Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Αρχαιρεσίες ΕΣΣΝΑ


Την Κυριακή 30/5 διεξάγονται οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. στην Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Αττικής. Οι συνδυασμοί:

Ανανεωτική Συνεργασία
Για το ΔΣ: Βλαστός Αλέξανδρος, Γαλάνης Ιωάννης, Καραουλάνης Ιωάννης, Κεφάλας Δημήτριος, Μουρτζούνη Μαρία, Παγκαλή Μαριάννα, Σπυρακόπουλος Ιωάννης, Χωματίδης Θεολόγος.
Για την Ε.Ε.: Αγγελάκης Λιμβέριος, Κορρές Ευάγγελος, Λιάσκος Δημήτριος
Κείμενο θέσεων

Αττική Σκακιστική Πρωτοβουλία
Για το ΔΣ: Βλάχος Ελισσαίος, Διάκος Ηλίας, Δρεπανιώτης Παναγιώτης, Κεφαλής Χρήστος, Μουρούτη Μαριέττα, Πρεβενιός Μιχάλης, Σκλαβούνος Παναγής
Για την Ε.Ε.: Κουκίδης Νικόλαος, Σκυριανόγλου Δημήτρης
Προγραμματική διακήρυξη

Νέα Σκακιστική Κίνηση
Για το ΔΣ: Βαζελάκης Οδυσσέας, Γεωργιλάκης Κωνσταντίνος, Ηλιάδης-Μπλανογιάννης Μάρκος-Δημήτρης, Κοκόλιας Κωνσταντίνος, Μαυρουδής Διονύσιος, Μπλάζος Βασίλειος, Σερετάκη Κωνσταντίνα, Τόλης Βαγγέλης, Τσουκαράκης Γιάννης
Για την Ε.Ε: Γερούκαλης Αθανάσιος
Προγραμματικές θέσεις

Σκακιστική Ενότητα
Για το ΔΣ: Γκορίτσας Χρήστος, Δαλιάνης Ηλίας, Παπαδημητρίου Δημήτριος, Σκαπέρδας Κωνσταντίνος, Σκλαβούνος Γ. Παναγιώτης, Σταυρουλάκη Μαρίνα-Αναστασία, Στεργίου Ευάγγελος, Τόλιας Ιωάννης, Φίλιος Θεόδωρος, Χαρισιάδης Αρχιμήδης, Χατόγλου Νίκος
Για την Ε.Ε.: Βλάχος Γεώργιος, Περτζινίδης Ηλίας, Τσίχλης Γεώργιος
Προγραμματικές δεσμεύσεις

62 σχόλια:

Ανώνυμος34 είπε...

Μια από τα ίδια, στην ΕΣΣΝΑ. Τα πρόσωπα δήθεν αλλάζουν, όλοι δίνουνε υποσχέσεις και στη πραγματικότητα... πλακώνονται στο ξύλο. Ο κ. Γαλάνης κι'ο κ. Κολυβάς ήτανε τουλάχιστον σοβαροί άνθρωποι, για τους καινούργιους τι να πει κανείς...

λιμ είπε...

Εμένα με ενοχλεί η έλλειψη στοιχειώδους φαντασίας τόσο στα βαρετά κείμενα των παρατάξεων, όσο και στους τίτλους-ονόματα των παρατάξεων. Μια από τα ίδια όπως το είπες.................

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε να μου πείτε γιατί γίνονται κάθε λίγο και λιγάκι εκλογές στην Έσσνα?
Δεν θα ήθελα να το σχολιάσω...αν κι έχω ακούσει κάτι....

Ανώνυμος είπε...

Μετράμε 45-50 υποψήφιους. Πόσα σωματεία θα ψηφίσουν 50-60. Μερικοί ελέγχουν τουλάχιστον 2 σωματεία. Σε ποιους απευθύνονται τα προγράμματα? οι υποψήφιοι δε θα ψηφίσουν τους ευατούς τους?

gorillaki είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Εμένα μου αρέσουν πολύ τα ονόματα των παρατάξεων: ανανέωση, συνεργασία, πρωτοβουλία, κίνηση, ενότητα...Μου θυμίζει έκθεση ιδεών λυκείου όπου προσπαθούσαμε να εντυπωσιάσουμε το διορθωτή με ωραίες λέξεις που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα για να καλύψουμε τη νοηματική ένδεια των γραφόμενών μας.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα σύμφωνα με τα ποστ μου θυμίζει τις Ελληνικές εκλογές.
Κανένα κόμμα δεν μας αρέσει αλλά τα ψηφίσουμε :)

Ανώνυμος είπε...

Poioi psifizoun?

Ανώνυμος είπε...

Όσο ξέρω οι αντιπρόσωποι των συλλόγων κι ας με διορθώσουν αν κάνω λάθος...

Εκλογομανής είπε...

Eκλογές στην ΕΣΣΝΑ. Εκλογές και στη ΦΙΝΤΕ. Στην ΕΣΟ δεν θα έχουμε Εκλογές;

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε αν ο Μακρόπουλος καταφέρει να ανατρέψει την Κυριακή τη διοίκηση της ΕΣΣΝΑ. Πάντως δε φαίνεται εύκολο εγχείρημα, γιατί η Ανανεωτική Συνεργασία φαίνεται να έχει ιδιαίτερα αποθέματα δυνάμεων και πολύ καλό ψηφοδέλτιο. Η μάχη αναμένεται ψήφο με ψήφο...

Ανώνυμος είπε...

Η ανανεωτική έχει 12-13 ψήφους μετρημένους και 15-18 η ενότητα.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον αρκετά παραπάνω έχουν και οι δύο. Μόνο το ψηφοδέλτιο της Ανανεωτικής Συνεργασίας έχει 12. Κάτω από 20 δε γίνεται να πέσει.

Ingshou είπε...

Kai na skeftei kaneis oti i "enotita' diespase ti 'synergasia', pou eihe prin "rixei" ti dioikisi, pou stirizotan tote apo tin "enotita' kok.
Aftes oi dio parataxeis mono enotita kai synergasia den ehoun.

Ανώνυμος είπε...

Δε φταίει σε τίποτα η Συνεργασία για τις τακτικές παρασκηνίου της Ενότητας. Εξάλλου συνεργάζονται ο Λογοθέτης και ο Σκαπέρδας με το Σκλαβούνο, οι οποίοι είχαν ανταλλάξει βαριές κουβέντες στα διάφορα blogs. Ο Σκλαβούνος είχε φέρει και το θέμα για τις προσβλητικές εκφράσεις του Λογοθέτη και στο συμβούλιο της ΕΣΟ. Τώρα πλέον υπάρχει άνωθεν εντολή να είναι ενωμένοι.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό λοιπόν σημαίνει ενότητα!
Γκορίτσας Χρήστος, Δαλιάνης Ηλίας, Παπαδημητρίου Δημήτριος, Σκαπέρδας Κωνσταντίνος, Σκλαβούνος Γ. Παναγιώτης, Σταυρουλάκη Μαρίνα-Αναστασία, Στεργίου Ευάγγελος, Τόλιας Ιωάννης, Φίλιος Θεόδωρος, Χαρισιάδης Αρχιμήδης, Χατόγλου Νίκος,Βλάχος Γεώργιος, Περτζινίδης Ηλίας, Τσίχλης Γεώργιος,Παπαδόπουλος and friends καμμια σαρανταριά ψήφοι για να ανανεωθεί η Ανανεωτική Συνεργασία και να επιστρέψει ο Δρεπανιώτης στην προεδρία!

Ανώνυμος είπε...

Δε μας λετε κάτι ουσιαστικό? τι συνεργασία, ενότητα κα ανανέωση δεν καταλαβαίνουμε! Ποιοι είναι οι υποψήφιοι πρόεδροι που θα προταθούν? τι έχουν κάνει για το σκάκι γενικότερα. Υπάρχει ψηφοδέλτιο επίσημο της παράτάξης της ΕΣΟ και ποιο? συνεργάζοντοι κάποιοι μετεκλογικά?

Ανώνυμος είπε...

Τι σημαίνει "παράταξης της ΕΣΟ"
Η Εσο θα διοικεί το Αθηναϊκό σκάκι δηλαδή?
Δεν νομίζω να είναι αυτή η δουλειά της...
Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΣΟ κάπου θα υπάρχουν.
Για τα άλλα ρωτήστε τους-θα σας απαντήσουν :)

Gypaetos είπε...

Για να καταλάβω κι εγώ ο άσχετος: η υπόθεση έχει φαΐ (τύπου Siemens-Μαντέλη), ή ο όλος χαμός γίνεται για το ονόρε και την εξουσία;

Ανώνυμος είπε...

K.Gypaetos δηλαδή τώρα περιμένεις απάντηση?
Αλήθεια αυτός που παραδέχτηκε ότι πήρε τα ευρώπουλα τι έγινε?
Ζει ελεύθερος?

Gypaetos είπε...

Για να ρωτάω μάλλον θέλω!
Αυτός που το παραδέχτηκε θα μπει κάποια ώρα μέσα, έτσι ελπίζω τουλάχιστον. Το κακό είναι ότι ξέρει πολλά κι αυτό μειώνει κάπως τις πιθανότητες...

Ανώνυμος είπε...

Τις εκμηδενίζει τις πιθανότητες

Αναγνωρίσιμος είπε...

Tην προδοσίαν πολλοί ηγάπησαν.

Τον προδότην ουδείς.

Ανώνυμος είπε...

Απλά για όσους δε γνωρίζουν η ανατροπή της διοίκησης Κολυβά σχεδιάστηκε στην ομοσπονδία από τους Μακρόπουλο, Γκορίτσα, Μιχαηλίδη και Σκλαβούνο με παρόντα τον Ευσταθόπουλο. Γιαυτό σχεδίασαν να καταψηφιστεί χωρίς στοιχεία ο οικονομικός απολογισμός της Ένωσης.
Το κίνητρο του Γκορίτσα ήταν η προεδρία της ΕΣΣΝΑ και του Μακρόπουλου να έχει η ΕΣΣΝΑ μια διοίκηση που να ακολουθεί άκριτα τις υποδείξεις του. Η Ανανεωτική Συνεργασία διοίκησε με καθαρότητα χωρίς παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, στεκόμενη κριτικά απέναντι στις επιλογές της διοίκησηςτης ΕΣΟ.

Ανώνυμος είπε...

Και είναι απορίας άξιον πως κάποιοι παράγοντες που έχουν γνωστές θέσεις έναντι των μηχανισμών αποδέχτηκαν μια τέτοια συνεργασία και μπήκαν στο ψηφοδέλτιο. Ίσως να μην είχαν την κατάλληλη ενημέρωση...

ΕΣΣΝΑ-απορίας είπε...

Εγώ βλέπω τίμιους και σοβαρούς ανθρώπους στην ΑΣΠ, αλλά μάλλον τους κόβω για 4η παράταξη - δεν κινηθήκανε καθόλου. Η ΝΣΚ θα πάει καλούτσικα, έχει πίσω της το μηχανισμό του ΚΚΕ. Αυτός που γράφει για προεδρία Δρεπανιώτη, μάλλον τα έχει μπερδέψει, πάντως.

IliasPan είπε...

Το μεσημέρι έγραφα ένα σχόλιο για το θέμα το οποίο εξαϋλώθηκε πριν δημοσιευτεί. Μάλλον ως τιμωρία για το μέγεθός του...

Τίμιοι και σοβαροί άνθρωποι υπάρχουν σε όλες τις παρατάξεις. Ψάξτε και θα τους βρείτε. Το θέμα είναι αν αρχικά τα σωματεία με την ψήφο τους θα μπορέσουν να τους δώσουν τη δυνατότητα να αναδειχθούν και στη συνέχεια αν αυτοί θα ορθώσουν τείχος απέναντι σε μικροπολιτικές και προσωπικές φιλοδοξίες άλλων.

Όσο και αν ακούγεται παράλογο για εμένα ένα ιδανικό αποτέλεσμα είναι ένα 3,3,3,2. Όσο και αν η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει πως δεν μπορούμε να ελπίζουμε πολλά από μετέπειτα συνεργασίες μόνο όταν τα καταφέρουμε να συνεργασούμε θα μπορέσουμε να πάμε πολλά βήματα μπροστά.

Ανώνυμος είπε...

Σωστό, Ηλία! Θα φανεί έτσι στην πράξη και η πίστη των παρατάξεων στην ιδέα της συνεργασίας αλλά και στην αρχή της απλής αναλογικής!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το ξέραμε για την ρήξη όπως και κάποια άλλα που μερικοί μάλλον αγνοούν...επειδή προφανώς δεν έχουν γνωριμίες από μέσα.

pro-Ενότητα είπε...

Το 'οτι "η ΕΣΣΝΑ θα έχει (με τον Γκορίτσα) μια διοίκηση που να ακολουθεί άκριτα τις υποδείξεις του Μακρόπουλου", το λένε οι γαλανικοί. Αν ο Χρήστος πάρει τη διοίκηση, θα πάει και για πρόεδρος της ΕΣΟ, είναι πολύ φιλόδοξος (αλλά και ικανός), δεν θα σταματήσει εδώ.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Δε νομίζω ότι ο Χρηστάρας (Γκορίτσας) κατεβαίνει για να γίνει πρόεδρος ο Τάκης ο Δρεπανιώτης. Αν μη τι άλλο, ήμουν δάσκαλός του μία διετία (στον Πήγασο Κυψέλης) πριν κάπου 17-18 χρόνια, και έχω πολύ καλή εικόνα του χαρακτήρα του, και του ήθους του.
Για πρόεδρος της ΕΣΟ πάντως, δεν κάνει. Είναι υπέρ του δέοντος σοβαρός και υπεύθυνος. καλά- καλά δεν κάνει και για αρχηγός παράταξης.

trilizas είπε...

Κι εγώ πάντως συμφωνώ με κάποιον προηγούμενο ανώνυμο. Τι νόημα έχει που μας ανακοινώνουν τα προγράμματά τους (πέρα από το να γελάμε (ή να κλαίμε) μετά με την ασυνέπειά τους); Σαμπως ψηφίζουμε; Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων έχουν αποφασίσει ήδη να ψηφίσουν τους εαυτούς τους.

Αναρωτιέμαι πραγματικά αν θα ήταν διαφορετικό το εκλογικό αποτέλεσμα αν μπορούσαν να ψηφίσουν είτε όλοι οι ενήλικοι ενεργοί σκακιστές της Αττικής, ή όλοι οι ενεργοί σκακιστές (και ένας κηδεμόνας σε περίπτωση ανηλίκων). Πολύ φοβάμαι πως όχι. Ξέρω πως ούτως ή άλλως δεν θα ήταν τόσο εύκολο, για πολλούς λόγους, να διεξαχθούν με αυτόν τον τρόπο οι εκλογές, αλλά ίσως να είχε κάποιο ενδιαφέρον σαν πείραμα.

Χώρια που θα χε πλάκα να βλέπουμε παράγοντες να παίζουν σκάκι για να έχουν δικαίωμα ψήφου ή εκλογής.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Ως συνήθως , κριτική με οξύνοια και ρεαλιστική καυστικότητα από τον φίλο triliza . :-)
Μου άρεσε πολύ η τελευταία παράγραφος του σχολίου σας! ‘Χώρια που θα είχε πλάκα….’
Πράγματι θα χε πολύ πλάκα! Και όχι μόνο στην Αττική αλλά σε όλη την Ελλάδα. Θα έπεφτε πολύ γέλιο μιλάμε…

Εκλογολόγος είπε...

Παναγιώτη, ο Γκορίτσας δεν είναι πια μικρό παιδί και έγινε πολύ φιλόδοξος. και στην ΕΣΟ ως αρχηγός παράταξης είχε βάλει υποψήφιος και τώρα πάλι. Και πίσω του έχει όσους είχε πολεμήσει στις προηγούμενες εκλογές. και απέναντί του όσους τον είχαν εκλέξει τότε. είναι αυτά φαινόμενα των καιρών. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.

Ανώνυμος είπε...

O Γκορίτσας κάνει τα πάντα για να γίνει πρόεδρος. Εδώ δε σεβάστηκε ούτε τον Κολυβά...

trilizas είπε...

Απορία!

Τολμώ να πω ότι περίμενα πως όταν ανοίξει ο γάτος αυτό το θέμα θα γίνει χαμός απο σχόλια και απο αλληλοχαρακτηρισμούς προσώπων, όπως έγινε στο παρελθόν με παρόμοια θέματα.

Όμως προς έκπληξή μου, η συζήτηση αυτήν τη φορά ήταν ιδιαίτερα χλιαρή. Πώς το εξηγείτε αυτό;

Αδιαφορία; Εδώ μας καίνε άλλα ζητήματα με τις εκλογές της ΈΣΣΝΑ θα σχολούμαστε; Αυτό ως ένα βαθμό θα ήταν μια εξήγηση, αλλά έχω την εντύπωση πως οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην διαδικασία, κάθε άλλο παρά αδιάφοροι είναι. Άρα θα περίμενα από τους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν πυρά. Μήπως δεν ενδιαφέρονται ούτε οι ίδιοι να ανταλλάξουν πυρά επειδή ξέρουν πως ούτως ή άλλως δεν θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα, για λόγους που αναφέρονται σε προηγούμενες απαντήσεις αυτής της ανάρτησης; Μήπως τηρούν σιγή ιχθύος γιατί φοβούνται μην γυρίσει μπούμεραγκ και χάσουν καμιά ψήφο; Δύσκολα (λόγω των παραπάνω). Θα συνεχιστεί η ίδια σιγή και μετά την εκλογή; Μακάρι.

Όπως και να χει μου φαίνεται περίεργο και δεν ξέρω αν πρέπει να χαρούμε ή να προβληματιστούμε. Ελπίζω το πρώτο :)

Ανώνυμος είπε...

Κ. Τρίλιζα
Δεν νομίζω να ασχολήθηκε κανένας "μεγάλος" με αυτό το ποστ, πέρα από το να το διαβάσει ίσως.
Εγώ που απλά έχω ακούσει 2-3 θέματα κατάλαβα ότι οι πιο πολλοί δεν είχαν σχέση με τα "μέσα" του ΔΣ
ΥΓ:Νομίζω τελικά πως πρέπει να πάρουμε μαθήματα από κάποιους.Έτσι θα κάνουμε το σκάκι καλύτερο...στην Αθήνα :)
http://www.youtube.com/watch?v=3NxuT0nG5gU&feature=player_embedded

IliasPan είπε...

Από ότι φαίνεται μία ψήφος έκανε τη διαφόρά και έδωσε την αυτοδυναμία...

Στους άτυχους του εκλογικού συστήματος η ΝΣΚ.

Η πρώτη ματιά στα ονόματα αυτών που εκλέχτηκαν δεν με κάνει να ενθουσιάζομαι αλλά ίσως η απόλυτη πλειοψηφία στο συμβούλιο της πρώτης παράταξης να παίξει το ρόλο της. Ίδωμεν.

Schrödinger's Cat είπε...

Στις χθεσινές αρχαιρεσίες της ΕΣΣΝΑ ψήφισαν 68 σωματεία και έλαβαν:

Σκακιστική Ενότητα: 31 (ποσοστό 45,57% και 6 μέλη ΔΣ, εκλέγονται οι Χ. Γκορίτσας, Τ. Σκλαβούνος, Θ. Φίλιος, Κ. Σκαπέρδας, Δ. Παπαδημητρίου, Ν. Χατόγλου),

Ανανεωτική Συνεργασία: 17 (ποσοστό 24,99% και 3 μέλη ΔΣ, εκλέγονται οι Ι. Γαλάνης, Ι. Σπυρακόπουλος, Δ. Κεφάλας),

Νέα Σκακιστική Κίνηση: 12 (ποσοστό 17,66% και 1 μέλος ΔΣ, εκλέγεται ο Κ. Κοκόλιας),

Αττική Σκακ. Πρωτοβουλία: 8 (ποσοστό 11,78% και 1 μέλος ΔΣ, εκλέγεται ο Μ. Πρεβενιός).

(πηγή http://www.greekchess.com)

Και τώρα, τι? είπε...

Συντριπτική νίκη για την "Ενότητα", βαριά ήττα για τη ΝΣΠ, απώλεια δυνάμεων για τη ΝΣΚ, "κράτησαν" σχετικά οι της παλιάς διοίκησης. Μένει να δούμε τι θα καταφέρει η νέα αυτοδύναμη διοίκηση. Πάντως, ο PFren λείπει πολλά χρόνια απ'τα πράγματα, η γενική εικόνα για τον προαλειφόμενο νέο πρόεδρο είναι αρνητική. Υπερφιλόδοξος και οι μέθοδοι που χρησιμοποίησε στη προεκλογική του εκστρατεία μας γυρίσανε πολλά χρόνια πίσω. Κρίμα...

Ανώνυμος είπε...

Στα παλιά ΔΣ υπήρχαν κάποιοι που δούλευαν.Κι όχι για τα χρήματα...
(K.Gypaetos σας απαντήσαμε μερικώς...:) )
Να δούμε τώρα ποιοι θα δουλεύουνε ...αν κι υποπτεύομαι...

Ανώνυμος είπε...

Ο Γκορίτσας είναι η πηγή όλων των κακών. Ο Γκορίτσας θα καταργήσει τις νεανικές διοργανώσεις, ο Γκορίτσας θα κάνει όλες τις διοργανώσεις ράπιντ, ο Γκορίτσας θα διαλύσει το αττικό σκάκι, ο Γκορίτσας θα κλείσει όλα τα σωματεία. Ο Γκορίτσας είναι ο γιός του Σατανά. Και η προεδρία Γκορίτσα είναι μέρος της προφητείας των Μάγια για τη συντέλεια του κόσμου - θα γίνει τη μέρα που θα λήγει η προεδρία του (οπότε μέχρι Σεπτέμβρη-Οκτώβρη 2012 είστε αραχτοί).

Ανώνυμος είπε...

Η ιστορία γράφεται ή προ-γράφεται?
Ή δεν ξέρω κάτι?
Απλός σκακιστής χωρίς προπονητή και ελο 2100+ (Θα συνεχίζω να παίζω σκάκι γιατρέ μου?)

σκακιστικός παρατηρητής είπε...

Τα Σκακιστικά Σωματεία έδοσαν σαφή εντολή στην Σκακιστική Ενότητα που τώρα πρέπει να αποδειξει στην πράξη την αντιστοιχία λόγων και έργων.
Η Σκακιστική Ενότητα διαθέτει ανθρώπους που γνωρίζουν σκάκι, έχουν πείρα διοίκησης αλλά και έχουν δουλέψει τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα για τα Σωματεία τους,την ΕΣΣΝΑ και την ΕΣΟ.
Είναι σίγουρο ότι τα πράγματα τώρα θα πάνε καλά.Ευτυχώς για την ΕΣΣΝΑ και το Αττικό Σκάκι.

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα ότι έχουμε και αναγνώστες που δεν ασχολούνται με την ΕΣΣΝΑ!
Προφανώς το σχόλιό μου ήταν ειρωνικό, προς όλους αυτούς που εκδηλώνουν τα προσωπικά τους πάθη και την απογοήτευσή τους με τον τρόπο αυτό.
Όσον αφορά τα της ΕΣΣΝΑ, ο ίδιος ο Γκορίτσας έχει δηλώσει δημοσίως ότι με τις εκλογές αυτές λαμβάνουν τέλος οι προσωποπαγείς διοικήσεις. Και προφανώς 31 σωματεία δεν ψηφίσαν μόνο το Γκορίτσα, αλλά μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που συνεργάζονται, και μια σειρά από θέσεις και προτάσεις, η υλοποίηση των οποίων έχει ήδη δρομολογηθεί.
Όσο για το ποιοί θα δουλεύουν, ο καλόπιστος αναγνώστης μπορεί σίγουρα να περιμένει μερικούς μήνες για να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Μέρλιν είπε...

Η όλη διαδικασία και η πύρρειος νίκη στην ΕΣΣΝΑ μου θυμίζει τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές.
Τώρα θα "σφίξουν" όλοι τα ζωνάρια.

Ανώνυμος είπε...

Τι διεστραμμένη φαντασία που έχεις φίλε Μέρλιν. Παραλληλίζεις τη νέα διοίκηση της ΕΣΣΝΑ με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ! Η λιτότητα όμως που επέβαλε η κυβέρνηση δεν άγγιξε την ίδια, βλέπε τα ζωνάρια των Πάγκαλου, Βενιζέλου κ.ά. Το ίδιο πιστεύω θα γίνει και στην ΕΣΣΝΑ. Δεν μπορώ να φανταστώ τα νεοεκλεγέντα μέλη του ΔΣ της ΕΣΣΝΑ να σφίγγουν τα ζωνάρια τους. Είναι όλοι τους άλλωστε αθλητικοί τύποι, πολύ αδύνατοι...

Ηλίας Κουρκουνάκης είπε...

Η πραγματικότητα είναι πως η «Ενότητα» εξασφάλισε μεγάλο ποσοστό ψήφων, ιδιαίτερα για νεοεμφανιζόμενη παράταξη, άσχετο αν μόνο χάρη στα τερτίπια του εκλογικού συστήματος κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΣΝΑ. Αναμφίβολα πρόκειται για προσωποκεντρικό μόρφωμα, καθώς δεν θα υπήρχε χωρίς τον επικεφαλής της. Τώρα όμως πρέπει να της δώσουμε περιθώρια χρόνου για να δούμε αν μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμά της.
Η συγκυρία μοιάζει ιδιαίτερα ευνοϊκή για την «Ενότητα». Έχει δρομολογηθεί από ενέργειες άλλων η απόκτηση γραφείων της ΕΣΣΝΑ. Έχει επίσης δρομολογηθεί η απόκτηση αίθουσας αγώνων της ΕΣΣΝΑ. Το διασυλλογικό πρωτάθλημα είναι πρακτικά αδύνατο να διεξαχθεί με χειρότερους όρους απ’ όσο το 2010, άρα θα υπάρξει σημαντική βελτίωση ακόμα κι αν δεν κάνει απολύτως τίποτα. Και, φυσικά, διαθέτει την πλειοψηφία που επιτρέπει να περάσει όποια πρόταση θέλει.
Απομένει να αποδειχτεί αν οι σύλλογοι που την υποστήριξαν με ψήφους θα συνεισφέρουν αντίστοιχα στην στελέχωση των Επιτροπών για σωστή και αποτελεσματική λειτουργία τους (λόγω ιστορίας, η συμμετοχή των άλλων παρατάξεων είναι δεδομένη). Τέλος, ας ελπίσουμε ότι για τα σημαντικότερα θέματα (π.χ. τροποποίηση καταστατικού, αγωνιστικό πρόγραμμα) θα μπορέσει να διεξάγει ΓΣ με κινητοποίηση των σωματείων αντίστοιχη της μεγάλης συμμετοχής στην εκλογική ΓΣ.

Iounios είπε...

Καλό μήνα.

Τα χρήματα από την ΕΣΟ θα έλθουν;

Η ΕΣΟ χρωστάει στην ΕΣΣΝΑ τεραπλάσια χρήματα από αυτά που έχει η ΕΣΣΝΑ στο ταμείο της.

Καλό μήνα.

H καρέκλα είπε...

Ο επιπλοποιός ο εκβιασμος και η καρέκλα
Ο Μανώλης χατζημανώλης επιπλοποιός στο επαγγελμα και πατέρας γνωστού και ανερχόμενου ποδοσφαιριστή Α εθνικής ήταν πάντα κοντά στο άθλημα και το σωματείο. Δεν υπολόγιζε τίποτα, τι αλκαζάρ τι τούμπα τι ηράκλειο 4 ζευγάρια λάστιχα χάλαγε τον χρόνο για τον σύλλογο, να μην μιλήσουμε για την βενζίνη.
Η προσφορά του δεν άργησε να αναγνωρίστει, έγινε γραματέας στον σύλλογο, εκανε και εναν εκβιασμό στην γυνακα ενος προπονητή, και τώρα ....................έχει καρεκλα στην εσπα ο Μανώλης.
Τώρα, γιατί δημοσιεύεται εδώ..... ε όποιος ενδιαφέρεται ας το ψάξει........

Χαρούμ αλ Ρασίντ είπε...

Ας μην κοροϊδεύουμε. Κι όταν πριν (παρα) πολλά χρόνια ο Μακρόπουλος εξελέγη πρώτη φορά στο Δ.Σ. της ΕΣΟ, είχαν γίνει κάποιες "παρασπονδίες" για να βγει πρόεδρος (κανονικά, ο αρχηγός της παράταξής του ήταν ο Ορνιθόπουλος). Αλλά, είδατε πόσο καλός πρόεδρος κατέληξε τελικά και είναι.

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο ξεκάθαρο συμπέρασμα από το διαρκές ανακάτεμα της τράπουλας στην ΕΣΣΝΑ είναι ότι η ομάδα Μακρόπουλου βγάζει όποιον θέλει πρώτο και με μεγάλη άνεση.Θριάμβευσε βέβαια ο κ.Γκορίτσας αλλά ο πραγματικός νικητής είναι για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος.
Και μιλάμε για μια περιοχή χωρίς μαιμού σωματεία-σφραγίδες.
Στα αξιοσημείωτα η σταθερότητα της ομάδας Δρεπανιώτη και ο καταποντισμός του ΚΚΕ(aka ΝΣΚ)

Ανώνυμος είπε...

To νέο ΔΣ της ΕΣΣΝΑ
http://www.essnachess.gr/newsite/index.php?option=com_content&view=article&id=9&Itemid=16

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

[quote]O Γκορίτσας κάνει τα πάντα για να γίνει πρόεδρος. Εδώ δε σεβάστηκε ούτε τον Κολυβά...[/quote]
Ε, και λοιπόν; Και εγώ που τον σεβάστηκα τον Πέτρο (και πλέον τούτου, τον εμπιστέυτηκα ως μάλαξ σε δύο συνεχόμενες εκλογικές διαδικασίες) τι κατάλαβα; Την τελευταία στιγμή την έκαν κοπάνα, με ΓΕΛΟΙΕΣ δικαιολογίες.
Πείτε μου για όποιον άλλο θέλετε, αλλά όχι ότι "δεν σεβάστηκε τον Κολυβά". Τι να σεβαστεί από τον σβούρα;

ΕΣΣΝΑς είπε...

Παρατηρούμε ότι στο ΔΣ της ΕΣΣΝΑ εκλέχτηκαν πολλά δοικητικά στελέχη. Θα ασκηθεί καλή διοίκηση.

Σπύρος Ιλ. είπε...

Ο Πέτρος ο Κολυβάς είναι ένας σημαντικός παράγοντας και ανιδιοτελής εργάτης του σκακιού, η προσφορά του στο αττικό σκάκι (και όχι μόνο) αναγνωρίζεται από τη συντριπτική πλειονότητα των σκακιστών.
Κάποιοι του καταλογίζουν ότι δεν είχε το κουράγιο και τα ψυχικά αποθέματα να ηγηθεί μιας ανανεωτικής προσπάθειας στα σκακιστικά πράγματα, ίσως όμως τον πρόδωσαν οι συνεργάτες του...

Unknown είπε...

Ευχαριστώ τον Ανώνυμο για το καλόβολο χιούμορ του: Ομαδάρχης σε μια ομάδα που κρατάει την σταθερότητά της. Ακούγεται σημαντικό και σπουδαίο. Επίσης, είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου...

Είναι άραγε ο ίδιος που πρόβλεψε πριν από τις αρχαιρεσείες ότι όλα γίνονται για να βγει πρόεδρος στην ΕΣΣΝΑ ο Δρεπανιώτης; Πώς να το ξέρει κανείς;

Στα σοβαρά τώρα, δεν πρόκειται να πάμε πουθενά όσο επιμένουμε να αντιμετωπίζουμε το σκάκι με λογικές ομάδων, καρεκλών, περιχαρακώσεων κ.ο.κ. και όχι με λογικές συνεργασίας και αμοιβαίας νίκης.

Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να σκεφτούν έτσι οι μαχόμενοι σκακιστές που έναν στόχο εχουν: το ματ. Ας πούμε ότι πρέπει να βρούμε τον τρόπο να κάνουμε μετασυμφωνημένες ισοπαλίες για υψηλότερους στόχους χωρίς να παραβιάζουμε το φερπλέι...

ΜΕΤΟΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ είπε...

Eleos!!! An o Kolyvas einai svouras, o PFREN ti einai tote????

Φτωχός ΕΣΣΝΑς είπε...

Ο Κολυβάς ήταν ο πρώτος και μόνιμος πρόεδρος της ΕΣΣΝΑ επί πολλά χρόνια. Μόνος του τα έκανε όλα. Κληρώσεις, διοργανώσεις, παρουσίες παντού. Για λόγους υγείας, κάποιαν εποχή, έπαψε να είναι ιδιαίτερα δυναμικός.
Αυτό δεν αφαιρεί τίποτα από την αξία του ανθρώπου, την προσφορά του στο αττικό σκάκι, την εμπειρία του και την καταξίωσή του.
Μόνον άνθρωποι, που δεν έχουν παρακολουθήσει από την αρχή ως σήμερα τα γεγονότα, πέφτουν στην παγίδα και γράφουν βιαστικά συμπεράσματα.
Ας μην ξεχνάμε ότι τα προβλήματα και οι "φατρίες" στην ΕΣΣΝΑ ξεκίνησαν όταν η ΕΣΟ προσπάθησε για πρώτη φορά να την "ελέγξει" και υπέσκαψε τον Κολυβά (εποχή προέδρων Ζαχείλα και Νικολόπουλου). Μια ίδια εποχή ίσως έχουμε και τώρα. Μια ακόμα αποτυχία της ΕΣΟ, που γέμισε το ΔΣ 'διοικητικά στελέχη". Από γραφειοκράτες 'διοικούντες" άλλο τίποτα. Η "καλή διοίκηση" είναι η "φτωχή διοίκηση";

PGS-27 είπε...

Λοιπόν, αν ο Κολυβάς είναι σβούρας, τότε o PFREN είναι, απλά, πουπούρας.
Κουτούλουβες;

Ανώνυμος είπε...

Ο Πέτρος Κολυβάς έχει προσφέρει πάρα πολλά στο ελληνικό σκάκι επί ολόκληρε δεκαετίες. Όχι μόνο ήταν βασικός ιδρυτής της ΕΣΣΝΑ, αλλά πρωτοστάτησε στην διοργάνωση του πρώτου καλοκαιρινού διεθνούς όπεν (Κέρκυρα 1989). Χωρίς τις δικές του ενέργειες, η οργάνωση του ελληνικού σκακιού θα ήταν πολλά χρόνια πίσω.

Άλλη σημαντική του δραστηριότητα ήταν και είναι το γνωστό και πολύ επιτυχημένο μαγαζί «κάισσα». Βέβαια, όποιος θέλει μπορεί να τον κατηγορήσει ότι πρόκειται για εμπορική δραστηριότητα, παρόλο που βοήθησε πολύ το σύνολο του ελληνικού σκακιού (ιδίως μετά το κλείσιμο του «Παντελίδη») και συμπεριλάμβανε ζημιογόνες ενέργειες όπως την έκδοση του ομώνυμου περιοδικού (διαδόχου του «Diva Caissa»).

Κι εγώ ο ίδιος έχω διαφωνήσει πολλές φορές με τον Πέτρο Κολυβά για τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του. Κανείς όμως δεν επιτρέπεται να του καταλογίσει κακές προθέσεις ή αδράνεια. Και λυπάμαι πολύ όταν σοβαροί άνθρωποι ξεχνούν ποιος είναι ο Πέτρος Κολυβάς και του ασκούν συνολική κριτική για μεμονωμένες άστοχες ενέργειές του, όπως ότι εμπιστεύθηκε κάποιους ανθρώπους και συνεργάστηκε μαζί τους στο ίδιο ψηφοδέλτιο το 2008. Ποιος από μας δεν έχει κάνει τέτοια λάθη;

Ανώνυμος είπε...

Από τεχνικό λάθος, δεν μπήκε η υπογραφή μου: Ηλίας Κυρκουνάκης.