Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ψηφίδες

Του Μέτοικου στη Νίσυρο

Καθώς διάφορα σχόλια που αφορούν την επικαιρότητα χάνονται μέσα στην καθημερινή ροή, θα κάνουμε μια προσπάθεια να τα συγκεντρώνουμε σε ένα ενιαίο κείμενο αν και είναι ανόμοια μεταξύ τους.


Το Grand-Prix στο Αστραχάν αποδεικνύει γι' άλλη μια φορά πόσο αναποτελεσματικά είναι τα διοικητικά μέτρα κατά των ισοπαλιών στο σκάκι. Αν και οι κανονισμοί προβλέπουν ότι η νούλα συμφωνείται μόνο με την έγκριση του διαιτητή στις γνωστές περιπτώσεις, ή σε θεωρητικά ισόπαλη θέση, στους δυο πιο πρόσφατους γύρους χρειάστηκε να κάνει σοβαρά λάθη ο Ivanchuk (ο οποίος φαίνεται να μην είναι στην καλύτερή του φόρμα) για να εμφανιστεί μια και μοναδική παρτίδα με νικηφόρο αποτέλεσμα. Στον πρώτο γύρο Wang Yue και Leko κατάφεραν να πετύχουν τριπλή επανάληψη σε 18 κινήσεις, ενώ η μοναδική νίκη του Ούγγρου προήλθε από πτώση σημαίας του Αlekseev. H Γερμανική Chessbase αποκάλεσε τον φετινό κύκλο των Grand-Prix, όχι άδικα όπως φαίνεται και στον χάρτη, Κύπελλο Καυκάσου.Στην παλιά πρωτεύουσα των Χαζάρων, μετά απο 4 γύρους, κανένας δεν κατάφερε να ξεχωρίσει. Πιό κοντά στα 30.000 ευρώ βρίσκονται οι Leko, Ponomariov, Gashimov, Inarkiev, Eljanov και Gelfand που έχουν από 2,5 βαθμούς. Η βαθμολογική κατάταξη όσων ενδιαφέρονται γιa την 7η θέση των διεκδικητών μετά την αφαίρεση του χειρότερου αποτελέσματος έχει ως εξής:
Radjabov 303.3
Wang Yue 273.3
Gashimov 263.3
Ivanchuk 245.0
Jakovenko 243.3
Leko 240.0
ενώ οι βαθμοί που παίρνουν οι σκακιστές βάσει της τελικής τους κατάταξης είναι 180,150,130,110,100,90,....10 αντίστοιχα.
http://astrakhan2010.fide.com/


Στους αντίποδες (καλά Παναγιώτη, περίπου), κάτι αρχίζει να κινείται στις Η.Π.Α. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο Σαιντ Λούις http://saintlouischessclub.org/ ένα σύλλογο που με την εμφάνισή του στο προσκήνιο μέσα σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο από χρόνο, άλλαξε αισθητά την σκακιστική σκηνή της χώρας, τόσο που ο Nakamura αποφάσισε να μετακομίσει απο το Σηάτλ στο Σαιντ-Λούις. Ο Αμερικανογιαπωνέζος, που κατέκτησε το περσινό πρωτάθλημα θα ξαναπροσπαθήσει γιά τον τίτλο, αλλά θα έχει στον δρόμο του,όλα τα μεγάλα ονόματα να προσπαθούν να τον εμποδίσουν. Kamsky, Onichuk, Akobian, Shulman, Shabalov, Ehlvest όπως και οι νεαροί Robson και Hess θα είναι παρόντες στην σημερινή πρώτη ημέρα των αγώνων που διεξάγονται μ'ένα ιδιότυπο σύστημα. Μετά απο ένα ελβετικό 7 γύρων οι 4 πρώτοι αποσπώνται μεταφέροντας τους βαθμούς τους σ΄ένα round-robin τουρνουά, ενώ οι υπόλοιποι 20 συνεχίζουν το ελβετικό γι' άλλους 2 γύρους. 35.000$ προορίζονται για τον πρώτο νικητή και 3.000 για τον τελευταίο.

Αν και τα χρηματικά έπαθλα των δύο τουρνουά είναι περίπου ίδια, μια περιήγηση στους ιστοτόπους είναι αποκαλυπτική. Μιά ματιά στους σπόνσορες του Αμερικάνικου πρωταθλήματος φέρνει θλίψη για την εμπορική απήχηση των Grand-Prix. Σχετικό είναι το παρακάτω κείμενο που δημοσιεύτηκε στην Chessbase, και απηχεί τις απόψεις του επιτελείου του Κάρποβ:


..."Θεωρούμε πως η FIDE θα πρέπει ν'αποσκοπεί σαν δομή στο να προσφέρει στις ομοσπονδίες-μέλη της. Η FIDE δεν θα πρέπει να βασίζεται σε υψηλές συνεισφορές που εισπράτει από τα μέλη της. Αντίθετα με υπεύθυνη διαχείρηση και χορηγίες τέτοιες συνεισφορές θα πρέπει να ελαχιστοποιηθούν. Τα χρήματα θα πρέπει να ρέουν απο την FIDE προς τις τοπικές ομοσπονδίες με διαφανείς διαδικασίες, με σκοπό να προωθήσουν π.χ. προγράμματα για το σχολικό σκάκι ή να δημιουργήσουν επαγγελματικές ευκαιρίες για διοργανωτές και επαγγελματίες σκακιστές.

Τι έχει να παροσιάσει ο Kirsan Ilyumzhinov τα τελευταία 16 χρόνια; Πολύ λίγα ακούσαμε για τα σκακιστικά του επιτεύγματα. Ας θυμηθούμε τα παρακάτω σχέδια: FIDE Commerce, Global Chess, το Rapid Grand Prix, την σκακιστική πόλη στο Dubai.. Μερικά απο τα παραδείγματα μεγαλεπήβολων εξαγγελιών και ελάχιστων επιτευγμάτων.

Ο Kirsan διακηρύσσει πως έχει επενδύσει μεγάλα ποσά στο σκάκι αλλά δεν εξηγεί από που προέρχονται, ούτε παρέχει τα σχετικά έγγραφα. Η προέλευση των χρημάτων δεν αναφέρεται για να δώσουμε αφορμή σε κακόβουλα σχόλια ούτε θέλουμε ν'αφήσουμε υπονοούμενα. Είναι εξαιρετικά σημαντική, γιατί χωρίς διαφάνεια κι ενα σταθερό σύνολο κανόνων για τις χορηγίες δεν είναι δυνατόν να προσελκύσουμε εταιρικό ενδιαφέρον στο σκάκι. Και το να λέγεται πως δεν πειράζει, αρκεί κάποια χρήματα να φτάνουν στις τσέπες των κορυφαίων σκακιστών είναι λάθος ηθικά και καταστροφικό εμπορικά. Τέτοιου είδους σκοτεινές συμφωνίες εμποδίζουν τον σκακιστικό κόσμο να αποκτήσει μιά σταθερή εμπορική δομή που να μπορεί να την προβάλει προς τα έξω η οποία σύντομα θα οδηγήσει σε καλύτερες οικονομικές συνθήκες για τον καθένα.

Ο Ilyumzhinov έχει αμαυρώσει την εικόνα του αθλήματος και το εξόρισε στις πίσω σελίδες των εφημερίδων και στις εσχατιές του κόσμου και επιπλέον είναι κακή διαφήμιση για την χώρα του. Φανταστείτε έναν υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων να ερευνά διαδικτυακά τα ονόματα Kirsan ή FIDE και να πέφτει πάνω στις ιστορίες για τις συναντήσεις με τον Σαντάμ Χουσεϊν η τον Καντάφι, για να μην αναφέρουμε τους εξωγήινους. Τον φαντάζεστε να διακινδυνεύει να συσχετίσει την εταιρία του με το σκάκι; Οι συναντήσεις του με τους εξωγήινους έκαναν τον γύρο του κόσμου. Ήταν πρώτη είδηση στο http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8662822.stm ενώ το πολύ ενδιαφέρον ματς Ανάντ-Τοπάλοβ δεν είχε προβολή στα media. Ποιό καλύτερο παράδειγμα θα βρίσκαμε για να καταδείξουμε το πρόβλημα του αθλήματος κάτω απο την ηγεσία του Κιρσάν; Η τελευταία φορά που το Παγκόσμιο πρωτάθλημα απασχόλησε τα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα ήταν με το γνωστό "σκάνδαλο της τουαλέτας" στην πόλη του, την Ελίστα.

Ο Ilyumzhinov χρησιμοποιεί την επίφαση της νομιμότητας που του προσφέρει η FIDE για να προωθήσει τις δικές του επιχειρήσεις και πολιτικές φιλοδοξίες, διοικώντας την Παγκόσμια Ομοσπονδία σαν να ήταν δική του επιχείρηση (είναι ο μοναδικός σπόνσορας). Ο έλεγχός του πάνω στην FIDE εξαρτάται άμεσα από τον περιορισμό των άλλων χορηγιών, καθώς περισσότεροι χρηματοδότες θα αμφισβητούσαν τον κυρίαρχο ρόλο του.."
http://www.chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=6317

Το κείμενο περιγράφει εξαιρετικά το πρόβλημα αλλά δεν μας λέει και πολλά για τον τρόπο θεραπείας. Πολλά περισσότερα είχε να πει ο ίδιος ο Κάρποβ σε συνέντευξη που έδωσε χθες στην http://www.gazeta.ru/interview/nm/s3365483.shtml. Δήλωσε ότι σκοπεύει να δημιουργήσει μια ομάδα επαγγελματιών γύρω του που θα συμμετέχουν στις αποφάσεις. Δεν θ'αποφασίζει πια ένας και θα υπάρχει σεβασμός σε μικρές και μεγάλες ομοσπονδίες αλλά και στα άτομα. Από τους πρώτους του στόχους θα είναι να δώσει τέλος σ'όλες τις νομικές αγωγές κατά της FIDE και ν'αποκαταστήσει την καλή φήμη της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με την UNICEF και την UNESCO. Τα φτωχά αγγλικά του επίσημου ιστότοπου θα βελτιωθούν και θα προστεθούν Ισπανικά και Ρώσικα, ενώ τα γραφεία από Αθήνα και Ελίστα θα μεταφερθούν σε Παρίσι και Νέα Υόρκη. Θα δίνεται προσοχή στον καταρτισμό του αγωνιστικού προγράμματος για να μην υπάρχουν επικαλύψεις,και δεν θα υπάρχουν μεταθέσεις ημερομηνιών. Θα δοθεί προτεραιότητα στην προώθηση των νεαρών σκακιστών ενώ τάχθηκε εναντίον των νοκ-άουτ διοργανώσεων, και ξεκαθάρισε πώς θα σταματήσει το φαινόμενο να κρίνονται αγώνες κλασσικού χρόνου απο μπαράζ rapid και blitz.

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η απάντησή του στην ερώτηση πως σχεδιάζει να προσελκύσει σπόνσορες. Αφού ανέφερε και πάλι πως θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει το κύρος της Ομοσπονδίας, και να την μαζικοποιήσει με την διοργάνωση μεγάλων ανοιχτών τουρνουά, κατέληξε πως αυτή την στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο αριθμητικό χάσμα ανάμεσα σ'αυτούς που είναι μέλη των Εθνικών ομοσπονδιών και σ'όσους ασχολούνται με το σκάκι και παίζουν στο διαδίκτυο. Π.χ. στην Γερμανία ενώ οι σκακιστές που παίζουν σε συλλόγους είναι 85.000, μέσα σ'ένα χρόνο πουλήθηκαν 1.5 εκατομμύριο σκακιστικά προγράμματα. Τουλάχιστον αυτός δεν θεωρεί εύκολη δουλειά να κάνει τους δικτυακούς σκακιστές μέλη των Ομοσπονδιών καθώς αναφέρει πως θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν οι τρόποι που θα τους προσελκύσουν. Σημαντική θεωρεί και την επικαιροποίηση των στατιστικών που καταγράφουν τα πραγματικά μέλη των Εθνικών Ομοσπονδιών (γιατί άραγε όλα αυτα μου θυμίζουν οικεία κακά; ) ώστε να μπορούν οι μέλλοντες χορηγοί να έχουν μια εικόνα για το πλήθος των ανθρώπων που απευθύνονται. Χρειάστηκε στην διάρκεια της συνέντευξης να μετριάσει τον τόνο του απέναντι στον νυν Πρόεδρο και ν'αποδώσει την κατηγορία για σκάνδαλα σε λάθος μετάφραση και να μιλήσει για υποψία διαφθοράς. Σίγουρα έπαιξε τον ρόλο της η έντονη απάντηση του Ali Nihat Yazici, προέδρου της Τουρκικής Ομοσπονδίας, που απ'όσο ξέρω είναι η μόνη (μαζί με την αμφίβολη Ρώσικη) που έχει πάρει θέση υπέρ του Κιρσάν. http://www.chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=6311.

Πολλές από τις τελευταίες εξελίξεις περιγράφονται με γλαφυρό τρόπο στο http://www.chessvibes.com/reports/fide-elections-interesting-times/#more-25222 ενώ τον σκεπτικισμό μου για τον Κάρποβ φαίνεται να συμμερίζεται και ο Gelfand στην εξαιρετική συνέντευξη που έδωσε στον Shipov http://www.crestbook.com/?q=node/1187. Περισσότερα γι'αυτήν, μια άλλη φορά.

52 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμένα μου φαίνεται πως τόσο ο Γάτος όσο και ο Μέτοικος, δηλαδή η επίσημη θέση του blog, έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ του Karpov. Όχι πως αυτό έχει κάποια σημασία, απλή διαπίστωση!

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Για να ξεκαθαρισω την θεση μου,σιγουρα ειμαι κατα του Κιρσαν.Απο εκει και περα ειμαι δυσπιστος απεναντι στις εξαγγελιες του Ανατολι και η δυσπιστια μου αφορα δυο τομεις.Απο την μια κατα ποσο οσα εξαγγελει ειναι εφαρμοσιμα,και απο την αλλη δεν ειμαι απολυτα σιγουρος για την δεσμευση του να τα εφαρμοσει.Στο μακρινο παρελθον φαινεται να υπαρχουν σκοτεινες σελιδες και στην δικη του ιστορια.Τουλαχιστον ομως εξαγγελει συγκεκριμενα πραγματα και θα κριθει απο το αν τα εφαρμοσει η οχι,ενω πραγματι συγκεντρωνει σιγα-σιγα ενα επιτελειο τεχνοκρατων.Φανταζομαι οτι ολες οι σκακιστικες ομοσπονδιες μεγαλων δυτικων χωρων που τον υποστηριζουν(προστεθηκε και η Αγγλια) δεν το κανουν χωρις καποια δεσμευση απο μερους του,αλλα δεν μπορω να ξερω.Στοχος μου ειναι περα απο την οποια προσωπικη γνωμη να κανω ορατη την συζητηση στον Ελληνικο σκακιστικο κοσμο και να επιτρεψω στον καθενα να κρινει για τον εαυτο του.
Το γεγονος οτι τα περισσοτερα κειμενα που παρουσιαζω ειναι υπερ του Καρποβ οφειλεται στο οτι η πλευρα του ειναι πολυ πιο δραστηρια αυτη την στιγμη.Ας πουμε σημερα στην ιδια εφημεριδα που δημοσιευσε την συνεντευξη του Καρποβ γραφεται πως στα σχεδια του Κιρσαν ειναι:

My program is aimed at unification of the chess world. Now we are one, we have one federation, which represents the interests of all players of the world, we have one world champion. Anand proved that he is the strongest chess player in the world. As for plans, the challenge before us is to do a full member of FIDE, the International Olympic Committee and to introduce chess into the Olympic program or Winter or Summer Games (αυτοματη μεταφραση- http://www.gazeta.ru/news/sport/2010/05/
13/n_1494368.shtml)
τι ν'αναφερεις απ'αυτο;

Λυπηθηκα που αφησα απ'εξω τις αποψεις του Gelfand, ειναι πολυ κοντα στις δικες μου,αλλα εχω πιασει 8αωρο και θα ηταν κριμα να τις παραθεσω τσαπατσουλικα..

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Με σημερινη της ανακοινωση η FIDE αναστελει επ'αοριστο το Παγκοσμιο Κυπελλο συλλογων που ηταν προγραμματισμενο για τον Ιουλιο στο Dubai.

http://www.fide.com/component/content/article
/1-fide-news/4515-world-club-cup.html

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Οπως αναφερει το εγκυρο http://www.e3e5.com/ στην σημερινη συνεδριαση του εποπτικου συμβουλιου παραβρεθηκαν 17 η 18 μελη (απο τα 32).Ξεκινησε με σχολιο του Γκ.Κασπαροβ ο οποιος εξηγησε οτι η προηγουμενη ανακοινωση του Dvorkovich πως η Ρωσικη Ομοσπονδια υποστηριζει τον Ιλιουμτζινοβ δεν ισχυει.Στην συνεχεια οι παροντες αντιπροσωποι ανακηρυξαν ομοφωνα τον Καρποβ σαν υποψηφιο προεδρο της FIDE για την Ρωσια.Dvorkovich και Ιλιουμτζινοβ απουσιαζαν, ενω εκπροσωποι τους με ψηφισμα που εξεδωσαν αμφισβητησαν την νομιμοτητα της διαδικασιας και θα προσβαλουν το αποτελεσμα..

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Πιο αναλυτικη παρουσιαση της ιδιας ιστοριας στα Αγγλικα στο:
http://www.chessninja.com/dailydirt/2010/05/
russian-federation-nominates-karpov.htm

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Οπως φαινεται εγιναν 2 συνεδριασεις του εποπτικου συμβουλιου,το οποιο χωριστηκε σε 2 τμηματα.Οπως εξηγησε ο Dvorkovich αργοτερα και οι 2 στερουνταν νομιμοποιησης.Αυτη που ανακηρυξε τον Καρποβ σαν υποψηφιο Προεδρο,γιατι δεν παρευρισκοταν ο Προεδρος του εποπτικου συμβουλιου(δηλ.ο ιδιος),ενω αυτη που παρευρισκοταν αυτος δεν ειχε απαρτια.

Καλα ειμαστε χρονια πισω στους Βυζαντινισμους,πως δεν το ειχαμε σκεφτει αυτο στις φοιτητικες συνελευσεις το 1980;

http://www.gazeta.ru/news/sport/2010/
05/14/n_1494811.shtml

Μία άποψη... είπε...

Αγαπητέ Μέτοικε, να η άποψη μου :
Ο Διπολισμός δεν βοήθησε ποτέ κανέναν ,ο Κάρποβ σκάει με ένα χαμόγελο να, σαν αγνή...να μην πω δίπλα στον Ντανίλοβ που όποιος έχει ψάξει λίγο τα πράγματα ξέρει τι αδίστακτος είναι...και μπαίνει το δίλλημα στο λαουτζίκο να διαλέξει...όπως και στις αμερικάνικες εκλογές όπως και σε εμάς εδώ, με τους μπλε και τους πράσινους...
Γιατί παντού η βάση κοιμάται ( και όχι δεν είμαι κουκουέ, ούτε με κανέναν λαοπλάνο )και αντί να καταλάβουμε ότι όλους αυτούς τους θέλουμε για να υπηρετούνε, τους βάζουμε κορόνες στο κεφάλι μας να διοικούνε...
Και τις καλύτερες προθέσεις να είχε κανείς να διοικήσει, δεν μπορεί...κανείς δεν μπορεί να διοικήσει τόσους πολλούς ούτε στην Fide ούτε πουθενά , αλλά δυστυχώς έτσι έχουμε μάθει. Άλλοι να ζούνε για εμάς και εμείς να τους βλέπουμε στην τηλεόραση, άντε και στο ίντερνετ !

chess4poker είπε...

Τώρα που η Ρωσική Ομοσπονδία υποστηρίζει τον Κάρποβ, ποιός θα θα δώσει το χρίσμα υποψηφιότητας στον Ιλιουμζίνοβ;
Η ΕΣΟ!;!;!;
χαχαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο θέμα έχει γίνει στα ρωσικά ΜΜΕ το θέμα επιλογής Ιλιουμζίνοβ ή Κάρποβ. Στο gazeta.ru o Ντβόρκοβιτς δηλώνει σε νέα συνέντευξη ότι o επίσημος υποψήφιος της Ρωσίας έχει αποφασιστεί ότι θα είναι ο Ιλιουμζίνοβ, παρά την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Πάντως νομίζω ότι αποτελεί λάθος η σημερινή εμπλοκή του Κασπάροβ γιατί αποτελεί κόκκινο πανί για τον Πούτιν. Μου φαίνεται στρατηγική αβλεψία αυτή από τη μεριά του Κάρποβ...

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Δηλωση του Ilyumzhinov,μετα τα χθεσινα:
"Μου θυμιζουν την κατασταση στις αρχες του '90 οταν με πρωτοβουλιες των Κασπαροβ,Καρποβ ο σκακιστικος κοσμος ειχε διαιρεθει στα δυο,και υπηρχαν 2-3 Παγκοσμιοι Πρωταθλητες.Και τωρα ξαναρχισαν τον διχασμο.Ο ενας τους θελει να γινει Προεδρος της χωρας,και ο αλλος Προεδρος της FIDE.Aλλα εχουμε δημοκρατια.Ειναι λυπηρο το οτι διεσπασαν την Ρωσικη σκακιστικη Ομοσπονδια..

Η επιτροπη δεοντολογιας της FIDE καλεσε τον Καρποβ να διευκρινησει τις δηλωσεις του για τα σκανδαλα.Αν δεν το κανει θα πρεπει να ζητησει συγγνωμη.Για πανω απο 15 χρονια δεν ειχαμε ουτε ενα σκανδαλο.Ο προϋπολογισμος μας ειναι διαφανος και καθε χρονο γινεται ανεξαρτητος λογιστικος ελεγχος.

Ειναι δυσκολο να απαντησω στα σχολια του Ανατολι γιατι εχει απομακρυνθει εδω και καιρο απο την πραγματικοτητα,παρολο που ειναι μελος του Προεδρικου συμβουλιου και πριν 3 χρονια διοριστηκε αντιπροσωπος της FIDE στην ΔΟΕ.Μιλαει για φανταστικα πραγματα.Η FIDE δεν θα επηρεαστει απο την κριση της Ρωσικης Ομοσπονδιας"

http://www.gazeta.ru/news/sport/2010/05/
14/n_1494867.shtml

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Μαλιστα σιγα σιγα βγαζω νοημα.
Τελικα φαινεται οτι ο Dvorkovich ειχε μετρησει τα κουκια και δεν του εβγαιναν.Ετσι απεσυρε απο την ημερησια διαταξη της συνεδριασης το θεμα της εκλογης του προτεινομενου υποψηφιου για την Προεδρια της FIDE,και ετσι τωρα μπορει να ισχυριστει πως η συνεδριαση δεν μπορουσε να παρει αποφαση για ενα τοσο σημαντικο θεμα,εκτος ημερησιας διαταξης, χωρις την παρουσια του Προεδρου της και με τοσο οριακη απαρτια.
Σκοπευει να ξανακανει μια συνεδριαση τις επομενες μερες και ελπιζει να υπαρξει συμφιλιωση των δυο πλευρων,με τον Κιρσαν φυσικα υποψηφιο Προεδρο.Παντως στην δικη του μαζωξη παραβρεθηκαν 8 απο τους 32 αντιπροσωπους.Ο ιδιος το αποδιδει σε καθυστερημενη ενημερωση των αντιπροσωπων απο τους βοηθους του.
Εκτιμα οτι θα χρειαστουν 2 εβδομαδες για να προετοιμαστει η νεα συναντηση.

Η συνεντευξη του Dvorkovich μαζι με το ρεπορταζ της εφημεριδας εδω:http://www.gazeta.ru/sport/2010/
05/a_3368442.shtml

Πολυ καλη Αγγλικη μεταφραση μονο της παραπανω συνεντευξης στην
http://interviews.chessdom.com/arkady-dvorkovich

Πλουσιο φωτορεπορταζ απο την συγκεντρωση που υποστηριξε τους Καρποβ-Κασπαροβ στα Αγγλικα στο:
http://pogonina.com/index.php?option=
com_content&task=view&id=282&Itemid
=1&lang=english
μαζι μ'ενα video με τις εκτιμησεις του Κασπαροβ για τους καλυτερους παικτες στον κοσμο.

Περιεργη αισθηση να βλεπεις τους Κ-Κ απο την ιδια μερια του τραπεζιου..

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Εξαιρετικα συνοψιζει την κατασταση ο Mark Crowther στο http://www.chess.co.uk/twic/chessnews
/politics/karpov-turns-the-screw-on-ilyumzhinov

ο οποιος κλεινει το αρθρο του ως εξης:

"Εχω την φημη κυνικου,αλλα μου φαινεται οτι ο κυνισμος ειναι η σωστη σταση απεναντι στην FIDE.Καθε ειδους ακατανοητα πραγματα συμβαινουν στα συνεδρια της,που υπερβαινουν την νοημοσυνη μου,ισως βαζουν κατι στο νερο.Αναζητησα τον παρακατω αφορισμο,με τον οποιο θα κλεισω

"Το θεωρω τελειως ασημαντο,ποιος θα ψηφισει στο κομμα,και πως.Αλλα υψιστης σημασιας ειναι,ποιος θα μετρησει τις ψηφους και με ποιον τροπο"
(Αποδιδεται στον Joseph Vissarionovich Stalin στα απομνημονευματα του γραμματεα του Boris Bazhanov) "

Munded είπε...

Ο Πούτιν δεν θα πεί όχι στη νέα ταξη. Γιατί θα αποτελεί διαφήμιση της Ρωσσίας, θα ευθυγραμμίσει το ρωσσικό σκάκι με τη θέληση του υπόλοιπου κόσμου και ... θα δώσει στον Κασπάροβ αντικείμενο να ασχολείται, να μην τον έχει δηλαδή στα πόδια του να ξεσηκώνει κατά καιρούς τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Είναι προφανές ότι στον Ιλλουμτζίνοβ έχει μείνει η πολιτική πίεση, που δεν αρκεί αυτή τη στιγμή.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Χωρίς να έχω πεισθεί για την καθαρότητα των προθέσεων της παράταξης Τόλια (μάλλον το αντίθετο), εντούτοις τους προτιμώ χίλιες φορές από τους διεφθαρμένους Καλμούχαλους του Ιλιθιουμζίνοβ.

Illusionist είπε...

Δεν είναι "διεφθαρμένοι". Είναι "πεφωτισμένοι". Mετά τη συνάντηση του αρχηγού τους Ιλουμτζίνοβ με τους εξωγήινους προφανώς, έγιναν όλοι Illuminati (ή "Ιλουμτζινάτοι" καλύτερα ...)

Ανώνυμος είπε...

Νέα συνέντευξη του Ντβόρκοβιτς http://www.chesspro.ru/_events/2010/dvor.html

Λέει πως σε λίγο ο Μπαχ θα είναι παρελθόν για τη Ρωσική Ομοσπονδία, ότι δεν πρόκειται ο ίδιος να δουλέψει ποτέ με τον Κάρποβ του οποίου η συμπεριφορά είναι "ανήθικη" και ότι ελπίζει ο επόμενος διεκδικητής του τίτλου να είναι ο Κράμνικ με τον οποίο μίλησε και συμφωνεί με τις απόψεις του στο θέμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Στις 5/5 δημοσιευεται στο επισημο site της Ρωσικης ομοσπονδιας η πρωτη ημερησια διαταξη της συνελευσης του Ελεγκτικου συμβουλιου.Την παραθετω σε αυτοματη μεταφραση στα Αγγλικα.

The meeting of the Supervisory Board RCF
05/05/2010 city
Central House of chess. M. Mk Botvinnik
May 14 2010 17.00


Agenda of the meeting


1. On the nomination of a candidate for FIDE President of the Russian Chess Federation.
AV Dvorkovich
2. On the preparations for the World Chess Olympiad in 2010 in Khanty-Mansiysk.
AV Dvorkovich
3. Election of Vice-Chairman of the Board, members of the Board.
AG Bang
4. Adoption of the Rules of the Board.
AG Bang
5. On the list of committees, their composition and regulations.
AG Bang
6. Adoption of the budget.
AG Bach, IV Kogan
7. Adoption of the annual calendar (June - December 2010)
NI Shustaeva
8. On Committees of the Supervisory Board and the formation of the Public Council.
AV Selivanov


Executive Secretary Ya.G. Vladimirov

Εκτος απο το γεγονος οτι πρωτο θεμα της συναντησης ειναι η εκλογη του υποψηφιου της Ρωσικης Ομοσπονδιας,ειναι εμφανης πανω-πανω ο τοπος της συναντησης το "κεντρικο σκακιστικο σπιτι Μ.Μk.Botvinik"

http://russiachess.org/content/view/4690/

Δυο μερες μετα στο ιδιο site δημοσιευεται η "διορθωμενη" προκυρηξη.Το θεμα του χρισματος εχει εξαφανιστει αλλα ο τοπος παραμενει ο ιδιος.

The updated version of the agenda of the meeting of the Supervisory Board
07.05.2010 PM
The updated version of the meeting agenda
Supervisory Board, TSDSH them. MM Botvinnik
May 14 2010, 17.00


1. Report of the Chairman of the Board on activities for January - April 2010


2. Aims and objectives of the federation.
Levitov, IV

3. The governments of the federation. Composition of the Board, election of Vice-Chairman of the Board.
Bach AG

4. KRI Board on activities.
Moroz MV

5. Principles of planning and reporting.
Moroz MV

6. Budget.
Moroz MV

7. Adoption of the annual calendar for June - December 2010
Shustaeva NI

8. PR-strategies and work with sponsors.
Levitov IV

9. The development strategy of professional chess.
Bareev EI

10. The development strategy for children and youth chess
Bareev EI

11. On Committees of the Supervisory Board and the formation of the Public Council.
Dvorkovich AV

12. On the preparations for the World Chess Olympiad 2010 in Hata-Mansiysk.
Filippenko VA

13. Other matters

http://russiachess.org/content/view/4694/



Οι 17 αντιπροσωποι συνεδριασαν στον αρχικο,επισημα ανακοινωμενο τοπο,και πηραν τις αποφασεις τους.Αξιζει να σημειωθει οτι οι συνεδριασεις ειναι ανοικτες και μπορει να τις παρακολουθησει ο καθενας,ενω προφανως αν η συνεδριαση μεταφεροταν εκει που ηθελε ο Dvorkovic η δημοσιοτητα θα ηταν πολυ μικροτερη.Ο Dvorkovic δεν εξηγει στις συνεντευξεις του ποιος ηταν ο λογος που χρειαστηκε να μεταφερει την συνεδριαση,ενω οσον αφορα το επιχειρημα του οτι για να ειναι νομιμη η συνεδριαση πρεπει να παρευρισκεται ο ιδιος (να την εχει συγκαλεσει ο ιδιος ειναι η ακριβης διατυπωση,φυσικα και την συγκαλεσε, απλως οταν καταλαβε τι θα γινει προτιμησε να φυγομαχησει) δεν ειμαι Ρωσος νομικος για να μπορω να εκφερω γνωμη,αλλα αναρωτιεμαι τι ειδους πολιτευμα θα επετρεπε στον Προεδρο ενος σωματος να αναβαλει δια της απουσιας του οποιαδηποτε αποφαση δεν του ειναι αρεστη.

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Χωρις σχολια:

το γραμμα του Ιλιουμτζινοβ στην Chessbase

Moscow, Russian Federation / Saturday, May 15, 2010

Dear Presidents, Delegates and Federation members,

In certain media, it was reported that the Russian Chess Federation supposedly “took a decision” to nominate Anatoly Karpov as its representative for FIDE President. Unfortunately, a “decision” shrouded in clear deceit and typical of the misrepresentations which we have become accustomed to the last few weeks, from the troika of Karpov, Bakh and Kasparov.

A meeting was originally for 5.00 p.m. in Mr Dvorkovich’s office, and it was suddenly changed by Mr Bakh notifying some of the delegates that they should meet at 4.30 p.m. at the premises of the Russian Chess Federation. The Chairman of the Russian Chess Federation was not notified at all. A grave insult to the office of the Chairman and the Russian Chess Federation. This clearly violates the statutes which determine that all meetings are to be presided over by the Chairman.

A rough show of hands was called for and an immediate statement released on this basis. These tactics are reminiscent of the behavior which Karpov and his team, were so content to exploit, during Soviet times. From my side, I had preferred to leave the delegates in a neutral position, but such behavior not only infringes any sense of ethics, but makes this decision completely illegal and contestable, apart from any other actions that are reserved against persons who knowingly misled the delegates into taking such action.

Let me make it crystal clear, dear delegates, I will run for FIDE President once again and I am confident that the delegates will once again put their trust in our team.

I have the clear support of the majority of FIDE’s member Federations who have been waiting patiently in the background, for the Russian Chess Federation to proceed with its nomination. Today’s decision makes a mockery of Karpov and his team, who believe they are capable of running a future FIDE. His campaign so far has been based on misrepresentation and false accusations.

Our mission grows stronger to protect the unity, transparency and democracy that has been created within FIDE these last fifteen years.

Gens una sumus.
Kirsan Ilyumzhinov
FIDE President

http://www.chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=6337

H ανακοινωση του Dvorkovich στο chesspro(αυτοματη μεταφραση)

"Me, as the Chairman of the Supervisory Board Chess Federation, in accordance with the approved by the Congress Charter, 14 May at 17.00 was convened in Chess House Supervisory Board Chess Federation. Unfortunately, sufficient for a quorum number of members of the Supervisory Board are not met on board, so the council is considered invalid.

Also, unfortunately, chairman RCF AG Bach has not taken sufficient steps to register approved by the Congress of the Charter of the RCF, so today, even if the Supervisory Board was held, it could not have taken the most important decisions regarding the activities of RCF and non- legally significant for relations with third parties. Specifically, we would not be able to approve in accordance with the advice of lawyers budget Chess Federation, and is not able to formally discuss issues and make decisions regarding the nomination of a candidate for FIDE President.

Accordingly, these two circumstances of today's meeting - no more than a discussion of individual members of the Supervisory Board of the topical issues of Russian chess.

Emphasizes that no meeting was held in Chess House, nor the one that took place on Gogol Boulevard, not a legitimate meeting of the Supervisory Board of RCF.

14 th May 2010 the Supervisory Board Chess Federation did not take place.

(συνεχιζεται)

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

και η απαντηση της Ρωσικης ομοσπονδιας(δηλ.των 17/32 που πηραν την αποφαση)

Press release of the Russian Chess Federation


May 14, 2010 at the Central House of Chess. Mikhail Botvinnik in Moscow a meeting of the Supervisory Board of RCF. The place and timing of the meeting, as well as on the proposed agenda of the Council members were informed in advance. Appropriate messages were also posted on the official site of RCF.

But on the eve of the meeting the chairman of the Supervisory Board AV Dvorkovich suddenly decided to postpone the place. He suggested a meeting in his office, known as "Living Dvorkovich. Most members (17 of 32) rejected this proposal - given the special historical status of the Central House of Chess, as well as high interest checkerboard of public and media to the meeting. Chairman of the Board RCF AG Bach informed AV Dvorkovich this decision by telephone and invited him and other members of the Supervisory Board to arrive at TSDSH.

In the previously scheduled time (17:00) Council meeting began under the chairmanship of A. Selivanova - Vice-President of FIDE, the Honorary President of Chess Federation and Vice-Chairman of the Supervisory Board of RCF. Leading recorded the presence of a quorum.
In attendance:

1. Selivanov AV
2. Kryukov AI
3. Bach AG


I. Southern Federal District

4. Beshukov AG
5. Ertel AG


II. Central Federal District

6. Afromeev VI
7. Titov SV


III. Ural Federal District

8. Gilyazov AM


IV. Siberia Federal District

9. Hasin AS
10. Ivakhin MP


V. North-West Federal District

11. Zinder Ja.D. 12. Kazakov VA


VI. Volga evicted

13. Goncharov VI


Members of the Supervisory Board

14. Shajdullin BK (Tomsk region).
15. Razuvaev YS (Moscow)
16. Fedorova EA (Tula region.)
17. Sapphire AA (Krasnodar)



AV Selivanov informed Council members that, according to AV Dvorkovich and AD Zhukov, this meeting is illegitimate because the statutes of RCF are re RF Ministry of Justice. Council members took note of the fact that, under current law of Russia, the registration of NGOs in the Department of Justice is required only for legal entity status, and issues concerning the internal affairs organization, it is competent to decide on the basis of documents adopted by its supreme governing body (in this case - the Congress). Proceeding from this, and given the availability of fixed quorum, the Supervisory Board decided to begin work.

Council approved the draft agenda, which contained a paragraph on the nomination of a candidate for FIDE President of the Russian Chess Federation.

Under this agenda item were made by Grandmaster YS Razuvaev, as well as representatives of regional federations: Chelyabinsk, Voronezh, Tula, Moscow and the republic of Tatarstan. They all supported the nomination for President of the 12 th FIDE champion Anatoly Karpov.

A. Karpov gave details about their election platform, after which the voting took place. 17 out of 17 present members of the Supervisory Board voted for the candidature of Anatoly Karpov.

The Council also unanimously decided to entrust the AV Selivanov right to represent the RCF at the FIDE Congress in September 2010 the Council nominated AV Selivanov for the post of vice-president of FIDE.

In addition, the Council was briefed by representatives of the Organizing Committee of the World Chess Olympiad of the Khanty-Mansiysk on preparations for the competition. The Council decided to appoint Vice-Chairman of the Supervisory Board AI Kryukov director of the Organizing Committee of the World Chess Olympiad.

The Council discussed preparations for the Olympic teams of Russia to the World Chess Olympiad.

http://www.chesspro.ru/_events/2010/prfide.html

Ο καθενας μπορει να κρινει για τον εαυτο του..

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Σε αλλα σημεια της συνεντευξης που εδωσε ο Dvorkovic στον Vasiliev ζητα στην ουσια την παραιτηση του Α.Bach(θεωρει οτι ηταν ο πρωταιτιος του "πραξικοπηματος"),αναφερει οτι μπορει και να καταφυγει σε νεο συνεδριο για να ξεπερασει τον διχασμο,και δηλωνει οτι εχει ηδη στειλει επιστολη στην FIDE που χριζει τον Κιρσαν υποψηφιο της Ρωσικης Ομοσπονδιας.Συμφωνα με τους δικηγορους του μια τετοια ενεργεια ειναι νομιμη.Πολυ μεγαλοψυχα ξεκαθαριζει οτι αν ο Καρποβ παρει το χρισμα απο μια αλλη Ομοσπονδια η Ρωσικη δεν θα προβαλει βετο στην FIDE(το προβλημα βεβαια ειναι οτι δεν της πεφτει λογος της Ρωσικης Ομοσπονδιας,ο κανονισμος ενος υποψηφιου προεδρου ανα ομοσπονδια ειναι της FIDE,οχι δικος της) και ισχυριζεται οτι η πιο πανω ανακοινωση της Ρωσικης ομοσπονδιας που παρεθεσα πιο πανω ειναι καθ'ολοκηριαν ψεματα..

http://www.chesspro.ru/_events/2010/dvor.html

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Αρθρο των chessvibes με βιντεο της ομιλιας του Κασπαροβ στη συνεδριαση του Εποπτικου(και οχι ελεγκτικου οπως εχω την ταση να το αναφερω) συμβουλιου και μεταγραφη του κειμενου στ'Αγγλικα.

http://www.chessvibes.com/reports/fide-elections-facts-contradict-ilyumzhinos-facts-kasparovs-speech-online/

Αρχικη πηγη το http://pogonina.com/index.php?option=com_content&task=view&id=
285&Itemid=1&lang=english

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται πως το παραμύθι για αμερικανάκια τελειώνει: http://interviews.chessdom.com/dvorkovich-interview-chesspro

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ο dvorkovich έστειλε την αίτηση υποψηφιότητας στην φίντε για τον Ιλιουμτζινοβ ως υποψήφιο της ρωσίας στην Fide και ο Ιλιουμτζινοβ την δέχτηκε..χαχαχα

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Ενδιαφερουσα περιγραφη της συγκεντρωσης Dvorkovich απο εναν απο τους 8 αντιπροσωπους που ελαβαν μερος σ'αυτην.Οι ειδησεις που προκυπτουν ειναι οτι στο επιτελειο του Κιρσαν θα προστεθει ενας κορυφαιος σκακιστης που θα εχει την εκτιμηση των συναδελφων του,ενω απο αυτο θα απομακρυνθουν συγκεκριμενοι παραγοντες απο τους οποιους οι κορυφαιοι σκακιστες εχουν πολλα παραπονα.Συγκεκριμενα ονοματα δεν αναφερονται.

http://volgachess.ru/index.php?option=com_content&task=view&id=206&Itemid=1

Αναστοχασμοί.. είπε...

Τι κατάλαβα εγώ από τις δηλώσεις του Ντρογκοβιτς στο chessdom.
α)"Όσοι κάνανε σύσκεψη χωρίς εμένα, πρέπει να παραιτηθούν".
Σχόλιο δικό μου : Άρα τα κουκιά αλλάζουν :)
β)"Είναι καλό που θα υπάρχουν δύο υποψήφιοι Κάρποβ-Ιλουμτζίνοβ .Αρκεί ο Κάρποβ να υποστηριχθεί από άλλη ομοσπονδία "
Σχόλιο δικό μου : Ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να βγει..

Είναι ενδιαφέρον πως λειτουργεί η μαφία τόσο στα δυτικά όσο και στην συγκεκριμένη περίπτωση στα ανατολικά κράτη :)

Metoikos sto Kremlino είπε...

Δε ξέρω τι εννοείται μαφία. Ο Dvorkovich είναι άμεσος συνεργάτης και σύμβουλος του Ρώσου Προέδρου. Ο Ζούκοβ είναι αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας υπό τον Πουτιν. Και οι δύο υποστρίζουν Ιλουμζίνοβ. Εάν η επίσημη άποψη της Ρωσικής κυβέρνησης είναι ή άποψη της μαφίας τότε παω πασο.

Εάν εσεις ήσασταν ρώσος πρόεδρος ή πρωθυπουργός θα υποστηρίζατε Κάρποβ που κάνει πάρτυ με τους αμερικάνους και στην κεντρική φωτογραφια της καμπάνιας τους έχει φόντο που παραπεμπει στην αμετικάνικη σημαία. Σαν να είναι υποψήφιος για το Λευκό Οικο. Δεν είμαι κατά των αμερικάνων αλλά οι ρώσοι τι θέλετε να υποστηρίξουν?

Αναστοχασμοί... είπε...

Δεν έχω αμφιβολίες ότι η Ρωσική πλευρά κινείται με μαφιόζικο τρόπο αλλά και ότι η κυβέρνηση γενικότερα έχει και διασυνδέσεις με την μαφία, και αυτό φυσικά δεν με κάνει να υποστηρίζω την Αμερικάνικη μαφία :)

Oxi alla Amerikanakia είπε...

Afou oi chessbase, chessvibes, Mig, ktl, paramythiasan tous anagnwstes tous oti h Rwsia sthrizei Karpov, twra kanoun to papi... Mh xalasoun kai th konoma apo to fundraiser sto Manhattan simera... Pantws apo th synentefksi tou Dvorkovic fainetai oti exoun na pesoun polla kefalia sth Mosxa...

YG.: Kala aftos o Kalmouxos einai toso kalos GM? Tous kanei tous K-K na fainontai sa mazetes...

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Εντυπωσιακος ειναι ο τροπος που η παρουσα διοικηση της FIDE αντιμετωπιζει τους δικους της κανονισμους.Απο αβλεψια των Ρωσων η μετακινηση του Karjakin στην δικη τους Ομοσπονδια εγινε καθυστερημενα,και ο σκακιστης εχανε για λιγες μερες το δικαιωμα συμμετοχης στην Ολυμπιαδα.Οι Ρωσοι, οι οποιοι δεν πηραν το χρυσο στις 3 τελευταιες Ολυμπιαδες, δυσκολευονταν να το καταπιουν.Ο Κιρσαν ελυσε το προβλημα στο προηγουμενο Προεδρικο συμβουλιο στη Βουλγαρια και εδωσε την αδεια στον Karjakin ν'αγωνιστει.Ως εδω ολα ειναι γνωστα τα εχω ξαναγραψει.Χθες ειδαμε και την διπλωματικη διατυπωση.Επειδη θα ηταν καπως ακομψο να γινει ατομικη εξαιρεση για την περιπτωση, αποφασιστηκε να δοθει δικαιωμα συμμετοχης στην Ολυμπιαδα,σε οσους ειχαν κανει αιτηση αλλαγης ομοσπονδιας μεχρι τις 22 Απριλιου 2010,κατεβαζοντας τον χρονο αναμονης στους 5 μηνες περιπου.Ετσι τωρα οποια ομαδα αντιμετωπισει μια αλλη μ' εναν τετοιο σκακιστη στην συνθεση της θα μπορει μια χαρα να κανει ενσταση και να γινει η Ολυμπιαδα μπαχαλο..

http://www.fide.com/component/content/article
/1-fide-news/4520-transfer-of-players-to-new-federation.html

Metoikos sto Kremlino είπε...

Mε "επιτυχία" έγινε η έπισημη έναρξη της καμπάνιας Καρποβ στο Μανχαταν. Παραβρέθκαν αρκετοί αμερικάνοι λομπίστες, сhess funs. Πληροφορίες ότι πέρασε και η Paris Hilton δεν επιβεβαιώνονται ακόμα.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με πληστηριασμό.
Η αλήθεια είναι οτι ο Γκάρυ που είναι ικανός έχει εξασφαλίσει τη βοήθεια αμερικάνων επιχειρημτιών και θα βάλει στο ψηφοδέλτιο δικούς του ανθρώπους. Η ενασχόληση του με τη πολιτική κατα του Πούτιν του έχει εξασφαλίσει σημαντικές γνωριμίες στην άλλη ακρη του ατλαντικού. Πιθανώς ο Γκάρυ να προσπαθήσει μέσω της FIDE να πάρει μια πολιτική ρεβανς. Παρό ολα αυτά δε μπαίνει ο ίδιος μπροστά αλλα αφήνει το αναλώσιμο λιγότερο δημοφιλή και ικανο Κάρποβ.

Στην άλλη πλευρά τώρα, σύσκεψη εγινε χθες στο Κρεμλινο. Σύμφωνα με μπλογκς οι φωνές έφτασαν ως την κόκκινη πλατεία. Αποφασίστηκε το ξήλωμα όσων αγνόησαν τη κεντρική πολιτική γραμμή και σαφή υποστήρικη Ιλουμζόνοβ. Εντέχνως διαρέεται ότι δε θα μπει βέτο στην υποψηφιότητα Κάρποβ αλλά είναι κάτι που παραμένει ανοιχτό για αργότερο. Τους υψηλούς αξιωματούχους
ενόχλησε η πολιτική παρέμβαση Γκάρυ και το θέμα παίρνει μορφή καθαρά πολιτική.

Λετε οι εκλογές στη FIDE να εξελιχθούν σε μικρό ψυχροπολεμικό επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας - ΗΠΑ?
Μπορεί αλλά το να ανακατευονται σε αυτό το επίπεδο στο σκάκι μάλλον θα προβαλλει το άθλημα.

Aπο δω και περα σε αυτό το μπλογκ θα γράφονται ειδήσεις που θα τροφοδοτουν την сhessbase και сhessdom.

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

@ Μετοικος στο κρεμλινο

Θα απαντατε και σ'ερωτησεις που πιθανον θα σας θεσουμε η απλα θα δημοσιευετε αυτουσια την ειδηση;Μην συντασσω κειμενα αδικα..

Ανώνυμος είπε...

Aπο το σαιτ Καρποβ

"The list of Wall St. luminaries and business world movers and shakers who attended would fill half of Forbes Magazine"

Τι έγινε ρε παιδιά οι κερδοσκόποι αυθεντίες της Wall St. ήρθαν και στο σκάκι αφού καθάρισαν με το ευρώ? Ζούμε πλέον στην εποχή την χρηματιστών? Ορίζουν τα παντα?

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Μεταφραζω τον Μ.Crowther απο το χθεσινο http://www.chess.co.uk/twic/twic810.html

"Χρειαζεται κατι εξαιρετικο για να επισκιασει ενα ματς Παγκοσμιου Πρωταθληματος στον σκακιστικο κοσμο,αλλα η κλωτσοπατιναδα μεταξυ του Αν.Καρποβ και του νυν προεδρου Κ.Ιλιουμτζινοβ,για το χρισμα της Ρωσικης σκακιστικης Ομοσπονδιας(ΡΣΟ),τα καταφερνει αρκετα καλα.Ο Ιλιουμτζινοβ ισχυριζεται οτι η συμπεριφορα του Καρποβ τον κανει ακαταλληλο για Προεδρο.Φυσικα κανεις δεν μπορει να ξερει τι εργο θα επιτελεσει ο Καρποβ,αναρωτιεμαι ομως τι περιμενε ο Κιρσαν;Θα'πρεπε ο Καρποβ ν'αφησει τον Προεδρο της Ρωσικης ομοσπονδιας(υποθετω οτι ετσι αποκαλει τον Dvorkovic-στΜ) να τον ποδοπατησει;κανεις δεν προκειται να βγαλει απο την θεση του τον Ιλιουμτζινοβ(ο οποιος ειναι φανερο πως σκοπευει να ειναι ισοβιος προεδρος)χωρις να εμπλακει σε πολεμο,ειδικα αν εστω κι ενα μικρο μερος των οσων γραφτηκαν για το τι εχει κανει στις προηγουμενες εκλογες ο Ιλιουμτζινοβ ειναι αληθεια.Φρικιαζω οταν σκεφτομαι τι πιθανον θα συμβει στο συνεδριο της FIDE.Καποιοι απο μας θυμουνται τις Προεδρικες Εκλογες του 1994(τελευταια εκλογη του Καμπομανες) με απειλες προς υποψηφιους και αντιπροσωπους.το γεγονος οτι η ψηφοφορια θα γινει και παλι στη Ρωσια δεν μου δινει πολλες ελπιδες.Ο Καρποβ εριξε την δικη του βομβα σημερα.Θα μιλαω για τους κανονισμους μεχρι τελικης πτωσεως,οι υποψηφιοι για το Προεδρικο αξιωμα χρειαζεται να εχουν το χρισμα της Ομοσπονδιας τους(με την επισημανση οτι παντα φαινεται να υπαρχει μια παρακαμπτηριος,το πνευμα του κανονισμου ειναι ξεκαθαρο,οι Προεδροι της FIDE ειναι αντιπροσωποι των Ομοσπονδιων τους, οπως ακριβως και οι παικτες,οι διαιτητες,οι αντιπροσωποι,ο καθενας).Ο Καρποβ σημερα δηλωσε οτι ο Ιλιουμτζινοβ δεν μπορει να ειναι υποψηφιος γιατι δεν εχει την υποστηριξη της ΡΣΟ.Νομιζω οτι ο ισχυρισμος του ειναι προωρος γιατι ειναι εξαιρετικα μπερδεμενο ποιος νομιμοποιειται να ανακηρυξει τον υποψηφιο της ΡΣΟ (τα ηθικα δικαιωματα δεν εχουν ισχυ,τελικα μετραει ο νομος).Πιστευω οτι αυτος ειναι ο λογος του καυγα,αν ενας απο τους δυο μπορει να εξουδετερωσει τον αλλο πριν το συνεδριο,ειναι προφανες τι θα κανει.Η εκτιμηση μου ειναι οτι ειμαστε στην αρχη μιας μαχης μεχρις εσχατων που θα συνεχιστει στο συνεδριο της FIDE στο Khanty-Mansiysk αλλα πολυ πιθανον και σε καποια δικαστηρια αργοτερα.."

Metoikos sto kremlino είπε...

Μετοικο στη Νίσυρο,

Μου είναι πόλυ ευχάριστο να κάνω διάλογο μαζί σου σε ευπρεπείς τόνους αλλά δε γνωρίζω το χρόνο που έχω. ταξιδεύω κιολας, οπότε μπορεί να αργώ κάποιες φορές.

Metoikos sto Kremlino είπε...

Μετά τους αναγνώστες αυτού του μπλογκ, ενημερώνονται και οι αναγνωστες της Suzan Polgar για την πραγματική διάσταση με το παρακάτω άρθρο...

Kasparov calling for Putin's resignation

Πάμε για ωραία πολιτική κόντρα,
Μουντιαλ και FIDE για θερμό καλοκαίρι..
περιμένω νεα απο κρεμλινο..

1+1=3 είπε...

Russians love their children too (Sting)

In Europe and America, there's a growing feeling of hysteria
Conditioned to respond to all the threats
In the rhetorical speeches of the Soviets
Mr. Krushchev said we will bury you
I don't subscribe to this point of view
It would be such an ignorant thing to do
If the Russians love their children too

How can I save my little boy from Oppenheimer's deadly toy
There is no monopoly in common sense
On either side of the political fence
We share the same biology
Regardless of ideology
Believe me when I say to you
I hope the Russians love their children too

There is no historical precedent
To put the words in the mouth of the President
There's no such thing as a winnable war
It's a lie that we don't believe anymore
Mr. Reagan says we will protect you
I don't subscribe to this point of view
Believe me when I say to you
I hope the Russians love their children too

We share the same biology
Regardless of ideology
What might save us, me, and you
Is if the Russians love their children too

Ανώνυμος είπε...

Oι Καρποβικοί συνεχίζουν να δημοσιεύουν παντού ότι τους υποστηρίζει η Ρωσία αλλά το ίδιο το σάιτ της ρωσικής ομοσπονδίας τους διαψεύδει. Σήμερα δημοσιεύτηκαν εκεί δηλώσεις του Κράμνικ και της Κόστενιουκ υπέρ των Ντβόρκοβιτς/Ιλιουμζίνοβ: http://russiachess.org/content/view/4713/357

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Δυστυχως με το που εφυγαν οι Κ-Κ για το gala της Νεας Υορκης,το site της Ρωσικης ομοσπονδιας επεσε στα χερια της αντεπαναστασης :-)
Στα σοβαρα τωρα αν ο Καρποβ πιστευει οτι θα κερδισει την Ρωσικη μαχη δι αντιπροσωπων,ενω ο ιδιος θα τριγυρνα σε κοσμικες δεξιωσεις στο Μανχατταν νομιζω οτι ειναι πολυ γελασμενος.Η ευθραυστη συμμαχια ανθρωπων που δημιουργησε θα εξαφανιστει εν ριπη οφθαλμου αν δεν εχει συνεχη επιβλεψη και ενθαρρυνση.Ειναι ο Ανατολι τοσο προσηλωμενος στον στοχο του;θα το μαθουμε συντομα..

Επι του παροντος δυο ερωτησεις στους υποστηρικτες του νυν Προεδρου.Ακομα και τωρα στο site της Ρωσικης Ομοσπονδιας υπαρχουν οι δυο ημερησιες διαταξεις της συγκεντρωσης που αναφερουν σαν τοπο συναντησης το Κεντρικο σπιτι του σκακιου,εκει δηλαδη που μαζευτηκαν οι 17 εκπροσωποι.Ο συγκεκριμενος ιστοτοπος ποτε δεν πηρε θεση στην διαμαχη ως την προηγουμενη Παρασκευη.Η chessbase η οποια δημοσιευσε το αρθρο του Ιιουμτζινοβ,ελαβε,οπως δηλωνει η ιδια,απιστευτο αριθμο e-mail Ρωσικης προελευσης,που διαμαρτυρονταν για την δημοσιευση των κατηγοριων χωρις προηγουμενο ελεγχο και στην ουσια ανασκευασε τις κατηγοριες

http://www.chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=6338

Οι 2 ερωτησεις:

1)Λεει αληθεια ο Κιρσαν οταν ισχυριζεται πως ο Βαch ξεγελασε τους 17 αντιπροσωπους (λες και ηταν αβουλα οντα,και δεν ηξεραν τι παιζεται) και τους παρεσυρε στην συγκεντρωση στον προανακοινωμενο τοπο οπου σε ανοιχτη συγκεντρωση(στα video που εχουν βγει στο διαδικτυο φαινεται οτι υπαρχουν πολλοι θεατες,μαλλον θα ειναι μπραβοι των Κ-Κ που η παρουσια τους τρομοκρατησε τους αντιπροσωπους) ψηφισαν ομοφωνα υπερ του Καρποβ;
2)τι μεσα θα χρησιμοποιησει ο Dvorkovic για να βοηθησει αυτους τους παραστρατημενους να καταλαβουν το λαθος τους,να δουν το αληθινο φως,και να επανενωθει η Μεγαλη Αγια Ρωσικη Σκακιστικη Ομοσπονδια;

οποιος θελει απαντα..

Τελικα νομιζω οτι αυτοι οι 7 που δεν πηγαν ουτε στην μια ουτε στην αλλη συγκεντρωση εκαναν την καλυτερη δουλεια,κι ας λεει ο Κασπαροβ οτι το καθεστως Ιλιουμτζινοβ θα καταρευσει σαν πυργος απο τραπουλοχαρτα..

Άφωνος... είπε...

Ρε είδατε το post στην chessbase για την εκδήλωση στην Νέα Υόρκη ;
Οι φωτογραφίες είναι γελίες γεμάτες ψεύτικα χαμόγελα , και το βιντεάκι που μεταδιδουν σκάκι λες και μεταδίδουν αγώνα μπόξ, σχεδόν αποκρουστικό , πραγματικά δεν άντεξα να το δω όλο !
Θα με κάνουν να συμπαθήσω τον Ιλουμτζίνοβ, αν είναι δυνατόν !
Τι μαργιονέτες είναι αυτές, τι καρικατούρες έλεος...
Αν είναι έτσι να βρεθούν τα λεφτά φτώχεια και πάλι φτώχεια, αυτοί θα με κάνουν να συγχαθώ το σκάκι ! Ελπίζω να υπάρχουν και άλλοι συσκακιστές που βρίσκουν όλο αυτό το παιχνίδι για εξουσία γελίο, το ελπίζω και το εύχομαι !

Metoikos sto Kremlino είπε...

Μέτοικος,

δε σου απαντώ ως υποστηρικτής κάποιου αλλα ως συνμπλογκερ. Θα πάρω σαφή θέση αργότερα. Αλλά τα ερωτήματα είναι άλλα όπως: Με τους χρηματιστές-αυθεντίες της Wall Str. ή τον Πουτιν? Αυτό δεν είναι διλλημα βέβαια για κανένα αλλά είναι οι βασικοί υποστηρικτές και χρηματοδότες κάθε σχήματος.

Οσον αφορα τα ερωτήματα σου για τη Ρωσική Ομοσπονδία. Το θέμα δεν είναι τι ειναι πολιτικά όρθο αλλά τι πολιτικά εφικτό. Το θέμα δεν είναι τι ειπώθηκε ή τη γράφηκε αλλά τι αποφασίστηκε στο Κρεμλίνο.
Τα άλλα είναι για να ασχολείται ο κόσμος. Οι αποφάσεις θα εφαρμοστούν με όποιο κόστος γιατί στη Ρωσία σωστό και αλήθεια είναι αυτό που συμφέρει το έθνος. Και αυτο που συμφέρει το εθνος το αποφασίζει η ηγεσία του.

Πολυ σωστά λες, τα παρτάκια στο μανχαταν με τους сelebrities δείχνουν ότι ο Καρποβ ξέρει. και δεν ελπίζει τίποτα στη Ρωσιά

Metoikos sto Manhattan είπε...

To pio asteio itan oi pleistiriasmoi opou den ypirxan bidders exwnan tous sponsores na agorazoun gia na mh meinei h timh xamhla... Kits kai vlahogyftia mazi... Mono h gomena pou ekane ta auctions aksize kai h opoia prospathouse tragika na peisei oti ginetai xamos apo bids... xaxaxa

Άφωνος... είπε...

Πες τα ρε Manhattan, αυτά που λες δεν άντεξα να φτάσω μέχρι εκεί για να τα δω..:)
Επιτέλους όσους δεν μας έχει ισοπεδώσει ούτε ο ανύπαρκτος σοσιαλισμός ούτε ο υπαρκτός καπιταλισμός ας αντισταθούμε, από οποιοδήποτε πόστο στη ζωή μας, για λίγη αξιοπρέπεια σε αυτή την γαμ....νη την ζωή !

Μουτούσης Κωνσταντίνος είπε...

Διαβασα ξανα και ξανα στο παρον post για εκδηλωσεις που διοργανωνει ο Καρποβ μες τη χλιδα ,για παρτακια, για celebrities...
Αναποφευκτα θυμαται κανεις τον ...διακονιαρη τον Κιρσαν...τι contrast κι αυτο συναισθηματων.. Το καημενο το παιδι.. ψωμολυσσαει ... Φαινεται προδηλως αλλωστε αυτο, απο στιγμιοτυπα απο καποια videos σε αναρτηση του γατου με τιτλο : ο προεδρος της FIDE και οι εξωγηινοι (http://skakistiko.blogspot.com/search?updated-max=2010-04-21T00%3A20%3A00%2B03%3A00

στο πρωτο βιντεο εχουμε τη λευκη ρολς ρόυς του Κιρσαν που σκαει στο 1.13 καθως και το.. απεριττο γραφειακι του στο 2.18 ...
(http://rutube.ru/playlists/play/191324.html)

Πραγματικα ειναι συγκινητικο αχρι δακρυων, με ποση λιτοτητα και σφιξιμο του ζωναριου ακαταπαυστο μπορει να ζει ενας ανθρωπος.. Ας οψεται η λατρεια και η ολοψυχη αφοσιωση στην υπηρεσια του σκακιου ! (και να μην παρετε τα γραφεια της FIDE απ την Αθηνα ρε παιδια ! Δεν ειδατε ποσα καλα ειδαμε απ'αυτο τοσα χρονια ; Και στο ελληνικο αλλα και στο παγκοσμιο -θαλεγε κανεις- σκακι !) Χώρια ολα τα ταξιδακια στα οποια εχει ολα τα εξοδα καλυψει η FIDE- και αυτο επισης δεν ειναι δα και κατι μεμπτο! Τι προεδρος θα ηταν χωρις αυτα;
Επισης για τα λεφτα που λεει οτι εχει δωσει ο Κιρσαν στο σκακι (ενα καθολου ευκαταφρονητο ποσον) και δεν τα εχει δηλωσει στην εφορια, δεν ακουσα να ειπωθηκε τιποτα εδω απο τις αμεροληπτες φωνες του blog.. εγινε γαργαρα το θεμα ...
Και κατι τελευταιο για την στατιστικη που λεει οτι 4.000 ανθρωποι το χρονο στις ΗΠΑ ερχονται σε επαφη με εξωγηινους: Ειναι τελειως παραπλανητικο να την επικαλειται διοτι δεν ξερουμε ποσοι εκ των 4 χιλιαδων ερχονται σε οπτικη μονο επαφη (θεαση Α.Τ.Ι.Α) και ποσοι εξ'αυτων ισχυριζονται οτι τους απαγαγουν !

Schrödinger's Cat είπε...

Ρώσος βουλευτής ζήτησε από τις αρχές της χώρας να εξετάσουν την υγεία του εκκεντρικού προέδρου της ρωσικής δημοκρατίας της Καλμικίας, ο οποίος ισχυρίζεται ότι συνάντησε εξωγήινους και...έκανε βόλτα με το διαστημόπλοιό τους, αποκαλύπτει σήμερα ο ρωσικός Τύπος.

Ο Κιρσάν Ιλιουμζίνοφ, που διοικεί την δημοκρατία αυτή στην Κασπία Θάλασσα, διηγείται συχνά ότι το 1997 συνάντησε εξωγήινους και μάλιστα πέταξε μαζί τους για αρκετές ώρες. Την ιστορία αυτή επανάλαβε πρόσφατα στην ρωσική τηλεόραση.

«Σας παρακαλώ να ερευνήσετε αν ο ηγέτης της δημοκρατίας της Καλμουκίας ενημέρωσε την ρωσική προεδρία για τις επαφές του με εξωγήινο πολιτισμό», τόνισε ο Αντρέι Λεμπέντεφ, βουλευτής του υπερεθνικιστικού κόμματος LDPR.

«Μήπως υπάρχει κάποια ειδική συμφωνία για τέτοιου είδους επαφές μόνο με ανώτατους αξιωματούχους της χώρας, οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε μυστικές πληροφορίες, όπως είναι η περίπτωση του Ιλιουμζίνοφ;» αναρωτιέται ο Ρώσος βουλευτής.

«Αν πρόκειται γι΄αστείο δεν το καταλαβαίνω. Η κοινοβουλευτική μας ομάδα πιστεύει ότι πρέπει να εξεταστεί η υγεία και η ψυχική κατάσταση των επικεφαλής των περιοχών της χώρας», δήλωσε ο Λεμπέντεφ στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Komsomolskaya Pravda.

Ο Ιλιουμζίνοφ, ηγέτης της Καλμικίας εδώ και 17 χρόνια, επιμένει ότι συνάντησε εξωγήινους με «κίτρινα σκάφανδρα» με τους οποίους επικοινώνησε τηλεπαθητικά, πριν κάνει μια βόλτα μαζί τους σε ένα διαστημόπλοιο «σε σχήμα σωλήνα και ημιδιαφανές» .

Ο 48χρονος Ιλιουμζίνοφ είναι πρόεδρος της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας και θεωρεί ότι η δημοκρατία της Καλμικίας, στην πλειοψηφία της βουδιστική, είναι το παγκόσμιο κέντρο σκακιού. Μάλιστα ίδρυσε κοντά στην πρωτεύουσα Ελίστα την «Πόλη του Σκακιού», ένα επιβλητικό συγκρότημα αφιερωμένο στο σκάκι.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Mέτοικος στον Άρη είπε...

Παρά τις ανησυχίες του Ρώσου βουλευτή, ο Κράμνικ και η Κόστενιουκ δηλώνουν ανοικτά ότι υποστηρίζουν Ντβόρκοβιτς (δηλ. Ιλιουμζίνοβ): http://reports.chessdom.com/news-2010/kosteniuk-supports-dvorkovich

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Σημερα στις 12.30 δικη μας ωρα ειναι ο τελευταιος γυρος στο Αστραχαν.Ο P.Eljanov ειναι πολυ κοντα στην 1η θεση του τουρνουα,του αρκει μια ισοπαλια με τον Gelfand(o οποιος σε 12 αγωνες ως τωρα εχει μονο μια νικη).Η θεση στην οκταδα των διεκδικητων ωστοσο θα παει πιθανοτατα σ'εναν απο τους Radjabov,Gashimov με τον πρωτο να ειναι το φαβορι.
Βαθμολογια πριν τον τελευταιο γυρο:
Eljanov 7.5
Ponomariov,Mamedjarov,Jakovenko,Alekseev,
Radjabov,Gashimov 6.5
Svindler,Wang Yue 6

Στον τελευταιο γυρο παιζουν:

Gelfand-Eljanov, Radjabov-Wang Yue, Leko-Gashimov και Jakovenko-Akopian

Ανώνυμος είπε...

Χθες πάντως ο Eljanov έκανε μια ...τρομερή ισοπαλία με τον Jakovenko σε 15 κινήσεις, από τις οποίες οι 3 τελευταίες ήταν... επανάληψη θέσης!

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Ειπα να μην γκρινιαξω σημερα,αλλα..

Αυτη ειναι η διαφορα,ο Ονιτσουκ (στο πρωταθλημα των ΗΠΑ) διακινδυνεψε και εχασε,ενω ο Γιακοβενκο(επαιζε Μαυρος) που σε περιπτωση νικης θα ειχε λιγες πιθανοτητες να διεκδικησει την προκριση στην 8αδα,αλλα και να κατακτησει την 1η θεση,προτιμησε να μην παλαιψει.Τον Ελιανοβ μια χαρα τον βολεψε η ισοπαλια.

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς έτσι είναι. Και εντάξει, αν σε βολεύει η ισοπαλία, να την δεχθώ αυτήν την αντιαισθητική εικόνα για αγωνιστικούς λόγους, αλλά όπως καλά λες τον Γιακοβένκο δεν τον βόλευε.
Τελοσπάντων.
Να ρωτήσω κάτι: Ο Ελιάνοβ έχει ελπίδες να πάρει την θέση; (όχι την πρώτη στο Αστραχάν, γι' αυτήν είναι το φαβορί όπως είναι τώρα η βαθμολογία, εννοώ την θέση ως διεκδικητής)

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Οχι,ο Ελιανοβ δεν εχει (ουτε ειχε απο την αρχη του τουρνουα) πιθανοτητες καθως στ'αλλα 3 grand-prix εκανε πολυ ασχημες εμφανισεις.Για λεπτομερειες δες:http://grandprix.fide.com/gp-standings.html

Ανώνυμος είπε...

Άρα τα Radjabov-Wang Yue και Leko-Gashimov είναι ουσιαστικά τελικοί.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και το λινκ.

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Tα ζευγαρια των διεκδικητων οπως προεκυψαν μετα την ληξη του Grand Prix στο Αστραχαν:

1. Topalov vs Kamsky ( 1 vs 8 )
2. Carlsen vs Radjabov ( 2 vs 7 )
3. Kramnik vs Nominee ( 3 vs 6 )
4. Aronian vs Gelfand ( 4 vs 5 )

Στα ημιτελικα θα παιξουν οι:

1. Winner of (Topalov vs Kamsky) vs Winner of (Aronian vs Gelfand)

2. Winner of (Carlsen vs Radjabov) vs Winner of (Kramnik vs Nominee)

οπου Nominee βαζουμε τον εκπροσωπο των διοργανωτων Αζερων,δηλ.λογικα εναν απο τους Mamedyarov η Gashimov.
Παρατηρουμε οτι ο Αρονιαν δεν θα χρειαστει να αντιμετωπισει Αζερο αντιπαλο μεχρι τον τελικο,αρα ευκολα μπορει η FIDE να χωρισει τα ματς σε δυο κομματια,κατι που εχει ανακοινωθει σαν πιθανη λυση.

Παμε αναλυτικα:
Ο Eljanov δεν ειχε δυσκολια να κρατησει την ισοπαλια,μαυρος, με τον Gelfand,η παρτιδα τελειωσε γρηγορα αν και εφτασε στις απαιτουμενες 40 κινησεις,και ο Ουκρανος κερδισε το τουρνουα.Ο Gashimov που χρειαζοταν οπωσδηποτε την νικη ειχε την ατυχια να εχει απεναντι του στον τελευταιο γυρο τον Λεκο,με τα λευκα,που δεν δυσκολευτηκε να παρει ολοκληρο τον βαθμο οταν ο Αζερος διεπραξε σοβαρο λαθος και εχασε καθε πιθανοτητα νικης.Εμεινε η συναντηση Radjabov-Wang Yue να παιζεται ακομα.Ο Κινεζος επελεξε ν'αμυνθει με την Petroff,ισως ελπιζοντας κι αυτος να κεφαλαιοποιησει μια πιθανη παραβιαση της θεσης απο την μερια του αντιπαλου του.Καταφερε ν'αποκτησει ενα μικρο πλεονεκτημα μ'ενα ελευθερο θ-πιονι σε φιναλε Π+(ομοιοχρωμων)Α αλλα δεν μπορεσε να το μετατρεψει σε νικη αν και το παιδεψε για 91 κινησεις.Ετσι ο Radjabov πηρε την προκριση.Aν ο Κινεζος νικουσε θα εκλεβε την προκριση οριακα.

Συμφωνα με τους κανονισμους που ισχυουν αυτη την στιγμη,με οσα εχουμε δει ας κραταμε μια επιφυλαξη,οι διεκδικητες κατατασσονται ως εξης:Την πρωτη θεση την παιρνει ο Τopalov(χαμενος του ματς για τον Παγκοσμιο τιτλο) και οι υπολοιποι βασει της αξιολογησης τους τον Γεναρη του 2010
(http://www.fide.com/FIDE/
handbook/regscandidates.pdf)

ετσι η καταταξη εχει ως εξης:

1. Topalov
2. Carlsen
3. Kramnik
4. Aronian
5. Gelfand
6. Nominee ( Gashimov η Mamedyarov )
7. Radjabov
8. Kamsky

και τα ζευγαρια προκυπτουν οπως προαναφερθηκαν.Gashimov και Mamedyarov ειναι πολυ κοντα στην αξιολογηση και, οποιος και να επιλεγει, τα ζευγαρια δεν μεταβαλονται.
Δεν ειναι σιγουρο ποτε θα γινουν τα ματς των διεκδικητων,παντως με την εκλογικη αναμετρηση να βρισκεται σε πληρη εξελιξη δεν τα βλεπω ν'αρχιζουν πριν το 2011..
αξιζει να σημειωθει οτι ω τωρα που γραφω η τελικη βαθμολογια των Grand prix δεν εχει ανακοινωθει στο επισημο site ουτε του τουρνουα ουτε της FIDE,και κατ'επεκταση βεβαια,δεν εχει ανακοινωθει τιποτα για τα ζευγαρωματα στα ματς των διεκδικητων.

Πολλες σχετικες πληροφοριες οπως και η τελικη καταταξη των Grand Prix εδω:

http://www.chessvibes.com/reports/eljanov-wins-final-fide-gp-radjabov-qualifies-for-candidates/#more-25579