Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Διεθνές Όπεν Λέρου 2010


To 2ο Διεθνές Τουρνουά Λέρου “Artemis Cup”, θα διεξαχθεί από 13-20 Ιουλίου (ελβετικό 9 γυρων, με ένα διπλό γύρο) στο ξενοδοχείο Crithoni’s Paradise. Το σύνολο των χρηματικών επάθλων είναι 8.000€ (1ος γενικής κατάξης 1.500€). Η οργανωτική επιτροπή εξασφάλισε ειδικές τιμές για διαμονή στα ξενοδοχεία της διοργάνωσης για τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους (αναφέρονται αναλυτικά στην προκήρυξη).
Μερικές συμμετοχές: Mchedlishvili Mikheil 2634, Gelashvili Tamaz 2621, Kovalyov Anton 2610 , Mastrovasilis Dimitrios 2571, Jankovic Alojzije 2569, Brkic Ante 2543, Jojua Davit 2537, Sveshnikov Evgeny 2536, Mastrovasilis Athanasios 2510, Kapnisis Spyridon 2510, Nikolaidis Ioannis 2490.
Δικτυακός τόπος: http://www.leroschess.gr/

23 σχόλια:

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Δεν θα γκρίνιαζα για κανένα τουρνουά που γίνεται σε αιγαιοπελαγίτικα νησιά, αλλά εδώ οφείλω να επισημάνω ότι ο διοργανωτής είναι ένας ενεργός (στα χαρτιά) σκακιστικός σύλλογος, ο οποίος όχι μόνο δεν διαθέτει ούτε ΕΝΑΝ ενεργό σκακιστή, αλλά δεν έχει συμμετάσχει και ποτέ στα διασυλλογικά πρωταθλήματα Αιγαίου...
Τα συμπεράσματα, δικά σας.

Ηλίας Κουρκουνάκης είπε...

Η διοργάνωση γίνεται από τρεις φορείς (Δήμος Λέρου, Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης, Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Λέρου «Άρτεμις»), σύμφωνα με την προκήρυξη. Για την "Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης" δεν πιστεύω ότι χρειάζονται οποιαδήποτε διαπιστευτήρια.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το τουρνουά διοργανώνεται από την ίδια ακριβώς ομάδα ανθρώπων που έκανε με επιτυχία τους ίδιους αγώνες το 2009. Απόδειξη της επιτυχίας τους είναι η ταχύτητα με την οποία δήλωσαν συμμετοχή ξένοι σκακιστές που έπαιξαν και πέρσι, ενώ φέρνουν μαζί πολλούς φίλους τους.

Αξίζει ακόμα να αναφερθεί ότι το κόστος μιας μέρας διαμονής (σε δίκλινο με ημιδιατροφή) κυμαίνεται στα 34-41 ευρώ, δηλαδή πρόκειται για πολύ καλή τιμή. Η εμπειρία του 2009 υπόσχεται εξαιρετικές συνθήκες αγώνων.

Το γεγονός ότι χάρη στο διεθνές τουρνουά δημιουργήθηκε μια νέα σκακιστική "φωλιά" σε ένα μέχρι πρότινος αδρανή και γενικά δύσκολο γεωγραφικά χώρο είναι πολύ θετικό.

Ανώνυμος είπε...

Αδικούμε το νησι και τους ανθρώπους. υπήρχε σύλλογος που όπως πολλοί άλλοι στην ελληνικη΄επαρχία αδράνησε. Το περσινό τουρνουά έδωσε το έναυσμα να επαναδραστηριοποιηθεί ο σύλλογος και στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΟ εντάχθηκε στη δύναμή της

Ν.Σ,elelyer

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Ο κάθε σύλλογος έχει φυσικά δικαίωμα να ενισχύσει τα πενιχρά του οικονομικά διοργανώνοντας καλοκαιρινά τουρνουά, Ηλία, αλλά ας αφήσουμε παράμερα τα περί "σκακιστικών φωλιών". Αν υπήρχε τέτοια επιδίωξη θα γινόταν παράλληλα και κάποιο καμπ, η κάτι παρόμοιο, για νέους σκακιστές. Εκεί δίπλα από την Λέρο υπάρχει σύλλογος δραστήριος μέχρι πριν λίγο καιρό, ο Καζώνης, που για τώρα έχει αναστείλει τις δραστηριότητές του, λόγω έλλειψης πόρων. Δεν θα μπορούσε να του έχει ζητηθεί και αυτού η συμμετοχή του στην οργανωτική ομάδα, αν η επιδίωξη του τουρνουά ήταν διαφορετική από την προφανή;

Ανώνυμος είπε...

Δυο καλοκαιρινά τουρνουά ματαιώθηκαν μέχρι τώρα. Οι τιμές στα ξενοδοχεία παραμένουν μεγάλες, όσο και αν λένε πως έχουν κάνει σπέσιαλ προσφορές. Με τις περικοπές που γίνονται και τη φτώχεια που απλώνεται, απορώ πως υπάρχουν τιμές πάνω από 17-22 ευρώ το άτομο. Οι περικοπές δεν έχει νόημα να είναι με βάση το τι γινόταν πριν 2, 3 κλπ χρόνια στις τιμές των ξενοδοχείων. Έχει νόημα να είναι σε σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα που διαμορφώνεται. Στα μεγάλα τουρνουά του καλοκαιριού μπορεί να δούμε κάποια μεγάλα ονόματα (με πολύ μεγάλο ΕΛΟ), αυτοί θα έρθούν να πάρουν τα έπαθλα και να κάνουν τζάμπα διακοπές αλλά έλληνες σκακιστές και ελληνικές οικογένειες θα δούμε ελάχιστα. Με μικρές εξαιρέσεις κάποιους νέους με σχετικό εισόδημα, που ακόμα τους φροντίζουν οι γονείς τους. Αυτοί θα συμμετέχουν στα τουρνουά. Και εάν οι τιμές δεν διαμορφωθούν ανάλογα (άκου παράβολο 70 ευρώ, άκου 40 ευρώ το άτομο) στο -50% έως -65% του χρόνου θα παίζουν οι διοργανωτές στα τουρνουά και οι ξενοδόχοι θα κοιμούνται αυτοί και οι συγγενείς τους στα ξενοδοχεία (όπως ήδη γίνεται).

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

22 € το άτομο Ιούλιο μήνα, είναι πολύ πιθανόν να βρείτε στην νήσο Spitzberg, όχι στην Ελλάδα. Κανείς ξενοδόχος δεν πρόκειται να μπει καν στον κόπο να ανοίξει το μαγαζί του για τέτοια λεφτά. Τα 40 € του πακέτου είναι καλή τιμή για τον συγκεκριμένο μήνα, αλλά εν προκειμένω το ζήτημα δεν είναι αν το πακέτο είναι ακριβό, η όχι.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Και μάλιστα μόλις διαπίστωσα ότι έχω πέσει πολύ εξώ: Οι τιμές των ξενοδοχείων στη νήσο Spitzberg ξεκινούν από τα 58 € το κεφάλι... :p

ll είπε...

γενικα εχετε πεσει πολυ εξω. τετοιες τιμες υπήρχαν και πέρσι. φανταζομαι και φετος. κάτσε, για να μην φανταζομαι απλώς ας κανω επιστημονικη εργασια, ας ερευνησω με αυτα τα ιδιαιτερα σοφιστικε εργαλεία, τις μηχανες αναζητησης στο ιντερνετ. απο 42 δολαρια, για Ιουλιο, στην Ιο -που είναι τουριστικη- με κλιματισμο ψυγειο κλπ. μου πήρε περίπου 2 λεπτά.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

30 € είναι η απολύτως κατώτερη τιμή που μπορεί να βρει κανείς στη Νιό για τον Ιούλιο. Μένω μία ώρα δρόμο (με το πλοίο) από εκεί, και τα ξέρω πρώτο χέρι. Κάπου εκεί είναι και για Σαντορίνη-Ανάφη, ενώ Σίκινος και Φολέγανδρος είναι ένα κλικ πιο ακριβές. Ατυχώς, στα απομονωμένα νησιά, οι κάτοικοι περιμένουν τον μήνα που θρέφει τους έντεκα, και τσιμπάνε τις τιμές- ενίοτε δε και τις παρατσιμπάνε. Πόσω μάλλον φέτος, που λόγω κακών συγκυριών (καιρού και επιδημιών) έχουν καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς και τα λιγοστά αγροτικά προϊόντα που παράγονται (σολανοειδή καταστροφή 80%, όσπρια σχεδόν ολοσχερώς, σταφύλια στο μισό από πέρυσι).

ll είπε...

καλα, ενταξει. δηλαδη παίρνετε το πλοιο για τη "νιο" και κανετε ερευνα αγορας; :)). γενικα οι απόλυτες θεσεις (δεν υπάρχει... αποκλείεται κλπ) μπορει να δίνουν σε καποιον που θελει σωνει και καλα να γραψει εξυπναδες και καλαμπούρια πάτημα , αλλα συχνα δεν κολλανε με την πραγματικότητα.
και δεν μπαινω καν στην συζητηση τι ειναι η λερος και τι η ιος, τι διαφορα τιμης μπορει να πετυχει καποιος κλείνοντας συμφωνια επι τοπου ή για πολλα δωματια ή σε ενοικιαζομενα δωματια κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Οι τιμές διαμορφώνονται όχι με βάση τι θέλουμε εμείς που νοικιάζουμε δωμάτια, έχουμε πανσιόν ή ξενοδοχεία. Οι οδηγίες και οι τιμές που διαμορφώνονται για το 2011 από τα μεγάλα Ευρωπαϊκά πρακτορεία είναι μικρότερες από τα 13 ευρώ ανά άτομο για την Ελλάδα σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων. Ανάλογα οφείλουν να διαμορφώσουν τις τιμές τους και τα ξενοδοχεία για τους έλληνες πελάτες, οι οποίοι πάντα αποτελούσαν τη μάζα που άφηνε υπερκέρδη. Δε θέλω να διαφωνήσουμε αλλά εάν δεν αλλάξει η νοοτροπία ριζικά, τα ξενοδοχεία θα κλείσουν. Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Πολωνοί έρχονται για 4 μήνες και παίρνουν μεροκάματα τρόμου στις μεγάλες μονάδες. Έχουν τους εγγλέζους, γερμανούς, νορβηγούς πελάτες με 12-14 ευρώ και πλήρη διατροφή και περιμένουν με το ντουφέκι κάποιον έλληνα για να τον χρεώσουν 35-45 ευρώ και να βγάλουν κέρδος. Αλλά τώρα τα πράγματα όπως θα φανεί τα επόμενα 1-2 καλοκαίρια άλλαξαν δραματικά.
Ρίξτε μια ματιά ολόγυρα στις σελίδες για τους μεγάλους Tour Operators της Ευρώπης και πως διαμορφώνονται οι τιμές για το 2011. Ξεκινείστε από την κατάσταση φέτος το καλοκαίρι (http://www.eurodestination.com/Holidays/european-tour-operator-late-deals-special-offers.html) και θα και θα αντιληφθείτε που πάει το πράμα. Εννοείτε όλοι all Inclusive με 12 ευρώ !

Ανώνυμος είπε...

Τα 11-12 ευρώ θα τα βρείτε μόνο σε απελπισμένους που έχουν ενοικιαζόμενα της κακιάς ώρας. Το προηγούμενο Σ-Κ είμασταν εκδρομή στη Μεσσηνία και σε ξενοδοχείο 4 αστέρων το δίκλινο με το ζόρι το έριξαν στα 40 ευρώ το άτομο (μόνο με πρωινό). Τα καλά ξενοδοχεία δεν έχουν λόγο να ρίξουν τις τιμές, ένα 60-70% πληρότητα το πετυχαίνουν ούτως ή άλλως. Ή απλά το κλείνουν γιατί δεν τους συμφέρει, όπως έκανε και το Pallini

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον παραπάνω. Θα αναγκαστούν να τα κλείσουν αν δεν αλλάξουν νοοτροπία. Πως θα συναγωνιστείς Ιταλία, Κροατία και Τουρκία ; Με 30 ευρώ το άτομο ; Είναι δυνατόν ; Απλά δεν γίνεται. Κοίτα τις τιμές στις χώρες αυτές για το καλοκαίρι. Που πας με 25 και 30 ευρώ το άτομο ; Μήπως νομίζεις ότι θα τρέξει η οικογένεια να προλάβει να δώσει 75-90 ευρώ το τρίκλινο ; Τέλειωσαν αυτά, όχι γιατί ξύπνησε το κορόϊδο ο έλληνας αλλά γιατί δεν έχει λεφτά και τώρα θα ψάχνει. Δωμάτια με 6 και 7 ευρώ δίνουν φέτος στη Σαντορίνη (τα ίδια που παλιά έδιναν 5 και 6 φορές περισσότερο στον τουρίστα) και περιμένουν τον έλληνα για να τα δώσουν 25 και 30 ευρώ.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

6-7 ευρώ στην Σαντορίνη; Με όλον το σέβας, αλλά με 7 ευρώ εδώ ζήτημα είναι να ενοικιάζεις σκυλόσπιτο (και είναι και δυσεύρετα). Εκτός αν αννοείτε μαύρο δωμάτιο, χωρίς άδεια λειτουργίας, με σεντόνια και χαρτί υγείας ευθύνη του πελάτη. Μία "γνήσια" φάβα Σαντορίνης (από το Ικόνιο) σερβιρισμένη σε πιατάκι του καφέ, ξεκινάει στα φτηνά ταβερνάκια από τα πέντε €. Μάλλον σε κάποια άλλη κοσμική διάσταση αναφέρεσθε...

Ανώνυμος είπε...

Λες ;

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=28020&catid=3

http://www.cityofpetaloudes.gr/index.php?option=com_content&view=article&catid=36:epikairotita&id=749:klaine-tin-moira-toys-stin-ko&Itemid=225&lang=en

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκιο ο παραπάνω. Απαράδεκτα πράγματα με τις τιμές.
Και τα 4 στα 5 μαγαζιά στη Σαντορίνη, πουλάνε φάβα από Τουρκία και τη ντόπια την κρατάνε για τα σπίτια τους. Η παραγωγή είναι πολύ μικρή.
1 ευρώ το κιλό η τούρκικη, 13 ευρώ το κιλό η Σαντορινιά.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

13 € το κιλό έκανε μέχρι τώρα (και, για όποιον ξέρει, η τιμή είναι απόλυτα δικαολογημένη).
Φέτος, που όλη η παραγωγή κάηκε λόγω ξηρασίας, θα ξεπεράσει τα 20 €, ΑΝ φυσικά μπορέσει κανείς να την βρει.

Και... κύριε ανώνυμε, τα λινκ σας δε μου λένε απολύτως τίποτε. Αν στο πακέτο που έχει υπογραφεί στο τουριστικό γραφείο μαζί με το ξενοδοχείο περιλαμβάνεται (ας πούμε) και γεύμα στο 1800, την Σελήνη η τον Κουκούμαβλο, τότε ευχαρίστως να σας φτιάξω και εγώ πακέτο με το ξενοδοχείο όχι απλά ΔΩΡΕΑΝ, αλλά πληρωμένο από εμένα... :p Μάθετε πρώτα πως δουλεύουν οι ξένοι tour operators, και μετά προχωρείστε αβίαστα σε συμπεράσματα. Πάντως ξεκάρφωτο δωμάτιο στην Σαντορίνη τον Ιούλιο με 20 € δεν βρίσκετε, που να χτυπάτε κάτω... τέλος πάντων.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Και επειδή βλέπω ότι κάποιοι αγοράζουν ότι μπαρούφα τους σερβίρεται διαδικτυακώς:

22860 23134
22860 25578

Το πρώτο είναι του πρόδερου των ξενοδόχων Θήρας, Ευάγγελου Φύτρου (είναι και υποθηκοφύλακας του νησιού), ενώ το δεύτερο του πρόεδρου των ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων, Σταύρου Καβαλάρη.
Πάρτε τους, και ζητείστε τιμκατάλογους, η ότι άλλη πληροφορία θέλετε- είναι και οι δύο πολύ πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν. Μόνο μην τους ρωτήσετε που μπορείτε να βρείτε δωμάτιοπ με 7 € τη βραδιά- ειδικά τον κο Καβαλάρη, που είναι και μιας κάποιας ηλικίας, γιατί αν πάθει κανένα εγκεφαλικό, θα το έχετε μετά βάρος στη συνείδησή σας.

Ανώνυμος είπε...

Δίνεις συνέχεια σε ένα θέμα που έχεις άδικο.
Περιόρισα τα post γιατί είδα ότι ελάχιστοι μετέχουν, άρα πιθανότατα δεν ενδιαφέρει. Ξαναδιάβασε προσεκτικά όσα έγραψα, κέρδος θα έχεις.
Σου έγραψα ότι η αλλαγή νοοτροπίας είναι επιβεβλημένη. Επιμένεις να το παραβλέπεις. Τουρκία, Κροατία, Ιταλία (με αυτή τη σειρά) αποτελούν τα δύο τελευταία χρόνια τους ελκυστικούς οικονομικά προορισμούς για τους Tour Operators (στην περιοχή αυτή. Δεν υπολογίζω την Ισπανία). Μόνο ο Σημίτης και ο Κοντογιαννόπουλος (τα αδέλφια των γνωστών πολιτικών) συνεχίζουν να στέλνουν μέσω Γερμανίας κόσμο (όσο πια βρίσκουν κόσμο και σε τιμές 9-12 ευρώ με πλήρη διατροφή). Όπως ίσως ξέρεις οι τιμές του 2011 διαμορφώθηκαν αυτές τις ημέρες. Σου έχω ήδη γράψει τις τιμές. Εάν εσύ επιμένεις ότι ο έλληνας πρέπει να πληρώνει x5 είναι δικαίωμά σου. Κάποια μέρη είναι πολύ προνομιούχα λόγω φυσικής τοποθεσίας και τα περισσότερα προσπαθούν σε 50 ημέρες να βγάλουν κέρδος για 12 μήνες. Αυτό δεν λέγεται Τουρισμός.
Όσο για τα τηλέφωνα, πάρτους εσύ και δώστους να διαβάσουν http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=74686
Ίσως να μη χρειάζεται βέβαια, γιατί μπορεί να ήταν προσκεκλημένοι στη συνέλευση του HATTA (βλέπε link στο τέλος) όπου περιγράφηκε η κατάσταση του Ελληνικού Τουρισμόυ και τις κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα. Το ενδιαφέρον είναι ότι τα καυτά ζητήματα δεν τέθηκαν από το προεδρείο του ΗΑΤΤΑ αλλά από τα μέλη του που μίλησαν για το καυτό θέμα των τιμών των ξενοδοχείων.
Μείνε εσύ να νομίζεις πως θα πουλάνε φάβα σε μικρό πιατάκι με 6 ευρώ και τα δωμάτια με jacuzzi που έφτιαξαν με τα δάνεια των τραπεζών (για τους νεόπλουτους στη νοοτροπία) που τα νοίκιαζαν 250 ευρώ την ημέρα και που τώρα δυσκολεύονται να τα δώσουν με 30 ευρώ σε 3μελή οικογένεια. Αλλά η ανάγκη τους έχει ήδη ξεπεράσει και δεν το ξέρουν ακόμη.

HATTA :
http://www.hatta.gr/%CE%95%CE%BA%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%CE%95%CE%BA%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7/tabid/170/language/el-GR/Default.aspx)

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Κ.Θωμας είπε...

αν και συμφωνώ με τον κ PFREN θεωρώ ότι μερικοί δεν καταλαβαίνουν και ανεβάζουν τις τιμές κόβουν από την διαμονή τα ρίχνουν στα παράβολα π.χ. στο τουρνουά της καβάλας εγώ και 2 φίλοι μου δώσαμε 40 ευρώ ο καθένας φέτος είχαμε οργανωθεί 10 άτομα να πάμε μαζί άλλα οι φίλοι μου δεν θα έρθουν. Γιατί ένας παίχτης πάνω από 2000 να δώσει 20 παραπάνω στο ξενοδοχείο και 70 ευρώ παράβολο τον ενδιαφέρει που το έπαθλο 1 θέσης το πήγαν πάνω από 3000 (το μεγαλύτερο στην Ελλάδα) αφού σε GM απευθύνονται να μετανιώσουν που περάσαμε το 2000 ελο και δεν συμμετέχουν στα β γκρουπ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνείς αλλά μάλλον μπερδεμένος είσαι. Κοίτα πιο πέρα, πιο μακριά. Κλείνουν, ξεπουλιούνται, δεν κρατιούνται με 25 ευρώ το άτομο. Η λύση δεν είναι να κάνεις την αρπαχτή για 2-3 βράδια. Δεν είναι αυτό Τουρισμός http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=145279&cid=4

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Εεε, άμα η Ζούγκλα είναι πηγή πληροφόρησης (οιασδήποτε πληροφόρησης, δε μιλάω για αντικειμενική) τότε να αλλάξω εφημερίδα, και να αρχίσω να αγοράζω Εσπρέσσο.