Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

9 (τουλάχιστον) σωματεία δεν θα μετέχουν

Η παρακάτω επιστολή απευθύνεται προς το Δ.Σ. της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και υπογράφεται από 9 σωματεία της Βόρειας Ελλάδας. Τα σωματεία αυτά, γνωστοποιούν την απόφασή τους να μην μετέχουν στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Α' Εθνικής 2010. Ίσως να υπάρξουν τις επόμενες μέρες περισσότερες αποχωρήσεις, από σωματεία άλλων περιοχών της Ελλάδας.
Διευκρίνηση: η επιστολή που δημοισιεύουμε, έχει γίνει βέβαια ευρέως γνωστή, όμως δεν θεωρείται ανοιχτή και δεν στάλθηκε στο ιστολόγιο από τους υπογράφοντες.

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2010

Προς το Δ.Σ. της Ε.Σ.Ο.

Κύριε Πρόεδρε, κύριοι σύμβουλοι

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Α΄ Εθνικής κατηγορίας σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω :

Α. Τα τελευταία εφτά χρόνια είμαστε μάρτυρες συνεχών αλλαγών και πειραμάτων στο πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής που κατά τη γνώμη μας πλήττουν σοβαρά την αξιοπιστία και την ουσία του κορυφαίου πρωταθλήματος, όπου για τα δεδομένα του σκακιού, οι ομάδες επενδύουν πολύ σοβαρά οικονομικά ποσά. Συνεχείς αλλαγές αριθμού ομάδων, σκακιέρων, γύρων, προγραμμάτων, προδιαγραφών και οικονομικών συνθηκών έχουν απαξιώσει το θεσμό.

Β. Μεμονωμένα η συλλογικά σας αποστείλαμε κατά καιρούς πολλές προτάσεις οι οποίες κατά κανόνα αγνοήθηκαν. Το Νοέμβριο του 2009 συναντηθήκαμε και συντάξαμε μία επιστολή με κάποιες από τις προτάσεις μας. Σας αναφέραμε ότι ο συγκεκριμένος τύπος πρωταθλήματος βρίσκεται στα όρια του και ότι πρέπει να γίνουν άμεσες αλλαγές. Μείωση ομάδων και σκακιέρων, διαχωρισμό πρωταθλημάτων. Οι προτάσεις μας παραπέμφθηκαν στις καλένδες και αποφασίσατε να συνεχίσετε με το ίδιο σύστημα.

Γ. Οι εξελίξεις στην Ελλάδα και στον Αθλητικό χώρο ανέτρεψαν τα πάντα. Η επιχορήγηση της ΕΣΟ μειώθηκε πάλι κατά περίπου 30%. Μας ζητήσατε να συμπαρασταθούμε στην ΕΣΟ και να διαμαρτυρηθούμε και είναι απόλυτα κατανοητό. Ταυτόχρονα όμως οι κάθε λογής επιχορηγήσεις, ενισχύσεις προς τα σωματεία μειώθηκαν ή πάγωσαν κατά 100%. Δεν θα πρέπει και η Ομοσπονδία να υποστηρίζει και να αντιλαμβάνεται την κατάσταση στα Αθλητικά σωματεία μέλη της;

Δ. Το Δ.Σ. της ΕΣΟ στη συνεδρίαση του Μαρτίου πήρε κάποιες αποφάσεις που παρέτειναν τη λύση του προβλήματος. Τελικά μας ενημερώσατε ότι το διασυλλογικό θα γίνει στην Αθήνα χωρίς να τηρούνται οι μίνιμουμ όροι που προέβλεπε η σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΟ. Ακόμα και σήμερα δεν είναι ξεκάθαροι όλοι οι όροι. Διευκρινίζουμε εδώ ότι το θέμα μας δεν είναι ο τόπος διεξαγωγής. Οι σημερινές συνθήκες, με την Ελλάδα σε καθεστώς χρεωκοπίας, το συγκεκριμένο διασυλλογικό με τους συγκεκριμένους όρους θα είχε μεγάλα προβλήματα όπου και να διοργανωνόταν.

Με βάση τα παραπάνω και τις επιστολές μας που προηγήθηκαν σας δηλώνουμε ότι αδυνατούμε να μετέχουμε στο διασυλλογικό αυτό για τους παρακάτω λόγους :

1. Γιατί αυτός ο τρόπος διεξαγωγής που δε χρηματοδοτείται, πλήττει την ποιότητα του πρωταθλήματος και θέλουμε να τον αλλάξετε άμεσα.

2. Γιατί έχουν αλλάξει βασικοί όροι της αρχικής προκήρυξης, υπάρχουν ασαφείς όροι που πλήττουν το κύρος και τη νομιμότητα του πρωταθλήματος.

3. Γιατί δεν εξασφαλίσατε ισότιμους, δίκαιους και ανεκτούς οικονομικούς όρους.

4. Γιατί σαν σωματεία, λαμβάνοντας υπόψη τη σημερινή κατάσταση πρέπει να ιεραρχήσουμε τις δαπάνες να διασφαλίσουμε τη συνέχεια μας και την λειτουργία μας.

5. Γιατί είναι προτιμότερο και ουσιαστικότερο σήμερα να ενισχύσουμε την ανάπτυξη σε σχέση με τον πρωταθλητισμό από τις αλόγιστες και αδύνατες δαπάνες.

Δεν επιθυμούμε την αντιπαράθεση, αναζητούμε την κατανόηση και τη συνειδητοποίηση του που ήμασταν και του που βρεθήκαμε.

Έστω και την ύστατη στιγμή σας υποβάλλουμε την παρακάτω πρόταση :

Α. Αναβολή ή αναστολή του διασυλλογικού.

Β. Έκτατη Γενική Συνέλευση που θα αποφασίσει την διεξαγωγή του πρωταθλήματος με τρόπο οικονομικότερο και ισότιμο για όλα τα Σωματεία, χωρίς να αποκλείεται ως τόπος διεξαγωγής πάλι η Αθήνα.

Γ. Συνολική αλλαγή φιλοσοφίας με δραστική μείωση ομάδων για το 2011.

Το επιχείρημα ότι δε μπορεί να αλλάξει ο προγραμματισμός είναι άτοπο τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Μέσα σε ένα μήνα αναθεωρήθηκε δυσάρεστα και ανατράπηκε ολόκληρη η ζωή και ο προγραμματισμός δεκάδων χρόνων εκατομμυρίων εργαζομένων, μικρομεσαίων συνταξιούχων, κλπ. Αναθεωρήθηκε και πάγωσε όλο το σύστημα και η διαδικασία ενισχύσεων στον αθλητισμό. Και ας μην λησμονούμε ότι πριν τρία χρόνια η Ε.Σ.Ο. ανέστειλε το διασυλλογικό της για οικονομικούς λόγους, σε πολύ καλύτερη οικονομική περίοδο και με 16 ομάδες στην Α’ Εθνική.

Ελπίζουμε να βρούμε ανταπόκριση από την πλευρά σας και να μπορέσετε να δείτε την αθλητική αλλά και την πολιτικο-κοινωνική υπόσταση της απόφασης και του αιτήματος μας.

Επιφυσυλασσόμαστε παντός δικαιώματός μας για την υπεράσπιση των σωματείων μας.

Την επιστολή υπογράφουν οι παρακάτω

1. Μ.Α.Π.Ο. «ΚΕΡΑΥΝΟΣ» ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΡΟΥΚΗΣ
2. Σ.Ο. ΚΑΒΑΛΑΣ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΙΟΓΚΑΣ
3. Ο.Φ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ - ΤΑΣΟΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑΣ
4. Σ.Α. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» - ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

5. ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΑΣΤΡΟΒΑΣΙΛΗΣ
6. ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - ΜΑΝΩΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

7. Σ.Ο. ΞΑΝΘΗΣ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΑΧΠΑΤΖΙΔΗΣ
8. Σ.Ο. ΠΟΛΙΧΝΗΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
9. ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ Σ.Φ. ΣΥΚΕΩΝ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗΣ


Σημείωση 1
10. Σ.Σ. ΠΕΥΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - (ο Σ.Σ. Πεύκων συμμετείχε στη διαδικασία αλλά το Δ.Σ. του συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο για να επικυρώσει τις αποφάσεις του σωματείου).


Σημείωση 2
Σωματεία και από την υπόλοιπη Ελλάδα ενημερώθηκαν και ζήτησαν την επιστολή με τις θέσεις μας για να τη θέσουν υπόψη τους στα Δ.Σ. τους για έγκριση. Οι αποφάσεις τους θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

243 σχόλια:

1 – 200 από 243   Νεότερο›   Νεότερο»
Εκλέκτωρ είπε...

Την ΕΣΟ ίσως δεν ενδιαφέρει αυτήν την περίοδο η Βόρεια Ελλάδα, αλλά η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Αττικής, που θα γίνουν σύντομα εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Aποχωρεί οριστικά και 10η ομάδα και επεται συνέχεια. Καλές εκλογές, κατεβαίνουν πολλοί?

Selector είπε...

Εγώ πιστεύω ότι την ΕΣΟ την ενδιαφέρει ... η Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκάκι (FIDE) γιατί κι εκεί θα γίνουν εκλογές φέτος. Όπου γίνονται εκλογές στο σκάκι, εκεί είναι και το "μυαλό της ΕΣΟ".

TylerDurden είπε...

Krima.....Aisxos...

Ανώνυμος είπε...

Ισχύει το ότι παλιά παίζανε στο Ειρήνης και φιλίας αλλά με άλλο σύστημα πχ 8-10 ομάδες και 10 σκακιέρες?
Αν είναι έτσι γιατί δεν εφαρμόζετε κάτι τέτοιο ξανά?

Ανώνυμος είπε...

Γιατί άμα πάνε στο ΣΕΦ (και παίζουν και λίγοι), τι δουλειά θα κάνουν μετά οι ξενοδόχοι;

Ανώνυμος είπε...

Παλιά το πρωτάθλημα γινόταν σε 10 σκακιέρες και σε δύο δόσεις (μιλάω για τη δεκαετία του '90). Οι ομάδες ήταν 10, πήγαιναν 1-2 ομάδες στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο του Λαζάρου και έπαιζαν 2-3 γύρους, με τις Θεσσαλονικιές ομάδες, ενώ οι υπόλοιποι 6-7 γύροι παίζονταν τη δεύτερη εβδομάδα των διακοπών του Πάσχα, με όλες τις ομάδες στην Αθήνα. Οι αγώνες γίνονταν σε αίθουσα της ΕΣΟ στο ΣΕΦ, αίθουσα που άφησε σταδιακά η ΕΣΟ γιατί δεν άντεχε το ενοίκιο.
Αυτή η ιστορία με τους ξενοδόχους λειτουργεί εντελώς παραπλανητικά για το κοινό. Η πραγματικότητα είναι ότι τα πρωταθλήματα της δεκαετίας του '90 στοίχιζαν αρκετά χρήματα στην ΕΣΟ, καθώς αυτή κάλυπτε τη φιλοξενία όλων των ομάδων (συνήθως στον Ηνίοχο, στην Ομόνοια), τα οργανωτικά έξοδα (ενοίκιο αίθουσας, αμοιβές προσωπικού). Με το παρόν σύστημα, η ΕΣΟ μπορεί και πληρώνει κάθε χρόνο ένα συγκεκριμένο ποσό στις ομάδες, όσο αντέχει, και όλα τα έξοδα μεταφέρονται στις ομάδες και στο διοργανωτή. Φυσικά, ο διοργανωτής έχει οικονομικό όφελος, το ίδιο όμως ισχύει και για την ΕΣΟ.
Αντίστοιχα, και ακόμη σημαντικότερα, τα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα στοίχιζαν ένα τεράστιο ποσό στην ΕΣΟ (έπαιζαν μόνο οι προκριμένοι, τους οποίους κάλυπτε η ίδια η ΕΣΟ στο σύνολο των εξόδων τους), ενώ τώρα η ίδια διοργάνωση στοιχίζει στην ΕΣΟ μηδέν (0) ευρώ. Δεν κρίνω τα υπέρ και κατά της κάθε μεθόδου, απλά εξηγώ ότι το παρόν σύστημα διοργανώσεων πρώτα απ' όλα εξυπηρετεί οικονομικά την ΕΣΟ, και αυτός είναι ο βασικός λόγος που εφαρμόζεται.
Από την άλλη, τα χρήματα που έδινε η ΕΣΟ τα τελευταία χρόνια θα επαρκούσαν για πλήρη κάλυψη των εξόδων 10 ομάδων με 8-10 παίκτες η καθεμία. Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα προς συζήτηση. Θέλω όμως να θυμίσω στους αναγνώστες ότι οι 34 ομάδες και οι 12 σκακιέρες (από 8 το 2002) δεν προέκυψαν από το κεφάλι κάποιου νου στην ΕΣΟ, ούτε τα επέβαλλε κάποιος υποψήφιος διοργανωτής. Προέκυψαν ως προτάσεις (και μετέπειτα αποφάσεις) παραγόντων σωματείων, κάποιοι εκ των οποίων ήταν και είναι μέλη του ΔΣ της ΕΣΟ, και τα σωματεία ορισμένων συμπεριλαμβάνονται στους υπογράφοντες την επιστολή αυτή (την οποία σέβομαι απόλυτα, δεν εκφράζω κρίση επ' αυτής). Η αρχή των αλλαγών, με 12 σκακιέρες και 16 ομάδες, ήταν αποτέλεσμα του συνεδρίου της ΕΣΟ το 2002 στη Χαλκιδική, ενώ και οι 34 ομάδες ψηφίστηκαν από το ΔΣ της ΕΣΟ, στο οποίο μετέχουν αρκετοί παράγοντες ενδιαφερομένων συλλόγων. Συνεπώς, δεν μπορούμε να μιλάμε αβίαστα για τα "συμφέροντα των ξενοδόχων" και τα σχετικά.

IliasPan είπε...

"Φυσικά, ο διοργανωτής έχει οικονομικό όφελος, το ίδιο όμως ισχύει και για την ΕΣΟ."

Και το εύλογο ερώτημα που έχει ξανατεθεί πολλές φορες. Γιατί τότε να μην είναι διοργανωτής η ΕΣΟ ώστε να καρπώνεται αυτή όλο το κέρδος από τις δικες της διοργανώσεις;

Ανώνυμος είπε...

45€/ατομο/ημέρα*12ατομα/ομαδα*6ημέρες*31ομάδες=100440€ ξενοδοχειακά έξοδα του περσινού πρωταθλήματος(κατ' ελάχιστον)

μετά μας φταίει ο Μπιτσαξής

Kostas Oreopoulos είπε...

Οπως ακριβώς είπε ο middlewave, παλιότερα που γίνονταν το πρωτάθλημα στην Αθήνα , η ΕΣΟ κάλυπτε μεγάλο μέρος των εξόδων, και συνεπώς ο τόπος διεξαγωγής δεν ήταν σημαντική διάκριση μεταξύ ομάδων της Αθήνας και μη. Ακόμη παλιότερα βέβαια, είχαμε ταξιδάκια ΣΚ από σύλλογο σε σύλλογο :) , αλλά την εποχή αυτή την γνωρίζω μόνο από διηγήσεις.

Ανώνυμος είπε...

IliasPan, οι διοργανωτές είναι αυτοί που φέρνουν τους χορηγούς για να καλύψουν τα έξοδα. Πως λοιπόν θα τους αφήσεις απ'έξω;

Αντίθετα, όταν η ΕΣΟ αναλαμβάνει η ίδια διοργανώσεις όπως το Ακρόπολις, τα αποτελέσματα είναι γνωστά: ζημιές δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Αν η ΕΣΟ είχε τις ίδιες ζημιές και από διασυλλογικά ή νεανικά θα είχε φαλιρίσει πολλά χρόνια πριν.

IliasPan είπε...

Συγγνώμη, μπορεί να είμαι απλά εκτός τόπου και χρόνου αλλά ποιοι είναι αυτοί οι περίφημοι διοργανωτές που τρέχουν και φέρνουν τους χορηγούς; Γιατί μέχρι τώρα η εντύπωση μου ήταν πως δεν έχει γίνει διοργάνωση στην οποία να μην ήταν στους διοργανωτές κάποιος από την παρακάτω λίστα...

http://chessfed.gr/dioikisi.htm

Ανώνυμος είπε...

Επειδή το σκάκι θα συνεχιστεί.
Δυο νέα ομαδικά τουρνουά - πρωταθλήματα αναμένεται να δούμε σύντομα. Το πρώτο θα είναι το "EGNATIA CLUB CUP" και θα γίνει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη μέσα στο 2010 ομαδικο τουρνουά σε 6 σκακιέρες στα πρότυπα του european сlub cup. Θα συμμετέχουν κορυφαίες ομάδες της Ελλαδας και θα προσκληθούν οι πρωταθλήτριες ομάδες των Βαλκανικών χωρών. Οι αγώνες θα πραγματοποιηούν ύπό την αιγίδα του Δημου Θεσσαλονίκης και θα καλυφθούν από όλα τα διεθνή δημοσιογραφικά δίκτυα. Οι λεπτομέρεις και το πρόγραμμα θα δοθούν το Σεπτέμβριο σε συνέντευξη τύπου.

Πάντα κερδισμένος είπε...

Για να είναι τόσο πολύ "το μυαλό της ΕΣΟ" στην ΕΣΣΝΑ, μάλλον θα την έχει για αποκούμπι .

Vlassis είπε...

Για μένα Κώστα που είμαι και λίγο μεγαλύτερος..(χε χε) αυτές ήταν οι καλύτερες αναμνήσεις μου από το σκάκι.
Σε 10 σκακιέρες 6 αντρικές 3 εφηβικές 1 γυναικεία, από την προηγούμενη μέρα με διανυκτέρευση αν αυτό επιβαλλοταν λόγω απόστασης, ένιωθες τι είναι ομάδα, αποκτούσες επαφές, φίλους και στιγμές που σε σημάδευαν...
Το πρόβλημα που προέκυπτε τότε αι ήταν σημαντικό, είναι ότι οι αποστάσεις ήταν πολύ μεγαλύτερες, οι δρόμοι πολύ χειρότεροι και το πιο σημαντικό ότι δεν υπήρχαν πολλοί με αυτοκίνητο (Μιλάω για τα τέλη της δεκαετίας του 70, αρχές 80). Αυτός ήταν και ο λόγος που σιγά σιγά άρχισαν και οι συγκεντρώσεις σε μεγάλα αστικά κέντρα και βασικά στην Αθήνα (για να μην πω αποκλειστικά στην Αθήνα. Στην αρχή στην Καποδιστρίου και αργότερα στο Σ.Ε.Φ.
Αν αποφασίζαμε τώρα να δίνουμε αγώνες εντός και εκτός έδρας νομίζω ότι το κόστος θα ήταν κατά πολύ μικρότερο.
Μία μετάβαση μίας ομάδας, ας υποθέσουμε 8μελούς στην Αθήνα από Θεσσαλονίκη θα κόστιζε τις βενζίνες από 2 αυτοκίνητα 200 ευρώ 4δίκλινα επί 50 ευρώ 200 και φαγητό άλλα 200 ευρώ (το 200 το λέω επειδή τρώω πολύ μάλλον) σύνολο 600. 5 εντός 5 εκτός, άρα max 3000 αν όλοι οι αγώνες ήταν Αθήνα και χρειάζονταν διανυκτέρευση. Απλά δεν θα μπορούσες να φέρεις 2 GM. Αλλά και τώρα που τους φέρνεις τι γίνεται? Τους πληρώνεις για να έρχονται να παίζουν οι ξένοι μεταξύ τους και οι Έλληνες επίσης μεταξύ τους... Φοβερό....

AEK Chess Club είπε...

Ας μου επιτραπεί να πω τη γνώμη μου με τη μικρή σκακιστική εμπειρία που έχω. Συμφωνώ με το ανωτέρω σύστημα που περιγράφηκε (στο στυλ του Γερμανικού πρωταθλήματος ας πούμε), με αγώνες εντός και εκτός έδρας, με 8μελής συνθέσεις (5 ανδρες - 1 γυναίκα - 2 έφηβοι), με έναν μόνο ξένο/η-κοινοτικό/ή και όχι στους εφήβους. Πέραν των ανωτέρω (κόστος), αυξάνεται και ο ανταγωνισμός. Διότι σε βάθος χρόνου, οι ομάδες δε θα κατεβαίνουν πλήρης, δεν θα έχουν όλους τους σκακιστές τους διαθέσιμους και έτσι θα υπάρχουν εκπλήξεις και άρα αβεβαιότητα ως προς τον τελικό νικητή. Έτσι θα υπάρχει ενδιαφέρον και μάλιστα διαρκείας. Όλο το έτος και όχι μόνο μια εβδομάδα, σαν πανηγύρι.
Πάντως δεν είναι στο χέρι μας (ή μάλλον χέρι μου) για λήψη αποφάσεων, απλά άποψή μου είναι ότι κατι πρέπει να γίνει και ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.

Φ. Αρμπής
Σκακιστικό Τμήμα ΑΕΚ

Selector είπε...

Breaking news: Karpov nominated by Russian Chess Federation .
Τέλος , λοπόν , εποχής.
Tα κεφάλια έσω.

Phantom είπε...

Παίρνω αντιγραφή από την προκήρυξη της ΕΣΟ το εξής κομμάτι :
"2. ΔΙΑΜΟΝΗ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
Τα σωματεία είναι υπεύθυνα για τη μετακίνηση, διαμονή και διατροφή των αποστολών τους.

Η ΕΣΟ θα μετάσχει στα έξοδα συμμετοχής των ομάδων με το ποσό των 10.000 €. Η ΠΣ Περιστερίου έχει επίσης δεσμευτεί να καλύψει 20.000 € προς τις ομάδες αν δεν βρεθούν από άλλες χορηγίες. Τα ακριβή ποσά με τα οποία θα επιχορηγηθεί η συμμετοχή των εκτός Αττικής σωματείων (οδοιπορικά – διαμονή – διατροφή για 12 άτομα ανά σωματείο) θα ανακοινωθούν με συμπληρωματική προκήρυξη."
Και σαν αφελής που είμαι ρωτάω το εξής : Τα Σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή για την Α΄ Εθνική , πως θα προ-κοστολογήσουν τα έξοδα τους ?
Με συμπληρωματικές προκηρύξεις που θα βγουν έπειτα από τις δηλώσεις συμμετοχών ( άραγε πότε ) ή με " δεσμεύσεις " ?
Και επιμένω να λέω...
ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται ότι όσο λιγότερες ομάδες δηλώσουν, τόσο περισσότερα χρήματα θα πάρουν αυτές που θα παίξουν...

Ανώνυμος είπε...

Τόσα χρόνια οι ομάδες της Θεσσαλονίκης και Καβάλας ήταν βολεμένες με τη Χαλκιδική, έχοντας σημαντικά λιγώτερα έξοδα από όλα τα υπόλοιπα σωματεία. Αν βάλουμε και τα νεανικά και τα σχολικά, που ματώνουν οικονομικά γονείς, σωματεία και αθλητές για να παίζουν στην Χαλκιδική κάθε χρόνο, ενώ αυτοί παίζουν δίπλα στο σπίτι τους με όλα τα οφέλη που συνεπάγονται (αγωνιστικά και οικονομικά).

Γι αυτούς τους λόγους θεωρώ ότι είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά των 10 σωματείων. Καλυπτόμενοι (δήθεν) από το πράγματι απαράδεκτο σύστημα διεξαγωγής της Α εθνικής, το οποίο όμως αυτοί ίδιοι οι "επαναστάτες" διμιούργησαν. Φέτος που δεν τους βολεύει και δεν έχουν και τη δυνατότητα να πάρουν το πρωτάθλημα, το σαμποτάρουν.

Γι αυτό θεωρώ ότι η στάση τους είναι προσβλητική προς τα σωματεία της τπόλοιπης Ελλάδας.

Ανώνυμος είπε...

Κακόγουστη και βαθιά υποκριτική η ανακοίνωση.
Το σκάκι δεν σας χρωστάει...και αν τελικά δεν προσέλθετε στους αγώνες
δεν θα πέσει κανένας μετεωρίτης στο κεφάλι μας.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του κρατικού αθλητισμού.
Πληρώστε μας για να είμαστε στην Α΄
Ούτε ένα ευρώ δεν πρέπει να δώσει η ΕΣΟ, αυτή η νοοτροπία χρεωκόπησε μία ολόκληρη χώρα αλλά εμείς ακόμα δεν θέλουμε να θιχτούν τα κεκτημένα μας.

Ανώνυμος είπε...

@ Vlassis
σαν εφηβος (τοτε)
χαβαλες στο λεωφορειο χαβαλες στο πλοιο ατελειωτα ξενυχτια απορω πωσ παιζαμε την αλλη μερα...

αυτα ηταν διασυλλογικα

barbis είπε...

Tα 10000 ευρώ που δίνει η ΕΣΟ για το πρωτάθλημα της Α Εθνικής δε φτάνουν ούτε για γαριδάκια.Μήπως αν είχε κάνει ένα φτηνό Ακρόπολις πέρυσι και όχι διοργάνωση των 100.000(!) ευρώ θα είχε χρήματα για την Α εθνική;Αλλά και η προκήρυξη όντως είναι για κλάματα.Αν δε βρεθούν χορηγοί θα βάλει η Π.Σ 20.000 και άλλες τέτοιες βλακείες.Πρώτα βρίσκεις πόρους και μετά βγάζεις προκηρύξεις.Σίγουρα έχουν δίκιο οι ομάδες της Β.Ελλάδας(που είναι και πολλές)και δεν έχει να κάνει το πρόβλημα με την πρωτιά της Καβάλας.

Ανώνυμος είπε...

Το παρακάτω δημοσιεύτηκε στο site της ΕΣΣΝΑ...

Προς: Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία,


Αξιότιμοι κύριοι,

Tο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής, λαμβάνοντας υπόψη τις διαμαρτυρίες σκακιστών και σωματείων, μέσω αυτής της επιστολής θέτει ζητήματα που ταλανίζουν χρονίως τα σωματεία της Αττικής και αφορούν την ανάληψη πανελλήνιων διοργανώσεων (Νεανικά, Α Εθνική, Σχολικά Πρωταθλήματα).


Είναι γνωστό ότι εδώ και πολλά χρόνια παρατηρείται μια συγκέντρωση τέτοιου είδους διοργανώσεων στη Χαλκιδική με αποτέλεσμα να υπάρχει μια εμφανής αδικία εις βάρων των σωματείων και των σκακιστών της Αττικής αλλά και άλλων Ενώσεων, οι οποίοι κάθε χρόνο αναγκάζονται να κάνουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις και να επιβαρυνθούν με σημαντικό επιπλέον κόστος για τη μετάβαση στο χώρο των αγώνων. Θέση της διοίκησης της ΕΣΣΝΑ, είναι να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη το γεωγραφικό κριτήριο από την Ομοσπονδία στην ανάθεση των διοργανώσεων.


Επιπρόσθετα απαιτείται αναδιαμόρφωση των προδιαγραφών ανάληψης και του τρόπου διαξαγωγής των διοργανώσεων έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα φθηνότερων προσφορών και μείωσης του κόστους, το οποίο είναι ιδιαίτερα υψηλό ειδικά σε περιόδους κρίσης οπότε πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.


Επίσης η διοίκηση της ΕΣΣΝΑ εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της στην απευθείας (χωρίς διαγωνισμό) ανάθεση των διοργανώσεων, τακτική που εφαρμόστηκε στο παρελθόν με υψηλό οικονομικό κόστος για τις οικογένειες των μικρών σκακιστών.


Δεσμευόμαστε ότι σύντομα θα καταθέσουμε αναλυτικές προτάσεις,


Μετά τιμής,
Το Δ.Σ. της ΕΣΣΝΑ

Kostas Oreopoulos είπε...

"Τόσα χρόνια οι ομάδες της Θεσσαλονίκης και Καβάλας ήταν βολεμένες με τη Χαλκιδική, έχοντας σημαντικά λιγώτερα έξοδα από όλα τα υπόλοιπα σωματεία. "

Ανώνυμε, όταν γράφεις μια ανοησία μεγατόνων, να την υπογράφεις, για να ξέρουμε με ποιόν βλάκα έχουμε να κάνουμε και να μην του δίνουμε σημασία. Άμα δεν ξέρεις ΡΩΤΑ να μάθεις και σκέψουν, αν μπορείς πριν μιλήσεις.

Από το 1999 (αν θυμάμαι καλά) το διασυλλογικό γίνεται εκτος αθηνών. Έχει γίνει Κρήτη Καβάλα Χαλκιδική... σε πολλά μέρη. Χαλκιδική έγινε 2 χρονιές.

Θεωρώ πως το βασικό πρόβλημα με το διασυλλογικό τα ΣΚ, είναι το σκακιστικό καλεντάρι. Πολλές υποχρεώσεις που θα πρέπει να καπελώσει η διοργάνωση.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά βλέπουμε πως άμα γίνονται αγώνες νότια Ελλάδα να έχουν παράπονα οι Β.Ελλαδίτες κι άμα γίνονται στην Β.Ελλάδα (που γινόντουσαν τόσα χρόνια και νομίζω ήταν καιρός να αλλάξει αυτό, άσχετα αν ενόχλησε κάποιους) να έχουν παράπονα οι νότιοι.
Πάντως υποθέτω πως οι αγώνες στην Χαλκιδική δεν γινόντουσαν με ισότιμους και δίκαιους οικονομικούς όρους.
Σκέφτομαι γιατί βλέπουμε κάθε χρονιά τόσους επαγγελματίες GM στις ομάδες ενώ αυτές κατέληξαν ότι μετρά πιο πολύ η ανάπτυξη

Ανώνυμος είπε...

Περίπου 1000 ευρώ το χρόνο κοστίζει σε μια οικογένεια από τη Κρήτη για να στείλει το παιδί της, με ένα συνοδό, για να παίξει στα σχολικά και στα νεανικά στη Χαλκιδική κάθε χρόνο.

Φέτος στα σχολικά από τις 88 προκρίσεις που δικαιούται η Ενωση Σωματείων Κρήτης πήγαν μόνο 18 παιδιά, λόγω του δυσβάστακτου κόστους. Και έτσι έχουμε το φαινόμενο να προκρίνονται οι μαθητές της Κρήτης για τα Πανελλήνια και στη θέση τους να παίζουν μαθητές των πέριξ της Χαλικιδικής νομών.
Και τώρα πρέπει να "ξηλωθούμε" πάλι να πάμε στη Χαλκιδική για τα νεανικά. Ελεος...

Ισως φαίνεται άσχετο με την Α'Εθνική το σχόλιο μου, όμως δεν είναι άσχετο με τη νοοτροπία και το βόλεμα που απέκτησαν όλα αυτά τα χρόνια ορισμένοι που φέτος ξεβολεύτηκαν.

Επίσης αν η ΕΣΟ διοργάνωνε η ίδια τα σχολικά, με τα κέρδη που αφήνει μια τέτοια διοργάνωση θα μπορούσε κάλλιστα να χρηματοδοτήσει μια χαρά την Α'Εθνική.

Ανώνυμος είπε...

Τα νεανικά είναι μεγάλο θέμα...
Και αλήθεια γιατί να κάνει οποιαδήποτε έξοδα κάποιος που "προκρίθηκε" κι ειδικά αν είναι έφηβος-που είναι η ανάπτυξη του σκακιού....
Αλλά ξεχάσαμε αυτή γίνεται με τους GM στην Α εθνική...

Kostas Oreopoulos είπε...

@ ΕΣΣΝΑ

Το πρόβλημα όπως καταλαβαίνεται βέβαια πολύ καλά, το πρόβλημα ΔΕΝ είναι η μεταφορά των σωματείων. Δεν είναι η Αθήνα μακριά. Το πρόβλημα (μεταξύ πολλών άλλων) είναι το κόστος διαμονής που είναι υπερπολλαπλάσιο της μεταφοράς και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ,για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, κοινό για όλες τις ομάδες, (άσε που είναι δύσκολα να μετακινείσαι στην Αθήνα με τα 12χρονα και τα 14χρονα και να τα ελέγχεις, ενώ σε ένα ξενοδοχείο δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα)

Kostas Oreopoulos είπε...

@ Ανώνυμος 1. Απάντησα στο στυλ του ανώνυμου ηλίθιου, το οποίο όμως δεν σε ενόχλησε είδα. Να επιδεικνύεις λοιπόν ευαισθησία όμοια....

@ Ανώνυμος 2.
Το πρόβλημα δεν είναι βόρεια ή νότια, στην Κρήτη η στην Κέρκυρα ή στην Ρόδο. Το θέμα είναι ότι στην Αθήνα Όλες οι ομάδες από την Αθήνα δεν πληρώνουν μία για ΔΙΑΜΟΝΗ (πράγμα που ουδέποτε έγινε)

Υπάρχει κάποιος που ΔΕΝ το καταλαβαίνει αυτό?

SirJohn είπε...

Δηλαδή, το πρόβλημα δεν είναι το να πληρώσετε, αλλά το ότι κάποιοι άλλοι δεν θα πληρώσουν!

Αν δηλαδή και οι ομάδες της Αθήνας έμεναν σε ξενοδοχείο τότε όλα καλά, θα συμμετείχατε κανονικά;;;

Kostas Oreopoulos είπε...

Επίσης συμφωνώ με τον Ανώνυμο που λέει για τα νεανικά. Τι βλακεία είναι αυτό το πράγμα.

Τι νόημα έχει η πρόκριση αν δεν καλύπτει όλα τα έξοδα η ομοσπονδία. Καταρχήν τι νόημα έχει η ομοσπονδία ενός αθλήματος αν δεν αναλαμβάνει τις διοργανώσεις. Πως γίνεται η προώθηση του αθλητισμού? Με χρήματα άλλων?

Ομοσπονδία είναι. Να βρει χρήματα και χορηγούς και να κάνει τις διοργανώσεις της.

Αν δεν μπορεί, να αφήσει την θέση της σε άλλους που ίσως μπορούν.

Δηλαδή αν η οικογένεια ενός 12χρονου δεν έχει την οικονομική ευχέρεια δεν πρέπει να παίζει.

Τι κατάντια είναι αυτή?

Ανώνυμος είπε...

Εφόσον είναι προφανές ότι το μεγάλο κόστος είναι αυτό της διαμονής,γιατί η ΕΣΟ να μην χρηματοδοτεί μόνο τις ομάδες που επιβαρύνονται μ'αυτό το κόστος?
Αυτό μαζί και μια μείωση των ομάδων σε 10 με δεκαμελείς συνθέσεις και μια μικρή ιδιωτική χρηματοδότηση δεν θα λύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα?
Για τη φιλοξενία των αγώνων απαιτούνται δυο αίθουσες χωρητικότητας max 75 άτομα.
Κόστος μετακίνησης 1 αυτοκινήτου Αθήνα-Θεσ/νικη = 70€.Άρα κόστος ατόμου = 70/4 = 17.5€.
Μήπως μου ξεφεύγει κάτι?
Έχει βάλει κάποιος κάτω τα νούμερα να δει τι βγάζουν και αν είναι λάθος ο συλλογισμός μου?

Kostas Oreopoulos είπε...

SirJohn θα σου το πω απλά.

Αν το πρωτάθλημα ΔΕΝ γίνονταν στην Αθήνα τότε

α) οι μισές ομάδες τις Αθήνας (τουλάχιστον) θα είχαν το ίδιο οικονομικό πρόβλημα με όλους τους άλλους και δεν θα κατεβαίναν να παίξουν
β) Όσες ομάδες θα πληρώσουν φέτος, του χρόνου θα της μαζεύουν με το κουτάλι (ιδίως μετά τον Καλλικράτη και την συγχώνευση πολλών δήμων που δίνουν χρήματα), ενω έτσι και του χρόνου θα είναι ανταγωνιστικές ενώ οι άλλες χρεοκοπημένες.

Επίσης πρέπει να ξέρεις, ότι πολλές από τις ομάδες που δεν κατεβαίνουν, ήταν και είναι μέσα στην 10άδα και θα πρέπει "θεωρητικά" να πάρουν τα χρήματα που τους εξασφαλίζει η θέση αυτή (άσχετα αν δεν γίνεται κουβέντα για το άν θα υπάρχουν φέτος αυτά...., φαντάζομαι το ξέρεις).

Όταν λοιπόν η ΕΣΟ δεν έχει εξασφαλίσει ούτε τα χρήματα για τους πρώτους 10, πως θες να γίνει η κουβέντα.

Το πράγμα είναι απλό. Το διασυλλογικό (και όχι μόνο) έχει κατακρεουργηθεί και η ανεύθυνη αντιμετώπιση όλων όσων διοικούν το σκάκι και ενδιαφέρονται μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον το μετέτρεψε σε ένα πανηγύρι κουτόφραγκων.

Ανώνυμος είπε...

Προς απάντηση 2-3 αναγνωστών που εξέφρασαν την απορία, θα διευκρινίσω ότι η ΕΣΟ δεν έχει τη δυνατότητα να διοργανώσει Νεανικά ή Σχολικά με τον τρόπο που το κάνει τρίτος διοργανωτής (και συνεπώς να αποκομμίσει οικονομικά οφέλη), διότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το καταστατικό της. Ούτε και μπορεί να τροποποιήσει το καταστατικό στον τομέα αυτό (σύγκρουση με τον Αθλητικό Νόμο). Το βασικό πρόβλημα είναι ότι θα αδυνατεί να εκδόσει παραστατικά στους ανθρώπους που θα πληρώσουν.
Η μόνη λύση που μπορώ να σκεφτώ, χωρίς να είμαι βέβαιος ότι είναι εφικτή, είναι να αναλάβει τη διοργάνωση κάποιος άλλος φορέας (ένα ξενοδοχείο, ένα πρακτορείο) με ενέργειες της ΕΣΟ, να διαχειριστεί ο φορέας αυτός τα οικονομικά εξ ολοκλήρου, και να αποδώσει στην ΕΣΟ ένα προσυμφωνημένο ποσό με τη μορφή χορηγίας. Μόνο έτσι μπορεί η ΕΣΟ να βγάλει χρήματα. Όμως, κάτι τέτοιο δεν είναι ρεαλιστικό - σκεφτείτε μόνο τι έχει να ακουστεί όταν θα γίνει η επιλογή του όποιου ξενοδοχείου/πρακτορείου...

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Αγαπητοί φίλοι, σας βρήκα την λύση που θα ικανοποιήσει όλους !
Το πρωτάθλημα μπορεί να γίνει σε καραβάκι(ρουμάνικο γκαζάδικο ) που είναι αραγμένο στον Μαλακό κόλπο _πλησίον Στυλίδας- και το οποίο ο Έλληνας πλοιοκτήτης ευχαρίστως θα παραχωρούσε για τον ευγενή σκοπό της τέλεσης του διασυλλογικού Α’Εθνικής με αντάλλαγμα την άδεια απόπλου και την ‘αβλεψία’ κάποιων άλλων ‘ μικροεκκρεμοτήτων’ με το δημόσιο!
Τι κερδίζουμε έτσι? 1ον Ισομοιράζεται επακριβώς η απόσταση Αθηνών-Θεσ/νίκης μιας και βρίσκεται στη μέση. Για απόλυτη ακρίβεια το καράβι διαθέτει GPS οπότε με λίγο μπρος-πισω βρίσκουμε ΑΚΡΙΒΩΣ τη μέση(σε ναυτικά μίλια) και ρίχνουμε άγκυρα ,ώστε να μην υπάρχουν ευνοημένοι. 2ον Πληρώνουν όλοι τα ίδια ,δηλαδή ΤΙΠΟΤΕ, μιας και το σκάφος διαθέτει καταλύματα και κουζίνα με μάγειρα 4 αστέρων μισελέν φιλιπινέζο , όσο για ψάρι φρέσκο ….άφθονο, καλά καλάμια να υπάρχουν… . 3ον Μένουν ικανοποιημένοι οι φιλοξενούμενοι Γκρανμαστεραίοι (και ‘έρχονται’ και οικονομικότερα) γιατί μπορούν όλοι να τους πουλήσουν το παραμύθι ότι θα παίξουν σε κρουαζιερόπλοιο (κι’αμα ανέβουν τι θα κάνουν ?, από πού θα φύγουν ?, οπότε θα μείνουν να παίξουν και μπορούν να κάνουν και καμιά βουτιά στη θάλλασα τα λιγούρια..άσε που με ένα φρεσκαρισματάκι κούκλα γίνεται το γκαζάδικο… 4ον Αποφεύγονται οι στημένες νούλες με την απλή προσθήκη στην προκήρυξη ότι όσοι δεν ‘τραβήξουν κουπί’ στις σκακιέρες θα τραβήξουν αληθινό κουπί στο τέλος για να βγουν στη στεριά, οπότε ποιος θαρραλέος θα κάνει τον…..Παπανδρέου?

Ανώνυμος είπε...

στον Kostas Oreopoulos
νομιζεις οτι τα ξερεις όλα και βρίζεις τους πάντες αλλα δεν κάνεις καλά....
1. έχει γίνει πρωτάθλημα στην Χαλκιδική και το 2002 αρα δεν θυμασαι καλά.
2. Αυτοί που υπογραφουν το χαρτί είναι αυτοί που ψηφισαν αυτο το σύστημα στο συνέδριο που εγινε στην ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
3. Θα ήταν ποιο αντρίκειο να πουν δεν εχουμε λεφτα και δεν κατεβαίνουμε όχι αυτο που κάνουν τωρα (έκαναν μεταγραφές το Οκτωβριο, πλήρωσαν τους παίχτες!!! και μόλις άκουσαν Αθηνα έβγαλαν σπυράκια)ως πότε θα δείχνεται το κόμπεξ σας;
4.Όλες οι ομάδες θα πάρουν τα οδοιπορικά τους και το τονίζω οι 10 ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ θα πάρουν διαμονή ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ δηλαδη αν οι 10 πρώτες είναι από την Αττική θα πάρουν λεφτα μέχρι την 20η.
5. Οι ομάδες που δεν θα συμμετεχουν θα πέσουν κατηγορία και ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.
Θα ήταν λοιπον καλύτερα να πουν δεν εχουμε λεφτα παρα αυτο που γίνεται, ενταξει η ΚΑΒΑΛΑ καταλαβαίνει οτι τερμα τα πρωταθληματα, τέρμα να παίρνει λεφτα από ΔΗΜΟ, ΝΟΜΑΡΧΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ αλλα οι υπόλοιπες;
ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ σας κράζει όλη η υπόλοιπη Ελλάδα....

IliasPan είπε...

@middlewave
Μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής (ίσως και με κάποιο link) για να καταλάβω ποιο ακριβώς είναι το κώλυμα;

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Σε συνέχεια του προηγούμενου σχολίου μου και επειδή κάποιοι φίλοι μου διαμαρτυρήθηκαν ότι ο Μαλλιακός κόλπος είναι ‘γκρίζα ζώνη’ μεταξύ ΤΕΣΣΑΣ και ΕΣΣΚΕ να πω ότι η συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή δεν ‘υπόκειται’ στα 7 ναυτικά μίλια, άρα πρόκειται για Διεθνή ύδατα, οπότε no problem.
Σε όσους διαμαρτυρήθηκαν ότι τους ‘πιάνει’ η θάλασσα, να πω ότι σπάνια βγαίνουν μπουρίνια στη συγκεκριμένη περιοχή και στην ανάγκη ο φίλος του μπλογκ Κος Κονιδάρης μπορεί –έναντι ας πούμε διακριτικής διαφήμισης λ.χ. σημαία στην πλώρη :’Bye property in Meganisi island, friendly prices,live your myth near Abramovitch’ – να χορηγήσει τις απαραίτητες δραμαμίνες….

SirJohn είπε...

Πάντως είναι κρίμα γιατί θα ήταν μεγάλο ντέρμπι το Στέγη - Καβάλα

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας, είμαι ο Αντώνης ο Χατζημανώλης, ένας από αυτούς που υπέγραψαν την παραπάνω ανακοίνωση εκ μέρους του Παναθλητικού Συκεών. Θα ήθελα να σας αναλυσω το σκεπτικό μου και ταυτόχρονα να απαντήσω σε μερικούς ανώνυμους.
Είχαμε αποφασίσει πριν την έναρξη της σαιζόν, αν ξανανεβούμε στην Α΄Εθνική, ένα μέρος των εξόδων να τα πληρώσουν οι παίκτες και τα υπόλοιπα ο σύλλογος. Βλέπετε είχαμε περάσει καλά και στην Αγία Πελαγία στην Κρήτη και στην Ερμιόνη Αργολίδος και στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.
Όταν μάθαμε ότι θα γίνει στην Αθήνα το πρωτάθλημα, αποφασίσαμε τα λεφτά μας να τα δώσουμε για να παίξουμε σε κάποιο άλλο τουρνουά για να περάσουμε καλύτερα. Τόσο απλά.
Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση γιατί είχαμε θυσιάσει όλο μας το χειμώνα, παίξαμε ένα δύσκολο προκριματικό όμιλο στη Θεσσαλονίκη, με τη σκέψη στην Α' Εθνική.
Αναγνωρίζω ότι το φετινό πρωτάθλημα δεν προσπαθεί να εξασφαλίσει ίσες συνθήκες για όλους, όπως τα προηγούμενα, αλλά έχει ίσως λιγότερο συνολικό λειτουργικό κόστος. Το σημαντικό είναι ότι όπου και να γινόταν, παραμένει ένα πρωτάθλημα που οδηγεί πολλές ομάδες σε δυσβάσταχτα έξοδα σε σχέση με αυτά που προσφέρει. Είναι μονόδρομος η αλλαγή του συστήματος την επόμενη χρονιά σε κάτι οικονομικότερο.
Για ορισμένους ανώνυμους:
-ουδέποτε δέχτηκα την αλλαγή του συστήματος σε αυτό το τερατούργημα που συμμετέχουμε τα τελευταία χρόνια. Αν το ψήφισαν παλιότερα κάποιοι από τους συνυπογράφοντες, δεν σημαίνει ότι συμφωνώ.
-τα οδοιπορικά που θα δωθούν για τις 10 πρώτες θέσεις, δεν καλύπτουν τα πραγματικά τους έξοδα (όπως και πέρισυ) και επίσης αυτό δεν βοηθάει κάποια πιο αδύναμη ομάδα που δεν μπαίνει στην 20αδα-γιατί αυτοί δεν δικαιούνται οδοιπορικά;
-είπε κάποιος:Οι ομάδες που δεν θα συμμετεχουν θα πέσουν κατηγορία και ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ
Πώς το συμπέρανες ρε θηρίο ότι οι παίχτες θα μείνουν ελεύθεροι; Πλάκα μας κάνεις; Σιγά μην πληρώσω και πρόστιμο επειδή ανέβηκα στην Α.
ΥΓ. Δεν έχω ακούσει ούτε έναν να απαντάει στο επιχείρημα ότι το πρωτάθλημα δεν θα είναι ισότιμο. Θυμίζω ότι στα προηγούμενα πρωταθλήματα τουλάχιστον προσπαθούσαμε να το κάνουμε ισότιμο. Τα οδοιπόρικα υπερκάλυπταν τα έξοδά μετακινήσεων.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Kostas Oreopoulos είπε...

@ Ανώνυμος.
1)Θυμάμαι πολύ καλά ότι το 2002 έγινε στην Χαλκιδική. Τι σχέση έχει αυτό με αυτό που γράφει ο άλλος ανώνυμος "Τόσα χρόνια οι ομάδες της Θεσσαλονίκης και Καβάλας ήταν βολεμένες με τη Χαλκιδική" , σαν να ήταν μόνιμος τόπος διεξαγωγής η Χαλκιδική, και βέβαια επαναλαμβάνω ΔΕΝ είναι το θέμα ο τόπος

2)Νομίζω δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα. Η ΕΣΟ δίνει 10Κ και το Περιστέρι άλλα 20Κ (όχι εγγυημένα και αυτά). Σύνολο 30Κ. Άρα 3χιλιάρικα σε κάθε ομάδα.
Σε 12αμελή ομάδα (χωρίς ούτε ένα αναπληρωματικό) 250 ευρώ ο παίκτης :)
Φαντάζομαι καταλαβαίνεις το γελοίο του πράγματος η μήπως ΔΕΝ το καταλαβαίνεις.

Το θέμα είναι οτι η ΕΣΟ ΔΕΝ καλύπτει τα χρήματα στις 10 πρώτες ομάδες. Ας βγει να καλύψει τα χρήματα και μετά συζητάμε.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός

Ανώνυμος είπε...

επειδη θυμηθηκατε τα παλια, οταν τα διασυλλογικα γινονταν στην Αθήνα,με καλυμμενα τα εξοδα κλπ οι αδικημενες ομαδες ηταν βεβαια τοτε οι αθηναϊκες, για λόγους προφανεις. Το ιδιο θα γινοταν κι αν φετος υπήρχε καλυψη εξοδων στις επαρχιακες.

Ανώνυμος είπε...

Ποια υπόλοιπη Ελλάδα κράζει? Για πες τε? Γιατί εδώ έρχονται συνεχή επώνυμα τηλεφωνηματα και μηνυματα συμπαράστασης.

Νομίζετε ότι σε περίοδο κρίσης ο κόσμος θέλει κάτω από 40C σε ανασφαλείς περιοχές να γίνει κλακαδόρος σε ρωμαικές φιέστες?

Το πάρτυ του χρηματηστήρίου και των δομημένων ομολόγων τελείωσε. Και αυτοί που θά έρθουν με μισή καρδιά θα το μετανιώσουν.

Σε επόμενο ποστ θα μάθετε ποια μάλη του ΔΣ εμπλέκονται στην υπόθεση των 100.000 ευρώ του δημοσίου που χάθηκαν στο ακροπολις. Και πως αυτή η υπόθεση συνδέεται με τις φετινές αποφάσεις και διαδικασίες της επιτροπής αξιολόγησης. Οι αναθέσεις έγιναν όλες σε σωματεία της ΕΣΣΝΑ.

Kostas Oreopoulos είπε...

"με καλυμμενα τα εξοδα κλπ οι αδικημενες ομαδες ηταν βεβαια τοτε οι αθηναϊκες, για λόγους προφανείς."

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός? Ποιοι είναι οι προφανείς λόγοι?

Ανώνυμος είπε...

ε τοτε δεν ειναι προφανεις. οι παίκτες των επαρχιακων ομαδων περναγαν απέναντι την ποσειδωνος για να πάνε στους αγώνες ενω οι υπολοιποι ερχονταν με τα φριχτα λεωφορεια ή οδηγωντας στην κινηση κλπ, οπως θα ερχονται δηλαδη και τωρα. Βλεπω, οχι με εκπληξη, οτι τα προβληματα των άλλων δεν μας αγγιζουν :)

Kostas Oreopoulos είπε...

Μα εγώ θυμάμαι να μένουμε πάντα Ομόνοια (συνήθως Ηνίοχο) είτε γίνονταν στην Καποδιστρίου (μια φορά το πρόλαβα εκεί) είτε στο ΣΕΦ.

Πάντα παίρναμε τον ηλεκτρικό και πηγαίναμε από την Ομόνοια στο ΣΕΦ και μετά πάλι πίσω. Δεν βλέπω καμιά διαφορά πραγματικά (άσε που οι μεγαλύτεροι είχαν την ευθύνη των πιτσιρικάδων, ενώ ο κάτοικος Αθηνών έχει τον γονιό του πιτσιρικά για την βρώμικη δουλειά, αλλά αυτά είναι παρωνυχίδες.

Ανώνυμος είπε...

πολλα πραγματα θυμασαι λαθος, λοιπον.
να προσθεσω οτι στην χαλκιδικη, οι κοντινες ομαδες ειχαν την δυνατοτητα να εχουν αναπληρωματικους χωρις να πληρωνουν επιπλεον για τη διαμονη , καθως οποιος δεν επαιζε μπορουσε να γυρισει στο σπιτι του και να ερθει καποος αλος- και δεν εννοω αυθημερον, αν και αυτο γινεται- πραγμα απο το οποιο θα επωφεληθουν φετος οι αθηναϊκες ομαδες.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χατζημανώλη θα σας απαντήσω εγώ περί ισοτιμίας.
Πέρσι που οι ομάδες της Καλαμάτας
(δεν ανήκω σε καμία από αυτές) ξεκινούσαν για να αγωνιστούν στην Χαλκιδική από την άλλη άκρη της Ελλάδος γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν είχαν καμία πιθανότητα να τερματίσουν στην προνομιακή χρυσοφόρα δεκάδα ποιά ισότιμη μεταχείρηση είχαν? την οποία εσείς σήμερα επικαλείσται.
Απλά έρχονταν να αγωνιστούν ξοδεύοντας χωρίς μάλιστα να εκβιάζουν η να επικαλούνται μεταφυσικές θεωρίες.

Ας εξετάσουμε τώρα τις φετινές ευνοημένες Αθηναικές ομάδες που δεν θα έχουν κόστος διαμονής.

Αυτό αγωνιστικά τι σημαίνει?
ότι θα επενδύσουν τα χρήματα αυτά σε 3-4 GM δημιουργώντας αγωνιστικες ανισότητες με τα υπόλοιπα σωματεία.
Προφανώς και όχι,πρώτον γιατί δεν μπορούν λόγω της προκήρυξης και δεύτερον γιατί και στην πρώτη δεκάδα να τερματίσουν δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ.

Που εντοπίζεται λοιπόν την έλλειψη ισοτιμίας μήπως στο γεγονός ότι εσείς θα πληρώσετε την διαμονή ενώ οι Αθηναικές όχι.

Λυπάμαι αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα.

Αξιοπρεπές,έντιμο και αντρίκιο θα ήταν (αν έχουν νόημα αυτές οι λέξεις) να δηλώσετε ότι η δεδομένη οικονομική συγκυρία δεν σας επιτρέπει να αγωνιστήτε δηλαδή ότι δεν υπάρχει μία.

Aντ΄αυτού σχηματίσατε blog με προφανή σκοπό να εκβιάσετε.
Τώρα μας λέτε ότι θα τα δώσετε αλλού για να περάσετε καλύτερα.

Πράξτε ότι νομίζετε ίσως μάλιστα να περάσει και ο εκβιασμός σας μιας και δεν γνωρίζω τι θα αποφασίσει η ΕΣΟ

Ελπιζω και εύχομαι όμως να επιβάλει τις ποινές που προβλέπονται από την μη συμμετοχή
σας για λόγους ισοτιμίας.

Kostas Oreopoulos είπε...

Μα δεν θυμάμαι λάθος. Σου απάντησα σε αυτό που είπες (ότι μέναμε απέναντι από τον χώρο αγώνων και ότι έπρεπε οι ομάδες από την Αθήνα να διασχίσουν όλη την διαδρομή) και αντί να πεις , οκ λάθος έκανα, συνεχίζεις σε άλλο θέμα. Περιμένω την τοποθέτηση σου...

Ναι σαφώς οι ομάδες από την Θεσσαλονίκη μπορούσαν να έχουν αναπληρωματικούς που ΔΕΝ έμεναν στο ξενοδοχείο, όπως μπορούσαν οι ομάδες από την Αθήνα όταν έγινε στην Ερμιόνη (άν και ποιο δύσκολα), όπως είχαν και οι ομάδες από την Κρήτη όταν έγινε στο Ηράκλειο.. κλπ

Σιγά το θέμα. Θεωρείς ότι αυτό είναι ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ?

Kostas Oreopoulos είπε...

"Που εντοπίζεται λοιπόν την έλλειψη ισοτιμίας μήπως στο γεγονός ότι εσείς θα πληρώσετε την διαμονή ενώ οι Αθηναικές όχι.

Λυπάμαι αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα."

Μα τι λες?? Διαβάζεις αυτά που γράφεις? Είναι σαν να γίνεται το διασυλλογικό στο ΧΧΧ μέρος και οι ομάδες από την Αθήνα ΔΕΝ θα πληρώσουν ενώ οι Άλλες θα πληρώσουν. Δεν έχει σημασία ο ΤΟΠΟΣ διεξαγωγής, αλλά το κόστος συμμετοχής για κάθε συμμετέχοντα να είναι περίπου το ίδιο και βέβαια να καλυφθούν τα έξοδα των 10 πρώτων ομάδων που ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Νομιζα οτι μιλαγαμε σοβαρα. Οταν διαβαζω οτι Ερμιονη αθηνα ειναι το ίδιο με Χαλκιδική-Θεσσαλονικη καταλαβαινω οτι κάνουμε πλάκα. και, ναι, και αυτο ειναι το θεμα, αν εχουμε κανει σμαια μας την ισοτιμια . Όπως ειναι οτι οι ομαδες απο την Κρητη τραβαγαν απίστευτη ταλαιπωρια. Αλλα αυτα ειναι λεπομερειες, ειπαμε. Κυριως επειδη ειναι προβλήματα των άλλων.
Για τα ξενοδοχεια απέναντι απο το ΣΕΦ το γνωριζω πολυ καλα.

Kostas Oreopoulos είπε...

1)"Για τα ξενοδοχεια απέναντι απο το ΣΕΦ το γνωριζω πολυ καλα"

Και εγώ γνωρίζω πολύ καλά που μέναμε από το 1986 μέχρι το 1997. Κάποιοι μένανε απέναντι.. κάποιοι όχι. Όπως κάποιοι μένανε Πειραιά και κάποιοι οχι. Φοβερό επιχείρημα περι ισότητας :)

2)"Οταν διαβαζω οτι Ερμιονη αθηνα ειναι το ίδιο με Χαλκιδική-Θεσσαλονικη "

Νομίζω εγώ το έγραψα καθαρά "όταν έγινε στην Ερμιόνη (άν και ποιο δύσκολα)" δηλαδή έπρεπε να κάνω αναλυτική χιλιομετρική κατάσταση. 1 ώρα ο ένας 2.5 ο άλλος...Ήμαρτον.

Και επανέρχομαι στο βασικό θέμα που δεν το αγγίζεις καθόλου. Γιατί δεν καλύπτονται οι 10 πρώτες ομάδες? (και μιλάμε για πλήρη κάλυψη όχι 3χιλιάρικα η ομάδα = 250 ευρώ ο παίκτης, )
Όπως βλέπεις το θέμα δεν είναι ούτε η ταλαιπωρία, ούτε οι αναπληρωματικοί.. ούτε τίποτα από αυτα. Απλά επιμένεις να πετάς την μπάλα στην εξέδρα

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ωραιόπουλε

Όσο περισσότερο υπερασπίζεστε αυτήν την υπόθεση τόσο περισσότερο την βλάπτετε.

Σας προτείνω να σωπάσετε εκτός φυσικά και αν επιμένετε να συνεχίσετε οπότε όλοι εμείς θα περάσουμε από το στάδιο της ενημέρωσης σε αυτό της διασκέδασης με αυτά που γράφεται.

IliasPan είπε...

Κάθεστε και τσακώνεστε για το α' και για το β' όταν όλα είναι αποτελέσματα του γελοίου συστήματος διεξαγωγής της Α' Εθνικής.

Οι πραγματικές ευθύνες βρίσκονται σ' αυτούς που υιοθέτησαν και στήριξαν το συγκεκριμένο σύστημα ενώ η πλειοψηφία του σκακιστικού κόσμου είτε γελούσε είτε φώναζε για αυτά που έβλεπε ότι άμεσα θα συμβούν.

Πώς είναι δυνατόν η Α' εθνική να γίνεται με ένα σύστημα που η πλειοψηφία των συλλόγων να μην θέλει;

Δυστυχώς όλες οι ομάδες τυφλώνονταν από τις καλοκαιρινές διακοπές σε κάποιος ωραίο ξενοδοχείο δίπλα στη θάλασσα. Μόλις χάθηκε και αυτό τότε και οι τελευταίες δικαιολογίες έπεσαν και το σύστημα καταρέει.

Δεν είμαι ούτε υπέρ της στάσης των ομάδων της β. Ελλάδας (αν και τη δικαιολογώ απόλυτα ειδικά για τις μικρότερες από αυτές). Δεν είμαι υπέρ γιατί πέρυσι και πρόπερσυ συμμετείχαν, γιατί οι περισσότερες από αυτές υποστήριξαν το παρόν σύστημα, γιατί η στάση τους (κάποιων εξ'αυτών) υποκινείτε και από άλλες σκοπιμότητες. Οι όποιες ανακοινώσεις έπρεπε να είχαν δημοσιευτεί πριν την απόφαση διεξαγωγής του πρωταθλήματος στην Αθήνα.

Τέλος πάντων, βαρέθηκα...
(αν δεν κάνω λάθος τα 30.000 είναι για τις ομάδες εκτός Αθηνών άρα είναι πάνω απο 3000 την ομάδα)

Kostas Oreopoulos είπε...

Κύριε Ανώνυμε, μπορείς να λες ότι θες γιατί και εγώ διασκεδάζω με όσους στρουθοκαμηλίζουν.

Και περιμένω απάντηση (όποιος νομίζει ότι μπορεί να δώσει, εμπρος λοιπόν ανώνυμε να μας ενημερώσεις) σχετικά με την κάλυψη των 10 πρώτων ομάδων.

Ορίστε κύριε Ανώνυμε. Ενημερώστε μας. Πεδίο δόξης λαμπρό.

Kostas Oreopoulos είπε...

@IliasPan
1) Ποιοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης ήταν υπερ? Οι περισσότεροι πλην ελαχίστων (δεν θα μπω στην διαδικασία να αναλύσω ποιοι και γιατί...) έχουν ταχθεί εναντίον από την αρχή.
2) Πράγματι είναι 30000/10=3000Κ για κάθε ομάδα->250 ευρώ ο παίκτης. Αυτό έγραψα ποιο πάνω. Αυτό είναι πλήρης κάλυψη των 10 πρώτων ομάδων όπως ευαγγελίζονταν το σύστημα?

Ανώνυμος είπε...

Οι 30.000 ευρώ, που δεν υπάρχουν,παρα μόνο σε προεκλογικό φυλλάδιο, είναι για 24 ομάδες σύμφωνα με το προεκλογικό φυλλάδιο-προκηρυξη(για την ΕΣΣΝΑ). αρα αντιστοιχουν 1000 ευρώ στη κάθε ομαδα (μ.ο)που οσοι κατέβουν θα περιμένουν τον Ιανουαριο του 2011 να τα παρουν για να καλύψουν το τρένο και το πλοιο τους. Οι ομάδε τηε Β.Ε. αντιδράσαν το περασμένο νοεμβριο προτου ανακοινωθεί η ρωμαική φίεστα των δομημένων ομολογων.

Τουλαχιστον να κερδηθούν οι εκλογες στην ΕΣΣΝΑ να παεί χαλαλι..

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ωραιόπουλε
Αφού διψάς τόσο πολύ για ενημέρωση θα σε ενημερώσω για τελευταία φορά.

Στον αθλητισμό υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον Ερασιτεχνικό και τον Επαγγελματικό.

αυτό το καταλαβαίνεις? πιστεύω ναί

Όταν ένας σύλλογος έχει στις τάξεις του αμοιβώμενους αθλητές κυρίως GM/ΙΜ (συμφωνείς προφανώς ότι πληρώνονται και ότι δεν αγωνίζονται δωρεάν) και πληρώνει ξενοδοχεία στην Χαλκιδική, στην Αθήνα η στις Κανάριες νήσους αυτομάτως αυτός ο Σύλλογος κατατάσεται στους Επαγγελματικούς.

Τα πάμε καλά ως εδώ?
ελπίζω πάλι πως ναί

Έρχεται λοιπον τώρα ο Επαγγελματικός Σύλλογος και ζητάει να του καλύψει η ομοσπονδία μέρος από τα Επαγγελματικά του έξοδα.

Εδώ αγαπητέ είναι και το πρόβλημα.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΞΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ.
ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΉΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΉΣ ΟΜΆΔΑΣ.

Θες κύριε Ωραιόπουλε
ξενοδοχείο 5 αστέρων, συμπαίκτες τον Kramnik και τον Shirov πολύ καλά κάνεις, αλλά θα βάλεις το χέρι στην τσέπη σου τόσο απλό είναι.

Με παρακολουθείς?

Ο Σοσιαλιστικός Καπιταλισμός στον αθλητισμό είναι αποκλειστικά ελληνική πατέντα.
Και Ερασιτέχνης και Επαγγελματίας είναι μία ιδιότητα που δεν ισχύει πουθενά στον πλανήτη και έφτασε η ώρα να καταργηθεί και εδώ.

Αυτή είναι και η τελική μου πρόταση
καλή αντάμωση στην Α΄Εθνική.

IliasPan είπε...

Καλά ούτε μια διαίρεση δεν μπορώ να κάνω πια :Ρ

κ. Ωραιόπουλε δεν διαφωνώ ιδιαίτερα με τα λεγόμενά σας για την φετινή διοργάνωση.

Απλά θεωρώ τόσο απαράδεκτο το συγκεκριμένο σύστημα που θα έπρεπε να μην είχε διεξαχθεί ούτε μία χρονιά. Και η αντίδραση των σωματείων θα έπρεπε να είναι έντονη από τότε με περισσότερες μη συμμετοχές (μη στηρίζοντάς το στην πράξη).

(και για να εξηγήσω λίγο καλύτερα τι εννοούσα πριν) Συμφωνώ με το να μην κατέβουν οι ομάδες σε ένα ασύμφορο για αυτές υποβαθμισμένο πρωτάθλημα. Διαφωνώ με το ότι ο λόγος που βγαίνει προς τα έξω είναι ότι το πρωτάθλημα γίνεται στην Αθήνα και ότι δεν καλύπτονται πλήρως τα έξοδα των 10 πρώτων ομάδων. Το θέμα δεν είναι πώς θα μπορέσετε να συναγωνιστείτε τις ομάδες τις Αθήνας ώστε να μπείτε στην 10αδα και να πάρετε τα λεφτά σας πίσω. Το θέμα είναι πως ένα τέτοιο σύστημα είναι τελείως αντιαναπτυξιακό εξ αρχής.

Για αυτό και την παρούσα ανακοίνωση θα ήθελα να τη δω πέρσι είτε πριν είτε μετά το τέλος του πρωταθλήματος του 2009 (ειδικά μετά τα όσα συνέβηκαν στους τελευταίους γύρους).

Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε τις ενστάσεις μου.

Vlassis είπε...

Αυτό που παρατηρώ είναι ότι 10 να γράψουν εδώ 10 διαφορετικές γνώμες θα υπάρχουν.
Εποικοδομητικός διάλογος δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει όταν ο καθένας το βλέπει από την πλευρά του και καλύπτει τα μικροσωματειακά του συμφέροντα. Όσοι λοιπόν εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία και ανήκουν στα σωματεία Α' Εθνικής η γνώμη τους είναι καθαρά υποκειμενική και ακόμη και δίκιο να έχουνε η αλήθεια χάνεται.
Η συζήτηση που θα πρέπει να γίνει είναι για αναδιάρθρωση όλων των κατηγοριών από τα τοπικά και μέχρι την Α Εθνική.
Όταν τόσα χρόνια το έκτρωμα των 12 σκακιέρων με τη συμμετοχή 12χρονων παιδιών και την πίεση που τους ασκείτε, είναι για να σας κλείνουν σε κανένα ίδρυμα αποκατάστασης όλους μαζί. Οι 40χρονοι συμπαίκτες τους περιμένουν και απαιτούν τόσα από αυτό το παιδί...
Υπάρχουν λοιπόν και άλλοι λόγοι όχι μόνο οικονομικοί οι οποίοι για κάποιους είναι ψιλά γράμματα.
Γι' αυτό λοιπόν το ξαναλέω, ότι είναι να γίνει, να γίνει με συμμετοχή όλων και ας είναι όσο το δυνατόν δικαιότερο.
Τα χρήματα δεν είναι σημαντικό θέμα συζήτησης. Άλλωστε πέρσι για παράδειγμα που έγινε κέρδισε τίποτα το σκάκι? Ούτε θα χάσει το σκάκι αν φέτος δε γίνει.

Kostas Oreopoulos είπε...

@ Ανώνυμος.

Πάλι η μπάλα στην Εξέδρα :) Λογικό αφού δεν υπάρχει απάντηση

"Όταν ένας σύλλογος έχει στις τάξεις του αμοιβώμενους αθλητές κυρίως GM/ΙΜ ..... και πληρώνει ξενοδοχεία στην Χαλκιδική ,...... κατατάσεται στους Επαγγελματικούς.

Τα πάμε καλά ως εδώ?
ελπίζω πάλι πως ναί"

Κακώς ελπίζεις. Ο σύλλογος πληρώνει ξενοδοχείο, γιατί δεν μπορεί να μείνει στο δρόμο, στα πάρκα και στα παγκάκια, και μένει σε 5 αστέρων, γιατί τον ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ (φαντάζομαι την έχεις διαβάσει εεε?) της ομοσπονδίας

Επαγγελματίας δεν είσαι όταν πληρώνεις... αλλά όταν αμείβεσαι. ¨ Όταν πληρώνεις είσαι απλά ******.

Έτσι είναι "φίλε" Γιώργο....

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω πως το πρόβλημα είναι αυτό που γράφει ο Κ. IliasPan.
Κι αν το πάρουμε κι αλλιώς μακάρι το πρωτάθλημα να γινόταν "κυκλικά" στις πόλεις που παίζουν τα σωματεία για ευνόητους λόγους...
Νομίζω δεν φταίνε οι Αθηναϊκές ομάδες που γίνεται το πρωτάθλημα στην Αθήνα και το πρόβλημα υπήρχε "εκ γέννεσης".

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Pan,

δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σας γιατί δεν αντιδράσατε πέρσι. Αυτά λένε και στος εργαζόμενους. Οι ανατροπές δεν είναι προγραμματισμένες γίνονται όταν ωριμάζουν οι συνθήκες και οταν οι εξουσίες χάνουν πλήρως την επαφή με την πραγματικότητα. Δηλάδη στους εκατοντάδες χιλιαδες που αντιδράσανε τώρα, θα τους πείτε γιατί δεν αντιδρούσαν πριν. Είναι αυτό επιχέιρημα? δεν είναι, εμείς
θα αντιδράσουμε και θα ανατρέψουμε και είμαστε έτοιμοι να υποστούμε και τις συνέπεις των τιμωρών της εξουσίας. Αλλα θα επιμείνουμε στην ανυπακοή, την αποχή, τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας για ισότιμες συνθήκες σε ένα άθλημα που οι αποφάσεις και τα πρωταθλήματα δε θα καθορίζονται από κουμπαρους και δομημένους επενδυτές

Kostas Oreopoulos είπε...

Γιώργο (Vlassi) , το προηγούμενο ποστ δεν ήταν απάντηση για σένα προφανώς, απλά έκατσε να είναι κάτω από το δικό σου :)
Απευθύνομαι στον ανώνυμο....

Τόσα χρόνια που φωνάζουμε για το έκτρωμα των "αναπτυξιακών" έγινε τίποτα? Για τις μεταγραφές και τα παζάρια των πατεράδων? Τίποτα....

Ανώνυμος είπε...

κε Ορεόπουλε οριεστε οτι η ΕΣΟ δεν καλύπτει όλα τα έξοδα για τα νεανικά για την Α Εθνική. Έχετε ιδεα τι γινεται στα άλλα αθλήματα; ή μαλλον σε ποιό άθλημα τα καλύπτουν; Taekwondo Ολυμπιακό άθλημα κανονιζεις μονος σου πως θα πας και που θα μεινεις φτανεις στον προορισμό σου σε ζυγισουν και εισαι 200 γραμμαρια βαρυτερος σου λένε "αντε γεια" πανε όλα τα εξοδα που έχεις κάνει και δεν παιζεις κιολας. Θελετε να μαθετε για τένις, για ποδόσφαιρο, για μπάσκετ;

Vlassis είπε...

Ούτε κυκλικά ούτε τίποτα. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί να υπάρχουν μεγάλα τουρνουά (Διασυλλογικά εννοώ), σε μεγάλα ξενοδοχεία με πολλές διανυκτερεύσεις και φαγητό?
Πολλές μίζες πολλά συμφέροντα.
Η λύση είναι απλή όμως δεν την λένε ούτε οι 10 ούτε οι υπόλοιποι. Εντός και εκτός έδρας αγώνες και έχεις με ένα ΧΑΜΗΛΟΤΑΤΟ μπάτζετ ένα αξιοπρεπέστατο πρωτάθλημα που όλοι θα γουστάρουν...
Το γιατί δεν το προτείνει κανένας ούτε οι 10 ούτε οι υπόλοιποι είναι απλό. Οι μεταγραφές τους, οι ματαιοδοξίες τους οι ακριβοί GM οι μίζες από τα ξενοδοχεία τα δαγκώματα των χορηγών κλπ θα γίνουν παρελθόν.
Συμφέρει αυτό κανέναν τους?
ΚΑΝΕΝΑ
Καλό βράδυ...

Vlassis είπε...

Κώστα το κατάλαβα... Απλά έψαχνα να βρω που κατάλαβες ποιος Γιώργος είναι ο ανώνυμος :)
Και περισσότερο με ανησύχησε το εισαγωγικά στο "φίλε"
Άλλωστε εγώ σέβομαι την αγάπη για την ομάδα σου και σε κατανοώ απόλυτα.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά βλέπω πως όλοι συμφωνούν στο ότι πρέπει να αλλάξει το σύστημα αλλά αυτό δεν αλλάζει...
Ρωτώ. γιατί?

Ανώνυμος είπε...

Γιατι δεν μπορει να αλλαξει απο την μια στιγμη στην άλλη. Αυτο πρεπει να γινει μετα απο συζητηση και σιγουρα πριν την περιοδο των μεταγραφων. Επειδη κάποιοι πειραχτηκανε γιατι θα γινει στην Αθηνα θα το αλλαξουν τώρα;

Ανώνυμος είπε...

Λογικό είναι μια σταδιακή μείωση ομάδων και μια άμεση μείωση στον αριθμό των σκακιερών,που πιστεύω 10 είναι αρκετές.Πλήρης κάλυψη εξόδων μόνο για διαμονή,μετακίνηση.Διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε χώρους συλλόγων.Οι ξένοι GM ας πληρωθούν από χορηγίες,αλλιώς ας μην έρθουν.Οι έλληνες GM με υποχρεωτική συμμετοχή στο πρωτάθλημα,αλλιώς να τους περικοπούν τα οδοιπορικά από την ΕΣΟ.Τυχόν χορηγίες κυρίως να καταλήγουν σε έλληνες GM και μετά σε ξένους.Αυτές είναι μερικές προτάσεις.
Έτσι αναβαθμίζονται και οι κατώτερες κατηγορίες,αφού οι u12,u14 κλπ που περισσεύουν από την περικοπή των σκακιερών σε Α και Β μοιράζονται σε κατώτερες κατηγορίες.
Στο παρόν post δεν πρέπει να είναι σκοπός να αναζητηθούν ευθύνες,ας ανοίξει άλλο post γι'αυτό και οι υπεύθυνοι να δεχτούν τις συνέπειες.
Σκοπός είναι να βρεθεί τρόπος να ομαλοποιηθεί η υπάρχουσα κατάσταση μετά τα νέα οικονομικά δεδομένα που προέκυψαν.

Γκουτιούδης Ζήσης είπε...

Στις 9 Ιουλίου 2010 και πριν τελειώσει ακόμα το περσινό πρωτάθλημα μέσα σε αυτό το blog γραφόταν τα εξής σε post που μπορείτε να βρείτε

Γκουτιούδης Ζήσης είπε...

Πριν από δυόμιση περίπου χρόνια και επίσημα στη συνέλευση της ΕΣΣΑΘΜ αλλά και ανεπίσημα (όσοι παρακολουθείτε τα σκακιστικά forums ανατρέξτε) έλεγα ότι ένα πρώτο τεράστιο διοικητικό λάθος ήταν η απόφαση αναστολής του Πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής του 2007. Ήταν μια μορφή διαμαρτυρίας άστοχη αλλά και επικίνδυνη για το προφίλ του αθλήματος στον έξω χώρο.
Πιστεύω όλοι να θυμάστε και την αντίδραση του υφυπουργού και την απαξιωτικές κρίσεις του απέναντι στο χώρο μας αλλά ακόμη και αν κάποιος είδε κάποιο όφελος από την κίνηση αυτή ας μας το πεί να το καταλάβουν και οι υπόλοιποι.
Πιστεύω ότι αυτές τις μέρες βλέπουμε και διαισθανόμαστε το δεύτερο μεγάλο λάθος.
Τον τρόπο διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος.
Η γνώμη μου αυτή διατυπώθηκε από την πρώτη ημέρα ανακοίνωσης του σημερινού συστήματος .
Και στην τελευταία συνέλευση της ΕΣΣΑΘΜ μεταξύ άλλων ανέφερα ότι στους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.
Οι γραμμές αυτές γράφονται μετά την κλήρωση του τελευταίου γύρου και μια μέρα ΠΡΙΝ γίνει η τελευταία αγωνιστική.
Αυτή την ώρα πιστεύω ότι αύριο θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος. Ας ελπίσουμε ότι κάνω λάθος και δεν διαισθάνομαι σωστά του τι συμβαίνει μια που είμαι μακριά από τον χώρο αγώνων.
Άλλωστε η πρώτη σοβαρή παρενέργεια ήρθε πριν ξεκινήσουν οι αγώνες με την απουσία κορυφαίου Έλληνα σκακιστή που πιστεύω ότι έχει σχέση και με τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος
Αλλά ότι και να λέω κάντε όλοι σας μια απλή σκέψη.
Πάρτε τις δέκα πρώτες ομάδες της βαθμολογίας.
Πέστε ότι οι συνθέσεις ήταν εξαμελείς με ελεύθερη σύνθεση (και με αυτούς που έχουν στην δύναμή τους)
Και κάντε ένα πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής.
Αναλογιστείτε την ποιότητα αυτού του Πρωταθλήματος την προβολή του αλλά και τα οφέλη που θα είχαν οι επαγγελματίες σκακιστές που θα συμμετείχαν. Και φυσικά η Ομοσπονδία θα μπορούσε άμεσα να καλύψει όλα τα έξοδα των Ομάδων αλλά και να περισσέψουν χρήματα για την ανάπτυξη !!!!
Όπως καταλαβαίνεται ίσως όλοι θα ήταν κερδισμένοι !!!
Και πολύ φοβάμαι ότι το λάθος αυτό θα έχει περισσότερες παρενέργειες στο επόμενο Πρωτάθλημα του χρόνου.

Και ελπίζω να κάνω λάθος και αύριο να είναι όλοι ευχαριστημένοι από το πρωτάθλημα που τελειώνει.
Αν δεν γίνει αυτό ας προβληματιστούν τουλάχιστον κάποιοι για το πού πάμε που βρισκόμαστε και τι θέλουμε τέλος πάντων …
Με την ελπίδα ότι κάποιοι θα ακούσουν και θα κρίνουν και λιγότεροι θα προσπαθήσουν να γελοιοποιήσουν τις παραπάνω επισημάνσεις (όπως παλαιότερα …) καληνυχτίζω.
Γκουτιούδης Ζήσης
9/7/09

Σε λιγο θα σας πω πως φαντάζομαι ότι θα διεξαχθεί το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα σε δύο τρία χρόνια περίπου....
Και είμαι σύγουρος ότι κανένας δεν έχει φανταστεί τον τρόπο που πιστεύω ότι θα γίνεται τα επόμενα χρόνια

Γκουτιούδης είπε...

Στο παραπάνω post αρχίζοντας εννοώ 9 Ιουλίου 2009 βέβαια και όχι 2010

Ανώνυμος είπε...

Για όσους παραπληροφορούν και συκοφαντούν συστηματικά.

Οι ομάδες της Β.Ελλάδας συζήτησαν ένα περιφερειακό πρωτάθλημα (ΠΟΑ ή ότι άλλο θέλει η εξουσία και τα παπαγαλάκια της)στο άξονα της εγνατίας όδου. Αγώνες σε Σαββατοκύριακα, εκδρομές για να γνωρίσουν όλοι υπεροχες πόλεις όπως ή Φλώρινα, η Ξάνθη, η Κομοτηνή κα. Ποιοτικό και εκπαιδευτικό πρωτάθλημα με τη συμμετοχή 3 ενώσεων. Δε μας ενδιαφέρει ποσοι θα ανέβουν σε αυτό που ονομάζετε Α Εθνική.

Η επισήμανση αυτη γίνεται γι αυτόυς που συστηματικά παραπληροφορούν (εκτελώντας υπηρεσίες) για τις προθέσεις και τις προτάσεις των σωματέίων της Θεσσαλονίκης.

Ανώνυμος είπε...

κε Χατζημανώλη μάθεται πρώτα τους κανονισμούς και μετα να μιλάτε.
Κανονισμός Αγώνων
1.31 Σύλλογος που παρακωλύει την ομαλή διεξαγωγή των διοργανώσεων ή εμποδίζει τους αθλητές του να συμμετέχουν, θα αποκλείεται από το επόμενο πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας και επιπλέον το ΔΣ της ΕΣΟ μπορεί να αποφασίσει την παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.
Κανονισμός μεταγραφων
Άρθρων 14
Αθλητής έχει το δικαίωμα να μεταγραφεί ελεύθερα (οποιαδήποτε χρονική περίοδο), σε οποιοδήποτε σωματείο της προτίμησής του, αν το σωματείο που ανήκει:
β. Υπέβαλε δήλωση περί αναστολής δραστηριότητας για ένα (1) έτος ή δήλωση περί μη συμμετοχής στο πρωτάθλημα στο οποίο δικαιούται να συμμετάσχει ο αθλητής.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο αθλητής μπορεί να ασκήσει το μεταγραφικό του δικαίωμα από την επομένη της δήλωσης αναστολής δραστηριότητας ή μη συμμετοχής του σωματείου στο πρωτάθλημα. Τότε θεωρείται ότι ο αθλητής έχει μεταγραφεί για μία (1) αγωνιστική περίοδο και την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο αθλητής επανέρχεται αυτοδικαίως στο σωματείο της προέλευσής του. Εάν η αναστολή συνεχιστεί για 2η αγωνιστική περίοδο ή η δήλωση περί μη συμμετοχή στο πρωτάθλημα στο οποίο δικαιούται να συμμετάσχει ο αθλητής επαναληφθεί και για 2η αγωνιστική περίοδο, ο αθλητής είναι ελεύθερος να μεταγραφεί σε σωματείο της προτίμησής του.
Να σας θυμίσω τι έγινε στο Πλέπι με αθλητές της Πάτρας;
Για να μην παραπληροφορούμε τον κόσμο και ...τους αθλητές σας

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας όλα τα σχόλια, έχω να υποβάλλω δύο ερωτήματα και θάθελα μια απάντηση από τις αντικειμενικές φωνές του μπλογκ:

Εάν ο τόπος διεξαγωγής ήταν η πόλη της Θεσσαλονίκης:

1. Η Καβάλα θα αρνιόταν να συμμετάσχει λέγοντας πάλι ότι αδικείται σε σχέση με τις ομάδες της Θεσσαλονίκης που δεν θα πληρώσουν ξενοδοχείο;

2. Οι ομάδες της Αθήνας θα ανέβαιναν στη Θεσσαλονίκη για να παίξουν;

ΥΓ. θα παρακαλούσα τον Kostas Oreopoulos να αγνοήσει το ποστ μου!

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΝΑ ΕΝΩΣΕΙΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ 90
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 37
ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 20
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ 19
ΘΕΣΣΑΛΙΑ 8
ΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΑΝΑΤΟΛ. ΣΤΕΡΕΑ ΕΥΒΟΙΑ 18
ΑΧΑΙΑ – ΗΛΕΙΑ - ΑΙΤΩΛ. 21
ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 16
ΗΠΕΙΡΟΣ ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ 6
ΚΡΗΤΗ 19
ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ 10
Αρκετά από αυτά τα σωματεία δεν είναι ενεργά, στην Αττική απ ότι ξέρω είναι τα 80, στις υπόλοιπες περιοχές;
Το σύστημα αυτό των αγώνων έγινε για να δώσουν την δυνατότητα σε ομάδες της περιφέρειες να ανέβουν στην Α Εθνική.
Προφανώς οι Θεσσαλονικείς δεν ρώτησαν τις ομάδες της Δ. Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Σ. Ελλάδας κλπ αν θέλουν να αλλάξουν το σύστημα. Τους ενδιαφέρει μόνο η πάρτη τους
Στο Κύπελλο Αττικής συμμετείχαν 64 ομάδες, η πρώτη της Αττικής για να πάει στους 8 θα πρέπει να παίξει μπαράζ με την πρώτη της Στερεάς Ελλάδας από της άλλες περιοχές πόσα παιχνίδια παίζουν;
Είναι ευκαιρία να αλλάξουν τα πράγματα και η Αττική να πάρει την θέση που της αρμόζει έχει περίπου το 50% του πληθυσμού και περίπου το 50% των σωματείων.
Ας μην ξεχνάμε ότι είναι η Ένωση που συντηρεί (οικονομικά εννοώ) τις διοργανώσεις των Πανελληνίων Ατομικών και Σχολικών Πρωταθλημάτων και δεν παίρνει και λεφτά για ανάπτυξη από την ΕΣΟ όπως παίρνει πχ η Καβάλα.

Ανώνυμος είπε...

Στο ανώνυμο με τους κανονισμούς:

α. Το σωματείο της Πάτρα διαλύθηκε

β. Οι κανονισμοί για να ισχύουν πρέπει να τηρουνται.

Αρθο 11 κανονισμού διαυλλογικών

11. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
11.1. Η ΕΣΟ αναλαμβάνει το οικονομικό μέρος των αγώνων της Α' Εθνικής
Κατηγορίας, .

Το άρθρο 11 επικαλείται και η ΕΣΟ στη βασική και νομιμή προκήυξη για την Α ΕΘνική. Άρα η ΕΣΟ δεν ακολουθεί τους κανονισμούς και της προκηύξεις της.

γ. Οι παικτες μας είναι έτσι και αλλιως ελεύθεροι κάθε χρόνο.

δ. Εάν θέλετε να μιλάτε για τιμωρίες σέ όσους ασκούν το δικαίωμα τους τη μη συμμετοχής το μόνο που θα πετύχετε είναι να χάσετε τα πάντα.

Εάν συνεχιστούν οι απειλές , οι συκοφαντίες,εάν πειραχτεί έστω και ένα σωματείο, έστω και ένας άνθρωπός θα ακολουθήσει την επόμενη ημέρα ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό και το Γενικό γραμματέα αθλητισμού με την εξιστόρηση όλω των γεγονότων.

Σεβαστείτε το δημοκρατικό δικαιωμα της αποχής και οργανώστε το πρωτάθλημα της "Μorgan Stanley" όπως θέλετε.

Kostas Oreopoulos είπε...

.......Η ΕΣΟ αναλαμβάνει το οικονομικό μέρος των αγώνων της Α' Εθνικής Κατηγορίας...

Ε μην γίνεσαι κακός με τον Β^2 . Εντάξει προσπαθεί ο καημένος να υπερασπιστεί τα αφεντικά του.

Ανώνυμος είπε...

@ανώνυμος

"...Εάν συνεχιστούν οι απειλές , οι συκοφαντίες,εάν πειραχτεί έστω και ένα σωματείο, έστω και ένας άνθρωπός θα ακολουθήσει την επόμενη ημέρα ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό και το Γενικό γραμματέα αθλητισμού με την εξιστόρηση όλω των γεγονότων..."

Τώρα μας κόλησες στο τοίχο, τα κάναμε πάνω μας, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα!!!

Ανώνυμος είπε...

Η Πάτρα ναι διαλύθηκε αλλά γι αυτην ισχυσε το άρθρο α.
Μπορείτε να στείλετε έγγραφα παντού αλλα να ζητάτε περισσότερα λεφτα για την ΕΣΟ για να μπορει να πληρώνει όχι να μας απειλείτε. Το κόμπλεξ Θεέ μου

Ανώνυμος είπε...

2. ΔΙΑΜΟΝΗ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
Τα σωματεία είναι υπεύθυνα για τη μετακίνηση, διαμονή και διατροφή των αποστολών τους.

Η ΕΣΟ θα μετάσχει στα έξοδα συμμετοχής των ομάδων με το ποσό των 10.000 €. Η ΠΣ Περιστερίου έχει επίσης δεσμευτεί να καλύψει 20.000 € προς τις ομάδες αν δεν βρεθούν από άλλες χορηγίες. Τα ακριβή ποσά με τα οποία θα επιχορηγηθεί η συμμετοχή των εκτός Αττικής σωματείων (οδοιπορικά – διαμονή – διατροφή για 12 άτομα ανά σωματείο) θα ανακοινωθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.
Εκτός τους κανονισμούς υπάρχει και η προκήρυξη.

Μήπως θα κανετε κανταγγελία και στην Κυβέρνηση γιατι λόγω της οικονομικής κρίσης άλλαξε το ΦΠΑ;

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι έχετε το πρωτάθλημα που σας αξίζει...και μιλάω και για τους βορειοελλαδίτες και για τους νοτιοελλαδίτες :)

athinaios skakistis poy den paizei a ethiki είπε...

Κάποιες σκέψεις για τό οικονομικό μέρος του πρωταθλήματος.

1) Ειμαι βέβαιος οι κανείς φορολογούμενος δεν θα συμφωνούσε τα χρηματά του να ξοδεύονται σε ξένους GMs για να κάνουν προσυμφωνημένες ισοπαλίες. Μόνο αν το σκάκι είχε αυτοτελή χρηματοδηση από τις χορηγίες ή από τις εισφορές των μελών των συλλόγων και των παιχτών, και όχι από τους δήμους ή από την ΕΣΟ θα δικαιούταν να συντηρεί ένα τόσο ακριβό πρωτάθλημα.

2) Ειδικά για το φετινό πρωτάθλημα ελάχιστοι αθλητές θα προτιμούσαν να επιδοτήσουν την συμμετοχή τους συμμετέχοντας στο κόστος της ομάδας, από το να παίξουν σε κάποια από τα ισχυρά τουρνουα που γίνονται σε τόπους διακοπών. Γιατί να πληρώσεις για να έρθεις στην Αθήνα το καλοκαίρι ενω μπορείς να πας π.χ στο τουρνουά του Porto Carras ή στην Ικαρία? Ετσι καταλαβαίνω απόλυτα την άποψη που εγραψαν παραπάνω κάποιοι αθλητες από την Βόρεια Ελλάδα. (π.χ Χατζημανώλης)

Επειδή το αν ο πρωταθητής στο σκάκι θα είναι η Καβάλα ή η ΠΣ Περιστερίου δεν είναι καθόλου εμπορικό θέμα για να προσελκύσει χορηγίες μάλλον θα πρέπει η ομοσπονδία να κινηθεί σε πολύ φθηνότερες λύσεις. (π.χ ενα πρωτάθλημα 6 ή το πολύ 8 ομάδων)

Ανώνυμος είπε...

βρείτε δυο τρεις χρηματιστές ακόμα και κάντε το πρώταθλημα όπως σας αρέσει. Μεταφέρετε και όσους κλακαδόρους βρείτε και δώστε σαν έπαθλα δομημένα ομόλογα.

Άντε γεια..καλές εκλογές και βγάλτε τους χρηματιστές και στην ΕΣΣΝΑ για ακόμα καλύτερα ομολογα. Τα μπάνια του λαού αρχίζουν, εμείς θα πάμε Ικαρία, Παλαιχωρα, Καβάλα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτές τις σπόντες για morgan stanley,χρηματιστές, ομόλογα, κ.ά. ειλικρινά δεν μπορώ να τις καταλάβω.

Μακάρι και άλλες ομάδες να έβρισκαν ανθρώπους να χρηματοδοτήσουν σκακιστικούς συλλόγους βάζοντας χρήματα από τη τσέπη τους, όπως κάνει ο Μπέλλος ο πρόεδρος του Περιστερίου. Τι το μεμπτό υπάρχει; Επειδή έχει χρηματιστηριακή εταιρία;

Δηλαδή αν στο σωματείο σας εμφανιστεί ένας επιχειρηματίας και σας πει, παιδιά αναλαμβάνω πρόεδρος και θα καλύπτω όλες τις δαπάνες και όλα τα έξοδα του συλλόγου! τι θα κάνετε; θα τον διώξετε;

Ανώνυμος είπε...

NAI

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Βρισκω πολυ θλιβερο τον τονο που γινεται η συζητηση,και θ'απεφευγα να παρω μερος,αλλα το θεωρω εξισου στεναχωρο τα 7 σωματεια της Θεσ/νικης και τα 2 της Καβαλας να βρεθουν εκτος της Α'Εθνικης του χρονου.
Θα ηθελα να θεσω μερικα ερωτηματα σε σχεση με τα 3 αιτηματα της επιστολης:
1) Αναβολη η αναστολη...αναβολη και τελεση της ποτε;Αμεσως μετα αρχιζουν τα διεθνη τουρνουα που τελειωνουν πριν ανοιξουν τα σχολεια.Απο τον Σεπτεμβρη και μετα δεν μπορεις να απαιτησεις απο εναν ερασιτεχνη πιτσιρικα να χασει μια βδομαδα μαθημα και στις 34 ομαδες υπαρχουν πολλοι ερασιτεχνες.Η αναστολη δεν βλεπω τι καλο θα κανει περα απο το να μεταθεσει το προβλημα.

2)εκτακτη γενικη συνελευση που θα αποφασισει οικονομικοτερο και δικαιοτερο τροπο διεξαγωγης...
Γιατι δεν προτεινετε στο γραμμα σας,ενδεικτικα εστω,εναν τετοιο τροπο;Απολυτα δικαιος τροπος δεν υπαρχει,εκτος αν γυρισουμε στις εντος-εκτος διπλες συναντησεις(εμενα πολυ θα μου αρεσε αλλα δεν νομιζω να συμφωνουν πολλοι).Οσο για τον οικονομικοτερο εχω να προτεινω κατι.Διεξαγωγη του φετινου πρωταθληματος στο Περιστερι,με δεσμευση της ΕΣΟ να γινει το πρωταθλημα του χρονου στην Θεσσαλονικη,αν βρεθει διοργανωτης,αλλα τα λεφτα να πανε και τα δυο αυτα χρονια πρωτα-πρωτα στις επαρχιακες ομαδες που θα κανουν δυο ταξιδια κι αμα περισσεψει κατι ας παρουν και οι πρωτοι.
3) Συνολικη αλλαγη φιλοσοφιας με δραστικη μειωση ομαδων απο το 2011...
Συνηθιζεται στα αθληματα να ειναι ξεκαθαροι οι οροι του παιχνιδιου ενα τουλαχιστον χρονο πριν τις αλλαγες ωστε να μπορει οποια ομαδα θελει ν'αντιδρασει με μεταγραφες κλπ.Αυτο προσωπικα δεν με πειραζει,μακαρι να γινουν οι αλλαγες και ας ειναι προωρες,αλλα ισως υπαρχει ενα νομικο θεμα με πιθανες προσφυγες.Συμφωνω με καποιους προηγουμενους οτι οι αποφασεις πρεπει να παρθουν κατα την διαρκεια των αγωνων,κατεβουν δεν κατεβουν τα 10 σωματεια ν'αγωνιστουν εναν εκπροσωπο μπορουν να στειλουν,και να οριστικοποιηθουν πριν κλεισει ο χρονος.Δυστυχως νομιζω οτι θα'χουμε και 3ο πρωταθλημα με 34 ομαδες,αλλα πιθανα η κριση να πεισει την ΕΣΟ ν'αλλαξει το συστημα.

Εχω προλαβει την εποχη με τα ταξιδια Αθηνα-Θεσσαλονικη και στο νεανικο μυαλο μου εκεινης της εποχης,οι συναντησεις του Διασυλλογικου ηταν πολυ σημαντικες.Δεν θα φανταζομουν η ΕΣΘ εκεινων των χρονων να μην κατεβαινε να παιξει για ενα τετοιο θεμα,μπορει να κανω και λαθος(αυτο δεν αποτελει μομφη για την τωρινη αποφαση,απλα διαπιστωνω και απο την επιστολη και απο την συζητηση οτι η συμμετοχη στο διασυλλογικο πολυ ευκολα μπαινει την ακρη,και η αισθηση συνοχης των ομαδων-ομαδα χωρις ν'αγωνιζεται δεν νοειται- ειναι υποτονικη).Πραγματικα θα
ηθελα ν'ακουσω και απο αλλους σκακιστες των σωματειων που δεν θα κατεβουν, τι σκεφτονται για το θεμα.
Ελπιζω να βρεθει μια συμβιβαστικη λυση,εχω την αισθηση οτι μια ρηξη αυτη την εποχη θα μας παει πολυ πισω..

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι αυτοί που εισηγηθήκαν αυτά τα συστήματα των 32 ομάδων αν δεν τιμωρηθούν θα δεχθούν τουλάχιστον κράξιμο ; Θα αναλάβουν τις ευθύνες τους που ξεγέλασαν τους απλούς σκακιστές και οδήγησαν σε αυτή την ζούγκλα ; Ή ως τιμητές των πάντων θα είναι οι ίδιοι που θα προτείνουν τις αλλαγές ; Και πάλι θα δοξάζονται ; Αυτό είναι το θέμα..

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ Μετοικε,

ενδιαφέρον η παρεμβαση σου. Επειδή είσαι αντικειμενικός και διαθέτεις κάποια κριτήρια θα σου εξηγησω.

10 σωματεία απο τη Β.Ελλάδα δε θα μεττέχουν (7 από θεσ και 3 απο αν.μακεδονια). Οι αποφάσεις πάρθηκαν σε μαζικές ΓΣ ή ΔΣ.

Το πρωτάθλημα Α Εθνικής δεν είναι αυτοσκοπος για τα σωματεία μας πλεον. Ενα πρωτάθλημα είναι πρωτάθλημα όταν μπορεί να διοργανωθεί με ισότιμους όρους, ξεκάθαρη προκήρυξη και ικανοποιητικές συνθήκες. Αυτά δε συντρέχουν πλέον ετσι για μας δεν υπάρχει πρωτάθλημα. Σε μια εποχή δύσκολη για τη χώρα θα κατανείμουμε περισσσότερους πόρους μας σε άλλες κατευθύνσεις, προπονήσεις, τουρνουά οπεν κλπ.
Υπάρχουν πολλές σκέψεις αλλά η κυριάρχη εδω είναι ένα ποιοτικό και εκπαιδευτικό πρωτάθλημα στον άξονα της εγνατίας σε σαββατοκυριακα. τρεις ενώσεις μαζί. Αυτό θα είναι το κύριο μας πρωτάθλημα αδάπανα για ΕΣΟ. Απο κει και πέρα εαν η ΕΣΟ θέλει μπορεί να δημιουργ΄σηει ενα final 4 η finl 6, 8 πληρως καλυμένο.

Επιπλεόν θέλω να σου πω οτι σωματεία με 20 ή και 50 χρόνια ιστορία δεν ενδιαφέρονται πραγματικά να βρουν ένα χρηματιστή για πρόεδρο. Μπορούμε να κάνουμε σκακι με τις δυνάμεις μας και με τη βάση μας. Από κει και πέρα δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν τα άλλα σωματεία και ποιον επιλέγουν για πρόεδρο.

Ανώνυμος είπε...

Αν και η συζήτηση αυτή λίγο με ενδιαφέρει θα πρέπει να πω τα έξης:
Το επόμενο πρωτάθλημα σίγουρα θα πρέπει να διοργανωθεί με λιγότερες σκακιέρες, 8 νομίζω θα ήταν καλά και οι ομάδες να μειωθούν σε 10-14 το πολύ. Έτσι και χρήματα θα εξοικονομηθούν και μεγαλύτερο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα θα αποκτήσει.
Αυτοί που έφτιαξαν ένα πρωτάθλημα σαν κι αυτό που έχουμε σήμερα δεν το έκαναν για το καλό του Ελληνικού σκακιού αλλά γιατί αυτό κάποιους εξυπηρετούσε, για κακή τους τύχη όμως τα χρήματα στέρεψαν.
Αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά, το πρωτάθλημα θα γίνει ως έχει (να το πάρει και το Περιστέρι που τόσο πολύ το θέλει). Το μόνο που μπορεί ίσως να αλλάξει τα χρήματα που υπάρχουν να τα μοιραστούν οι ομάδες με τα μεγαλύτερα έξοδα μετακίνησης.
Αυτό φυσικά θα έπρεπε να ισχύει και τις προηγούμενες χρονιές, που ακούστηκε να επιδοτώ τον ισχυρό σε βάρος του αδυνάτου.

Ήρωνας

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

@ ανωνυμος

Λυπαμαι δεν θα συμφωνησω μαζι σας.
Απο τα 3 σημεια που θιγετε μονο αυτο για τους ικανοποιητικους (οικονομικους εννοειτε υποθετω) ορους θα το συζητουσα.Γιατι οι οροι δεν ειναι ισοτιμοι φετος και ηταν περσι;τι εχει αλλαξει ουσιαστικα στην προκυρηξη απο περσι(περα απο τα λεφτα που μοιραζονται);
Αλλα ακομα κι ετσι μου φαινεται υπερβολικο οποιος διαφωνει με μια αποφαση που επιβαλεται απο την συγκυρια να αποχωρει απο μια συλλογικοτητα.Πως θα μας φαινοταν αν η Χιος η η Μυτιληνη επελεγε να αγωνιστει στο τουρκικο πρωταθλημα με το επιχειρημα οτι το κοστος ειναι μικροτερο και οι ομαδες ποιο κοντα στην δικη τους δυναμικοτητα;

Προσπαθω να πω οτι οι Βορειοελλαδιτες εχουμε ζυμωθει με την αδικια και την βλεπουμε κι εκει που δεν υπαρχει.Αν και καποια σημεια της επιστολης ειναι σωστα (τροπος διεξαγωγης,αριθμος σωματειων,συνθεση σκακιερων..) ο χρονος ειναι,κατα την γνωμη μου,τελειως λαθος.Αποτελεσμα ειναι να μην πειθει η δηλωση οτι δεν εχει σχεση η αποφαση με την διοργανωση του πρωταθληματος στην Αθηνα,αλλα το κυριωτερο,οι οροι ειναι τετοιοι που δεν αφηνουν περιθωριο διαπραγματευσης καθως δεν υπαρχει εναλλακτικη προταση στο τραπεζι.Ποια ομοσπονδια,σε ποιο αθλημα θα συμφωνουσε σε τετοιους ορους;

Ανώνυμος είπε...

Πώς ήταν ισότιμο το πρωτάθλημα του 2009 και δεν είναι το φετινό; Το 2009, 21 ομάδες πλήρωσαν τα έξοδά τους στο 100%. Φέτος, αυτές οι ομάδες έχουν την ευχέρεια να βρουν οικονομικότερες λύσεις, επομένως ίσως θεωρήσουν ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι καλύτερο από οικονομικής πλευράς.

Φυσικά, η Αθήνα είναι πολύ χειρότερη από καλοκαιρινής πλευράς.

Ανώνυμος είπε...

@ Μετοικος στην Νισυρο

Αγαπητέ μου έγραψες την πιο σωστή άποψη πάνω στα γραφόμενα αλλά κυρίως στα εννοούμενα της επιστολής των 10 (τρόπος του λέγειν των 10, καλύτερα να την λέμε επιστολή Θεοδωρίδη).

Ανώνυμος είπε...

Τελικά μέχρι πόσα χρήματα πρέπει να είναι διατεθειμένη να ξοδέψει μία ομάδα για να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα Α' Εθνικής Κατηγορίας;

Αυτό το ερώτημα το πρώτο που πρέπει να απαντηθεί ώστε να σχεδιαστεί ένα βιώσιμο πρωτάθλημα.

Ανώνυμος είπε...

Mετοικος,

Ισότιμο πρωτάθλημα είναι αυτο που έχει την ίδια αγωνιστική και οικονομική αφετηρία γι ολους.

Πρωτάθλημα σημαίνει σαφείς κανονισμοί και όχι υποσχέσεις, αβεβαιότητα.

Το περσινό πρωτάθλημα ήταν καλύτερο (από πλευράς προκήρυξης κι συνθηκών απο το φετινο) αλλα και πάλι ήταν εντελώς απαράδεκτο σαν τουρνουά Α Εθνικής. Η διαφορά είναι ότι πολλοί πήγαν για να κάνουν και τις διακοπές τους. Και επίσης η διαφορά είναι ότι αν το πέρσι΄ήταν φέτος οι 3 ομάδες που δεν έπαιξαν πέρσι θα ηταν φέτος τουλάχιστον 13.

Στην ανάλυση σας αποφευγεται επιμελώς να αναφερθέιται τι γίνεται στην Ελλάδα τους τελυταίους μήνες. Προφανώς οι εξελίξεις δε σας επηρεάζουν.

Συλλογικότητα δεν είναι να σου βγάζουν ένα οποιοδήποτε χαρτί και να σου λεν τρεχα με 40С στο μετξουργείο και μετά έλα να μας βρεις στο κέντρο πυγμαχίας γιατί δεσμευτήκαμε να σας μοιράσουμε ένα χιλιάρικο. Αυτό μάλλον δουλικότητα είναι.

Λυπάμαι για το παράδειγμα που δίνεις για Τουρκία? που το βρήκες και πως το συνδέεις?

Άλλωστε και στις εκλογές της FIDE εναντίον της Ελλάδος φαίνεται να είσαι ή όχι?

Ανώνυμος είπε...

Τελικα απαγορεύεται να γίνεται το πρωτάθλημα Αθήνα?
Αν γίνει πχ Καβάλα ή Θεσσαλονίκη είναι οκ?
Ξαφνικά όλοι ξύπνησαν εναντιον ενος κακού συστηματος επειδή κάποιοι δεν θα πληρωσουν έξοδα ξενοδοχείου...
Αν δηλαδή θα πλήρωναν όλοι έξοδα θα ήταν όλα καλά υποθέτω...

Schrödinger's Cat είπε...

Με ελάχιστες εξαιρέσεις συνομιλητών, η "συζήτηση" που διεξάγεται είναι απογοητευτική. Τόσο που δεν ξέρω αν έχω τη διάθεση να "ξανανοίξω" θέμα στο μέλλον, που οδηγεί αναπόφευκτα σε τέτοιου είδους συζητήσεις. Αυτά...

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΜΠΡΑΒΟ !!
εστω και τωρα καποιοι φωναζουν και διαμαρτυρονται για το μεγιστο χαλι σ'ολα τα επιπεδα του Α' Εθνικου μπαχαλου.
Ολα τα σωματεια θα επρεπε να κανουν το ιδιο, αλλα ματαια.
Αφου καποιοι θα προσπαθησουν να κατακτησουν αυτον τον καρναβαλο και αλλοι να εχουν μια καλη θεση διπλα του.
Σιγουρα δεν θα περασει της ΕΣΟ και των φιλων της...
Εγω απλως περιμενω το αποτελεσμα.

trandism είπε...

Συμφωνώ με το Φίλιππα ότι η συζήτηση είναι απογοητευτική. Αυτό δε το τελευταίο "και στην εκλογές της FIDE εναντίον της Ελλάδας είσαι" ήταν πια το αποκορύφωμα!

Επειδή κι εγώ μάλλον "εναντίόν της Ελλάδας είμαι" και πολύ φοβάμαι και σε άλλα θέματα, όχι μόνο στις εκλογές της FIDE, θα ήθελα να εκφράσω μια εν πολλοίς αιρετική άποψη για το θέμα. Πώς θα σας φαινόταν να ιδρυθεί ένας ιδιωτικός φορέας συνεταιριστικού χαρακτήρα από τα σωματεία και να οργανώσει ένα δικό του διασυλλογικό πρωτάθλημα παρακάμπτοντας της ΕΣΟ? Να βρει χορηγούς - αφού θα έχει καταστατικό που το επιτρέπει - και να χρηματοδοτήσει ένα πρωτάθλημα έτσι όπως το θέλει - πουλ, με λίγες σκακιέρες και χωρίς 14χρονους να κρίνουν τα πρωταθλήματα. Θα αναγκαζόταν πιστεύω η ΕΣΟ να φτιάξει ένα σωστό πρωτάθλημα μετά από αυτό. Ονειρεύομαι. Το ξέρω.

Προσωπικά στις διοργανώσεις που παίζω εγώ σκάκι συναντώ κυρίως ανθρώπους που το αγαπάνε πολύ. Ακόμα και αυτοί που γερνάνε και χάνουν συχνά, οι αυτοί που δε βελτιώνονται ποτέ - όπως εγώ - έχουν αυτή τη φλόγα. Το πώς καταφέρνουν κάποιοι άλλοι άνθρωποι - παραγοντίσκοι - έχοντας αυτό το υλικό στα χέρια τους (και με δεδομένο το πολύ καλό προφίλ που έχει το άθλημα στις παιδικές ηλικίες) να τα κάνουν τόσο σκατά είναι "άξιο θαυμασμού"

Ανώνυμος είπε...

@trandism +1 :)
human syndrome,especially greek

Ανώνυμος είπε...

@trandism
να προσθέσω
δεν περιμένω να πάρεις και απάντηση :)

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Ελπιζω καποιοι αργοτερα ν'απαντησουν στις ερωτησεις που εθεσα,πραγματικα θα με ενδιεφερε μια σοβαρη και τεκμηριωμενη απαντηση.
Οπως εγραψα στο πρωτο σχολιο βρισκω πολυ δυσαρεστη την ιδεα μερικα απο τα ιστορικοτερα σωματεια να βρεθουν εξω απο την Α'εθνικη για καποια χρονια.

@ 2ος ανωνυμος που μου απαντησε:

Προφανως εχουμε πολυ διαφορετικο οραμα για το διασυλλογικο.Απο αυτα μου γραφετε μου δινετε την εντυπωση οτι αν σας ειναι ευχαριστος ο τοπος τελεσης των αγωνων θα πατε ν'αγωνιστειτε,αλλα αν οχι δεν θα πατε,ενω αν σας κανουν και τα εξοδα ακομα καλυτερα..Ε,αυτο ακριβως ειναι το προβλημα με την παρουσα κατασταση μαλλον δεν θα σας ξανακανουν τα εξοδα για καιρο,οσοι πιστευουν οτι το συλλογικο σκακι ειναι κατι σημαντικο θα πρεπει να βρουν καποιο τροπο για να το συνεχισουν,οσοι δεν το πιστευουν ας πανε στα ανοιχτα του καλοκαιριου..
Δεν φανταζεστε ποσο ανοητος ενοιωσα διαβαζοντας το μηνυμα σας, για τις ωρες που ξοδευω γι αυτο εδω το blog ωστε να μπορειτε εσεις να σχολιαζετε βεβαιος οτι το μηνυμα σας θα διαβαστει απο πολυ κοσμο..
Παρολα αυτα θα απαντησω στα επιχειρηματα σας.
Ιδια αφετηρια για ολους προφανως δεν μπορει να υπαρχει εκτος αν υιοθετησουμε την προταση Ριζοπουλου.Καποιοι καπως θ'αδικηθουν.Τα σωματεια της Κρητης αδικουνται πολυ περισσοτερο απ'αυτα της Θεσ/νικης.
Δεν ξερω τι δεν σας ειναι σαφες στην προκυρηξη,οσο για την αβεβαιοτητα καλυτερα να την συνηθισετε,θα μεινει για πολυ..
Οταν παιρνεις μερος σ'ενα πρωταθλημα,εστω και για να κανεις τις διακοπες σου,δεν δικαιουσαι να διαμαρτυρεσαι οταν την επομενη φορα το ιδιο πρωταθλημα με τους ιδιους κανονισμους (εκτος απο τα χρηματα) γινεται καπου αλλου.Αλλιως εισαι απλως τουριστας..

Το παραδειγμα των νησιων (απιστευτο οτι δεν το καταλαβαινετε) εχει να κανει με την δεσμευση.Πιθανως οι Τουρκοι που συχνα διοργανωνουν τουρνουα στα παραλια της Μικρας Ασιας θα ηθελαν να εχουν και μια δυο Ελληνικες ομαδες και τις ομαδες των νησιων πραγματικα θα τις βολευε να παιξουν εκει και οχι να τρεχουν Αθηνα -θεσσαλονικη,δεν νομιζω να σκεφτονται να το κανουν ομως.Μ'αυτο εννοω οτι δεν γινεται παντα να κανουμε οτι μας ειναι πιο βολικο,πρεπει να βλεπουμε κι αλλες παραμετρους.
Οσο για το θεμα της FIDE δεν το ηξερα δεσμευομαστε για εθνικους λογους να υποστηριζουμε τον Ιλιουμτζινοβ,μηπως θα πρεπει να υποβαλω τα κειμενα μου για ελεγχο σε καποια επιτροπη Εθνικης καθαροτητος πριν τα δημοσιευσω;

@ ολοι ο υπολοιποι:
φυσικα δεν θεωρω οτι το ποιο πανω σχολιο του ανωνυμου στο οποιο απαντησα, απηχει συλλογικα τις αποψεις των σωματειων που δηλωσαν οτι θα απεχουν,οπως ειπα κι αρχικα μακαρι να βρεθει μια συμβιβαστικη λυση,αλλα δεν το βλεπω..

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μέτοικε,

τι ενοείτε εθνικούς λόγους? Η Ελλάδα μεττείχε στο ψηφοδελτιο Ιλουμζινοβ και η FIDE εδρεύει στην Ελλάδα. Ο Κάρποβ και η αμερικάνικη παρέα του λενε ότι η Αθήνα δεν είναι πόλη να φιλοξενει τη FIDE και πρέπει να την παν στο Μανχάταν. Εσείς που είστε τόσο ευαίσθητος με το διασυλλογικό στην Αθήνα δε γράφεται και κανα άρθρο και για την Ελλάδα. Αλλά αυτά θα τα πούμε σύντομα σε άλλα ποστ γιατί επιχειρείται μονόπλευρη πληροφόρηση.

Για πια συλλογικότητα μιλάτε στο Μεταξουργείο? Το πολυ πολυ να κάνουμε καμιά πορεία συμπαράστασης στους μετανάστες.

trandism είπε...

Γράφει δηλαδή "Ελλάδα" πάνω στο ψηφοδέλτιο του αρχιμαφιόζου? Ω τι τιμή!!

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Στο ψηφοδελτιο Ιλιουμτζινοβ μετεχει ο προεδρος της Ελληνικης ομοσπονδιας,και οχι η Ελλαδα,δεν ειναι το ιδιο.Να σας πληροφορησω οτι ενας απο τους ορους του Dvorkovich για να υποστηριξει τον Ιλιουμτζινοβ ειναι να μεταφερθουν τα γραφεια στην Μοσχα,αρα αυτο ετσι κι αλλιως μαλλον θα γινει..
Οσο για την μονοπλευρη πληροφορηση θα χαρω ν'ακουσω τις αποψεις επι παντος θεματος αλλα προσεξτε την τεκμηριωση σας.
Π.χ. μην εμπιστευεστε την προσφατη δηλωση του Κιρσαν για το πραξικοπημα των Κ-Κ στην Ρωσικη ομοσπονδια,λεει καταφανως ψεματα,και αποδεικνυεται ευκολα,βρειτε αλλη βαριαντα..

trandism είπε...

Εσείς οι εθνικόφρονες τελικά δεν είστε καθόλου εκλεκτικοί. Όλοι Ελλάδα είναι για σας. Και ο Ζαγοράκης και η Παπαρίζου και ο Μακρόπουλος. Μόνο ο μετανάστης του Μεταξουργείου που πληρώνει με τις εισφορές του τη σύνταξη του παππού σας δεν είναι Ελλάδα..

Μπραβο Χ.Α. είπε...

Διαβάζοντας ολα αυτα τα σχολια εχω πραγματικα εκνευριστει.ολοι αθηναίοι ή βορειοελλαδιτες θετουν προτασεις που συμφερουν εκεινους.το συστημα αυτο εγινε για ομαδες οι οποιες βρισκονται σε απομακρυσμενες περιοχες και δεν εχουν τη δυνατοτητα να αγωνιζονται συχνα σε τουρνουα που για εσας ειναι απλως σιγουρο πως θα συμμετασχετε.Οι σκακιστες στις περιοχες αυτες κυριως στα νησια μπορει να συμμετασχουν απο 0-3 τουρνουα το χρονο σε συλλογικο και ατομικο επιπεδο.πως λοιπον να αποκτησουν εμπειρια απο αγωνες. Με τη συμμετοχη τους σε μεγαλα σκακιστικα τουρνουα οπως αυτο της α εθνικης.
εσεις εχοντας ολες τις ανεσεις κλεγιεστε που καλειστε να πληρωσετε χρηματα για ενα υποαναπτυκτο τουρνουα που δεν θεωρητε αξιολογο.
αμα ειναι ετσι να κανουν ενα ομιλο θεσσαλονικης ενα αθηνας αντε και κρητης να βγει μια ομαδα νικητης απο καθε περιοχη και να βγει ενας νικητης πολυ ωραια!!!!!!!!!!!!!!
Βαζετε στοχο τα πρωταθληματα και χανετε την ουσια το γιατι παιζεται αυτο το αθλημα.
ακομα ζηταται μειωση των σκακερων σε βαρος των νεανικων. υπαρχουν σοβαρα νεανικα πρωταθληματα ωστε να καλυπτονται οι αναγκες των νεαρων σκακιστων οι οποιοι ειναι το μελλον. το πρωταθλημα δεν γινεται για να παιξουν κατι μεσηλικες να παρουν και τους gm και τελειωσε η δουλεια. τι να τα κανεις τα μωρα να σε κρεμανε που εχεις τους πανω και κερδιζουνε;; Ολες οι ομαδες θα προσπαθησετε να καπαρωσεται τους κορυφαιους δημιουργώντας ανταγωνισμο μεταξυ σας για το ποιος πηρε ποιον ψεματα λεω;
οταν δεν εχεις νεους παικτες σημαινει οτι η ομαδα δεν εχει ουσια υπαρξης ή στην πραγματικοτητα δεν υπαρχει καν.Συγχαρητηρια για το νεο ψυχρο πρωταθλημα που προσπαθητε να επιβαλλετε

Μπραβο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΥΓ Ξερω οτι στα επομενα σχολια θα με αμφισβητησετε λεγοντας ανιαρα πραγματα.Εχετε κανει 100 σχολια και δεν εχετε βρει λυση. αυτο σημαινει οτι δεν κανετε διαλογο και δεν επικοινωνειται πραγματικα γιατι ολοι ερχεστε να πειτε κατι δεν κοιταζετε τι λενε οι αλλοι θελετε να περασετε το δικο σας

λιμ είπε...

το Χ.Α. τί είδους αρχικά είναι;

Ανώνυμος είπε...

Μήπως μπορεί κάποιος με βεβαιότητα να μου πει ποιες ομάδες δεν θα παίξουν στην Α' Εθνική???

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μέτοικε,

βρήκαμε επιτέλους το αγαπημένο σας Θέμα. Αφου τα ξέρετε τόσα καλά για τον Κάρποβ και τους πεφωτισμένους της Νέας Υόρκης θα τα πουμε όλα για να ακουσει ο κόσμος και την αλλη άποψη. Προς το παρόν σας προτείνω εάν διοργανώνεται κάποιο τουρνούα να κάνετε τον Καρποβ είτιμο πρόεδρο. Δυο χιλιαρικάκια στοιχίζει και άλλο ένα εάν θελετε να δώσει συνέντευξη. Εντάξει μη περιμένετε να φέρει και κόσμο..
Γιατί δε πάτε αύριο στο Μανχάταν όπου θα μαζέψει λεφτά από τους φτωχούς αμερικάνους και θα πει ακόμα μια φορά ότι η Αθηνα δεν είναι "prestigius" για να φιλοξενεί τη FIDE. Θα μας γράψετε και τα νέα.

trandism είπε...

Το να διαλέγει κάποιος ποιον προτιμά ανάλογα με το αν θα είναι τα γραφεία στην Αθήνα ή τη Νέα Υόρκη προδίδει πολιτική οξυδέρκεια.

Φαντάζομαι με αντίστοιχα κριτήρια ψηφίζετε και στις βουλευτικές εκλογές εσείς.

Ανώνυμος είπε...

@trandism

εχεις δίκιο σε κάτι. Η διαμονή στο μεταξουργειο είναι πρωτοποριακή ιδέα. Μπορούμε να βρούμε αλλοδαπούς με πόλυ λιγα χρήματα να παίξουν και γιατί όχι να μείνουμε και οι 20 της σε ένα διαμέρισμα 50 τμ.
Γιατι δε ρίχνεται αυτήν την ιδέα μπορεί τα σωματεια να άλλαξουν γνώμη?

όσο για τη Ν.Υορκη εάν εχεις 300 δολάρια και είσαι αποδειγμένα μέλος κάποιου ροταρυ club, μπορείς αύριο να παρευθείς στην έναρξη της καμπάνιας. Wow

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Περιμενω ν'ακουσω τα επιχειρηματα.Το ν'αναμασας ενα κειμενο που δημοσιευσε η chessdom στο οποιο εχω ηδη αναφερθει,και καταγραφει,αν καταγραφει,γεγονοτα 10 χρονια παλια,δεν ειναι ακριβως επιχειρημα.Ουτε ο λιβελος ειναι επιχειρημα.Οσο για την αμεροληψια της chessdom φαινεται απο τον τροπο που παρουσιαζουν την μαχη Καρποβ -Ιλιουμτζινοβ..
Πρωτος εγω ειμαι καχυποπτος για τις αγαθες προθεσεις του Ανατολι και το εχω δηλωσει πανω απο μια φορα.Αλλα για το ποιος ειναι ο Κιρσαν δεν εχω αμφιβολια..

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μέτοικε,

τον Ιλουμζίνοβ και τον Κάρποβ τους ξέρεις προσωπικά? τους έχεις συναντήσει? τους εχεις μιλήσει? ξέρις το χαρακτηρα τους? πως συμπεριφέρονται? Ξέρεις πως βιώνουν στην καθημερινότητα τους?
γιατί φαίνεσαι πολυ αποφασισμέος και απόλυτος.
Μάλλον θα τους ξερεις?
Τελικα θα πας New York για το opening? πάρε και το μπλογκ επιταγων να περασεις την πόρτα.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Ουτε την γη δεν την εχω δει απο αποσταση αλλα ξερω οτι ειναι σφαιρικη..εδω θα σταματησω δεν αξιζει για παραπανω.

Ανώνυμος είπε...

Ticket Type Sales End Price Fee Quantity
Regular $250.00 Regular Couple $400.00
VIP $750.00
VIP Couple $1,000.00

Οι τιμές για να παρακουλουθήσετε το οπενιγκ του Κarpov Campaign!!
Νομίζω ότι συμφέρει να πας με γυναίκα (η συντροφο).
Και δε λεέι να πας regular (ε όχι)
καλυτερα να παμε VIP δικαιούμαστε και φωτογραφία μόνο με 1000 dollars μονο.
Γινοντα στην Αθηνα αυτά?

SirJohn είπε...

@ trandism, Μέτοικος,...

DO NOT FEED THE TROLL(S)!!!

stamos1972 είπε...

Αναρωτιέμαι γιατί κάνω αυτό το λάθος κάθε τόσο…
Ξεκινάω να διαβάσω σε κάποιο blog (όχι συχνά ομολογώ) για κάποιο θέμα και από την μέση και μετά με πιάνουν συμπτώματα ναυτίας (στην καλύτερη περίπτωση).
Οι οπαδικές απόψεις και η μπάλα στην εξέδρα (δανείζομαι από προηγούμενο) κυριαρχεί, ανεξάρτητα εάν είναι κόκκινος, κίτρινος, μπλε, πράσινος, βόρειος, νότιος, Γήινος ή Αριανός.
Το αποτέλεσμα ένα: η αρρώστια της κλειστής συντεχνίας κυριαρχεί μαζί με την οχλαγωγία όπου λύση δεν δίνεται αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται να δοθεί.
Καταθέτω την άποψη ενός σκακιστή με δελτίο από το 1984, έως και πριν 4 χρόνια ενεργού, που συμμετείχε στις διοργανώσεις της Α εθνικής και που τώρα πλέον δεν αγωνίζεται. Το 95% των γραφομένων είναι για το recycle bin και κάπου εδώ να δώσω τα εύσημα και την συμπάθεια μου στον Φίλλιπο για την αφάνταστη υπομονή και αντοχή του (όσα εσύ γράφεις στο blog σου είναι μία όαση στο διαδικτυακό σκακιστικό χώρο).

Υ.Γ. Αφού δεν θέλετε να υπογράφετε ή να δίνεται κάποιο στίγμα ταυτότητας ας υπογράφετε τουλάχιστον ως ανώνυμος456, ανώνυμος357, ανώνυμος698 κ.τ.λ για να μπορεί να βγαίνει κάποια άκρη.
Με φιλικούς χαιρετισμούς (και χωρίς παραξήγηση)
Stamos
Πάω να πάρω το χαπάκι της ναυτίας…

trandism είπε...

Κατά καιρούς εμφανίζονται κάποιες λέξεις στο δημόσιο λόγο που μου δημιουργούν διάφορες αρνητικές ψυχοσωματικές αντιδράσεις. Σε πιο ήπιες εποχές ήταν λέξεις όπως "σύγκλιση", "συνέναιση". Κάποτε ήταν το "παρείσφρησαν".

Το τελευταίο καιρό και με μεγάλη διαφορά από τις άλλες σε σημείο που η χρήση της από κάποιον να αποτελεί απόλυτο κριτήριο για μένα είναι η λέξη "αλλοδαποί". Είναι μια λέξη που δε μας λέει τίποτα γι αυτούς στους οποίους αναφέρεται και τόσα πολλά γι αυτούς που τη χρησιμοποιούν..

Ανώνυμος είπε...

Η δήλωση αλλοδαπών σκακιστών, κοινοτικών ή μη, είναι δεσμευτική για όλη τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και για όλες τις ομαδικές διοργανώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως λύσεις έχουν γραφτεί εδώ χαμένες μεν...
Πχ η μείωση των ομάδων σε 10 και με 8-10 σκακιέρες (όπως παλαιότερα).
Το θέμα είναι που θα γίνεται το πρωτάθλημα κλπ.
Έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε εδώ να πάρουμε τις τελικές αποφάσεις...

Gypaetos είπε...

@trandism
Έχεις να προτείνεις καμιά άλλη λέξη, συνώνυμη κ.λπ. αντί του "αλλοδαποί";
Παρεμπιπτόντως (κι επειδή το έθεσες) το πρόβλημα είναι ότι ούτε ο μετανάστης ούτε ο έλληνας εργοδότης του μετανάστη πληρώνουν εισφορές, ενώ οι παπούδες μας πλήρωναν...

@SC
Τι θα πει ακριβώς "με ελάχιστες εξαιρέσεις η συζήτηση είναι απογοητευτική" (ρήση, μάλιστα, που συγκέντρωσε πολλές επιδοκιμασίες!); Ακούγεται λίγο απαξιωτικό αυτό. Ποιος θα κρίνει και με ποια κριτήρια; Όλοι αυτοί που εξαιρώντας τον εαυτό τους θεωρούν ότι το υπόλοιπο 95% είναι για τα σκουπίδια; Βεβαίως δικό σου είναι το blog και μπορείς να (μην) ανεβάζεις ό,τι θέμα (δεν) θέλεις. Κατά την γνώμη μου, πάντως, το θέμα είναι άκρως ενδιαφέρον και επίκαιρο, μπορεί δε ο καθένας να ενημερωθεί και να βγάλει τα συμπεράσματά του από τις απόψεις που γράφτηκαν, είτε συμφωνεί είτε όχι. Εγώ π.χ. συμπέρανα ότι δεν πρέπει να γίνεται πρωτάθλημα Α΄ εθνικής στην Αθήνα παρά μόνο στην βόρειο Ελλάδα, και κατά προτίμηση δίπλα σε παραλία, παρά θιν αλός, αλλιώς το σκάκι κινδυνεύει...

trandism είπε...

@Gypaetos

Βεβαίως και μπορώ. Όταν μιλάμε γενικά "μετανάστες". Αν μιλάμε για κάποιους που δεν μετανάστευσαν, ανάλογα με την εθνικότητά τους. Πολώνοι, Σουηδοί, Πακιστανοί.

Ακόμα και το "ξένοι" το αντέχω.

Όσον αφορά τις εισφορές είναι δουλειά του εργοδότη να τις αποδίδει. Εκτός και αν εσείς πάτε προσωπικά στο ΙΚΑ ως εργαζόμενος και τις αποδίδετε και δεν έχω μάθει ότι γίνετε κι έτσι.

Gypaetos είπε...

@trandism
Δεν αντιλαμβάνομαι την διαφορά μεταξύ αλλοδαπού και ξένου, αλλά αν το προτιμάτε, ΟΚ, γούστα είναι αυτά.
Εισφορές αποδίδει ο εργοδότης όταν υφίσταται έγκυρη σύμβαση εργασίας, έχει γίνει αναγγελία πρόσληψης στον ΟΑΕΔ κ.λπ. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι ο "ξένος" που δεν έχει άδεια παραμονής και βρίσκεται παράνομα στην χώρα, εργάζεται και παράνομα, με αποτέλεσμα να μην εισφέρει με την εργασία του στα ασφαλιστικά ταμεία (το ποιος πάει να καταβάλει την εισφορά είναι άνευ σημασίας). Τώρα το ποιος φταίει που ο ξένος εργάζεται παράνομα και χωρίς ασφάλιση είναι δύσκολο να απαντηθεί. Κατά άλλους φταίει ο εργοδότης που τον απασχολεί παράνομα και ωφελείται από το χαμηλότερο κόστος (αλλά και πώς να τον απασχολήσει νόμιμα αφού ο μετανάστης δεν έχει χαρτιά;), κατά άλλους το κράτος που δεν τον νομιμοποιεί, κατά άλλους το κράτος που του "επιτρέπει" να μπει παράνομα και κατά άλλους ο ίδιος που μπαίνει παράνομα. Διαλέγετε και παίρνετε. Πάντως ο παππούς μου δεν βλέπω πως ωφελείται...

Ανώνυμος είπε...

@trandism.
Θαυμάζω την ευαισθησία σου για τους μετανάστες,αν και δεν βρίσκω κάτι το αρνητικό στην έννοια της λέξης αλλοδαπός.
Επειδή όμως κανένας εργοδότης δεν θα ενδιαφερθεί,ούτε και το κράτος θα τους προστατέψει,όταν ήδη χρωστάει της μιχαλούς,αναρωτιέμαι πιο πρακτικά αν προτίθεσαι να μειώσεις τα έξοδά σου σε ένα κατώτατο επίπεδο ζωής για να τους ενισχύσεις οικονομικά και τις οργανώσεις που τους υποστηρίζουν.

Ανώνυμος είπε...

@trandism
Επίσης αν σου προκαλεί τέτοια προβλήματα υγείας το άκουσμα της λέξης αλλοδαποί,αναρωτιέμαι πώς ζεις ακόμη με τόσα άλλα που ακούς.
Πραγματικά ή δεν γνωρίζεις τα σοβαρότερα προβλήματα του κόσμου ή τα γνωρίζεις αλλά είσαι 7ψυχος.

trandism είπε...

Α ώστε γι αυτό μειώνονται τα εισοδήματα και αυξάνουν οι τιμές και έτσι πρέπει να μειώσω τα έξοδα μου σε ένα κατώτατο επίπεδο ζωής..

Ευχαριστώ πολύ που με κάνατε σοφότερο και απόψε.

Ναι ακούω πολλά τρελά κι εγώ. Τα περισσότερα πειράζουν το μυαλό μου. Αυτό πειράζει την ψυχή μου.

Έχετε πρόβλημα γενικώς με τις οργανώσεις που βοηθούν τους αδύναμους και τους φτωχούς ή μόνο με αυτές που βοηθούν τους μετανάστες? Στη πρώτη περίπτωση είστε απλώς άκαρδος, στη δεύτερη και ρατσιστής. Διαλέξτε.

@Gypaetos

Όταν παρανομούν δύο - ένας ισχυρός και ένας ανίσχυρος - στο δικό σας σύστημα αξιών φταίνε το ίδιο? Όχι στο δικό μου.

Ανώνυμος είπε...

@trandism
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους μετανάστες ούτε τις οργανώσεις.Δεν μου κάνει διαφορά,όλοι άνθρωποι είμαστε.Αντίθετα τους έχω βοηθήσει και πρακτικά.
Πότε,πότε όμως τυχαίνει να τους αποκαλώ αλλοδαπούς οπότε αυτομάτως με βάζετε σε κάποια κατηγορία.
Βλέπω ότι είστε υπερβολικός και σ'αυτές τις περιπτώσεις χάνεται το δάσος.
Προτείνω λοιπόν να βρείτε κανέναν ψυχολόγο να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε αυτό το πρόβλημα σας.
Διότι την επόμενη φορά που θα πω αλλοδαπός μπορεί και να την πάθετε από καρδιά.

Ανώνυμος είπε...

Θα μου επιτρέψει ο οικοδεσπότης του μπλογκ να διαφωνήσω ότι από τη «συζήτηση» αυτή δεν βγαίνει κανένα συμπέρασμα. Προσωπικά διαβάζοντας τα σχόλια έβγαλα αρκετά .

Πρώτον, ότι οι πάντες συμφωνούν στη μείωση των ομάδων της Α’Εθνικής, από 10 έως 15 περίπου, άρα υπάρχει μια καλή αφετηρία

Δεύτερον, ότι «ισότιμο» στη βορειοελληνική σημαίνει ότι με συμφέρει και με διευκολύνει προσωπικά.

Τρίτον, ότι οι Βορειοελλαδίτες ενώ γκρινιάζουν συνεχώς, για το κράτος των Αθηνών κ.λ.π., μόνοι τους θέλουν να αποκοπούν από την υπόλοιπη Ελλάδα κάνοντας δικό τους πρωτάθλημα παρά την Εγνατία οδό.

Τέταρτον, ότι κανείς Αθηναίος ή Θεσσαλονικοκαβαλιώτης δέχεται ότι παίζουν σκάκι και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και κατά συνέπεια πρέπει να ακουστούν και τα δικά τους προβλήματα.

Πέμπτον, ότι είναι θεμιτό να παίρνουμε λεφτά από Δήμους, Νομαρχίες, συντηρώντας με αυτό τον τρόπο το ψηφοθηρικό, πελατειακό κράτος, αλλά είναι αθέμιτο να παίρνουμε λεφτά από ιδιώτες.

Με μια δεύτερη ανάγνωση είμαι βέβαιος ότι θα βρώ κι άλλα…

geof

Ανώνυμος είπε...

Θα μου επιτρέψει ο Φίλιππας να βγάλω και εγώ τα δικά μου συμπεράσματα από την ωραία συζήτηση.

1. Το γεγονός ότι η Ελλάδα χρεωκόπησε είναι ένα γεγονός που δε το λαμβάνουμε υπόψη μέχρι τουλάχιστον να κλείσει και η Ε.Σ.Ο.

2. Προκήρυξη σημαίνει δέσμευση ότι θα σου μοιράσει μια ομάδα που συμμετέχει στους αγώνες από 1000 ευρώ.

3. Οταν αποφασίζεις να αντιδράσεις γιατι θιγεσαι και να αλλάξεις σου λένε γιατί δε το κανες προπερσι ή πέρσι. Και κάθε χρόνο το ίδιο θα λένε οι παρατρεχάμενοι,μεχρι να γίνουν παρατρεχάμενοι αλλου..

4. Είναι πλέον απαραίτητο να βάλουμε πρόεδρο στην ένωση και πολύ περισσότερο στην ΕΣΟ κάποιον χρηματιστή για να συνεχίσουμε. Άλλωστε εκεί μαζευτηκε το χρήμα.

5. Οταν υπάρχουν εκλογες στην ΕΣΣΝΑ πρέπει να κερδηθούν γιατι σύντομα μπορεί να ερθουν και εκλογες στην ΕΣΟ

6. Το δημοκρατικό δικαίωμα στην απόχή δεν υπάρχει. Με το ζόρι να γίνεις κλακαδόρος σε κακογουστες προκλητικές φιέστες.

Ανυπακοή, Αποχή

Αντε γεια, τιμωρήστε μας

Kostas Oreopoulos είπε...

Ο καθένας διαβάζει ότι θέλει, κρατάει ότι θέλει και προσπαθεί να βγάλει το συμπέρασμα που θέλει.

Το ζήτημα είναι απλό

1) Είναι υποχρεωμένη η ΕΣΟ , βάση του δικού της κανονισμού (και των υποχρεώσεων που αυτό δημιουργεί απέναντι στην πολιτεία) να αναλαμβάνει τα έξοδα του διασυλλογικού πρωταθλήματος?

2) Είναι επίσης δεδομένο ότι η ΕΣΟ δεν έχει χρήματα να το κάνει αυτό? (οι λόγοι είναι άλλου παπά ευαγγέλιο... αμαρτωλό)

3) Το ότι τυχαίνει να γίνεται στην Αθήνα δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ. Σημασία έχει η κάλυψη των εξόδων των ομάδων. Δηλαδή υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι αν υπήρχε πλήρη κάλυψη των 10 πρώτων ομάδων (όπως προβλέπει ο κανονισμός), αρκετές από αυτές που δεν κατεβαίνουν θα κατέβαιναν?

4) Δεν νομίζω ότι κανείς έχει πρόβλημα με τις ομάδες των Αθηνών. Προφανώς και αν γίνονταν στην Θεσσαλονίκη, θα παίζαν αυτοί που έχουν πρόβλημα τώρα, αλλά δεν θα έπαιζαν ΆΛΛΟΙ που δεν θα καλύπτονταν τα έξοδα τους ενώ αυτό ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ

5) Διαφωνεί κανείς ότι η αύξηση των ομάδων (που τουλάχιστον η ΕΣΘ έχει ανοιχτά και επανειλημμένα εκφράσει την διαφωνία της) δεν εξυπηρετεί το πρωτάθλημα (διάβασα ποιο πάνω ότι οι μικρές ομάδες θα έχουν ευκαιρία να παίξουν, με συγχωρείται αλλά δεν είναι το διασυλλογικό Α Εθνικής , Ανοιχτό πρωτάθλημα)

Σταματήστε λοιπόν να βλέπεται γκρίνιες κάποιων επειδή γίνεται στην Αθήνα. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Τέλος επειδή είναι καλό να κοιτάμε το παρελθόν, δείτε κατα καιρούς όλους όσους έβαλαν χρήματα (σε ομάδες) , πόσο καιρό το κάνανε, κάτω από ποιες συνθήκες , και τι έγινε όταν σταμάτησαν να βάζουν χρήματα.

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

@ Ωραιοπουλος

Πως προκυπτει οτι η ΕΣΟ πρεπει βασει δικου της κανονισμου να αναλαμβανει τα εξοδα του διασυλλογικου πρωταθληματος;
Η ερωτηση ειναι απολυτα ειλικρινης.Εψαξα και στον κανονισμο της ΕΣΟ και στον Αθλητικο νομο αλλα δεν βρηκα καποια τετοια αναφορα,ισως δεν εψαξα καλα.

Kostas Oreopoulos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Kostas Oreopoulos είπε...

εδώ, άρθρο 11

Ανώνυμος είπε...

Αρθρο 11 Κανονισμού διασυλλογικού

το άρθρο 11 αναφέρεται ότι ισχυσει και στη νόμιμη προκήρυξη που εκδόθηκε στις 10/11/2009.

Σύμφωνα με τον αθλητικο νόμο είναι σαφές ότι βασικά άρθρα δεν αλλάζουν μετά την έκδοση της αρχικής προκήρυξης.

9. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Όπως προβλέπει το άρθρο 11, “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕΡΟΣ” του Κανονισμού Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων (αποφ. ΔΣ ΕΣΟ 23/11/99).

Ανώνυμος είπε...

Nαι, αλλά τι ακριβώς σημαίνει "Η ΕΣΟ αναλαμβάνει το οικονομικό μέρος των αγώνων της Α' Εθνικής
Κατηγορίας"? Γιατί να σημαίνει ξενοδοχεία και φαγητά? Πιο πιθανό είναι να σημαίνει οργανωτικά έξοδα και αμοιβές των διαιτητών. Αλλιώς θα πρέπει να καλύψεις και οδοιπορικά, αμοιβές παικτών, και ότι άλλο μπορεί να θεωρεί κανείς ότι είναι έξοδο.

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Ευχαριστω,δεν το ειχα υπ'οψη μου.
Στο ιδιο ωστοσο κανονισμο διασυλλογικων πρωταθληματων λεει στο αρθρο 1.1.2

1.1.2. Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από τον παρόντα Κανονισμό, αλλά
και για τροποποιήσεις ή βελτιώσεις που αποδεικνύονται αναγκαίες, ιδιαίτερα
λόγω μεταβολών στις εξωτερικές συνθήκες (Νομοθεσία, Κανόνες Σκακιού,
οικονομικό περιβάλλον, κ.λπ) αρμόδιο είναι το
ΔΣ της ΕΣΟ.

Βεβαια εδω δεν προκειται για βελτιωση αλλα για χειροτερευση,αλλα νομιζω οτι ειναι αρκετο για να καλυψει νομικα την διοικηση της ομοσπονδιας.


Σε καθε περιπτωση και περσι πολλες ομαδες δεν καλυφθηκαν οικονομικα,με τον ιδιο κανονισμο σε ισχυ.
Η δικη μου παρεμβαση εχει να κανει με την τακτικη που διαλεξαν οι "αποστατες" και οχι με τα αιτηματα τους.
Γνωμη μου ειναι οτι θα επρεπε να μην υπαρχει υπονοια προσωπικου συμφεροντος στην διεκδικηση των αιτηματων στα οποια πολλοι συμφωνουνε.

Ανώνυμος είπε...

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται και το πρωτάθλημα Αιγαιου στο οποίο η ΕΣΟ ακολουθώντας τον κανονισμό της
καλύπτει τις ομαδες (οδοιπορικα) του Αιγαίου με 17.000 ευρώ. Η όλη νομολογία έχει εξεταστεί ενδελεχώς απο έγκριτους νομικούς αθλητικού δικαίου σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο να αμυνθούμε σε
απειλές που εκτοξευονται.

Ασύρματος είπε...

κ. Ωραιόπουλε, με αφορμή το "3) Το ότι τυχαίνει να γίνεται στην Αθήνα δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ. Σημασία έχει η κάλυψη των εξόδων των ομάδων. Δηλαδή υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι αν υπήρχε πλήρη κάλυψη των 10 πρώτων ομάδων (όπως προβλέπει ο κανονισμός), αρκετές από αυτές που δεν κατεβαίνουν θα κατέβαιναν? ", αυτό δεν συνέβη το 2009;

Kostas Oreopoulos είπε...

@Μέτοικος
"Η δικη μου παρεμβαση εχει να κανει με την τακτικη"

Δηλαδή πέρσι διατυπώθηκαν οι διαφωνίες , πρόπερσι το ίδιο... έγινε τίποτε? Εδώ διαβάζω ότι δεν λέγατε και δεν κάνατε τίποτα.

Ποια είναι κατά την γνώμη σου η τακτική?

Εδώ αυτό που γίνεται είναι προφανές. Περνάνε ένα ένα, ΤΑ εκτρώματα χωρίς αντίδραση. Στην αρχή η σκακιέρες, μετά οι ομάδες 20 μετά 34, μετά δεν πληρώνουμε... Δηλαδή πότε και ποια μπορεί να είναι η αντίδραση?

@Ανώνυμος.
Μόλις υπογράψεις το μήνυμα σου θα σου απαντήσω. Μην χάνω τον χρόνο μου για μαθήματα ελληνικών και ελληνικής σκακιστικής ιστορίας (βλ εκλογές ομοσπονδίας κλπ κλπ...)

Δημητριάδης Αλέξανδρος είπε...

Καταρχήν θα συμφωνήσω κι εγώ με τους διαχειριστές του blog, σχετικά με το επίπεδο της συζήτησης σε ορισμένα σημεία. Δε χρειάζεται κάποιο ειδικό κριτήριο της ποιότητας των μηνυμάτων για να γίνει αυτή η διατύπωση. Είναι μάλλον προφανής όταν τα μηνύματα αποκτούν οπαδικό χαρακτήρα και στερούνται επιχειρημάτων.
Παρότι σπανία συμμετέχω (λόγω έλλειψης χρόνου) στις εδώ συζητήσεις, ας μου επιτραπεί η άποψη (όπως έχει συγκροτηθεί από την πολυετή εμπειρία μου σε διαδικτυακούς χώρους συζητήσεων) ότι η ανωνυμία βλάπτει το επίπεδο του διαλόγου και οδηγεί σε αδιέξοδους μονολόγους και προσωπικές αντιπαραθέσεις. Δεν ξέρω αν είναι στους σκοπούς των διαχειριστών ο αποκλεισμός της δυνατότητας ανώνυμου σχολιασμού (αμυδρά θυμάμαι μια παλιότερη σχετική συζήτηση), αλλά προσωπικά θεωρώ ότι για να ληφθεί μια άποψη στα σοβαρά πρέπει να εκφράζεται επώνυμα, ώστε να ξέρουμε με ποιον μιλάμε (φυσικά γνωρίζω ότι στο διαδίκτυο δεν είναι δυνατόν να απαγορευτεί η ανωνυμία, αλλά ακόμα και με την εγγραφή του με κάποιο nickname ο χρήστης αυτόματα καταλαβαίνει ότι τα γραπτά του μένουν και συνδέονται με μία -έστω και εικονική- προσωπικότητα, οπότε σκέφτεται λίγο περισσότερο πριν γράψει κάτι).

Σχετικά με την Α’ Εθνική, νομίζω έχουν βγει μερικά συμπεράσματα από τις μέχρι τώρα αντιδράσεις, με πρώτο και σημαντικότερο τη μη-βιωσιμότητα του πρωταθλήματος στην τωρινή του μορφή. Η μείωση του αριθμού των ομάδων φαίνεται αρχικά ως μια εύκολη λύση, με καθαρά οικονομικά κριτήρια, ωστόσο δημιουργεί άμεσα πρόβλημα στο ποιες θα είναι τελικά οι ομάδες που θα παραμείνουν, θα επαναφέρει τα διάφορα μπαράζ ανόδου και αναιρεί πρακτικά το σκεπτικό της συμμετοχής ομάδων από όλες τις Ενώσεις. Η μείωση του αριθμού των παιχτών, από 12 σε 8 για παράδειγμα, είναι επίσης μια καλή αρχή, θα πρέπει φυσικά να συνοδευτεί και από αντίστοιχες αλλαγές σε επίπεδο Β’ και Γ’ Εθνικής, δηλαδή να γίνει μια γενική αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων από κάτω προς τα πάνω. Φυσικά τα προβλήματα αυτά δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να επιλυθούν, εφόσον υπάρχει η διάθεση να συζητηθούν και να συμφωνήσουμε σε αυτά.

Προσωπικά, θεωρώ ότι η επίλυση του προβλήματος θα επέλθει αν γίνουν τα παρακάτω:
1) Σαφής και ειλικρινής διατύπωσή του από όλους τους θιγόμενους ή εν γένει ενδιαφερόμενους (γιατί εν προκειμένω έχουν ακουστεί πολλές διαφορετικές εκδοχές του προβλήματος, με αφετηρία τουριστικά, αγωνιστικά, οικονομικά και γεωγραφικά κριτήρια).
2) Διατύπωση και συμφωνία ως προς τους σκοπούς που εξυπηρετεί το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής (γίνεται για να είναι ανταγωνιστικό και να τραβάει ξένους GMs; για να συμμετέχουν ομάδες από όλη τη γεωγραφική έκταση της χώρας; για να συμμετέχουν και μικρές ηλικίες παίρνοντας εμπειρίες; για προσέλκυση χορηγών σε μια μαζική εκδήλωση;).

Θεωρώ ότι το βασικό εκ γενετής πρόβλημα του παρόντος συστήματος, είναι ότι δεν έχει απαντήσει στο 2ο ερώτημα. Τι ακριβώς ήθελε να πετύχει η ΕΣΟ με αυτό το πρωτάθλημα-τέρας; Προσωπικά δεν είδα να εξυπηρετεί σε κάτι, εκτός από τη συμμετοχή ομάδων από όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα βέβαια ένα ανομοιογενές αγωνιστικά πρωτάθλημα.

(συνεχίζεται... με έπιασε το όριο χαρακτήρων!)

Δημητριάδης Αλέξανδρος είπε...

Ωστόσο, σχετικά με την αντίδραση των ομάδων της Βορείου Ελλάδος (την οποία κατανοώ πλήρως) θεωρώ ότι λείπει η ειλικρίνεια και διατυπώθηκε σε εντελώς λάθος χρόνο. Από τις διάφορες τοποθετήσεις αλλά και τους διαφορετικούς στόχους των ομάδων που το υπέγραψαν μου δόθηκε η εντύπωση ότι ο καθένας αποχωρεί για τους δικούς του λόγους (άλλος για να παίξει σε όπεν, άλλος γιατί δε θέλει να πάει Αθήνα κατακαλόκαιρο αλλά προτιμάει τα μπάνια κτλ.), αλλά όλοι μαζί επικαλούμαστε κάποιους κοινούς και υπογράφουμε ένα κείμενο. Αντιλαμβάνομαι ότι το βασικό πρόβλημα είναι οικονομικής φύσεως και ότι προφανώς το ποσό που αναφέρεται στην προκήρυξη θα καλύψει μόνο ένα μέρος των εξόδων μετακίνησης και διαμονής, σε αντίθεση με πέρυσι που αναφερόταν πλήρης κάλυψη των εξόδων για τις 10 πρώτες ομάδες. Δε θα αρκούσε αυτό σαν λόγος, αντί της απαρίθμησης άσχετων λόγων που ίσχυαν και προ της συμπληρωματικής προκήρυξης (όπως π.χ. το ότι η τωρινή μορφή δε βοηθάει την ανάπτυξη του σκακιού και ότι προτιμάμε να δώσουμε τα χρήματά μας εκεί κτλ.); Αυτοί οι λόγοι δεν ίσχυαν και πέρυσι; Γιατί οι ίδιες οι ομάδες που υπογράφουν τα προηγούμενα χρόνια έσπευδαν να πάρουν GM για να κυνηγήσουν τους στόχους τους στην Α’ Εθνική, με τον τρόπο διεξαγωγής της οποίας διαφωνούσαν; Στην τελική γιατί δε βγάλανε την αντίδρασή τους στις 16/12/2009 όταν η ΕΣΟ όρισε το πώς θα γίνει το πρωτάθλημα για φέτος και καλούσε υποψήφιους διοργανωτές, έχοντας και την περσινή αρνητική τους εμπειρία; Όλα τα παραπάνω με κάνουν να θεωρώ την επιστολή υποκριτική, παρότι σαφώς συμφωνώ ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η διοργάνωση ως έχει. Και ίσως άδικα φέρνει τους υπογράφοντες αυτήν στο στόχαστρο για διάφορες μικροσωματειακές σκοπιμότητες που θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχουν. Αρκούσε απλά να ειπωθεί ότι εφόσον δεν καλύπτονται τα έξοδά μας δε συμμετέχουμε για να είναι απόλυτα ξεκάθαροι και ειλικρινείς.

Τώρα για το τι θα έπρεπε να καλύπτει η ΕΣΟ και αν γενικά θα πρέπει να υπάρχει δημόσια χρηματοδότηση στον επαγγελματικό αθλητισμό (είναι η Α’ Εθνική επαγγελματική;), είναι μεγάλο θέμα συζήτησης και τελείως διαφορετικό. Θα προτιμούσα πάντως τα όποια λεφτά υπάρχουν ακόμα από την ΓΓΑ να πηγαίνουν σε διοργανώσεις όπως το Διασυλλογικό Νεανικό Πρωτάθλημα, τα Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα ακόμα και τα Σχολικά τους ανάλογα από το να ταΐζουν εμμέσως κάποιους GM που έρχονται για διακοπές στη χώρα…

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα.
Αλέξανδρος Δημητριάδης

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μέτοικε,

από ότι φαίνεται κάνετε ρεπορταζ καλό στη Μόσχα αλλα όχι και στην Καβαλα η Θεσσαλονίκη (την πόλη στην οποια έχετε περασει πολλά χρόνια).

1.Οι αποφάσεις πάρθηκαν σε μαζικές συναντήσεις και Γ.Σ. και απηχούν τη βάση και τους σκακιστές.

2. Ο ορος "αποστάτης" σας επιστρέφεται ευγενικά.

3. Τα σωματειακά και προσωπικά συμφέροντα είναι αυτά που καθορίζουν τη στάση μας όπως και όλων των αλλων. Οι μεγαλύτερες ανατροπές και αλλαγες στην ιστορία ξεκίνησαν γιατί θίκτηκαν συμφέροντα, η ακομα και συντροφοι-γυναίκες κλπ. Θέλετε να μιλήσουμε για αιτιοκρατία να ανοίξει ένα θεμα ο φιλιππος να μιλήσουμε για Αριστοτέλη, Robert Caplan κ.α.

4. Το θέμα δεν ειναι εαν υπάρχουν αδικίες ή συμφέροντα το θεμα είναι ποιος τολμάει να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του.

5. Οι θεωρητικοί του επιπέδου σας θα έπρεπε να γνωρίζουν οτι το θεμα δεν ειναι γιατί θα ξεκινήσει μια επανάσταση αλλα το πότε θα ξεκινήσει.

Εγώ σας εύχομαι καλή επιτυχία στο διασυλλογικό γιατι αναγωρίζω το δικαίωμα σας να θελετε να συμμετέχετε. Ελπίζω να αναγνωρίσετε και τα δικαιωματα των αλλων χωρίς να κολλάτε ταμπελες γράφοντας ανώνυμα.

Ανώνυμος είπε...

Όταν μιλάτε για αποφάσεις στις Συνελεύσεις πιστεύω οτι εννοείτε της Ένωσή σας!!!
Η Ελλάδα δεν ειναι μόνο Θεσσαλονίκη, η Ελλάδα έχει 264 σωματεία δεν πρέπει να ερωτηθούν και αυτοί;
Επίσης στο Πρωτάθλημα της Α Εθνικής συμμετέχουν 34 σωματεία την επιστολή την υπογράφουν 10 αν βάλουμε και την Ξάνθη που δεν συμμετείχε ούτε πέρσυ!!!!
που απ ότι φαίνεται την ανεβάζουν στην Α Εθνική ...χωρις να θέλει.
Η Δημοκρατία σημαινει πλειοψηφία, ελπίζω κάποιοι να το σεβαστούν και να μην βρίζουν και κατηγορούν άδικα όλο τον κόσμο γιατι δεν τους κάνει το χατήρι.

trilizas είπε...

Ki ego diafono me to gato. Bgainoun polla symperasmata.

to 4) tou k. Oraiopoulou omos einai kata ti gnomi mou to zoumi tis olis istorias.

"4) Δεν νομίζω ότι κανείς έχει πρόβλημα με τις ομάδες των Αθηνών. Προφανώς και αν γίνονταν στην Θεσσαλονίκη, θα παίζαν αυτοί που έχουν πρόβλημα τώρα, αλλά δεν θα έπαιζαν ΆΛΛΟΙ που δεν θα καλύπτονταν τα έξοδα τους ενώ αυτό ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ
"

Diladi bgainei to symperasma, oti akoma kai an einai paralogo kai geloio ena systima, emeis tha symmetexoume se ayto oso den mas epireazei amesa. Otan tha ftasei to maxairi sto kokkalo gia emas, tote tha agonistoume.

Oloi symmeteixan sto persino tsirko. Alloi klaigontan pou epsaxnan na vroun xrimata gia na symmetexoun, alloi meta ekrazan gia tis isopalies, den eida omos kamia apoxorisi apo to protathlima san tin fetini.

Den krino an einai dikaii i adiki i katastasi gia tis omades pou theloun na apoxorisoun fetos, giati theoro pos ypirxan arketa kinitra gia na apoxorisei kaneis kai apo persi apo aytin ti geloiotita.

Me lypei ligo i topothetisi tou k. Oraiopoulou, diladi to oti an den thigontan oi sygkekrimens omades (alla kapoies alles)tote profanos kai tha epaizan.

Se kathe periptosi omos nomizo pos akoma ki etsi, akoma kai me ayta ta kinitra, sosti einai i apofasi kai elpizo na ginei sovaros dialogos meta to fetino protathlima, an ayto diexaxthei.

Ena allo symperasma (exisou profanes me to proigoumeno) einai pos i elliniki skakistiki koinotita einai mikrografia tis ellinikis koinonias...

Ανώνυμος είπε...

Κε Δημητριάδη,

η κριτική είναι ευπρόσδεκτη γιατί γίνεται επωνυμα και καλόπιστα γιατί και επιστολή είναι επωνυμη και επίκειται απαράδεκτους σχολιασμούς από ανώνυμους

θα ήθελα μόνο να σας ενημερώσω για την επιστολή που στάλθηκε στην ΕΣΟ 3 Δεκεμβρίου του 2009 όπως ζητησατε.

Απο τοτε βεβαια και μέχρι σήμερα άλλαξαν πολλά. Η χώρα χρεωκόπησε, οι χρηματοδοτήσεις πάγωσαν, η ΕΣΟ αποφάσισε να μηδενισει την επιχορηγηση του διασυλλογικου, να αλλάξει τις προδιαγραφές της, τους γύρους, την αρχικη προκήρυξη κλπ.

http://greekchesspolitics.files.wordpress.com/2009/12/mnimonio.pdf

Σε κάθε περίπτωση η κριτική σας καταγράφεται κι λαμβάνεται υποψη.

Ανώνυμος είπε...

http://greekchesspolitics.wordpress.com/2009/12/14/aethn-mnimoni/

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Οπως φαινεται και απο την συζητηση,το κλιμα που εχει δημιουργηθει ειναι πολυ πολωμενο,και δημιουργειται μια αντιπαραθεση Αθηνας-Θεσσαλονικης,και ακομα μια δευτερη υπολοιπης Ελλαδας-Αθηνας και θεσσαλονικης.Συμφωνω μαζι σας οτι τα λεγατε και παλιοτερα και δεν τα λετε τωρα για πρωτη φορα.Ωστοσο τωρα για πρωτη φορα αποφασισατε να προβειτε σε δραστικες ενεργειες,μεσα στην συγκυρια που εχει προαναφερθει,μην λεμε τα ιδια.

Πολιτικη ειναι η τεχνη του εφικτου.Αν ο στοχος ειναι να αλλαξετε το πως γινετε το πρωταθλημα προσπαθηστε να δημιουργησετε μια συναινεση γυρω απο αυτο.Δεν νομιζω οτι θα βρειτε μεγαλη αντιδραση τωρα πια.Οσο για την συμμετοχη η οχι στο επομενο πρωταθλημα δεν ειναι και τοσο σημαντικη αυτη καθ'αυτη,αλλα οπως εξηγει αναλυτικα και ο προλαλησας Δημητριαδης,οι λογοι που αναφερετε, δεν πειθουν.Αν οπως το ΟΑΑ Ηρακλειο περσι,λεγατε οτι δεν εχουμε λεφτα και δεν θα παιξουμε,και μετα ασκουσατε την οποια κριτικη,η οπως ο Κος Χατζημανωλης εδω,εκτιμουσατε οτι τα λεφτα πρεπει να πανε αλλου δεν θα ειχα τιποτα να σχολιασω κι ας διαφωνουσα σε επι μερους σημεια.Αντιθετα(και αναφερομαι στην επιστολη, οχι στις προσωπικες σας αποψεις) παραθετετε ενα συνολο λογων περι ποιοτητας πρωταθληματος,δικαιοσυνης,νομιμοτητας κτλ που ειναι αδυναμοι και δημιουργουν αντιπαλοτητες,αντι για συμμαχιες.Εσεις τουλαχιστον την προσωπικη μου αποψη,για τον τροπο διεξαγωγης,την ξερετε κι απο περσι.

@Ανωνυμος που μου απευθυνθηκε

Το "αποστατες"ηταν μια συντομευση δεν υπονοουσε καποια ηθικη κριση απο την μερια μου, ζητω συγγνωμη αν σας πειραξε..
Πολυ καλο ειναι να υπερασπιζομαστε τα δικαιωματα μας,το θεμα ειναι να ριχνουμε και μια ματια στο πως μας βλεπουν οι αλλοι,δεν ειμαστε μονοι μας στο κοσμο.
Οπως λεει και ο Τριλιζας η Ελληνικη σκακιστικη κοινοτητα ειναι μια μικρογραφια της αντιστοιχης κοινωνιας.Για να υπερασπιστουμε τα δικαιωματα μας πρεπει πρωτα ν'αποφασισουμε τι ειμαστε.Ειμαστε πρωτα-πρωτα σκακιστες,Βορειοελλαδιτες,Ελληνες,η κατι αλλο;

Αν το ζητουμενο ειναι απλα και μονο η επανασταση,η ανταρσια η απειθια,η δεν ξερω κι εγω τι αλλο(αναφερομαι και σε προηγουμενα σχολια) λυπαμαι αλλα δεν θα συμφωνησω.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως δεν βλέπω το λόγο που αντιδρούν κάποιοι στη μη συμμετοχή των ομάδων της Β. Ελλάδας.
Δηλαδή κουμάντο θα κάνετε στην τσέπη τους?
Ας αποφασίσει η ΕΣΟ με βάση τους κανονισμούς της για την τιμωρία τους.

Ανώνυμος είπε...

@ Metoikos

εδω νομίζω κλείνει η συζήτηση. ¨οτι είχαμε να πούμε το γράψαμε. Εγω προσωπικά πιστεύω ότι οι αλλαγές έρχονται με ρήξεις και δύσκολες αποφάσεις κι οχι εν λευκώ συναινέσεις. Οι αποφάσεις αυτές θα κριθούν στο μέλλον κι οχι τωρα που τα πραματα ειναι ζεστα. Θα κριθούν όταν θα γίνει το διασυλλογικό και πολλοί θα πανε να παιξουν. Θα κριθούν στους απολογισμούς της χρονιας.Θα κριθούν από την σκακιστική μας ιστορία.

Θα επανέλθω στην ωραία συζήτηση μαζί σου στο θέμα του Καρποβ όπου θα γίνει μεγάλη μπλογκοχαμός.

καλή επιτυχια στο Περιστέρι

Kostas Oreopoulos είπε...

Αχ καημένε Γιώργο.

Ανώνυμος είπε...

Aποχωρησαν οριστικά εως τωρα 12 ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως το να μην κατεβαίνει το 1/3 των ομάδων στην Α εθνική είναι άσχημο...
Γιαυτό πιστεύω πρέπει να βρεθεί μια λύση.

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

Ο "Φίλιππας" που γράφετε ποιος είναι;

Έχει κάποιο username;;

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Υλοποιήθηκαν οι διαμαρτυρίες των 10σωματείων της Βορειοελλάδας.
Το Πρωτάθλημα θα γίνει με λιγότερες ομάδες και περισσότερα λεφτά.
Μένει να υλοποιηθεί "με λιγότερες σκακιέρες".

Ανώνυμος είπε...

Το 1/3 είναι ως τώρα ενώ η πλειοψηφία των ομάδων διαφωνεί με το υπάρχον σύστημα,επιτέλους υπάρχει αντίδραση,έπρεπε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι..μάλλον κάποιοι βολεύονται να παίζουν τζάμπα ενώ όλοι οι άλλοι πληρώνουν,δε είναι Αθήνα-θεσσαλονίκη η διαμάχη..αλλά η επιβίωση των σωματείων που αποτελούν το κύτταρο για το ελληνικό σκάκι το οποίο νοσεί και αργοπεθαίνει,δηλαδη υπάρχουν λεφτά για το ακρόπολις ενώ για την Α εθνική 10.000 και πολλά είναι ...και αυτά ούτε καν για όλους!

Gypaetos είπε...

@ Γεωργιάδης

Ο Φίλιππας είναι ο δημιουργός του blog (SC).

Ανώνυμος είπε...

Φίλιππας, γνωστός και ως γάτος ή Μπάμπης ο σουγιάς ή Λευτέρης ο Ξεφτέρης κλπ...είναι το ίδιο άτομο...

Ανώνυμος είπε...

Re file ksexases ta xapia sou?

Ανώνυμος είπε...

ποια ειναι τα 12 σωματεια που απέχουν, τελικα;

Ανώνυμος είπε...

Ασε ρε μπαίνει ο κάθε βαρεμένος εδω και είμαστε υποχρεωμένοι να τον ανεχόμαστε, να μην πω που να βάλεις το σουγιά...βαρεμένε , έ βαρεμένε

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ο Κ. Βλάσσης αν θυμάμαι, έχει δίκιο σε κάποιο ποστ που έγραφε "γιατί θέλουν πολλές ομάδες σε αριθμό" κλπ....
Ισως γιαυτό κάποιοι (δεν θίγω οικογένειες γιαυτό όποιος μιλήσει...)δυσανασχέτησαν...
Ας βρεθει μια λογική λύση να είναι όλοι ευχαριστημένοι αλλά θα γίνει προφανώς απο 9/10 μήνα και μετά

Schrödinger's Cat είπε...

Το αστείο με τον σουγιά και τον ξεφτέρη μια χαρούλα ήταν, ίσως λίγο παλιό, αλλά οκ. Ψυχραιμία!

zincist είπε...

Το θέμα του "ποιοί παίζουν και ποιοί δεν παίζουν στην Α΄Εθνική" μοιάζει με με το θέμα "ποιοί παίζουν και ποιοί όχι στη ΦΙΝΤΕ". Μήπως η ρίζα του μπερδέματος είναι η ίδια;

Ανώνυμος είπε...

πεύκα, καλαμάτα, βόλος, γαζι(?) αποχώρησαν + 9. Οι μεγάλες ειδήσεις σύντομα...

skamama είπε...

Κάποιοι ακόμα παίζουν σκάκι!

Κύπελλο κάτω 10
1ος ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ
2ος ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Κύπελλο κάτω 14
1ος ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα θα τα μάθουμε πριν τις εκλογές της ΕΣΣΝΑ ελπίζω.

@ Κύριε Ωραιόπουλε:

"άσε που οι μεγαλύτεροι είχαν την ευθύνη των πιτσιρικάδων, ενώ ο κάτοικος Αθηνών έχει τον γονιό του πιτσιρικά για την βρώμικη δουλειά, αλλά αυτά είναι παρωνυχίδες."

"Παρωνυχίδα" ότι υπάρχουν γονείς που σας εμπιστεύονται τη "βρώμικη δουλειά" να προσέχετε τα παιδιά τους ενώ γράφουν πόντους για την ομάδα σας; Δε θα το έλεγα!

Ανώνυμος είπε...

skamama

ενα ψηφίσεις το συνδυασμό "αττικό ηλιοβασίλεμα στο σκάκι" θα σου πούμε τα αποτελέσματα αύριο

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από τις 9 ομάδες δεν δήλωσαν συμμετοχή τα Πεύκα που δεν πηραν λεφτα απο τον Δήμο και ο Βόλος υποθετω για τον ιδιο λόγο. Όλες οι άλλες εχουν δηλώσει

Ανώνυμος είπε...

Πλησιάζουν οι εκλογές στην ΕΣΣΝΑ και το τοπίο φαίνεται να ξεκαθαρίσει όσον αφορά στη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων. Συγκεκριμένα 4 παρατάξεις αναμένεται να εμφανιστούν.
1 Η Ανανεωτική Συνεργασία που στηρίζεται από Γιάννη Γαλάνη, Λυμπέρη Αγγελάκη, Γιάννη Σπυρακόπουλο, Πέτρο Κολυβά, Θεόφιλο Χωματίδη, Δημήτρη Κεφάλα, Μαρία Μουρτζούνη, Μαριάννα Παγκαλή , Δημήτρη Λιάσκο κτλ
2 Η παράταξη που συνέστησαν οι αποχωρήσαντες από την Ανανεωτική Συνεργασία Χρήστος Γκορίτσας και Κωστής Σκαπέρδας μαζί με τους Γιώργο Μιχαηλίδη,Τάκη Σκλαβούνο και Θεόδωρο Φίλιο. Έχει τη στήριξη του μηχανισμού της ΕΣΟ.
3 Η Νέα Σκακιστική Κίνηση με τους Οδυσσέα Βαζελάκη, Ντίνα Σερετάκη, Βαγγέλη Τόλη, Κώστα Κοκόλια, Γιάννη Τσουκαράκη κτλ
4 Η Αττική Σκακιστική Πρωτοβουλία με τους Παναγή Σκλαβούνο, Δημήτρη Σκυριανόγλου, Σπύρο Ιλαντζή, Τάκη Δρεπανιώτη, Νίκο Κουκίδη, Ελισσαίο Βλάχο, Μαριέττα Μουρούτη κτλ
Αναμένουμε την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων.

Ανώνυμος είπε...

""2. Γιατί έχουν αλλάξει βασικοί όροι της αρχικής προκήρυξης, υπάρχουν ασαφείς όροι που πλήττουν το κύρος και τη νομιμότητα του πρωταθλήματος.""

Αυτός είναι ο δεύτερος λόγος που επικαλούνται τα σωματεία που δεν μετέχουν.
Και το ερώτημα είναι: Θα πρσβάλλουν τη νομιμότητα του πρωταθλήματος;
Κατ' εμέ προφανώς ΝΑΙ!
Αλλά πότε; Πριν την έναρξη ή μετά; Και αν πριν, υπάρχει περίπτωση να αναβληθεί; Αν υπάρχει κάποιος νομικός θα τον ευχαριστούσα πάρα πολύ για την απάντησή του.
Δεν είναι ότι πληρώνω μια ζωή για τα σκακιστικά έξοδα της κόρης, (νεανικά, σχολικά, προπονήσεις κλπ). Είναι ότι από πέρσι ο σύλλογος της αγωνίζεται στην Α' εθνική και έτσι πάνε περίπατο οι διακοπές της μάνας της καθώς και όλης της οικογένειας.
Ευχαριστώ και πάλι!!

Ανώνυμος είπε...

Θα πιάσω τα θέματα ένα-ένα, όπως μου έρχονται στο μυαλό, και με τυχαία σειρά.
- Προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου το ισχύον σύστημα της Α' Εθνικής αγωνιστικά. Δεν μου προκαλεί κανένα ενδιαφέρον, καμία όρεξη να συμμετάσχω. Αν όμως ήμουν εκπρόσωπος σωματείου, θα το έβλεπα λίγο πιο υπεύθυνα. Ασχέτως του αν συμφωνούν με το σύστημα ή όχι, τα σωματεία οφείλουν (στο μέτρο του δυνατού) να στηρίζουν τη σημαντικότερη διοργάνωση της χώρας. Ακόμη κι αν αδικούνται (αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση). Με ενοχλεί η πρόχειρη αντιμετώπιση που έχουν κάποια σωματεία προς το πρωτάθλημα, το πρωτάθλημα σαν έννοια και οχι απαραίτητα ως συγκεκριμένη διοργάνωση σε συγκεκριμένο μέρος. Όπως με ενοχλεί τρομερά η ευκολία με την οποία προτείνουν διάφοροι τη μη διεξαγωγή του, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αποφάσισαν τη μη διεξαγωγή αυτού του 2007. Θεωρώ ότι η στάση αυτή είναι ανεύθυνη και ασόβαρη. Θα έπρεπε να προσπαθούμε όλοι να κάνουμε το πρωτάθλημα (το κάθε πρωτάθλημα), έστω και υποβαθμισμένο, έστω και με μεγάλες δυσκολίες, και θα πρέπει όλοι να κάνουμε υποχωρήσεις. Δεν αναφέρομαι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά γενικά.
- Όλα αυτά τα σχόλια περί χρηματιστηρίου κλπ είναι εντελώς γελοία. Για όσους δεν κατααβαίνουν, οι εν λόγω ανώνυμοι αναφέρονται στην ΠΣ Περιστερίου και τον πρόεδρό της, αλλά δεν έχουν τα cojones να το δηλώσουν. Δεν ξέρω ποιό είναι το πρόβλημά τους, ίσως ζηλεύουν. Όποιος έχει επαφή με το σκάκι γνωρίζει ότι η διοργάνωση ανατέθηκε στην ΠΣ Περιστερίου χωρίς να υπάρχει κάτι "περίεργο" και "βρώμικο" στη διαδικασία. Οι άνθρωποι προσφέρθηκαν να εγγυηθούν τα χρήματα που θα πάρουν οι εκτός Αθηνών ομάδες, προκειμένου να μη μείνει στον αέρα το πρωτάθλημα, και δεν έχουν να κερδίσουν από τη διοργάνωση ούτε ένα ευρώ. Έχουν επενδύσει πολλά χρήματα στο σύλλογό τους, είναι δικαίωμά τους και μπράβο τους. Εμένα προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου που έρχονται με μερικούς γκρανμέτρ και μας κερδίζουν 4-0, αν κάποιον τον πειράζει τότε πρόκειται προφανώς για κόμπλεξ.

Ανώνυμος είπε...

- Αυτό το "Εγνατία Καπ" μου φαίνεται σαν μια πολύ καλή ιδέα και εύχομαι να υλοποιηθεί. Ίσως θα έπρεπε να υιοθετήσουν την ιδέα αυτή και άλλες ενώσεις που συνορεύουν γεωγραφικά. Αν μη τι άλλο, είναι μια ιδέα που θα ενεργοποιήσει τα σωματεία και θα συνεισφέρει στην ενίσχυση των κοινωνικών σχέσεων μεταξύ τους. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι έχουν πρόβλημα.
- Δεν καταλαβαίνω επίσης τι σχέση έχουν με το θέμα οι εκλογές της ΦΙΝΤΕ και της ΕΣΣΝΑ. Αν ο πόνος σας είναι αβάσταχτος, ζητήστε από το Γάτο να ανοίξει ένα σχετικό θέμα και βγάλτε το άχτι σας εκεί. Περαστικά.
- Προσωπικά, σαν σκακιστής, αν έπρεπε να διαλέξω που προτιμώ να παίξω Α' Εθνική, προφανώς θα διάλεγα τη Χαλκιδική και ένα καλό ξενοδοχείο μακριά από την πόλη μου. Από την άλλη, θα πήγαινα να παίξω οπουδήποτε, για να βοηθήσω την ομάδα μου (ή τις αντίπαλες, όπως έκανα πχ ακούσια το 2006!). Αν αυτή τη στιγμή καλούταν το σωματείο μου να παίξει στην Α' Εθνική, θα έπαιζε σίγουρα στην Αθήνα, θα έκανε ότι μπορεί για να παίξει στη Χαλκιδική (μόνο πιθανό εμπόδιο το οικονομικό) και, εν τέλει, οπουδήποτε στην Ελλάδα.
- Δεν θέλω να κριτικάρω το περιεχόμενο της επιστολής των σωματείων. Αναγνωρίζω ότι ένα σωματείο μπορεί να έχει πολλά προβλήματα κάθε φύσεως, και δεν μπορώ να αφορίσω τις θέσεις του (αν και διαφωνώ με κάποιες, συμφωνώ με κάποιες άλλες). Με ενοχλεί όμως που ξέρω ότι κάποια από τα σωματεία που υπογράφουν έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βρουν τα απαιτούμενα χρήματα, ασχέτως των πολιτικών θέσεων που προσυπογράφουν, και τελικά έβαλαν την υπογραφή τους όταν είδαν ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Kostas Oreopoulos είπε...

@middlewave

"Οι άνθρωποι προσφέρθηκαν να εγγυηθούν τα χρήματα που θα πάρουν οι εκτός Αθηνών ομάδες, προκειμένου να μη μείνει στον αέρα το πρωτάθλημα"

Αυτό τουλάχιστον αλλοιώνει την πραγματικότητα. Δηλαδή τέθηκε ποτέ θέμα ανοιχτά και δεν προσφέρθηκε κανείς άλλος από το Περιστέρι?

Επίσης η δική μου εμπειρία μου λέει ότι πίσω από κάθε πράξη υπάρχει πάντα κίνητρο. Δηλαδή αν (υποθετικά μιλάω) είχε τεθεί τέτοιο ζήτημα, γιατί να μην βάζανε οι ομάδες που διαφωνούν από 3000 η κάθε μία για να γίνει στην Θεσσαλονίκη (30Κ θα μαζεύανε). Προφανώς και δεν είναι θέμα δημοπρασίας, όπως και δεν είναι θέμα "προσφοράς". Εξάλλου μια αποστολή 20 ανθρώπων... δεν κοστίζει και λίγο

Υποθέτω, πως αν το ποσό ήταν πραγματικά μεγαλύτερο, και καλύπτονταν οι ανάγκες των ομάδων (των 10 πρώτων) θα κατέβαιναν.. Και δεν είναι κάτι που μπορεί κάποιος να το περάσει αυτό στο ντούκου. Δεν είναι η οικονομική επιβίωση ενός συλλόγου κάτι που πρέπει να αφεθεί στην τύχη.

Ανώνυμος είπε...

- Σε τελική ανάλυση, με ενοχλεί που διαπιστώνω ότι σχεδόν κανένας δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το σκάκι. Ο καθένας εδώ μέσα λέει ό,τι του κατέβει.
- Το πρόβλημα με την Α' Εθνική συνοψίζεται σε μια φράση του Ηλία Παναγούλια (από τα ελάχιστα άτομα που πραγματικά ασχολούνται με το θέμα), "το πρόβλημα είναι στο σύστημα". Η λύση είναι για μένα ξεκάθαρη. Υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, και στο άμεσο μέλλον θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερα. Πρέπει οι ομάδες να γίνουν πιο ευκολα διαχειρίσιμες, και για μένα αυτό σημαίνει να σπάσουν στα δύο (αυτές και τα πρωταθλήματα). Το νεανικό που θα προκύψει να αντικαταστήσει το Μικτό Νεανικό, οπότε φεύγει από τη μέση ένα επιπλέον έξοδο για τις ομάδες που μετέχουν και στα δύο. Να προκύψουν 6μελείς ομάδες, πολύ πιο φθηνές και εύκολα διαχειρίσιμες. Να γίνονται και τα δύο πρωταθλήματα με το ίδιο σύστημα, προκριματικά σε τοπικό επίπεδο και τελική φάση σε πανελλήνιο, συγκεντρωτικά. Τα χρήματα που διαθέτει η ΕΣΟ για Α' Εθνική και Μικτό Νεανικό να διατίθενται μόνο στο Νεανικό, ώστε οι 10-20 ομάδες της τελικής φάσης, με 6 παίκτες και σε 7 γύρους, να καλύπτουν τα έξοδά τους πλήρως. Για το Γενικό Πρωτάθλημα, ας πληρώνουν οι ομάδες τα έξοδά τους στην τελική φάση εξ ολοκλήρου (θα είναι πολύ μικρότερα). Τα σωματεία που ασχολούνται μόνο με νεανικό σκάκι δεν θα χρειάζεται να διαθέτουν πόρους για μεταγραφές ενηλίκων, και το αντίστοιχο για τα σωματεία που δεν κάνουν ανάπτυξη. Να συμμετέχουν όλα τα σωματεία στα τοπικά προκριματικά, ώστε να μη μένουν αδρανή όλο το χρόνο. Να λυθεί έτσι μια και καλή το ερώτημα της διεξαγωγής του πρωταθλήματος, και να μην εξαρτάται από τις εκάστοτε οικονομικές συνθήκες. Όσο μικρότερες απαιτήσεις φορτώνονται στα σωματεία, τόσο ευκολότερα θα μπορούν να ανταπαξέλθουν. Απλό και σαφές. Μικρές ομάδες, λίγες σκακιέρες. Ας υπάρχει συνολική βαθμολογία για την ανάδειξη πρωταθλητή. Ή απλά ας δοθούν από την ΕΣΟ κίνητρα για το Νεανικό - οι ενήλικες έχουν αρκετά.

Phantom είπε...

Επειδή γράφθηκαν πολλά και κατηγορήθηκαν πολλοί επώνυμοι , ανώνυμοι κτλ. από πολλούς ανώνυμους , επώνυμους ή ημιεπώνυμους , θα πω μια λαική παροιμία. " Όσα ξέρει ο νοικύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος".
Γι' αυτό λοιπόν ας μην κατηγορούμε άδικα τα Σωματεία που θα συμμετέχουν ή δεν θα συμμετέχουν. Ξέρουν αυτοί που τα διοικούν καλύτερα από εμάς που τους κρίνουμε, τους λόγους γι΄αυτό που αποφάσισαν.
Απο κει και μετά αν κάποιοι δεν συμφωνούν με την επιστολή , θα προτιμούσαν από τα Σωματεία αυτά να απέχουν χωρίς να καταθέσουν καν την άποψη τους και τους λόγους? Δεν νομίζω.
Φυσικά με την επιστολή κάποιοι θα συμφωνήσουν και κάποιοι όχι. Αλλά μην πυροβολούμε τους πάντες , φθάνει πια.!

Ανώνυμος είπε...

@ Κώστας
Φυσικά και συμφωνώ με την τελευταία πρότασή σου, και γι αυτό διαφωνώ με το ισχύον σύστημα - βάζει ένα σωρό σωματεία σε πολύ δύσκολη θέση, να ξοδέψουν τόσα λεφτά για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα. Από σωματειακής σκοπιάς, η συμμετοχή είναι εντελώς λάθος κίνηση (λόγω του κόστους).
Έχω μια μικρή απορία (σοβαρά μιλάω, δεν ειρωνεύομαι όπως οι υπόλοιποι εδώ). Τι θα άλλαζε αν οι αγώνες γίνονταν στη Χαλκιδική, από οικονομικής άποψης? Αν δηλαδή η ΕΣΟ αποφάσιζε να δώσει 3.000 ευρώ στις 10 πρώτες ομάδες και οι αγώνες γίνονταν στη Χαλκιδική? Οι διανυκτερεύσεις θα ήταν πάνω-κάτω οι ίδιες, το κόστος επίσης (στο ξενοδοχείο που βρήκαν οι διοργανωτές στο Περιστέρι η τιμή με πλήρη διατροφή είναι στο ίδιο ύψος με αυτές στη Χαλκιδική). Στην Αθήνα όμως, 10 ομάδες δεν θα έχουν καθόλου αυτό το έξοδο, οι επαρχιακές θα ξοδέψουν τα ίδια λεφτά με τη Χαλκιδική (αλλά έχουν σχεδόν εγγυημένα 3.000 ευρώ). Συμφωνώ απόλυτα, δεν είναι ίσες οι συνθήκες για όλους, αυτό είναι προφανές, αν και τολμώ να πω ότι και οι αθηναϊκές ομάδες έχουν τα προβλήματά τους, αλλά για τις επαρχιακές ομάδες το κόστος είναι κατά μέσο όρο αρκετά μικρότερο στην Αθήνα (αφού θα πάρουν σίγουρα τα 3 χιλιάρικα, ενώ στη Χαλκιδική θα τα έπαιρναν περίπου 5-6). Και εν τέλει, για πολλά χρόνια στο παρελθόν η ανισότητα αυτή υπήρχε - μόλις το 1998 άλλαξαν τα πράγματα. Νομίζω ότι το συλλογικό κέρδος είναι αρκετά σημαντικό, στη δύσκολη αυτή συγκυρία, για να πείσει κάποιους να δεχθούν μια όχι ιδανική αλλά σαφέστατα συμφέρουσα λύση - για το σκάκι στο σύνολό του.

Ανώνυμος είπε...

Middlewave:"Σε τελική ανάλυση, με ενοχλεί που διαπιστώνω ότι σχεδόν κανένας δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το σκάκι"
Εμένα μ'ενδιαφέρει το σκάκι και δεν έχω συμμετάσχει ποτέ σε πρωτάθλημα Α' κατηγορίας.Δεν το βλέπουν όλοι όπως το βλέπετε εσείς.Βλέπουν το σκάκι ως χόμπι και σε τέτοιους καιρούς προσπαθούν να κρατήσουν λίγα χρήματα στην άκρη για περίπτωση ανάγκης,παρά να τα ξοδέψουν για μια βδομάδα στο Περιστέρι.Είναι το μόνο σημείο που διαφωνώ μαζί σας,όπως πιστεύω και η πλειονότητα των σκακιστών των σωματείων που δεν θα συμμετέχουν.

Kostas Oreopoulos είπε...

"Τι θα άλλαζε αν οι αγώνες γίνονταν στη Χαλκιδική, από οικονομικής άποψης? "

Τίποτα, απλά δεν θα έπαιζαν ούτε οι ομάδες τις Αθήνας (οι περισσότερες τουλάχιστον ). Γιαυτό είπα τόσες φορές. ΔΕΝ είναι θέμα Αθήνας. Το πρόβλημα είναι η μη χρηματοδότηση της διοργάνωσης.

Για το σύστημα, έχουν ειπωθεί τόσα πολλά. Δεν νομίζω ότι υπάρχει έλλειψη ιδεών. Έλλειψη επιθυμίας για αλλαγές υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Middlewave,

δε ξερω αν παίζατε ήσασταν στο περσινο πρωτάθλημα. Μετά από ένα αγώνα ακούστηκε η φωνή..

"Θα σας διαλύσω την ομάδα...Θα σας παρω όλους τους παίκτες"

Στον ίδιο χώρο ένας παίκτης βρέθηκε με τον πρόεδρο της ομάδας του και τον πρόεδρο της αλλης ομάδας.

Ο πρόεδρος της δεύτερης ομάδας είπε στον πάικτη

" Θα σου δώσω τα διπλά και τα τριπλά" αρκεί να φύγεις από αυτούς.

Και πολλά ακόμα..

Αυτό το πρωτάθλημα με αυτούς τους προέδρους με αυτές τις πρακτικές πολλους δε μας ενδιαφέρει.

Κρατήστε τους προέδρους που σας εκφράζουν βρείτε μερικούς ακομα και οργανώστε το όπως σας αρέσει. Υπάρχει κανένας λόγος να πιεζόμαστε?

middlewave είπε...

Στο περυσινό πρωτάθλημα ήμουν μόνο τις δύο τελευταίες ημέρες, και σε αυτές δεν είχα μεγάλη επαφή με τους αγώνες. Το περιστατικό που αναφέρετε δεν το γνωρίζω. Να υποθέσω ότι μιλάτε για τους προέδρους της ΠΣ Περιστερίου και του ΣΟ Καβάλας, κρίνοντας από τις μεταγραφές που ακολούθησαν?
Κοιτάξτε, χωρίς να έχω βέβαια λόγο να μη σας πιστέψω (αφού δεν σας ξέρω), θα ήθελα να μη συζητήσω τη σκηνή που περιγράφετε, αφού δεν ήμουν παρών και δεν γνωρίζω τι συνέβη. Όσον αφορά τους παίκτες όμως, συμφωνείτε φαντάζομαι ότι για να γίνει μια μεταγραφή απαιτείται και η συναίνεση του παίκτη, οπότε σίγουρα αυτοί φέρουν ένα μέρος της ευθύνης, σωστά? Επίσης, επειδή κάποιοι από τους παίκτες αυτούς είναι φίλοι μου, σας διαβεβαιώ ότι η αύξηση των αμοιβών τους (και γενικότερα η εισροή χρημάτων στο σκάκι) καλό τους κάνει, ειδικά στο σκάκι που είναι υποαμοιβόμενο (για τους επαγγελματίες σκακιστές).
Από την άλλη, ας μη θεωρήσει κανείς ότι προάγω αυτό το μοντέλο λειτουργίας (ή οποιοδήποτε άλλο). Υπάρχουν πολλά μοντέλα διοίκησης ενός σωματείου, αρκετά από τα οποία είναι αποδεκτά. Ο καθένας μας μπορεί να δραστηριοποιείται στο περιβάλλον που του ταιριάζει, δεν υπάρχει λόγος να κατακρίνουμε τα υπόλοιπα. Όπως σας εξήγησα παραπάνω, το κάθε μοντέλο έχει τις θετικές πλευρές του για κάποιους.

Ανώνυμος είπε...

Αναφερόμενος στον προηγούμενο ανώνυμο τώρα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σας και θα ήθελα να σας τονίσω ότι ούτε εγώ το βλέπω όπως υποθέτετε. Έγραψα δε παραπάνω ότι εγώ προσωπικά δεν έχω καμία διάθεση να συμμετάσχω στην Α' Εθνική έτσι όπως γίνεται τώρα. Απλά επεσήμανα ότι, κατά τη γνώμη μου, ακόμη και σε αντίξοες συνθήκες τα σωματεία θα έπρεπε να προσπαθήσουν όσο μπορούν για να συμμετάσχουν στη διοργάνωση. Η υποβάθμιση της βλάπτει το σκάκι (ακόμη περισσότερο το βλάπτει βέβαια η μη διεξαγωγή της). Είναι σωστό να διεκδικούμε βελτιώσεις, με στενοχωρεί όμως όταν, στο όνομα αυτών των διεκδικήσεων, φτάνουμε στα άκρα. Προφανώς και δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα για τις ομάδες που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα απαιτούμενα χρήματα για τη συμμετοχή τους.
@ Κώστας
Αν κατάλαβα καλά, συμφωνούμε ότι για τις ομάδες που αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν το κόστος θα ήταν περίπου το ίδιο σε κάθε περίπτωση. Στην Αθήνα θα έχουν ίσως κάποιες λειτουργικές δυσκολίες, και εγώ προσφέρω ως αντίβαρο σε αυτό το ότι με την επιλογή της Αθήνας διευκολύνθηκε η συμμετοχή πολλών περισσότερων ομάδων.
Να υποθέσω λοιπόν ότι οι ομάδες αυτές ΔΕΝ θα συμμετείχαν ούτε αν γινόταν το πρωτάθλημα στη Χαλκιδική, με τους ίδιους όρους? Αν το ζήτημα είναι η διαμαρτυρία για το σύστημα του πρωταθλήματος, αυτό συμπεραίνω.
Προφανώς και συμφωνώ ότι η χρηματοδότηση του πρωταθλήματος είναι πρόβλημα, το έγραψα και παραπάνω. Η δική μου ένσταση είναι ότι κάποια σωματεία αποφασίζουν να απέχουν ως διαμαρτυρία, ενώ είναι προφανές ότι δεν μπορεί να αλλάξει κάτι για το φετινό πρωτάθλημα.
Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι δεν έχει νόημα να συζητάμε άλλο για τη φετινή διοργάνωση. Θα γίνει όπως γίνει, με τις ομάδες που θα έρθουν. Είναι παραγωγικότερο να κρατήσουμε το συμπέρασμα όσων έγιναν, δηλαδή ότι το σύστημα πάσχει, και να στραφούμε στην εξεύρεση και επεξεργασία λύσεων. Αυτή τη φορά όμως να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, υπεύθυνο και καλά μελετημένο, και όχι με την προχειρότητα και ελαφρότητα με την οποία ελήφθησαν προηγούμενες αποφάσεις.

Kostas Oreopoulos είπε...

Είναι απλό. Η συνθήκη (διεξαγωγής) που άλλαξε δεν είναι η τοποθεσία, αλλά η χρηματοδότηση.

Σε δεύτερο χρόνο, η τοποθεσία, αναιρεί τις επιπτώσεις σε κάποιες ομάδες (αν κάποιοι επιλέγουν να σπεκουλάρουν στο κομμάτι αυτό αποπροσανατολίζοντας την συζήτηση γιατί έτσι συμφέρει είναι άλλο θέμα)

Αν δεν μπορείς να χρηματοδοτήσεις την διοργάνωση, δεν την διοργανώνεις. Απλά.

Ανώνυμος είπε...

Καλά, εγώ προφανώς δεν σπεκουλάρω στην τοποθεσία, αναφέρω τη Χαλκιδική ως παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι η Κρήτη, η Ερέτρια ή ό,τι άλλο.
Το μόνο που άλλαξε στη χρηματοδότηση είναι ότι τα 5 χιλιάρικα έγιναν 3, και ο λόγος προφανώς είναι η μείωση της επιχορήγησης της ΕΣΟ. Από την άλλη όμως, είναι ουσιαστικά εξασφαλισμένα αυτά τα 3 χιλιάρικα για σχεδόν όλες τις επαρχιακές ομάδες, ενώ οι αθηναϊκές δεν θα έχουν ιδιαίτερα έξοδα, οπότε αν το δεις συνολικά (έξοδα συνόλου ομάδων μείον χρηματοδότηση από ΕΣΟ), τότε η χρηματοδότηση είναι ουσιαστικά μεγαλύτερη.
Φυσικά εξακολουθώ να συμφωνώ με όλες τις πρακτικές δυσκολίες που ανέφερες παραπάνω, δυσκολίες που δεν θα υπήρχαν αν το πρωτάθλημα γινόταν συγκεντρωμένο σε ένα ξενοδοχείο κάπου στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

@ Κώστας
Άσχετο, από άλλη συζήτησή μας, αλλά ο Κοτρωνιάς όντως φαίνεται να ετοιμάζει ένα βιβλίο μέσου για την Quality Chess. Αλλά το πλάνο για το δίτομο Ινδικής Βασιλιά εξακολουθεί να υπάρχει, και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αυτός είναι ο συγγραφέας. Πάντως θυμάμαι ότι ο Άαγκαρντ του συζητούσε για δύο βιβλία/σετ βιβλίων, οπότε νομίζω ότι ισχύουν και τα δύο!

Ανώνυμος είπε...

3 x 24 = 72.000

Γιαννης Αντωνιάδης είπε...

Ευτυχώς το μπλοκ αυτό έχει μια ιστορία, από το καλοκαίρι του 2007. Διαβάζοντας τη συζήτηση αυτή, ένιωσα την ανάγκη να παω πίσω να διαβάσω αυτά που λέγαμε πάλι, οι ίδιοι άνθρωποι τον Φεβρουάριο του 2008, όταν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΟ, χωρίς γενική συνέλευση, αποφάσισε να καθιερώσει το σύστημα αυτό. Το θέμα είναι τίτλο "Αλλαγές στην Α εθνική" δημοσιεύθηκε στο blog αυτό στις 13/2/2008 και εκεί θα βρείτε την πρόβλεψη αυτών που συζητάμε πάλι τώρα και τις τοποθετήσεις και τις δικές μου και άλλων από τότε για το απαράδεκτο αυτό συστημα (τοποθετήσεις για τις οποίες δέχθηκα σφοδρή επίθεση, διότι ειχα το θράσος να κάνω).

Kostas Oreopoulos είπε...

@middlewave

"Το μόνο που άλλαξε στη χρηματοδότηση είναι ότι τα 5 χιλιάρικα έγιναν 3, και ο λόγος προφανώς είναι η μείωση της επιχορήγησης της ΕΣΟ."

Σε αυτά που δεν γράφονται παραπάνω, κρύβεται το γιατί ΔΕΝ πρέπει να γίνει αυτό το διασυλλογικό.
Αυτόματα, έκανες την σύγκριση με την περσινή κατάσταση, θεωρώντας την δεδομένη και "δίκαιη", όπως ακριβώς θα γίνει και η επόμενη με την φετινή κοκ. Δεν είναι προφανώς μομφή αυτή. Είναι λογικός αυτοματισμός. Απόλυτα λογικός και γιαυτό είναι και επικίνδυνος. Του χρόνου η ερώτηση θα είναι "τι άλλαξε από πέρσι" μέχρι να ψοφήσει ο γάιδαρος (από το ανέκδοτο του Χότζα)

Η σύγκριση πρέπει να γίνει με την ορθή κατάσταση και όχι με το περσινό έκτρωμα.

Ανώνυμος είπε...

Για τον ίδιο λόγο, η ανακοίνωση της ΕΣΣΝΑ κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Αντί να ζητά αλλαγή του συστήματος, ζητά βελτιώσεις στην διαχείρισή του.

Γαβριηλίδης είπε...

παιδιά δυό πράγματα παό μένα για όσα ειπώθηκαν ή δεν ειπώθηκαν παραπάνω.
1.γιά όσους δεν γνωρίζουν υπάρχει ένα ντοκυμαντέρ (του Δανέζη νομίζω, λέγεται "ο παίκτης") για τον πρόεδρο. το παραθέτω απλά ενημερωτικά χωρίς να θέλω να υποστηρίξω κανέναν.
2.όσον αφορά την Α εθνική πιστεύω πως ένα από τα καλά που έχει το ισχύον σύστημα είναι πως δίνει την δυνατότητα σε ομάδες τις περιφέρειας να ανέβουν στην Α εθνική σχετικά εύκολα και κατόπιν εφόσον θέλουν να παραμείνουν στην κατηγορία να βρουν πόρους για να φέρουν παίκτες(τους οποίους δεν μπορείς να βάλεις από την κρήτη ας πούμε να περιοδεύουν στην Μακεδονία κάθε Σ/Κ). και ίσως έτσι μακροπρόθεσμα να αναπτυχθεί και το σκάκι στην περιφέρεια. πιστεύω λοιπόν πως οποιεσδήποτε αλλαγές γίνουν στο ισχύον σύστημα θα πρέπει να διασφαλίσουν αυτήν τη δυνατότητα που υπάρχει τώρα.
3.θέλω να επισυμάνω την παρακάτω πτυχή που αφορά τις άδειες των εργαζομένων. ο εργαζόμενος πάνω κάτω έχει δύο βδομάδες άδεια το καλοκαίρι, προφανώς θα προτιμήσει να τις συνδυάσει με διακοπές (είτε ως παίκτης είτε ως συνοδός) με αποτέλεσμα να μην θελήσει να τις χαραμίσει στο καμίνι της Θεσσαλονίκης ή της Αθήνας εν προκειμένω. το πρόβλημα συνεπώς είναι αγωνιστικό και καθώς όλοι επιθυμούμε να συμμετέχουμε σε όσο το δυνατό πιό δυνατά τουρνουά χάνουμε όλοι απ την μη συμμετοχή των παραπάνω.

Γαβριηλίδης είπε...

πρόσεξε κανείς πως σήμερα άλλαξε η προκήρυξη;

Kostas Oreopoulos είπε...

1) Ανάπτυξη δεν γίνεται με το να μετατρέψουμε την Α Εθνική σε ΟΠΕΝ.

2) 18 χιλιάδες για τις 10 πρώτες ομάδες = 30 ευρώ το άτομο, (και 22 για οδοιπορικά σε όλους). Ενώ με 16 ομάδες και 8 σκακιέρες (στην Αθήνα πάντα) όλα τα έξοδα θα ήταν καλυμμένα και δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

σ είπε...

Μέχρι πότε δόθηκε παράταση για τις δηλώσεις;

Vlassis είπε...

Το κείμενο που ακολουθεί αναρτήθηκε σήμερα από μένα στο blog

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ

Σε μια εποχή, που περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτική η ανάγκη αναδιάρθρωσης των πάντων από τη βάση, ξεκινάω έναν ανοικτό διάλογο με τους σκακιστές και τα σωματεία όλης της χώρας, με γνώμωνα την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα του σκακιού.
Η τοποθέτηση των σωματείων αυτή τη φορά θα πρέπει να γίνεται με διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες. Τα μικροσωματειακά συμφέροντα και τα συμφέροντα των σκακιστικών γκουρού θα πρέπει για λίγο να μπουν στην άκρη και να απαντήσουμε ειλικρινά στην ερώτηση «τι σκάκι θέλουμε».
Θεωρώ λοιπόν ότι το σκάκι που θέλουμε είναι το σκάκι που εμείς οι λιγάκι παλαιότεροι μάθαμε. Θα προσπαθήσω να το περιγράψω όσο πιο απλά μπορώ.
Οι συνθήκες αυτή τη στιγμή είναι ιδανικές ώστε να στείλουμε ένα μήνυμα προς τα έξω ότι τα παιδιά δεν θα είναι καθόλου ικανοποιημένα σε όλη τους τη ζωή αν κάθονται και χαλάνε κάθε ζωντανό κύτταρο του εγκεφάλου τους με τις παιχνιδομηχανές. Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να έρθουν στους σκακιστικούς συλλόγους, αφού το να παρακολουθήσουν τους μεγαλύτερους να παίζουν και σιγά σιγά να μπουν και αυτοί στο ρυθμό, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και ακόμη, επειδή οι οικονομικές συνθήκες δεν θα επιτρέπουν στους γονείς να κάνουν τα παιδιά τους τα ακριβά σπορ που έκαναν μέχρι σήμερα.
Συνοπτικά επικεντρώνουμε στα εξής:
1. Το σκάκι είναι μαθησιακό εργαλείο. Σχολικό σκάκι και εκμάθηση σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά. Δεν ξέρω να σας πω αν το σκάκι κερδίσει με το να μάθουν όλα τα παιδιά σκάκι, ξέρω όμως ότι αν τα παιδιά μάθουν σκάκι κάτι έχουν κερδίσει…
2. Το σκάκι βοηθά στην κοινωνικοποίηση. Σκάκι δεν είναι ο υπολογιστής. Ο υπολογιστής είναι εργαλείο. Επαναδημιουργία των σκακιστικών συλλόγων, κοινωνικοποίηση εκδρομές για σκάκι με την ομάδα. Η ομάδα, το σωματείο είναι ο πυρήνας. Οι ενώσεις οφείλουν να στηρίζουν κάθε σύλλογό τους.
3. Ξεκάθαρα πρωταθλήματα, ατομικά και διασυλλογικά. Όχι γίγαντες με γυάλινα πόδια. Σεμνά, όμορφα και με επίπεδο που αρμόζει σε σκακιστές. Για μένα που ξεκίνησα το σκάκι σε ένα όροφο στην Γ’Σεπτεμβρίου (ΟΣΕ) στα μέσα της δεκαετίας του 70 και συνέχισα σε ένα όροφο στην Ζωσιμαδών από τα μέσα της δεκαετίας του 80 (Πειραϊκός) είναι αλήθεια ότι πάντα ένιωθα άβολα στα ακριβά ξενοδοχεία και τις ακριβές αίθουσες. Το σκάκι είναι λαϊκό άθλημα, ένα άθλημα για όλους και όχι για λίγους. Φυσικά αν ιδιώτες θέλουν να διοργανώνουν OPEN τουρνουά, μπορούν να τα κάνουν όπου θέλουν αλλά όχι τα τουρνουά που αφορούν Πανελλήνια Πρωταθλήματα.
Η απάντηση που θα πρέπει να δώσουμε όλοι οι σκακιστές πρέπει να είναι πολιτική. Ο στόχος είναι το σκάκι να αποκτήσει βιωσιμότητα και θεωρώ ότι οι συνθήκες είναι οι πλέον κατάλληλες.
Σε ένα κοινωνικοπολιτικό σύστημα που καταρρέει έρχεται η ώρα στα συντρίμια του να χτίσουμε αυτό που ονειρευόμαστε.
Ο λόγος που ξεκινάω αυτό τον αγώνα είναι ξεκάθαρα από την αγάπη μου για την κοινωνία, τον άνθρωπο και το σκάκι. Δεν διεκδικώ τίποτα σε προσωπικό επίπεδο, αφιερώνω μόνο το πολυτιμότερο αγαθό της σύγχρονης κοινώνιας τον χρόνο μου για να ενώσω ανθρώπους που έχουν λίγο πολύ τις ίδιες ανησυχίες.
Το πώς θα το καταφέρουμε μόνο η πράξη μπορεί να το δείξει. Εμείς απλά έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για την επόμενη μέρα.
Θα τελειώσω με τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου
… Κι αύριο λέω θα γίνουμε ακόμα πιο απλοί
Θα βρούμε αυτά τα λόγια που παίρνουνε το ίδιο βάρος
σ' όλες τις καρδιές, σ' όλα τα χείλη
Έτσι, να λέμε πια τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη

Vlassis είπε...

Στόχος μου αυτή η συζήτηση να φτάσει σε κάθε σκακιστικό σύλλογο και κάθε σκακιστή. Όλοι όσοι θεωρείτε ότι αυτό σας εκφράζει και θέλετε να ενώσουμε τις φωνές μας, σας ζητάω να συμμετέχετε και να διαδίδετε με κάθε τρόπο τα συμεράσματά μας.
Σημείο συνάντησης στο ίντερνετ είναι το blog που έχω εδώ και 1-2 μήνες το
http://skakistes.blogspot.com/
e-mail επικοινωνίας: yiorvla@gmail.com

Σε πρώτη φάση οι συζητήσεις θα συνεχίσουν εντός των επομένων ημερών με τα σωματεία της Ένωσης και ελπίζουμε τα πρώτα σημάδια να είναι ευνοϊκά ώστε να συνεχίσουμε σε όλη την Ελλάδα.

Με φιλικούς χαιρετισμούς σε όλους όσοι ασχολούνται με το σκάκι.

Βλάσσης Γιώργος
Πρόεδρος Σ.Ο. ΣΑΧ Θεσσαλονίκης
Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής
Ομοσπονδιακός Μαιτρ

Vlassis είπε...

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α’ ΕΘΝΙΚΗΣ Κατηγορίας 1 Όμιλος 10 Ομάδων σε 6 σκακιέρες
Πουλ Τουρνουά κάθε Κυραική σε ημερομηνίες που ορίζει η ΕΣΟ με εντός και εκτός έδρας αναμετρήσεις.
Σε αυτό το πρωτάθλημα πρέπει να συμμετέχουν οι κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.
Οι 2 πρώτοι της τελικής κατάταξης αγωνίζονται σε ένα διπλό τελικό.
Από την Α’ Εθνική Υποβιβάζονται 4 σωματεία.

Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής Κατηγορίας σε 2 ομίλους Βόρειος και Νότιος 10 ομάδων σε 6 σκακιέρες.
Πουλ Τουρνουά κάθε Κυριακή σε ημερομηνίες που ορίζει η ΕΣΟ με εντός και εκτός έδρας αναμετρήσεις.
Από την Β’ Εθνική προβιβάζεται η 1η ομάδα απ’ευθείας ενώ έχουμε μπαράζ με την δεύτερη και τρίτη και των 2 ομίλων για τις υπόλοιπες 2 θέσεις παίρνοντας στο μπαράζ και το αποτέλεσμα του μεταξύ τους αγώνα (άρα 2 αγώνες μπαράζ)
Από κάθε όμιλο της Β’ Εθνικής υποβιβάζονται 4 ομάδες.

Πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής Κατηγορίας σε 4 ομίλους με 10 ομάδες σε 6 σκακιέρες
Πουλ Τουρνουά κάθε Κυριακή σε ημερομηνίες που ορίζει η ΕΣΟ με εντός και εκτός έδρας αναμετρήσεις.
Από την Γ’ Εθνική προβιβάζεται η 1η ομάδα απ’ευθείας ενώ έχουμε μπαράζ με την δεύτερη και τρίτη των 2 ομίλων για τις υπόλοιπες 2 θέσεις οι οποίοι προκύπτουν με κλήρωση, παίρνοντας στο μπαράζ και το αποτέλεσμα του μεταξύ τους αγώνα (άρα 2 αγώνες μπαράζ)
Από κάθε όμιλο της Γ’ Εθνικής υποβιβάζονται 4 ομάδες.

Τοπικά πρωταθλήματα

Οι ομάδες κάθε ένωσης που δεν ανήκουν σε κάποιο από τα πρωταθλήματα των τριών κατηγοριών (Α Β και Γ κατηγορίας) συμμετέχουν σε ένα ενιαίο τουρνουά το οποίο μπορεί να είναι πουλ ή ελβετικό ανάλογα των αριθμό συμμετοχών.
Αν για παράδειγμα μία Ένωση της Αθήνας έχει 20 σωματεία τέτοια τότε γίνεται ελβετικό, αν η Θεσσαλονίκη έχει 10 γίνεται πουλ και αν η Ήπειρος έχει 6 γίνεται πουλ διπλών συναντήσεων.

ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Πρωτάθλημα Ελλάδος Ανδρών.
Παραμένει ως έχει

Πρωτάθλημα Ελλάδος Γυναικών
Παραμένει ως έχει

Νεανικά Πρωταθλήματα.
U8-U20
Κάθε Ένωση διοργανώνει τα προκριματικά νεανικά.
Η Ένωση από τα παράβολα συμμετοχής στα προκριματικά νεανικά οφείλει να πληρώσει τα έξοδα συμμετοχής των νικητών της.
Έτσι ώστε τα παιδιά που θα συμμετέχουν στα τελικά να μην έχουν καμμία επιβάρυνση. Αυτή άλλωστε θα είναι και η επιβράβευσή τους.
Απαραίτητη προϋπόθεση σε κάθε κατηγορία να υπάρχουν περισσότερα από 12 άτομα.
Οι προκρίσεις θα καθορίζονται ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών ανά κατηγορία και ανάλογα τον συνολικό αριθμό συμμετοχών.

Νεανικά Ομαδικά Πρωταθλήματα

Κάθε ένωση πρέπει να διοργανώνει ένα πρωτάθλημα αναπτυξιακό με τη συμμετοχή του συνόλου των Σωματείων της.
Η κάθε ομάδα αποτελείται από 6 σκακιστές στις εξής κατηγορίες
1η σκακιέρα U16
2η σκακιέρα U14
3η σκακιέρα U12
4η σκακιέρα U10
5η σκακιέρα U16 νεάνιδα
6η σκακιέρα U12 νεάνιδα

Το Τουρνουά θα γίνεται πουλ ή ελβετικό 9 γύρων ανάλογα με τις συμμετοχές της κάθε ένωσης.
Οι 16 ομάδες που θα προκρίνονται από όλες τις ενώσεις θα συναντιόνται μεταξύ τους σε αγώνες νοκ άουτ μέχρι τον τελικό σε έδρα που θα προκύπτει από κλήρωση.
(το 16 προφανώς το έβαλα αυθαίρετα γιατί με βόλευε στην κλήρωση νοκ άουτ του Κυπέλλου).

Α.Α.Α. είπε...

Η ΕΣΟ προκειμένου να μειώσει το κόστος συμμετοχής των εκτός Αττικής σωματείων αποφάσισε να αυξήσει το ποσό συμμετοχή της στα έξοδα τους στα 20.000 €. Παράλληλα έχουν επίσης εξασφαλιστεί άλλες 20.000 € από την Νομαρχία Αθηνών και την ΠΣ Περιστερίου, οπότε το συνολικό ποσό που θα μοιραστεί στις εκτός Αττικής ομάδες ανέρχεται στις 40.000 €. Από το ποσό αυτό θα καλυφθούν τα οδοιπορικά για όλα τα προαναφερόμενα σωματεία, με βάση τις πάγιες αποζημιώσεις τις ΕΣΟ για 12μελείς αποστολές, ποσό που εκτιμάται περίπου στα 22.000 € και τα υπόλοιπα 18.000 € θα μοιραστούν ισόποσα στις πρώτες 10 εκτός Αττικής ομάδες με βάση την τελική κατάταξη του πρωταθλήματος.

26/34? είπε...

Mετά την ανωτέρω εξέλιξη κάποιοι απο τους 12 που δεν δήλωσαν συμμετοχή φαίνεται ότι το ξανασκέφτονται

Ανώνυμος είπε...

auto ti einai problepsi opos to 28 me 30 ti proigoumeni evdomada :)

Kostas Oreopoulos είπε...

Ποια εξέλιξη. Τα 30 ευρώ το άτομο? Έχω μια απορία. Τα παπαγαλάκια πληρώνονται (σε είδος πάντα... σε κανναβούρι)?

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 243   Νεότερο› Νεότερο»