Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Αϊτή


Η ανθρωπιστική καταστροφή ξεπερνά κάθε φαντασία. Την ώρα της φρίκης αναζητούμε κάποιον εμβριθή θεολόγο που ασφαλώς θα είναι σε θέση να μας εξηγήσει αυτό που οι υπόλοιποι αδυνατούμε να καταλάβουμε -γιατί έπρεπε στην πάμφτωχη και πολύπαθη χώρα να πεθάνουν τραγικά 100.000 κολασμένοι. Δεν μπορεί, θα έχει την απάντηση, έτσι θα μας φανεί μια φορά χρήσιμος.

7 σχόλια:

μου αρεσει το σκακι είπε...

η βοηθεια εφτασε ? ελπιζω να προλαβουν να σωσουν κοσμο

Ανώνυμος είπε...

Στις δύσκολες στιγμές ο καθένας αντιδράει διαφορετικά.Κάποιοι θα προσευχηθούν,άλλοι θα τρέξουν να βοηθήσουν,άλλοι μπορεί απλά να κλάψουν αδύναμοι και κάποιοι θα βρούν την ευκαιρία να αναδείξουν το δικό τους εμβριθές πνεύμα με μια 'έξυπνη' ατάκα εναντίον κακών ανθρώπων και χειρότερων θεών.Αυτό και αν είναι ειρωνεία,δυστυχώς τραγική.Η φωτογραφία αρκούσε, όσο χίλιες ανείπωτες λέξεις παρά 20 άστοχα γραμμένες.Όποιος θέλει πραγματικά να βοηθήσει ας βρεί τον τρόπο και ας αφήσει τις θεωρίες.

Schrödinger's Cat είπε...

@ανώνυμος: όπως γνωρίζετε, το περιεχόμενο των αναρτήσεων στα ιστολόγια απηχεί (και) την προσωπική κοσμοθεωρία του κάθε ιστολόγου. Λυπάμαι αν έθιξα άθελά μου το όποιο θρησκευτικό σας αίσθημα, αλλά ίσως να συμφωνήσετε πως σε κάτι τέτοιες καταστροφές η σωτηριολογία των θεολογούντων αποτελεί τραγικότερη ειρωνία από τη δική μου. Τέλος δεν έγραψα για «κακούς» ανθρώπους, δεν φταίνε σε κάτι οι πεινασμένοι του «λιμανιού των πειρατών». Για τους «θεούς» όμως -οποιουδήποτε δόγματος- επιτρέψτε μου να υπερθεματίσω.

μου αρεσει το σκακι είπε...

Προς τον ανωνυμο και ολο το παππαδαριο))Στη σκακιερα οσες προσευχες και να κανεις καμια δεν πιανει...

trandism είπε...

Ούτε εκτός σκακιέρας πιάνει..

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Δεν είναι ώρα για σωτηριολογίες και απολογητές. Είναι ώρα για τη σωτηρία μιας χώρας και για απολογίες σε όλους τους καταφρονεμένους αυτού του κόσμου.

Ανακοινώθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός για την κατάθεση εισφορών για την ανθρωπιστική βοήθεια. Είναι: 2341131478, ΙΒΑΝ GR8701000230000002341131478 στην Τράπεζα της Ελλάδος ή σε άλλες τράπεζες με χρήση του ΙΒΑΝ. Στο τηλέφωνο 2103683570 μπορείτε να επικοινωνείτε για αποστολή φαρμάκων, κυρίως παυσίπονων, αντιβιοτικών και επιδεσμικού υλικού.

Παρακαλώ θερμά, βοηθήστε όλοι να απαλύνουμε το ασύλληπτο δράμα μιας ολόκληρης χώρας.

Schrödinger's Cat είπε...

Η akanonisti μας προτείνει και τη διεύθυνση http://www.unicef.org/infobycountry/haiti_52423.html για «εύκολη« κατάθεση online μέσω πιστωτικής κάρτας.