Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Πανελλήνια Νεανικά 2010


Συνεχίζονται στην Καλλιθέα Χαλκιδικής τα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα 2010. Στις μεγάλες κατηγορίες (κάτω των 16 ετών), στα αγόρια προηγούνται οι Γαλόπουλος, Κοσμάς-Λέκκας και Καραπιπέρης και στα κορίτσια οι Τερζιδάκη, Αναστασοπούλου και Παπαθανασίου. Στην κατηγορία αγοριών κάτω των 14 ετών προηγούνται οι Μιχελάκος και Κουτουκίδης και στην αντίστοιχη κατηγορία των κοριτσιών οι Παπαθανασίου Ελισάβετ, Δρακάκη, Μαρκάκη και Προκοπίου.
Αναλυτικά αποτελέσματα σε όλες τις κατηγορίες και βαθμολογίες στην επίσημη ιστοσελίδα
http://www.chessfed.gr/Tournaments/neanika2010/

55 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι έγεινε ρε παιδιά ; γιατί έριξε λουκέτο η ΕΣΘ ; www.skakistis.gr ;

Kostas Oreopoulos είπε...

Έγινε κάποιο είδος script attack και γιαυτό έγινε suspended ο λογαριασμός μέχρι να δούμε τι πρόβλημα υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Megalh dhmosiothta sto chessdom kai sth Polgar http://reports.chessdom.com/news-2010/greek-youth-chess-championships/ kai http://susanpolgar.blogspot.com/2010/06/greek-youth-chess-championships-2010.html

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

Είμαι οπαδός κάθε είδους κλειστού τουρνουά, που ξέρεις προκαταβολικά τι πρόκειται να αντιμετωπίσεις, ώστε να προστατευτείς από τους χαμηλόβαθμους.

Οι πιο επικίνδυνοι αντίπαλοι είναι οι χαμηλόβαθμοι. Για το ΕΛΟ μας σίγουρα-όλα σχετικά είναι.

Ανώνυμος είπε...

Θες να πεις, αν ο 2330 χάσει από έναν 2280, είναι λιγώτερο το κακό από το να έχανε από έναν 2160;

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

@Ανώνυμος-προηγούμενος

Στατιστικά, και ψυχολογικά....και γενικά από κάθε άποψη....σχεδίασε μια καμπύλη...

Μιλάμε περισσότερο για το αν ΠΑΙΖΕΙΣ για 2300 και είσαι 2100 ή είσαι 2100 που παίζει για 2100, και παρόμοιες καμπύλες...

Πρώτη περίπτωση (τουρνουά 5 γύρων)
Αν ξεκινάς
1ος γύρος- αντίπαλος 1000
2ος γύρος- αντίπαλος 1500
3ος γύρος- αντίπαλος 2000
4ος γύρος- αντίπαλος 2400
5ος γύρος- αντίπαλος 2700

Δεύτερη περίπτωση (τουρνουά 5 γύρων)
1ος γύρος- αντίπαλος 2100
2ος γύρος- αντίπαλος 2200
3ος γύρος- αντίπαλος 2300
4ος γύρος- αντίπαλος 2000
5ος γύρος- αντίπαλος 2100

Υπολόγισε το 4.5 στα 9 για παράδειγμα, που θα κάνεις και στα δύο τουρνουά...!! Απόδοση κλπ...
Θα δεις τη διαφορά!!

Ανώνυμος είπε...

Κατάλαβα ότι δεν θα γινόμουν κατανοητός, αλλά ήταν αργά. Μετά βαρέθηκα να το διασαφηνίσω. Ίσως επειδή είχα μια ελπίδα ότι θα καταλάβαινες από μόνος σου, τι ήθελα να πω.


Η απορία περιστρεφόταν γύρω από τον τρόπο που κερδίζονται ( και χάνονται )οι βαθμοί Ελο. Ξανά λοιπόν:

Αν ο 2330 χάσει από παίκτη με 50 βαθμούς διαφορά, η επίπτωση αυτής τής ήττας θα είναι πιό άσχημη - «μ α θ η μ α τ ι κ ώ ς» - από το αν έχανε από κάποιον πολύ χαμηλότερο βαθμολογικά από τον ίδιο, όπου η διαφορά θα ήταν 120 βαθμοί Έλο;

Πρόσεξε ότι η ερώτηση εδώ δεν αφορά την αυξομείωση των βαθμών, αλλά την ΑΠΩΛΕΙΑ βαθμών Έλο!

Κι αυτό, επειδή αυθαίρετα υποθέτω, ότι αν κάποιος 2330, κέρδιζε έναν 2710, ότι κάτι τέτοιο θα επιβραβευόταν με πολλούς πολλούς βαθμούς Έλο... αγνοώντας όμως πόση θα είναι η απώλεια σε βαθμούς, πόσο μεγάλη θα είναι η καθίζηση ενός τέτοιου μεγάλου παίκτη από τέτοια αναπάντεχη ήττα.

Το μόνο που ξέρω μέσες άκρες, είναι ότι επιβραβεύονται οι νίκες.

Αλλά αγνοώ τι συμβαίνει όταν ο πολύ ισχυρότερος παίκτης χάσει απλώς μιά παρτίδα α) από απλώς μετριώτερους και β) από πολύ μετριώτερούς του.

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση:
------------
Αν ο 2330 χάσει από παίκτη με 50 βαθμούς διαφορά, η επίπτωση αυτής τής ήττας θα είναι πιό άσχημη - «μ α θ η μ α τ ι κ ώ ς» - από το αν έχανε από κάποιον πολύ χαμηλότερο βαθμολογικά από τον ίδιο, όπου η διαφορά θα ήταν 120 βαθμοί Έλο;
-------------

[...] η επίπτωση αυτής τής ήττας θα είναι λιγώτερο άσχημη - «μαθηματικώς» - από τον αν η διαφορά ήταν 120 ολόκληροι βαθμοί Έλο;

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

Υπάρχουν πολλοί πιθανοί συνδυασμοί, στους οποίους είναι δυνατόν να κερδίζεις συνεχώς 1600άρια (1700άρια κλπ), στο τέλος να κερδίζεις ένα 2100, να χάνεις από ένα 2200, και άντε να χάσεις από το 2700.
Τελική απόδοση: πχ 1800!! Τα οφέλη μηδαμινά και πολλές φορές μειονεκτικά για σένα.

Το 2600-2700 θα σε κερδίσει, πλην μεγάλης έκπληξης. Εντάξει, το θέμα είναι ότι τα στατιστικά εδώ στηρίζονται σε συνήθη αποτελέσματα και όχι σε κάποια σειρά εκπλήξεων.

Αν χάσεις από το 1500....να μη το σχολιάσω καλύτερα. Αν κερδίσεις το 2600...ή ισοπαλία με το 2600, τότε κάτι γίνεται. Μόνο τότε!!

Αλλά υπάρχουν και άλλοι (ας το πούμε) ψυχολογικοί παράγοντες, στους οποίους πες "υποσυνείδητα" δεν περιμένεις να παίξεις με 1000άρι πρώτους 2 γύρους...από εμπειρία/συνειδητά το περιμένεις, αλλά κάπου πρέπει αγωνιστικά να ρίξεις την απόδοσή σου για να αντιμετωπίσεις τέτοιους παίκτες...
και χάνεις τη Ροή.

Ροή υπάρχει στο σκάκι! Αυτά έχω βαρεθεί να τα λέω σε παίκτες, γιατί τους τα λέω συνεχώς.

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

Επίσης, το 2700 θα έχει την καθίζησή του:

α) Υποκειμενικά αντιμετωπίζοντας το θέμα, δεν σε απασχολεί αυτό, γιατί "απορροφάς" το ΕΛΟ του μεγάλου παίκτη.
β) Αντικειμενικά: Ένας 2700 πιθανόν να επηρεαστεί ψυχολογικά από μια τέτοια ήττα-δεν ξέρω. Το πιθανότερο θα τον επηρεάσει-θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα, αλλά δεν πιστεύω τέτοιοι παίκτες προσπαθούν να φύγουν εύκολα από το πλαίσιό τους, να φτάσουν στα άκρα κλπ ώστε να χάσουν.

Μάλλον έχουν υπόψη τους ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο...Δεν μπορείς να έχεις τα πάντα όταν αγωνίζεσαι σε ένα τουρνουά.

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

....Η επίπτωση για τον 2330 θα ήταν πιο άσχημη μαθηματικώς αν έχανε από τον -120.

Ανώνυμος είπε...

Γεωργιάδης Αλ. τα μπάνια τα αρχίσαμε ;

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

...τα μπάνια δεν τα αρχίσαμε ακόμα.

Έχει τύχει περίπτωση που από τον 1ο γύρο έχω προβλέψει ποιον αντίπαλο θα έχει παίκτης στον 4ο γύρο (νοερά και χωρίς κομπιουτεράκι, υπολογιστή ή άλλο μέσο)... ελβετικό σύστημα με πολλά περιθώρια εκπλήξεων-αυτά είναι κουκιά μετρημένα πολλές φορές. Ο καθένας μπορεί να το κάνει αυτό, με λίγη εξάσκηση!!
....

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Το σάϊτ της ΕΣΘ έχει πλέον επανέλθει. Θα ήθελα ωστόσο (φαντάζομαι όχι μόνο εγώ, αλλά και όλοι όσοι δεν χρησιμοποιούν windows) να πειραχτεί λίγο, γιατί ως έχει τα διαγράμματα τα βλέπουν μόνο οι χρήστες windows, και κανείς άλλος.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Τρεις γυρους πριν την ληξη των πρωταθληματων χωρις βαθμολογικες απωλειες, συνεχιζουν οι:

Τσιρος Φ-Βλ. (99-1712-ΑΕΚ)
Ιωαννιδης Ευγ. (01-1817-ΣΑΘ Γαλαξιας)
Τσολακιδου Στ. (00-1610-ΣΟ Καβαλας)

που εχουν πετυχει απο 6 νικες,ενω 4 νικες σε 4 γυρους πετυχαν η Δρακακη Μ-Α. (96-1649-ΣΣ Πευκων) και Κολυβα Ιω.(02-1010-Φυσιολατρης Νικαιας).

Vlassis είπε...

...και όπως θα έλεγε ο αείμνηστος Τζέρι, (Γεράσιμος Φουρναράκος)...
Για ένα ΕΛΟ ζούμε...

Ανώνυμος είπε...

Αύριο βγαίνουν τα εθνικά έλο?

Ανώνυμος είπε...

giati den anoigei i istoselida tis eso????

Kostas Oreopoulos είπε...

Μόλις τα διόρθωσα τα διαγράμματα στον σκακιστή, ξαναγράφωντας τα scripts έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσω στο μέλλον ενδεχόμενο με script attack στον server.

Απλά τις 1-2 μέρες τα είχα απενεργοποιήσει.

Ανώνυμος είπε...

Τα διεθνή βγήκανε,για τα Ελληνικά υποθέτω θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες μέρες

Ανώνυμος είπε...

Γιατί πάντα αργούν να βγούν τα ελληνικά έλο?τι ακριβώς κάνουν και καθυστερούν τόσο πολύ?

IliasPan είπε...

Για όσους δεν έχουν ημερολόγιο σήμερα είναι 30/6. Περιμένετε μέχρι αύριο. Και αν δεν βγουν αύριο θα βγουν 2-3 μέρες μετά.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι ανυπομονησία είναι αυτή κάθε εξάμηνο. Θα χάσετε κάποια προθεσμία; Και να έλεγε κανείς πως δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση, κάποτε έβγαιναν με καθυστέρηση 2 μηνών (και βάλε)...

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι προφανές : Καιγόμαστε για τα εθνικά έλο, γιατί με βάση αυτά καθορίζονται οι σκακιέρες στα διασυλλογικά! Το ζήτημα δηλαδή και εδώ - όπως και σε όλα τα άλλα στην Ελλάδα - είναι να... φάμε τη θέση του διπλανού!Κι ας μην ανταποκρίνονται τα ελληνικά έλο στην πραγματική σκακιστική αξία. Αυτό ουδόλως μας ενδιαφέρει...

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

Για να συνεχίσω:

...υπάρχουν και πιο προχωρημένες μαθηματικές τεχνικές για υλοποιηθούν προβλέψεις, εκτιμήσεις από τις συνηθισμένες.

Για παράδειγμα τεχνικές όπως Ταίριασμα Καμπύλης (Curve Fitting) στην Τεχνητή Νοημοσύνη και άλλες παρόμοιες.

Αυτά χρειάζεται χώρος για να τα αναλύσω, αλλά ίσως κάποια στιγμή δημοσιευθούν κάπου....

Για παράδειγμα στους 2 άξονες,
με σημεία τα ΕΛΟ των παικτών,
1500, 1500, 1500, 1500 με ταίριασμα καμπύλης θα έχουμε ευθεία γραμμή.
Αναλόγως και η πρόβλεψη, επιλογή κατάλογων ΕΛΟ για μάξιμουμ απόδοση κλπ...

Αν είχαμε
1500, 1700, 1500, 1500, περιμένουμε
κάποια στιγμή η καμπύλη να εμφανίσει πάλι κάπου κάποια κύρτωση λόγω της ύπαρξης του 1700. Αυτό συμβαίνει γιατί απλά είναι σαν να προσπαθούμε να πάρουμε ένα σύρμα και προσπαθούμε να το καμπυλώσουμε...

Βάσει αυτών, τα "αθώα" 1000-άρια ή τα "αθώα" 2600-άρια παίζουν καθοριστικό ρόλο στην τελική απόδοση ενός παίκτη στο τέλος.

helo είπε...

Apoti ksero to ellinika ELO 8a bgoun kai pali poli noritera apo to sini8ismeno (aurio, me8aurio). Kai simfona me arketous, prosegkizoun kalitera tin pragmatiki skakistiki aksia.

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

Διορθώνω το προηγούμενο post μου:

Curve Fitting=Συναρμολόγηση Καμπύλης

gatoni είπε...

Eleos pia peite gia ta neanika,ti sas noiazoun ta elo??
Anti na peite gia to sxetika xamilo epipedo se sxesi me t proigoumena xronia,lete g ta elo!!!Kaka t psemata meta ti genia tou 93,vlepe A16,exei xathei i aigli,thimitheite tis epikes maxes se baraz ktl k tous paixtes pou epaizan ta teleutaia 5-6 xronia...Exairesi isos apoteloun ta A14 pou sta epomena xronia th ginontai megales maxes gia ton protathliti k th paizontai partides ipsilou epipedou...
Υ.Γ. Afou eseis milate gia elo,mn lete 2300,2400,2700,peite kalitera g 1500,na einai pio antiprosopeutiko gi'autous pou asxolountai.....

touristas sta Xania είπε...

Αναμφισβήτητα το επίπεδο του νεανικού ελληνικού σκακιού πάει κατά διαόλου και θα πρέπει να ανησυχούμε γι αυτο. Απλά αναλογιστείτε το επίπεδο των φετινών Α16 και τα ελο τους σε σχέση με τις χρονιές 91',93' αλλά και την ανυπαρξία των νεανίδων.Τί φταίει? Μήπως είναι η έλλειψη σοβαρών προπονητών?Μήπως η έλλειψη σοβαρών τουρνουά?

Βέβαια παντού υπάρχουν και οι 'επιστήμονες' που αντί να ασχολούναι με το θέμα της ανάρτησης τους απασχολεί το ελβετικό και βγάζουν μαθηματικά πορίσματα και σχεδιάζουν γραφήματα για να αποδείξουν την αποτυχία του, αλλά και οι άλλοι που καίγονται να μάθουν αν το ελληνικό τους έλο έχει περάσει το φράγμα του 1500-πολύ decadence νομίζω...

Ανώνυμος είπε...

Το επίπεδο του ελληνικού νεανικού σκακιού είναι αντίστοιχο - αν όχι και ανώτερο - με το επίπεδο του ελληνικού "οτιδήποτε"

Πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά δηλαδή?

IliasPan είπε...

Με την ευκαιρία, ο Γ. Παπαδόπουλος είδα πως έχει ένα χρόνο σχεδόν να παίξει επίσημη παρτίδα. Τι έγινε, σπουδές;

Ametanoitos είπε...

Απ' όσο γνωρίζω ο Γιάννης ασχολείται πλέον με ένα άλλο "τεχνικό" άθλημα που ίσως εκεί αναγνωριστεί στην τελική καλύτερα η αξία του.

panagiotakos_serial killer είπε...

@ gatoni
Το είπε ξεκάθαρα ένας κορυφαίος προπονητής: "Φέτος τα παιδιά παίζουν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που μοιάζει με σκάκι"
@ touristas sta xania
Συμφωνώ με το ότι τα νεανικά κατρακυλούν,τα παιδιά πάνε για διακοπές,αλλά πιστεύω όλες οι γενιές από 89 και μετά άξιζαν...Μετά το νόμο για τη μη μοριοδότηση,τα παιδιά πάνε για κανά μπανάκι στις ωραίες πισίνες,για τις παρέες και για *****,αυτή είναι η αλήθεια
@ IliasPan
Ο Γιαννάκης ασχολείται εντατικά με τα μαθηματικά,ετοιμάζεται για "μετανάστευση" αφού όντως έτσι αξιοποιείται καλύτερα,με κορυφαία επιτυχία την 30η θέση στην Μαθηματική Ολυμπιάδα της Βουδαπέστης τον περασμένο Νοέμβριο...
@ Elomaneis
Με τέτοιο άγχος όχι μόνο καλό έλο δεν βγάζετε,αλλά στα καλά σας 3μηνα θα είστε στο +2,6 ενώ στα άσχημα στο -70...
@ Ανώνυμους
Τα γνωστά,μια ζωή κριτική,γκρίνια και λάσπη κατά πάντων και ούτε μια πρόταση για βελτίωση της κατάστασης

Ανώνυμος είπε...

o panagiotakos ti milaei???
Ektos apo na mpainei se kavgades as kanei tpt allo

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Παντα υπαρχουν χειροτερα.
Στο Τουρκικο διασυλλογικο πρωταθλημα,στην γυναικεια σκακιερα,μολις παιχτηκε η εξης παρτιδα:

WGM Majdan J. (Pol-2348)-Tandogan E. (Tur)

1.ε4 -ε5 2.Ιζ3 -Ιζ6 3.Ι:ε5 -Ι:ε4 4.Βε2 -Αδ6 5.Β:ε4 -ζ6 6.Ιγ6+ -Βε7 7.Ι:ε7 -Α:ε7 8.Αδ3 -Ρδ8 9. Ο-Ο -Πε8 10.Β:θ7 -Αζ8 11.Αη6 -Πε7 12.Βη8 1-0

http://live2.tsf.org.tr/

Το πιο περιεργο ειναι οτι οταν ανοιξεις το link βλεπεις την τελικη θεση μπροστα σου καθως ειναι η πρωτη παρτιδα.

panagiotakos_serial killer είπε...

Τι θες ρε?
Κύριε admin πολύ επιλεκτικό σας βρίσκω με τους ανώνυμους που προκαλούν...

chessmaster-jim είπε...

Simfono pos to skaki pou paizoun oi neoi simera einai tragiko, alla gia ton taktiko episkepti aleko georgiadi kai tous filous tou oi 2000-2100 fainontai san tous aurianous ellines GM....

Ανώνυμος είπε...

tha diafwnisw mazi sas.To skaki ton newn simera dn einai toso tragiko oso to kanete na fainetai.Aplws stin katigoria K16 dn iparxei toso megalo endiafon.Isws epeidi o Skoulakis persinos prwtathlitis dn exei pia kinitro(kathws exei parei ta moria tin persini xronia).Isws epeidi o Galopoulos kai o Lekkas dn asxolountai toso poli...Isws..isws..Iparxoun xilioi logoi.Omws as koitaksoume pio katw.Sta K14 ginetai ena katapliktiko prwtathlima.Kathe giro vrisketai kai allos paixtis stin korifi.Mn ta isopedwnoume ola..Oso afora tous neous skakistes pisteuw oti ta teleutaia xronia exoun emfanistei paixtes oi opoioi moiazoun na boroun na ftasoun sto epipedo tou GM opws o Pavlidis Ant,Pavlidis Ana,Galopoulos kai alloi neoteroi opows o Stathopoulos kai o Ioannidis pou deixnoun megala simadia veltiwsis..

Ανώνυμος είπε...

Nai einai ftasmenoi.........
Siga tous paixtes,thimitheite ti ginotan perisi,propersi,antipropersi...
Sta prota 5 trapezia ginontan matsares sta 16,twra dn vlepontai,sta 14 poly kalitera paizoun,alla dn xerw an k posoi th sinexisoun me auto to kathestws...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί το παίρνετε το σκάκι τόσο σοβαρά?το σκάκι ειναι απλά ένα χόμπυ.Καλά κάνει η νεωλαία και δεν ασχολείται τόσο πολύ με το σκάκι.Προτιμάτε να καταντήσουν τα παιδιά κορυφαίοι σκακιστές και μετά να πεινάνε?Χρειάζονται πτυχία τωρα πια για να ζήσουν.....και ΟΧΙ έλο.

Ametanoitos είπε...

Τα παιδιά δεν χρειάζονται πτυχία για να ζήσουν προφανώς. Ρώτα τους χιλιάδες πτυχιούχους άνεργους. Τα παιδιά χρειάζονται άλλα εφόδια στη ζωή τους που το σκάκι θα μπορούσε να τους προσφέρει κάποια από αυτά κάτω από προυποθέσεις. Άλλωστε το να αναλύεις μια παρτίδα ή να προετοιμάζεσαι για ένα άνοιγμα είναι πολύ πιο αποδοτικό απ το να σερφάρεις ατελείωτες ώρες στο facebook, όπως κάνουν κατά κόρον οι σημερινοί νέοι μας (και οι σκακιστές!).

Πτυχερός είπε...

Τα παιδιά παιζουν στα νεανικά Χαλκιδικής για ν απάρουν μόρια να μπουν στα ΑΕΙ και να πάρουν ένα καλό πτυχείο.

Ανώνυμος είπε...

kalinixta panagiotako

skamama είπε...

Είναι κανείς εδώ;
Βγάλτε το ταμπελάκι του διοργανωτή, διαιτητή, παράγοντα, κλπ, και δείτε τα παιδιά να περιφέρονται εξοντωμένα από την πίεση, την κούραση και το άγχος.
Ποιοι κάνουν μπάνια στις πισίνες; Όσα παιδιά δεν άντεξαν την πίεση των αγώνων και ψυχολογικά εγκατέλειψαν και κάποια αδερφάκια που συνοδεύουν.
Κανείς σωστός επαγγελματίας της πρώτης τριάδας δεν εμφανίστηκε, παρά μόνο συνοδεία προπονητού και μόνο για φαγητό. Σωστή στάση κατά τη γνώμη μου, γιατί η διάρροια καραδοκεί φέτος στο ξενοδοχείο.
Αυτή η εύκολη κριτική και απαξίωση των νέων σκακιστών πώς προέκυψε; Δεν σας αρέσει το σκάκι στο πόδι και η αρπαχτή ισοπαλία; Ταιριάζει όμως με το υπόλοιπο κλίμα. Μαζί πάνε αυτά αγαπητοί κύριοι.
Αφήστε τα παιδιά ήσυχα να τα κατασπαράζουν οι έξαλλοι γονείς τους «που έδωσαν πάνω από 1000€» για να τα βλέπουν να κάνουν τις αναμενόμενες ήττες. Δεν χρειάζονται περισσότερη απαξίωση.

Ανυποψιαστος είπε...

Για τα ΕΛΟ, σαν να νομίζω ότι θα ανακοινωθούν αφού ξεκινήσει η Α' Εθνική

Datolo_of_chess είπε...

@skamama
Kai tis alles xronies plironan oi goneis kai oxi 1.000...Pera omws oti meta ti mi moriodotisi oi goneis pleon dn ta ''sproxnoun'' gia to skaki.Isws to ithelan pio poly oi pio palioi,isws itan pio talantouxoi,isws eixan kaliterous proponites,isws,isws,opos eipe k enas allos...

Pantos i diafora poiotitas einai parapanw apo emfanis...Oso gia to an oi neoteroi kanoun i oxi dolce vita,mallon dn eiste kala enimeromenos kirie,exoume perasei apo auta,xeroume pos einai..Eseis??

Ανώνυμος είπε...

αν καποιος απο τους ανωνυμους που κατηγορουν τα 16 ειναι καλυτερος απο αυτους να το δηλωσει...γιατι πολλες βλακειες ακουσα...απλα δεν καταλαβαινουν οι μεγαλοι πως τα παιδια ειναι δυσκολο να αφωσιωθουν στο σκακι σημερα με ολα τα ηλεκτρονικα παιχνιδια, για αυτο και οσο περνανε τα χρονια θα λιγοστευουν τα ταλεντα...και κατι αλλο....ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΠΙΕΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΚΙ...αν τους αρεσει θα ασχοληθουν μονα τους...
ενας μικρος σκακιστης

Ανώνυμος είπε...

pisteuw oti polloi apo emas eimaste kaliteroi apo ta paidia pou paizoun sta K16 kai se alles katigories.Oso gia tous skakistes pou agwnizontai dn pisteuw oti euthinontai apokleistika oi idioi gia tin apatheia apenanti sto skaki.Skefteite kai tin stasi tis omospondias kai ta kinitra pou dinei stous prwtathlites.

Ανώνυμος είπε...

Παιδια ολα αυτα που λετε δυστυχως δεν ισχυουν.Το σκακι παντα ηταν ενα χομπυ για τα παιδια.Και παλιοτερα και τωρα.Αν πιστευετε οτι τα πρωταθληματα ηταν πιο ανταγωνιστικα παλιοτερα τοτε αυτο ισχυει λογω της μοριοδοτησης.Σημερα τα παιδια λενε,γιατι να βγω πρωτος και να ειμαι πιεσμενος ενω μπορω να βγω δευτερος η τριτος και να κανω και διακοπες??Και πειτε μου ολοι σας ποσοι απο αυτους που επαιζαν σκακι και το αγαπουσαν πραγματικα και επαιζαν αυτα τα τρομερα πανελληνια συνεχισαν και ποσοι οχι.Το σκακι θα ειναι παντα ενα χομπυ...δυστυχως

Ανώνυμος είπε...

Ελεος πια σταματηστε να υποστηριζετε τους αδιαφορους!!Ελαχιστοι αξιζουν!!Επαιζα και γω νεανικα μεχρι πριν μερικα χρονια!!Προφανως εσεις που ειστε υπερ των σημερινων ειστε πρωταρηδες και σας δικαιολογω...
Αλλα πειτε μου σας παρακαλω,οι σημερινοι πρωταθλητες(ας πουμε στα 16) εχουν καμια σχεση σε οτι αφορα την προετοιμασια,τη δουλεια,τη προσωπικοτητα,
πχ με παιχτες οπως ο σισμανης,ο παυδιδης,ο φραγκακης,ο τσανας,ο μαστροβασιλης,ο σιγαλας κτλ??? Αλλοι αθλητες αυτοι,πως να το κανουμε...
Αλλα τοτε κυριοι οι παιχτες προετοιμαζονταν 1-2 χρονια για τετοιες διοργανωσεις,ηταν σοβαροι και εκαναν τη πλακιτσα τους στα οπεν...
Υ.Γ. Τα ιδια ισχυουν,σε οτι αφορα τους εφηβους και για την Α'Εθνικη,επαιζαν με 16 ομαδες και το θεωρουσαν τιμη,ετρωγαν σιδερα,ενω τωρα...Αλλα επειδη σε λιγες μερες ξεκιναει και η Α'Εθνικη θα τα πουμε εκει...

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

...ΕΛΟμανείς δεν πιστεύω.
Απλά μπορούμε να κάνουμε κριτική, να αναπτύσσουμε και να αναλύουμε.

Αν έχεις ενδιαφέρον για το άθλημα μπορείς να κάνεις expertise σε διάφορους τομείς που σε ενδιαφέρουν!

:-)

Όσο για το script attack....αν δεν είμαι σίγουρος είχαν κάνει και στο εξωτερικό, σε blog του εξωτερικού!!! ....
Στην Αυστραλία νομίζω.
Στην Αυστραλία είχε συμβεί φέτος ή παλαιότερα;

Vasilopoulos είπε...

ego pistevo pos sta -18 to epipedo einai polu kalutero kai oi protathlites ekei aksizoun polu perissotero.eidika oi 3 teleutaioi se liga xronia tha einai sigoura stin elite tou ellinikou skakiou.

YΓ:re asxete georgiadi ti paralireis pali??

Ανώνυμος είπε...

fisika kirie vasilopoule dn ennoeitai ton kirio bizopoulo o opoios apo oti kserw pire ta moria kai twra asxoleitai apokleistika me tin sxoli tou.Kai kala kanei vevaia!!

tsexos prosfugas είπε...

bizinio thee pare tin eso!!

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

@Vasilopoulos

Εσύ είσαι σκακιστής;

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

@ Vasilopoulos

Αν δεν σου αρέσει κάτι που γράφεται χαρακτήρισέ το ως Off Topic, για να μη προσβάλλεις τους άλλους.

Μην προσπαθείς πολύ...