Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2007

ΣΑΣ Κορωπίου


Θεατρική σκακιστική παράσταση σε υπαίθρια σκακιέρα που διοργάνωσε ο ΣΑΣ Κορωπίου με στόχο τη διάδοση του σκακιού στα παιδιά της περιοχής.

Ο Σκακιστικός Αθλητικός Σύλλογος Κορωπίου (Σ.Α.Σ.Κ.) δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2001. Διαθέτει σήμερα 89 μέλη και περισσότερους από 140 αθλητές. Είχε ως βασικό στόχο ίδρυσης να διαδώσει το άθλημα του σκακιού στους κατοίκους του Κορωπίου και της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων και να δημιουργήσει τις συνθήκες διδασκαλίας και άθλησης του σκακιού στα παιδιά και τους ενήλικες.
H αρωγή από το Δήμο και την τοπική κοινωνία, καθώς και ο ζήλος με τον οποίο οι σκακιστές και οι παράγοντες φρόντιζαν το σύλλογο οδήγησαν το ΣΑΣΚ σε μεγάλες σκακιστικές επιτυχίες, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, με σπουδαιότερη την περυσινή άνοδο στην Α' Εθνική κατηγορία (ο ΣΑΣΚ ανέβαινε από το 2002 και κάθε χρονιά όλες τις χαμηλότερες κατηγορίες της Αττικής).

Από σιμουλτανέ που έδωσε η παγκόσμια πρωταθλήτρια νεανίδων 1999 Μαρία Κουβάτσου στο Κορωπί.

Ο σύλλογος διανέμει κάθε χρόνο περισσότερα από 3.000 σκακιστικά έντυπα ενώ για δύο χρόνια εξέδιδε σκακιστική εφημερίδα την οποία διένειμε δωρεάν στους όμορους με το Κορωπί δήμους. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο σύλλογος έχει αναλάβει την εκμάθηση του σκακιού σε παιδιά των γύρω από το Κορωπί οικισμών, τα οποία δεν έχουν πρόσβαση στο κέντρο της πόλης, όπου περίπου 85 παιδιά παρακολουθούν τα δωρεάν αυτά μαθήματα τα οποία γίνονται σε χώρους των οικισμών.

1 σχόλιο:

Schrödinger's Cat είπε...

Νέο site για το ΣΑΣ Κορωπίου http://www.sask.gr/. Καλοτάξιδο!