Σάββατο 25 Αυγούστου 2007

Πρωτοφανής καταστροφή


«Μαύρη Παρασκευή» για την Ελλάδα η 24η Αυγούστου 2007. Παρόμοια τραγωδία με τον πρωτοφανή αριθμό των νεκρών (έχουν καταγραφεί 37 ως σήμερα το πρωί) και το μπαράζ των καταστροφικών πυρκαγιών, ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο, δεν έχει ξαναζήσει η χώρα μας. Οι αιτίες, για μια ακόμη φορά, οι ίδιες. Οι θυελλώδεις άνεμοι και βέβαια το χέρι των εμπρηστών. Μιά κοινωνία σε παραίτηση, που έχει εναποθέσει κάθε ευθύνη της σε ένα παρασιτικό κράτος, που καταγγέλει και επαιτεί από το ίδιο αυτό κράτος, με τοπικούς άρχοντες καρικατούρες να αναζητούν ευθύνες στο ίδιο αυτό κράτος που τους αναπαράγει στον ατροφικό θεσμό τους. Ένας πρωθυπουργός και ένας αρχηγός της αντιπολίτευσης που οι καιρικές συνθήκες δεν τους επέτρεψαν αρχικά να προσγειωθούν, αλλά το φιλότιμό τους, τους επέτρεψε να απολαύσουν το χειροκρότημα από 15 μαλάκες, στο τέλος των «δηλώσεων συντριβής».
Το skakistiko.blogspot.com, ως blog ειδικής θεματολογίας, δεν θα ανανεωθεί με σκακιστικά posts για 2-3 ημέρες, γιατί ναι μεν πάντα η ζωή συνεχίζεται, αλλά κανείς μας δεν ζει σε έναν γυάλινο αποστειρωμένο κόσμο που βγήκε χαρούμενη εκδρομή στη (καμμένη) φύση, περπατά στα ανθρώπινα αποκαϊδια και διατηρεί τη διάθεση να σφυρίζει αμέριμνα...

11 σχόλια:

_ είπε...

40 νεκροί σήμερα το πρωί. Αυτό ήταν το πιο τραγικό καλοκαίρι των τελευταίων ετών πιστεύω. Ελπίζω τουλάχιστον οι συνειδήσεις μερικών να έπαθαν ένα σοκ έστω κι αργά.

Ανώνυμος είπε...

Σε Ηλεία και Μεσσηνία, συγκινητική η συμμετοχή οικονομικών μεταναστών στη μαχη με τις φλόγες. Σε έναν τόπο που τους εκμεταλεύτηκε, τους φέρθηκε ρατσιστικά και τους έβγαλε στο περιθώριο, εκείνοι έδειξαν την ποιότητά τους.

Ανώνυμος είπε...

Η εξαιρετική φωτογραφία είναι από τα tanea.gr

Schrödinger's Cat είπε...

Ο καλός φίλος του blog Μιχάλης Σιγούρος, που μένει στον Πύργο της Ηλείας, μου έστειλε μία φωτογραφία από το μπαλκόνι του σπιτιού του, μέρα μεσημέρι, όπου ο ουρανός έχει κρυφτεί από τον καπνό δημιουργώντας ένα απόκοσμο τοπίο μέσα στην ίδια την πόλη...
http://chessblogger.googlepages.com/P8250271.JPG

Ανώνυμος είπε...

Τρείς ημέρες τώρα και η κατάσταση δεν δείχνει να βελτιώνεται. Το Ελληνικό κράτος σε όλο του το μεγαλείο.

Ανώνυμος είπε...

Δείτε την κεντρική σελίδα του http://www.patrachess.gr το οποίο είναι και site της δοκιμαζόμενης Πελοποννήσου με ένα γραφικό της φλεγόμενης Ελλάδας και αναφορά στο skakistiko blog.

Ανώνυμος είπε...

64

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,

όσο καλή μπορεί να είναι μία τέτοια μέρα. Μια μέρα με 60+ νεκρούς, εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμμένης γης και τον πόνο να ξεχειλίζει.
Είμαι, όπως και οι περισσότεροι θέλω να πιστεύω, απογοητευμένος στενοχωρημένος και εκνευρισμένος.

Είμαι εκνευρισμένος και απογοητευμένος με τους πολιτικούς μας γιατί αντί να βρουν λύση όπως επιβάλλεται, κάθονται και ρίχνουν ευθύνες στους κυβερνώντες ότι δεν μπορούν να συντονίσουν και να προβλέψουν τέτοιες καταστάσεις και οι κυβερνώντες ανταπαντούν ότι όλα πήγαν καλά, όσο καλά ήταν δυνατόν να πάνε, και ότι και οι άλλοι δεν θα κάνανε τίποτα διαφορετικό από αυτούς...

Είναι αυτό το ζήτημα; Είναι αυτό που μετράει τέτοιες ώρες; Αντί να ενωθείτε και να προσπαθήσετε όλοι μαζί να συντονιστείτε και να βρείτε μία λύση κάθεστε και προσπαθείτε να βγείτε κερδισμένοι με μόνο στόχο την καρέκλα. Να θυμίσω μόνο σε αυτούς τους "τύπους" ότι οι άλλοι είμαστε εμείς, εμείς που τους πληρώνουμε, εμείς που τους ψηφίζουμε, εμείς που μας φτύνουν και μας θυσιάζουν στο βωμό του κέρδους και της καρέκλας. Και είμαστε εμείς γιατί αυτοί δεν είναι ικανοί να είναι οι άλλοι αφού αυτοί είναι ίδιοι, δεν έχουν καμία διαφορά σε όποιο κόμμα και αν βρίσκονται. Δεν περιμένω τίποτα καλύτερο από αυτούς. Στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία, στη χώρα που δόθηκε ο ορισμός του πολίτη σε αυτή τη χώρα οι επικεφαλείς είναι ιδιώτες, ναι ιδιώτες γιατί αυτή η χώρα έδωσε κι αυτόν τον ορισμό...

Είμαι εκνευρισμένος και απογοητευμένος με τους ανθρώπους που λένε ότι η ζωή συνεχίζεται. Να τους θυμίσω ότι για κάποιους δεν ισχύει αυτό και επίσης να επισημάνω ότι κι αυτοί είχαν όνειρα και κάποιοι από αυτούς, που πλέον δεν είναι κοντά μας, μπορεί, λόγω ηλικίας, να μην είχαν προλάβει να κάνουν. Η ζωή συνεχίζεται αλλά θέλει και λίγη βοήθεια από εμάς για να προχωρήσει και να φτάσει σε ένα επίπεδο που θα μας άρεσε να είναι. Με το να λέμε η ζωή συνεχίζεται και να είμαστε παθητικοί παρατηρητές των τεκταινόμενων δεν βοηθάμε κανένα, αυτός ο ωχαδερφισμός και το τι μπορώ να κάνω εγώ είναι που μας σκοτώνει. Κάτι μπορούμε να κάνουμε όλοι όσο μικρό κι αν είναι, είναι ένα θετικό σημείο αναφοράς. Αν παραμείνουμε αδιάφοροι παρατηρητές τότε ουσιαστικά βοηθάμε τη συνέχιση των ίδιων φαινομένων που μας συνθλίβουν σαν άτομα και υποστάσεις.

Για όποιους συνεχίζουν να λένε μετά από ότι έχει συμβεί αυτές τις μέρες, είτε ιθύνοντες είτε απλοί πολίτες, τι μπορώ να κάνω εγώ να τους πω ότι το ελάχιστο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να εξαφανιστούν και να μην ξανακουστεί ποτέ η φωνή τους πουθενά, μάλλον είναι και το πιο οικολογικό που θα μπορούσαν να κάνουν...

Ανώνυμος είπε...

σσσσσ........ο πρωθυπουργος ειναι στο μεγαρο μαξιμου και συσκεπτεται...
καντε ολοι ησυχια μην τον ενοχλησουμε για να σκεφτει............
ρε βλακα......σε 20 μερες εχουμε εκλογες.......παραιτησου τουλαχιστον τωρα......
εχε λιγη ευθιξια......εστω και τωρα.......θες να κυβερνησεις παλι??? ε οχι.....εχεις τοσο θρασος??? δεν μπορεις.....τα εκανες ολα σταχτη.........μας ειπες οτι φταινε οι εμπρηστες.........πως ξερεις οτι ειναι εμπρηστες?? εχεις σχεσεις μαζι τους?? εσυ δεν τους οπλισες το χερι με το αρθρο 24??

Ανώνυμος είπε...

σσσσσσ...αντι για ψηφοδελτιο μια χουφτα καρβουνο, στην καλπη...

Ανώνυμος είπε...

Βρισκόμαστε πλέον μποστά στην απόλυτη καταστροφή της χώρας μας ώστε είμαστε υποχρεωμένοι, ο καθένας από μας, να κάνουμε την αυτοκριτική μας αντί να βάλλουμε κατα πάσης φύσεως ορατούς και αόρατους εχθρούς. Και να λάβουμε επιτέλους τις ευθύνες μας. Όσοι νομίζουν ότι το καθήκον μας περιορίζεται στην ψήφο μας στις επόμενες εκλογές κάνουν μεγάλο λάθος. Μόνο η ριζική αλλαγή της νοοτροπίας όλων μπορεί να αναστρέψει την κατάσταση.

Να ανακτήσουμε τον σεβασμό προς τον εαυτό μας και τη χώρα μας και να καταλάβουμε επιτέλους πόσο ηλίθιο και αυτοκαταστρεπτικό είναι να είμαστε περήφανοι για τα ελαττώματά μας.

V