Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Ομαδικά Πρωταθλήματα Αττικής 2010


Συνεχίζονται την Κυριακή 17 Ιανουαρίου τα Ομαδικά (διασυλλογικά) Πρωταθλήματα Αττικής, με τις συναντήσεις του 2ου γύρου:

Το πρόγραμμα στον Προκριματικό Όμιλο Α' Εθνικής (οι δυο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα αγωνιστούν το καλοκαίρι στην Α' Εθνική κατηγορία):
ΣΟ Αιγάλεω - Πειραϊκός, ΔΚΠ Άνω Λιοσίων - ΑΕΚ, Ζήνων Γλυφάδας - ΓΣ Ασπροπύργου, Πανιώνιος - ΑΣΟΠ Δίας, ρεπό ο Πανελλήνιος.

Πρόγραμμα στη Β' Εθνική:
ΣΟ Ν. Φιλαδέλφειας - ΣΟ Πετρούπολης, Δεξαμενή Μεταμόρφωσης - ΣΚ Ιλίου, ΑΚ Ζωγράφου - ΑΟ Κηφισιάς (α΄ όμιλος), Εστία Νέας Σμύρνης - ΑΟ Τρεις Αστέρες, Σκακιστική Άνοιξη - ΑΕΠ Μελισσίων, ΣΟ Παγκρατίου - ΣΟ Χαλανδρίου (β΄ όμιλος).

Συνεχίζονται επίσης οι αγώνες Γ΄ Εθνικής, Α΄ και Β΄ Τοπικής Κατηγορίας, καθώς και το Κύπελλο Αττικής Φιλίας.

Ιστοσελίδα: http://www.essnachess.gr/

35 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα φύλλα αγώνα για Α και Β Τοπική δεν θα ανεβαίνουν στην ΕΣΣΝΑ φέτος?

Ανώνυμος είπε...

H anakalypsi tis proigoumenis dioikisis (anakalypsi tou aiona) itan to fax. Tora perimenoume kati kainourio. Taxydromiko peristeri?

Ma kala poso dyskolo na ypoxreosoun ta somateia na stelnoun ena email me ta apotelesmata? As ta stelnoun mesa se 2 meres. Se antitheti periptosi midenismo.

Mi mou peite pos den yparxei oute enas anthropos ana somateio pou na exei prosvasi sto internet?

Fysika ypeythynoi den einai mono to d.s tis essna alla kyrios oi ypeythynoi ton somateion, pou fantazomai oti apsifoun tis odigies tis essna.

Ara to kathe somateio tha prepei na vriskei kai apo enan ypeythyno anthropo pou na mporei na analavei aytin tin dyskoli kai epiponi diadikasia tis apostolis email. An den mporoun, tote den exoun dikaioma na griniazoun (an kai sigoura tha synexisoun tin grinia apo apopsi).

middlewave είπε...

Sygnwmh gia ta Greeklish. File anwnyme, tha ekplageis an deis me ta idia sou ta matia na leipoun fylla agwnos apo diorganwseis mexri kai 3 mhnes meta th lhxh tous, para ta synexh parakalia tou dieuthynth agwnwn... Den xerw ti na pw. Egw ta stelnw skanarismena Kyriakh vrady, Deutera prwi ta taxydromw sthn ESO. Kai profanws aisthanomai ligo koroido.
Kanonika ypeuthynos gia thn apostolh einai o ekastote diaithths. Kai otan den yparxei epishma orismenos diaithths (apo thn TED), to entos edras swmateio einai ypeuthyno gia th diaithsia. Se autes tis periptwseis kai mono exei typika euthynh to swmateio, mporoume omws na timwrhsoume mia omada, ena synolo paiktwn, gia thn ameleia/adiaforia enos paragonta tou swmateiou? Lepto zhthma. Egw eimai yper ths epiplhxhs sto prwto paraptwma, afairesh enos vathmou apo th synolikh vathmologia tou prwtathlimatos gia kathe epomeno. Alla den eimai kai toso vevaios oti einai swsto...

Ανώνυμος είπε...

Πιστευω πως ο πρωτος υπευθυνος ειναι ο εκαστοτε διαιτητης του αγωνα.Εφοσον πληρωνεται για την διαιτησια που κανει εχει την υποχρεωση να ολοκληρωνει το εργο του στελνοντας αμεσα το αποτελεσμα.Αν αδυνατει για οποιοδηποτε λογο πρεπει να το αναφερει στο εντος εδρας σωματειο ωστε να μεριμνησει αυτο για την αποστολη του.

Ζήτω στην επανάσταση του φαξ! είπε...

Μιντλγουειβ:

Καταρχάς συγγνώμη για τα ελληνικά, συνήθως γκρικλις γράφω (όπως έκανα και παραπάνω), αλλά κάτι έπαθαν οι λατινικοί χαρακτήρες μου.

Το μόνο που θέλω να πω είναι πως ερασιτέχνες είμαστε, το κομμάτι μας κάνουμε. Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε. Αν θεωρούμε πως είναι σημαντικό να έχουμε τα φύλλα αγώνος, να τα βλέπουμε στο ίντερνετ, τότε να τα στέλνουμε. Αν όχι, τότε καλώς, αλλά τουλάχιστον να μην γκρινιάζουμε.

Προσωπικά θεωρώ ότι είναι πάναπλο του να στείλει κάποιος η-μεηλ (προς θεού όχι φαξ, είνει πολύ κιτς!). Τώρα το αν θέλουμε να υποχρεώσουμε τα σωματεία είναι άλλου παππά ευαγγέλιο. Προσωπικά πιστεύω πως πρέπει να το επιβάλλουμε μιας και έχουμε να κάνουμε με νηπιαγωγεία. Μια ποινή που δεν έχει ποιοτική διαφορά απο την ποινή του χτυπήματος κινητού. (Στα καφενειακά επίπεδα (διασυλλογικά), που τουλάχιστον εγώ κινούμαι, ο μόνος λόγος για τον οποίο (θα έπρεπε) αν τιμωρείται το κινητό είναι επειδή ενοχλεί τους παίκτες ο θόρυβος και όχι επειδή θα το χρησιμοποιήσω για να μου πει κάποιος κινήσεις.) Οπότε αν κάποιος δεν στείλει φύλλο αγώνος, τιμωρία. Ίσως επίπληξη πρώτα και μετά τιμωρία. Τι δικαιολογία μπορεί να προβάλλει κάποιο σωματείο για το ότι δεν τα έστειλε εγκαίρως, αν δοθούν μια δυο μέρες? Καμία!

Πόσο δύσκολο είναι να συντονιστούμε?

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που φταίει πιστεύω είναι η υπευθυνότητα που έχει κάθε άτομο για την δουλιά που αναλαμβάνει.
Επειδή οι περισσότεροι είμαστε ερασιτέχνες καλό είναι να μην αναλαμβάνουμε υποχρεώσεις που δεν μπορούμε να φέρουμε σε πέρας. Ισχύει και για τους παράγοντες αλλά και για τους διαιτητές που έχουν την υπόχρέωση για τα φύλλα αγώνος.

Ο ερασιτέχνης

λιμ είπε...

Ενδιαφέρουσα ιδέα θα ήταν η τιμωρία του συλλόγου που αμελεί να στείλει τα φύλλα αγώνα (μετά την πρώτη επίπληξη) με ένα βαθμό από τη συνολική βαθμολογία. Νομίζω πως οι σύλλογοι τότε θα συμμορφωθούν.

Νίκος Μπεγνής είπε...

Ίσως να ήταν καλύτερα αν υπεύθυνη για την αποστολή ήταν η νικήτρια ομάδα και σε περίπτωση ισοπαλίας όποια από τις δύο.
Αν δεν τα στείλει μέσα στο προκαθορισμένο διάστημα τότε ο αγώνας να κατοχυρώνεται σαν να είχαν χάσει και δύο.
Με λίγα λόγια εκείνος που έχει όφελος να είναι και υπεύθυνος.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αν μία ομάδα είναι καλή και κάνει 7 νίκες με 100% να την τιμωρούμε υποχρεώνοντας την να κάνει τη δουλειά των τεμπέληδων?

Unknown είπε...

Re paidia gia ti douleia milame? Milame gia ena panaplo email. Pou den pairnei pano apo kana dyo (ante pente) lepta se kapoion na syntaxei. Siga to thema.

Den mporei i kathe omada na vrei enan na kanei aytin ti douleia? Poso dyskolo einai?

Oraia ayti i idea me to na vazeis tous nikites na dinoun to fyllo agonos.

Opos xanaeipa, fysika aytes einai poines gia paidia nipiagogeiou.
Kanonika ayta ta themata tha eprepe na lynontai me ypeythynotita outos i allos, kai den tha xreiazotan "timoria".
Einai to idio akrivos me tin poini tou kinitou, pou pleon arxizoume kai tin apodexomaste (an kai emena mou fainetai ypervoliki). H poini ayti timorei kathara tin aneythynotita kai tin aprosexia kai oxi to dolo.

IliasPan είπε...

Τα φύλλα αγώνα της Α΄τοπικής έχουν ήδη ανέβει εδώ και μια-δυο μέρες.

Λόγω κάποιου προβλήματος τους chess-results όμως δεν εμφανίζονται στη σωστή τους θέση.

Πηγαίντε από το σάιτ της ΕΣΣΝΑ
Α τοπική->Στατιστικά-> ανοίγει το chess-results ->Rank Table και πατήστε σε μια ομάδα. Θα τα δείτε όλα τότε.

dimis είπε...

@Μπεγνής
Είσαι ο παλιος παίκτης του Μάτι (πριν 15-20 χρονια)?
Που εισαι τώρα?

Νίκος Μπεγνής είπε...

Δεν είναι δα και δουλειά το να στείλει κάποιος το φύλλο αγώνος. Και κανονικά δεν θα έπρεπε να το συζητούσαμε καν.
Αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα είναι διαφορετική και το ζητούμενο είναι τι κάνουμε αν κάποιο αποτέλεσμα δεν γίνει γνωστό.
Αφήνουμε την βαθμολογία ώς έχει σαν να εκκρεμεί ο εν λόγω αγώνας ή τι; Ποιός τιμωρείται σε περίπτωση που το φύλλο αγώνος εξαφανιστεί, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ποιός πραγματικά νίκησε στον συγκεκριμένο αγώνα;
Η παραπάνω ιδέα πρώτιστα δεν στοχεύει στο να τιμωρηθεί κάποιος αλλά στο να διευκρινιστούν αυτές οι περιπτώσεις.
Και δεν είναι καθόλου καινούργια αλλά ο τρόπος με τον οποίο γίνονται π.χ. τουρνουά μπλιτς με πολλές συμμετοχές, ομαδικά ή μη, όπου ο διαιτητής
δεν μπορεί να επιβλέπει και να έχει ιδία γνώμη για όλες τους αγώνες. Εκεί ο νικητής είναι υπεύθυνος στο να δώσει το αποτέλεσμα, δεν το έδωσε πρόβλημά του.

Νίκος Μπεγνής είπε...

@dimis: Ναι, εγώ είμαι.
Ζώ στην Γερμανία, και αυτήν την στιγμή που μιλάμε είμαι στην δουλειά. ;-)

Κωστής Σκαπέρδας είπε...

Ορισμένες παρατηρήσεις:

Το περίφημο fax2mail ήταν ιδέα του middlewave την οποία προωθήσαμε, και εφάρμοσε στην πράξη το προηγούμενο ΔΣ. Αυτό φυσικά δεν έχει και μεγάλη σημασία ,απλά το αναφέρω γιατί κάποιοι ακόμα και σήμερα ψεύδονται και επαίρονται για "την ιδέα τους".

Όντως , η αποστολή των στοιχείων των ΦΑ με mail, εφόσον γίνεται με προσοχή από το διαιτητή είναι ακόμα και ΚΑΛΥΤΕΡΗ από το fax γιατί μερικές φορές τα fax δε διαβάζονται , και σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να ενημερώσεις άμεσα τον αποστολέα, γεγονόςπου καθυστερεί τη συλλογή των στοιχείων.

Μερικοί μάλιστα εφαρμόζουν και την έξυπνη ιδέα να παίρνουν ψηφιακή φωτογραφία(!) το ΦΑ και να τη στέλνουν επισυναπτόμενη με mail. Έτσι το ΦΑ φαίνεται πεντακάθαρα.

Αυτό που αναφέρει ο middlewave για εξαφανισμένα Φ.Α. στο παρελθόν είναι αλήθεια. Πάντως για τα αποτελέσματα και τα Φύλλα αγώνος των Πρωταθλημάτων μπορώ να πω ότι στον πρώτο γύρο η ανταπόκριση των σωματείων ήταν πολύ καλή.

Για το πρόβλημα στην Α'Τοπική αναφέρθηκε ο Ηλίας Παναγούλιας ο οποίος και αναρτά τα Φ.Α. στο chess-results.

Για την Β'Τοπική , τα φύλλα αγώνος είχαν ήδη αναρτηθεί στο chess-results , θα λυθεί ένα τεχνικό πρόβλημα και θα επανεμφανιστούν.

Είναι λογικό όταν κάτι ξεκινά με νέο τρόπο να εμφανίζονται κάποια μικροπροβλήματα τα οποία όμως θα εξαλειφθούν στη συνέχεια. Σε κάθε περίπτωση πάντως , στα φετινά πρωταθλήματα η πληροφορία είναι σαφώς πιο γρήγορα διαθέσιμη από κάθε άλλη φορά.

Και κάτι ακόμη. Με την ανάρτηση των Φ.Α. απευθείας στο chess-results , oi σκακιστές μπορούν να βλέπουν την απόδοση και τνη αυξομείωση του ΈΛο τους μετά από κάθε παρτίδα. Για μένα είναι κάτι σημαντικό αυτό , ενώ μία ιδέα είναι να βραβεύουμε και σκακιστές με την καλύτερη ατομική απόδοση.

dimis είπε...

Οπως κι εγώ :)
Υποθετω θα θυμασαι εναν dimis καπου στις τελευταιες ανδρικες όποτε επαιζε...

IliasPan είπε...

Μιας και αναφέρθηκε όνομα να διορθώσω ότι τα φύλλα αγώνα της Α' τοπικής αναρτώνται από τον Παύλο Δευτεραίο.

Ανώνυμος είπε...

H B' Topikh anoigei kanonika

Κ.Σκαπέρδας είπε...

Συγγνώμη , λάθος από βιασύνη , οι υπεύθυνοι των reports ,ανα κατηγορία στο παρακάτω link



http://www.essnachess.gr/newsite/index.php?option=com_content&view=article&id=64:2010-01-11-16-39-56&catid=17:2009-12-14-19-09-00&Itemid=4

Ανώνυμος είπε...

@ K. Skaperdas

Το περίφημο fax2mail ήταν ιδέα του middlewave την οποία προωθήσαμε, και εφάρμοσε στην πράξη το προηγούμενο ΔΣ. Αυτό φυσικά δεν έχει και μεγάλη σημασία ,απλά το αναφέρω γιατί κάποιοι ακόμα και σήμερα ψεύδονται και επαίρονται για "την ιδέα τους".

Κ. Σκαπέρδα,

Είναι γελοίο, το να πανηγυρίζει κάποιος για την "ανακάλυψη" του φαξ, που μας πηγαίνει πολλά χρονια πίσω. Εγώ προσωπικά θα ντρεπόμουν (ιδιαίτερα αν ήμουν μέλος κάποιου Δ.Σ.) να παραδεχθώ ότι δεν χρησιμοποιούμε email.

Όμως ακόμα πιο γελοία είναι η προσπάθεια σας να αποκαταστήσετε την αλήθεια για την πατρότητα αυτής της σύλληψης. Εσεις μπορείτε να παινεύεστε για την "προώθηση" και την "εφαρμογή", όπως γράφετε, της ιδέας του μιντλγουειβ, αλλά εγώ αν ήμουν στη θέση του μιντλγουειβ θα ντρεπόμουν να με προβαλλετε σαν τον πατέρα αυτής της άθλιας ιδέας. Με δυο λόγια είναι κάτι που θα έπρεπε να κρύβετε και όχι να παινεύεστε.

λιμ είπε...

Τι σημασία έχει αν είναι ΦΑΞ ή email φίλοι μου; Σημασία έχει να γίνεται η ενημέρωση, όχι το τεχνολογικό μέσο.

Ανώνυμος είπε...

@λιμ

Συμφωνώ πως μικρή σημασία έχει, αλλά είναι λίγο κουραστικό να κομπάζουν κάποιοι για την "επανάσταση" του φαξ.

Είναι σαν να βγουν με περηφάνια να λένε ότι αποθηκεύουν τα πρακτικά των συνελεύσεων τους σε δισκέττες και να μας το περάσουν και σαν πολιτικό κατόρθωμα.

(Βρε λες να το κάνουν και να έβγαλα λαγό?)

Ανώνυμος είπε...

Εδώ στη βουλή ο προϋπολογισμός κατατέθηκε σε στικάκι και ο πρόεδρος της βουλής το επεσήμανε λες και είναι καμιά τρομερή πρωτοπορία και δεν θα θεωρεί η ΕΣΣΝΑ πρωτοπορία το ΦΑΞ. Και για να μη ξεχνιόμαστε η ΕΣΟ θέλει τα Φ.Α. δι αλληλογραφίας. Πιάσ' τ' αυγό και κούρευτο...

Ήρωνας

λιμ είπε...

Έχει μια λογική πάντως η απαίτηση της ΕΣΟ να θέλει το πρωτότυπο φύλλο αγώνα και όχι αντίγραφο.

Schrödinger's Cat είπε...

Αν έχετε αποτελέσματα από τα σημερινά διασυλλογικά Αττικής και άλλων περιφερειών παρακαλώ αναρτήστε τα σε σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Estia Neas Smyrnis - AO Treis Asteres 4-7,5

Schrödinger's Cat είπε...

Για τον ΠΟ Α' Εθνικής:

Ζήνων Γλυφάδας - ΓΣ Ασπροπύργου 8,5-3,5.

ΟΠΑΦ είπε...

Α Τοπικη

ΟΠΑ Φιλοθέης - ΣΟ Αθηνών 4-4

Ανώνυμος είπε...

Β εθνικη
ΣΟΝΦ-Πετρουπολη 7.5-4.5

Ανώνυμος είπε...

Β εθνικη
Σκακιστικη Αναπτυξη Μεταμορφωσης-ΣΟ αγιας παρασκευης 5-5

Ανώνυμος είπε...

ΔΚΠ Α. Λιοσίων - ΑΕΚ 2-10

Δημήτρης Σκυριανόγλου είπε...

Για τον Π.Ο Α' Εθνικής:

Σ.Ο.Αιγάλεω - Πειραϊκός Ο.Σ. : 6,5-5,5

middlewave είπε...

Kai pali sorry gia ta greeklish!
Gia na eimaste dikaioi kai akriveis, h yphresia fax2mail kanei to exhs: kapoios stelnei kanonika me fax sto noumero tou syndromhth (pou tou exei dwsei h yphresia), kai o syndromhths to paralamvanei skanarismeno automata sto email tou. Isws akougetai asteio se arketous apo esas (se mena sigoura), alla yparxoun swmateia pou arnountai epimona na leitourghsoun mesw email kai protimoun thn parwxhmenh lysh tou fax. H eukolia pou parexei h yphresia einai shmantikh, dioti ta fylla agwnos (kai opoia alla fax) oxi mono ftanoun hdh skanarismena se morfh JPG (kai ara mporoun amesa na prowthithoun se opoion endiaferomeno), alla akrivws epeidh ftanoun mesw email, prowthountai automata se olo to DS ths ESSNA kai opoion allon aforoun, xwris na xreiastei na kanei kaneis tipota. Den einai h anakalypsh tou troxou, einai omws mia exyphrethsh kai voithaei. Profanws den empneusthka egw olh thn yphresia, oute thn anakalypsa monos mou (mou thn ypedeixe o G.Mastrokoukos, kapou sto 2004). H xrhsimothta ths einai dedomenh, eidika gia foreis kai etairies pou xreiazontai fax (px. gia apostolh apodeixewn, trapezikwn slips klp). Kai apo to na to pairnei to FA kapoios me fax spiti tou kai na to stelnei me ton idio tropo se allous 10, einai mia veltiwsh, pws na to kanoume!
Makari na erthei (syntoma) mia mera pou ola ta swmateia tha xrhsimopoioun email, tha enhmerwnontai apo to site ths ESSNA kai mesw email, kai den tha xreiazetai oute na taxydromei h ESSNA enan tono xarti se prokhryxeis, oute tipota. Oi diaithtes kai dieuthyntes agwnwn tha epikoinwnoun kai tha antallazoun yliko amesa, ola ta apotelesmata tha anartwntai amesws, ta swmateia tha exoun internet sto enteukthrio tous, opote oi diaithtes tha kanoun kai live metadosh apotelesmatwn apo to laptop tous, kai mia wra meta th lhxh tou teleutaiou gyrou to arxeio axiologhshs tha exei paei sth FIDE. Makari. Dystyxws, den einai ola ta swmateia toso organwmena kai enhmerwmena gia thn texnologia, kai - to xeirotero - kapoia apla den endiaferontai na einai syneph. Ti na kanoume? Kapws prepei na exypiretithoun kai auta, theloun fax? tha exoun fax. Theloun taxydromiko peristeri? Ti na kanoume, mexri na mathoun kai na organwthoun, tha stelnei h ESSNA peristeri na parei to FA. To provlhma den einai to fax h to peristeri. To provlhma einai oti h ESSNA dinei ena swro dynatothtes sta swmateia gia na steiloun ena FA me opoion tropo tous volevei, kai auta den anoigoun kan to parathyro sto peristeri...

Ανώνυμος είπε...

Αποτελέσματα και Βαθμολογία από το πρωτάθλημα Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας στη διεύθυνση http://www.skakistikiakadimia.gr/

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΣΜΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 2-8 !!!