Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Νεκροί στη γενική απεργία...


Οι κουρελιασμένες σημαίες της Ελλάδας και (θα μπορούσε) της Αργεντινής, χωρών που το πολιτικο-οικονομικό σύστημά τους επτώχευσε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Κι όμως οι πολιτικές εξουσίες εξακολουθούν να «μιλάνε για του έθνους ξανά την τιμή, να μιλάνε για νίκες που το μέλλον θα φέρει».

Τρεις νεκροί βρέθηκαν σε κτίριο που στεγάζει υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Σταδίου. Και οι τρεις βρίσκονταν εντός του κτιρίου όταν ξέσπασε φωτιά από ρίψη μολότοφ και δεν κατάφεραν να απεγκλωβιστούν. Πρόκειται για έναν άνδρα και δύο γυναίκες που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βρέθηκαν απανθρακωμένοι.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, άλλο ένα κτίριο έχει παραδοθεί στις φλόγες.
Νωρίτερα, σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν στο Σύνταγμα, όπου οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο κοινοβούλιο, με την αστυνομία να απαντά με ρίψη κροτίδων και βροχή από δακρυγόνα.

(Τα μέσα ενημέρωσης, 5/5/2010, 3:57μμ.)

Συνεχής ενημέρωση για τις τρεις δολοφονίες, αλλά και για το πογκρόμ εναντίον αμέτοχων με τη δολοφονία πολιτών, από τον Ρ/Σ "Στο Κόκκινο"
http://stokokkino.gr:8000/stream.m3u

54 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΝΙΔΕΩΝ,ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΜΑΡΞΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΚΩΤΟΝΟΥΝ,ΚΑΙΝΕ,ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ.ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΠΟΥ ΧΑΡΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΤΩΧΕΝΕΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΨΤΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΑΓΕ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ,ΙΣΑ ΙΣΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩΝΤΑΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ,ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΣΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ.ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΞΕΦΡΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΡΕΜΟ ΚΑΙ ΑΣ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ.

Ανώνυμος είπε...

ελλάς ελλήνων χριστιανών

lol lol lol
απάνω πατριώτες να σώσουμε τα τομάρια που μας κυβερνούν και ένα σύστημα που γεννά, αναπαράγει και διαιωνίζει την αδικία. εμπρος...

Schrödinger's Cat είπε...

@Ανώνυμος 1: Οι "μαρξιστές" σάς φταίνε για την χρεωκοπία του ελληνικού συστήματος;

Γ. Μαστροκούκος είπε...

Στο έτος 2010 της παγκοσμιοποίησης και της ΙΤ επανάστασης είναι νομίζω τουλάχιστον ονειροπόλο να συζητάμε ακόμη στην Ελλάδα για "Μαρξισμό" και "Μαρξιστές". Σήμερα έχασαν τη ζωή τους 3 αθώοι εργαζόμενοι, θύματα της ελληνικής "αφασίας", του τελευταίου σοβιετικού-τύπου υπερδανεισμένου κρατους.

Αυτές τις μέρες δεν καταρέει η Ελλάδα αλλά το ελληνικό δημόσιο. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς που πουλούσαν όνειρα με δανεικά στους έλληνες 30 χρόνια τώρα και ΝΤΡΟΠΗ σε όλους τους ηθικούς αυτουργούς της σημερινής δολοφονίας των 3 εργαζομένων: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

μπραβο για το λινκ του ραδιοφωνικου σταθμου στο κοκκινο. ειναι το μονο μεσο ενημερωσης αυτες τις ωρες που προσφερει αξιοπρεπη ενημερωση. οχι στο ΣΚΑΙ και στο ΜΕΓΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

Συλληπητήρια στις οικογένειες των αθώων συμπολιτών μας...

Ανώνυμος είπε...

Blog κουρέλα.

Ο ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ είπε...

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ,ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΕΣΤΕΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΧΕΝΤΣ ΦΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ 12,7% ΕΛΛΕΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΤΟ ΠΩΣ ΄΄ΦΟΥΣΚΩΣΕ΄΄ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ...

Papaveri είπε...

@Schrödinger's Cat
Δυστυχώς σ’ αυτή τη χώρα που ζούμε ανέκαθεν κάνουμε κριτική για τους άλλους και δεν φροντίζουμε να συσπειρωθούμε στο κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε κάθε φορά, όπως τώρα για την οικονομική κρίση που πλήττει όλους μας, ώστε να μη μας εκμεταλλεύονται οι δήθεν "προστάτες" μας. Από καταβολής ιστορίας τα συμφέροντα κυβερνούν αυτό το ταλαίπωρο τόπο. Είναι καιρός να πούμε "ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!" και να πάρουμε τα ΗΝΙΑ της Ανεξαρτησίας.

Γιάννης Α. είπε...

Το σύνθημα "να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή" το φώναζαν όλοι΄σήμερα...όχι μόνο κάποιοι αναρχικοί...εκεί έχει φτάσει η οργή.

Πάντως, η δολοφονία τριών εργαζομένων είναι βαρύ πλήγμα στον αγώνα που γίνεται.

Πρέπει να βρεθούν το συντομότερο οι φυσικοί αυτουργοί της στυγνής δολοφονίας.

Ανώνυμος είπε...

Για το σύνθημα ποιοι φταίνε άραγε...
Πιστεύω πως όσοι είναι στην βουλή (οι βουλευτές) δεν πήγαν μόνοι τους....
Το θέμα είναι πως θα βρεις έναν με "ξένη προφορά και κουκούλα", αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως πάντα γίνονται επεισόδια αλλά συλλήψεις...

Γ. Μαστροκούκος είπε...

Το γεγονός Φίλιππα ότι δεν έσβησες οικειοθελώς το σχόλιο του πιθήκου (και άσχετου όπως προκύπτει από τα γραφόμενά του), του ενισχύει τη ψευδαίσθηση ότι η γνώμη του έχει βαρύτητα και είναι άξια προσοχής.

Όταν κάποιοι νομίζουν ότι για όλα φταίνε οι "κακοί" ξένοι (Εβραίοι, Αμερικάνοι, Τούρκοι ανάλογα το σενάριο κάθε φορά) και όχι εμείς και τα χάλια μας, είναι προφανές ότι υπάρχει έλλειψη γνώσεων και στοιχειώδους λογικής.

Εγώ μένω στους 3 συνανθρώπους μας που χάθηκαν άδικα και ελπίζω να είναι οι τελευταίοι, αν και πολύ αμφιβάλλω...

Schrödinger's Cat είπε...

Τώρα που το είδες, αφαιρέθηκε.

Papaveri είπε...

@Schrödinger's Cat
Όπως βλέπω δεν σε προβλημάτισε το σχόλιο μου. άρα το σχόλιό μου επιβεβαιώνει τα όσα έγραψα.

Ανώνυμος είπε...

@SC
Δεν υπάρχει χρεωκοπία του ελληνικού συστήματος,αλλά των εκπροσώπων του.
Όλοι εσείς γεννηθέντες από το 70 και πριν που θεωρήσατε ότι επειδή ζήσατε Β'ΠΠ, χούντα και τα λοιπά,έχετε το δικαίωμα στα πάντα χωρίς υποχρεώσεις.
Φύγετε για να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

ειναι πασιφανες οτι προκειται για προβοκατσια, οι ασφαλιτες εδωσαν τον καλυτερο εαυτο τους και δολοφονησαν εν ψυχρω συμπολιτες μας, πρεπει ν αντισταθουμε στη κρατικη τρομοκρατια τωρα!!

Όχι άλλο κάρβουνο είπε...

Γάτε θα σου μιλήσω καθαρά και ξάστερα έχω κατά καιρούς γράψει πολλά σχόλια στο blog σου με διάφορα nick όχι γιατί δεν έχω το θάρρος της γνώμης μου αυτό αν με ήξερες προσωπικά νομίζω δεν θα το αμφισβητούσες. Το να σβήσεις το σχόλιο μου την ώρα που στα ακλόνητα επιχειρήματα του με χαρακτηρίζει και πίθηκο είναι ανήθικο (εν γνώση μου χρησιμοποιώ τόσο βαρύ χαρακτηρισμό). Το Site σου αν έχεις ιστορική συνείδηση και όχι ψευτοιστορική θα ξέρεις ότι δημιουργήθηκε ως ανώνυμο μετά την κατρακύλα που είχε πάρει το site του Μαστροκούκου λόγω της κάθε λογής λογοκρισίας που ασκούσε σε ότι διαφωνούσε με αυτόν.
Το ότι κρατάς την άποψη του και με αυτόν το χαρακτηρισμό !!!! σβήνοντας την δικιά μου δείχνει ότι (κατά την προσωπική μου γνώμη ) το site σου έχει πάρει την κατρακύλα. Πλέον δυστυχώς δεν θα στεναχωρηθώ καθόλου όποτε και να κλίσει πάρα την πολύ καλή δουλειά που έχεις κάνει όλο αυτό το καιρό, γιατί φαίνεται ότι δεν το σηκώνεις άλλο. Πριν λίγο καιρό η δυσκολία του να διαχειριστής το blog και το ότι κάποια στιγμή είχες πει ότι μπορεί να το κλείσεις αν κάποια στιγμή κουραστείς με είχε στεναχωρήσει, τώρα πλέον καταλαβαίνω, ότι κάθε τι κάνει κάποια στιγμή τον κύκλο του. Μακάρι , να μακροημερέψει για όσους το αγαπούν, αλλά για μένα είναι και το τελευταίο post που κάνω. Καλό βράδυ.

Schrödinger's Cat είπε...

@όχι άλλο κάρβουνο: την απάντηση που σας έδωσα (την οποία έσβησα ύστερα, ως συνδεδεμένη με το δικό σας μήνυμα που αφαιρέθηκε), τη διαβάσατε;

Αν θέλετε επικοινωνήστε μαζί μου μέσω email, γιατί δεν θέλω να επεκταθώ δημόσια σε θέματα διαχείρισης blog τέτοιες ώρες, άλλα είναι τα θέματα.

Kostas Oreopoulos είπε...

"έχω κατά καιρούς γράψει πολλά σχόλια στο blog σου με διάφορα nick όχι γιατί δεν έχω το θάρρος της γνώμης μου" .... λείπει ένα αλλά.....και μια εξήγηση....

Δεν είναι απαραίτητο να γράφεις επώνυμα, αλλά τουλάχιστον με σταθερό nick? Τουλάχιστον έτσι, αυτός που διαβάζει την άποψη σου τώρα και παλιότερα, ξέρει τι να περιμένει και αν σε εκτιμά ή όχι, αν υπάρχει η όχι συνέπεια λόγων... τεσπα...δεν βοηθά την συζήτηση...

Ανώνυμος είπε...

anthropakia mikropsifoforoi doste ena telos sti mizeria sas, tora poy kovoune ton mistho sas pos tha plirosete tis doseis gia to i phone??

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα... iphone το είπες?
Εδώ ο κόσμος καίγεται...
Έχετε συνειδητοποιήσει σε τι καιρούς ζούμε και πως φτάσαμε εδώ ή όχι...
Νομίζω ότι το σκάκι δεν κάνει καλό στον εγκέφαλο τελικά....

trandism είπε...

Το σκάκι βοηθάει τον εγκέφαλο να ξεχάσει. Τουλάχιστον τον δικό μου τον εγκέφαλο.

Όλα φταίνε, φταίει και το iphone, και το διακοποδάνειο και η ψήφος και τα λαμόγια και η απάθεια και οι μπάτσοι και οι μπαχαλοι κι ο μαλακας που ειπε σ αυτους τους ανθρωπους οτι αν κανουν απεργια να μην επιστρεψουν την αλλη μερα στη δουλεια και οι σεκιουριταδες που κλεισαν τις πορτες και ο μαλακας που δεν καταλαβαινει οτι ενα σπασμενο τζαμι η μια μπογια μια χαρα αρκει για το συμβολισμο του και ο αλλος ο μαλακας που ανησυχει λεει για τον γαμωτουρισμο και το ΚΚΕ με την αποβλακωση του και οι φασιστες του ΛΑΟΣ και η ΠΑΣΟΚομπινια που εχει χτισει αυτη τη χωρα και το γκαμπι της βουδαπεστης που δυο φορες βγηκα χωνι με τον Τεπελενη, την πρωτη εγινε ο Γρηγοροπουλος τωρα αυτο

Ανώνυμος είπε...

Το πρώτο που φταίει είναι ότι κάποιοι κάνανε πολύ κακά την δουλειά τους...που αν ήταν "απλοί ψηφοφόροι" θα αλλάζανε χώρα...
Μεταξύ μας ακόμα και οι πακιστανοί που ζητάνε στον δρόμο δουλειά έχουν κινητό, αυτό που το βάζεις....
Κι εσύ γκαμπι της Βουδαπέστης....
Δεν έχεις διαβάσει το Opening for Black According to Karpov?
Ακόμα κι ο Anand Σλαβική έπαιξε...
γκαμπι της Βουδαπέστης....

Schrödinger's Cat είπε...

Ποιό ακριβώς είναι το κακό να έχει ένας μετανάστης κινητό; Σιγά την πολυτέλεια. Πώς ακριβώς θα τον θέλατε;

Ανώνυμος είπε...

Ποιο είναι το πρόβλημα για ένα Έλληνα να έχει iphone...
Έχω ένα γνωστό που το χρησιμοποιεί για την δουλειά του....
Αλλά ξέχασα....
Κύριε γάτε διαβάστε όλα τα ποστ...
Νομίζω απλά ότι ξεχνάμε από που ξεκίνησε η κουβέντα...

Schrödinger's Cat είπε...

Συγνώμη.

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα, τώρα αρχίσαμε να κατηγορούμε όποιον θεωρούμε πως έχει λάθος: από τους πολιτικούς, τα ΜΜΕ, όλους όσους έκαναν τις φασαρίες σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, μέχρι και τους ίδιους μας τους εαυτούς που πήγαμε και ψηφίσαμε τα συνήθη πρόσωπα....
Το ζήτημα όμως δεν είναι αυτό... Είναι η πράξεις και όχι τα λόγια... Είμαστε όλοι στους καναπέδες μας καθιστοί βλέποντας στην τηλεόραση τα έκτροπα ή γράφοντας τις απόψεις μας σε διάφορα blogs... Καλή η θεωρία, αλλά αλλαγή γίνεται μόνο με τις πράξεις. Λυπάμαι και ντρέπομαι που το λέω αλλά δε βλέπω κανέναν διατεθειμένο να αγωνιστεί με πράξεις για να αλλάξει η κατάσταση... Είμαστε όλοι κρυμμένοι πίσω από τα λόγια μας, κανείς δε θα κατεβεί αύριο στο κέντρο να αλλάξει με πράξεις το χάος που επικρατεί... Δυστυχώς θα πάνε όλοι στις δουλειές τους σα να μη συνέβη τίποτα. Διαβάσαμε όλοι (κάποιοι άλλοι μεγαλύτεροι σε ηλικία, είδαν κιόλας) για ηρωικούς αγώνες αλλά μάλλον δεν είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε κάποιον από το χρόνο μας για να τους επαναλάβουμε...
Άρα ας συνεχίσουμε να γράφουμε και να κατηγορούμε τον έναν και τον άλλο. Ας συνεχίσουμε να ξεχνάμε, όπως ξεχάσαμε το θάνατο του μικρού Άλεξ για τον οποίο δεν υπήρξαν ουσιαστικές έμπρακτες αντιδράσεις, τον ξυλοδαρμό της κοπέλας στο κέντρο της Αθήνας στη διάρκεια πορείας και ας περιμένουμε αντίδραση από τους άλλου -αφού εμείς μάλλον είμαστε ανήμποροι...

Ανώνυμος είπε...

Αν έχετε να προτείνεται κάτι που δεν θα ξεχαστεί την επόμενη μέρα...
και που δεν θα βοηθήσει κάποιους να αποπροσανατολιζόσουν καταστάσεις...
Εδώ είμαστε να ακούσουμε...
Το σκάκι μαθαίνει "να κτυπάμε την μεγαλύτερη αδυναμία του αντιπάλου"

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

@ trandism

Δεν μπορω να ξερω αν το "μαλακας που ανησυχει για τον γαμωτουρισμο" αναφερεται στο σχολιο που εγραψα στην συζητηση με τον Κονιδαρη πριν 2 μερες,το ανησυχητικο ειναι οτι θα μπορουσε μια χαρα να ειναι κι ετσι.
Δεν ειναι καιρος ωστοσο για αλληλοκατηγοριες και απολογιες.

Για μια εναλλακτικη περιγραφη των χθεσινων γεγονοτων:
http://tovytio.wordpress.com/2010/05/05/eksw-5-5/

Πανω στο θεμα της διαχειρiσης της συλλογικης η και προσωπικης ενοχης για τον αδικο θανατο 3 ανθρωπων:
http://radicaldesire.blogspot.com/2010/05/greques-encore-un-effort-si-vous-voulez.html

οσο για τα συναισθηματα,το μια βδομαδα παλιο "πιο σκουρο δεν γινεται" http://roides.wordpress.com/2010/04/29/29apr10/
για μενα παραμενει επικαιρο,απο κοντα και το ξεστρατισμενο παραμυθι της: http://akanoniston.blogspot.com/2010/05/fairytale-gone-bad.html

Ανώνυμος είπε...

@Το σκάκι μαθαίνει "να κτυπάμε την μεγαλύτερη αδυναμία του αντιπάλου"
Ξεκόλλα άλλο το σκάκι και άλλο η πραγματική ζωή.

trandism είπε...

@Μέτοικος

Σε καμία περίπτωση δεν αναφερόμουν σε δικό σου σχόλιο για τον τουρισμό και γενικά το ποστ μου δεν είχε σκοπό να σχολιάσει έμμεσα κάποιο άλλο ποστ που έχει γραφτεί εδώ..

Στον Ευθυμίου αναφερόταν αυτό για τον τουρισμό, ο οποίος όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα τεκταινόμενα επέλεξε - με το γνωστό βαρετό-εκνευριστικό του ύφος - να μας ενημερώσει ότι κινδυνεύει ο τουρισμός.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ;;;ΚΑΛΑ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΤΕ ΜΩΡΕ;;;

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

@ trandism

Ευχαριστω για την διευκρινηση,αυτο θεωρουσα κι εγω πιθανοτερο,δεν διωχνει ωστοσο την αμηχανια μπροστα στην προσωπικη διαπιστωση οτι θα μπορουσε και να με αφορα.

John είπε...

Ο τουρισμος σας μαρανε.Εδω εχουμε χασει την αξιοπρεπεια μας , μας κλεβουν τις ζωες και εσεις μιλατε για τουρισμο.Αντε να μελετησετε καμια παρτιδα σκακι , αλλα οταν στην δουλεια παιρνετε το π. μη κλαψουριζετε

Ανώνυμος είπε...

δεν υποστηριζω τα μικρα κομματα αλλα αυτη η χωρα των 900000 δ. υπαλληλων ειναι αξια της μοιρας της συνεχιζοντας να ψηφιζει τον δικομματισμο σε ποσοστο 80% και πανω!!!! επιτελους ποτε θ αλλαξει κατι? δωστε ενα μηνύμα στις επομενες εκλογες.
Υ.Γ. α! και μην νομιζετε οτι θα ειναι σε 3,5 χρονια

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙΣ; ΘΑΝΑΤΟΣ!


Του Δημήτρη Φύσσα


Τα πράγματα είναι απλά. Οι σημερινοί νεκροί εκτελέστηκαν επειδή δεν απεργούσαν. Το επαναλαμβάνω: εκτελέστηκαν επειδή δεν απεργούσαν.


Τώρα διαβάστε παρακάτω, αν θέλετε.


Άκουσα τις δηλώσεις του Παφίλη (ΚΚΕ) και του Τσίπρα (ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ) στη Βουλή. Αστείες.


Τόσον καιρό το ΚΚΕ ασκούσε σωματική βία εναντίον όσων τολμούσαν να μη απεργούν. Για το κόμμα αυτό -που η διάλυση της ελληνικής οικονομίας είναι αυτοσκοπός προκειμένου να ξεσπάσει η Οκτωβριανή του επανάσταση- η απεργία δεν είναι δικαίωμα. Δεν είναι προσωπική απόφαση. Δεν είναι δυνατότητα. Είναι υποχρέωση. Και έτσι το ΚΚΕ / ΠΑΜΕ / σωματεία τους εμποδίζουν με σωματική βία όσους επιλέγουν να εργαστούν. Δεν τους πληρώνουν όμως τα μεροκάματα που κόβει ο εργοδότης (τα είχα γράψει και σε προηγούμενο άρθρο μου αυτά, για το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, είχα αναφερθεί και σε συγκεκριμένους χώρους εργασίας). «Συνεπώς, απεργείτε υποχρεωτικά. Αν πάτε να δουλέψετε, θα σας δείρουμε. Και το παράλληλο κράτος του ΚΚΕ αναλαμβάνει τα υπόλοιπα: αργόσχολοι, υπάλληλοι του κόμματος, ανεπάγγελτοι, κομματικά στελέχη, ήδη απεργοί και κάποιοι ιδεολόγοι, που θεωρούν ότι ξέρουν το καλό του κάθε εργαζόμενου καλύτερα από τον ίδιο. Το ΚΚΕ έστρωνε το δρόμο. Τώρα που κάποιοι (αναρχοαυτόνομοι; αναρχικοί; αριστεριστές; παρακρατικοί;) περπάτησαν ένα βήμα ακόμα στον ίδιο δρόμο, τι βρήκε να πει ο Παφίλης; Λέξη για τους νεκρούς. Λέξη για τη μολότοφ. Λέξη για την ασφυξία στο χώρο εργασίας. Λέξη για τους πρότερους δικούς του τραμπουκισμούς. Μίλησε για προβοκάτσια εναντίον του ΚΚΕ. Κατάγγειλε και τα νέα οικονομικά μέτρα. Αλλά δεν ήταν αυτό το θέμα της ειδικής -προ ημερήσιας διάταξης- συζήτησης. Το θέμα ήταν οι νεκροί.


Ο Τσίπρας πράγματι μίλησε για τους νεκρούς- εξέφρασε τη λύπη του. Όμως, λέξη για μολότοφ. Λέξη για το ποιοι τη ρίξανε. Ή μάλλον, η γνωστή καραμέλα: προβοκάτορες. Κατά τα άλλα, φρόντισε να καταδικάσει τη βία. «Τι κακή που είναι αυτή η βία. Και πόσο δεν έχει καμιά σχέση μ΄ αυτήν ο ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ. Και τι άσχημα κάνατε τότε που μας βρίζατε, το Δεκέμβρη. Ενώ εμείς είμαστε καλά παιδιά» κλπ κλπ. Και κατά τα άλλα, έβρισε το ΛΑΟΣ (γενικώς και αορίστως, όμως) και υπερασπίστηκε το ΚΚΕ από τους προβοκάτορες. Δηλαδή, και κατά τον Τσίπρα και κατά τον Παφίλη, το ΚΚΕ ήταν ο στόχος. Γι΄ αυτό σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι- και πολύ περισσότεροι βρίσκονται, μισοπνιγμένοι από τους καπνούς, στο νοσοκομείο.


Είναι αλήθεια πως ούτε ο Παπανδρέου, ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Ροντούλης τόλμησαν να πουν τα πράγματα 100% με τ΄ όνομά τους. Τουλάχιστον όμως αυτοί δεν ισχυρίστηκαν ότι τα κόμματά τους ήταν ο στόχος των επεισοδίων και των γεγονότων. Τουλάχιστον ο πρωθυπουργός μίλησε για «δολοφονίες» (από ποιους και γιατί, βεβαίως, άγνωστο). Ενώ η λεγόμενη Αριστερά, έχοντας λερωμένη τη φωλιά της, προσπάθησε να αποκρύψει το τι έγινε, να γενικολογήσει, να στρέψει αλλού τη συζήτηση. Ακόμα κι ο τριπλός φόνος ήταν έργο προβοκατόρων, πού πάτησαν αυτοί οι κακοί προβοκάτορες που το κάνανε; Συμφωνώ ότι οι δολοφόνοι δεν ήταν μέλη του ΚΚΕ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για ανθρώπους που έχουν συνηθίσει να ρίχνουν μολότοφ συνεχώς (μόνο που τα μολότοφ ενίοτε σκοτώνουν). Όμως, σε ποια παράδοση πάτησαν οι δολοφόνοι; Ποιοι είχανε καλύψει την υπέρμετρη βία του Δεκέμβρη (έστω κι αν, στο κάτω κάτω, είχε την αρχική αφορμή στην ανεγκέφαλη πράξη του Κορκονέα); Ποιοι δέρνουνε, σήμερα, οποιονδήποτε διαφωνεί μαζί τους στα σωματεία; Ποιοι απαγορεύουν την εργασία σε μέρα απεργίας; Ποιοι καλλιεργούνε τη βία όπου τους παίρνει (αεροδρόμιο Κέρκυρας, Ακρόπολη, ζώνη Περάματος;) Οι ίδιοι αυτοί κάνανε σήμερα την πάπια για τους τρεις νεκρούς μη απεργούς. Δεν ξέρουνε τίποτα. «Προβοκάτσια», λένε. Φταίνε τα οικονομικά μέτρα, λένε. Η κυβέρνηση. Το ΔΝΤ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση. Λοιπόν, να τα πείτε στις οικογένειες των τριών τραπεζοϋπαλλήλων αυτά. Των τριών νεκρών μη απεργών.

Ανώνυμος είπε...

(συνέχεια)


Γιατί οι νεκροί αυτοί έτσι καταγράφονται: ως μη απεργοί. Δεν ήταν διαδηλωτές. Δεν είχαν πολιτική ταυτότητα. Δεν τους σκότωσε η αστυνομία. Δεν τους σκότωσε «το κράτος της Δεξιάς», του ΠΑΣΟΚ ή όποιο άλλο. Τους σκότωσε βία αριστερής προέλευσης (όπως, κατά πάσα πιθανότητα, το Αφγανάκι την άλλη φορά στα Πατήσια, θυμόσαστε;) Τους σκότωσε η απόφασή τους να δουλέψουν. Τόλμησαν, μάλιστα, να δουλέψουν στη «Μαρφίν», του μεγαλοκαπιταλιστή Βγενόπουλου. Θέλετε να πήγαν στο γραφείο επειδή φοβόντουσαν για τη θέση τους, ενώ μέσα τους επιθυμούσαν ν΄ απεργήσουν; Να το δεχτώ. Αλλά η ουσία είναι ότι πήγαν. Εκεί κατέληξε η προσωπική τους απόφαση. Αυτοί ξέρανε καλύτερα τι θέλανε, τι τους συνέφερε στην προσωπική τους ζωή, όχι οι εργατοπατέρες και οι θιασώτες της υποχρεωτικής απεργίας. Όμως στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Ελλάδας, «το συμφέρον των πολλών» και οι όποιοι διερμηνευτές του είναι, πάντα, πάνω από τα άτομα. Συνεπώς η απεργία είναι υποχρέωση. Κι αφού αυτοί οι υπάλληλοι πήγαν στη δουλειά, έπρεπε να τιμωρηθούν. Και για κάποιους δεν αρκεί μόνο η τιμωρία με προπηλακισμούς, ύβρεις, διαγραφές από τα σωματεία, χλεύη και ξυλοδαρμό. Αυτά είναι ψιλά πράματα, τα κάνουν έτσι κι αλλιώς οι κνίτες- και από κοντά οι συριζαίοι.


Κάποιοι όμως πρέπει να τιμωρούνται κι αλλιώς. Παραδειγματικά. Γιατί στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Ελλάδας η προσωπική βούληση δε μετράει. Αφού η απεργία είναι επιβαλλόμενη υποχρέωση, η η ποινή για τη μη συμμόρφωση μπορεί να φτάσει μέχρι το θάνατο. Το Μάη του ΄36 σκοτώνανε τους απεργούς. Στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Ελλάδας σκοτώνουνε τους μη απεργούς. Για να δούμε τώρα, στην επόμενη απεργία ποιος θα τολμήσει να ξαναδουλέψει;


5 του Μάη του 2010, ώρα 9.20 μ.μ.


Υ.Γ. Τώρα που εγώ γράφω και σεις με διαβάζετε, οι ιατροδικαστές έχουν πιάσει δουλειά πάνω στα πτώματα τριών νέων ανθρώπων, ενώ ισάριθμες οικογένειες μένουν ενεές. Μήπως, αν το σκεφτούμε λίγο περισσότερο, πρέπει ν΄ αρχίσουμε ν΄ ακούμε μ΄ άλλο αφτί τις (δικαιολογητικές) αρλούμπες του κάθε Τσίπρα και του κάθε Παφίλη;

trandism είπε...

Αυτό δε το copy/paste προσφέρει πολλά στη συζήτηση, συγχαρητήρια

Gypaetos είπε...

Το πρώτο και ίσως και το μοναδικό πράγμα που φταίει είναι, κατά την γνώμη μου, η ατιμωρησία. Είτε μιλάμε για πολιτικούς που εξυπηρετούν συμφέροντα και διασπαθίζουν δημόσιο χρήμα, είτε για πολίτες που φοροδιαφεύγουν και επιδιώκουν ρουσφέτια και προσωπικό βόλεμα, είτε για "εξαγριωμένους" που πετάνε μολότοφ και καίνε ό,τι βρούνε (συμπεριλαμβανομένων και ανθρώπων) ο κοινός παρονομαστής είναι η ατιμωρησία. Έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε...

Ανώνυμος είπε...

Οτι είναι κλέφτες το ξέρουμε, δεν θα μπορούσανε αλλιώς να έχουνε κέρδη ακόμα και τώρα. Οτι είναι δολοφόνοι το ξέραμε κι αυτό, ατυχήματα και θανάτοι γίνονται σε πάρα πολλούς χώρους δουλειάς. Απλά τώρα το έκαναν και δημόσια για να λουφάξουμε. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας έχει για πιόνια του, να χτίζει περιουσίες με τη δύναμή μας και να μας σκοτώνει για να συντηρήσει την κυριαρχία της τάξης του. Αυτά για σήμερα.

Ki ayto copy-paste..
αποψη νεαρης ανωνυμης - στους πολλους - σε αναρτηση καπου στο face book.
Την επικροτω και την οικειοποιουμαι απολυτα.
Απαντηση σε επωνυμους κονδυλοφορους με διατεταγμενη αποψη, βρισκομενοι σε διατεταγμενη υπηρεσια...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-ΣΜΑΟΚ

Θλίψη είπε...

"ατυχήματα και θανάτοι γίνονται σε πάρα πολλούς χώρους δουλειάς. Απλά τώρα το έκαναν και δημόσια για να λουφάξουμε." λέει, κυνικά, ο Παναγιώτης.
Εμ, βέβαια, οι σκληροκομματικοί του ΚΚΕ θέλουν να καεί το πελεκούδι, μπας και ξεκινήσει αίφνης η... λαική εξέγερση. Εδώ πήρανε στο λαιμό τους τον Πλουμπίδη, που ήταν και μεγαλοστέλεχος του Κόμματος, τα τρία υπαλληλάκια θα λυπόντουσαν?
"Προβοκάτσια, λένε" και... (νομίζουνε ότι) καθάρισαν!
Λυπηροί...

K. είπε...

Σωστά τα λέει ο Φύσσας. Τους κάψανε ζωντανούς (με την ανοχή του ΠΑΜΕ) επειδή ήτανε, λέει, απεργοσπάστες...

Ανώνυμος είπε...

Η θυσία...
Καταπληκτική κίνηση... Σαν σκακιστής, θα βάλω δύο θαυμαστικά...
Η ιδέα να θυσιάσουν κάποιους ανθρώπους (3 στην συγκεκριμένη περίπτωση) ήταν καταπληκτική...
Τη στιγμή που διεξάγεται η μεγαλύτερη πορεία διαμαρτυρίας των τελευταίων 30 χρόνων, την ώρα που ο κόσμος θέλει να εισβάλει στη βουλή και να απαιτήσει τη διάλυσή της, την ώρα που η λαϊκή απαίτηση να πληρώσουν αυτοί που τα πήραν αντηχεί δυνατά όσο ποτέ, έρχεται η θυσία...
Αφήνουν μία τράπεζα ανοιχτή από εκεί που περνάει η πορεία, χωρίς πυρασφάλεια, χωρίς διέξοδο χωρίς άθραυστα τζάμια, ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ, έρμαιο στην τύχη του όχλου. Και θυσιάζουν 3 ανθρώπους ώστε να ισσοροπήσουν την χαμένη παρτίδα...
Σαν άνθρωπος όμως είμαι αναγκασμένος να βάλω δύο ερωτηματικά...
Η ανθρώπινη ζωή δεν είναι πιόνι (τουλάχιστον για κάποιους από εμάς)
Τι θα βγούνε και θα πούνε στις οικογένειες των θυμάτων? ότι σας θυσιάσαμε για να γλυτώσουμε τα χειρότερα? Για να κρατήσουμε την ισοπαλία?

Ανώνυμος είπε...

Το γεγονος της χθεσινης μερας ηταν η παλλαικη αντιδραση σε Πολιτικη κατευθυνση που ο λαος δεν ενεκρινε απο μια "Κυβερνηση" που δεν εχει λαικη νομιμοποιηση.
Τα εισαγωγικα στη λεξη κυβερνηση ειναι σκοπιμα, στην ουσια ειναι αλλοι η κυβερνηση οι οποιοι και αποφασιζουν.
Οσο για την νομιμοτητα του να αποφασιζει... αυτη εχει να κανει με το τι υποσχεθηκε, τι λογια ελεγε και τι προγραμμα ειχε 8 (ολογραφως οχτω) μολις μηνες πριν!!!
Αυτη τη μεγαλειωδη κινητοποιηση - αντιδραση ηρθε να την "σκιασει" ο θανατος 3 εργαζομενων.
Βολευει να μιλαμε για δολοφονους κοινους.. ποιους βολευει πρωτιστως?
μα.. τους δολοφονους λαων!!
Περνανε απαρατηρητοι!
Αποπροσανατολισμος!
Αντιπερισπασμος!
χαχαχαχα τις γνωριζεις τις λεξεις αυτες αγαπητε μου ΘΛΙΨΗ?
Ω ναι.. ολοι οι ιδεολογικοι σου προγονοι τις γνωριζαν καλα. Και τις χρησιμοποιουσαν..
Καποιος απο αυτους εβαλε ζαχαρη στις μηχανες τανκ.. ομως ας μην μεινουμε εκει.
θλιβεσαι ΘΛΙΨΗ οταν στο ναυπηγειο ο εφοπλιστης για να κερδισει χρονο κανει ανεπαρκες η καθολου GAS-FREE
και στην πρωτη σπιθα ηλεκτροσυγκολησης καιγονται η διαμελιζονται λιγοτερο διασημοι (μονοστηλα στον τυπο) εργαζομενοι?
Εχυσες δακρυα ΘΛΙΨΗ με τα 70 περιπου (κι αυτο το περιπου τραγικο ειναι) θυματα της ΡΙΚΟΜΕΞ?
Προσευχεσαι στη μνημη των οικοδομων, των ηλεκτρολογων, των μεταλλεργατων θυματων της εντατικοποιησης?
ΚΕΡΔΟΣ! ΑΝΑΠΤΥΞΗ! ΕΥΗΜΕΡΙΑ! ΑΡΙΘΜΟΙ! χαχαχαχαχα!
Ας παμε στο χθες. ΜΟΛΟΤΩΦ.. σου αρκει αυτο?
Το μαχαιρι σκοτωνει ΑΝ βρει φλεβα.
Η σφαιρα το ιδιο ΑΝ βρει ζωτικο οργανο.
Η μολοτωφ? ποσες πεφτουν καθημερινα? ποσες τον μηνα ποσες τον χρονο? μηπως γνωριζεις...
Επεσε... ναι απο βαρβαρους, ναι απο εγκληματιες, ναι απο πληρωμενους, ναι απο ανεγκεφαλους, απο.. απο.. καποιοι τους λενε και γνωστους αγνωστους.
Καμμια σχεση με το ΚΚΕ. ψαξε αλλου. πιο κοντα σου. καπου εκει γυρω σου..
Επεσε λοιπον η μολοτωφ. Και τι ατυχια! η κακια ωρα ετσι ΘΛΙΨΗ?
Δεν βρηκε πυρασφαλεια, δεν βρηκε επαρκη εξαερισμο, δεν βρηκε εξοδους αναγκης!
Και τρεις ανθρωποι σαν εσενα σαν εμενα εσκασαν. Ασφυξια! Δεν καηκαν.. Εσκασαν!
Σε δημοσιο κτιριο στο κεντρο της αθηνας το 2010!
Δεν ξερω αγαπητε ΘΛΙΨΗ.. Μαλλον δεν καλυπτομαι.. Εσεις?
Αρκει. Πριν σου μιλησω εγω με προλαβε αλλος.
Ο πανος ο Τζαβελας. Σου εγραψε τραγουδι βρε..
Το "εντιμε ανθρωπε κυρ Παντελη"
Ψαξτο στο yotube
Οσο για τον ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ.. κλπ ενα θα σου πω: ενταξει υπαρχουν κι ορια στην υπομονη, οπως και στην ανοησια.
Καληνυχτα ΘΛΙΨΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ΣΜΑΟΚ

Vlassis είπε...

@Αγαπητέ Γιώργο Μαστροκούκο,
όταν λες ότι είναι "τουλάχιστον ονειροπόλο να συζητάμε ακόμη στην Ελλάδα για "Μαρξισμό" και "Μαρξιστές"¨" τι ακριβώς εννοείς και αν θέλεις πες μας ποιο είναι το μοντέλο κοινωνίας που ονειρεύεσαι ή που θα ήθελες να ζήσεις?
Επίσης το δεύτερο που θα ήθελα να απαντήσεις είναι το επόμενο που γράφεις "Όταν κάποιοι νομίζουν ότι για όλα φταίνε οι "κακοί" ξένοι (Εβραίοι, Αμερικάνοι, Τούρκοι ανάλογα το σενάριο κάθε φορά) και όχι εμείς και τα χάλια μας, είναι προφανές ότι υπάρχει έλλειψη γνώσεων και στοιχειώδους λογικής."
Η απάντηση η δική μου είναι ότι φταίει ο καπιταλισμός... Η δική σου η απάντηση ποια αλήθεια είναι?
Φιλικά Γ. Βλάσσης

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη,
Τί ψάχνεις....νομίζεις είναι ότι δεν υπήρχαν πυροσβεστήρες το πρόβλημα (αν δεν υπήρχαν-Που νομίζω υπάρχουν νόμοι για αυτά )
Εδώ κι αλλού,ήδη κατηγορούν ο ένας τον άλλον ή άλλους και δεν κοιτάν την ουσία.
Ξέρεις το διαίρει και βασίλευε?
Λένε ότι δεν έχει σημασία το πρόβλημα αλλά πως το αντιμετωπίζεις...
Εδώ πάντως δεν θυμάμαι να είδα λύσεις..

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω μπορώ να βάλω αυτό
http://ourgreecetoday.blogspot.com/2010/05/hellenicrevenge_5180.html

Gypaetos είπε...

Μα τι είναι αυτά που διαβάζω; Πάλι φταίνε η στυγνή εργοδοσία, ο καπιταλισμός, το μεγάλο κεφάλαιο η έλλειψη πυροσβεστήρων και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο; Πάλι ψάχνουμε προβοκάτορες και ενόχους κυνηγώντας ανεμόμυλους και χίμαιρες; Ποτέ δεν φταίει αυτός που ρίχνει τη μολότοφ και σκοτώνει; Ως πότε θα παραμένουμε στο κόσμο μας, αποκομμένοι από κάθε έννοια λογικής και υπευθυνότητας; Σκοτώνει ο αστυνομικός, φταίει το κράτος, σκοτώνει ο αναρχικός, πάλι φταίει το κράτος! Και για να το προχωρήσω: σκοτώνεται ο αστυνομικός, δεν υπάρχει κάνει ανάρτηση και θέμα συζήτησης! Κάθε λαός έχει δυστυχώς την τύχη που του αξίζει...

Ανώνυμος είπε...

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1133860&lngDtrID=245
Σας θυμίζει κάτι?

IliasPan είπε...

Και να σκεφτείς ότι οι Ρουμάνοι είναι ένα χρόνο μπροστά από εμάς καθώς έχουν πάρει από περυσι τη βοήθεια. Αυτά είναι διορθωτικά μέτρα...

και για χαλάρωση λίγα μαθήματα δημοκρατίας.
-Δύο ώρες είναι αρκετές για μία διαδήλωση;
-Ε ναι, πόσο θα κάτσουμε εδώ πέρα να τους προσέχουμε.
-Αλλά αυτοί δεν φεύγουν, τι κάνουμε;
http://www.youtube.com/watch?v=bnymSfRHhzY&feature=player_embedded

Ανώνυμος είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2010/05/50-marfin.html

Μουτούσης Κωνσταντίνος είπε...

@IliasPan

πες τα ρε Ηλία ! και θελει να λεγεται
αντρας ο ματατζης αυτος στο βιντεο
που παραθετεις,στο 1.09 , που ενοπλος ων, παιρνει φορα(!) να σπρωξει πισωπλατα
να γκρεμοτσακισει στα 3 μετρα στο στυλο του πεζοδρομιου καποιον αοπλο που απλα φωτογραφιζε ;;;;;;!!!!!!!!!
Εγω μεχρι τωρα ηξερα οτι οι αντρες τις διαφωνιες τους και τις διαφορες τους τις λυνουνε τετ-τετ...

1+1=3 είπε...

Σου ξαναδίνω το είναι μου τώρα, θωρακισμένε καιρέ
Με μια σκληρή, παγερή τρυφεράδα, σε πλησιάζω μωρέ
Μ’ αυταπάτες πια δεν έχω.

Ξέρουμε πως είναι ψέμα, μας ας γίνουμε τα δυο μας ένα
Δες, θα φτιάχνουμε στιχάκια, να περπατάν σαν καβουράκια
Πλάγια κι ακριβά τα χάδια, φως αχνό μες στα σκοτάδια
Μ’ ένα μου πήδο θα σε ξαναβρώ
Στο μαγκανοπήγαδο της ήττας μου περνώ
Βενσερέμος…Βενσερέμος…

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=hkQ4YsRlFxI&feature=player_embedded

Αυτοί είναι οι γνωστοί άγνωστοι με τις κουκούλες, αυτοί ρίξανε τις μολότοφ στην τράπεζα, γιατί δεν τους συλλαμβάνετε?