως και τον Πουλιδη Στ. (96-1837) απο την Εστια Νεας Σμυρνης.

Πισω απο το βασικο σχημα με τους:

Lupulescu C. (84-2593-Rom)
Nikolov M. (85-2553-Bul)
Κωφιδη Αν. (64-2401)
Καραγιαννη Θαν.(64-2331)
Στουμπο Κων. (83-2249)
Αλεξακη Δημ. (61-2199)

θα βοηθησουν και οι:

Παπαδατος Ιω. (65-2155)
Πανταζοπουλος Στ. (86-2118)

Τις γυναικειες σκακιερες θα καλυψουν οι:

Στουμπου Ελ. (88-1935)
Γερασουδη-Ανομιτρη Ελ.(95-1185*)
Πουλοπουλου Αικ. (98-1060*)

Στις εφηβικες σκακιερες το βασικο σχημα πιθανοτατα θα ειναι:

Τσοκοπουλος Γ-Δ. (93-1918)
Πουλιδης Στ. (96-1837)
Πουλοπουλος Ιω. (97-1720)
Αλεξιου-Καρακασιδης Στ.(99-1115*)

θα βοηθησουν οι Φωτιαδης Ιω(95-1765), Μπουζας Δημ. (99-1015*),και Καρακοζης Αλ. (00-1085*) ενω αγνωστο αν θα αγωνιστουν οι Ασημακοπουλος Κ.(92-1903) και Ασημακοπουλος Ιω.(92-1850) που δεν εχουν παιξει επισημη παρτιδα απο περσι το καλοκαιρι.

Ο αστερισκος υποδηλωνει Ελληνικο Ελο.

τα αποτελεσματα του Πανιωνιου στον προκριματικο Ομιλο της ΕΣΣΝΑ:

http://www.chess-results.com/tnr29155.aspx?art=1&lan=1&turdet=YES&m=-1&wi=1000

και το δυναμικο της ομαδας:

http://www.chessfed.gr/elo/clubs.asp?txtSyl=01210

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Η ΑΕΚ φετος εχασε τον Γριβα(πηγε στην Σκ.Ακαδ. Γαλαξια θεσ/νικης) αλλα η ομαδα ειναι σαφως ενισχυμενη καθως ηρθαν οι Β.Κοτροτσος(ΣΟ Χαλανδριου),Ν.Τεπελενης(ΣΟ Παγκρατιου),Αζναουριδης Σ-Παν(ΑΕ Ποντιων Μελισσιων) και Παχακη Χρ-Δ.(ΑΣΟ Αιγιου).

Τις ανδρικες σκακιερες θα καλυψουν οι:

Nielsen H.P. (78-2698-Den)
Μουτουσης Κ. (71-2451)
Κοτροτσος Βασ. (85-2347)
Γρηγοριαδης Αλ. (53-2339)
Τεπελενης Ν. (78-2250)

με την βοηθεια των Παλαμιδα Ευ(70-2259),Μιχου Θ. (68-2266).

Στις γυναικες υπαρχουν οι:

Cmilyte V. (83-2514-Ltu)
Πετσετιδη Μ. (77-1940)
Παυλη Πωλ. (92-1502)
Παχακη Χρ-Δ. (94-1684)
Τσεργα Φωτ-Aμ (99-1000*)
με την φετινη δευτεραθλητρια Ευρωπης να βοηθαει και στις ανδρικες αν το απαιτει η συναντηση.

Στα προκριματικα της ΕΣΣΝΑ η ΑΕΚ στις νεανικες σκακιερες επαιξε με τους:

Κοσμα-Λεκκα Π. (94-2125)
Αζναουριδη Σ-Π. (94-1980)
Γρηγοριαδη Μιχ. (98-1661)
Τσιρο Φρ-Βλ. (99-1712)

ενω υπαρχουν και οι Καφετζοπουλος Αντ.(92-1907) και Τσιρος Δ.(96-1629).

Τα αποτελεσματα της ομαδας στον ΠΟΑ και η αναλυτικη συνθεση στα:

http://www.chess-results.com/tnr29155.aspx?art=1&lan=1&turdet=YES&m=-1&wi=1000

και

http://www.chessfed.gr/elo/clubs.asp?txtSyl=01221
αντιστοιχα.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

ΦΟΝΗ,Σκακιστικη Ακαδημια Γαζιου,και Φαρος Βαρβασιου Χιου φαινεται οτι δεν δηλωσαν τις βασικες τους εικοσαδες,με αποτελεσμα να γεννιεται το ερωτημα αν θα συμμετασχουν στο πρωταθλημα.Η προθεσμια εληγε την Παρασκευη,και βασικες συνθεσεις κατεθεσαν 20 μονο ομαδες,οποτε, συμφωνα με την τρεχουσα προκυρηξη,οποιος παιζει σωζεται..

http://chess-results.com/tnr35315.aspx?art=16&lan=1&m=-1&wi=1000

Ανώνυμος είπε...

Κάτι δεν πάει καλά.
Ποιος έβαλε τις συνθέσεις στο chess-results ; Και πότε ;
Η Ομοσπονδία είναι ανοιχτά μέχρι κάποια ώρα απόγευμα την Παρασκευή.
Εάν κάποιος έστειλε τη σύνθεση στις 10 το βράδι την Παρασκευή ποιος την παρέλαβε ;

Ανώνυμος είπε...

Τελικα θα μας πει κανεις τι εγινε?
Δηλωσαν οι τρεις ομάδες ή όχι? Δε μπορεί ο ΦΟΝΗ να μην έχει το εμαιλ του Λογοθέτη? Τι σιγή είναι αυτή? πάλι διαπργαματευσεις εκτός προθεσμίας? Οι συνθέσεις πρέπει να δημοσιευτούν όλες μαζι

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Οι βασικες συνθεσεις των ΦΟΝ Ηρακλειου και Ακαδημιας Γαζιου εμφανιστηκαν,εστω και καθυστερημενα,στο:

http://chess-results.com/tnr35367.aspx?art=8&lan=1&m=-1&wi=1000

οποτε θα υπαρχει το ενδιαφερον στην βαση για την αποφυγη των τελευταιων θεσεων.

Ανώνυμος είπε...

Οι λίστες εμφανίζονται με το ελληνικό Elo, οπότε αν ο μέσος όρος έχει υπολογιστεί με αυτό, τότε η σειρά δεν είναι η σωστή. Επιπλέον, η ΣΑΧ εμφανίζεται με 3 ξένους, είναι κάποιος από αυτούς ομογενής;

Ανώνυμος είπε...

Βιάστηκα να μιλήσω, φαίνεται ότι οι λίστες δουλεύονται αυτή την στιγμή.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Ολοκληρωθηκε η παρουσιαση των ομαδων στα chess-results.Πολυ καλη δουλεια, καθως συμπεριλαμβανει το διεθνες Ελο ακομη και αυτων των σκακιστων που δεν εχουν τον αντιστοιχο συνδεσμο στην παρουσιαση των δυναμολογιων των ομαδων στο site της ΕΣΟ.Επισης εμφανιζονται και οι ηλικιακες κατηγοριες οποτε σχεδον ολη η χρησιμη πληροφορια ειναι διαθεσιμη.Φοβαμαι οτι και φετος δεν αποφυγαμε την εμφανιση στις λιστες σκακιστων που δεν θα παρουν μερος στους αγωνες,με σκοπο την ψηλοτερη θεση στην αρχικη καταταξη.Να θυμισω οτι η αρχικη καταταξη βγαινει απο τον υπολογισμο του μεσου ορου των 12 υψηλοτερων διεθνων ΕΛΟ ανα κατηγορια σκακιερας.Απο μια ματια που εριξα σε δυο τρεις ομαδες,παρουσιαζονται μεγαλες αποκλισεις αναμεσα στο RtgAvg που εμφανιζεται διπλα στο ονομα της ομαδας (υποθετω οτι το προγραμμα το υπολογιζει αυτοματα με καποιο τροπο) και στον μεσο ορο που θα χρησιμοποιηθει για την αρχικη καταταξη,η οποια θα ειναι αρκετα διαφορετικη απο την τωρινη.

Μια δευτερευουσα παρατηρηση:Sjugirov (EEΣ Κορυδαλλου) και Negi (ΣΟ Πατρων) ειναι μεν κατω των 18 αλλα δεν εχουν δικαιωμα συμμετοχης στην αντιστοιχη εφηβικη σκακιερα,καθως θεωρουνται αλλοδαποι και οχι κοινοτικοι.

Ανώνυμος είπε...

@Metoikos

Me ti xio ti egine? giati den einai stis listes? tha prostethei meta?10 meres ptin to protathlima pote tha xeroume tin teliki seira ton omadon? Oi xenoi pou anaferontai tha ertoun oloi?

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Η αρχικη καταταξη των ομαδων:

ΠΣ Περιστεριου: 2288.3
Κυδων Χανιων: 2172.7
Φυσιολατρης Νικ: 2122.8
ΑΕΚ: 2106.6
Σκακ.Ακαδ.Χανιων: 2105.3
ΣΟ Ηρακλειου: 2083.6
ΣΟ Καλλιθεας: 1998.7
ΦΟΝ Ηρακλειου: 1992.1
ΕΣ Αμφισσας: 1990.9
ΣΑΣ Κορωπιου: 1988.3
ΟΣ Τριανδριας: 1967.9
ΣΟ Πατρων: 1931.9
ΛΠ Φλωρινας: 1909.7
Πανιωνιος: 1907.7
ΣΑ Γαζιου: 1905.3
Ποσειδων Καλαμ: 1870.0
ΣΟ Ηλιουπολης: 1867.2
ΕΕΣ Κορυδαλλου: 1866.3
ΑΟ Παπαγου: 1843.7
ΣΟ Ικαριας: 1841.3
ΣΑ "Παλαμηδης" Χαλκιδας 1772.7
Συλ.Ιωαννιτων Σκακιστων 1586.5


Συλλογη και εισαγωγη των αριθμητικων δεδομενων εγινε "με το χερι" οποτε η υπαρξη καποιου λαθους δεν αποκλειεται..Η χαμηλη θεση του Πανιωνιου οφειλεται στο οτι στην δωδεκαδα του συμπεριλαμβανονται 3 σκακιστες χωρις διεθνες ΕΛΟ.Ετσι κι αλλιως η καταταξη μονο ενδεικτικη ειναι,περα απο την χρηση της για την κληρωση, καθως η δυναμικοτητα των νεαρων σκακιστων πολλες φορες απεχει πολυ απο το ελο τους.

@ ανωνυμος
Δεν μπορω ν'απαντησω στις περισσοτερες απο τις ερωτησεις σας.Η πηγη μου ειναι αποκλειστικα το διαδικτυο.Υποθετω ωστοσο οτι ο Vuilleumier(2352-Sui) θα πρεπει να εχει καποια ελληνικη ριζα καθως οι αλλοι δυο αγωνιστηκαν σαν ξενοι και περσι.

Δεν ξερω αν θα εμφανιστει τελικα η Χιος αλλα η ομαδα της μοιαζει πολυ αδυναμη για την πρωτη εθνικη (http://www.chessfed.gr/elo/clubs.asp?txtSyl=00634) και ισως ειναι προτιμοτερο να διεξαχθει το πρωταθλημα με 22 ομαδες και χωρις bye.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, τελικά υποβιβάζονται 2 ή 3 ομάδες;

What? είπε...

Εύκολο, (προηγούμενε) ανώνυμε. Λοιπόν, αν παίζουν 23 ομάδες, υποβιβάζονται 3. Αν παίζουν 22, υποβιβάζονται 2. Φαντάζομαι δεν σε δυσκόλεψα.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Αρχισε να λειτουργει το επισημο site του Διασυλλογικου πρωταθληματος και ηδη δημοσιευσε την αρχικη σειρα καταταξης:

http://aethniki10.peristerichess
.gr/akatdias2010seiraomadon.htm

και τις συνθεσεις των ομαδων, οπου περα απο την ηλικια εμφανιζεται και ο τροπος υπολογισμου της αρχικης καταταξης:

http://aethniki10.peristerichess
.gr/Acategory2010Team_composition.htm

Η επισημη διευθυνση ειναι η:

http://aethniki10.peristerichess.gr/index.html

Η μεγαλη διαφορα στην καταταξη του ΣΟ Ηλιουπολης σε σχεση μ'αυτην που υπολογιστηκε εδω(13ος αντι 17ος) οφειλεται στο οτι στα chess-results,κατα λαθος μαλλον,δεν αναφερεται το ονομα του νεαρου Αρ.Φεστα (98-1710) που αυξανει πολυ τον μεσο ορο.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 243 από 243   Νεότερο› Νεότερο»