Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α' Εθνικής

Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ) δημοσίευσε τη γενική προκήρυξη του 38ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α’ Εθνικής Κατηγορίας, το οποίο θα διεξαχθεί στο Περιστέρι Αττικής, στο χρονικό διάστημα από 5 έως 11 Ιουλίου 2010, με ελβετικό σύστημα 7 γύρων. Η γνώμη μου είναι πως το παράλογο σύστημα με τις 34 ομάδες και τις 12 σκακιέρες, για το οποίο ελάχιστοι παράγοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη της ψήφισής του, φαίνεται πως είναι αδύνατον να επιζήσει και ότι - δεδομένων και των οικονομικών συνθηκών- αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά εφαρμογής του. Η προκήρυξη, επίσης, αναφέρει ότι σε περίπτωση αλλαγής του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος Α’ εθνικής από το 2011 και ειδικά σε ενδεχόμενη μείωση του συνολικού αριθμού των ομάδων θα μειωθεί αντίστοιχα και ο αριθμός των ομάδων που θα έχουν δικαίωμα ν’ αγωνισθούν απευθείας στην τελική φάση του 2011, χωρίς όμως να προχωρά σε περισσότερες διευκρινήσεις. Ακόμη, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε στην περυσινή διοργάνωση με τις ομαδικές ισοπαλίες 6-6 στον τελευταίο γύρο, η προκήρυξη του 2010 απαγορεύει τις προτάσεις ισοπαλίας σε λιγότερες από 30 κινήσεις.
Η προκήρυξη http://www.chessfed.gr/declarations/declarations198.htm

56 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικώς από ότι μαθαίνω η ανταρσία της Καβάλας θα κρατήσει και η 11 ομάδες από τη βόρεια Ελλάδα δεν θα πάρουν μέρος.

Ελλάδα δεν είναι μόνο η Χαλκιδική! έλεος πια, σχολικά-νεανικά-α'εθνική κάθε χρόνο στη Χαλικιδική.

Καλόμαθαν οι φίλοι βορειοελλαδίτες, ...είναι και ότι δεν έχει ελπίδες για το πρωτάθλημα και η Καβάλα φέτος...

Βεβαίως και η συμμετοχή της ΕΣΟ στη διοργάνωση με 10.000 είναι για τουλάχιστον προκλητική!

Phantom είπε...

Ποιες 34 ομάδες ? Εγώ αμφιβάλλω αν θα κατέβουν φέτος έστω και 20 ομάδες.. Όταν η ίδια η ΕΣΟ υποβαθμίζει το "καλύτερο " της πρωτάθλημα τι περιμένετε να γίνει ? Αστεία πράγματα..

Phantom

νουλαδόρος είπε...

Η Καβάλα κάνει ανταρσία; Μετά το αποτέλεσμα μεταξύ των ομάδων της στο περσινό πρωτάθλημα που εξασφάλισε 5.000 ευρώ; Που ο εκπρόσωπός της ψήφισε στο ΔΣ της ΕΣΟ να μην παραπεμφθεί για εξέταση στο Πειθαρχικό, αντί να απέχει από την ψηφοφορία τουλάχιστον;
Μπράβο στους συνδικαλιστές!

Phantom είπε...

Δεν θέλω να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου, αλλά όταν το ίδιο το σύστημα σου δίνει την δυνατότητα να "στήσεις" παιχνίδια προς όφελος σου , τότε θα είσαι ...κας αν δεν το κάνεις. Εδώ είμαστε, μην ξεχνάμε ότι είμαστε Έλληνες , δεν είμαστε Σουηδοί ή Φινλανδοί.
Με αυτά τα δεδομένα πορευόμαστε ως έθνος τόσα χρόνια , δεν θέλουμε να διορθωθούμε , πάντα θα βρίσκουμε κάτι να μας χωρίζει από τον άλλο, είτε πολιτικά , είτε γεωγραφικά , είτε φυλετικά. Και ο στόχος πάντα είναι να περάσει η μαγκιά μας , όχι του άλλου..Τι ψάχνετε τώρα ?

νουλαδόρος είπε...

Μάγκες οι τύποι στην Καβάλα! Και με συνήγορο!

Ανώνυμος είπε...

ποιες 10.000 της ΕΣΟ? αυτό το ποσό προέρχεται από τα παράβολα που καταβάλλουν τα σωματεια για τους ξενους..

Phantom είπε...

Δεν πρόλαβα να το πω , και ο "νουλαδόρος" σαν γνήσιος Έλληνας , με δικαίωσε στο άψε-σβήσε. Πρόλαβε να χωρίσει κάποιους με γεωγραφικά κριτήρια.
Από την μια οι Καβαλιώτες και από την άλλη οι υπόλοιποι.
Αυτό είναι το θέμα μας όμως ?

Kostas Oreopoulos είπε...

Δυστυχώς δεν φορολογούμε την βλακεία!

Είναι ίδιο οι αγώνες να γίνουν στην Χαλκιδική... στην Εύβοια στη Κρήτη... και στην Αθήνα η την Θεσσαλονίκη?

Όσα σωματεία είναι από την Αθήνα, δεν θα χρειαστεί να ξοδέψουν τίποτα, ούτε ευρώ, (σε αντίθεση με όλες τις άλλες φορές που ήταν υποχρεωτική η διαμονή στο ξενοδοχείο και ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ είχαν τα ίδια έξοδα).
Αυτοί που μένουν Αθήνα μπορούν (όταν δεν υπάρχει διπλός γύρος, η ακόμη και να υπάρχει, άλλος το πρωί στον πρώτο και άλλος στον δεύτερο..) να είναι στις δουλειές τους και τέλος θα τρέχουν οι ομάδες σε Ομόνοια για να βρίσκουν φτηνά ξενοδοχεία? Αδύνατο, δεν είμαστε στην 10ετία του 80 και του 90 και οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι.

Τέλος με την υπάρχουσα οικονομική συγκυρία, η διαφοροποίηση αυτή κάνει ακόμη μεγαλύτερο το πρόβλημα.
Και μην ακούσω για χορηγούς. Ποιούς χορηγούς. Ας βρει πρώτα χορηγούς η ομόσπονδία (που είναι και η κεφαλή του αθλήματος) και ας ζητήσει και από τους συλλόγους για κάτι τέτοιο.

Αυτό είναι απλά έκτρωμα.

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο έκτρωμα στην Ελλάδα ήταν η βεβαιότητα και η άνεση με την οποία ξοδευάτε το δημόσιο χρήμα.
Πρωταθλητισμός και παραγοντισμός επιδοτόυμενος και πριμοδοτόυμενος απο το Ελληνικό Δημόσιο
Τώρα που έστω και δυσάρεστα,βίαια, για μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων που δεν έφταιξαν, τελειώνει το "πάρτι"
ακολουθεί το "ξεκαθάρισμα"

Ακριβά ξενοδοχεία, super GM και λεφτά να σφυρίζουν δεξιά και αριστερά σε μεταγραφές θα είναι στο μέλλον για πολλές ομάδες και πολλούς παράγοντες ωραία ανάμνηση.

Απλά η προσγείωση θα είναι απότομη για όσους παρίσταναν επί χρόνια τους μεγαλοπροέδρους με τα λεφτά των άλλων.

Καιρός ήταν.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή με 20 ομάδες θα γίνει φέτος;

λιμ είπε...

Κάπου τόσες, αφού οι ομάδες δεν αναπληρώνονται.

Kostas Oreopoulos είπε...

Ανώνυμε... καλύτερα που είσαι ανώνυμος, γιατί με τόσες παπαριές που λες δεν θα μπορούσες να κυκλοφορήσεις.

Δεν γνωρίζεις τίποτα από ότι φαίνεται ... όποτε καλύτερα να μην μιλάς ή πρώτα να ρωτήσεις να μάθεις.. και μετά να έχεις άποψη.

Ανώνυμος είπε...

Απ' οτι ξερω οι διοργανωτές βρηκαν ξενοδοχείο και μάλιστα καλο και σε καλή τιμη χωρις να κερδοσκοπούν!!!!
Απο την άλλη θεωρείτε οτι το να τρεχεις στην δουλειά σου μετα μπορείς να πας να παίξεις!!! Οι αγώνες είναι στις 4,30 είναι εύκολο με την κίνηση της Αθήνας; Ξέρετε το κόστος των οδοιπορικών για την Μυτηλήνη πέρσι (Μυτηλήνη - Αθηνα, Αθήνα-Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη- Χαλκιδική);
Υπάρχουν αρκετές ομάδες που έχουν καποιο σπίτι στην Αθηνα και θα φιλοξενηθουν παίκτες έτσι θα μπορουν να γλυτώσουν λεφτά.
Και τέλος απ' οτι ξέρω το Περιστέρι βάζει και 20.000,00 ευρώ για τα οδοιπορικά των σωματείων!!!
Ας λέμε λοιπόν αλήθειες ότι οι ομάδες δεν έχουν λεφτά και είτε στην Χαλκιδική (αλλα γιατί Χαλκιδική; Ερέτρια) είτε στην Αθήνα υπάρχει πρόβλημα και οχι οτι φταίει η Αθήνα!!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστό ότι διαφωνώ και με τις 34 ομάδες, και με τις 12 σκακιέρες. Και για τις φετινές ρυθμίσεις μπορεί να γίνει μεγάλη κουβέντα. Προφανώς η λύση της Αθήνας προκρίθηκε ως έκτακτη λύση σε δύσκολη συγκυρία. Καλώς ή κακώς, αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Αν είχαμε 10-12 ομάδες σε 6-8 σκακιέρες, φυσικά δεν θα υπήρχε πρόβλημα.
Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι η διοργάνωση θα διεξαχθεί σε έναν εξαιρετικό χώρο και με αγωνιστικές συνθήκες που πολύ σπάνια συναντά κανείς!
Όσο για τις συμμετοχές, στις 17/5 λήγει η προθεσμία δηλώσεων, οπότε σύντομα θα ξέρουμε. Εγώ προσωπικά εκτιμώ ότι θα συμμετάσχουν 28-30 ομάδες.

Ανώνυμος είπε...

10 σωματεία έχουν αποχωρήσει με αποφάσεις Γ.Σ. και Δ.Σ. Άλλα 6 συνεδριάζουν τις επόμενες ημέρες.
18 εώς 22 σωματεια θα παίξουν στο πρωτάθλημα. Φαβορί, Περιστέρι Πανιώνιος, Χαλκίδα, ΑΕΚ.
Μη κάνετε κάνενα έξοδο μέχρι την Παρασκεύη 14 Μαίου όπου μια σημαντική είδηση που σας ενδιαφέρει θα βγει στον αέρα.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως επιμένω στο 28-30, και πάω και ένα στοιχηματάκι!

Ανώνυμος είπε...

H διαχείριση των σωματείων και των πρωταθλημάτων δε γίνεται με στοιχηματάκια.

Γίνεται με πολιτικές και αθλητικές αποφάσεις. Την ιστορία δεν τη γράφουν οι πολλοι. Τη γράφουν οι λίγοι και οι αλλοι ακολουθούν μετά.

Κοντός ψαλμός αληλούια.

Kostas Oreopoulos είπε...

Μα τι λες Ανώνυμε... :)
Οι ομάδες της Αθήνας ή όσες έχουν παίκτες που μένουν στην Αθήνα δεν θα πληρώσουν μια και οι άλλες θα πάρουν τα τρια τους. Είμαστε σοβαροί? Δεν μιλάμε απλά για εισητήρια μετάβασης. Αυτό το κόστος είναι το μικρότερο από όλα.


Δηλαδή να πεθάνουμε τα σωματία για να μην δώσει μία η ΕΣΟ σε δική της διοργάνωση σε ερασιτεχνικό άθλημα. Που ακούστηκαν αυτά?? Πότε έγινε αυτό στην ιστορία του αθλήματος?

Σε παλιότερες εποχές , που γίνονταν το πρωτάθλημα (σε 10 σκακιέρες) στην Αθήνα, υπήρχε και κάλυψη από την ΕΣΟ και επιχορηγήσεις των σωματίων από την ΓΓΑ.

Ανώνυμος είπε...

Όχι δεν έχω γνώση είναι αλήθεια.
Την άφησα όλη στους ειδικόυς και νομίζω ότι εσύ πρέπει να είσαι ένας από αυτούς.
Σίγουρα στο παρελθόν θα διαμαρτυρήθηκες για το άνισο σύστημα των αγώνων αλλά η πλεοψηφία δεν σου έδινε σημασία.
Τώρα όμως φαίνεται ότι διαμαρτύρεται και αυτή γι αυτό έχω μπερδευτεί ο κακομοίρης, η μειοψηφία έγινε πλειοψηφία και η πλειοψηφία δεν ήταν ποτέ πλειοψηφία, δηλαδή αυτό το σύστημα
δεν το ήθελε κανένας αλλά η κατάσταση έγινε πια αφόρητη με την σκαναλώδη απόφαση οι "πλούσιοι" Αθηναίοι να αγωνίζονται στα σπίτια τους.

Του χρόνου είμαι βέβαιος ότι θα φροντίσεις να αποκατασταθεί η κατάφωρη αδικία.

Καλή επιτυχία...

Ανώνυμος είπε...

Άσε middlewave τα περί καλού χώρου κλπ
Άμα ο χώρος διαμονής δεν είναι πλησίον του χώρου αγώνων, τι να λέμε τώρα...
Εσύ τουλάχιστον το γνωρίζεις αυτό.

Johny

Ανώνυμος είπε...

Eκτος των αλλων ειναι πρωτοφανες και απαραδεκτο να ξεκινησει το πρωτάθλημα χωρις να ειναι γνωστο πόσες ομαδες θα σωθούν και πόσες θα κατεβουν κατηγορια.

Mattich είπε...

Προφανώς, δεν θα πέσει καμιά ομάδα από όσες αγωνισθούν. Αυτό έλειπε κιόλας.

Kostas Oreopoulos είπε...

Η άποψη μου για το διασυλλογικό, όπως γίνεται και γίνονταν την έχω εκφράση Ανώνυμε-Άσχετε (κατα δήλωση σου) άπειρες φορές, χρόνια τώρα

Το γελοίο των "αναπτυξιακών", των πολλών ομάδων, την ανάγκη για Α1-Α2 , την επιβολή 3 χρόνων σε κάποιον σύλλογο πριν μια μεταγραφή παίκτη κάτω των 18 ετών μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διασυλλογικό πρωτάθλημα για να σταματήσει το παζάρι με τα μικρά... κλπ κλπ

Γελοιότητες.

Ανώνυμος είπε...

Το σίγουρο είναι ότι οι πιο δυσαρεστημένοι με την εξέλιξη αυτή είναι οι Αθηναίοι παίκτες της Α Εθνικής (ξαναλέω ΠΑΙΚΤΕΣ) στη συντριπτική τους πλειοψηφία.

Ανώνυμος είπε...

Μπορώ να μάθω το γιατί?
Εδώ βλέπουμε κατηγορίες , τίτλοι κλπ να κρίνονται σε αγώνες 12-14χρονων.
Είναι γνωστό πως όσες ομάδες έχουν παιδιά (όχι αναγκαία από μεταγραφές) έχουν σαφές πλεονέκτημα

Ηλίας Κουρκουνάκης είπε...

Επαναλαμβάνω το μήνυμα, γιατί από τεχνικό λάθος μπήκε χωρίς υπογραφή.
Το πρωτάθλημα σε αυτή τη μορφή είναι σίγουρο ότι δεν προάγει το σκάκι, τουλάχιστον όχι αναλογικά με τα έξοδα που πραγματοποιούν οι σύλλογοι που συμμετέχουν.
Όσοι πιστεύουμε ότι οι αθλητές του σκακιού δεν είναι απλοί χομπίστες που πρέπει να πληρώνουν γι' αυτό, όπως ισχυρίζονται μερικοί στο ΔΣ της ΕΣΟ, αλλά ότι η αθλητική δραστηριότητα αποτελεί κοινωνικό αγαθό που γι' αυτό είναι σκόπιμο να καλλιεργείται σε συλλογική βάση, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ένα πρωτάθλημα που είναι τόσο αντίθετο με την έννοια της ανάπτυξης.
Τα προβλήματα που δημιουργεί ή καλλιεργεί το ισχύον σύστημα είναι πολλά. Οικονομική αιμορραγία των συλλόγων χωρίς ανάλογο αντίκρισμα, επιβράβευση προσυμφωνημένων αποτελεσμάτων, εμπορικές συναλλαγές στο όνομα των "αναπτυξιακών" σκακιερών, κ.ά.
Το σύνολο του συστήματος πρέπει να αλλάξει ταχύτατα και να αναμορφωθεί με βάση τις ανάγκες των συλλόγων, αντί να διερευνούμε κάθε χρόνο υποψήφιες λύσεις στα προβλήματα που δημιουργεί η εντελώς λανθασμένη κατεύθυνσή του.

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

...σε αυτή τη χώρα, ακόμα και ένας ντιπ αγράμματος μπορεί να καταλάβει τα χάλια μας, και τις ταχύτητες χελώνας με τις οποίες προοδεύουμε...

Αν ήταν μόνο για το σκάκι...

....και γιατί να κατεβεί μια αδύνατη ομάδα να παίξει σε τέτοιες συνθήκες;

Η Τέχνη του Πολέμου λέει "μην πολεμάς όταν ξέρεις ότι δεν πρόκειται να κερδίσεις."

Ανώνυμος είπε...

Άσε μας με την τέχνη του πολέμου και τον παραλληλισμού σκακιού και πραγματικής ζωής...
Οι σκακιστές δεν καταλαβαίνουν από αυτά-είναι δύσκολα....
Εγώ πάντως θα ήθελα να ήμουν 1η σκακιέρα (σε μια προφανώς αδύνατη ομάδα).
Έτσι θα έπαιζα με κάποιους GM κι ας έχανα-η υπόλοιπη ομάδα θα είχε θέμα ίσως....:)
Δεν μπορούν να βρουν ένα σωστό σύστημα?

Phantom είπε...

Θα πρέπει η τεχνική επιτροπή της ΕΣΟ , να βάλει κάτω τα νέα δεδομένα και να βρει ένα σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος με τις παρούσες συνθήκες ( οικονομικές και λοιπές )και με βάθος δεκαετίας , ώστε να ξέρουν όλα τα σωματεία τι στόχους θα πρέπει να βάλουν. Δεν γίνεται να λειτουργούμε πάντα με βραχυπρόθεσμους στόχους. Πρέπει να κοιτάμε πιο μακριά. Δεν γίνεται αλλιώς, κάποτε θα το καταλάβουμε...

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

Ανώνυμε με τους "παραλληλισμούς", δεν σου φταίω εγώ που είσαι αστοιχείωτος, όπως οι περισσότεροι στο Internet.

Τα κάρα έχουν καταργηθεί εδώ και καιρό, υπάρχουν υπολογιστές...!!

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτήσω τι σχέση έχουν τα κάρα με αυτό που είπε ο ανώνυμος?
Δηλαδή να παίξει με το PC αντί με GM?Τι?
Πάντως αν ήταν αν μην "πολεμάμε" αν ήταν να χάσουμε οι πιο πολλοί δεν θα παίζανε σκάκι... :)
Αλλού είναι το πρόβλημα.

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

Έχω πάρει δέσμευση να μη ξαναμιλήσω με ανώνυμο που δε γράφει συχνά εδώ.

Δεν θα με κυνηγάτε στο Internet με τις μαζετιές σας.

Ανώνυμος είπε...

Δέσμευση ενώπιον θεού και ανθρώπων?

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

...ενώπιον Κυνηγών του Ιντερνετ και αργόσχολων κυρίως.

λιμ είπε...

Γεωργιάδη Αλ., πες μας ποιον φόβο αγάπησες πάλι...

Ανώνυμος είπε...

λιμ, πας λίγο γυρεύοντας η μου φαίνεται;

Ανώνυμος είπε...

Να παρατηρήσω κάτι μη θέλοντας να πάω γυρεύοντας?
Ανίσχυρος μπροστά σε ένα GM είναι και ένας μαιτρ γιαυτό ίσως θέλει να παίξει μαζί του....
Αν δείτε γενικά τα ποστ εδώ κάποιοι τα έχουν μπερδέψει...

Ανώνυμος είπε...

σουρεαλιστικές συζητήσεις :)

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζει κανείς τι ποινές αντιμετωπίζουν οι ομάδες οι οποίες δεν συμμετέχουν στο πρωτάθλημα?
Παράδειγμα υποβιβασμός στην τοπική κατηγορία της Ένωσης ή κάτι άλλο?

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Προφανως θα υπαρξει υποβιβασμος,αφου θα καταταγουν κατω απο την διαχωριστικη γραμμη,αν δηλωσουν συμμετοχη τουλαχιστον 20 ομαδες.Το αντιθετο θα ηταν αδικο για οσους συλλογους τελικα κατεβουν να παιξουν.Ακομα θεωρητικα χανουν το δικαιωμα συμμετοχης στην τελικη φαση του επομενου πρωταθληματος,ακομα κι αν προκριθουν απο τα τοπικα,οσες ομαδες δεν αγωνιστουν "αδικαιολογητα" στους αγωνες.
(11ο αρθρο της προκυρηξης του πρωταθληματος,δες τον συνδεσμο στο κυριως αρθρο).
Ωστοσο περσι η Ξανθη δεν επαιξε στην πρωταθλημα χωρις να εκδοσει καποια ανακοινωση για τους λογους της μη συμμετοχης της (οπως π.χ. εκανε ο ΟΑΑ Ηρακλειο,και η ΕΣΟ δεχτηκε κατα ενα μερος τα επιχειρηματα του) και φετος ειναι αναμεσα στις ομαδες που δικαιουνται συμμετοχη(ξανακερδισε το πρωταθλημα της Αν.Μακεδονιας-Θρακης).
Φαινεται οτι αυτο το "αδικαιολογητα" κανει την διαφορα..

Ανώνυμος είπε...

Δε Θα υπάρξει καμία διαφορά για όσους παίξουν ή δε παίξουν. Απλώς θα γίνει ένα τουρνουά σε μιά ωραία αίθουσα όπως όλα τα καλοκαιρινά οπεν. Εμείς θα πάμε Ικαρία.

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

...εφόσον δεν με ρουφιανεύετε, όπως μου είχαν κάνει σε άλλο blog, μπορείτε να μου πείτε ό,τι θέλετε.

Phantom είπε...

Εγώ middlewave το πάω το στοίχημα σου. Από 27 και κάτω κερδίζω εγώ , από 28 και πάνω κερδίζεις εσύ. Είσαι μέσα ?

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Θα ηθελα να επισημανω οτι στην προκυρηξη υπονοειται οτι η ΕΣΟ διατηρει για τον εαυτο της το δικαιωμα να προχωρησει σε μειωση των ομαδων του πρωταθληματος και μετα την ληξη του,κατι που δεν γινεται πια σε κανενα αθλημα, Ολυμπιακο η οχι.
Δηλαδη,μπορει μια ομαδα να φερει ξενους και να κατεβει να παιξει εκτιμωντας οτι μπορει να μπει στην εικοσαδα,να τα καταφερει,και να μαθει εκ των υστερων οτι επεσε;Ας ελπισουμε οτι αυτο θα λυθει στην συμπληρωματικη προκυρηξη..
Ενα δευτερο προβλημα εχει να κανει με την γεωγραφικη κατανομη των διαμαρτυρομενων σωματειων.Απο τα 10 σωματεια που υπεγραψαν το αρχικο κειμενο τα 3 ανηκουν στην ΑΜΘ και τα 7 στην Θεσσαλονικη.Ετσι αν δεν αλλαξει κατι στον τροπο διεξαγωγης του πρωταθληματος τα δυο σωματεια της Καβαλας θα διεκδικησουν μια θεση στο πρωταθλημα του 2011,ενω ΕΣΘ,ΕΣΚ,ΣΑΘ Γαλαξιας,ΣΟ Πολιχνης,Κεραυνος Ωραιοκαστρου,ΣΣ Πευκων και Παναθλητικος Συκεων θα παλεψουν για δυο θεσεις του χρονου.Και δεν βλεπω με ποιο τροπο μπορει να γινει διασυλλογικο πρωταθλημα και να μην υπαρξουν υποβιβασμοι..
Νομιζω οτι πολλες ομαδες θα δηλωσουν αρχικα συμμετοχη (δεν υπαρχει και το παραβολο των 1000 ευρω που υπηρχε περσι) καθως αυξημενη αποχη μεγιστοποιει τις πιθανοτητες εισοδου στην 20αδα,και θ'αποφασισουν αργοτερα την πορεια τους,καθως δεν προβλεπονται επι πλεον κυρωσεις γι αυτο.
Η προκυρηξη δεν απαντα στο γνωστο προβλημα της παραπλανητικης αρχικης δηλωσης της βασικης συνθεσης (συμμετοχη αδρανων σκακιστων) που μπορει να παιξει καθοριστικο ρολο στα ζευγαρωματα,ενω αν τελικα κατεβουν πανω απο 28 ομαδες, ας ελπισουμε ο αριθμος να ειναι ζυγος,καθως το "ΒΥΕ" δινει φετος 1 βαθμο και 6.5 ποντους,και αυτος που θα το παρει στον τελευταιο γυρο θα πρεπει να ελπιζει σε θαυμα για να σωθει.

Vlassis είπε...

Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο πέρσι οι ομάδες συμμετείχαν στο πρωτάθλημα και αυτό δεν γίνεται φέτος...
Όταν αποδέχεσαι την διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος, με συγκεκριμένο τρόπο, τη μία χρονιά, την επόμενη χρονιά δεν μπορείς να το χαρακτηρίζεις αποτυχημένο και κατασκευασμένο...
Θεωρώ σωστή την χτεσινή ανάρτηση του Πανιωνίου, που λέει ότι εμείς θα πηγαίναμε παντού, όμως για μένα και πιστεύω για τους περισσότερους είναι λάθος το όλο σύστημα διαξαγωγής των πρωταθλημάτων.
Επειδή πολλές φορές όμως είναι εύκολο να κρίνεις και πολύ πιο δύσκολο να προτείνεις έχω να προτείνω το εξής. Κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος ας οριστεί μία μέρα άτυπης συνέλευσης - συζήτησης των σωματείων, ακόμα και αυτών που δεν θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα, δια των εκπροσώπων τους και ας προταθεί ένα πλαίσο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων στην Ε.Σ.Ο. η οποία θα αναλάβει από την επόμενη χρονιά και σε επόμενη γενική συνέλευση να πάρει τις αποφάσεις της.
Άν τα σωματεία τα ίδια δεν ασχοληθούν τα προβλήματα απο μόνα τους δεν μπορούν να λυθούν.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί και πέρσι δε συμμετείχαν κάποιες ομάδες.

Γιατί φέτος λόγω των νέων συνθηκών όπου και να γινόταν πολλοί δε θα συμμετίεχαν

Γιατί είναι το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 20 χρόνια που δεν εξασφαλίζει ισότιμες συνθήκες διεξαγωγής.

Γιατί ανεξαρτήτως της προπαγάνδας του Εθνικού στρατου τα τελευταία 20 χρόνια 15 πρωταθλήματα διοργανώθηκαν κατώ από τη Αθήνα και μόνο πέντε στη Μακεδονία-Θράκη. Αλλά κι αυτό ενοχλεί όπως ενοχλεί οτιδήποτε αναπτύσσεται έξω από την πόλη κράτος που χρεωκόπησε την Ελλάδα.

Γιατί τα συστήματα δεν ανατρέπονται από τους ακροδεξιούς που στα σαιτ τους κάνουν περισσότερο ακροδεξιά πολιτική παρά σκάκι.

Vlassis είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε, αν και δεν θα έπρεπε να απαντήσω, εντούτοις θα το επιχειρήσω...
1. Ας υποθέσουμε ότι οι συνθήκες ήταν ιδανικές και ότι συμμετείχαν όλες οι ομάδες θα ήσουν ευχαριστημένος από αυτού του είδους το πρωτάθλημα?
2. Κατα την επισήμανσή σου για το γεγονός ότι από τα 20 πρωταθλήματα τα 5 μόνο έγιναν Β. Ελλάδα (δηλαδή 1 στα 4) δεν ξέρω γιατί το θεωρείς άδικο. Στην ΕΣΣΝΑ μόνο ανήκουν 80 σωματεία και επίσης αυτό που λέω συχνά είναι ότι στην Αθήνα γίνονται συνέχεια τουρνουά ενώ στη Θεσσαλονίκη που μένω μετά τα 3 τουρνουά που έγιναν το Πάσχα το επόμενο θα γίνει κατά το Σεπτέμβρη.
3. Με τον όρο Πόλη κράτος (των Αθηνών όπως υποστηρίζεις) οφείλω να σου θυμίσω ότι οι πόλεις κράτη εμφανίστηκαν το 3500πΧ στη Μεσσοποταμία και συγκεκριμένα η Αθήνα έντεξε μέχρι το 86 μ.Χ. οπότε και κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους και έγινε κομμάτι της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Εκείνη την περίοδο όντως οι σκακιστικοί σύλλογοι των Αθηνών ουδεμία κίνηση έκαναν έχεις δίκιο.
4. Ο εθνικός στρατός επίσης λειτούργησε σε άλλη χρονική περίοδο κατά την οποία η κεντροδεξιά κυβέρνηση της εποχής συγκρούστηκε και τελικά κέρδισε τον Δημοκρατικό Στρατό της Ελλάδας που ήταν υπό τον έλεγχο των κομμουνιστών. Και αυτοί επίσης δεν ασχολήθηκαν με το σκάκι...
5. Είναι επίσης σαφές ότι η Βόρεια Ελλάδα ανέκαθεν αντιδρούσε στην πολιτική της χώρας γι' αυτό το λόγο άλλωστε οι αντιδρούντες και δημοκράτες της Βόρειας Ελλάδας κατατροπώνονταν στις εκλογές. Τα δύο μεγάλα κόμματα μετά βίας κατάφερναν να συγκεντρώσουν το 90% των ψήφων στις εθνικές εκλογές, με αυτό τον τρόπο στέλναμε ένα ηχηρό μύνημα στις εκάστοτε κυβερνήσεις για την κακή διακυβέρνηση από το "κράτος των Αθηνών".
6. Για την τελευταία σου παράγραφο δεν μπορώ να απαντήσω. Να πεις για ποιον μιλάς. Αν εννοείς εμένα θα ήθελα απλά και επώνυμα να το αιτιολογήσεις.
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Δεν εννοούσας εσάς προφανώς, δεν έχετε τετοιο σαιτ που προβάλλετε ακροδεξιες απόψεις. Tα υπόλοιπα ας τα αξιολογησει ο καθενας

Vlassis είπε...

Ζητώ συγνώμη...
Αλλά πες ποια site εννοείς και θέλω να καταλάβεις ότι είναι πολύ σημαντικό έστω και αυτή τη στιγμή όλοι να λειτουργήσουν χωρίς να προσπαθούν να χωρίσουν σε Βόρειους και Νότιους αναπτυσσόμενους και υποανάπτυκτους κλπ κλπ
Όλοι να λειτουγήσουμε με γνώμονα το καλό για το σκάκι. Πρέπει να καταλήξουμε τι σκάκι είναι αυτό που θέλουμε να έχουμε, τι πρωταθλήματα, τι νεανικά κλπ κλπ
Γιατί βασικά όλοι θέλουμε το ίδιο...
Συγνώμη και πάλι...

Ανώνυμος είπε...

@Φαντομ
Ήμουν κάπως υπερβολικός με το 28-30, για να τονίσω τη διαφορά μεταξύ των εκτιμήσεών μας. Δεν πάω το στοίχημα χαρίζοντας το 27, μπορεί να είναι και 26, πάντως είμαι σίγουρος πως θα είναι σαφώς περισσότερες από 20 (τόσες έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους με διάφορους τρόπους, ακόμη και κλείνοντας ξενοδοχεία - θεωρώ δε ότι θα συμμετάσχουν όλες οι αθηναϊκές ομάδες). Πως όμως πέρασες από το "αμφιβάλλω αν θα κατέβουν έστω και 20 ομάδες" στο "παίρνω από 27 και κάτω"? :-)
Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το διασυλλογικό Α' Εθνικής με πολιτικές πεποιθήσεις! ΟΚ, κι εγώ δεν συμπαθώ καθόλου τις ακροδεξιές θέσεις, αλλά ποιά η σχέση με το θέμα μας??

Phantom είπε...

@ middlewave

Το 27 και κάτω εσύ μου το πρόσφερες , λέγοντας "Εγώ πάντως επιμένω στο 28-30, και πάω και ένα στοιχηματάκι! ".
Η αλήθεια είναι οτι η δικιά μου εκτίμηση είναι στο 23-25. Όπως κι' εσύ,υπερέβαλλα λίγο κι'εγώ. ΟΚ , το δέχομαι.
Τα τελευταία που λες όμως δεν νομίζω ότι αφορούν εμένα. Εγώ δεν μίλησα πολιτικά, κυρίως έθιξα την ελληνική νοοτροπία μας.Πιστεύω ότι θα συμφωνείς.

Ανώνυμος είπε...

κε Vlassi,

Απο τι στιγμή που μιλάω ανώνυμα ( σέ χώρο όπου κυριαρχούν οι ανώνυμοί ή usernames) δεν ονοματίζουμε καταστάσεις. Αρκεί τα blog που διαβάζεις για την Α Εθνική να τα διαβάζεις και σε άλλες αναρτήσεις.

Ακριβώς αυτό θελουμε να άλλαξουμε είναι το σύστημα για το καλύτερο. ¨Ολες οι προτάσεις όμως πετάγονται στα σκουπίδια γιατί οι κρατούντες θεωρούν ότι διαθετουν το αλάθητο του Πάπα.

Πως να τα αλλάξουμε λοιπόν. Θα ακολουθήσουμε την πρόταση σας που διαβάσαμε.

"Αν σας ενδιαφέρει να συνυπογράψουν λοιπόν και άλλα σωματεία, ανοίξτε το διάλογο στη σωστή βάση και αποσύρετε τις ομάδες σας από τα πρωταθλήματα"

12-14 σωματεία από όλη την Ελλάδα
θα αποσυρθούν θα απέχουν και θα διεκδικήσουν και θα πληρώσουν τις συνέπειες.

Και επίσης η διαφορά σε σχέση με πέρσι είναι αυτή που βιώνει σήμερα ο μικρομεσαίος, ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο εργάτης, ο υπάλληλος, o συνταξιούχος και το αθλητικό σωματείο. Τη διαφορά αυτή δε τη βιώνει ασφαλως (ακόμα) ο κεφαλαιοκράτης, ο τραπεζίτης ο χρηματιστής.

Το θέμα ασφαλώς δεν είναι αθήνα - Μακεδονία. Το θέμα είναι πολιτικο, κοινωνικό και αθλητικό.
Και δεν είναι το εύκολο να αποχωρήσεις. Και συνέπειες υπάρχουν και απειλές και πολλά άλλα. Ο κόσμος φοβάται και δε διεκδικεί τα στοιχειώδη δικαιώματα του.

Οταν θα κάτσει η σκόνη, όταν η λάσπη που πετάγεται θα θάψει αυτούς που την παράγουν τότε όλοι θα ενωθούμε και η πράξη της αποχώρησης θα γίνει η απαρχη σαρωτικών αλλαγών για το Σκάκι.

Vlassis είπε...

Τώρα μάλιστα...
Συμφωνώ μαζί σου, φίλε ανώνυμε. Άλλωστε και εγώ ανώνυμος είμαι. Απλά τυχαίνει να με γνωρίζουν και 5 άνθρωποι που διαβάζουν εδώ, τίποτα παραπάνω.
Είμαστε όλοι ανώνυμοι (κατά το είμαστε όλοι μετανάστες :)
Έχουμε μόνο το ίδιο μεράκι.
Ευχαριστώ και συγνώμη....

Ανώνυμος είπε...

@Φαντομ
Προφανώς δεν αναφερόμουν σε σένα, αλλά σε ανταλλαγή άλλων μηνυμάτων με το σχετικό περιεχόμενο. Έπρεπε να το έχω διατυπώσει πιο ξεκάθαρα, σόρρυ για την παρεξήγηση!

Ανώνυμος είπε...

Το αλάθητο του πάπα θα πάψει να ισχύει όταν οι περισσότεροι αλλάξουμε θρησκεία ή γίνουμε άθεοι

Ανώνυμος είπε...

http://www.chessfed.gr/declarations/declarations198b.htm