Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Στην Ικαρία το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ελλάδας

Αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο το Διεθνές Σκακιστικό Φεστιβάλ «Ίκαρος». Εκτός από το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αιγαίου και το Ομαδικό Ράπιντ Μεσογείου θα διεξαχθεί από 13 μέχρι και 21 Ιουλίου στον Άγιο Κήρυκο το 20ο Πανελλήνιο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα και το 13ο Πανελλήνιο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών.

Ο Δήμος Αγίου Κηρύκου θα φιλοξενήσει τον πρωταθλητή και την πρωταθλήτρια κάθε περιοχής, ενώ στον πρωταθλητή και την πρωταθλήτρια Ελλάδας θα δοθούν επιπλέον χρηματικά βραβεία.

Το πακέτο συμμετοχής για όσους δεν φιλοξενούνται παραμένει χαμηλό, ενώ όλοι οι σκακιστές και οι σκακίστριες θα έχουν έκπτωση στα εισιτήρια του πλοίου «Μύκονος» 50% (για το δρομολόγιο Πειραιάς – Ικαρία την Δευτέρα 12/7 και Ικαρία – Πειραιάς την Πέμπτη 22/7). Περισσότερες πληροφορίες από τον Δημήτρη Καπαγιαννίδη (τηλ. 6947-829772) ή την Άντζελα Σιάκα (6977-730286). Σάιτ: http://www.chess.gr/ikaros/ , μπλογκ: http://ikariachess.blogspot.com/ , e-mail: ikaroschess@gmail.com .

50 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω ότι το σαιτ είναι http://www.chess.gr/ikaros/ με links στον φάκελλο 2010/ :)
Θα ήθελα να πάω Ικαρία αλλά τα τελευταία χρόνια οι δουλειές με κρατάνε Αθήνα...

DarthVaderGR είπε...

Epitelous!

Ανώνυμος είπε...

Θα δωθούν επιπλέον φιλοξενίες από προκριματικά τουρνουά (πχ. ράπιντ, νεανικά)?

Ανώνυμος είπε...

Άρα να φανταστώ ότι και τα έπαθλα θα αυξηθούν; Δε μπορεί πχ να είναι ανοικτό πρωτάθλημα Ελλάδας και να μη βραβεύονται οι 3 πρώτοι Έλληνες...

SirJohn είπε...

Einai aparadekto na Anakoinwnetai to Anoikto Prwta8lhma molis 25 meres prin to tournoua kai malista se hmeromhnies opou ginontai parallhla 3 akoma open tournoua sthn Ellada sta opoia exoun dhlwsei symmetoxh hdh arketoi Ellhnes paixtes pou pi8anws 8a 8elane na diekdikhsoun thn prokrish sto Kleisto Prwta8lhma.

Sorry gia ta greeklish, den exei ellhnika to PC apo to opoio grafw.

typicalmih είπε...

Εκτός θέματος:
Tην Κυριακή γίνονται οι προημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδας(φάση των 8).Οι νικητές προκρίνονται για το F4 που θα γίνει 3-4 Ιουλίου στο Περιστέρι.
Τα ζευγάρια είναι Π.Σ. Περιστερίου-Σ.Ο. Καβάλας(στο Βόλο)
Σ.Σ.Λάρισας-Α.Ο.Ορεστιάδας (στη Θεσσαλονίκη στην ΕΣΘ) και Σ.Ο.Πατρών-ΕΣΘ (στην Αθήνα στην ΕΣΟ).Το τέταρτο ζευγάρι ήταν Κύδων Χανίων -Κεραυνός Ωραιοκάστρου και θα γινόταν επίσης στην Αθήνα,αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι δεν μπορεί να κατέβει.

IliasPan είπε...

Άλλαξε και στην προκύρηξη του κυπέλλου κάτι και δεν μπορεί να κατέβει ο Κεραυνός;

typicalmih είπε...

Η προκήρυξη προέβλεπε εξαρχής να γίνει ο συγκεκριμένος αγώνας στην Αθήνα
http://www.chessfed.gr/declarations/declarations195.htm

trandism είπε...

Άλλαξε τίποτα στην προκήρυξη του Διασυλλογικού και η ΑΕΚ σκέφτεται να μην κατέβει να παίξει όπως μας πληροφορούν οι κύριοι Πιλάλης, Πρεβενιός και Αρμπής στη σημερινή Ώρα για Σπορ κάνοντας ουσιαστικά δημόσιο έρανο για να πάει η ομάδα να αγωνιστεί στο Περιστέρι λιγότερο από 10 χιλιόμετρα από τα γραφεία της???

Άντε γιατί όλα έχουν και τα όρια τους πια.. Στη σημερινή κατάσταση το να κατηγορεί κάποιος τον Κεραυνό Ωραιοκάστρου και να μη βλέπει τι γίνεται γύρω του πάει πολύ.

IliasPan είπε...

Επομένως να καταργήσουμε όλους τους διασυλλογικούς αγώνες εκτός αν γίνονται σε τοπικό επίπεδο.
Και εκεί με χιλιομετρικό όριο γιατί και η βενζίνη έχει ανέβει.

Γίνεται και αυτό.

Μπορεί η ειρωνεία που είχε το σχόλιό μου προς τον Κεραυνό να είναι άδικη καθώς μπορεί να υπάρχουν προβλήματα που δεν γνωρίζω αλλά προέρχεται καθαρά από τη στάση και τα κείμενα των ομάδων που δεν θα κατέβουν στην Α' Εθνική.

(H AEK προφανώς θα κατέβει. Το τι συζητάνε "εσωτερικά" και πώς προσπαθούν να βρουν χρήματα είναι δικό τους θέμα)

trandism είπε...

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν οι διασυλλογικοί αγώνες και πολύ. Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί καταλαμβάνουν τόσο μεγάλο ποσοστό της εγχώριας σκακιστικής επικαιρότητας.

Επίσης στην παρούσα συγκυρία τη μη συμμετοχή μιας ομάδας στους 8 του κυπέλλου Ελλάδας τη θεωρώ πολύ μικρό κακό όταν τις ίδιες μέρες δε λειτουργεί καλά καλά το ΜΕΤΡΟ στην Αθήνα! Θα έχει δε πολύ πλάκα αν δε λειτουργεί τις ημέρες του διασυλλογικού για κάποιο λόγο.

Η Ώρα για Σπορ δεν είναι εσωτερικό έντυπο της ΑΕΚ. Το δημοσίευμα στα μάτια μου είναι ξεκάθαρα δημόσιος έρανος. Επίσης είναι απόδειξη του ότι υπάρχει γενικώς τεράστιο οικονομικό πρόβλημα.

Μπορεί η Καβάλα να μην κατεβαίνει γιατί νοιώθει ότι δεν έχει ελπίδες να πάρει πρωτάθλημα αλλά γενικά πιστεύω ότι οι περισσότερες ομάδες που δε θα κατέβουν τελικά έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, ενώ δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι οι άλλες ομάδες που δεν υπέγραψαν το περίφημο κείμενο θα κατέβουν όλες.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε tradism,

μπορείτε να μας πειτε καποιο λινκ για το δημοσίευμα ή να μας το μεταφέρετε αυτούσιο. Ο μηχανισμός κατασυκοφάντησης και έξαρσης τοπικιστικών κορώνων που έχει στηθεί κατά σωματείων έχει καταρεύσει και σε λιγο θα καταρεύσουν και οι θλιβεροί εμπνευστές του.
Θα πνιγούν στο χείμαρο της λασπης που ανώνυμα διοχετεύουν.

Ανώνυμος είπε...

Οσοι νομίζουν ότι οι ομάδες της Β Ελλάδος δε κατεβαίνουν επειδή δε μπορούν να διεκδικήσουν πρωτάθλημα ..είναι το λιγότερο άσχετοι..μάλλον αχυράνθρωποι..θα θελα να ξέρω πόσες αθηναικές ομάδες θα έπαιζαν αν γινόταν με τις αντίστοιχες συνθήκες στη Θεσσαλονίκη η στη κρήτη...η βλακεία έχει και όρια πια,ας απολαύσουν το αθηνών και περιχώρων λοιπόν μια και τα σύνορα τελειώνουν στη λαμια!

trandism είπε...

Μεγάλος κίνδυνος για την ομάδα σκάκι της ΑΕΚ να μη συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής (5-11 Ιουλίου) που προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της. Απαιτούνται άμεσα 5.000 ευρώ για τα οδοιπορικά των σκακιστών και 2.000 ευρώ για τη διαμονή τους, δηλαδή συνολικά 7.000 ευρώ, τα οποία δεν υπάρχουν. Ήδη οι σκακιστές έχουν δώσει διορία να πάρουν χρήματα μέχρι τις 30 Ιουνίου, αν όχι, δύσκολα θα κατεβούν να αγωνιστούν. Όποιος φίλος της ΑΕΚ επιθυμεί να βοηθήσει, μπορεί να επικοινωνεί με τους τρεις εφόρους του τμήματος, Χρήστο Πιλάλη (6974665664), Μιχάλη Πρεβενιό (6936858968) και Φώτη Αρμπή (6945701874).

λιμ είπε...

Έρανος είναι!
Έχουν πολλούς τρελαμένους οπαδούς η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός που μπροστά στον "κίνδυνο" να μην πάει καλά η ομάδα, τα σκάνε...

Αλεπού στο παζάρι είπε...

Την μία χρονιά δεν γίνεται καθόλου την άλλη γίνεται μισό, ο Μακρόπουλος τρέχει να οργανώσει το παγκόσμιο σκάκι (κατεβαίνοντας αντιπρόεδρος παγκόσμιας ομοσπονδίας) την ώρα που εδώ βαράμε διάλυση. Eίναι δυνατόν; Αλλά τέτοιους παράγοντες έχουμε και μιλάω και για την αυλή του και για την και καλά αντιπολίτευση, τέτοιο πρωτάθλημα αξίζουμε.
Μην αναφέρω το άλλο το ανέκδοτο που λέγεται Ακρόπολης. Οι GM μας μαράνανε , αν δεν ήταν το ελληνικό σκάκι τίγκα από αυτοπροβαλλόμενους παράγοντες, τα λεφτά για τους GM και μόνο, θα αρκούσαν να φτιαχτεί ένα αξιοπρεπέστατο ελληνικό πρωτάθλημα λίγων ομάδων και μην μου πείτε ότι παίζοντας μεταξύ τους και κάνοντας το πιο πιθανό νούλα, ότι βοηθιούνται και οι υπόλοιποι, γιατί είναι για γέλια αν όχι γελοίο.
Αυτά τα σχόλια θα μπορούσαν να αποτελούνε και καταγγελία σωματείων, που είναι έξω από αυτό το παιχνίδι , αλλά δυστυχώς και αυτά λιγουρεύονται κάποτε να φάνε από την πίττα.
Ηθική και αγωνιστική παρακμή λοιπόν. Όσο υπάρχουν τα λεφτουδάκια, αυτά δεν φαίνονται μπαίνουν κάτω από το χαλί. Τώρα όμως η βιτρίνα έσπασε, και η πανούκλα μέσα από την κούκλα φάνηκε.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΕΚ προφανώς θέλει να κάνει πρωταθλητισμό γιαυτό και θέλει να κατεβάσει παίκτες "που απαιτούν χρήματα".
Γιατί προφανώς θα μπορούσε να κατεβάσει κι "ερασιτέχνες" που μένουν κι Αθήνα (σαν ομάδα της Αθήνας)και δεν έχουν έξοδα διαμονής.
Ας μην το σχολιάζουμε ξέροντας τη λογική του "Η ΑΕΚ πάει πάντα για πρωτάθλημα".
Αλίμονο σε κάποιους από μας που παίζουμε σε ομάδες κατώτερων κατηγοριών και καλά καλά τη βενζίνη για τις μεταφορές δεν έχουμε :)
ΥΓ:Εύχομαι να μην μου επιτεθούν οι ΑΕΚτήδες εδώ ή στον δρόμο :)

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

H AEK δεν θέλει 5.000 ευρά για "οδοιπορικά". Τα θέλει για πληρωμή των μισθοφόρων. Φυσικά και ΔΕΝ είναι η μοναδική ομάδα με μισθοφόρους, αλλά αφού επέλεξε αυτή την τακτική, θα πρέπει να υποστεί και τις συνέπειες.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ με αυτά που διαβάζω το έριξα στο διάβασμα της λίστας των ανορθόδοξων ανοιγμάτων.
Για να χαλαρώσω λίγο τα πνεύματα δείχνω μια παρτίδα

[Event "BCF Ch"]
[Site "Brighton ENG"]
[Date "1980.08.13"]
[Round "9"]
[White "Speelman, Jonathan S"]
[Black "Basman, Michael J"]
[Result "0-1"]
[ECO "B00"]
[WhiteElo "2490"]
[BlackElo "2405"]
[PlyCount "92"]
[EventDate "1980.08.04"]
[Source "www.chesslib.no"]
[SourceDate "2005.11.26"]

1. e4 g5 2. d4 h6 3. h4 gxh4 4. Rxh4 d5 5. exd5 e6 6. Rh5 Nf6 7. dxe6 Bxe6 8.
Nc3 Nxh5 9. Qxh5 Bb4 10. Nge2 Nc6 11. Be3 Qd7 12. a3 Bg4 13. Qb5 a6 14. Qd3
Bxc3+ 15. Qxc3 O-O-O 16. f3 Be6 17. O-O-O Ne7 18. Nf4 Nd5 19. Nxd5 Bxd5 20. Qd2
Qc6 21. Kb1 h5 22. Bg5 Rde8 23. Bf4 Bc4 24. Be5 Rhg8 25. d5 Bxd5 26. Qd4 Bb3
27. Bd3 Rd8 28. Qe3 Bc4 29. Qa7 Bxd3 30. cxd3 Qb6 31. Qxb6 cxb6 32. g3
Kd7 33.
Bf4 Kc6 34. Rc1+ Kb5 35. Rc7 Rxd3 36. Rxf7 Rxf3 37. Rf5+ Kc4 38. Rxh5
Kb3 39.
Rh1 Rf2 40. Bc1 Rxg3 41. Rh7 b5 42. Rc7 b6 43. Rc6 Rh3 44. Rg6 Rc2 45.
Rg1 a5
46. Rg6 Rc5 0-1

jorgi είπε...

κάντε το τουρνουά μια φορά και αυγουστο να έρθει και κανένας οικογενειάρχης!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μιλάνε όλοι, μιλάει κι ο PFREN, που δεν υπήρξε ποτέ του μισθοφόρος...

Ανώνυμος είπε...

To παρακάτω κείμενο αναρτήθηκε το Σάββατο 12/6 στο σάιτ της ΑΕΚ

"...Ολοκληρώθηκε η σύνθεση της ΑΕΚ, η οποία θα συμμετάσχει στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα της Α' Εθνικής, το οποίο θα διεξαχθεί από 05 έως 11 Ιουλίου 2011, στο Περιστέρι. Μετά από ευγενική χορηγία τριών οπαδών της ΑΕΚ, οι οποίοι αναγνωρίζουν την προσπάθεια που γίνεται στο τμήμα (εν αντιθέσει με κάποιους άλλους), την ΑΕΚ θα ενισχύσουν στη δύσκολη προσπάθειά της, δύο αλλοδαποί παίκτες εγνωσμένης αξίας. Πριν ξεκινήσουμε την παρουσίασή τους, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ανώνυμους σ' εσάς (αλλά επώνυμους και πάνω απ' όλα αδερφούς για εμάς), οπαδούς της ΑΕΚ, χωρίς τη βοήθεια των οποίων δε θα είχαμε καταφέρει τίποτε. Και το τονίζουμε πάλι, για να γίνει κατανοητό σε όλους, όλα αυτά χωρίς καμία επιβάρυνση του ταμείου της ομάδας..."

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε παιδιά δε ρωτάτε τους καθ' ύλην αρμοδίους και γράφετε ότι σας κατέβει στο κεφάλι? Τα πράγματα είναι απλά. Επειδή η ΠΑΕ ΑΕΚ, σαν εταιρία που είναι, κωφεύει σχετικά με το χρέος που έχει προς την Ερασιτεχνική (αφορά στο 10% επί των διαρκείας, ήτοι περί τα 3,5 με 4 εκατομύρια ευρώ από το 2005 μέχρι σήμερα), έχει δημιουργηθεί το εξής πρόβλημα: Η ΑΕΚ (σε όλα τα τμήματα, δηλαδή βόλεϊ Α-Γ, χάντμπωλ, στίβος, ποδηλασία, ξιφασκία, πυγμαχία, πιγκ-πογκ, ποδόσφαιρο σάλας και σκάκι), αδυνατεί να καλύψει επί του παρόντος τα μπάτζετ που αρχικά είχαν καθοριστεί. Αποτέλεσμα? Για να μην βρεθούν απλήρωτοι οι αθλητές, έχουν "ξαμολυθεί" όλοι οι έφοροι στα 4 σημεία του ορίζοντα, για να βρουν πόρους. Ένας από αυτούς, είναι ο λαός της ΑΕΚ. Και κάνουμε σαν έφοροι έκκληση για το τμήμα. Αυτός που μεταφέρει το δημοσίευμα της "ΩΡΑΣ" για το σκάκι, γιατί δε μεταφέρει το προχθεσινό δημοσίευμα για το στίβο? Γιατί δε γράφει τις εκκλήσεις των παικτών πόλο, κολύμβησης και στίβου του Ολυμπιακού, του στίβου του Παναθηναϊκού και πάει λέγοντας, ότι είναι όλη τη χρονιά απλήρωτοι?
Στο πρωτάθλημα θα κατέβουμε, όπως θα πηγαίναμε και στη Χαλκιδική και στη Σουαζιλάνδη αν χρειαζόταν. Απλά για να είμαστε εντάξει απέναντι στους σκακιστές μας και για να μην επιβαρύνουμε το ταμείο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, κάνουμε ότι κάνουμε. Ελπίζω να σας έλυσα τις απορίες. Αυτά για την ΑΕΚ και δεν θα επανέλθω πάλι.

Ευχαριστώ
Φώτης Αρμπης
Έφορος Σκακιστικού Τμήματος ΑΕΚ

trandism είπε...

Κύριε Αρμπή μην εκνευρίζεστε. Το να με μέμφεστε για το ότι δε μεταφέρω όλα τα δημοσιεύματα της Ώρας για Σπορ για όλα τα αθλήματα σε ένα σκακιστικό blog δεν είναι πολύ σοβαρό..

Πολύ καλά κάνετε και το παλεύετε έτσι. Εγώ απλά είπα ότι δεν είναι σωστό κάποιος να κατηγορεί τον Κεραυνό Ωραιοκάστρου που δεν κατεβαίνει για ένα μόνο νοκ-άουτ στην Αθήνα όταν ολόκληρη ΑΕΚ δυσκολεύεται να κατέβει στο πρωτάθλημα. Διαφωνείτε κάπου σε αυτό το επιχείρημα? Καλή επιτυχία με τη χρηματοδότηση του τμήματός σας και ελπίζω να πάνε όλα καλά και να κατεβείτε κανονικά

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Κύριε ανώνυμε,
απορώ πως το καταλάβατε ότι δεν υπήρξα ποτέ μισθοφόρος. Στα 34 χρόνια που παίζω αγωνιστικό σκάκι, έχω περάσει από τέσσερις, όλες κι όλες, ομάδες (Πειραϊκός, Φοίβος Καμινίων, Σ.Ο. Περιστερίου. Α.Σ.Ο. Σαντορίνης), και δεν έχω πάρει μισθό σε καμία από αυτές. Μόνο σε μία από αυτές (Περιστέρι), έπαιρνα κάποια λίγα χρήματα, για μαθήματα που έκανα στην εφηβική ομάδα.
Το μισθοφοριλίκι είναι εξάλλου ο βασικότερος λόγος που δεν είχα πιάσει για μία οκταετία κομμάτια στα χέρια μου.
Για αυτό παρακαλώ πολύ αν δεν ξέρετε τι λέτε, καλύτερα κάντε τουμπεκί.

Ανώνυμος είπε...

Panagiwti kakws dineis anafora nomizw.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Και δίνω και κακή αναφορά (ξέχασα τον Ο.Α. Χανίων, όπου έπαιξα από το 87 μέχρι το 92), αλλά... άμα τσαντίζομαι παθαίνω διαλείψεις... :p
Καλώς, ξεκαλώς, δε μπορεί να βγαίνει εδώ ο κάθε ΠΑΠΑΡΑΣ να λέει ότι βλακεία του κατεβεί.

Ανώνυμος είπε...

PFREN,
καταλαβαίνω την ευαισθησία σου στις "κακές" λέξεις μισθός και μισθοφόρος. Η αλήθεια είναι ότι τεχνικά δεν πρόκειται για μισθό, αφού είναι στην ουσία μια "σύμβαση έργου" και μάλιστα μικρού χρόνου. Θες να το ονομάσουμε εφάπαξ ή μήπως οδοιπορικά, που είναι και πιό κομψό και το χρησιμοποιεί και η ΕΣΟ και η FIDE;

Ανώνυμος είπε...

Είναι κακό άραγε να πληρωθεί κάποιος για τους αγώνες του σε μια ομάδα?
Πχ οι GM που πληρώνονται για τους αγώνες της Α εθνικής είναι οι κακοί της υπόθεσης?
Μία σπορεία έχω, μην αρχίσετε να βαράτε.... :)

Αλεπού στο παζάρι είπε...

Αφού έχεις μία σπορεία, να σου απαντήσω μιας και ή είσαι αφελής ή κάνεις τον αφελή
(δεν έχει σημασία).
Άμα δεν έχεις να βάλεις τις βενζίνες και πληρώνεις τους GM ναί είναι κακό.

Αλεπού στο παζάρι είπε...

Αφού έχεις μία σπορεία να σου απαντήσω μιας και ή είσαι αφελής ή κάνεις τον αφελή (δεν έχει σημασία).
Άμα δεν έχεις να βάλεις τις βενζίνες και πληρώνεις τους GM ναι, είναι κακό.

Ανώνυμος είπε...

Κακό μάλλον εννοείς για αυτούς που πληρώνουν...που άμα δεν τα είχαν δεν θα τα έδιναν....
Γιατι οι GM αν δεν πάνε εδώ θα πάνε αλλού...
όπως κι όλοι οι επαγγελματίες αθλητές....

Αλεπού στο παζάρι είπε...

Άμα θες να τους έχεις εδώ κάνε ένα κλειστό της προκοπής, που θα έχει και διεθνή εμβέλεια, καλύτερο είναι από ένα πρωτάθλημα λειψό. Απλή λογική θέλει.
Αλλά γιατί να κάνουμε ένα κλειστό με διεθνή εμβέλεια ή ακόμα καλύτερα να βάλουμε τα ωραία λεφτουδάκια μας για να κάνουμε ένα αξιοπρεπές πρωτάθλημα ; καλύτερα να φτιάξουμε ένα λειψό και να τρωγόμαστε μεταξύ μας ποιός τον έχει πιο μεγάλο,.. τον Grandmetre.

Αλεπού στο παζάρι είπε...

Άμα θες να τους έχεις εδώ κάνε ένα κλειστό της προκοπής, που θα έχει και διεθνή εμβέλεια, καλύτερο είναι από ένα πρωτάθλημα λειψό. Απλή λογική θέλει.
Αλλά γιατί να κάνουμε ένα κλειστό με διεθνή εμβέλεια ή ακόμα καλύτερα να βάλουμε τα ωραία λεφτουδάκια μας για να κάνουμε ένα αξιοπρεπές πρωτάθλημα ; καλύτερα να φτιάξουμε ένα λειψό και να τρωγόμαστε μεταξύ μας ποιός τον έχει πιο μεγάλο,.. τον Grandmetre.

Ανώνυμος είπε...

@ Αλεπού
Νομίζω είσαστε αρκετά επιθετικός και άδικα...
Δεν μίλησα γι αυτούς που πληρώνουν αλλά για αυτούς που πληρώνονται....
Νομίζω τι λέω καθαρά.
Κι αυτό σαν απάντηση σε κάποιο ποστ εδώ, στο στυλ "κάποιος που πήρε από το σκάκι χρήματα δεν μπορεί να έχει γνώμη και να την λέει?"
Ίσως δεν εκφράστηκα καλά...
Για αυτούς που δεν έχουν δεν νομίζω ότι πληρώνουν ,όπως είπε ο προηγούμενος

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

Σε blog και forum που υπάρχει μικρή λογοκρισία, συνήθως κάποιος πρέπει να ξέρει θεωρία του χαμού...

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Νομίζω ότι η Αλεπού το τοποθέτησε στην σωστή του διάσταση: Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους βώλους.
Αυτό που προέχει σήμερα είναι να φέρουμε νέα παιδιά στο παιχνίδι, και εκεί θα πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειες μας. Πρωταθλητισμός με παραδάκι "στο μιλητό" δεν νοείται. Ας απευθύνονταν σε εμένα οι έφορες της ΑΕΚ και του Πανιώνιου, θα τους έδινα περισσότερα λεφτά (στο μιλητό πάντα, εννοείται) για να νοικιάσουν του γκρανμέτρ τους. Το οφείλω στους πνευματικούς πατέρες της μικρής μου κόρης (φόλα ΑΕΚτζής ο ένας, Πανιώνιος και παλιός αθλητής του συλλόγου ο έτερος- όπως και ισχυρός σκακιστής).
Και, το πρόβλημα δεν είναι να προσπαθούμε να μην σπάσουμε τα αυγά- αυτό, λίγο η πολύ, το κάνουν όλοι. Τo πρόβλημα είναι ότι προσπαθούμε να φτιάξουμε ομελέτα με σκέτα τσόφλια.

Ελισσαίος είπε...

Μιας κι έγινε αναφορά και στο Κύπελο σ' αυτό το ποστ, για τα προημιτελικά:
ΣΟ Πατρών - ΕΣ Θεσσαλονικής 0,5-3,5 Και αναλυτικά:

Μουρούτης - Θ. Μαστροβασίλης: 0-1
Δ. Μαστροβασίλης - Σπυρόπουλος: 1-0
Τσαγγάρης - Ζακαριάν: 0-1
Μαλικέντζος - Κανελλόπουλος: 0,5-0,5

typicalmih είπε...

ΠΣ Περιστερίου-ΣΟ Καβάλας 2-2 προκρίθηκε το Περιστέρι

Χαλκιάς-Παπαιωάννου ισοπ.
Κοτρωνιάς Antic 1-0
Μπανίκας-Σκέμπρης ισοπ.
Γαβριλάκης-Παυλίδης 0-1

typicalmih είπε...

και ΣΣ Λάρισας-ΑΟ Ορεστιάδας 2-2 (πέρασε η Ορεστιάδα)

Ανώνυμος είπε...

Πολύ γερή η ομάδα της Καβάλας. Μάλλον ήταν το φαβορί της συνάντησης. Άδικο το αποτέλεσμα που στηρίχτηκε στη νίκη ενός Κοτρωνιά που είναι σε κατακόρυφη πτώση.

Ανώνυμος είπε...

Katakorifi ptosi enas skakistis me 2590? Prosehe mi sou pesi sto kefali ke se skotosi. To ti lalakies diavazis se afto to site...

SirJohn είπε...

Άδικο που κέρδισε ο Κοτρωνιάς γιατί; Ήσουν μπροστά και είδες την παρτίδα; Τι έκανε ο Κοτρωνίας; Τον κλότσαγε κάτω από το τραπέζι;;;



Το έκανε μεγάλο ντέρμπι η Στέγη έτσι που κατέβηκε, πιστεύω με διαφορετική σύνθεση θα είχε περάσει πιο άνετα...

SirJohn είπε...

Λέγοντας διαφορετική σύνθεση εννοώ τους ίδιους παίχτες αλλά σε άλλες σκακιέρες...

Ανώνυμος είπε...

@SirJohn
Διάβαζε προσεκτικά. Μη βιάζεσαι.
Έγραψα για άδικο συνολικό αποτέλεσμα, όχι για άδικη νίκη του Κοτρωνιά.
Δεν είναι μόνο το ΕΛΟ που καθορίζει ένα φαβορί. Η ψυχή έχει μεγαλύτερο βάρος σε αυτούς τους αγώνες.
Η σύνθεση του Περιστερίου είχε τρύπα. Η σύνθεση της Καβάλας όχι.

1+1=2 είπε...

Τι ρόλο παίζει η ψυχή σε ένα παιχνίδι σκάκι? :)

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Βασιλάκη, καλέ μου φίλε, μπες άμεσα στο μπλογκ, και ζήτα συγγνώμη που κέρδισες τον παιχταρά της Καβάλας παρότι είσαι σε κάθετη πτώση... :p
Τελικά, μερικοί-μερικοί δεν παίζονται με τίποτε.

Ανώνυμος είπε...

Pws borei mia omada me xamilotero elo stin omada 2435 na exei tripa otan i kavala eixe 2 paiktes me xamilotero elo???Kai oso afora ton kotronia nai men einai se mia ptwtiki porei alla einai panta enas epikindinos paiktis.Tou akszisoun polla sigxaritiria gia alli mia kainotomia pou xrisimopoieise stin partida auti ostoso i kavala itan poli atixi kathws o paiktis tis eixe se polla simeia sinexeies me isopalia tis opoies dn epelekse.

Capagrande είπε...

O KAΛΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ 'ΤΥΧΕΡΟΣ'. 'Jose Raul Capablanca y Graupera'

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

ΠΣ Περιστεριου-ΕΣΘ και Κυδων Χανιων-Ορεστιαδα θα αναμετρηθουν στα ημιτελικα του κυπελλου,μεθαυριο Σαββατο,στις 17.30,σε αιθουσα του KYBE (Εθνάρχου Μακαρίου 1, πλησίον του σταθμού ΜΕΤΡΟ Αγ.Αντώνιος).

http://www.blackqueen.net/website/index.php?option=com_content&view=article&id=250:
grcup2010&catid=35:hellas-news&Itemid=53