Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Νέα από την Καλλιθέα


Τουρνουά σεβενίνγκεν μεταξύ επιλέκτων νεαρών σκακιστών που είναι ενταγμένοι στο ομοσπονδιακό κλιμάκιo του προπονητή Παύλου Γκέσου με αντίπαλη ομάδα ενήλικων σκακιστών με διεθνή βαθμό αξιολόγησης άνω του 2000 διεξάγεται στην Καλλιθέα. Η διοργάνωση εντάχθηκε στη σειρά των τουρνουά kappa ως Κάππα-37 (Σεβενίνγκεν-1).

***Σχολικά ΝΑ Αττικής:
Υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας και με την ενεργή υποστήριξη του Αθλητικού Οργανισμού της πόλης, ο ΣΟ Καλλιθέας ανέλαβε να διοργανώσει το φετινό Ατομικό Σχολικό της ΝΑ περιφέρειας Αττικής, το οποίο ανέθεσε η ΕΣΣΝΑ. Οι αγώνες θα γίνουν το Σάββατο 7 Μαρτίου, από τις 9 το πρωί, στο 2° Γυμνάσιο, Μεγαλουπόλεως 21 (πίσω από την Αγ. Ελεούσα). Περισσότερες πληροφορίες στο διαδίκτυο:
http://kallitheachess.wordpress.com/2009/02/15/atomsxol09/

***Σεμινάριο Διαιτησίας
Η ΕΣΣΝΑ και η ΤΕΔ/ΕΣΣΝΑ ανακοίνωσαν τη διοργάνωση σεμιναρίου διαιτησίας που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του συλλόγου , την 23/2, 24/2, και 27/2. Το επίπεδο του σεμιναρίου θα είναι σαφώς προσανατολισμένο προς νέους διαιτητές, αν και θα γίνει αναφορά σε όλα τα καίρια σημεία με τη θεματική που ορίζει η ΚΕΔ και θα υπάρχει η δυνατότητα για νόρμες και ανωτέρων κατηγοριών. Περισσότερες πληροφορίες στο διαδίκτυο:
http://kallitheachess.wordpress.com/2009/02/15/semdiait/

***Τουρνουά Κάππα
-
Με νικητή το Σπ. Χατζηγιάννη (Ιτέα) ολοκληρώθηκε το τουρνουά K36. Πρώτος έφηβος αναδείχτηκε ο Στ. Βατικιώτης (ΣO Καλλιθέας).
-Στο πλαίσιο του Κ37, συνεχίζονται κάθε Πέμπτη τα ματς επιλέκτων- κλιμακίου Κ12 με σύστημα σεβενίνγκεν. Θα γίνουν έξι ματς και οι επίλεκτοι προηγούνται με 2-0.
-Η έναρξη των αγώνων του τουρνουά Κ38 ανακοινώθηκε για τις 16 Μαρτίου. Προκήρυξη και πληροφορίες για τα τουρνουά Κάππα δείτε στο διαδίκτυο:
http://kappachess.wordpress.com/

***Τίτλοι και βραβεύσεις
Ο τίτλος του μετρ FIDE (και ο αντίστοιχος εθνικός του ομοσπονδιακού μετρ) και ο τίτλος της μετρ FIDE γυναικών (και ο αντίστοιχος εθνικός του υποψήφιου μετρ) απονεμήθηκαν στο Νίκο Αγγελή και στη Μαριάννα Στεφανίδη που συμπλήρωσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις σύμφωνα με τους διεθνείς και εθνικούς κανονισμούς.
Οι δύο τους, μαζί με το Σταμ. Κούρκουλο-Αρδίτη, την ομάδα Κ12, και τους προπονητές τους, Παύλο Γκέσο και Σπύρο Κοφίδη, βραβεύτηκαν από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Καλλιθέας.
Περισσότερα στο διαδίκτυο:
http://kallitheachess.wordpress.com/2009/02/15/titles-and-prizes/

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στην Καλλιθέα για τις διοργανώσεις (και την προβολή του σκακιού), μπράβο και στον... Αλεξήνορα!

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο;
Μπορείς να μας το εξηγήσεις αγαπητέ ανώνυμε;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ, πίσω απ'τα ψευδώνυμα υπάρχουν οι πραγματικές προσωπικότητες. Οι πληροφορίες λένε ότι ο λεγάμενος (που συχνά προκαλεί με τα posts του στο παρόν ιστολόγιο)... τα πήγε πολύ καλά στο τουρνουά της Καλλιθέας! :-)

Ανώνυμος είπε...

Αλεξήνωρα πήγες και έπαιξες στην Καλλιυέα και δεν μας το είπες???

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτη προσβολή ενάντια στους συμμετέχοντες στο τουρνουά καθώς όλοι τώρα θα έχουν τη ρετσινιά ό,τι μπορεί να είναι ο Αλεξήνωρ!!

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, ο "συμπαίκτης μου" (παιδί του Πανελλήνιου, παρότι πέρσι έπαιζε στο Αίγιο, ενώ φέτος στο Δία Πετρούπολης) Αλέξης Κωστούρος δεν είναι, οπότε νομίζω καταλάβατε ποιος είναι ο Αλεξήνωρ...

Ανώνυμος είπε...

Για να πούμε την αλήθεια δεν είμαστε ακόμα 100% σίγουροι

Ανώνυμος είπε...

Γνωστό το ότι αρκετοί σκακιστές έχουν χαμηλό IQ. Τη θέλουνε έτοιμη τη βαριάντα...

Schrödinger's Cat είπε...

Στις 16 Μαρτίου (Δευτέρα) θα αρχίσει το επόμενο τουρνουά στη σειρά των Κάππα, με τη γνωστή μορφή του ελβετικού 7 γύρων. Οι επόμενες αγωνιστικές θα είναι στις 20/3 (Παρασκευή), 23/3 (Δευτέρα), 27/3 (Πα), 30/3 (Δε), 3/4 (Πα), και 6/4 (Δε). Περισσότερες πληροφορίες στην προκήρυξη των αγώνων: εδώ
Γενικές πληροφορίες για τα τουρνουά Κάππα, στο ειδικό ιστολόγιο: kappachess.wordpress.com