Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Ομαδικά Πρωταθλήματα Αττικής 2010


Συνεχίζονται την Κυριακή 24 Ιανουαρίου τα Ομαδικά (διασυλλογικά) Πρωταθλήματα Αττικής, με τις συναντήσεις του 3ου γύρου:

Το πρόγραμμα στον Προκριματικό Όμιλο Α' Εθνικής (οι δυο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα αγωνιστούν το καλοκαίρι στην Α' Εθνική κατηγορία):
ΓΣ Ασπροπύργου - Πανιώνιος, ΑΕΚ - Ζήνων Γλυφάδας, Πειραϊκός - ΔΚΠ Άνω Λιοσίων, Πανελλήνιος - ΣΟ Αιγάλεω, ρεπό ο ΑΣΟΠ Δίας.

Πρόγραμμα στη Β' Εθνική:
ΑΟ Κηφισιάς - ΣΟ Ν. Φιλαδέλφειας, ΣΚ Ιλίου - ΑΚ Ζωγράφου, ΣΟ Πετρούπολης - Δεξαμενή Μεταμόρφωσης (α΄ όμιλος) ΣΟ ΧΑλανδρίου - Εστία Νέας Σμύρνης, ΑΕΠ Μελισσίων - ΣΟ Παγκρατίου, Τρεις Αστέρες - Σκακιστική Άνοιξη (β΄ όμιλος).

Συνεχίζονται επίσης οι αγώνες Γ΄ Εθνικής, Α΄ και Β΄ Τοπικής Κατηγορίας, καθώς και το Κύπελλο Αττικής Φιλίας.

Ιστοσελίδα: http://www.essnachess.gr/

15 σχόλια:

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Σε πληρη δραση μπαινει και η Θεσσαλονικη καθως αρχιζουν ολες οι κατηγοριες ενω στον προκριματικο ομιλο της Α'Εθνικης ξεχωριζει η συναντηση αναμεσα σε Παναθλητικο Συκεων και ΧΑΝΚ,που περσι επαιζαν στην Α'Εθνικη.
http://www.theschess.gr/

Ντερμπυ και στην ΚΔ Μακεδονια,αναμεσα σε Γιαννιτσα(περσι στην Α'Εθνικη) και τον φιλοδοξο Πτολεμαιο.
http://esskedym.gr/index

Αρχισε την προηγουμενη Κυριακη και το πρωταθλημα Δυτ.Ελλαδας με 4 ομαδες.Αποτελεσματα στο http://corfuskaki.jimdo.com/ και στο http://skaki-thesprotia.blogspot.com/

Ξεκαθαριζει(;) η κατασταση στην ΤΕΣΣΑΣ καθως οι πρωτοποροι Σκ.Ακαδημια Χαλκιδας και Λεβαδος Λειβαδιας παιζουν μεταξυ τους.
http://www.skakistikiakadimia.gr/default.asp

Στα ημιτελικα εφτασε το κυπελλο στην Πατρα και στην Πελοποννησο.
Παιζουν ΝΕΠ-ΣΟΠ και ΕΣ Αιγιαλειας-Ριο
http://www.essp.gr/index.html

Ενω στην Πελοποννησο παιζουν:ΣΟ Πυργου-Σο Φιλιατρων και Ποσειδων Καλαματας-ΦΟ Τριπολης
http://www.chesspirgos.gr/index.php

Τελος στην Κρητη διεξαγεται η προκριματικη φαση των ατομικων νεανικων ανα νομο
http://www.essk.gr/

Ανώνυμος είπε...

Αρκετά προβλέψιμο και φέτος το πρωτάθλημα σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες.Τα φαβορι φαίνονται από τις 2 πρώτες αγωνιστΙκές σε ενα πρωτάθλημα που η διάρκεια του είναι πολύ μικρή σε σχέση με τα υπόλοιπα ομαδικά αθλήματα.Επίσης οι ομάδες που θα υποβιβασθούν φαίνονται γρήγορα και έτσι οπως και τα προηγούμενα χρόνια θα έχουμε ενα πρωτάθλημα ανιαρό.Εχω καποιες ενστάσεις οσον αφορά τις συνθέσεις των ομάδων και το σύστημα κατάρτισης των ομίλων,όπως επίσης και με τη διάρκεια του πρωταθλήματος.Θα ήθελα λοιπόν το πρωτάθλημα να διαρκεί περισσότερες αγωνιστηκές και αυτό επιτυγχάνεται με 2 τρόπους.1)Συγχώνευση των ομίλων σε ένα όμιλο.π.χ στο πρωτάθλημα Γ εθνικής συμμετέχουν 12 ομάδες.θα μπορούσαν να αγωνισθούν ολες μεταξύ τους σε ενα χορταστικό πρωτάθλημα 11 αγωνιστικών.Έτσι θα είμασταν σίγουροι για το ποιά ομάδα είναι όντως καλύτερη για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια.2)ΝΑ αγωνισθούν σε 2 ομίλους όπως τώρα αλλά με διπλούς αγώνες.Aν στο ντέρμπυ ανόδου επικρατήσει η μια ομάδα η αλλη δεν έχει δικαίωμα για ρεβάνς.Ακόμα και αν χάσει η νικητρια του μεταξύ τους σε ένα αλλο ματς πάλι βγαίνει πρώτη γιατι το πρώτο κριτήριο είναι το μεταξύ τους παιχνίδι.Πιστεύω οτι αν άλλαζε το σύστημα με τις τόσες αναπτυξιακες θα είχαμε πιο καλό πρωτάθλημα.Π.χ ΑΝ οι συνθέσεις των ομάδων ήταν 15μελείς και ελεύθερες(15 γενικές σκακιέρες και καμία με περιορισμό)θα άλλαζαν πολλά στην κατάρτιση των κατηγοριών.Για τα παιδιά εξάλου υπάρχει πρωτάθλημα κάτω των 16 και κάτω των 12 και μικτό νεανικό και σχολικό και κύπελο κατω των 16 και κύπελο κάτω των 12 και ατομικά όλων των κατηγοριών ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.Εχουμε καταντήσει να παίζουμε οι μεγάλοι 15 παρτίδες το χρόνο και τα παιδιά 60!!Α μιας και είπα για την κατάρτιση των ομίλων να διευκρινήσω οτι το καλύτερο σύστημα των ομίλων θα ήταν να βάζαμε τισ ομάδες κατω και να αθροίζαμαι το μέσο όρο έλο των πρώτων 20 ενεργών παικτών τους και να χωρίζαμαι μετα με το σύστημα το σημερινό τους ομίλους.Ελπίζω να μην έγινα κουραστικός πολύ.Είμαι ανοιχτός σε οποιοδήποτε σχόλιο η πρόταση.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ

IliasPan είπε...

Όντως τα φετινά πρωταθλήματα όπως διεξάγωνται έχουν τρομερά προβλήματα.

Χαρακτηριστόκτερο παράδειγμα είναι η Β΄ Εθνική. Οι όμιλοι δεν είναι καθόλου ισορροπημένοι και τα μπαράζ δεν έχουν κανένα νόημα τουλάχιστον για τις 8 από τις 12 ομάδες...

Δεν είμαι σίγουρος πως ακριβώς θα είναι τα πρωταθλήματα του χρόνου αλλά Δημήτρη ίσως να είναι κοντά σε αυτά που λες (αν π.χ. οι 10 ομάδες της Β' Εθνικής παίζουν ένα 9αρι πουλ).

Schrödinger's Cat είπε...

Για τον ΠΟ Α' Εθνικής:

ΑΕΚ - Ζήνων Γλυφάδας 8-4.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΑ
πανελλήνιος - Σ.Ο. Αιγάλεω 6-6
Ασπρόπυργος- Πανιώνιος 6-6
Πειραϊκός - ΔΗΚΕΠ 9-3

Β Εθνική
Ίλιον- ΑΚ Ζωγράφου 8,5-3,5
ΑΟ Κηφισιας Σ.Ο.Ν. Φιλαδέλφειας 4,5-7,5
3 Αστέρες- Ανοιξη 7,5-4,5

Γ Εθνική
ΣΜΑΟ Καισαριανής- Δεξαμενή 7-3

Ανώνυμος είπε...

Gia tin B Ethniki:
AO Treis Asteres 89 - Skakistiki Anoixi 7,5 - 4,5

Ανώνυμος είπε...

Για την Α'Τοπική Αθηνών

Σ.Ο Τρ. Σιαπέρας - ΓΑΣ ΑΕΤΟΣ 2 - 5 1/2

ΟΠΑΦ είπε...

A Τοπικη

ΣΟ Θωμας Γεωργιου - ΟΠΑ Φιλοθέης 4-4

Ανώνυμος είπε...

ΣΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ-ΑΠΟ ΚΟΤΙΝΟΣ 2,5-5,5
ΣΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 1-7
Α.Ο.ΑΕΤΟΣ-ΠΕΤΑ 6-2

Ανώνυμος είπε...

Α' τοπική:

Σ.Ο.Μοσχάτου - Φ.Ο.Ελληνικού: 4.5-3.5

SirJohn είπε...

Δημήτρη για αυτό που λες, απλά δεν υπάρχουν αρκετές Κυριακές.

Ανώνυμος είπε...

Γ' εθνική:
Αχαρνές - Αίγλη Παπάγου 3.5-6.5

Ανώνυμος είπε...

Αμα δεν υπαρχουν κυριακες ας μην οργανωνουν πρωταθλήματα....
και μαλιστα δεν είναι δυνατον κα8ε χρονο να αλλαζει το πρωταθλημα η να εξελλισεται και να μην εχει ανακοινωθει πως θα διεξαχθεί το επόμενο....
Σε καθε αθλημα για να γινει αλλαγη στον τροπο διεξαγωγης ή τον αριθμο των ομαδων πρεπει οι ομαδες να ειναι ενημερες 2 χρονια πριν ωστε να μπορουν να προγραμματισουν, εδω αποφασιζουμε για το ποσες θα ανεβουν ,αν θα γινει μπαραζ, πως θα χωριστουν οι ομιλοι μετα το τελος των μεταγραφων.... και μετα δεν υπαρχουν κυριακες ,εεεεε ας κανουμε την αγωνιστικη περιοδο να κραταει 2 χρονια να βρούμε τις κυριακες ή ας απεμπλεξουμε τα νεανικα και τα παιδικα και τα γυναικεια απο τα πρωταθληματα, η ας φροντισουν οι ομαδες που εχουν προγραμματισμο να παίζουν, αλλα οταν δεν ενδιαφερεται κανεις για το σκακι αλλα για τις δημοσιες σχεσεις δεν βρισκονται κυριακες....σε λιγο δεν θα βρισκονται και ομαδες

nassos είπε...

kiriakes yparxoun apla tis exoun pari ta neanika diasillogika....i lusi einai mia...ta diasillogika na ginode opos palia me 8 skakieres ke 2 neous-1 gineka...ke to neaniko skaki na anaptissete parallila me ta diasilogika neon pou tha paizoun oi ypoloipoi...den vlepo kati allo....
sixoreste me gia to aggliko exi provlima to pc mou kai den mou allazei th glowssa

Ανώνυμος είπε...

Κυριακές υπάρχουν άφθονες.
Υπεύθυνοι που να ξεκολλήσουν από τα στενότατα και εντελώς κοντόφθαλμα εννοούμενα μικροσυλλογικά συμφέροντά τους δεν υπάρχουν.
Ούτε μια ομοσπονδία που να ασχοληθεί με την πραγματική ανάπτυξη δυστυχώς υπάρχει.
Και εμείς θα διαπληκτιζόμαστε αενάως για τα αυτονόητα, εκλέγοντας ταυτόχρονα αυτούς που θα διασφαλίζουν τη ματαιότητα της επιδίωξης εφαρμογής των προφανών.
Καληνύχτα μας.