Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Εικόνες


Εργάτες παίζουν σκάκι κατά τη διάρκεια διαλείμματος, στα ορυχεία σμαραγδιού της περιοχής Μούτσο, στην επαρχία Μπογιάκα της Κολομβίας, που λειτουργούν όλο το 24ωρο. Η Κολομβία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός σμαραγδιών και αυτά που εξορύσσονται στη Μπογιάκα θεωρούνται τα ομορφότερα στον κόσμο. Χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις δεκαετίες του 1970 και του 1980, στις μάχες μεταξύ φασιστικών παραστρατιωτικών ομάδων και αριστερών ανταρτών των FARC που πάλευαν για τον έλεγχο της περιοχής. Σήμερα στις επαρχίες των ορυχείων δεν υπάρχει πόλεμος, όμως η κυριαρχία των παραστρατιωτικών προκαλεί ασφυξία και ζόφο.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτο ρατσιστικό άρθρο του χριστανοσκακιστή συντάκτη του Άβαξ και Πεσσοί στη Χαλκίδα. Καλό θα ήταν να τον βγάλετε από τα links σας.

Schrödinger's Cat είπε...

Δεν τυχαίνει να παρακολουθώ το συγκεκριμένο ιστολόγιο πλέον. Μόλις τώρα είδα, μετά από την υπόδειξή σας, την ανάρτηση του Νέου Παλαμήδη που επικροτεί με τον δικό του τρόπο του πράξεις βίας εναντίον των μεταναστών, και με την οποία - όπως είναι ευνόητο- βρίσκομαι στην αντίπερα όχθη. Οι σύνδεσμοι θα αναδιοργανωθούν έτσι και αλλιώς τις επόμενες μέρες.

Olga είπε...

Hey, why do not you write? You forgot about me?
I am very unhappy without you, remember me? It's me, Olga from Russia, Moscow, remember?
I'm waiting for you and miss you terribly!

Schrödinger's Cat είπε...

Δεν έχω ιδέα ποια είναι αυτή.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@SC
Άστα αυτά, σε ποιούς τα πουλάς;

καλοπροαίρετος είπε...

Ίσα, σπιτονοικοκύρη και θυρωρέ, τον ενοικιαστή του ρετιρέ γυρεύει το πλάσμα.

Τελικά, με ξετρύπωσε, η λυσσάρα… Αυτά παθαίνει κανείς άμα είναι μάγκας κι έξυπνος και τσίφτης και ωραίος (και ας μην είναι ούτε Πανιώνιος, ούτε ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος). Διάβολε, ποτέ και πουθενά δεν μπορώ να βρω ησυχία από τις θαυμάστριές μου :D

Ηλίας Οικονομόπουλος είπε...

@SC
Καλά, η κοπέλα περνάει τέτοιο ζόρι κι εσύ την απαρνείσαι;

Olga είπε...

@Goodintentioner

You, naughty naughty boy! Where have been so long? I was ready to write the second part of the Balafara 2, just to make you post a comment again. OOOHHH,your crazy, dirty naughty comments!!
Give me sooome mooore!!

Schrödinger's Cat είπε...

@καλοπροαίρετος: την Κυριακή που μας έρχεται, μην τολμήσεις και δεν φέρεις την κοπέλα, στο τραπέζι που θα είμαστε το μεσημέρι, μετά τον διαγωνισμό! Φαίνεται πολύ καλή!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Δε φτάνει που γύρισε ο Καλοπροαίρετος, γύρισε και μεγαλεπήβολα πριαπικά, και σα να μην έφτανε αυτό, με τις Όλγες να τρέχουν ξωπίσω του! Στο ρετιρέ αδερφές μου! Στο ρετιρέ!

Και μεις να πιάσουμε κανένανε τοίχο.

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε φωτογραφία της Όλγα;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Φωτό της Όλγας (κλίνεται, λέει ο Σαραντάκος και κάτι θα ξέρει) βεβαίως και έχουμε. Αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να τη δημοσιεύσουμε, για λόγους καθαρά καλλιτεχνικούς.

καλοπροαίρετος είπε...

@ Παναγιώτης

Θάρθω νύχτα τοίχο τοίχο
και για σύνθημα θα βήχω…

Και καλά, η Ольга κλίνεται, λες. Όμως, τα περισσότερα ρωσσικά αρσενικά υποκοριστικά λήγουν σε –а ή –я, π.χ. Алёша, Вася, Володя, Ваня, Миша, Коля και δε συμμαζεύεται. Τι θα πεις τότε, ο Βάνια – του Βάνια, ή ο Βάνιας – του Βάνια; Και με το Саша, που μπορεί να είναι υποκοριστικό είτε της Александра, είτε του Александр, τι θα κάνεις; Ομοίως, με το Женя, που μπορεί να είναι υποκοριστικό είτε της Евгения, είτε του Евгений; Και με τα υπο-υποκοριστικά; Κι εκεί θα πεις η Σάσενκα (Сашенка < Саша < Александра), της Σάσενκας, η Σόνετσκα (Сонечка < Соня < Софья), της Σόνετσκας, η Λάροτσκα (Ларочка < Лара < Лариса), της Λάροτσκας και πάει λέγοντας; Και θα μου κλίνεις και το πατρωνυμικό, π.χ. θα πεις της Μάγιας Μιχαήλοβνας Πλισέσκαγια(ς) και της Γκαλίνας Σεργκιέγιεβνας Ουλάνοβα(ς); Λίγο βλαχομπαρόκ μού ακούγεται…

Και θα εντάξεις στο ελληνικό κλιτικό σύστημα και όλες τις χώρες που έχουν ελληνοφανή κατάληξη, π.χ. το Μονακό – του Μονακού, το Κογκό – του Κογκού, το Μπουρούντι – του Μπουρουντιού, το Λεσόθο – του Λεσόθου;

Πάντως, όπως είχα γράψει και άλλοτε, οι ρώσσοι εντάσσουν κανονικά στο κλιτικό τους σύστημα τα ξένα ονόματα, π.χ. ονομαστική Фишер, γενική Фишера, δοτική Фишеру, αιτιατική (για έμψυχο αντικείμενο αναφοράς) Фишера και (για άψυχο) Фишер, προθετική Фишере, οργανική Фишером.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@ΚΛΠ
Τα παράπονά σου στο Σαραντάκο. Και εν τέλει, γιατί όχι; Του Μπουρουντιού μια χαρά μου ακούγεται, του κουτιού που λέμε, όπως και του μπαρμπουτιού εξάλλου. Να μην ξεχάσω τη γενική του Τζιμπουτιού. Είχαμε και έναν δάσκαλο παλιά που λεγόταν Βάννιας. Ωραιότατος. Σαν τον τσεχοβικό μπάρμπα, στο πιο εξαντρίκ. Για το Σάσα δε φταίει το ελληνικό κλιτικό σύστημα, εξάλλου υπάρχει σα σχήμα και σε άλλες γλώσσες με κοινότερη την αγγλική, π.χ. Chris για άντρα και γυναίκα, που φαντάσου ότι μπορεί να είναι και Χριστόφορος και Χρυσάνθη κι όχι απλά ένας ταπεινός Χρήστος ή Χριστίνα.

Πάντως μη νομίζεις πως με κάτι τέτοιες χατζηπανάγιες ντρίμπλες θα αποφύγεις να εξηγηθείς για την ατίμαση της κορασίδας. Όλγες όλου του κόσμου ενωθείτε!

Παρεμπ. η Όλγα έμαθα ότι θα έρθει την Κυριακή στο διαγωνισμό λύσης (κοίταγμα νυχιών και ανέμελο σφύριγμα).