Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Ο Γρίβας στον τουρκικό τύπο


Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση. Απόκομμα από το χτεσινό φύλλο της μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας Haber Turk. Καλύπτεται δημοσιογραφικά το σιμουλτανέ που έδωσε την Πέμπτη σε πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης ο Στράτος Γρίβας με αποτέλεσμα +14 =1 -1. Ο Έλληνας GM είναι προπονητής της εθνικής ομάδας ανδρών της γειτονικής χώρας και συνεντεύξεις του φιλοξενούνται πολύ συχνά στον τύπο της Τουρκίας. Δεν παραλείπει κάθε φορά -ανάμεσα στα αμιγώς σκακιστικά θέματα- να αναφέρει ότι αυτά που ενώνουν τους δυο λαούς είναι πολύ περισσότερα από αυτά που τους χώριζαν στο παρελθόν.

85 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.tsf.org.tr/component/content/article/48-guencel-haberler-2/2909-gm-grivastan-simultane

Φωτογραφικό Ρεπορτάζ

Γιάννης είπε...

Μπράβο στον κ. Γρίβα!

Ανώνυμος είπε...

ekane noula me to taledaki Sinem Tsagla (10xroni anerxomeni)

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον αδελφό Στράτο Γρίβα. Άξιος ο μισθός του. Συλληπητήρια στον αδελφό Ταγίπ Ερντογκάν για τους 9 νεκρούς. Άξιος πρωθυπουργός, πιό άξιος από πολλούς Έλληνες πρωθυπουργούς.

trandism είπε...

Για άξιος δεν ξέρω, δε θέλω να μπω σε υποκειμενικές κρίσεις. Σίγουρα πολύ σημαντικός ιστορικά.

Η Τουρκία του 2001 με την Τουρκία του σήμερα - τουλάχιστον στα αστικά κέντρα - δεν έχει καμία σχέση. Η αντίστοιχες αλλαγές στην Ελλάδα πήραν 60 χρόνια να γίνουν.

Σκεφτείτε ότι το 2001 η Τουρκία είχε 120% πληθωρισμό. Ο κόσμος έκλεινε τα μαγαζιά του και μετέτρεπε αυθημερόν τις εισπράξεις σε δολάρια γιατί δεν ήξερε τί θα ξημερώσει. Οι πόλεις ήταν γεμάτες στρατιωτικά καραούλια.

Σε τρίτες χώρες σε όλο το μουσουλμανικό κόσμο συστήνονται ή επανακαθορίζονται ως τέτοια "Ερντογανικά" κόμματα.

Εδώ στην Ελλάδα πάντα είχαμε μια διαστρεβλωμένη εικόνα για τα εσωτερικά της Τουρκίας κυρίως γιατί όλα αναλυόντουσαν μέσα από το πρίσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Όλο αυτό βέβαια μπορεί να τελειώσει με ένα πραξικόπημα ή κάποια συνταγματική ανωμαλία. Η ιστορική σημασία πάντως της διακυβέρνησης του AKP είναι νομίζω δεδομένη

Ανώνυμος είπε...

Συλλυπητήρια (η σωστή ορθογραφία) και στον δήθεν αριστερό και προοδευτικό γάτο, που δεν έγραψε ούτε μια λέξη συμπαράστασης για τους νεκρούς ακτιβιστές και για μια ακόμη φορά σιωπά μπροστά στα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ. Το αίμα νερό δεν γίνεται...

Schrödinger's Cat είπε...

@ανώνυμος: έχω γράψει στο παρελθόν, κάποιες φορές, για το κράτος του Ισραήλ. Περισσότερες φορές από την αναλογία που θα περίμενε κανείς σε ένα θεματικό ιστολόγιο. Παρακολουθείς, οπότε το ξέρεις. Ο αποτροπιασμός για το νέο συμβάν είναι δεδομένος, αλλά μαθήματα από κάποιον που μιλά για "αίμα που νερό δεν γίνεται" (δηλαδή συνδέει την πολιτική μου θέση με την καταγωγή που έχει πλάσει εκείνος στο μυαλό του) έχω μάθει να μην δέχομαι.

Ανώνυμος είπε...

Γάτε ή αλλιώς Φίλιππε Coerant,
τίποτα δεν είναι δεδομένο όταν σκοτώνονται 9 άνθρωποι χωρίς λόγο και κανείς δεν το σχολιάζει.
Αν δεν είχε προηγηθεί το σχόλιό μου, το μόνο δεδομένο θα ήταν η σιωπή σου.
Όσο για την καταγωγή σου δεν χρειάζεται να στην υπενθυμίσω εγώ, την ξέρεις πολύ καλά, αλλά δεν φαίνεται να είσαι και πολύ υπερήφανος γι' αυτήν...

Schrödinger's Cat είπε...

Δεν δίνω δεκάρα τσακιστή για εθνικές ή άλλου είδους καταγωγές, εσύ τις έχεις κατατάξει περί πολλού, να το κοιτάξεις όσο είναι νωρίς, αν βέβαια είναι νωρίς. Οπότε ούτε περήφανος ούτε μη περήφανος μπορώ να είμαι, όποια και να είναι η καταγωγή. Αν συνεχίσεις να συνδέεις τη στάση μου με τα φαντάσματά σου, και μάλιστα με συνειδητή διαστρέβλωση των θέσεών μου, σε παρακαλώ πολύ να μην ξαναγράψεις σε αυτό το ιστολόγιο.

Ηλίας Κουρκουνάκης είπε...

Οι κατηγορίες προς συγκεκριμένα πρόσωπα επιβάλεται να συνοδεύονται με στοιχεία, διαφορετικά αναδεικνύουν την φτώχεια των επιχειρημάτων. Η απλούστερη μέθοδος αποκάλυψης σαθρών κατηγοριών είναι εντοπίζοντας κατά πόσο απευθύνονται σε πράξεις που αποδεικνύονται ή υποτιθέμενα κίνητρα (που φυσικά άντε να αποδείξεις το αντίθετο).

Στην ανάπτυξη υποθέσεων που αφορούν καταστάσεις και εμπεριέχουν πιθανές ερμηνείες για αίτια και αποτελέσματα, μπορεί κανείς να διατυπώσει εκτιμήσεις χωρίς στέρεα αποδεικτικά στοιχεία -εκεί κάποια στιγμή η ζωή δικαιώνει η καταρρίπτει το επιχείρημα. Αναφορικά με πρόσωπα, οι υποθέσεις πολύ σπάνια συνεισφέρουν σε εποικοδομητική συζήτηση και συνηθέστερα διευκολύνουν αήθεις επιθέσεις.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα ήθελα να εξειδικεύσω τα λεγόμενα του κ Κουρκουνάκη.Η αναφορά σε καταγωγές,υποτιθέμενες και μη με υποτιθέμενους και μη γονείς,όπως γίνεται τώρα και έχει ξαναγίνει στο blog είναι απαράδεκτη και αυτοί που ψάχνουν για καταγωγές είναι επικίνδυνοι.
Σημασία έχουν οι πράξεις και όχι η καταγωγή.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Η εμμονή ορισμένων (πάντοτε ανώνυμων) να ταυτίζουν τους Εβραίους με τους Σιωνιστές είναι πραγματικά αξιοζήλευτη. Και το κακό είναι, ότι ορισμένοι (αναφίβολα λίγοι) από αυτούς έχουν διβάσει και Hobsbaum, και Chomsky, και Finkelstein, ενώ μπορεί να έχουν (ακόμη πιο λίγοι) ακούσει και την μουσική του Gilad Atzmon.
Να τους χαίρεται η μανούλα τους, που καθαρίζει φρέσκα φασολάκια...

Ανώνυμος είπε...

Τελικά το θέμα μας είναι άλλο.
Είναι το ότι κάποιοι ανά το κόσμο ανεξάρτητα εθνικότητας κάνουν ότι θέλουν κυριολεκτικά εις βάρος άλλων...
Και οι υπόλοιποι δυνατοί σφυρίζουν αδιάφορα με ένα "λυπούμαστε για ότι έγινε"
Η ιστορία επαναλαμβάνετε...
Εμείς καλό είναι προφανώς να διαβάζουμε ιστορία, καλό μας κάνει (κι άλλα) αλλά δυστυχώς θα έχουμε μόνοι μας την τύχη αυτών που πήγαν να βοηθήσουν κάποιους και σκοτώθηκαν...

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Το πρόβλημα είναι κατ' εμέ ότι οι παρωπίδες δυστυχώς δεν έχουν χρώμα.
Ελάχιστοι εχέφρονες αρνούνται την εγκληματική φύση του κράτους του Ισραήλ, κάπως λιγότεροι παραδέχονται ότι υπάρχουν και διαλλακτικοί Εβραίοι, αλλά τι αξία έχει αυτό όταν το "διαλλακτικός Παλαιστίνιος" είναι χειρότερο ανέκδοτο και από το "Αλβανός τουρίστας";
Η προχθεσινή ενέργεια ήταν ξεκάθαρα πειρατεία σε διεθνή χωρικά ύδατα. Νομικά και πολιτικά, δεν υπάρχει καμία άλλη ερμηνεία. Η σφαγή του 1985 από την PLO στο Ακίλε Λάουρο τι ήταν; Θεάρεστη πράξη;

Αδιάλλακτος είπε...

Ο κύκλος αίματος δεν έχει αρχή και τέλος, το θέμα είναι που τοποθετείται κανείς πολιτικά ( όχι κομματικά , ούτε δγματικά )σε σχέση με τις αιτίες. Γιατί οι άνθρωποι δεν είναι άλογα όντα, όσοι πιστεύουν ότι είναι , και είναι πολλοί αυτοί είναι απλά μισάνθρωποι. Ο pfren που από συζητήσεις εδώ έχουμε καταλάβει ότι έχει ιστορία στο χώρο του σκακιού αλλά οι περισσότεροι δεν έχουμε καταλάβει ποιός είναι, μόνο ξεκάθαρη θέση δεν έχει, και τα ρατσιστικά "ανέκδοτα" που χρησιμοποιεί είναι τουλάχιστον ύποπτα.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κουρκουνάκη,
Από πότε η αναφορά της εθνικής καταγωγής κάποιου ανθρώπου αποτελεί αήθη επίθεση; Αν εσείς έχετε πρόβλημα με την καταγωγή σας, εμείς δηλαδή τι φταίμε; Κατανοητό να βοηθάει κάποιος τα "αδέλφια" του, αλλά όχι όταν πρόκειται για κοινούς εγκληματίες που σκοτώνουν αμάχους. Επ' ευκαιρία, σε παλαιότερο σχόλιό μου για την ανάκληση του Κασπάροβ στο Λινάρες '94, πάλι πεταχτήκατε να πείτε ότι δεν έγινε καμμιά ανάκληση. Ήσασταν μπροστά κ. Κουρκουνάκη, γιατί όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες και η Πόλγκαρ λένε ότι έγινε...

PFREN,
Νομίζω ότι να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τους θύτες και τα θύματα, είναι τουλάχιστον ατυχές...

IliasPan είπε...

Μέτοικε γυρνα πίσω! Τέρμα η άδεια. Δεν έχουμε τι σκακιστικό να σχολιάσουμε και ξαναπιάσαμε τα εθνογονίδια.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Κύριε αδιάλλακτε: Αν έχετε απορίες για την ταυτότητά μου, ρωτήστε όποιν θέλετε εδωμέσα. Το 95% με ξέρει. Λυπούμαι που δεν σας αρέσει το χιούμορ μου, αλλά εν προκειμένω δεν ήταν καν χιούμορ. Από τότε που οι Παλιστίνιοι εξωθήθηκαν συστηματικά στον ακραίο ισλαμισμό, για ευνόητους λόγους, είναι αστείο να μιλάμε για διλλακτικότητα. Είστε έξυπνος άνθρωπος, δεν θα σας είναι και τόοοσο δύσκολο να το ερμηνεύσετε.
Κύριε ανώνυμε, λυπούμαι αλλά δεν ανοίγω διάλογο με ανώνυμους- για λόγους αρχής. Καλό σας εσπέρας.

αδιάλλακτος είπε...

Εκτός από τον ακράιο ισλαμισμό από τότε που ιδρύθηκε το κράτος του ισραήλ, "εξωθήθηκαν" και μερικοί εκατοντάδες χιλιάδες από τα σπίτια τους, και κάποιοι άλλοι χιλιάδες θανατώθηκαν. Όταν έρθουν και εσένα να σε βγάλουν από το σπίτι σου , και σου σκοτώσουν και κάνα μέλος από την οικογενειά σου, έλα να μας μιλήσεις για το ρόλο της θρησκείας παλι. Λυπάμαι, για τις τοποθετήσεις σας μόνο αυτό έχω να πω..

Ανώνυμος είπε...

Τελικά η ιστορία επαναλαμβάνετε...
Θεοί μέχρι πότε θα τσακώνονται πάνω από τον τάφο μου....
Λυσάνιος

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Κύριε Αδιάλλακτε,
Το να κλείνει κανείς το μάτι του στην ιστορία, δεν συνιστά αφ' εαυτού ατόπημα.
Το να κλείνει όμως το ΑΛΛΟΙΘΩΡΟ μάτι του σε αυτήν, ε, είναι κάπως.
Να σας αφήσω να βαυκαλίζεστε με την πλάνη σας ότι οι Οβραίοι είναι οι μοναδικοί κακοί του πλανήτη. Καλό σας βράδι, και προσέχετε τι πίνετε.

αδιάλλακτος είπε...

Έχω πάψει να βλέπω "κακούς" από τότε που σταμάτησα να βλέπω καουμπόικα.
Είναι εντυπωσιακό όταν κάποιοι άνθρωποι σου απαντάνε άλλα από αυτά που τους λες, είναι σαν να παίζεις σκάκι να κάνεις μία κίνηση , και ο άλλος να ρίχνει την μπάλα σε μία μπασκέτα που είναι δίπλα του και να λέει σε νίκησα !
Καλό βράδυ επίσης, στον ύπνο σας και όχι στο πνεύμα σας φυσικά !

Ανώνυμος είπε...

Τώρα από που ν'αρχίσω και που να τελειώσω.Έχω την εντύπωση ότι ο PFREN υποτιμά την νοημοσύνη των αναγνωστών.Αναρωτιέμαι βέβαια τι σημαντικό έχει καταφέρει στη ζωή του,πέραν του να κερδίσει μερικούς αγώνες σκάκι.
2ο Το πρόβλημα στο Ισραήλ είναι το ίδιο με το πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη,αν μπορούμε βέβαια να το χαρακτηρίσουμε πρόβλημα.Οι μουσουλμάνοι γεννούν με μεγαλύτερο ρυθμό από τους δυτικούς.Βέβαια οι Ισραηλινοί βρήκαν την εύκολη λύση,δολοφονούν για να κρατήσουν τις ισορροπίες.Θα τους δώσουν στο τέλος και ένα κομματάκι γης να είναι και ευχαριστημένοι.
3ον Έχουν βέβαια και τις πλάτες να το κάνουν.Βρήκαν μερικούς χρηματοδότες της ομογένειας τους,πως αλλιώς 5 μιλιόνια σε μια έρημο θα είχαν βιομηχανία,έχουν και ένα λόμπι να τους υποστηρίζει με διάφορους τρόπους.
Τώρα τι να συνεχίσω,το τι συμβαίνει είναι προφανές και αυτά που μας αναφέρει ο κάθε τυχαίος PFREN είναι φούμαρα.

Ανώνυμος είπε...

Καλά, εσύ ούτε τον Αδιάλλακτο δεν ξέρεις? Τι πίνεις?

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Βγήκανε τώρα και οι ανώνυμοι να μας πουν τις εντυπώσεις τους. Αύριο, θα επαναστατήσουν οι μπάμιες και θα κάνουν μαύρο στο ξύλο τον μανάβη.

Ανώνυμος είπε...

Όσο ξέρω στα πλοία ήταν κι Έλληνες που τους είπαν αλήτες (και χειρότερα τους επιτέθηκαν) επειδή πήγαν να βοηθήσουν κάποιους (που κλπ-κλπ).
Τελικά με ποιους είναι μερικοί?
Τι πρέπει να γίνει για να κάτσουν μερικοί (από τους όλους) στην θέση τους και να μην ενοχλούν άλλους?

Ανώνυμος είπε...

Γράφει κάποιος που έχει το ψευδώνυμο ΠουΦουΡΕΝ και λέει ότι δεν μιλάει με ανώνυμους!!!!!!!!!!
Συγνώμη κύριε μου, πιστεύετε στ' αλήθεια ότι εσείς γράφετε επώνυμα;;
Επειδή λέτε ότι σας ξέρουν μερικά άτομα από αυτούς που διαβάζουν το μπλογκ;; Ε, αν είναι πιάστε τα τηλέφωνα να τα λέτε με τους φίλους σας. Εδώ είναι μπλογκ, μπορεί να το διαβάζει όποιος θέλει, από όποιο σημείο της γης θέλει. Αν νομίζεται ότι όλοι αυτοί με το που βλέπουν ΠουΦουΡΕΝ ξέρουν και πέρι τίνος πρόκειται, ε, τι να πω..
Με ψευδώνυμο γράφετε κύριε μου.
Και είναι τουλάχιστον αστείο να μιλάτε για ανώνυμους.

Επώνυμα γράφει ο κύριος Κουρκουνάκης, ο κύριος Γρίβας, ο κύριος Κονιδάρης πχ, όχι εσείς.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Τα αρχικά από το όνομά μου είναι, κύριε ψευδεπίγραφε ανώνυμε (καnονικά θα έπρεπε να υπογράφετε ως ανύπαρκτος).

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται να εκνευρίζεστε. Τα αρχικά δεν συνιστούν υπογραφή.
Απλά επισήμανα ότι στην ουσία και σεις ανώνυμα γράφετε, άρα μην αντιμετωπίζετε έτσι και άλλους ανθρώπους που γράφουν ανώνυμα.
Το πήρατε άσχημα απ' ότι βλέπω και απαντάτε με έντονο τόνο. Δεν έχω καμία διάθεση βέβαια να μπούμε σε μια τέτοια "μάχη". Όσο ανύπαρκτος είμαι εγώ για σας, άλλο τόσο μπορεί να είστε και εσείς για όσους βλέπουν τα ποστ σας με το ψευδώνυμο σας (εκτός όσων ξέρουν ποιος είναι πίσω από το ψευδώνυμο). Δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Δεν είναι κακό να γράφει κανείς με ψευδώνυμο ή ανώνυμα (βασικά σημασία έχει τι λέει κανείς και όχι αν βάζει το όνομα του), απλά εξηγώ ότι είναι άσχημο να απαξιώνει κανείς τα γραφόμενα ανωνύμων, όταν και ο ίδιος ουσιαστικά γράφει ανώνυμα.

Ανώνυμος είπε...

http://www.nooz.gr/greece/marturies-ton-ellinon-tis-apostolis
Πράγματι όσοι δεν είναι οι μόνοι "κακοί" στον κόσμο ας μείνουν ατιμώρητοι και ας κάνουν ότι θέλουν...

Schrödinger's Cat είπε...

Να κατεβούν οι τόνοι παρακαλώ. Για μένα, όπως έχω γράψει πολλές φορές και είναι κουραστικό να επαναλάβω διεξοδικά, σημασία έχει το τι γράφει κανείς, το περιεχόμενο. Από κει και πέρα, ο καθένας είναι ελεύθερος να συνδιαλλέγεται με όσους επιλέγει, σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια.

Ανώνυμος είπε...

PFREN,
Η ουσία είναι μία: όλη αυτή η συζήτηση ξεκίνησε από το σχόλιο ενός ανώνυμου, γιατί εσείς οι επώνυμοι δεν θεωρείτε άξιο λόγου τη δολοφονία 9 αθώων από το κράτος-δολοφόνο.
Ούτε η λέξη Εβραίοι αναφέρθηκε, όπως ψευδώς ανέφερες, παρά μόνον η λέξη "το κράτος του Ισραήλ".
Και τι ρατσισμός είναι αυτός για τους Παλαιστίνιους μουσουλμάνους; Ή μήπως γενικά έχεις αλλεργία με τους Παλαιστίνιους; Γνωρίζεις πολύ καλά ότι είναι ένας φτωχός λαός που προσπαθεί να απελευθερωθεί και να πάρει πίσω αυτά που του έκλεψε το κράτος-κλέφτης.
Εξισώνοντας τους ξυπόλητους Παλαιστινίους με τους πάνοπλους Ισραηλίτες είναι τουλάχιστον ατυχές από μέρους σου, για να μην πω ύποπτο όπως έγραψε άλλος σχολιαστής.
Εδώ, αυτό το δήθεν "θεματικό" blog και ο admin του, έκανε το 2008 τεράστιο θέμα την τυχαία δολοφονία του μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλου. Η εκ προμελέτης δολοφονία των 9 αριστερών ακτιβιστών, προς εκφοβισμό των υπολοίπων, δεν είναι άξια λόγου;
Μην μου απαντάς αν δεν θες να διαλέγεσαι με ανώνυμους. Απάντησε στον αδιάλλακτο, που είναι περισσότερο επώνυμος...

αδιάλλακτος είπε...

Η δολοφονία του Γρηγορόπουλου δεν είναι κατθόλου τυχαία. Όταν το κράτος αντί να είναι κοινωνικά δίκαιο, ώστε να αντιμετωπίσει με αυτό το τρόπο τις αντιδράσεις το πολιτών και ειδικά των νέων που έχουν και κάθε λόγο να αντιδρούν, πολλαπλασιάζει την αστυνόμευση στο όνομα και καλά της ασφάλειας των πολιτών αλλά επι της ουσίας της δικιάς του "ασφάλειας" και της δημιουργίας "ψευδαισθήσεων" ότι σας "προστατεύω" παίζοντας το ρόλο του νταβά και μπορώντας έτσι να συνεχίζει να κλέβει, και να αντιμετωπίζει με την καταστολή τα δημουργήματα της δική του αδικίας και μία μερίδας πολιτών του μικρής ή μεγάλης δεν θα το κρίνω, που κοιτάνε πως θα πατήσουν επι πτωμάτων για να επιβιώσουν. Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί στην δολοφονία Γρηγόρόπουλου πέρα από τον εκτελεστή, που δολοφόνησε ένα παιδί που άντε και να του πέταξε καμια πέτρα ή καμια coca-cola το συγκεκριμένο βράδυ, αυτός ο συγκεκριμένος έχει εκπαιδευτεί με συγκεκριμένο τρόπο και θα μπορούσε να είναι ένας άλλος οποιοσδήποτε με βάση την εκπαίδευση που έχει πάρει, οικογενειάρχης ήταν και φυσιολογικότατος μέχρι να πράξει το φόνο.
Όπότε συνανώνυμε θα πρέπει να πάρω αποστάσεις και από την δικιά σου τοποθέτηση και μάλλον θα είσαι σε αυτούς τους γραφικούς που αναφέρεται ο pfren και που του δίνουν άλλοθι για τις λανθασμένες απόψεις του.

chess4poker είπε...

-Τα διεθνιστικά αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας είναι ανύπαρκτα – οι όποιες αντιδράσεις εμφανίζονται αποκλειστικά μόνο εάν η όποια σύγκρουση εξυπηρετεί τις (αντιεβραϊκές) προκαταλήψεις μας.- (abravanel)

Ανώνυμος είπε...

"C'est pire qu'un crime, c'est une faute"

Μπορει να το ειπε ο Φουσε(επικεφαλης της αστυνομιας του Ναπολεοντα),μπορει να το ειπε ο Ταλεϋρανδος,μπορει και καποιος τριτος σχετικα με την δικαστικη δολοφονια του δουκα της Εγκιεν(οι βιβλιοφιλοι θα θυμουνται την αναφορα στο περιστατικο με την οποια ξεκιναει το "Πολεμος και Ειρηνη"),παντως ο αφορισμος ταιριαζει μια χαρα στην περιπτωση.
Τεραστιο δωρο δημοσιων σχεσεων εκανε το Ισραηλ στην Χαμας με τον τροπο που επελεξε να σταματησει τον στολο,ακομα κι αν δεν ειχε σκοπο την αιματοχυσια,αλλα την απλη επιδειξη δυναμης.

Καποιοι ξετρυπωσαν και ιστοριες απο το '47,οταν οι προγονοι των σημερινων κομμαντο,ηταν απο την αλλη μερια της σκακιερας.Να πως σταματησαν οι Αγγλοι το επιβατικο πλοιο "Εξοδος" που μετεφερε επιζωντες του Ολοκαυτωματος στην κατεχομενη τοτε απο τους Αγγλους Παλαιστινη.

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/
2010/jun/02/israel-flotilla-exodus

Το αρθρο παραθετει και μια τοτε δηλωση της μελλουσας Πρωθυπουργου του μετεπειτα κρατους του Ισραηλ Golda Meir:

"Πρεπει να πουμε στους Βρετανους οτι ειναι μεγαλος λαθος να μας νομιζουν αδυναμους.Ας ξερουν πως,παρα τα οπλα,τα βαπορια και τα κανονια τους,αυτος ο λαος δεν ειναι αδυναμος,και η δυναμη του θα βρει την θεση της"

Πως αλλαζουν οι καιροι..

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Ξεχασα να υπογραψω το προηγουμενο σχολιο με τον Γαλλικο αφορισμο

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Κύριε ανώνυμε τέσσερα ποστ παραπάνω:
Φαίνεται ότι έχετε επιλεκτική αναγνωστική ικανότητα.
Όταν ο συνονόματός σας στο όγδοο ποστ ανερυθρίαστα εγκαλεί τον Φίλιππα για την καταγωγή του, αφήνοντας και μυξοϋπονούμενα για αποσπάσματα του Ταλμούδ που έχει δημοσιεύσει το παρόν ιστολόγιο, τότε ασφαλέστατα δεν αφήνει και πολούς εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισής του (φαντάζομαι δε ότι κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να ήταν μέσα στις επιδιώξεις του).
Και... δεν έχω ιδιαίτερα πρόβλημα να απαντάω είτε σε εσένα, η οποιονδήποτε άλλο προσωπικά, αλλά δυσκολεύομαι αφάνταστα να κάνω διακρίσεις μεταξύ ανωνύμου και ανωνύμου. Δυστυχώς, η κρυστάλλινή μου σφαίρα έπεσε και έσπασε στον σεισμό του 1999, και καθώς τα είχα σπρώξει όλα στο Χρημστιστήριο, δεν είχα πρόχειρα ψιλά να αγοράσω μία καινούρια. Αν δεν θέλεις να εξισώνεσαι με τον κάθε ανώνυμο, πόσταρε με ένα ονοματάκι, οποιοδήποτε ονοματάκι. Και Μυτζιθρήκουλας να είναι, εμένα μου κάνει.

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Επι της διαδικασιας προς ολους τους καλοπροαιρετους ανωνυμους,ψευδωνυμους και επωνυμους.

Το θεμα μας κανονικα θα επρεπε να ειναι το ποιος λεει τι,και σε μια πιο περιτεχνη διατυπωση η οικοδομηση μιας ηλεκτρονικης ταυτοτητας οπου καθενας που γραφει εδω θα ξερει οτι οι αναγνωστες του θα μπορουν να συσχετισουν τα εκαστοτε γραφομενα μ'οτι εχει γραψει προηγουμενως.Ετσι επωνυμια και σταθερη ψευδωνυμια ειναι ισοδυναμες γι αυτο το blog.
Το να εγκαλει ενας ανωνυμος καποιον με δομημενη ταυτοτητα,και μαλιστα να επικαλειται στοιχεια που δεν εχουν δημοσιευθει εδω(δεν αφορουν λεγομενα του εγκαλουμενου δηλαδη) προφανως παραβιαζει την αρχη της ισης μεταχειρησης,καθως ο τελευταιος δεν μπορει ν'απαντησει αφου δεν γνωριζει τιποτα για τα παλιοτερα σχολια του εκαστοτε ανωνυμου,ουτε για την προσωπικοτητα του,ουτε για τον βιο και την πολιτεια του.Το μονο που εχει στην διαθεση του ειναι το εκαστοτε σχολιο.Τιποτα δεν εμποδιζει τον συγγραφεα ανωνυμων σχολιων να γραψει σε τελειως διαφορετικο τονο την αλλη μερα.Ετσι ομως δεν μπορει να γινει συζητηση..

Ανώνυμος είπε...

η μη συνέχεια ενός ανώνυμου δημιουργόντας ηλεκρονική ταυτότητα ! Άλλο πάλι και τούτο :) δίνει βάρος στο κάθε σχόλιο του γιατί έτσι το έχει επιλέγει όπως εγώ για παράδειγμα. Η μη συνέχεια των τοποθετήσεων του δεν δημιουργούν και παράδοση "πολιτικής" με την κακή έννοια στο blog, τέσπα κρίνεται ως προς το βάρος του εκάστοτε σχόλιου του όπως εξάλου και κάθε ψευδώνυμος ή επώνυμος .
Εδώ κρίνονται απόψεις, αν ήταν να κρίνονται ζωές ή στάσεις ζωής σε ένα blog θα είμασταν ή σε digital δικτατορία ή απλά γελοίοι.
Τώρα αν ένας επώνυμος μπαίνει επώνυμα, γιατί είναι προπονητής , συγγραφέας, διοργανωτής τουρνουά, φίλος του γάτου ή απλά επιλογή του είναι δικό του θέμα, και θα πρέπει να γνωρίζει ότι η "επωνυμία" έχει "κέρδη" έχει και "ζημίες"..
Και είναι τουλάχιστον αφελές να αντιμετωπίζονται τα ανώνυμα σχόλια λες και είναι τίποτα ροπμπότ από πίσω και όχι άνθρωποι, οι οποίοι μπορεί να είναι άνθρωποι με προσωπικότητα, σεμνοί και διάθεση να μην αυτοπροβάλονται ή ρουφιάνοι αυτό κρίνεται από την κατάθεση των απόψεων τους. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους "επώνυμους"
Και αφού ο γάτος έχει επιλέξει να προφυλάξει την δημοκρατικότητα του blog επιτρέποντας την ανωνυμία και όχι αφορίζοντας την θα πρέπει οι υπόλοιποι να το σεβαστούν αλλιώς υπάρχουν και αλλού πορτοκαλίες (κατά την γνώμη μου πάντα ).

Schrödinger's Cat είπε...

Το μόνο που έχω να παρακαλέσω είναι, όσο είναι δυνατόν, για να μην προκαλείται σύγχιση, να επιλέγουμε ένα ψευδώνυμο (to πεδίο όνομα/διεύθυνση url). Ας μην είναι το ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις, δεν πειράζει. Απλώς να μην γεμίζουμε μηνύματα με την ένδειξη "ανώνυμος" που προέρχονται από διαφορετικούς συγγραφείς. Για να γίνεται πιο εύκολα ο διάλογος. Δεν απαιτείται registration, δεν απαιτείται τίποτα, απλώς μια γραμμή με ένα ψευδώνυμο.

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Φυσικα και ο καθενας που θα το επιλεξει εχει δικαιωμα στην ανωνυμια.Ωστοσο συζητηση σε ισοτιμη βαση δεν μπορει να γινει με καποιον που κρινει τους αλλους με βαση την ταυτοτητα τους,οπως την εχει εκλαβει αυτος,ενω ο ιδιος προτιμα να μενει στο σκοταδι, και, αν η αντιπαραθεση παρει στραβο δρομο για τον ιδιο,ουτε γατα ουτε ζημια.

1+1=2 είπε...

Mιας και απαιτείται τα δικά μου σχόλια ήταν τα εξής:
"Εγώ θα ήθελα να εξειδικεύσω τα λεγόμενα του κ Κουρκουνάκη.Η αναφορά σε καταγωγές,υποτιθέμενες και μη με υποτιθέμενους και μη γονείς,όπως γίνεται τώρα και έχει ξαναγίνει στο blog είναι απαράδεκτη και αυτοί που ψάχνουν για καταγωγές είναι επικίνδυνοι.
Σημασία έχουν οι πράξεις και όχι η καταγωγή."

"Τώρα από που ν'αρχίσω και που να τελειώσω.Έχω την εντύπωση ότι ο PFREN υποτιμά την νοημοσύνη των αναγνωστών.Αναρωτιέμαι βέβαια τι σημαντικό έχει καταφέρει στη ζωή του,πέραν του να κερδίσει μερικούς αγώνες σκάκι.
2ο Το πρόβλημα στο Ισραήλ είναι το ίδιο με το πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη,αν μπορούμε βέβαια να το χαρακτηρίσουμε πρόβλημα.Οι μουσουλμάνοι γεννούν με μεγαλύτερο ρυθμό από τους δυτικούς.Βέβαια οι Ισραηλινοί βρήκαν την εύκολη λύση,δολοφονούν για να κρατήσουν τις ισορροπίες.Θα τους δώσουν στο τέλος και ένα κομματάκι γης να είναι και ευχαριστημένοι.
3ον Έχουν βέβαια και τις πλάτες να το κάνουν.Βρήκαν μερικούς χρηματοδότες της ομογένειας τους,πως αλλιώς 5 μιλιόνια σε μια έρημο θα είχαν βιομηχανία,έχουν και ένα λόμπι να τους υποστηρίζει με διάφορους τρόπους.
Τώρα τι να συνεχίσω,το τι συμβαίνει είναι προφανές και αυτά που μας αναφέρει ο κάθε τυχαίος PFREN είναι φούμαρα."

ll είπε...

οχι οτι εχει καμια σημασια-αλλα καμια-, αλλά ξερετε ολοι οτι στον κοσμο υπάρχουν, εκτος απο μας τους περιουσιους ελληνες χ.ο. άλλα 6 και κατι δις άνθρωποι, με ξενικα ή περιεργα επώνυμα. δεν σημαινει οτι ολοι είναι εβραιοι, ετσι; το λεω επιδη πολυ σίγουροι φαινεστε μερικοι για το... θρησκευμα του σπιτονοκοκύρη...

Schrödinger's Cat είπε...

@ll σιγά μην έχω θρήσκευμα:)

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Αγαπητέ επιτέλους επώνυμε 1+1=2, πιθανόν αγνοείτε ότι Ισραηλίτες και Παλαιστίνιοι είναι ομοεθνείς, συμβίωναν αρμονικότατα μέχρι το 1890 (τουλάχιστον), και ότι το πρόβλημα αρχισε να παίρνει σάρκα και οστά κάπου εκεί στο 1900, με την ίδρυση του Jewish Colonial Trust (η σημερινή Εθνική Τράπεζα του Ισραήλ, πληροφοριακά), και με μοναδικό ΑΡΧΙΚΟ σκοπό να εξυπηρετήσει τα Βρετανικά αποικιοκρατικά συμφέροντα.
Πηγαίντε διαβάστε λιγουλάκι, και μετά ελάτε να συζητήσουμε λίγα φούμαρα ακόμη.

ll είπε...

Schrödinger's Cat, ε γι αυτο εβαλα 2-3 τελιτσες πίσω. δηλαδη και ναχες ποιος νοιαζεται, μονο κατι μικρονοϊκοί.

1+1=2 είπε...

κύριε PFREN,μπορείτε να μας διαφωτίσετε τότε εσείς,με συγκεκριμένες πηγές.
Πιστεύω καταλαβαίνω τι εννοείτε βέβαια,αλλά μικρή σημασία έχει πως ξεκίνησε και εξελίχθηκε μια κατάσταση και από ποιους υποκινήθηκαν καταστάσεις,σε σχέση με την παρούσα κατάσταση.
Να επισημάνω επίσης ότι το 1945,η κατάσταση άλλαξε άρδην στην περιοχή με τη δημιουργία ενός κράτος και τον μαζικό επαναπατρισμό,οπότε δεν υπάρχει καμιά σχέση με το 1900.Πχ φανταστείτε στην Αθήνα του 2050,από την μια μέρα στην άλλη να γυρίσουν 5.000.000 Τούρκοι που κάποτε το 1820,έμεναν εδώ ή φανταστείτε μια Σμύρνη όπου ξαφνικά θα γυρίσουν 5.000.000 έλληνες μετανάστες.
Τωρα πάλι να συζητάμε για ομοεθνείς και καταγωγές,ε δεν μπαίνω σε μια τέτοια συζήτηση.Αν όμως χρειαστεί να κάνω μια εξέταση DNA,για να μάθω αν είμαι μακρινός ξάδερφος του Περικλή,θα απευθυνθώ σ'εσάς.
Τώρα αν πιστεύετε ότι ισραηλινοί και παλαιστίνιοι μπορούν να συμβιώσουν ειρηνικά στο ίδιο κράτος,κοιτάξτε το νο 2 του πρωτελευταίου σχολίου μου και υποθέστε έναν παλαιστίνιο μουσουλμάνο πρωθυπουργό του κράτους του Ισραήλ.
Πράγμα που συνεπάγεται ότι οι Ισραηλινοί θα αρπάξουν ό,τι μπορούν περισσότερο,όπως ήδη κάνουν,βήμα με βήμα και στο τέλος θα διχοτομήσουν την περιοχή,δίνοντας και το κατιτίς στους άλλους.
Τέλος έψαξα το abravanel που επισήμανε προηγούμενος αναγνώστης και βρήκα αυτό το λιακοπουλέ site στο οποίο μάλλον αναφέρεται: http://abravanel.wordpress.com/.
Χωρίς σχόλια

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Κύριε 1+1=2, ναι, είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι ΜΠΟΡΟΥΝ να συνυπάρξουν αρμονικά. Μπορεί και να είμαι γραφικός- καλή ώρα σαν τον Daniel Barenboim (Εβραίος κορυφαίος αρχιμουσικός, που διαθέτει ΚΑΙ Παλασιτινιακή υπηκοότητα, έχει διατελέσει διευθυντής σπουδαίων μουσικών συνόλων όπου συνυπάρχουν αρμονικότατα Εβραίοι ΚΑΙ παλαιστίνιοι μουσικοί, και έγινε αποδιοπομπαίος τράγος στην χώρα του όταν πριν δέκα χρόνια τόλμησε να ανεβάσει Βάγκνερ), γραφικός σαν τον Eric Hobsbaum που σε κάθε ευκαιρία δήλωνε ότι η μοναδική λύση του προβλήματος είναι η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ, γραφικός σαν τον... να συνεχίσω, η βαριέστε;

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

και...να σας πω επίσης ότι το Abravanel μπορεί να αναφέρεται σε πολά πράγματα. Καλή ώρα τον Σεφαραδίτη θεσσαλονικιό αρχιμουσικό Maurice Abravanel, ο οποίος και αυτός (οποία σύμπτωσις...) ήταν επίσης υπέρμαχος της συμβίωσης των δύο λαών.
Τέλος, για την κοινή καταγωγή Εβραίων και Παλαιστινίων δεν χρειάζεται καμία γονιδιακή μελέτη. Αυτές τις έχουν ανάγκη οι Πλευριτωμένοι.

1+1=2 είπε...

Κύριε PFREN οι καλές δικές σας προθέσεις είναι κάτι το σπάνιο,ακόμη και μεταξύ των ισραηλινών.
Πείτε αυτά και στους ελληνάρες που έκαιγαν τους αλβανούς μετά τον ποδοσφαιρικό τελικό του 2004,στους UCKαδες που πουλούσαν όργανα των σέρβων,τους σκοπιανούς με τα αστέρια της βεργίνας κλπ κλπ.
Για τα φυλετικά μπορώ να σας υπενθυμίσω ότι όλοι μαύροι,κίτρινοι και άσπροι είμαστε homo sapiens,συγγενείς.
Το ότι είμαι έλληνας δεν σημαίνει ότι είμαι εγγονός του Περικλή,είναι το ότι μιλάω ελληνικά και όχι κινέζικα,μένω δίπλα στην Ακρόπολη καταλαβαίνω,λέμε τώρα, τις επιγραφές των αρχαίων τάφων και 1002 άλλα πραγματάκια.Αλλά αυτό είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα.
Για το abravanel είναι το πρώτο που μου έβγαλε στο google,δεν ξέρω που αναφέρεται ο αναγνώστης,γι'αυτό έγραψα μάλλον,υποθέτω όμως όχι σε όνομα,διότι το a ήταν μικρό.
Καληνύχτα.

abravanel-arafat είπε...

Παιδια καλα τα πατε, σε λιγο θα το λυσετε το 'μεσανατολικο'.

Gypaetos είπε...

Έχει χαθεί λίγο η μπάλα ή μου φαίνεται;
Πάντως (και αναφέρομαι σε προηγούμενο post) ας μη νομίζουν όσοι χρησιμοποιούν σταθερά ένα ψευδώνυμο (και έχουν ενημερώσει και τους φίλους τους σχετικά) ή τα αρχικά τους ότι όλοι ξέρουμε ποιοι είναι.
Συμφωνώ κι εγώ με την πρόταση να χρησιμοποιείται το ίδιο ψευδώνυμο προκειμένου να υπάρχει μια συνέχεια στα γραφόμενα.
Και επί της ουσίας: το κράτος του Ισραήλ προκαλεί συνεχώς και θα την βρει κάποια μέρα εκεί που δεν το περιμένει. Η ύβρις νομοτελειακά επιφέρει τη νέμεση...

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Αγαπητέ κύριε abravanel-arafat, το Μεσανατολικό θεωρώ σφόδρα πιθανό ότι δεν θα το λύσουμε, αλλά ποτέ δεν ξέρεις... Σίγουρα πάντως δεν πρόκειται να λύσουμε το δικό σας υπαρξιακό πρόβλημα (ίσως επειδή ποσώς μας ενδιαφέρει να το λύσουμε). Καλό σας εσπέρας.

abravanel-arafat είπε...

Αγαπητέ PFREN , δεν έχω κανένα υπαρξιακό πρόβλημα, μόνο ένα μικρό ρευστότητας . Αν περισσεύει κάνα φραγγάκι….καλοδεχούμενο. Αλλά επειδή σε ‘κόβω’ μάλλον για ‘τσιφούτη’ τουλάχιστον δώσε μου το δικαίωμα στην ειρωνεία …και σε μένα το μυρμηγκάκι.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Αν περισσεύει κανένα φραγκάκι... Χμμ, επί του παρόντος το κόβω χλωμό, αλλά αν ο Φίλιππας μου δώσει αυτά που μου υποσχέθηκε για να το παίξω κολαούζος στο μπλογκ του, ε, τότε, όλο και κάτι θα περισσεύσει και δι υμάς...

abravanel-arafat είπε...

Gracias maestro International de ajedrez Don Frenzon de Therra :-)

Ametanoitos είπε...

Ρε παιδιά, γιατί τόση ειρωνίά; Δεν είναι προφανές ότι η ειρηνική συμβίωση (γενικά) είναι η πιο αποδοτική και δίκαιη λύση; Μήπως δεν είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο δεν συμφέρει κάποιους και μια ζωή την πληρώνει ο κάθε λαός που στερείται ουσιώδους μόρφωσης και έχει μάθει να κρίνει από την καταγωγή, το χρώμα, τη γλώσσα κτλ; Δεν είναι να λυπάσαι κάτι ελληναράδες που θεωρούν το γένος μας ανώτερο όλων των άλλων; Και έστω ότι είναι, αυτό μας δίνει περισσότερα δικαιώματα ή υποχρεώσεις;

Η ουσία είναι μία: μας καθοδηγούν! Και γι αυτό ουτοπικές λύσεις όπως παγκόσμια ειρήνη κτλ είναι μόνο όνειρα, χωρίς να σημαίνει πως δεν πρέπει να κάνουμε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. ΟΚ, τώρα το Ισραήλ φταίει, αλλά όταν γίνονται οι Παλαιστίνιοι ζωντανές βόμβες φταίνε και αυτοί. Ας βρούμε λοιπόν μια ζυγαριά, εμείς που είμαστε αμερόληπτοι, χωρίς πάθη και συμπάθειες, ειλικρινείς και ανώτεροι και ας ζυγίσουμε τους μεν και τους δε και να κρίνουμε το τι θα γράψει η ιστορία. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι η ύπαρξη του ανθρώπινου πόνου, η αδικία και τα σκατά που κάποιοι πάνε να βάλουν στο κεφάλι μας. Γίνεται να είμαστε όλοι φίλοι, να καταλάβουμε ότι είμαστε ίσοι (όλοι homo sapiens όπως ειπώθηκε παραπάνω) και να χαστουκίσουμε όποιον τολμήσει να μας πει ότι πρέπει να κάνουμε κακό στον δίπλα μας γιατί πριν από 2000 χρόνια έκλασε στη μούρη μας αυτός ο δίπλα μας και γι αυτό θα πρέπει να σφάξουμε τώρα τους απογόνους του; Ή γιατί ο δίπλα μας προσκυνά στην ανατολή κάθε, ξέρω γω, 8 ώρες ενώ εμείς προσκυνάμε φιλόντας μια εικόνα μια φορά κάθε κυριακή;

ΛΜΑΟ είπε...

Aν είχαν επικρατήσει παγκοσμίως τα καλβινιστικά διδάγματα του Λούθηρου και είχαν εξαφανιστεί Καθολικοί, (δήθεν) Ορθόδοξοι, Ισλαμιστές και Εβραίοι, θα λειτουργούσε καλύτερα ο κόσμος.

Για την διείσδυση των πρώην Σοβιετικών στο Ισραήλ που έχουν αλλάξει δραματικά τα δημογραφικά και εκλογικά δεδομένα, δεν υπάρχει κανένα σχόλιο;

To ότι το ίδιο έχει συμβεί και στην Κύπρο δεν απασχολεί κανέναν; O πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΚΟ πριν λίγες μέρες παντρεύτηκε την αγαπημένη του Ρόντικα Ντίνισουτς.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Κύριε ΛΜΑΟ, ίσως σας διαφεύγει το γεγονός ότι οι Βρετανοί που κάνανε σκορποχώρι Ινδία, Πακιστάν, Ιράν, και (σχεδόν) το σύνολο της Μέσης Ανατολής είναι Προτεστάντες.
Όσο για τον κο Καρογιάν, ήταν πράγματι εξαιρετικά αγενές από μέρους του να μην σας ρωτήσει αν εγκρίνετε την νύφη...

ΛΜΑΟ είπε...

Υποπτεύομαι οτι οι Βρετανοί αποικιοκράτες δεν είχαν και μεγάλη σχέση με τη θρησκεία. Με την ίδια λογική όμως οι Ιρλανδοί τρομοκράτες του IRA ήταν καθολικοί και οι μαχητές του Κολοκοτρώνη που εσφαξαν τα γυναικόπαιδα στην Τριπολιτσά ήταν Ορθόδοξοι!

Υποπτεύομαι επίσης οτι θα τρίζουν τα κόκκαλα του Τάσσου Παπαδόπουλου και του Σπύρου Κυπριανού που ο αρχηγός του κόμματός που δημιούργησαν παντρεύτηκε μια πρώην Σοβιετική μετανάστρια. Κάποιοι που σχολίαζαν τον εποικισμό της Βόρειας Κύπρου απο Τούρκους ίσως δεν έχουν πάρει χαμπάρι οτι στο κράτος της Κύπρου έχει σημειωθεί δημογραφική αλλοίωση άνευ προηγουμένου.

Ανώνυμος είπε...

Μια αλλοίωση δεν είναι ποτέ δημογραφική, είναι συνήθως εγκεφαλική...

Ανώνυμος είπε...

Ένα σχόλιο σε σχέση με την Κύπρο και το θέμα που εθίχθει από τον ΛΜΑΟ. Η Κύπρος από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν πάντα πολυπολιτισμική και πολυφυλετική /πολυσυλλεκτική χωρίς ΠΟΤΕ να χάσει την ελληνικότητα της. Έχουν περάσει από κει…. Πέρσες, Άραβες, Βενετσιάνοι, Οθωμανοί, Σταυροφόροι, Βρετανοί και άλλοι πολλοί, αλλά ‘δημογραφική αλλοίωση’ δεν επήλθε. Οι έλληνες δεν ‘ξετοπίζονται’ εύκολα! Ε δεν νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει με λίγους η πολλούς ‘πρώην σοβιετικούς μετανάστες’ που στο φινάλε είναι και ομόδοξοι (μιας και θίχθηκε το θρησκειολογικό…) και επιπλέον τονώνουν κάπως –πέρα από τα οικονομικά οφέλη- και το αίσθημα ασφάλειας των Κυπραίων . Κάτι που συχνά ξεχνούμε εμείς οι ‘ασφαλείς’ Ελλαδίτες είναι, το πώς είναι να χεις στα 500 μέτρα μακριά σου τον ‘επίβουλο’ γείτονα, κάτι που οι κυπραίοι ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ. Όπως δεν το ξεχνά και η Τουρκία όταν απέναντι βλέπουν εκτός από τη Γαλανόλευκη και την Ρώσικη τρικολόρ.
(Να προσθέσω απλώς ότι οι πανέξυπνοι Ελλαδίτες πολιτικοί, μεχρι πριν από δυο-τρια χρόνια δεν έδιναν καν βίζα στους Ρώσους τουρίστες για την Ελλάδα, τόσοοο ‘αητοί’ μιλάμε).

Μετοικος στο Κρεμλινο είπε...

Δε ξέρω εάν τέθηκε σε αυτή τη συζήτηση αλλά η Κύπρος απαγόρευσε στο στόλο των ακτιβιστων να δέσει σε Κυπριακά λιμάνια. Η κυπριακή κυβέρνηση συμφώνησε με το Ισραήλ για αυτό (και ανάλογες περιπτώσεις) και ως αντάλλαγμα πήρε τον τερματισμό πτήσεων ισραηλινών εμπορικών αεροπλάνων στα κατεχόμενα αεορδρόμια. Πολλοι Έλληνες που ήθελαν να μπουν στα πλοία δεν τα κατάφεραν γιατι η επιβίβαση ήταν δυνατή μόνο από πλοιάρια απο την κατεχόμενη Κύπρο.
H Κύπρος λοιπόν και σωστά κατά τη γνώμη μου προασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της ενάντια στην Τουρκική στρατιωτική κατοχή. Οι ακτιβιστές που καλά έκαναν και πήγαν στη Γάζα δε θα πρέπει να δοκιμάσουν να σπάσουν και την πράσινη γραμμή κάποτε...

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Τα κυριαρχικά της δικαιώματα υπερασπίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία, η τα επιχειρηματικά των ομίλων Louis και Δαυίδ- Λεβέντη;

Mετοικος στο Κρεμλινο είπε...

PFREN@

επιδη φαντάζομαι ότι συμφωνείς ότι ο ακτιβισμός είναι διεθνές κίνημα, αναρωτιέμαι ποιες οι ενέργειες έκαναν οι τουρκικές οργανώσεις για την καταπάτηση των δικαιωμάτων και την εθνική εκκαθάριση των κουρδων? ποιες ενέργειες έχουν κάνει κατά του στρατού κατοχής στην Κύπρο?
όσο για την Κυπριακή Κυβερνηση ρώτα το Χριστόφια γιατί έκανε διμερή συμφωνία αλληλουποστήριξης με το Ισραηλ.

Παρηγοριά στον άρρωστο είπε...

Με μερικούς τύπους εδω μέσα νιώθω τόσο συνέλληνας όσο με τον τελευταίο άνθρωπο στο τελευταίο άκρο της γης. Πρόκειται για ανθρωπάκια που έχουν άποψη όχι για το συμφέρον όλων των λαών αλλά για αυτό που νομίζουν δικό τους συμφέρον και το χειρότερο είναι ότι το πλασάρουν για να απενοχοποιούνται ως το συμφέρον όλων !
Ευτυχώς παρηγορίεμαι γιατί το ότι ποιό πιθανό είναι να είναι άνθρωποι που τίποτα δεν έχουν κάνει στη ζωή τους και απλά μπαίνουν εδώ για να θεραπεύονται και να νιώθουν σπουδαίοι μιλώντας σε ένα blog. Και λέω ελπίζω γιατί αν έχουν κάνει, το πιο πιθανό είναι να έχουν βλάψει συνανθρώπους τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, παρά να έχουν κάνει κάτι ωφέλιμο.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Μέτοικε στο Κρεμλίνο, αναφορικά με τις προθέσεις των Τούρκων, σαν καλά μας τα λέει ο Νίκος Δήμου στο καινούριο του μπλογκ (αν και πάρα πολλές φορές διαφωνώ με τις θέσεις του, εδώ επικροτώ).
http://doncat.blogspot.com/

ll είπε...

Ειλικρινα απορω.. Ο Νικος Δήμου δεν καταλαβαίνει οτι οταν γραφει πως οι Εβραιοι ειναι εξυπνοι υιοθετει αηδιαστικες φυλετικες θεωριες, ακριβως σα να εγραφε οτι οι Εβραιοι ειναι πχ ηλιθιοι;

Μετοικος στο Κρεμλίνο είπε...

Οι γενικεύσεις κατά ή υπερ λαών-καταγωγών είναι ηλιθιες και επικίνδυνες πράξεις είτε αφορουν εβραίους, είτε τουρκους είτε έλληνες. Απο κει και πέρα το να εμφανίζεται το τουρκικό κράτος ως υπερασπιστής των πολιτικών ελευθεριών, των ανθρωπινων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου είναι αστείο και το μόνο που εξυπηρετεί είναι την επεκτατική του ιμπεριαλιστική του πολιτική στην περιοχή. Υποστηρίζουμε τον απελευθερωτικό αγώνα των Παλαιστινίων αλλα και των κουρδων. Καταγγέλουμε τον εποικισμό των παλαστινιακών περιοχών αλλά και της Κύπρου.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Ομιλείτε για τον "εποικισμό" του Βόρειου τμήματος της Κύπρου με υπηρετικό προσωπικό από την Ανατολία, η τον "εποικισμό" του Νότιου τμήματος του νησιού με συν-Κοινοπολιτειακό υπηρετικό προσωπικό από την Σρι Λάνκα;
Μάλιστα έχει υποπέσει στην αντίληψή μου και εποικισμός του Νότιου τμήματος του νησιού από (πάμφθηνους) Τουρκοκύπριους εργάτες, οι οποίοι αμείβονται εκεί καλύτερα από ότι στο Βόρειο τμήμα.
Μπορείτε να γίνετε σαφέστερος σε ποιον "εποικισμό" αναφέρεσθε;

Μετοικος στο Κρεμλινο είπε...

Oμιλω για τον εποικισμο με 80.000 από την Ανατολια οι οποίοι ψηφίζουν στην κατεχόμενη Κύπρο και είναι οι πλέον αδιάλλακτοι καθως έχουν επικοίσει τα σπίτια κυπρίων πολιτων. Ομιλω για τον επικοισμό 50.000 στατιωτων κατοχής(του ερντογαν σήμερα. Ομιλώ για τις αποζημιώσεις και αποκατατάσεις που οφείλει το κράτος του Ερντογαν στους χιλιαδες νεκρούς και αγνοουμένους. σας καλυψα?

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

θα γνωρίζετε τότε ότι οι Ανατολίτες ψηφίζουν μεν στα κατεχόμενα, αλλά δεν έχουν ίσες απολαβές και δικαιώματα με τους Τουρκοκύπριους (φυσικά αυτό ισχύει και για τους Σριλανκανούς και Ινδούς που έχουν κατακλύσει το υπόλοιπο νησί). Δεν υπάρχει συνεπώς αντιστοιχία με τον εποικισμό του ισραήλ από Ρωσοεβραίους, οι οποίοι εξ αρχής έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους "γηγενείς" Εβραίους. Ο λόγος των "εποικισμών" στην Κύπρο είναι καθαρά οικονομικός, και όχι για να αλλοιωθεί κάτι δημογραφικά- εξάλλου κανείς (σχεδόν) δεν έχει αναγνωρίσει το Τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος για να μπορέσει κανείς να μιλήσει για δημογραφική αλλοίωση. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι Τουρκοκύπριοι καθόλου δεν συμπαθούν τους Ανατολίτες, αλλά δεδομένου ότι μαζί με τους Ανατολίτες έρχονται και παχυλότατα πακετάκια με φρέσκο χρήμα από την Τουρκία, ποιούν την νήσσα και αυτοί...
Εξάλλου, οι φθηνοί εργάτες από την Ανατολία εξυπηρετούν αφάνταστα και το Ελληνοκυπριακό επιχειρηματικό λόμπι. Μήπως γνωρίζετε πόσα τουριστικά φιλέτα στο βόρειο τμήμα του νησιού ελέγχονται απόλυτα από εταιρίες Ελληνοκυπριακών συμφερόντων; Ψάξτε το, και πραγματικά θα εκπλαγείτε...

Μετοικος στο Κρεμλινο είπε...

PFREN@

Ενδιαφέροντα στοιχεία αλλά
δε καταλαβαίνω τη σημασία των επιχειρημάτων σας. Υπάρχει ζυγαριά αδικίας για να μετρήσουμε ποιος εποικεί, καταπατεί ή δολοφονεί περισσότερο?

Εαν ο "καλός" Ερντογαν το κράτος και ο στρατός του αποφάσισαν να γίνουν κήρυκες του διεθνούς δικαίου δεν έχουν παρά να το εφαρμόσουν!

Αποχώρηση στρατού κατοχής άπό την Κύπρο, αποζημιώσεις στους μαζικά δολοφονηθέντες πολίτες,σεβασμός των στοιχειωδών δικαιωμάτων των κουρδων, προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της χάγης για το Αγαίο, μη ανάμιξη στα εσωτερικά άλλων χωρών κλπ

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Προφανέστατα και συμφωνώ απόλυτα σε όλα αυτά που απαιτείτε (η μάλλον, επιδεικνύετε) στο προηγούμενό σας ποστ. Ωστόσο, δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν, διότι παρότι αυτονότητα, θεμιτά και απολύτως δίκαια, ξινίζουν τον πατσά που τρώνε οι κάθε λογής και κλίκας φαλακροκόρακες. Μέσα σε αυτούς βάζω και τον "Ισλαμιστή- εκσυγχρονιστή" Ερντογάν, και τον αριστερό οβ δι μπόττομ Χριστόφια, και τον δίγλωσσο τάχαμου ιδεολόγο Ταλάτ, και γενικώς οποιονδήποτε υποστηρίζει με πάθος μία "θέση ζωής", παρεκτός αν βρει καλή τιμή για μία εναλλακτική θέση ζωής που θα του υποδείξουν, και φυσικά θα τον προπληρώσουν για να την υποστηρίξει.

Ανώνυμος είπε...

Ένα ένδιαφέρον άρθρο: http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4292:pax-turca&catid=86:allou-ki-allou&Itemid=138

Στράτος Γρίβας

Mετοικος στο Κρεμλίνο είπε...

Νομίζω ότι αυτό το αρθρο, θα βοηθήσει όλους να κατανοήσουν την Κυπριακή θέση. Ο Ερντογαν απειλει ήδη να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή για να "συνοδεύσουν" τις οργανώσεις του και να αναφλέξει την περιοχή. Το τουρκικό κράτος δεν αντέχει χωρίς εντάσεις και στρατιωτικές επιδείξεις. Ελπίζω ότι στο τέλος όλης αυτής της ιστορίας να ελευθερωθεί η Κύπρος απο τα στρατεύματα κατοχής.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

ΔΕΝ υπάρχει Κυπριακή θέση αγαπητέ. Ουδέποτε υπήρξε,τα τελευταία 25 χρόνια (και δη επί διακυβέρνησης Χριστόφια-Παπαδόπουλου). Και δεν υπάρχει θέση, επειδή τα συμφέροντα του επιχειρηματικού λόμπι της Κύπρου είναι... να μην υπάρχει θέση (και άποψη). ΤΟΣΟ δύσκολο σας είναι να το καταλάβετε;

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Αν ρίξετε μία ματιά στο σημερινό φύλλο της Hurriyet (που βέβαια δεν είναι και η πιο σοβαρή τούρκικη εφημερίδα), θα δείτε εννιά φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στο πλοίο που έγινε το μακελιό, και οι οποίρες δείχνουν ότι οι τούρκοι ακτιβιστές δεν ήταν και πολύ φρόνιμα παιδάκια...
Κατά τα άλλα, αγνοώ από ποιον και με ποιο αντίτιμο προμηθεύτηκε η τούρκικη φυλλάδα τις φωτό.

Ανώνυμος είπε...

Πως το βλέπουμε ; Βάλε καμία παραπομπή .

ΛΜΑΟ είπε...

Αφού σας ενδιαφέρει τόσο πολύ το Κυπριακό ζήτημα, να πάτε μερικοί άσχετοι απο εσάς να μάθετε πότε δημιουργήθηκε η πράσινη γραμμή στην Κύπρο και κυρίως γιατί. Πληροφοριακά, χαράχτηκε το 1963 και όχι το 1974 όπως νομίζουν σχεδόν όλοι.

Κατά τα άλλα είχε "πλάκα" και δημιούργησε αμηχανία στους εθνικιστές του καναπέ η δολοφονία των 9 Τούρκων ακτιβιστών απο Ισραηλινούς στατιώτες.

Πραγματική πλάκα έχει όμως οτι η Κύπρος με πρόεδρο τον μετριοπαθή κομμουνιστή Χριστόφια έχει ανώτατη φορολογία 20% ενώ η καπιταλιστική Ελλάδα εχει 45% + έκτατες εισφορές. Η έδρα της Μαρφίν είναι στην Κύπρο, ως γνωστόν.

Ακόμη περισσότερη πλάκα έχει το γεγονός ότι η Κύπρος έχει το μεγαλύτερο ποσοστό γάμων μεταξύ γηγενών και μεταναστών στην Ευρώπη. Αυτή η κατάσταση ίσως να μην αρέσει στις Κύπριες αλλά είναι πάντα καλό όταν υπάρχουν περισσότερες επιλογές!

Τέλος, αν οι επιχειρηματίες έκαναν ότι ήθελαν, θα έβρισκαν ενα πρόσχημα να κλείσουν τα σύνορα για να μην γίνεται οικονομική μετάγγιση προς τα Βόρεια. Εγω προσωπικά δυσκολεύομαι να πιστέψω οτι τα καζίνα, τα ξενοδοχεία και οι χώροι αναψυχής στα κατεχόμενα είναι υπό τον πλήρη έλεγχο των Ελληνοκυπρίων. Ας μην υπερβάλουμε.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Κύριε ανώνυμε: Ο γκούγκλης είναι ένας πολύ καλός φίλος του ανθρώπου. Εν πάσει περιπτώσει, εδώ είναι το λινκ:
http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/GaleriDetay.aspx?cid=36575&p=7&rid=2

ΛΜΑΟ είπε...

Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε κάποιους εξυπνάκηδες που δεν τα θυμούνται όλα, ότι το 2003 Τούρκοι ισλαμιστές βομβιστές αυτοκτονίας ανατινάχτηκαν στις 2 κεντρικότερες συναγωγές της Κωνσταντινούπολης σκοτώνοντας πάνω απο 20 Εβραίους στο θρήσκευμα. Λίγο αργότερα έβαλαν βόμβες στο Βρετανικό προξενείο και σε υποκατάστημα της HSBC. Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα, ούνα νοοτροπία με τους γείτονες Έλληνες!

Οι Εβραίοι δεν ξεχνούν. Όταν άλλαξαν οι εκλογικές ισορροπίες με την διείσδηση των Ρωσοεβραίων εθνικιστών στο Ισραήλ, πήραν εκδίκηση στην πρώτη ευκαιρία.

Κατά τα άλλα, όσοι πιστεύουν ότι τα ξενοδοχεία στα κατεχόμενα ανήκουν σε Ελληνοκυπριακές εταιρείες ας το αποδείξουν. Αλλιώς ας συνεχίσουν τον ύπνο τους.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

http://www.xak.com/gmain/newsshow.asp?id=77180

Η λίστα της Κυπριακής Κυβέρνησης στην οποία αναφέρονται (σχεδόν) όλα τα ξενοδοχεία στα κατεχόμενα που ανήκουν σε Ελληνοκύπριους:
http://www.mfa.gov.cy/mfa/mfa2006.nsf/All/7BE87D2FAC0E38CDC225731300300867/$file/Hotels%20ownership%20status%20occupied%20area%20JAN%202008%20final%20doc.pdf?OpenElement

Κύριε ΛΜΑΟ, να σας τα τυλίξουμε πακέτο, η δεν θα τα πάρετε όλα;

Μετοικος στο Κρεμλινο είπε...

@Prfen,

H λιστα που δίνεις αφορά καταπατημένες εκτάσεις και ξενοδοχεία από τα στρατεύματα κατοχής του Ερντογαν(σήμερα).Ανήκουν παρανόμως στο Τουρκικό κράτος και τα στρατεύματα του. Aλλά είπαμε ο Ερντογάν και οι οργανώσεις που χρηματοδοτεί μάχονται για το διεθνές δικαιο.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Φυσικά και δεν ανήκουν στο Τουρκικό κράτος, ούτε και νομικά επιτρέπεται η αλλαγή χρήσης τους, η η πώλησή τους.
Αλλά εδώ υπάρχουν και ορισμένοι Ελληνοκύπριοι επιχειρηματίες που δεν κωλύονται να παραδεχθούν και δημόσια τις επενδύσεις τους στα κατεχόμενα (για παράδειγμα ο κος Στέλιος Χατζηιωάννου της EasyJet, ενώ οι έμμεσες επενδύσεις μέσω Ρωσικών η Εβραϊκών funds είναι κοινό μυστικό...
Στα ελληνοκυπριακά ξενοδοχεία, θα βρείτε και διαφημιστικά φυλλάδια για ξενοδοχεία στα κατεχχόμενα. Μάλιστα, ένα τέτοιο "παράπεσε" πριν τρία χρόνια στην τσάντα του τότε υπουργού τουρισμού κ. Σπηλιωτόπουλου, και όταν το εμφάνισε σε διεθνές συνέδριο στο Λονδίνο, έγινε το έλα να δεις...