Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Τοπάλοβ - Κάμσκι


Ο πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη των Έλο, ο Βούλγαρος Βεσελίν Τοπάλοβ, έφτασε στη Σόφια για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας του. Το ματς με τον Αμερικανό υπήκοο Γκάτα Κάμσκι αρχίζει στις 16 Φεβρουαρίου. Ο νικητής, αποκτά το δικαίωμα, να αντιμετωπίσει στο τέλος του 2009 τον Ινδό Βισβανάθαν Ανάντ, για τη διεκδίκηση του παγκόσμιου στέμματος. Σύμφωνα με τα live ratings της 5ης Φεβρουαρίου 2009, ο Τοπάλοβ έχει Έλο 2809 και ο Κάμσκι 2733.

35 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

agaphto skakistiko.blogspot...
mia aplh erwthsh...valate se post to givraltar kai den eida pou8ena omws(oute se allo forum)to corus???to 8ewreite toso ashmanto???an nai.. ta sevh m..

Ανώνυμος είπε...

Corus xwris enan Anand h enan Topalov h enan Kramnik einai sa na mhn egine...

Ανώνυμος είπε...

To blog δεν είναι δημοσιογραφική ιστοσελίδα για να καλύπτει όλα τα γεγονότα.Οποιος θέλει να ενημερώνεται για τα τρέχοντα τουρνουά μπορεί να επισκέπτεται τα πολλά και καλά site που υπάρχουν για αυτό το λόγο.
Η τεράστια επιτυχία του blog οφείλεται εκτός των άλλων και στην πρωτοτυπία του και στη διαφοροποίηση από τα συνηθισμένα ιστολόγια.Και δεν νομίζω ότι θα μπεί κανείς στο blog του Γάτου για να βρεί τα αποτελέσματα του Corus.
Από την άλλη μεριά και αυτό είναι από τα θετικά του Γάτου, αν κάποιος θέλει ανοίγει οποιαδήποτε συζήτηση σε οποιαδήποτε ποστ,όπως το σχόλιο για τον Χοροβιτς που κατέληξε στην (εκλογική) μάχη της Θεσσαλονίκης:-)

Schrödinger's Cat είπε...

Φυσικά δεν είναι ασήμαντο το Corus, απλώς λόγω έλλειψης χρόνου, δεν υπήρξε αναλυτική παρουσίαση, όπως πέρυσι, που δημοσιευόταν ρεπορτάζ σε κάθε γύρο. Το Γιβραλτάρ, το έβαλα, λόγω ελληνικού ενδιαφέροντος (συμμετοχή Βασίλη Κοτρωνιά).

Kostas Oreopoulos είπε...

Αυτό έλειπε να "απολογηθείς" κιόλας.
Είναι τόσο δύσκολο να βρει κάποιος σταθερά χρόνο να ανταποκριθεί σε κάτι και μάλιστα κάθε μέρα ανελλιπώς.
Προσωπικά προτιμώ και εκτιμώ τα πολύ όμορφα πόστ που έχουν απλά σαν αφορμή το σκάκι και παρουσιάζουν κάτι άλλο (the big picture :) )

Ανώνυμος είπε...

Nomizo oti exoume epithesi apo antoganstika site. Kyrioi sto paron blog iparxoun megaloi star tis blogotheasis. Pou na vreite Alexinor na sas anevasei ta statistika. Alexinor pote ligei to simvolaio sou-)

Ανώνυμος είπε...

Στο Πλοβντιβ σημερα τελειωσε το ανοικτο πρωταθλημα Βουλγαριας με περιπου 300 συμμετοχες,αναμεσα τους και 32 Ελληνες κυριως νεαροι σκακιστες απο Καβαλα και Θεσσαλονικη.Οι καλυτεροι Ελληνες στην καταταξη:31oς Κετζετζης 6,5..35ος Παυλιδης Αντ. 6..54ος Δορφανης 6.. 66ος Νικολαϊδης Κων. 5,5..76ος Τζουγανακης 5,5..78ος Σκουλακης 5,5..Στην πρωτη θεση ισοβαθμησαν οι Αntic(2495-SER),Spasov V.(2595-BUL),Stanojovski(2493-MKD),Mrdja(2386-CRO)και Chatalbashev(2560-BUL).O τελευταιος στον 3ο γυρο υποχρεωθηκε σε ισοπαλια απο τον Παυλιδη Αντ. που πιθανον του στοιχισε.Τα πληρη αποτελεσματα του τουρνουα εδω:http://chess-results.com/tnr19294.aspx?art=1&lan=1&m=-1
Μεσα στον Φλεβαρη αγωνιζονται οι Σουλεϊδης στο Nord-West-cup (http://www.chessorg.de/nwcup.php),Σκεμπρης στο Pfalz open (http://www.pfalzopen.de/index.php),και Μακροπουλου Μαρ. στο Capelle la grande (http://www.cappelle-chess.fr/en/default.php?page=1).

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει η πόλη που λέγεται Φιλιππούπολις.
Αυτό ας το γνωρίζουν καί όσοι δεν το ξέρουν καί όσοι κάνουν ότι δεν το ξέρουν!

Δεν υπάρχει συντομογραφία κράτους που να είναι ΜΚΔ.
Είναι προφανές ότι πρόκειται για κάτοικο Σκοπίων-Βαρδαρίας, βουλγαρικής ή ίσως και γερμανικής καταγωγής.

Οι υπανάπτυκτοι τύπου Μέτοικος Νισύρου δεν είναι υποχρεωμένοι από πουθενά να γράφουν ηθελημένες ηλιθιότητες. Αν είναι μισθωτοί και πειναλέοι, να βρουν άλλο τρόπο να βγάζουν το ψωμί τους.

(Δεν πιστεύω τώρα να θες και να απαντήσεις, γιατί θα αποδειχτεί τελείως ασύμφορο για σένα)

Schrödinger's Cat είπε...

Τα βάλατε τώρα με τον "Μέτοικο στη Νίσυρο", έναν από τους πιο ευγενικούς τακτικούς σχολιαστές αυτού του ιστολογίου. Η πόλη λέγεται Πλόβντιβ, αν δεν σας αρέσει η ονομασία της, δεν φταίμε εμείς για τον παρωχημένο κούφιο μεγαλοϊδεατισμό που κουβαλάτε...

Ανώνυμος είπε...

Η χώρα λέγεται Μακεδονία με πρωτεύουσα τα Σκόπια..

Και η πόλη Πλόβντιβ..

Καιρός να απομακρυνθούν οι ακροδεξιοί από το blog και να φτιάξουν το δικό τους στο οποίο ας λένε τις χώρες και τις πόλεις όπως θέλουν, ακόμα και τη Νέα Υόρκη μπορούν να την αποκαλούν Νέο Άμστερνταμ..

Εχουν μολύνει όλα τα άρθρα!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο τελευταίος ανώνυμος είναι τουλάχιστον αφελής.Να ονομαστεί Μακεδονία το προτεκτοράτο των Η.Π.Α. στα Βαλκάνια.Τι άλλο θα δουν τα μάτια μου.
Αν μπορούσες να καταλάβεις τι συνέπειες θα έχει κάτι τέτοιο για την Ελλάδα,άρα και για σένα.

Ανώνυμος είπε...

Συγγραφέας: Λυγερός Σταύρος
Κατηγορία: Πολιτικές επιστήμες
Εκδότης: Νέα Σύνορα Α. Α. Λιβάνη
Ημερ/νία έκδοσης: 2008
Αριθμός σελίδων: 366
Τιμή εκδότη: 18.00€

Το Εν oνόματι της Μακεδονίας έχει θέμα το δεκαοκταετή διπλωματικό πόλεμο για το όνομα (1990-2008). Ο συγγραφέας αναλύει συστηματικά τα γεγονότα με σκοπό να συνθέσει τη συνολική εικόνα, κατά τρόπο απλό και προσιτό για το μέσο αναγνώστη. Παρ'ότι η αποκάλυψη επιμέρους νέων στοιχείων δεν είναι κεντρικός στόχος, το βιβλίο προσκομίζει αρκετές νέες πληροφορίες για κρίσιμες καμπές της διπλωματικής διελκυστίνδας. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι ανασκευάζει πολλές από τις κατεστημένες στερεότυπες αντιλήψεις της ελληνικής κοινής γνώμης και κυρίως της επίσημης εξωτερικής πολιτικής.

«Η Μακεδονία στους νεώτερους χρόνους είναι πολυεθνική. Δεν είναι η πατρίδα ενός και μόνο έθνους. Οι Σλαβομακεδόνες δηλώνουν ότι το όνομα είναι η ταυτότητά τους, επειδή μέσω αυτού νομιμοποιούν το ιδεολόγημα της "διαμελισμένης μακεδονικής πατρίδας"...Το ζητούμενο δεν είναι να βρεθεί μία οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία για να ξεμπερδεύουμε. Ζητούμενο είναι να επιβληθεί η σύνθετη ονομασία που αντανακλά την πραγματικότητα. Δηλαδή, αυτή που ακυρώνει την προσπάθεια του Μέρους να σφετερισθεί το Όλον...

Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβάλει μονομερώς την αλλαγή του ονόματος. Μπορεί, όμως, να καταστήσει την άρνηση των Σκοπίων επιλογή με δυσβάστακτο πολιτικό κόστος. Το βέτο στο Βουκουρέστι έθεσε τους Σλαβομακεδόνες αντιμέτωπους με το πραγματικό δίλημμά τους: Από τη μία πλευρά, το συνταγματικό τους όνομα και η φαντασίωση της "Ενωμένης Μακεδονίας", που αυτό αντιπροσωπεύει. Από την άλλη, τα απτά οφέλη της ένταξής τους στους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Τα οφέλη αυτά είναι κάτι πολύ περισσότερο από τη συμμετοχή σε δύο κλαμπ προνομιούχων. Αφορούν την επιβίωση της FYROM με τη σημερινή της μορφή».

Ανώνυμος είπε...

Πω πω τί συνέπειες θα έχει για μένα αν ονομαστεί Μακεδονία!! Τρομερές συνέπειες!! Αντε ρε από δω που θα μας πεις και αφελείς. Πάτε αλλού να βγάλετε την ψύχωσή σας με το κωλο-όνομά σας

Ανώνυμος είπε...

Απο ότι φάινεται σε αυτό το προδευτικό blog θα χάσουμε και τη Μακεδονία.

Το θέμα της Μακεδονίας δεν είναι γεωγραφικό αλλά κυρίως ιστορικό.

Η Ιστορία ενός λαού δε χαρίζεται δε τεμαχίζεται και δε κληρονομείται στα ψευδοκράτη που έστησαν οι μπολσεβίκοι για πολιτικούς λόγους.

Ανώνυμος είπε...

Κάποια στιγμή το αίσχος πρέπει να λάβει ένα τέλος. Σκασίλα σας αλλά εγώ σε αυτό το μπλογκ δεν ξαναμπαίνω.
Ναι, ξέρω, να σας γράφω....

Ανώνυμος είπε...

Ναι , ρε Μακεδονια πρέπει να ονομαστεί μέχρι τον Ινδικό Ποταμό γιατί μέχρι εκεί έφτασε ο Μέγας Αλέξανδρος ο Αντεροβγάλτης,...Δεν μας χ......ρε, φασίστες,..Αλεξήνωρ, βγάλε την μάσκα, θέλουμε να σε δούμε,...

Ανώνυμος είπε...

Ναι τώρα το κατάλαβα. Ηταν βλάκες οι Ελληνες που πολέμησαν εναντίον των Περσών. Δεν υπήρχε κανένας λόγος. Αμ οι άλλοι που ξεσηκώθηκαν εναντίον των Τούρκων΄; Τι βλακεία!! Δεν συζητάμε για τους Μακεδονομάχους. Αφήσαν τα ωραία τους σπίτια για να τριγυρνάνε στους βάλτους. Και το σαράντα;
Κρίμα που όλι αυτοί δεν ήταν έξυπνι σαν εμάς. Δυστηχώς όμως φτάσαμε στο σημείο η μελέτη της Ιστορίας να θεωρείτε φασισμός και η λησμονιά προοδευτισμός.


Και κάτι τελευταίο. Οντως πολλές πόλεις κάποτε είχαν ελληνικά ονόματα και τώρα ονόματα των χωρών στις οποίες ανήκουν. Αυτό κάναμε και εμείς αλλάζοντας τοπονύμια τουρκικά και σλαβικά με ελληνικά.Κανένα πρόβλημα.

Δικαιούται όμως ο καταγόμενος από το Μοναστήρι που ουσιαστικά για διάφορους λόγους εκδιώχθηκε από το σπίτι του να το αποκαλεί έτσι και όχι Μπίτολα.

Τα πράγματα δεν είναι ούτε άσπρα - μαύρα ύτε δεξιά - αριστερά. Ο φανατισμός και η δογματική υποστήριξη θέσεων είναι τουλάχιστον αστεία (για να μην πω επικίνδυνη)

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι αυτό πια ξεπερνά κάθε όριο.. Έσβησες το σχόλιό μου με την πλάκα για τον ΠΑΟΚ και τη μπουγάτσα ενώ έχουμε διάβασει τα άπειρα σεντόνια των φασιστών εδώ μέσα το τελευταίο δίμηνο?!?!

Μέχρι και κωλόπαιδο τον Γρηγορόπουλο αποκάλεσαν και τους ανέχτηκες και δεν ανέχτηκες αυτό??

Απαράδεκτο!! Προστάτευσε το blog από τους φάσιστες κάνοντάς το moderated ή άφησε τον κόσμο ελεύθερο να τους αντιμετωπίσει όπως θεωρεί ο καθένας ότι τους αρμόζει.. Είτε με αδιαφορία, είτε με σοβαρή επειχηρηματολογία, είτε όπως έκανα εγώ.

Θέλω σοβαρή απάντηση σε αυτό, σε θεωρώ πολύ σόβαρο άτομο..

Schrödinger's Cat είπε...

Έσβησα το σχόλιο, γιατί με τον "χουλιγκανικό" τρόπο που ήταν διατυπωμένο, θεώρησα ότι ρίχνει πολύ λάδι στη φωτιά σε μια ημέρα, που το επίπεδο της συζήτησης δεν πέρασε στην "ιστορία" ως μια από τις καλύτερες ημέρες του ιστολογίου. Όμως,από την άλλη, οι περισσότερες απόψεις που εκφράστηκαν σε αυτό το post για το ΜΗ δικαίωμα της γειτονικής χώρας στον αυτοπροσδιορισμό του ονόματός της, ήταν κόσμια διατυπωμένες, ορισμένες και με λογικά επειχειρήματα, δεν εκπορεύονταν κατ' ανάγκην από ακροδεξιούς. Αν θεωρείτε πως η διαγραφή του σχολίου σας θίγει, μπορείτε να το επαναδημοσιεύσετε, σύντομο ήταν άλλωστε, σας υπόσχομαι πως θα το αφήσω ως έχει.

Το blog δεν πρόκειται να γίνει moderated, αλλά θα παρακαλούσα, για μια ακόμη φορά, για περισσότερη ευγένεια, κοσμιότητα και αυτοσυγκράτηση. Πιστέψτε με, κάθε φορά που διαγράφω σχόλιο (τις ελάχιστες φορές που συμβαίνει αυτό), έρχομαι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση...

Ίσως, την ερχόμενη εβδομάδα, ετοιμάσω μια νέα ανάρτηση, με τις σκέψεις μου, ως προς την διαχείρηση του ιστολογίου για να γίνει μια συζήτηση με όλους μας. Η επισκεψιμότητα του ιστολογίου είναι πολύ μεγάλη, από τη μια μεριά αυτό είναι ευχάριστο, από την άλλη είναι αναμενόμενο να δημιουργούνται κάποια προβλήματα.

Πιστεύω στην αυτορύθμιση και όχι στη λογοκρισία. Απλώς, ζητάω λίγη βοήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί ζητάτε να φύγουν από το blog όσοι σκέφτονται πατριωτικά. Βρισκόμαστε σε blog ιδεολογικής καθαρότητας?
Μακεδονια σημαίνει ιστορικα Ελλάδα. Eαν δε σας αρέσει αυτή η ιστορική πραγματικότητα φυγέτε εσείς και πηγαίνετε σε αλλο blog ίσως με κατάληξη mk. Eδω είναι gr.
Φασισμός είναι να μη αποδέχεσαι την άλλη αποψη. Εγώ την αποδέχομαι γιατί να φύγω.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό κατάλαβες εσύ τώρα ;

Ανώνυμος είπε...

δεν ενοούσα τον ιδιοκτήτη του blog αλλά τους μαρξιστες..

Ανώνυμος είπε...

Α, εντάξει το διευκρίνισες...! Το τρία πουλάκια κάθονταν το ξέρεις ;

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα..
Προφανώς σκοπός του σβησμένου σχολίου μου ήταν να προσβάλλει αυτους τους ανθρώπους και προφανώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να το επαναλάβω..

Επίσης είναι προφανές ότι ο Γάτος δε θέλει να πέσουμε στο επίπεδό αυτών των ανθρώπων - δύσκολο θα μου πείτε - αλλά να τους αγνοούμε ή να προσπαθούμε να συζητήσουμε μαζί τους. Όμως φίλε μου δεν γίνεται να μολύνονται όλα τα άρθρα του blog, δε γίνεται να διαβάζουμε κάτι για το Πλοβντιβ και κατευθείαν το ζώον από κάτω να μας λέει ότι η πόλη λέγεται Φιλιππούπολη πιστεύοντας μάλιστα ότι προσφέρει στην κοινωνία με αυτήν του την παρατήρηση.. Αυτό το πράγμα είναι προσβλητικό για τη νοημοσύνη και την αισθητική μας και πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ αλλη λύση από το moderation, με ανυπομονησία θα περιμένω να διαβάζω τις σκέψεις σας πάνω στο θέμα

Ανώνυμος είπε...

Και δεν είμαι μαρξιστής.. ΗΛΙΘΙΟΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

ara eisai exipnos trotskistis

Ανώνυμος είπε...

Χαχα! Καλό

Ανώνυμος είπε...

kala ola auta alla ti ipostirizetai Topalov i Kamsky?

Ανώνυμος είπε...

Γεννηθηκα στη Σαλονικη.Μεγαλωσα, και εζησα 44 χρονια σ'αυτη την πολη,αρκετα για να την δω να μεταβαλεται απο μια ανοικτη πολυφωνικη κοινωνια σε μια μιζερη μικροαστικη επαρχιακη πολη με κατοικους που αισθανονται οτι απειλουνται επειδη ενα νεοκοπο γειτονικο κρατος επελεξε να διατηρησει το ονομα με το οποιο ηταν γνωστο και πριν αποκτησει την ανεξαρτησια του.
Οταν εγραφα το σχολιο ουτε που μου περασε απο το μυαλο οτι θα ξεσπαγε τετοια πολεμικη γυρω απο αυτο.Υπαρχει μια καθιερωμενη συντομογραφια 3 γραμματων για τις διαφορες χωρες,και εμεις στρουθοκαμηλιζουμε νομιζοντας οτι κατι κραταμε απο περασμενα μεγαλεια,οταν τους επιβαλουμε να παρελαυνουν κατω απο την ταμπελα με το ονομα FYROM.Οσο για το Πλοβντιβ-Φιλιππουπολη τι να πω;Προφανως το δικαιωμα αυτοδιαθεσης των λαων (που φυσικα τους δινει το δικαιωμα να επιλεγουν το ονομα το δικο τους και τον πολεων τους) δεν λεει τιποτα σ'αυτους που θεωρουν δικια τους ολη την Βυζαντινη Αυτοκρατορια.Νομιζω οτι η θεση ολων αυτων που επαιξαν στο τουρνουα ειναι εξαιρετικα επιφοβη και προτεινω στον Γατο να διαγραψει τα ονοματα τους απο το αρχικο μου σχολιο καθως δεν θελω με τιποτα να κατηγορηθω ως καταδοτης.Αν εγω δεχομαι απειλες αυτους πια μοιρα τους μελλεται;
Δεν θα επανελθω στο θεμα..

Ανώνυμος είπε...

Μην ανησυχείς Μέτοικε.. Καθόλου επίφοβη δεν είναι η θέση τους.. Αυτά τα φασιστοειδή εκτός όλων των άλλων χαρακτηριστικών τους, είναι και θρασύδειλα.. Μόνο με ανήμπορους μετανάστες τα βάζουν..

melen είπε...

Του επισης θεσσαλονικιού, θανάση Τριαρίδη, από το βιβλίο του, κόψε-κόψε, που κυκλοφορεί σε ηλεκτρονική μορφή.


Αν θέλεις, σκέψου το:
Κάθε ύμνος είναι ένας ύμνος
στην ατέλειωτη μεγάλη σφαγή.


σ υ μ π λ ή ρ ω σ ε τ ι ς τ ε λ ε ί ε ς


Αλίμονο,
όλοι έχουμε μιαν προγιαγιά
που τη βίασαν οι …
έναν προπάππο –ή έναν προπροπάππο,
δεν θα παίζουμε με τις λέξεις τώρα δα–
που τον έσφαξαν οι …
στη σφαγή της …
(συμπλήρωσε τις τελείες όπως θέλεις –
δεν θ' αλλάξει τίποτε.)

Μα κανείς, κάνεις μας που να πάρει,
δεν έχει έναν προπροπάππο σφαγέα
ή βιαστή ή κάτι τέτοιο.
Μήτε μια προγιαγιά που να βάζει
στο εικονοστάσι φωτογραφίες των ένστολων γιων της,
σφαγέων, βιαστών και τα τοιαύτα.

Κι όλοι, βεβαίως,
τραγουδάμε έναν Ύμνο
ένα τραγούδι, βρε αδελφέ,
για τη Δόξα των προγόνων μας ...
για τη Νίκη της ...
(συμπλήρωσε τις τελείες όπως πριν –
δεν θ' αλλάξει τίποτε.)

Ανώνυμος είπε...

Από τα πιο συγκλονιστικά πράγματα που έχω διαβάσει εδώ και πολύ καιρό,..μπράβο melen...και ας μην ξέρω πως σε λεν,..:)

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον κο Μέτοικο, ως προς τα σχόλια σε σχέση με τη Θεσ/νικη. Επίσης συμφωνώ ότι είναι δικαίωμα κάθε λαού να ονομαστεί όπως θέλει.
Αυτά όμως δεν αλλάζουν το γεγονός ότι
1ον) Οι κάτοικοι του γειτονικού κράτους καμία σχέση δεν έχουν με τους αρχαίους Μακεδόνες, διότι στην πλειοψηφία τους είναι Σλάβοι και Αλβανοί. Παρ' όλα αυτά και παρότι, προς το παρόν, δεν ονομάζονται επίσημα Μακεδονία, οικειοποιούνται την ιστορία των αρχαίων Μακεδόνων, τους οποίους θεωρούν προγόνους τους, ενώ καμία σχέση δεν έχουν μ’ αυτούς. Ποιος μας λέει, όταν τώρα συμβαίνει κάτι τέτοιο, ότι στο μέλλον (ακόμη και το άμεσο) δεν θα διεκδικήσουν κάτι περισσότερο εις βάρος μας, σε μια περιοχή όπου τα πράγματα είναι τόσο ευμετάβλητα. Άλλωστε ποιος περίμενε πριν 60 χρόνια που η επαρχία τους ονομάστηκε Μακεδονία, ότι σήμερα θα ήταν ανεξάρτητο κράτος και θα διεκδικούσε καταγωγή από τους αρχαίους Μακεδόνες.
2ον) Το γειτονικό κράτος είναι δημιούργημα των Η.Π.Α. Το πιθανότερο, αν δεν είχαν την υποστήριξή τους, θα ήταν να διαμελιστούν στα δύο ή στα τρία. Δεν βλέπω πώς να συμφωνήσουμε με τους τοποθετημένους από τις Η.Π.Α. ηγέτες των γειτόνων, οι οποίοι για να διατηρήσουν τη θέση τους, και τα οφέλη που έχουν από αυτή, προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό ένα κράτος. Και για να το πετύχουν αυτό, δίνουν στους κατοίκους του μια καταγωγή, η οποία καμία σχέση δεν έχει με την ιστορική αλήθεια.
Το ερώτημα λοιπόν είναι αν θα αφήσουμε τους γείτονες να ασκήσουν το δικαίωμά τους, το οποίο, όμως μεσοπρόθεσμα είναι πιθανό και μακροπρόθεσμα είναι σίγουρο ότι θα μας δημιουργήσει προβλήματα.
Θέλω ακόμη να επισημάνω ότι ούτε φασίστας είμαι, ούτε εθνικιστής, αλλά μετριοπαθής, υπερβολικά μάλιστα. Ωστόσο θεωρώ ότι όλη αυτή η ιστορία, με την αλλαγή της ιστορίας, με παράξενες μεθοδεύσεις και με επεμβάσεις τρίτων ισχυρότερων είναι μια κοροϊδία εις βάρος του λαού μας.
Επίσης δεν πρόκειται να ξαναγράψω, αφού βλέπω ότι όλοι στο blog, όπως κι εγώ, έχουν άποψη η οποία δεν αλλάζει, ό, τι επιχειρήματα και να τεθούν. Άλλωστε για ένα θέμα για το οποίο έχει χυθεί πολύ μελάνι, έχουν ασχοληθεί πολλοί ειδικοί, για πολλά χρόνια και υπάρχουν και πτυχές κρυφές που σίγουρα λίγοι γνωρίζουν, τι μπορούμε εμείς περισσότερο να προσθέσουμε σε ένα σκακιστικό blog.
Τέλος παρακαλώ τον κο Schrodinger’s Cat να αναρτήσει εκ νέου το σχόλιο του ανώνυμου που έσβησε, για να καταλάβουμε κι εμείς το ποιόν του συνομιλητή μας.

Ανώνυμος είπε...

O Σκεμπρης πραγματοποιησε καλη εμφανιση στο ισχυρο Pfalz open και κατελαβε την 25η θεση με 6,5/9 αναμεσα σε παραπανω απο 300 σκακιστες.Στους 3 τελευταιους γυρους νικησε τον Macak(2527-SVK) και εκανε ισοπαλιες με τους Episin(2587-RUS),Iotov(2557-BUL).Νικητης ο Tiviakov (2684-RUS) με 7,5/9.
Πριν μια εβδομαδα ο Κοτρωνιας νικησε στο Vastgota Open,στη Σουηδια,σε τουρνουα με χρονο σκεψης 1 ωρα για ολη την παρτιδα,με 7,5/8 (ισοπαλια με Em.Berg 2606-SWE),ενα βαθμο μπροστα απο ολους τους υπολοιπους,125 συμμετοχες. http://www.skaraschack.se/vo/voresultat09.htm
Ο Γ.Σουλεϊδης στο Nord-west cup,στη Γερμανια κατεταγη 5ος αναμεσα σε 177 σκακιστες με 5,5/7 βαθμους.
Στην αρχη του μηνα στο διασυλλογικο πρωταθλημα της Τουρκιας αγωνιστηκαν οι Μπανικας(3.5/7 Rp=2507),Γριβας(2/6 Rp=2426),και Παπαδοπουλος Ι.Κ. (3.5/7 Rp=2320) http://satrancligi2009.tsf.org.tr/component/option,com_turnuva/task,show/dosya,12/Itemid,12/lang,en/

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε Μέτοικε,..απορώ που τα βρίσκεις :)