Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Spice World




Η Geri Halliwell και η Melanie Brown, μέλη των Spice Girls, σε σκακιστικό πέρασμα από την ταινία Spice World, του 1997.
Προϊόντα της μουσικής βιομηχανίας, οι "Spice Girls" ζήλεψαν, φαίνεται, τη δόξα των "Beatles" και αποφάσισαν να κάνουν ένα extended clip, μια ταινία δηλαδή χωρίς υπόθεση (την υπογράφει ο σκηνοθέτης του τηλεοπτικού "Faulty' s Tower"), όπου τραγουδούν, περιφέρονται και... φιλοσοφούν υπηρετώντας πιστά το ίματζ της τσιχλόφουσκας. Μόνο για οπαδούς spice ή κοινωνιολόγους.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υποθέτω ότι η ποιότητα του clip αυτού είναι ανάλογη της ποιότητας της παρτίδας που παίζουνε...
Συγκεκριμένα με μια πρόχειρη εξέταση των εικόνων φαίνεται πως η ξανθιά έχει πάρει 4 κομμάτια της μαυρούλας και δεν έχει χάσει κανένα. Ένα από τα κομμάτια αυτά είναι και ο πύργος του θ8 για τον οποίο μπορώ να υποθέσω (αφού δεν έχουν ανοιχτεί γραμμές για να φύγει από την αρχική του θέση) ότι αιχμαλωτίστηκε από έναν ίππο που βρέθηκε στο η6 ή ε7 χωρίς τα μαύρα να του δώσουν σημασία και μετά έφυγε επίσης ανενόχλητο από κάποιο από τα τετράγωνα αυτά. Τουλάχιστον η σκακιέρα είναι προσανατολισμένη σωστά για να θυμηθώ και ένα παλιότερο ποστ.
Φαντάζομαι ότι ήθελαν να δείξουν ότι δεν είναι απλά χαζογκόμενες που ξέρουν (?) να χορεύουν και να τραγουδάνε αλλά έχουν και σύνθετα ιντελλεκτουελέ ενδιαφέροντα... Ενδεχομένως να έπεισαν το κοινό τους.

Ανώνυμος είπε...

Μου φάνηκε επίσης εντυπωσιακή η απουσία κομματιών από τα τετράγωνα η8, θ8 αλλά καθώς δεν μπορώ να διακρίνω τι κομμάτι βρίσκεται στο ζ8 (δεν είναι staunton το σετ ωστε να καταλαβαίνουμε ευκολα)και μη θέλοντας να αποπάρω την συμπαθέστατη μαύρη (όνομα και πράμα)υπέθεσα εναλλακτικά ότι αφού ανέπτυξε ίππο και αξιωματικό της πλευράς του βασιλιά (που μετέπειτα ατύχησαν και φαγώθηκαν) έφερε τον πύργο στην -ζ- (χωρις παραδόξως να κάνει ροκεδάκι) καθώς ετοιμάζει σπρώξιμο ζ5 με σκοπό να τιμωρήσει την λευκή (επίσης όνομα και πράμα)για την ανοησία της να παίξει την νέα κίνηση μικρό αντιροκέ (Ρζ1 - Πη1).

Ανώνυμος είπε...

Πρεπει να παρατηρησουμε οτι η αμφιεση της Geri ειναι ιδιεταιρα ανετη για να μπορει να κανει τις απαραιτητες περιπλοκες κινησεις. Πιστευω οτι ο κυριος λογος που εχει καυτερη θεση ειναι αυτος. Στην ελλαδα, που αλλωστε το κλιμα βοηθαει για αυτο, θα πρεπει να εφαρμοστει περισσοτερο. Θα ανεβει αποτομα το επιπεδο του σκακιου στην ελλαδα με αυτον τον τροπο.