Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Ματαιώνεται το τουρνουά της Μυτιλήνης


Το διεθνές τουρνουά της Μυτιλήνης, στο οποίο είχαν ενταχθεί τα Ανοιχτά Πρωταθλήματα Ελλάδας Ανδρών & Γυναικών 2010 και ήταν προγραμματισμένο για το χρονικό διάστημα 2-9 Σεπτεμβρίου, αναστέλλεται λόγω αδυναμίας εύρεσης πόρων. Απομένει να ληφθεί απόφαση από την ΕΣΟ για το νέο τόπο διεξαγωγής των ανοικτών πρωταθλημάτων. Η επιστολή του ΣΟ Μυτιλήνης προς το Δ.Σ. της ΕΣΟ:

Αγαπητοί σύμβουλοι,
Με το παρόν έγγραφό μας θέλουμε κατ΄αρχήν να σας ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη που δείξατε και στηρίξατε την ανάληψη των ανοικτών πρωταθλημάτων ανδρών – γυναικών Ελλάδος που θεωρούμε μεγάλη εξαιρετική τιμή για τον όμιλό μας.
Πιστέψαμε ειλικρινά ότι τη φετινή χρονιά θα ανοίγονταν καλύτερες προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματός μας στην ακριτική Λέσβο. Δυστυχώς όμως οι εξελίξεις από κυβερνητικής πλευράς με τις τρομακτικές περικοπές προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την οποία εμείς αντλούμε τα κύρια έσοδά μας για την αντίστοιχη διοργάνωση δεν μας αφήνει περιθώρια γιά την προώθηση της διοργάνωσης αυτής.
Η στάση μέχρι σήμερα των τοπικών αρχόντων είναι αρνητική εκτός του υπουργείου Αιγαίου του οποίου έχουμε την προφορική διαβεβαίωση του Γενικού του Γραμματέα για μια γενναία επιχορήγηση μέχρι το πολύ 6.000 ευρώ και του Δημάρχου Μυτιλήνης για 1.500 ευρώ.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου δεν ανταποκρίθηκε μέχρι σήμερα κι αποφεύγει συστηματικά συνάντηση μαζί μας (ούτε τηλεφωνικά) και μας παραπέμπουν στους αντίστοιχους αντινομάρχες Πολιτισμού – Αθλητισμού. Γίνεται αντιληπτό ότι δεν θέλουν να χρηματοδοτήσουν το τουρνουά μας...
Να ζητήσουμε ταπεινά συγγνώμη για την υπεραισιόδοξη αρχική εκτίμησή μας...

26 σχόλια:

Τα σωστά να λέγονται είπε...

Υπεραισιόδοξη ήταν η εκτίμηση των τζιμανιών συμβούλων της Ε.Σ.Ο που ενώ πέρυσι μάζεψαν 18 άτομα με διεθνές έλο στο διεθνές τουρνουά, τους έδωσαν το ανοιχό πρωτάθλημα. Και μην ακούω ακριτικό σκάκι και τα λοιπά, γιατί η προσπάθεια της Ικαρίας όλα αυτά τα χρόνια κλείνει πολλά στόματα, φτού να μην τους ματιάσω.

Ανώνυμος είπε...

Xaxaxa.. Kaloooo

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Έγραψα ένα ποιηματάκι και το αφιερώνω σε όλους τους ‘κρατούντες’ αρχόντους. Βολευτάδες, νομαρχαίους, δημαρχαίους, Προέδρους κ.λπ.
‘Ποιος είδε κράτος λιγοστό-σ’ολη τη γη μοναδικό, εκατό να εξοδεύει και πενήντα να μαζεύει; Να τρέφει όλους τους αργούς- Να’ χει επτά Πρωθυπουργούς,(Παπανδρέα, Παπα/ντίνου, Δ.Ν.Τ, Τρόικες, Κουαρτέτα, κ.λ.π) ταμείο δίχως χρήματα-και δόξης τόσα μνήματα; Να’ χει κλητήρες για φρουρά-και να σε κλέβουν φανερά, κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε – τον κλέφτη να γυρεύουνε;’
Υ.Γ. 1 Μην πει κάποιος κακοήθης ότι το ποιηματάκι αυτό είναι του Γιώργου Σουρή. Αν είναι δυνατόν 100 χρόνια πριν να ίσχυαν αυτά τα πράγματα και να ισχύουν ΑΚΟΜΑ (σαν να μη πέρασε μια μέρα που λέει και το τραγουδάκι…) Μπαααα!

Ανώνυμος είπε...

Ναι Ριζόπουλε το ανίκανο κράτος κάποιοι ανίκανοι στα δημόσια πράγματα το τρέφουνε, και κάποιοι ανίκανοι στον ιδιωτικό τομέα σκάβουν το λάκκο σε ότι έχει μείνει ακόμα.
Βαμπιρ από παντού.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Επειδή διαβάζω εδώ διάφορα ηλίθια σχόλια, θα σας παρακαλούσα πολύ πριν εκφέρετε την "εμπεριστατωμένη" σας άποψη, να πάρετε υπόψη σας κάτω από τι συνθήκες ο ΣΟ Μυτιλήνης προσπάθησε να διοργανώσει μία εκ προοιμίου επιζήμια διοργάνωση.
Η προσπάθεια έγινε, δεν απέδωσε (φρονώ ότι αν ο κος Σιαμέτης δεν ανήκε πολιτικά εκεί που ανήκει, τα γκαφρά θα είχαν βρεθεί εν μία νυκτί), αλλά -προς τι ο ψόγος; Πάρτε το εσείς στον σύλλογό σας, να το κάνετε καλύτερο...

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Πω,πω, πολύ άγχος βλέπω ρε παιδιά μη ‘πληγώσουμε’ τις 'ευαίσθητες' ψυχές του κράτους…. Και εσείς Αχάριστοι Μυτιληνιοί, 1500 ευρά για ‘σκάκια και άλλα επιτραπέζια’ δεν είναι και λίγα προς θεού ….. Λιτότητα έχομεν άλλωστε :-)

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο, ξέρουμε όλοι να κατηγορούμε πολύ ωραία το κράτος, τους πολιτικούς κλπ κλπ.
Θα ρωτήσω όμως το εξής:
Πώς είναι δυνατό να διοργανώνεται κάτι χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί από πριν οι απαραίττητοι πόροι για τη διεξαγωγή του; Θεωρώ αδιανόητο να ξεκινάμε με διαφημίσεις, να ορίζουμε το τουρνουά ως ανοικτό πρωτάθλημα Ελλάδας και άλλα τέτοια, χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει τα χρήματα για την ομαλή διεξαγωγή του...
Αντί να στεκόμαστε συνεχώς στο "κατηγορώ τους γύρω" δε κοιτάμε λίγο και τα δικά μας λάθη;

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Αγαπητέ φίλε , σε μια χώρα που το κράτος της, θρέφει εκατοντάδες χιλιάδες αργόμισθους (που βέβαια μόνο αυτοί δεν φταίνε, οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ τους έβαλαν εκεί για ψηφαλάκια) , σε μια χώρα που όποιον δουλεύει σαν το σκυλί από το πρωί ως το βράδυ και προσπαθεί να παράγει ή να δημιουργήσει κάτι, τον αντιμετωπίζει ως αντίπαλο επιχειρηματία και ‘εχθρό του λαού’ , σε μια χώρα με περισσότερους γιατρούς από τη Γερμανία ,όπου όποιου του λάχει κάτι με την υγεία του και δεν έχει δυο ψωροδεκάρες και άπλετη τύχη (και ασφαλώς δεν κατοικεί σε Αθήνα(κυρίως) και Θες/νικη) ‘χαιρεταει κλεφτικα’, Σε μια χώρα που το προφορικό ‘τάξιμο’ από τους ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ (όπως στο προκείμενο θέμα) είναι ΕΘΙΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ .(Εδώ μπορεί κάποιος να χει επίσημα(ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ) λαμβάνειν από το κράτος και να ‘φάει κανόνι’) και τέλος σε ένα Κράτος που κανείς ΝΟΜΟΣ δεν ισχύει με σιγουριά, ΝΑΙ ΜΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ(και όσοι το εκπροσωπούν, ο καθένας φέρει ακέραιη ατομική ευθύνη) και δεν μου φταίνε όσοι προσπαθούν να ‘ελιχθούν’ και να επιζήσουν μέσα σ’ΑΥΤΟ .

Ανώνυμος είπε...

Το κράτος είσαι εσύ Ριζόπουλε, και ο καθένας από μας, δεν είναι κανένας άλλος, δεν είναι κανένα αόρατο τέρας. Αν ποτέ το καταλάβουμε αυτό ίσως ο τόπος πάει λίγο πιό μπροστά και όλοι αυτοί που είναι σε θέσεις κύρους στο δημόσιο τομέα ή στα κέντρα αποφάσεων τότε να καταλάβουν ότι είναι εκεί για να υπηρετούν και όχι για να τους προσκυνάμε.
Αλλά πρώτα πρέπει να καταλάβεις το πρώτο, που πολύ φοβάμαι ότι δεν θα το καταλάβεις ποτέ (αυτή είναι η διαίσθηση μου).

trandism είπε...

"Η εκκλησία αγόρι μου δεν είναι οι παπάδες, η εκκλησία είμαστε όλοι μας" μου έλεγε κάποιος θεολόγος στο γυμνάσιο, όταν του εξέφρασα την απορία μου για κάποιες ε.. "αντιφάσεις" μεταξύ χριστιανικής θεωρίας και πρακτικής. Μετά σταμάτησα να συνδιαλέγομαι με θεολόγους και σύντομα σε μια άτυπη συμφωνία σταμάτησα να πηγαίνω και στο μάθημά τους χωρίς συνέπειες καθώς μόνο προβλήματα τους δημιουργούσα τους καημένους και αυτούς.

Κράτος είμαστε όλοι μας. Αναίσθητοι είμαστε όλοι μας που πεθαίνουν τα παιδιά στην Αφρική από την πείνα και δεν τα βοηθάμε και ας μην κατηγορούμε αυτούς που θα μπορούσαν να κουνήσουν ελαφρώς το δαχτυλάκι τους και να σώσουν μερικές δεκάδες χιλιάδες από αυτά.

Διαχρονικό και πολύ αποτελεσματικό "ιδεολόγημα" πάντα σε χρήση για να αθωώνει τους εξουσιαστές απέναντι στους εξουσιαζόμενους.

Το "όλοι" και το "κανείς" είναι συνώνυμα. Δεν σημαίνουν τίποτα, σημαίνουν τα πάντα.

ΥΓ (άσχετο): Ενδιαφέρετε κανείς για το ποιος είναι ο "ανοιχτός" πρωταθλητής Ελλάδος? Γιατί κατά τα άλλα ακυρώθηκε απλώς ένα τουρνουά από τα δεκάδες.

Ανώνυμος είπε...

trandism ξεχυλίζεις από μυαλό αλλά τι να το κάνεις τόσο πολύ...
Ξανα διάβασε αυτό πυ είπα και τα καταλάβεις ότι το ότι το κράτος είμαστε όλοι εμείς με βάση το επιχείρημα μου δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να "ξεχέζουμε" αυτός είναι ο επιεικής όρος μπορούσα να χρησιμοποιήσω και χειρότερους :) , όσους έχουν θέσης κύρους και είναι σε κέντρα αποφάσεων.
Εσύ όμως φαίνεται ότι είσαι ερωτευμένος με το πνεύμα σου όπως έχω διαπιστώσει και άλλες φορές και σου αρέσει να ''ρητορεύεις''.
Τώρα αν όντως εκκλησία είμασταν όλοι μας (για όσους πιστεύουν , δεν θεωρώ τον εαυτό μου χριστιανό ) δεν θα υπήρχε πρόβλημα και όντως αυτή είναι η ουσία ! Άσχετα αν οι παππάδες και οι θεολόγοι υποκρίνονται και δεν τηρούν αυτά που λένε, και καλά έκανες και τους τα έχωνες. Αλλά μάλλον ρε παιδί μου πρέπει κάποια στιγμή να χεπεράσεις και εσύ τα παιδικά σου τραύματα από το σχολείο. :)
Εντάξει το σχολείο φταίει δεν λέω, αλλά ξεπέρασε τα και εσυ :)

Ανώνυμος είπε...

Α, και σαν καλός συνομιλητής να σου απαντήσω και στο άσχετο, το ανοιχτό αν δεν κάνω λάθο δίνει πρόκριση για το κλειστό πρωτάθλημα Ελλάδος, τώρα αν ενδιαφέρεται κάποιος να παίξει στο κλειστό είναι άλλο ερώτημα :)

trandism είπε...

Εσύ πάλι φίλε μου ξεχειλίζεις από δεύτερα πρόσωπα ενικού. Ριζόπουλε αυτό, trandism εκείνο. Απλώς εξέφρασα την άποψή μου επί του θέματος.

Πώς έχεις διαπιστώσει ότι μου αρέσει να "ρητορεύω" είναι μια απορία. Έχω και χρόνια να πατήσω σε συνελεύσεις. Βλέπεις μάλλον από απογοήτευση ξεχειλίζω και όχι από "μυαλό"

trandism είπε...

Αυτή την πληροφορία για την πρόκριση στο κλειστό την είχα ξεχάσει

Ανώνυμος είπε...

Κύριε transdism συγνώμη, που σας μίλησα στον ενικό :). Γενικό έχω βγάλει το συμπέρασμα μου από τις τοποθετήσεις σας κατα καιρούς στα blog , οι οποίες κάποιες φορές είναι ενδιαφέρουσες και κάποιες υπερφίαλες.
Η απογοήτευση είναι καλό πράγμα αρκεί να μην γίνεται αγανάκτηση και στοχεύει στο πουθενά φτιάχνοντας φαντάσματα για να επιτεθεί.
Όσο για την πληροφορία για το κλειστό χαίρομαι που σας φάνηκα χρήσιμος και σε κάτι : )

Μουτούσης Κωνσταντίνος είπε...

αορατο ;; φτου φτου οποιος ξεστομισε
τετοιες βρωμικες λεξεις !
Εδω μιλαμε για κοινωνιες ιδανικα δομημενες ( και παλι, σε οποιον θυμισε
κατι η λεξη δομημενες(π.χ βαζακια με μελι, διασπαθιση δημοσιου χρηματος,
και αλλα βρ-ομολογα , θα πρεπει να ντρεπεται ! ) οπου ακομα και για περιπτωσεις των χιλιαδων παιδιων που πεινανε εχουνε μεριμνησει, και αρκετοι πλουσιοι ανθρωποι προλαβαινουν και σωζουν πολλα απο αυτα ( ε, ενταξει , ειπαμε, δεν το παρακανουνε κιολας στις αγαθοεργιες, μεχρι να τους πιασει ο φορολογικος συντελεστης ελαφρύνσεως σε σχεση με την περιουσια τους ανοιγεται συνηθως το ευρος της δωρεας)
Τωρα για τις υπολοιπες χιλιαδες παιδια που δεν προλαβανε.. μη με ρωτατε ...
Αυτα οπως εχει δειξει η ιστορια
δεν προλαβαινουν να πιασουν καθολου
στη λιγοχρονη ζωη τους
το πληκτρολογιο του Νικολα Νεγκρεπόντε
και να υμνησουν κι αυτα οπως κανουμε
κι εμεις χαρωπα τις αρετες του κρατους και των ευεργετων-σωτηρων τους
...

Ανώνυμος είπε...

Μώλις πήγα λίγο να μαζέψω την ρητορία του trandism άρχισε το παραλήριμα του κ.Μουτούση :). Μην κατηγορηθώ ότι μιλάω στον ενικό πάλι : ).
Αυτά καταλάβατε και εσείς κύριε Μουτούση από αυτά που είπα;
Περαστικά σας.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Ευγενέστατε φίλε μου και οπαδέ μου (αυτό το Ριζόπουλε το γουστάρω πολύ, μην ακούς τον trandism), γιατί να πρέπει να εμπιστευτείς την διαίσθηση σου ως προς την αντιληπτική μου ικανότητα( που μπορεί να σε ξεγελάσει) και δεν εμπιστεύεσαι τα ματάκια σου ?, εκτός κι αν ξέχασαν να διαβάσουν το :’’ΝΑΙ ΜΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ(και όσοι το εκπροσωπούν, ο καθένας φέρει ακέραιη ατομική ευθύνη)’’ εκτός αν η αντιληπτική σου ικανότητα είναι τόσο ‘εξωγήινη’(ανωτέρου επιπέδου δηλαδή) ,που δεν αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει ΑΚΕΡΑΙΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΥΤΗΣ. Ασφαλώς το Κράτος είμαι εγώ και ΕΣΥ και ο άλλος και ο παράλλος, αλλά το εκπροσωπεί ο Μήτσος ,ο Κώστας και ο Χ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ λειτουργός για τον οποίον οι ΝΟΜΟΙ είναι’ ελαστικοί’ και ΣΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣ Σ’ΑΥΤΟ… .. Εγώ αντιδρώ (εδώ με ψόγο και ‘κράξιμο’ και αλλού(στην καθημερινότητα) με άλλους τρόπους).
Ο ταπεινός μικρόνους ‘πελάτης’ σου.

Ανώνυμος είπε...

Καλά, ρε συ Ριζόπουλε ( αφου σ'αρέσει : ) ) , που ξέρεις αν αντιδράω ή όχι και πως ; Φαντάσματα βλέπεις ; Με ξέρεις ;
Ρε τι πάθαμε..

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Το ΕΣΥ δεν αντιδράς ήταν σχήμα λόγου και όχι προσωπικό. (αν πολλοί ‘ΕΣΥ’ αντιδρούσαν, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα νομίζω, έτσι δεν είναι? )

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Πολύ "εγώ" κι "εσύ" βλέπω βρε παιδιά. Κανένα "εμείς" δεν περισσεύει;

Ανώνυμος είπε...

Σωστός :)

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Παναγιώτη, με το συμπάθειo κιόλας, αλλά νομίζω ότι ξέρεις πολύ καλά ότι το ‘εμείς’ δομείται από το ‘εγώ’ και το ‘εσείς’ από το ‘εσύ’. Συλλογικότητα χωρίς υπεύθυνη και υπόλογη ατομικότητα δεν νοείται . Τέσπα, αρκετή φιλοσοφία (από μεριάς μου τουλάχιστον), I resign !

Ανώνυμος είπε...

Πάντως όσοι ασχολούνται με συλλόγους ξέρετε από που ψάχνουν βοήθεια/χρήματα- (και) από τους δήμους.
οπότε αν κάποιος πάει του πουν ναι θα βοηθήσουμε και στο παρά 5 δει πόρτα τι να κάνει...

trandism είπε...

Φίλε Ανώνυμε, προφανώς δεν απαίτησα πληθυντικό. Απλώς σχολίασα το ότι στο πρώτο post, άρχισες με "Εσύ Ριζόπουλε, μπλα μπλα" και στο δεύτερο με το "εσυ trandism μπλα μπλα".

Δηλαδή δεν έγραψες την άποψη σου αυτούσια για το θέμα αλλά πάντα ετεροκαθοριζόμενη από τη θέση του εκάστοτε συνομιλητή.

Έχω η αλήθεια είναι κάποια τραύματα από το σχολείο. Γενικά πιστεύω ότι είναι πολύ χάλια τα σχολεία. Και τώρα 15 χρόνια μετά μάλλον χειροτέρεψαν πολύ φοβάμαι.

Το να βρίσκεις αυτά που γράφω άλλοτε ενδιαφέροντα και άλλοτε υπερφίαλα σαν κομπλιμέντο μου ακούγεται να σου πω την αλήθεια. Πολύς κόσμος δε τα βρίσκει ποτέ ενδιαφέροντα αυτά που γράφω.

Γενικώς εμένα το θέμα συζήτησης σε αυτά το ποστ αλλά και στα περισσότερα ενεργά αυτές τις μέρες στο blog αυτό δεν με ενδιαφέρουν καθόλου. Τώρα θα μου πεις και γιατί πετάγεσαι σαν την π** αν δε σε ενδιαφέρουν!! Χεχε. Δεν ξέρω, όταν διαβάζω μια κλισέ φράση του τύπου "Κράτος είμαστε όλοι, εγώ κι εσύ" κάτι παθαίνω και γίνομαι και εριστικός ενίοτε. Αδυναμία του χαρακτήρα μου.

Εμένα ένα bulletin κάποιου ξεχασμένου πρωταθλήματος ΕΣΣΔ δι αλληλογραφίας - τυχαίο παράδειγμα απλά επειδή ετοιμάζω ένα θέμα για το blog μου διαβάζω αυτό σήμερα - μου κινεί περισσότερο το ενδιαφέρον από τις εκλογές της ΕΣΣΝΑ, το αν θα γίνει ανοικτό πρωτάθλημα φέτος, το Ακρόπολις και το αντι-ακρόπολις (sic) της Χαλκίδας και το αν για να σωθούμε από έναν αρχιμαφιόζο δικτατορίσκο πρέπει να στηρίξουμε έναν πολιτικάντη σαχλαμάτα - άσχετα αν πετάχτηκα και κει σαν...

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Κύριε ανώνυμε, ο trandism χρησιμοποίησε το πλεόνασμα της φαιάς του ουσίας για να διαλέξει ένα μπλογκο-όνομα.
Εσείς, μάλλον το κάνατε καπαμά... Ήταν τουλάχιστον νόστιμο;