Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Εικόνες


Στις ΗΠΑ οι πελάτες των Starbucks έχουν τη δυνατότητα να παίξουν και σκάκι και μάλιστα με σκακιστικό ρολόι- η φωτογραφία ελήφθη σε κατάστημα της γιγαντιαίας αλυσίδας αναψυκτηρίων στην Αλαμίντα της Καλιφόρνιας. Πέραν του ότι, στις ΗΠΑ συνήθως τα Starbucks μοιάζουν περισσότερο με τα ελληνικά καφενεία και λιγότερο με «καφετέριες», o εσπρέσο εκεί κοστίζει μόλις ένα δολάριο. Παρά τη φτήνια, η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι θα κλείσει 500 καταστήματα στις ΗΠΑ, επιπλέον των 100 που είχε ανακοινώσει (Ιούνιος 2008), διότι «δεν τραβάνε». Πρόκειται για καφενεία που άνοιξαν από το 2006 και εντεύθεν σε περιοχές που πλήττονται βαριά από την κρίση της αγοράς ακινήτων, όπως η Φλόριδα. Όσο για τις θέσεις εργασίας που θα «περικοπούν», υπολογίζονται σε 12.000- 7% του συνολικού εργατικού δυναμικού της εταιρείας. Κάποιους εργαζομένους, πάντως, η Starbucks υποσχέθηκε να τους μεταθέσει σε άλλα καταστήματα.
Σχετικό link

5 σχόλια:

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

Ξέρει κάποιος από εσάς τους ανεπίσημους κανονισμούς για τα μπλιτζ σε διάφορες χώρες και να τους δημοσιεύσει με κάποιο τρόπο;

Για παράδειγμα, στην Ελλάδα συνήθως "με ισοπαλία ο λευκός παραδίδει τη θέση του στον επόμενο παίκτη".

Υπάρχουν χώρες που να ισχύουν διαφορετικοί ανεπίσημοι κανόνες, κανόνες ηθικής κλπ;

΄Ισως κάποια παραδείγματα να βοηθήσουν....

Ανώνυμος είπε...

Στη South Africa, με 10 συνεχόμενες νίκες κερδίζεις μια βαβουζέλα!

Furius είπε...

Να ρωτήσω κάτι άσχετο. Υπάρχει καμιά πληροφορία ή ενημέρωση για το που θα γίνει το ανοικτό Ελλάδος τώρα που ματαιώθηκε η Μυτιλήνη?
Ευχαριστώ

Ηλίας Κουρκουνάκης είπε...

Και σε μερικά ελληνικά μαγαζιά της αλυσίδας Starbucks (όπως και σε άλλες χώρες) υπάρχουν τυποποιημένα τραπέζια με τετραγωνάκια (συνήθως πράσινα και άσπρα), με τα κεντρικά 64 λίγο διαφορετικού χρώματος, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκάκι ή ντάμα. Πάντως, ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχω δει στην Ελλάδα να χρησιμοποιούνται αυτά τα τραπέζια για οποιοδήποτε παιχνίδι.

Ανώνυμος είπε...

@ furius: Ικαρία ή Καβάλα.