Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Πανεπιστημιάδα 2008


Ο Ανέστης Μιχαηλίδης του ΕΜΠ, 1ος νικητής του Πανελλήνιου Φοιτητικού Πρωταθλήματος 2008.

Διεξήχθη στα Ψαχνά Ευβοίας, από τις 3 έως τις 5 Μαρτίου 2008, το Πανελλήνιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα Σκάκι 2008. Την ευθύνη για τη διοργάνωση είχε, όπως κάθε χρόνο, η Επιτροπή Αθλητισμού Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης (Ε.Α.Τ.Ε) ενώ διοργανωτές ήταν το Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας και ο Δήμος Μεσσαπίων. Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδας “Παλαμήδης ο Ευβοεύς” η οποία ανέλαβε τις τεχνικές λεπτομέρειες της διοργάνωσης.
Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 76 σκακιστές από 20 ιδρύματα της χώρας. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες αγωνίστηκαν σε ένα κοινό γκρουπ με ελβετικό σύστημα 7 γύρων όπου εκτός των ατομικών βαθμολογιών για φοιτητές και φοιτήτριες υπολογιζόταν και η ομαδική βαθμολογία κάθε ιδρύματος με την άθροιση των τεσσάρων καλύτερων ατομικών αποτελεσμάτων (τρεις φοιτητές και μία φοιτήτρια).

Νικητής και Πρωταθλητής για το 2008 αναδείχτηκε ο Ανέστης Μιχαηλίδης με 7 βαθμούς σε 7 αγώνες . Ο σκακιστής από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αν και πέρασε μερικές δύσκολες στιγμές κατάφερε να επικρατήσει επί όλων των αντιπάλων του και να κατακτήσει έτσι την πρωτιά με απόλυτο σκορ. Δεύτερος αναδείχτηκε ο Πρωταθλητής Ελλάδας Ανδρών για το 2007 Γιάννης Παπαδόπουλος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Αν και ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, μια αναπάντεχη ήττα στο 4ο γύρο από τον Μανώλη Παντελιά (έχασε από πτώση σημαίας αφού ξέχασε το χρονόμετρό του!) και τα “καπρίτσια” του ελβετικού συστήματος, που δεν τον έφεραν αντιμέτωπο με τον Μιχαηλίδη, στέρησαν από το Θεσσαλονικιό σκακιστή τη δυνατότητα να διεκδικήσει την πρώτη θέση. Η τρίτη θέση στην ατομική κατάταξη πήγε επίσης στη Θεσσαλονίκη αφού την κατέλαβε ο Βασίλης Χαρατσίδης φοιτητής κι αυτός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η Άννα-Μαρία Στεφανίδη του Παντείου Πανεπιστημίου , 1η φοιτήτρια.

Στην κατηγορία των φοιτητριών πρώτη αναδείχθηκε η Άννα-Μαρία Στεφανίδη από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών με 5 βαθμούς ενώ τις δύο επόμενες θέσεις κατέλαβαν η Κυριακή Γκουτιούδη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (επίσης με 5 βαθμούς αλλά με χειρότερα κριτήρια ισοβαθμίας από τη Στεφανίδη) και η Ελένη Στούμπου από το Τ.Ε.Ι. Αθήνας (4,5 βαθμοί).
Στην ομαδική βαθμολογία την πρώτη θέση κατέλαβε δίκαια και καθαρά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Παπαδόπουλος, Χαρατσίδης, Γκουτιούδη Κ., Λαζαρίδης, Γκουτιούδη Ε.) που συγκέντρωσε 21 βαθμούς. Δεύτερο το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (19,5 βαθμοί – Πατριαρχέας, Παπαδάκης, Πανταζόπουλος, Βαρβαδούκας, Ανδρικοπούλου, Κάππος) που συνέχισε για ακόμη μια χρονιά την παράδοση των πολύ καλών εμφανίσεων που έχει στη διοργάνωση ενώ τρίτο ήταν το Πανεπιστήμιο Πατρών (17,5 βαθμούς – Φινοκαλιώτης, Λυκουριώτης, Σιακούλης, Πολύζου Χ., Πολύζου Δ., Γκορτσίλας Η.) που επίσης παρουσίασε μια καλή ομάδα.

Ευτράπελο στη διοργάνωση το ατυχές σχόλιο του Κωνσταντίνου Ευθυμιάδη, προέδρου της τοπικής επιτροπής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., κατά τη διάρκεια των απονομών όταν, αφού τελείωσαν οι απονομές στους σκακιστές και πριν ξεκινήσουν οι απονομές στους δρομείς των αγώνων του ανώμαλου δρόμου (που διεξήχθησαν παράλληλα με το σκακιστικό πρωτάθλημα), κάλεσε για τις απονομές τους “πραγματικούς” αθλητές (δηλ. τους δρομείς) -σε αντιδιαστολή, όπως είπε, με αυτούς που αγωνίζονται “αραχτοί” στην καρέκλα- γεγονός που προκάλεσε τη διαμαρτυρία αλλά και τη θυμηδία των σκακιστών-φοιτητών.

30 σχόλια:

Unknown είπε...

Πάνω που θα ρωτούσα ποιος ήταν αυτός ο πα***ας που μίλησε για "πραγματικό" άθλημα.
Ευθύνη έχουν οι διοργανωτές κατά τη γνώμη μου που άφησαν αυτόν τον τύπο να μπλεχτεί στις απονομές για το σκάκι. Αν δεν περίμεναν μία τέτοια δημόσια τοποθέτηση, έπρεπε τουλάχιστον να τον υποχρεώσουν να ανακαλέσει. Ποιος θα μας προστατέψει από τέτοιου είδους απαξιωτικά σχόλια από τον κάθε πα**ρα αν όχι οι διοργανωτές;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Γιατί φίλτατε κύριε τάδε του ΣΕΓΑΣ Κεντροδυτικοανατολικής Αφρικής, μας πληγώνετε;Δεν είμαστε άθλημα του ανώμαλου δρόμου, είμαστε όμως άθλημα του ανώμαλου-σκέτο. Επίσης, και ο κώλος ιδρώνει όταν κάθεσαι στην καρέκλα(συγγνώμη για την άκοσμη λέξη "καρέκλα"). Βέβαια, δεν έχουμε την υψηλή περιεκτικότητα φαιών κυττάρων που έχουν οι "κανονικοί" αθλητές και αναγνωρίζω ότι αυτό από μόνο του είναι ένα κουσούρι. Αν δε, προσθέσει κανείς και το ότι οι σκακιστές δεν παίρνουν αναβολικά (με τη φωτεινή εξαίρεση του καφέ), τότε μάλλον έχετε δίκιο... Όμως ζητούμε τον οίκτο σας για το θλιβερό μας άθλημα. Χωρίς την τονωτική φιλευσπλαχνία σας, πως περιμένετε να γίνουμε κάποτε κι εμείς "φυσιολογικοί" (σαν κι εσάς, ας πούμε);

Ηλίας Οικονομόπουλος είπε...

Αυτόν τον τύπο που είπε την μπούρδα συγκρατήστε τον στη μνήμη σας αγαπητοί φίλοι, και έχω να κάνω την εξής πρόταση: να είναι υποψήφιος για το βραβείο της χρυσής πατάτας, που προτείνω να θεσπίσει το blog.

G.T είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ. ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ; ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ ΤΟΝ ΣΤΟΛΙΣΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΓΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ. ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΗΔΗ ΡΟΜΠΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ.
ΜΕ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΚΑΣΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Σιγα ρε κυριε Γιωργο Τσουνη, σαν το χαστουκι με τη Λιανη και εσυ. Αυτα ειναι καραγκιοζιλικια, εμεις ειμαστε πολιτισμενοι ανθρωποι πλακα κανουμε ο ανθρωπος απλως αφελης ηταν. Ασε τους τραμπουκισμους και τα χαστουκια...

esmeralda είπε...

Ωραία, ας γίνει ο Ανέστης Μιχαηλίδης πρωταθλητής Ελλάδας λοιπόν...

Ανώνυμος είπε...

Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσαλλονίκης πάντα εκεί που του αξίζει!!
Ακόμα και χωρίς Μαστροβασίλη αλλά πραγματικά μια πολύ καλή ομάδα.
Μπράβο σας για ακόμη μια φορά και θα πρότεινα του χρόνου να αγωνιστήτε και στον ανώμαλο δρόμο. Από ότι γνωρίζω η Κική του Αριστοτελείου πριν λίγα χρόνια στα αγωνίσματα για την ΣΑΣΣ είχε κάνει εντυπωσιακούς χρόνους σπάζοντας τα χρονόμετρα !!!!
Οι << ορίτζιναλ >> δρομείς όμως θα μπορούσαν άραγε του χρόνου να παίξουν σκάκι ;;;;

Ανώνυμος είπε...

"...μια αναπάντεχη ήττα στο 4ο γύρο από τον Μανώλη Παντελιά (έχασε από πτώση σημαίας αφού ξέχασε το χρονόμετρό του!)..."

Ναι, είναι αλήθεια ότι τα χρονόμετρα δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά...

Schrödinger's Cat είπε...

@Παντελιάς Συγχαρητήρια για τη σημαντική ατομική νίκη σας επί του Γιάννη Παπαδόπουλου. Ούτε εγώ, ούτε το δελτίο τύπου, από όπου προέρχεται το κείμενο, με τη διατύπωση αυτή σκοπεύουν να μειώσουν την αξία της επιτυχίας σας. Εξάλλου ο χρόνος είναι part of the game.

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Πρόεδρος δικαιολογείται να πει αυτό που είπε, επειδή οι διάφοροι ιθύνοντες του τόπου κατέχουν το πόστο τους, όχι λόγω των προσόντων τους αλλά για χίλιους άλλους λόγους. Και επειδή οι άλλοι ιθύνοντες αποκλείεται να τον επαναφέρουν στην τάξη, η προτεινόμενη αντιμετώπισή του είναι η λοιδωρία.

Ανώνυμος είπε...

Βραδυνή άσκηση μονάδος. Κάποια στιγμή κάθονται οι φαντάροι και είναι και ο διοιηκητής εκεί. Αρχίζουν τη φλυαρία. Κάποια ώρα μετά ένας φαντάρος πετάγεται και λέει μια που μιλάγανε για ομάδες: "κε διοικητά παίζω στην ομάδα της κάτω μαγούλας (τα ονόματα είναι φανταστικά) και την κυριακή παίζουμε πρωτάθλημα. Θα ήθελα άδεια."
Διοικητής: "Τι κατηγορία παίζετε Μήτσο;"
Φαντάρος: (κάποια τοπική που αγνοώ)
Την όλη στιχομυθία παρακολουθούσε κι ένας φίλος ο οποίος σκέφτηκε: {δεν του λέω κι εγώ;}
Φίλος: "κε Διοικητά, κι εγώ παίζω Β εθνική (η κατηγορία δεν μπήκε τυχαία μπροστά) σκάκι θα μπορού..."
Διοικητής: "Τι σκάκια και τάβλια ρε Μιχάλη!!!!"

Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε να πείσουμε ότι είμαστε αθλητές. Προτιμώ λοιπόν την παραίτηση από την προσπάθεια. Όποιος μπορεί να καταλάβει έχει καλώς, αλλιώς δεν μπορώ να κανω κάτι...

Ανώνυμος είπε...

Ενημερωτικά, αυτός ο υπέροχος κύριος είπε και άλλα αξιομνημόνευτα στις απονομές. Για παράδειγμα, μίλησε για "πρωταθλητικό επίπεδο"... Ίσως ακόμη πιο προσβλητικός από το σχόλιό του για το σκάκι ήταν ο τρόπος που διαχώρισε τα αγωνίσματα ανωμάλου δρόμου για αθλητές με δελτίο και χωρίς (ναι, για κάποιο λόγο κάνουν δύο ξεχωριστούς αγώνες, αφού τσακώθηκαν το προηγούμενο βράδυ οι γυμναστές για καμία ώρα επί του θέματος): "και τώρα περνάμε στα 4,5 χιλιόμετρα για πραγματικούς αθλητές"!?!? Αν είναι να προσβάλλουμε έτσι τον κάθε φοιτητή και ερασιτέχνη αθλητή, που έρχεται να τρέξει μερικά χιλιόμετρα μέσα στη ζέστη και πάνω στο βουνό, για να εκπροσωπήσει το εκπαιδευτικό του ίδρυμα, τότε καλύτερα να καταργήσουμε τελείως τη διοργάνωση...
Πάντως ο εν λόγω κύριος έκανε και άλλες, πιο χοντρές πατάτες με το στόμα κλειστό! Ως άνθρωπος του ΣΕΓΑΣ επέβλεπε την τέλεση των αγωνισμάτων του ανωμάλου. Στα 9 χιλιόμετρα ανδρών (6 γύροι της διαδρομής του 1,5 χιλιομέτρου), από λάθος ενός κριτή, ένας ατυχής αθλητής (πραγματικός ή όχι δεν ξέρω, θα σας γελάσω) υποχρεώθηκε να κάνει έναν γύρο παραπάνω (μιλάμε για 1,5 χλμ. έχοντας ήδη τρέξει 9, έτσι?)!!! Πάντως στο σκάκι όλοι 7 παρτίδες έπαιξαν, "αραχτοί στις καρέκλες τους"...

Ανώνυμος είπε...

Για όσους είναι νέοι ή δεν γνωρίζουν, ο λόγος που το σκάκι συγκαταλέγεται στα αθλήματα και χρηματοδοτείται από την Πολιτεία, είναι τελείως τυπικός. Το 1967, κάποιος που τον έλεγαν Τριαντάφυλλο Σιαπέρα, είχε την φαεινή ιδέα να πείσει τον τότε Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού της χούντας, συνταγματάρχη και φανατικό σκακιστή Κωνσταντίνο Ασλανίδη, να περιλάβει στον Α.Ν. 127, που εδημοσιεύθη στο υπ' αριθμόν 148 φύλλον της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, το άρθρο 55:
"Από της ισχύος του παρόντος το παίγνιον ζατρίκιον (σκάκι) αναγνωρίζεται ως πνευματικόν άθλημα,ούτινος οι παίκται δύνανται να οργανούνται εις σωματεία ανεγνωρισμένα κατά τας κειμένας διατάξεις".
Το ημερολόγιο έλεγε 31η Αυγούστου 1967...

Ανώνυμος είπε...

Μερικές παρατηρήσεις...

1) Όπως το αντιλαμβάνομαι τα λεγόμενα του συγκεκριμένου γραφικού κυρίου είναι καθαρά προϊόν βλακείας και αντιπροσωπεύουν μόνο τον ίδιο.
Φυσικά δεν πρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα δικής μας "πνευματικής ανωτερώτητας" καθώς ,για να μην ξεχνιόμαστε, και στο σκακιστικό χώρο έχουμε επίσης αρκετές γραφικές περιπτώσεις.

2) Είναι σπουδαίο βέβαια που ο πρωταθλητής Ελλάδος συμμεχείχε στην φετινή Πανεπιστημιάδα, δεν μου φαίνεται όμως αντικειμενικό το Δελτίο Τύπου όπου ούτε λίγο ούτε πολύ αποδίδει την επιτυχία των άλλων (Μιχαηλίδης,Παντελιάς) σε μία άτυχη στιγμή του Παπαδόπουλου και στο ..ελβετικό σύστημα.

Και αυτοί που δεν είναι το φαβορί έχουν το δικαίωμα να κερδίζουν "δίκαια" και με την δική τους αξία

Γι'αυτό και δεν αντιλαμβάνομαι καθόλου το σχόλιο της esmeralda.

Ανώνυμος είπε...

Kala re Kosti, de xero ti egine sti partida Papadopoulou-Pantelia, omos profanos to na kanei enas paixtis 6/7 (to proto elo), xoris na paixei me ton nikiti einai kapos provlimatiko. De leo oti den kerdise axia o Anestis. Apla, paizane polloi paixtes gia elvetiko 7 giron.

Ηλίας Οικονομόπουλος είπε...

Κατ' αρχήν πρέπει να πούμε νομίζω θερμά συγχαρητήρια στον νικητή. Επίσης θερμά συγχαρητήρια στον Πρωταθλητή Ελλάδας Παπαδόπουλο που τίμησε με την παρουσία του τους αγώνες αδιαφορώντας για τυχόν "κακοτοπιές" απέναντι σε αντιπάλους που είχαν ΕΛΟ με αρκετή έως μεγάλη διαφορά από το δικό του.

Σαφώς 7 γύροι για 76 παίχτες είναι πολύ λίγοι, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τόσο σημαντικό τουρνουά. Αλλά αυτό δεν μπορεί να μειώσει την αξία της πρωτιάς. Ούτε καν να το σκεφτούμε δεν έπρεπε.

καλοπροαίρετος είπε...

7 γύροι αρκούν για την ανάδειξη αξιόπιστου νικητή για 65-128 παίκτες

@ Ηλίας Οικονομόπουλος :

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ρήγα Φεραίου, 7 γύροι για 76 παίκτες δεν είναι πολύ λίγοι, είναι ακριβώς όσοι απαιτούνται για την ανάδειξη αξιόπιστου νικητή.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται και το εξής ενδιαφέρον : "Επίσης υπολογίσθηκε ότι μπορούμε να έχουμε αξιόπιστο νικητή στην πρώτη θέση σε ένα τουρνουά με 128 παίκτες σε πέντε (5) ή το πολύ σε έξη (6) γύρους αν το 20% των παρτίδων έχουν λήξει ισόπαλες".

Ανώνυμος είπε...

Η Πανεπιστημιάδα είναι ένα τουρνουά ράπιντ 2 ημερών, όχι παγκόσμιο πρωτάθλημα, 7 γύροι είναι φυσικά αρκετοί όπως μόλις αναφέρθηκε. Εάν κάνεις μία ήττα νώρις (4ος γύρος) δεν είναι πλέον στο χέρι σου να κερδίσεις το τουρνουά ακόμη και αν είσαι το πρώτο Έλο.
Βασικά δεν θυμάμαι να κέρδισε τα τελευταία χρόνια κάποιος με 3/4 την πρώτη μέρα.

Αλήθεια , σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύει ακόμη ως πρώτο κριτήριο η πρόοδος;

Unknown είπε...

Στο συγκεκριμένο τουρνουά πρώτο κριτήριο ήταν το απείρως καλύτερο bucholz.

Ανώνυμος είπε...

Allo to mathimatikos dikaios nikitis kai allo to praktika...

Fisika me 76 paixtes de ginetai na eheis 2 paixtes me 7/7. Afto enooune. An diladi iparxei enas paixtis me 500 monades pano apo olous, tote tha vgei monos protos. Omos mporei o protos na min ehei paixei me ton deftero trito kai tetarto as poume (de leo oti sinevike).

Episis, ama kapoios kanei mia itta se opoiodipote giro, akoma kai sto 6, mporei na mi vgainei nikitis akoma kai an einai to proto ELO. Den ehei na kanei me to pote ekane tin itta tou...

Ena mathimatikos dinato paradigma pou apodikniei oti einai ligoi oi 7 giroi me 76 paixtes:

Mporei mathimatikos, na iparxoune 3 paixtes me 5/5 (76-38:1/1-19:2/2-10:3/3-5:4/4-3:5/5). Oi dio paizoun metaxi tous kanoune noula. To proto ELO ekane noula, de tairiazei se xromata me ton 6/6. O 6/6 kerdizei kai kanei 7/7 me ton deftero na ehei 6.5/7 kai na einai to proto ELO :-)

Pistikes Kosti?

Ανώνυμος είπε...

Οκ Πέτρο, με έπεισες!
Τελικά ο μόνος καθαρός νικητής ήμουν έγω το 2002 που με 84παίκτες κέρδισα τον 2ο τον 3ο και το πρώτο έλο της τελικής βαθμολογίας!(ισόβαθμος 4ος)

Όσο για το παράδειγμά σου, καλύτερα να παίξεις ένα τζόκερ :)

Από την εμπειρία μου υποθέτω ότι όσοι συμμετέχουν στην Πανεπιστημιάδα προτιμούν να πάρουν αυτό το ρίσκο παρά να καθονται να παίζουν άλλες 2,5 ώρες σκάκι :)

Ανώνυμος είπε...

To senario pou edosa den einai katholou apithano. Arkei na vrethoune 3 paixtes me 5/5. An ehoume mono nikes (stous paixtes me n/n dioti pio kato den epireazoune se afto to senario), einai shedon sigouro oti tha vrethoune 3 paixtes me 5/5 (kai sta rapid ginontai mallon ligoteres isopalies). Simiose, oti mporei na ehoune ginei kai (liges) isopalies: (an ston proto giro apo ta 38 zevgaria eihame 5 isopalies, pali tha "evgaine" to senario)

Tora akoma pio realistiko einai to senario enas paixtis na kanei 6/7 kai na vgainei protos se isovathmia me paixti/es pou den ehei paixei.

To senario pou edosa itan ipervoliko, omos edixa oti akoma kai me 7/7 mporei na iparxei periptosi pou de vgainei katharos nikitis. Fisika an kanei ligoterous o protos, tote iparxoune polla polla senaria perierga.

Telos, leo "katharos" nikitis, dioti dikaios nikitis einai kaneis outos i allos an den ehei klepsei :-)

PS: Vevaia kai katharos einai an ehei kanei mpanio :-)

Ανώνυμος είπε...

Πότε θα γίνει η επόμενη Πανεπιστημιάδα; Νομίζω ότι είναι λίγο παραγνωρισμένη διοργάνωση.

Μετοικος στη νισυρο είπε...

Η Πανεπιστημιαδα 2009 εγινε στο Ρεθυμνο,χωρις καμμια(σκακιστικη τουλαχιστον)δημοσιοτητα, απο τις 19-21/5.
Συμφωνα με πληροφοριες που δημοσιευτηκαν στον ιστοτοπο του Σ.Ο.Πατρων,νικητρια αναδειχθηκε η ομαδα του Ε.Μ.Π.,με δευτερο το Εθνικο Καποδιστριακο πανεπιστημιο Αθηνων,τριτο το Α.Π.Θ.,και τεταρτο το Πανεπιστημιο Πατρων.
Στο ατομικο πρωτευσε ο Αγγ.Σανδαλακης με 8/9,δευτερος ο Αλ.Παναγιωτοπουλος με 7,5βαθμους,και τριτος ο Γιαν.Γεωργιαδης με 7 βαθμους και οι 3 απο το Μετσοβιο.

Ανώνυμος είπε...

Μη περιμένεις γκρίνια από το Γάτο..Ο Γάτος γκρινιάζει μόνο με όσους έχει προηγούμενα...

SirJohn είπε...

Ήταν με διαφορά η πιο ωραία Πανεπιστημιάδα από όσες έχω παίξει.

Πρώτη φορά γίνεται τέτοια εποχή με τόσο ωραίο καιρό, κράτησε μία μέρα παραπάνω απ' ότι συνήθως, ενώ και το Ρέθυμνο είναι πολύ όμορφη πόλη και πιστεύω εξίσου ωραία θα είναι και στο τουρνουά που θα γίνει εκεί τον Ιούλιο.

Στα αγωνιστικά τώρα, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πρωτιά για το ΕΜΠ στο ομαδικό :)

Ανώνυμος είπε...

giati den ginetai gnosto pou & pote ginontai oi panepistimiades ego & 10 filoi mou apo panep tis athinas uelame na sumetasxoume alla oso kai an to ψαξαμε den maθαμε πλιροφοριες einai adiko na ueleis na sumetasxeis & na min mporeis epeidi den ginontai anakoinoseis

SirJohn είπε...

Ο τρόπος να ενημερωθεί κανείς είναι φαντάζομαι να ρωτήσει στο τμήμα Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου του.

Δημήτρης Σκυριανόγλου είπε...

Για το Πανεπιστήμιο της Αθήνας πρέπει να απευθυνθείτε στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο που βρίσκεται κοντά στην κεντρική πύλη των Ιλισίων. Υπεύθυνη για το σκάκι είναι η κ. Γεωργία Καραγιάννη η οποία, όμως, αυτό τον καιρό είναι σε άδεια μητρότητας εξ΄όσων γνωρίζω.
Πάντως το Πανεπιστήμιο Αθηνών επί πολλά χρόνια (μέχρι και πέρυσι τουλάχιστον) διοργανώνει εσωτερικά πρωταθλήματα για τους φοιτητές του. Ορισμένα από αυτά ήταν μάλιστα αρκετά ισχυρά.
Επίσης γνωρίζω ότι το σκάκι ήταν (και πιθανώς είναι ακόμη) στο πρόγραμμα του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου έτσι υπάρχουν ώρες που σε ένα χώρο του γυμναστηρίου μπορεί κανείς να παίξει σκάκι.
Στην πανεπιστημιάδα πάντως, τουλάχιστον όπως γίνεται από το 1993 και μετά, δε μπορεί να αγωνισθεί οποιοσδήπτε αλλά κάθε ίδρυμα δηλώνει μία ομάδα (από 4 ως 6 άτομα, αυτό, όπως και το σύστημα των αγώνων π.χ. ομαδικές ή ατομικές συναντήσεις, αλλάζει κάθε τόσο αν και τα τελευταία χρόνια γίνονται ατομικά τουρνουά όπου η ομαδική βαθμολογία προκύπτει από την άθροιση των καλύτερων ατομικών επιδόσεων).
Για περισσότερες πληροφορίες είτε περάστε από το πανεπιστημιακό γυμναστήριο είτε καλέστε το 210-7275557 ή, για τον πλήρη κατάλογο, δειτε στο:

http://www.uoa.gr/uoagr/ch05.htm

Το περυσινό εσωτερικό είχε ανακοινωθεί με αφίσσες στις σχολές, με μηνύματα e-mail προς όλους όσους λαμβάνουν ενημέρωση από το UoA Announcements ενώ προσωπικά είχα αναρτήσει την ανακοίνωση και σε κάποια σκακιστικά sites. Φέτος λόγω της προσωρινής απουσίας της κ. Καραγιάννη δεν ξέρω αν θα διεξαχθεί εσωτερικό πρωτάθλημα.

Ελπίζω να βοήθησα :-)

Δημήτρης Σκυριανόγλου είπε...

Μικρή διόρθωση:

Τα τηλέφωνα του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου μπορούν να βρεθούν στη διεύθυνση:

http://old.noc.uoa.gr/noc/telekpa/searchDNSEIS_TMHMA_GR.phtml?dnseis_tmhma=92

Η διεύθυνση που έδωσα είναι η σελίδα αναζήτησης. Sorry...