Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010

Μεσογειακό Ράπιντ φέτος στον «Ίκαρο»Οι ποικίλες εκδηλώσεις που συνοδεύουν κάθε καλοκαίρι το διεθνές όπεν της Ικαρίας προσδίδουν ξεχωριστό χρώμα και μεγαλώνουν το ήδη αυξημένο ενδιαφέρον. Στα 33 χρόνια του θεσμού έχουν εφαρμοστεί όλες οι δοκιμασμένες παράλληλες εκδηλώσεις (ατομικά και ομαδικά τουρνουά γρήγορου σκακιού, υπαίθριες επιδείξεις σιμουλτανέ, σεμινάρια, διαλέξεις κ.ά.), ενώ ορισμένες έγραψαν την δική τους ιστορία: όταν έγινε για πρώτη φορά το ομαδικό μπλάιντ (τυφλό σκάκι), στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, με αντιπροσωπευτικές ομάδες ξένων ομοσπονδιών, χαρακτηρίστηκε από τον τύπο της εποχής ως παγκόσμια πρωτοτυπία!

Φέτος το εγχείρημα των παραλλήλων εκδηλώσεων είναι πολύ φιλόδοξο: Στο μέσον περίπου του Ανοιχτού Διεθνούς Πρωταθλήματος Αιγαίου και συγκεκριμένα στις 17 Ιουλίου, ημέρα που εορτάζεται η επέτειος της Απελευθέρωσης της Ικαρίας, θα πραγματοποιηθεί το 1ο Ομαδικό Μεσογειακό Ράπιντ, με συμμετοχή τετραμελών ομάδων από χώρες της Μεσογείου.

Θα δοθούν χρηματικά βραβεία στις 4 πρώτες ομάδες και μετάλλια στους παίκτες της πρώτης ελληνικής ομάδας ανά γεωγραφική περιοχή (Ένωση, Τοπική Επιτροπή), της πρώτης ομάδας γυναικών, της πρώτης ομάδας κάτω των 20 ετών, κάτω των 16 ετών και κάτω των 12 ετών.

Το κόστος συμμετοχής στους αγώνες της Ικαρίας ήταν και παραμένει χαμηλό. Ειδικά φέτος, για τα μέλη των ομάδων που θα αγωνιστούν στο 1ο Μεσογειακό Ομαδικό Τουρνουά Ράπιντ, καθώς και στο Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου (13-21 Ιουλίου), προβλέπονται επιπλέον εκπτώσεις. Συγκεκριμένα, κάθε μέλος τεραμελούς ομάδας καλείται να συμβάλει στο συνολικό κόστος φιλοξενίας του (9 διανυκτερεύσεις, καθημερινές μετακινήσεις με πούλμαν, απαλλαγή από παράβολο συμμετοχής) με το ποσόν των 200 ευρώ, το οποίο είναι ουσιαστικά επιδοτούμενο.

Επιπλέον, η ναυτιλιακή εταιρεία Hellenic Seaways (http://www.hellenicseaways.gr/index.asp?a_id=80 ), η οποία στηρίζει τις Διεθνείς Σκακιστικές Εκδηλώσεις «Ίκαρος», προσφέρει έκπτωση 50% στα εισιτήρια μετάβασης και επιστροφής (Πειραιάς – Ικαρία – Πειραιάς) κάθε σκακιστή και σκακίστριας.

Αναλυτικά στοιχεία για τις φετινές εκδηλώσεις, καθώς και ιστορικά στοιχεία των διοργανώσεων «Ίκαρος» έχουν αναρτηθεί στο σάιτ: http://www.chess.gr/ikaros/2010/announ2010gr.html . Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 6947-829772 (κ. Δημήτρης Καπαγιαννίδης), 6977-730286 (κ. Άντζελα Σιάκα) ή μπορούν να στείλουν e-mail στη διεύθυνση: ikaroschess@gmail.com

4 σχόλια:

Schrödinger's Cat είπε...

Ένας νέος χώρος στο διαδίκτυο προσφέρει πληροφορίες για το Διεθνές Σκακιστικό Φεστιβάλ «Ίκαρος» και είναι έτοιμος να δεχθεί σχετικά σχόλια. Πρόκειται για το μπλογκ του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας, στη διεύθυνση http://ikariachess.blogspot.com/, το οποίο μαζί με το γνωστό σάιτ http://www.chess.gr/ikaros/2010/announ2010gr.html, θα αποτελούν τα κύρια εκφραστικά μέσα της διοργάνωσης.

Στο μπλογκ, εκτός από τις προκηρύξεις (σε 5 γλώσσες), έχει αναρτηθεί αφιέρωμα στις εκδηλώσεις 1989-1990 (με αδημοσίευτο φωτογραφικό υλικό) και τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν συνεργασίες φίλων του ικαριακού σκακιού.

Οι εκδηλώσεις «Ίκαρος», οι οποίες συμπληρώνουν 33 χρόνια διαρκούς παρουσίας, θα διεξαχθούν από 13 μέχρι 21 Ιουλίου στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου.

Περισσότερες πληροφορίες από τον Δημήτρη Καπαγιαννίδη (τηλ. 6947-829772), την Άντζελα Σιάκα (6977-730286) ή μέσω του e-mail: ikaroschess@gmail.com.

trandism είπε...

Μακάρι να συνεχιστούν τα αφιερώματα αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για το blog του ΣΟ Ικαρίας!

Ανώνυμος είπε...

Και απο εμένα πολλα πολλα συγχαρητήρια για το blog του ΣΟ ΙΚΑΡΙΑΣ!!!!Είναι απο τα καλύτερα blog που έχω δει μέχρι τωρα.Μπράβο σας!