Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Ρέθυμνο 2009 - Παλαιόχωρα 2009


Δεν είναι εύκολη η διάκριση μεταξύ φωτογραφίας και ζωγραφιάς όταν ο ουρανός πάνω από το παλιό λιμάνι του Ρεθύμνου είναι συννεφιασμένος.

Δυο όπεν διεθνή σκακιστικά τουρνουά θα διεξαχθούν τον Ιούλιο στην Κρήτη (στο Ρέθυμνο και στην Παλαιόχωρα).

Διεθνές Τουρνουά Ρεθύμνου (12-19 Ιουλίου): Ελβετικό 9 γύρων, σύνολο χρηματικών επάθλων 8.500 € (πρώτος νικητής 2.200 €). Αναλυτική προκήρυξη στο http://www.rethymnochess.gr/

Διεθνές Τουρνουά Παλαιόχωρας (21-28 Ιουλίου): Ελβετικό 9 γύρων, σύνολο χρηματικών επάθλων 8.500 € (πρώτος νικητής 2.200 €). Αναλυτική προκήρυξη στο http://www.chaniachess.gr/

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χαιρομαι να βλεπω καινουρια τουρνουα σκακιου!μακαρι να γεμισει η χωρα απο τετοια τουρνουα

Ανώνυμος είπε...

Ποια τουρνουα γινονται μεσα στον Ιουνιο;

Ανώνυμος είπε...

Τον Ιούνιο δεν έχει τίποτα. Το πρόγραμμα των Διεθνών Τουρνουά στη σελίδα της Ομοσπονδίας:
http://www.chessfed.gr/files/program_open09.htm

Ανώνυμος είπε...

Kala leme to rethymno einai katapliktiki poli...grafiki...kai exei kai kali zoi...
Alla pistepste me...ton xeimona..einai akoma kalytero....opoios exei zisei ekei ton xeimona tha me katalavainei..:P

Ανώνυμος είπε...

Χίλια μπράβο σε όλους τους συντελεστές της ευχάριστης έκπληξης της Κρήτης,που καθόλου έκπληξη τελικά δεν είναι. Αλλά αυτά τα ωραία έχεις όταν ευτυχώς υπάρχουν εκεί άνθρωποι που αγαπάνε τόσο πολύ το σκάκι κι έχουν ικανότητες.

Ανώνυμος είπε...

παιδιά η Παλαιόχωρα ήταν φανταστική! μακάρι το Ρέθυμνο νάναι το ίδιο ωστε φέτος ν΄απολαύσω διακοπές μιά βδομάδα περισσότερο στο νότο

Ανώνυμος είπε...

Δόξα σε γουστάρω,
για σένα θα σαλτάρω
όπου και να παίζεις θάμαι εκεί ……..

Δόξα πανω απ΄’όλα και γάμησέ τα ΄όλα
Να σε δω στην Α΄ Εθνική ………..

Σήμερα τα εισιτήρια ξεπέρασαν τις 8.000 σε μια ατμόσφαιρα που δεν έχουμε ξαναζήσει !!!!!

Πώς μπορεί να αισθάνεται άραγε ένας σκακιστής που κάποτε φόρεσε την φανέλα αυτής της ιστορικής ομάδας (έστω και της ερασιτεχνικής) ;;;;;;;;
Όχι πάντως σαν δυσκοίλιος πρόεδρος !!!!!
Απλά σαν δικαιωμένος απέναντι σε αυτούς που άνοιξαν τα αυτιά τους να ακούσουν πράγματα αυτονόητα !!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=FjwnjlttzDg&eurl=http://www.draminaspor.gr/index_news.php?subaction=sf&id=1235920579&archive=&start_from=&ucat=1&

Schrödinger's Cat είπε...

(δελτίο Τύπου) ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ!


Ξεκινώντας μια τέτοια διοργάνωση την περσινή χρονιά κανείς δεν πίστευε ότι από το 2ο έτος θα είχε τόσο μεγάλη ανταπόκριση από τον σκακιστικό κόσμο! 230 παίκτες από τέσσερις ηπείρους της γης, και από το μακρινό Νεπάλ, την Ινδία, Αμερική και άλλες 24 χώρες παρευρίσκονται στην Παλαιόχωρα για να συμμετάσχουν στη σπουδαία αυτή διοργάνωση! Από την ποιότητα των παικτών τι να πει κανείς; Συμμετέχει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Νέων (Γκούπτα – Ινδία), η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Νεανίδων (Χάρικα – Ινδία) η πρώην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γυναικών και μία από τις δέκα συνολικά που έχουν κατακτήσει τον ανώτερο τίτλο στο σκάκι του GM, Αντουανέτα Στεφάνοβα, η δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Κατερίνα Λάχνο, οι δύο ρέκορντμαν των Ελληνικών τίτλων (Βασίλης Κοτρωνιάς και Χρήστος Μπανίκας) που έχουν κατακτήσει οκτώ και επτά φορές αντίστοιχα τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος, ο πρωταθλητής Μεσογείου Γεωργιάδης Γιάννης και βέβαια κοντά τους το σύνολο των παικτών της πόλης μας που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στον Ελληνικό χώρο.

25 GM και 22 ΙΜ συγκεντρώθηκαν σε ένα από τα νοτιότερα μέρη της Μεσογείου την Παλαιόχωρα Χανίων με τις πανέμορφες παραλίες της δίνοντας μια πραγματικά άλλη όψη στον όμορφο αυτό τόπο.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία είναι και μια δικαίωση τόσο για τον Δήμαρχο Πελεκάνου κ. Ζουριδάκη Γιώργο που στήριξε οικονομικά και οργανωτικά αυτή την εκδήλωση όσο και στους ανθρώπους της ΣΑΧ που οι εμπειρία τους επί εννιά μήνες δουλεύουν ασταμάτητα για να γίνουν εφικτά αυτά τα αποτελέσματα.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ο 11χρονος Σπύρος Ναούμ για άλλη μια φορά κέρδισε τις εντυπώσεις! Μετά τη νίκη του επί του GM Μιρζόεβ την προηγούμενη εβδομάδα στο Διεθνές Τουρνουά Ρεθύμνου διπλασίασε τις επιτυχίες κερδίζοντας και τον GM Χαριτόνοβ Αλεξάντρ (Ρωσία 2534). Και αλήθεια δεν ξέρουμε αν ποτέ άλλοτε παίκτης τόσο μικρής ηλικίας στην Ελλάδα έχει κερδίσει GM! Κατά τ’ άλλα όλα τα υπόλοιπα αποτελέσματα κύλησαν ομαλά κερδίζοντας τα φαβορί. Το ίδιο δεν έγινε όμως στον 2ο γύρο όπου είχαμε αρκετές εκπλήξεις με σημαντικότερη τη νίκη του Γιάννη Μαρή επί του GM Fontaine του Κατζουράκη Παύλου επί της GM Antoaneta Stefanova, και του Νάσου Παπαδημητρίου επί της WGM Gaponenko.

Αναλυτικά αποτελέσματα στο επίσημο site της ΣΑΧ www.chaniachess.gr

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Εκτός από τον Δήμο Πελεκάνου και το Υπουργείο Πολιτισμού υπό την αιγίδα του οποίου τελεί το τουρνουά σημαντική είναι και η βοήθεια του εμπορικού κόσμου που συμβάλει έμπρακτα στην επιτυχία του.

Κεντρικός χορηγός του τουρνουά είναι: η LEPTOS REAL ESTATE, η COSMOTE, η ΕΚΤΩΡ Δομική, το ΙΑΤΡΙΚΟ ΧΑΝΙΩΝ, ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ, ο ΣΚΟΡΔΥΛΑΚΗΣ Α.Ε., ο Μαραβελάκης Σταύρος Ε.Δ.Ε., η ΑΝΕΚ LINES, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, το Εμπορικό – Βιομηχανικό Επιμελητήριο, η Silk Oil, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Παλαιόχωρας, Ο σύλλογος Ενοικιαζόμενων δωματίων Παλαιόχωρας, και το τουριστικό γραφείο ΕΛΥΡΟΣ TOURS.