Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

«Δεν τους θέλομεν...»

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο «Δεν τους θέλομεν», που αφορά τις αντιδράσεις των υπερπατριωτών ελληνοφρόνων για τα «σατανικά σχέδια της παγκοσμιοποίησης» και πως αυτές πρέπει να αντιμετωπιστούν, στο ιστολόγιο Αντίφωνο.. Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα:


Τον τόνο στο δημόσιο διάλογο θα δώσουν αλαλάζοντες τηλεπωλητές βιβλίων και ανώνυμοι διαδικτυακοί εθναμύντορες που έχουν «ξεσαλώσει» απειλώντας και βρίζοντας. Οι ίδιοι που εσχάτως «ανακάλυψαν» ότι το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια βασίζεται σε πρόταση μιας ΜΚΟ, της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, και θριαμβολογούν για την αποκάλυψη της αντεθνικής σκευωρίας! Ωσάν να ήταν ποτέ κρυφή αυτή η πρωτοβουλία, ωσάν να μην παρουσιάστηκε πέρσι σε δημόσια εκδήλωση και να μην επιδόθηκε επισήμως στα πολιτικά κόμματα! Το γαρ πολύ της θλίψεως…
Τέλος, δεν αντέχω τον πειρασμό να αναδημοσιεύσω ένα απόσπασμα από άρθρο του Γ.Α. Βλάχου του 1928: «Η “Καθημερινή” πολιτικάς σχέσεις με τους πρόσφυγας δεν θέλει να έχει. Δεν έχει διάθεσιν να ακούη πρόσφυγας πολιτικολογούντας, δεν συζητεί με επιτροπάς προσφύγων διά ζητήματα αφορώντα τον τόπον, δεν ζητεί ούτε ψήφους ούτε αναγνώστας εις τους συνοικισμούς (…) Δεν τους θέλομεν ούτε ως ψηφοφόρους, ούτε ως εκλογείς, ούτε ως εκλέξιμους, ούτε ως πολίτας δικαιουμένους να κυβερνούν την Ελλάδα» (προσφυώς το ανέσυρε ο Ιός της Ελευθεροτυπίας, 9/1/10). Αν μη τι άλλο, η αντικατάσταση των Μικρασιατών προσφύγων από τους μετανάστες αποδεικνύει την αδιάσπαστη εθνική μας συνέχεια στη διαχείριση του φόβου.

25 σχόλια:

skamama είπε...

Ντρέπομαι να ζω σε μια κοινωνία που δε δίνει στα παιδιά (των μεταναστών) ελπίδα (μιας ελεύθερης) ζωής.
Ψάχνω να βρω διαφορές από το καθεστώς της δουλείας και δε βρίσκω καμία.
Αυτή η ημινομινοποίηση που εξαγγέλλουν θα δώσει μια προοπτική ζωής έστω σε κάποιους;

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τους Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας που ήρθαν εδώ καταδιωκόμενοι από τους σφαγείς τους και με την συγκατάθεση της ελληνικής κοινωνίας, με τους παράνομους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, που ήλθαν εδώ με τσαμπουκά, είναι τουλάχιστον προσβλητικό για τη νοημοσύνη των αναγνωστών αυτού του blog, αλλά και για τη μνήμη των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

S. είπε...

Δεν έχει δίκιο ο τελευταίος ανώνυμος. Καταδιωκόμενοι από τους σφαγείς τους και με την συγκατάθεση της ελληνικής κοινωνίας ήρθαν στην Ελλάδα και χιλιάδες από τους ξένους μετανάστες, ειδικά τη δεκαετία του '90. Διωγμένοι από χώρες με σκληρά καθεστώτα, π.χ. Αίγυπτο, Νιγηρία, Σουδάν και όπου θα ήταν απάνθρωπο να τους απελάσει η ελληνική πολιτεία καθότι κινδυνεύουν με σύλληψη ή εκτέλεση.
Το ότι ορισμένοι αγνοούν τη διεθνή πολιτική κατάσταση δεν σημαίνει ότι η πραγματικότητα είναι αυτή που "σερβίρουν" οι φωνές της μισαλλοδοξίας. Όσο για τη συγκατάθεση της ελληνικής κοινωνίας, ποιος άραγε είναι αυτός που θα την ορίσει? Οι φανατικοί εθνικιστές ή οι κοινωνικές δυνάμεις που δείχνουν κατανόηση και αλτρουισμό?

Ανώνυμος είπε...

Την δεκαετία του 90 όντως ήρθαν άτομα κυνηγημένα από τις χώρες τους(Γεωργία ,Καζακστάν και άλλες χώρες της πρώην USSR που είχαν όμως και μια ελληνική ρίζα οι περισσότεροι) αλλά τι σχέση έχουν αυτά τα άτομα με Αιγυπτίους, Νιγηριανούς και άλλους που οι περισσότεροι εκ τον οποίων έχουν έλθει παράνομα στη χώρα ΜΑΣ. Γιατί δεν δίνουμε απλά ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ στους μετανάστες(και μιλώ πάντα για τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ)?Στα περισσότερα κράτη του κόσμου έτσι κάνουν…

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις τεράστιο λάθος φίλε. Σε καμμία χώρα του κόσμου δεν σου δίνουν υπηκοότητα, αν έχεις μπεί παράνομα. Αν όλοι αυτοί που μπήκαν παράνομα στη χώρα μας, είχαν τη συγκατάθεση της ελληνικής κοινωνίας, τότε δεν θα χρειάζονταν να μπούν παράνομα. Πόσο πια βλάκες νομίζετε ότι είναι οι αναγνώστες αυτού του blog;

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Προς ενημέρωσι των σχολιαστών αυτής της ανάρτησης και των τυχόν αναγνωστών, και επιπλέον, επειδή δεν μου αρέσει να κρύβομαι, αναφέρω την άποψι ενός έγκριτου σκακιστή, σύμφωνα με τον οποίο: «…Οι σύνδεσμοι που υπάρχουν από τη μία σκακιστική ιστοσελίδα στην άλλη έχουν στόχο να οδηγήσουν τους αναγνώστες σε σκακιστικό περιεχόμενο και όχι σε άρθρα καθαρά προσωπικής άποψης σε πολιτικά θέματα» και παραπέμπω κάθε ενδιαφερόμενο στην σχετική μου –κατά πολλούς επιλήψιμη- ανάρτησι:
http://neospalamedes.blogspot.com/2010/01/commentando-la-notizia-sugli-scontri.html

Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης

Μετανάστης από σπόντα, και μάλιστα στη χώρα του είπε...

Άυτό το καταπληκτικό μπλογκ έχει πάντως εκτός από το σκάκι αδυναμία και στους μετανάστες. Σαν να τρως ψάρι με σαντιγί. Το ίδιο θα έλεγα και για τον προλαλήσαντα, του οποίου το μπλογκ έχει αδυναμία στο σκάκι και τους παπάδες. Γιατί δεν φτιάχνετε ένα κοινό μπλογκ με τους μετανάστες και τους παπάδες στο οποίο να διοργανώνετε αγώνες σκάκι ανάμεσά τους; Βέβαια το παιχνίδι των παπάδων θα είναι για τα μπάζα, αλλά έστω κι έτσι μπορεί να έρθουν κοντύτερα οι δυο ακρογωνιαίοι λίθοι της κοινωνίας μας. Θα έβαζα και τους ταξιτζήδες αλλά αυτοί θα πάνε στο μπλογκ με τους γιατρούς.

Ανώνυμος είπε...

Παλαμήδη αρκετά με τη διαφήμηση του άθλιου ιδεολογικά και αισθητικά blog σου. Δώσαμε, δώσαμε.

Ανώνυμος είπε...

5ο σχολιο
Μαλλον διαβαζεις τι γραφω.ΜΙΛΑΩ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΟΥΣ.Στα αλλα κρατη δινουν σε ΟΛΟΥΣ αδειες να μπουν στη χωρα τους?

Ανώνυμος είπε...

Aκόμη ένα τείχος αποφάσισε να υψώσει το Iσραήλ, αυτήν τη φορά κατά μήκος των συνόρων του με την Aίγυπτο και με στόχο την «ασφάλεια της χώρας» και, πιο συγκεκριμένα, την αποτροπή της διείσδυσης Aφρικανών λαθρομεταναστών, μέσω της αιγυπτιακής ερήμου Σινά, κυρίως προερχόμενων από την Eρυθραία και το Σουδάν.
Δευτερευόντως, όπως είπε ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Mπέντζαμιν Nετανιάχου, το τείχος θα παρεμποδίζει τη διείσδυση και εξτρεμιστών ενόπλων Παλαιστινίων, παρότι θα καλύπτει εν μέρει τα ισραηλινά σύνορα με την Aίγυπτο. Πρόκειται για διετές σχέδιο που θα στοιχίσει περίπου 270 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ταυτόχρονα το Iσραήλ οικοδομεί τείχος στη Δυτική Oχθη, υποστηρίζοντας πως κατ' αυτόν τον τρόπο θα σταματήσει τη διείσδυση βομβιστών στις ισραηλινές πόλεις. Tέλος, ήδη έχει χτιστεί από τσιμέντο το τείχος που χωρίζει το Iσραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας στα νότια και ένα σύμπλεγμα από ηλεκτρονικούς φράκτες απλώνεται στα σύνορα με τον Λίβανο και τη Συρία στα βόρεια.Σημειώνεται πως ήδη η Aίγυπτος κατασκευάζει υπόγειο ατσάλινο τείχος στα σύνορά της με τη Λωρίδα της Γάζας, προφανώς υπό την πίεση του Iσραήλ και των HΠA, για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου πάσης φύσεως.Tην ίδια ώρα που η κυβέρνηση ενέκρινε το σχέδιο του τείχους ως μέσο ασφαλείας του Iσραήλ, ο υπουργός Aμυνας, Eχούντ Mπάρακ, τόνιζε πως «όπως έχω πει προ δεκαετίας, το Iσραήλ χρειάζεται τείχη με όλους τους γείτονές του» και προειδοποιούσε την ισλαμική παλαιστινιακή οργάνωση «Xαμάς» με νέα ισραηλινή επιχείρηση σαν και την περσινή με την ονομασία «Συμπαγές Mολύβι», η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε 1.500 Παλαιστινίους.
O Mπάρακ ζήτησε από την οργάνωση να ελέγξει και να εμποδίσει τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις που πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον του Iσραήλ, προειδοποιώντας την οργάνωση ώστε «να μη χύσει κροκοδείλια δάκρυα όταν θα πρέπει να δράσουμε»...
O Iσραηλινός υπουργός Aμυνας έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά την παρουσίαση του νέου ισραηλινού αντιπυραυλικού συστήματος με την ονομασία «Aτσάλινος Θόλος», που μέχρι τον Iούνιο θα εγκατασταθεί έξω από τη Λωρίδα της Γάζας «αλλάζοντας τις ισορροπίες» και «αποθαρρύνοντας τους ενόπλους να πραγματοποιούν επιθέσεις», όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Eλαβα την απόφαση να κλείσω το νότιο σύνορο του Iσραήλ σε διεισδύοντες και τρομοκράτες. Πρόκειται για στρατηγική απόφαση για τη διασφάλιση του εβραϊκού και δημοκρατικού χαρακτήρα του Iσραήλ», δήλωσε ο πρωθυπουργός Nετανιάχου, προσθέτοντας: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε δεκάδες χιλιάδες παράνομους οικονομικούς μετανάστες να διεισδύουν στο Iσραήλ μέσω των νοτίων συνόρων μας και να πλημμυρίσει η χώρα μας με παράνομους ξένους».
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=9412877

old sailor είπε...

Αφού είναι σκακιστικό το μπλογκ, μια σχετική ερώτηση:
Η ΕΣΟ, η ΕΣΣΝΑ κλπ. αποφάσισαν αν θα επιτρέπουν τη συμμετοχή στα διασυλλογικά σε ("αλλοδαπά") παιδάκια που μένουν μόνιμα και νόμιμα στη χώρα (και συχνά έχουν γεννηθεί εδώ, με πρώτη γλώσσα τους την ελληνική);

Schrödinger's Cat είπε...

Τα εθνικιστικοχουλιγκανκά μυνήματα διαγράφονται χωρίς συζήτηση πλέον, όπως μόλις διέγραψα κάποιο χρυσαυγίτικο, με μεγάλη μου ευχαρίστηση. Το ίδιο θα γίνεται πλέον με το άσχετο «πατριωτικό» copy paste.

Ανώνυμος είπε...

ξεχιλιζει απο δημοκρατια ο γατος

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Όπου δημοκρατία είναι το να κλωσσάμε το αυγό του φιδιού;

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ με τον οικοδεσπότη

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν στην κοινωνία και αυτοί που, αν και έχουν ευαισθησία για αυτό και όλα τα άλλα κοινωνικά θέματα, ενοχλούνται αφάνταστα και από τα δύο στρατόπεδα που αλληλοτροφοδοτούνται και αυτοπροσδιορίζονται επιτιθέμενοι ο ένας στον άλλου.

Μάλιστα αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΟΛΕΜΟΥΜΕ....
Θα είμαστε μιά ασήμαντη λεπτομέρεια μέσα σε αυτή την Ιστορία; Θα είμαστε ένα σκοτεινό σημείο της; Μήπως θα είμαστε οι τελευταίοι που θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για να υπάρξουν κι άλλα χιλιάδες χρόνια περήφανης Ιστορίας... Κανείς μας δεν θα ήθελε τίποτα από τα πρoηγούμενα... εκτός από τους γνωστούς πλέον, συνεργάτες της Νέας Κατοχής που πασχίζουν διαρκώς γι αυτό! Είμαστε σίγουροι πως επιθυμία κάθε Πατριώτη, όποια πολιτική καταβολή και αν έχει, είναι να γραφτούν και οι δικιές μας γενιές με μεγάλα και καθαρά γράμματα στα βιβλία και τις συνειδήσεις των μελλοντικών γενιών Ελλήνων... Φανταστείτο... Γιατί να μην αξίζουμε κι εμείς μια τέτοια Τιμή;

ΣΤΑΘΗΤΕ ΟΛΟΙ ΟΡΘΙΟΙ στις επάλξεις σας και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας. Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως την εβίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του. Το έχει κατ' επανάληψιν αποδείξει. Και θα το αποδείξει και πάλι. Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ο,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ο,τι κινδυνεύει.

Schrödinger's Cat είπε...

Ένα άγνωστης ταυτότητας διαστημικό αντικείμενο περνά σε μικρή απόσταση από τη Γη σήμερα το απόγευμα. Είναι μικρό και δεν θα χτυπήσει τον πλανήτη, ωστόσο οι επιστήμονες ακόμα ξύνουν το κεφάλι τους για το τι ακριβώς είναι.

Οι αστρονόμοι εκτιμούν ότι πρόκειται πιθανώς για διαστημικό σκουπίδι.
(TO BHMA 13/1/2010).

Αστρονόμος είπε...

Μήπως είναι η Εθνική μας ομάδα σκάκι ;

Ανώνυμος είπε...

Δίχως δικαίωμα ψήφου θα παραμείνουν οι μετανάστες στη Γαλλία ενόψει των περιφερειακών εκλογών, καθώς η κυβέρνηση της χώρας απέρριψε κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο, ύστερα από σχετική εισήγηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Παιδείας, Λικ Σατέλ, ξεκαθάρισε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να θεσμοθετηθεί το δικαίωμα ψήφου των ξένων» για τις επικείμενες εκλογές, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «το δικαίωμα ψήφου συνδέεται με την υπηκοότητα».
Το ζήτημα επανήλθε στη δημοσιότητα ύστερα από πρόταση νόμου που κατέθεσε η επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μαρτίν Ομπρί, υπέρ του δικαιώματος ψήφου σε αλλοδαπούς που προέρχονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η επικεφαλής των Σοσιαλιστών δεν παρέλειψε μάλιστα να υπενθυμίσει ότι υπέρ του δικαιώματος ψήφου στους μετανάστες είχε ταχθεί και ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, με παλαιότερες δηλώσεις του.
Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης αντέτεινε ωστόσο ότι το 2007 ο Νικολά Σαρκοζί είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται ακόμη να εντάξει μια τέτοια μεταρρύθμιση στο πρόγραμμα της θητείας του, κρίνοντας ότι δεν έχει έρθει η ώρα για κάτι τέτοιο. Στη Γαλλία εκτιμάται ότι ζουν περισσότεροι από 5,5 εκατ. μετανάστες, στην πλειοψηφία τους από την Αφρική και την Κίνα.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&pubid=23901259

Ανώνυμος είπε...

Έχετε σαλτάρει με τις επιταγές της Νέας Εποχής,κανείς δεν έχει δικαίωμα να αλλάξει την πληθυσμιακή σύνθεση της Ελλάδας.Άλλο να νομιμοποιηθούν για να πληρώνουν φόρους και άλλο να τους δώσουμε και το δικαίωμα ψήφου.Οι Ελλάδα ανήκει σε αυτούς που μας την παρέδωσαν,σε εμάς και στους αυριανούς Έλληνες.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Αυριο διεξαγεται η δικη της δασκαλας Στ.Πρωτονοταριου,πρωην διευθυντριας του 132ου Δημοτικου σχολειου,γιατι εκανε το αμαρτημα να προωθησει μια σειρα δρασεων εντος του σχολειου,αλλα εκτος του διδακτικου ωραριου,με σκοπο την αποτελεσματικοτερη ενταξη μαθητων, αλλα και γονεων,μη ελληνικης καταγωγης,στο σχολειο,αλλα και στον κοινωνικο ιστο.
Ανακοινωση της ΟΛΜΕ που συνοψιζει την υποθεση εδω:
http://olme-attik.att.sch.gr/files/annolme/dioxi132ou19012010
.pdf

Ελισσαίος είπε...

Έχει ενδιαφέρον ότι ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας στην αυριανή δίκη θα είναι ο διευθυντής που την διαδέχθηκε στο σχολείο.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Πανηγυρικη αθωωση της Στ.Πρωτονοταριου χθες στο Πρωτοδικειο Αθηνας καθως η κατηγορια κριθηκε αβασιμη.Παλι καλα..
Ρεπορταζ απο την δικη εδω:
http://www.alfavita.gr/ank_b/ank16_1_10_0727.php

Schrödinger's Cat είπε...

Βίντεο της Νορβηγικής Τηλεόρασης για τις απρόκλητες ρατσιστικές επιθέσεις στον Άγιο Παντελεήμονα και την Πλατεία Αττικής. Εικόνες που δεν φτάνουν ποτέ στα εγχώρια ΜΜΕ.
http://www.youtube.com/watch?v=BYZS_Y4plTE.