Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Διεθνές Όπεν «Θεσσαλονίκη 2009»


Στο Grand Hotel Palace (Μοναστηρίου 305 -307) θα διεξαχθεί το διεθνές τουρνουά «Θεσσαλονίκη 2009». Μια άποψη της οδού Μοναστηρίου (η κυρία είσοδος της πόλης που έφερνε στην πύλη του Βαρδαρίου). Θεσσαλονίκη 1900 - 1917. Δήμος Θεσσαλονίκης. Γ. Μουτσόπουλος. Έκδ. Μ. Μόλχο.

Η Σκακιστική Ακαδημία Γαλαξίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Ε.Σ.Σ.Θ.Χ. και την Ελληνική Σκακιστκή Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.) προκηρύσσει το Διεθνές Τουρνουά Σκάκι «Θεσσαλονίκη 2009», που θα διεξαχθεί με Ελβετικό Σύστημα εννέα (9) γύρων και συμμετοχή για σκακιστές και σκακίστριες με Διεθνές Έλο μεγαλύτερο από 2000. Ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE. Χρόνος σκέψης για κάθε παίκτη 90 λεπτά για τις 40 κινήσεις και 30 λεπτά για την υπόλοιπη παρτίδα με προσαύξηση 30 sec/κίνηση από την 1η κίνηση.

Οι αγώνες θα διεξαχούν από τις 27 Απριλίου ως τις 3 Μαϊου. Χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους 3.000 ευρώ. Γενικό παράβολο συμμετοχής 40 ευρώ. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται με την κατάθεση του οργανωτικού παραβόλου συμμετοχής, στον λογαριασμό της Οργανωτικής Επιτροπής μέχρι την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009. Οι κρατήσεις δωματίων γίνονται με την κατάθεση προκαταβολής 50% του πακέτου διαμονής μέχρι τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
A. Διεθνές Όπεν Τουρνουά Σκάκι (Έλο >2000)
Β. Παγκόσμιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα
Γ. Διεθνές Όπεν Τουρνουά Μπλιτς
Δ. Διεθνές Σεμινάριο Διατησίας (απονέμονται νόρμες) (29 Απριλίου – 3 Μαϊου)
E. Διεθνές Σεμινάριο για τη διδασκαλία σε σχολεία (2-3 Μαΐου)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Αφροδίτη Χρήστου
Tηλ/φαξ: 2310 865 778
Δικτυακές σελίδες: http://www.gamesfestival.com/
Ε-mail: info@gamesfestival.com

48 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

treli miza....
kai apisteyto epaggelma:mesazwn diorganotis
ti fantasia thelei gia na epilekseis kati tetoio...zileyo ton sigkekrimeno.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά ακούγεται πολύ ακριβά 40 ευρώ παράβολο.Πόσα λειτουργικά έξοδα μπορεί να έχουν?

Ανώνυμος είπε...

Ωραιοι στοχασμοί,

αλλά στο τουρνουα της Καλαμαριάς που έπαιξα το Σεπτέμβριο πλήρωσα παράβολο 50 ευρω! Το τουρνουα της Καλαμαριάς είχε τα ίδια συνολικά έπαθλα με το τουρνουά της Θεσσαλονίκης. (8.000 ευρώ σε Α ΚΑΙ β γκροπ κα΄τω του 2.000 ελο).

Επιπλέον το τουρνουά της Καλαμαριάς επιχορηγήθηκε:

A.Από την ΟΠΑΠ Α.Ε. δηλαδή τη κυβέρνηση της ΝΔ με 10.000 ευρώ. Ήταν η μοναδική εκδήλωση που στηρίχθηκε από τη κυβέρνηση το 2008 θέλετε στοιχεία?

Β.Από την Τράπεζα Πειραιώς δηλαδή τους τραπεζίτες που πίνουν το αίμα του κοσμάκη - αγνωστο το ποσό

Γ. Από τη Vivartia δηλαδή το Βγενόπουλο το μεγαλο κεφάλαιο (βλ. ξεπούλημα ΟΤΕ - Ολυμπιακής κλπ) - άγνωστο το ποσό

Δ. Το Δήμο Καλαμαριάς

Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν έχουν καμία σημασία εάν σκαφτούμε ότι οι διοργανωτές της Καλαμαριάς στηρίζουν την λαική αντιπολίτευση στο σκάκι ενώ οι διοργανωτές τη Θεσσαλονίκης την επάρατη διοίκηση Μακρόπουλου.

Άρα συμφωνώ και εγώ ότι τα 40 ευρώ είναι πολλά μπροστά στη προστασία της λαικής τάξης απέναντι στους τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο.

Ανώνυμος είπε...

TI EIPES TOORAA...???EISAI THEOS...meno afonos den ta eixa skeftei ola ayta...exeis ki alla tetia kala?

Ανώνυμος είπε...

ξεχάσατε βέβαια να γράψετε ότι από το σύλλογο της Καλαμαριάς είναι και ο νέος ηγέτης της αντιπολίτευσης ο κ. Αντωνιάδης... ο οποίος αφού βέβαια έκανε αρκετή αντιπολίτευση στο Μακρόπουλο μετά δέχτηκε γεμάτος χαρά τη θέση του αντιποέδρου στην ΕΣΟ που του πρότεινε ο "μεγάλος"... Πολύ εύκολα κάμπτονται τελικά αυτοί της "αριστερής" αντιπολίτευσης... Χαχα για γέλια η κατάσταση...

Schrödinger's Cat είπε...

Είναι άδικο το σχόλιο που αφορά τον κ. Αντωνιάδη. Όπως έχει γραφτεί κι άλλη φορά σ' αυτό το ιστολόγιο, ο κ. Αντωνιάδης, απλώς δέχτηκε τη θέση αντιπροέδρου που πρότεινε ο πρόεδρος Μακρόπουλος στη ΝΣΚ, μετά από σύμφωνη γνώμη της παράταξής του. Τα «γεμάτος χαρά» είναι αυθαίρετα, για απλή δημιουργία εντυπώσεων.

Ανώνυμος είπε...

A ναι? Και από πότε η αντιπολίτευση γίνεται με οφίτσια στο ΔΣ, πληρωμένα "έξοδα και οδοιπορικά" και ταξιδάκια στο εξωτερικό με καλυμμένα τα έξοδα από την ΕΣΟ?? (το τελευταίο δεν αφορά τον κ. Αντωνιάδη αλλά την παράταξή του συνολικά)...

Ανώνυμος είπε...

Anonime simfono mazi su...alla Prososxi giati matheno oti ine kai dikigoros....

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν βάζετε ένα ψευδώνυμο και υπογράφετε όλοι ως "ανώνυμοι";

Μπορείτε να αναρτήσετε νέο σχόλιο:

α) με το όνομα ή το ψευδώνυμο που θα επιλέξετε μετά την εγγραφή σας στο google/blogger (η διαδικασία είναι πολύ απλή)

Ή β) με το όνομα ή το ψευδώνυμο που θα επιλέξετε χωρίς εγγραφή, απλώς με την επιλογή Όνομα/διεύθυνση URL (το δεύτερο πεδίο - διεύθυνση URL- μπορεί να μείνει κενό)

Ή γ) με την επιλογή "ανώνυμος" (δεν συνιστάται λόγω της σύγχισης που μπορούν να προκαλέσουν πολλά δημοσιευμένα μηνύματα με την ένδειξη ανώνυμος που θα προέρχονται από διαφορετικούς συγγραφείς).

Ανώνυμος είπε...

Σε σχέση με τον Αντιπρόεδρο της ΕΣΟ, απλά να σημειώσω ότι ο άνθρωπος όπως φαίνεται την ήθελε πολύ την έστω και τιμητική αυτή θέση. Έστω κι αν εμφανίστηκε πριν 4-5 χρόνια, ένιωσε ικανός να σηκώσει το φορτίο της αντιπολίτευσης, το οποίο πριν από αυτόν το σήκωναν άνθρωποι που είχαν λιώσει ντουλάπες από παντελόνια στις σκακιέρες ανά την Ελλάδα.....
Τι να κάνουμε όμως, όση θλίψη κι αν μου προκαλεί αυτό δυστυχώς από τέτοιους ξαφνικούς κεραυνούς που αποδέχονται όποια θέση κι αν τους προτείνει ο χ, ο ψ και ο Ω, δεν μπορούμενα γλυτώσουμε.Ετσι δεν γίνεται και με τα υπουργεία κλπ. Ξεπετάγεται ένας ωραίος κα σπυδαγμένος βουλευτής και του προσφέρουν το υπουργείο πχ ναυτιλίας, έστω κι αν σε όλη του τη ζωή ασχολιόταν με την οικογενειακή αγροτική επιχείρηση, αφήνοντας πίσω του άλλους χρήσιμους.
Κι άντε τώρα με τα οφίτσια και όλα τα σχετικά προσόντα να κάνεις αντιπολίτευση σε έναν άνθρωπο καλό ή κακό που επίσης όλη του η ζωή, ήταν σκάκι.Τι να πεί κανείς εδώ και τι να σχολιάσει?
Αν αύριο έρθει η ομοσπονδία μπρίτζ και του προσφέρει μία θέση στο Δ.Σ., επειδή ο ανηψίος του τυχαίνει να παίζει σκάκι, πάλι δεν θα έλεγε όχι, δεν μπορούμε να προσφέρουμε στην Ελλάδα, θέλουμε και άμεσο αντάλλαγμα.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Διαχειριστα,

πριν από λίγο καιρό είδαμε μια ανακόινωση που κατείγγειλε " ενα συγκεκριμένο παράγοντα" για εγκληματιά και τον αφόριζε ως ανεπιθύμητο. Τώρα στο μπλογκ σας ένας άλλος "συγκεκριμένος" (αγαπημένη έκφραση του ασφαλίτη-παρακρατικού συντακτη) καταγγέλεται για άλλα πράγματα.

Θα μπορούσα να υποθέσω ότι ή ευαισθήσια σας να προστατεύεται ανθρώπους είναι επιλεκτική. Αν όχι διαψεύστε μας όλους.

Επειδή στην Ελλάδα ευτυχώς δε διοικούν τα Σοβιέτ ή οι Ναζι νομίζω ότη προσπάθεια καταλασπολόγησης και ηθικής εξόντωσης ανθρώπων είναι κατακριτέα απο μερους σας. εκτός και αν το ποστ σας....

Όσον αφορά αυτό που συμβαίνει γενικά στο σκακιστικό χώρο είναι πραγματικά αστείο.

Έχουμε ανθρώπους που τα παίρνουν από την Κρατική εταιρία τζόγου τα παίρνουν από τους μεγαλύτερους κεφαλαιοκράτες και μετά μας βγάζουν ανακοινώσεις κατά των επιχειρηματιών της ιδωτικοποίησης τους σκακιού και όλα τα υπόλοιπα περι ηθικής. Αλλά οι χορηγίες αυτές θα βγούν στο πολλάπλασιο από τους απολυμένους εργαζόμενους και τα σπίτια που θα κατασχεθούν. Αλλά εμάς τι μας νοιαζει μετά θα τους καταγγείλουμε για τις απολύσεις. Οι ανακοινωσεις δε κοστίζουν

Εάν καποιος αμφσβητήσει κάτι το έγγραφο της εταιρίας τζόγου με τη μοναδική επιχορήγηση σκακιστικού σωματείου (για διοργάνωση) το 2008 είναι στη διάθεση σας.

Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν έχουν καμία σημασία εάν σκεφτούμε ότι οι διοργανωτές της Καλαμαριάς στηρίζουν την λαική αντιπολίτευση στο σκάκι ενώ οι διοργανωτές τη Θεσσαλονίκης την επάρατη διοίκηση Μακρόπουλου.

ΟΠΑΠ + VIVARTIA + TRAPEZA PEΙRAIOS + DIMOS + 50 EΥΡΏ ΠΑΡΆΒΟΛΟ σημαίνει ηθική νομιμοποίηση. Μονο η μονή Βατοπεδίου σας ξέφυγε και λείπει από την παρέα σας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κε Διαχειριστα,

εκπλήσσομαι με τη δημοκρατική σας ευαισθησία. Τόλμησε κάποιος να εκτοξεύσει τη φοβερή κατηγορία ότι ο κος τάδε χάρηκε που εκλέκτηκε αντιπρόεδρος? Η αντίδραση σας για την αποκατάσταση της αλήθειας είναι καταλυτική. Είσασταν αυτόπτης μάρτυρας της χαράς ή της λύπης του?

Καποιος άλλος αποκάλεσε τους νεοκλεγέντες (όλους οι μερικούς) στο Δ.Σ. της ΕΣΣΝΘΧ υπάλληλους του Πρόεδρου της Ε.Σ.Ο κου Γέωργιου Μαρκόπουλο. Τόσο ο πρόεδρος της ΕΣΟ όσο και οι νεοκλεγέντες στην ένωση είναι επώνυμοι άνθρωποι και συγκεκριμένοι. Γνωρίζετε να υπάρχει υπαλληλική σχέση μεταξύ τους. Αν όχι στο blog σας δημιουργούνται εντυπώσεις θίγοντας βάναυσα την υπόληψη και την επαγγελματική πορεία επώνυμων ανθρώπων.

Δε σας βλέπω όμως να αντιδράτε όταν θίγετε ο Μακρόπουλος και πολλοί άλλοι βάναυσα. Αντίθετα θυμώνετε όταν καποιοι σας λένε ότι ο κος ταδε χάρηκε.

Εξηγήστε κε Διαχειριστά,

Στο σαιτ μπορούν ορισμένοι άνθρωποι να κατασυκοφαντούνται αδιαμαρτύρητα και κάποιοι να απολαμβάνουν της προστασίας σας.

Απαντήστε αλλιώς φέρετε την πλήρη ευθύνη των όσων γράφονται. Πιθανον να τα προσυπογράφεται κιολας.

Ανώνυμος είπε...

aston to exei apodiksei oti parasiretai apo ta ipokeimenika tu kinitra antilipsis.paliotera den eixe ute mia kaki kubenta na pei gia tis pseydeis diloseis toy so ampelokipwn klp.tipota apolitws.profanws logo tis psixagogias pu tou prosferun.tora thixtike epidi ipothike oti o kos antoniadis xarike. e nai lipon xarike. ayto ithele kau ta katafere. giayto simmetixe kais tis ekloges klp. mpoei na to valei kais to biografiko tu.o diaxeiristis pali pos petaxtike etsi kai ton prosstatepse oydeis katalabe...kai bebaws to thema ksekinisie apo allou, kai i arxiki anafora aforuse allon paragonta tis polis mesazonta diorganoti tha ton elega, kai oxi ton k Antoniadi.

Schrödinger's Cat είπε...

Πολύ σύντομα: τον Γιάννη Αντωνιάδη, ούτε που τον γνωρίζω τον άνθρωπο προσωπικά. Είχαμε στο παρελθόν μια επαφή μέσω email για θέματα του blog (είχε στείλει την ενδιαφέρουσα συνεργασία για την μοριοδότηση των μαθητών-σκακιστών), έχει γράψει επίσης κάποια αχόλια ως επισκέπτης, αυτό είναι όλο. Η γενική του στάση μου φαίνεται κατ'αρχάς έντιμη. Το βήμα είναι ελεύθερο, πιστεύω πως εκτιμάτε ότι οι απόψεις δεν λογοκρίνονται. Στο πλαίσιο αυτό, σαν απλός συνομιλητής και όχι ως διαχειριστής, πιστεύω πως μπορώ να εκφράσω την θετική γνώμη που έχω για κάποιον άνθρωπο. Τίποτα άλλο.

Ανώνυμος είπε...

περι αδικιας ο λογος: ειναι λοιπον αδικο να τα βαζετε με τον SC, που εχει αποδειξει με πολλες αφορμες οτι κραταει αποστασεις και δεν εχει καποια σκακιστικη πολιτικη δεσμευση. Να πατε σε αλλα ιστολογια που ο διαχειριστης σβηνειμε τη μια ο,τι δεν του αρεσει. Εδω περα, και αυτη ειναι η επιτυχια του ιστολογιου, η κατα το δυνατον αντικειμενικοτητα του διαχειριστη και η ελευθερια λογου στους γραφοντες δεν λειπουν.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία,άρα τον Πρόεδρο της ΕΣΟ και όλους τους υπολοιπους που συκοφαντούνται ως υπάλληλοι του δεν τους ξέρει ο διαχειριστης και δε μπορεί να εκφράσει μια θετική γνώμη. Τουλάχιστον ας μας κάνει μια λίστα με όσους θεωρεί ότι έχουν έντιμη στάση να μη γράφουμε για αυτούς και τον στεναχωρούμε. Έχουμε τόσους και τόσους να ξεκάνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Για την αποκατάσταση της αλήθειας:
Στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ ο μόλις επανεκλεγείς Πρόεδρος της ΕΣΟ πρότεινε κάποιον άλλο από τη Νέα Σκακιστική Κίνηση ως αντιπρόεδρο (υπάρχουν πολλοί και από το 2000 η αντιπολίτευση παίρνει έναν). Η ίδια η παράταξη δεν αποδέχτηκε αυτή την πρόταση και αντιπρότεινε τον Γιάννη Αντωνιάδη.

Αυτά είναι τα γεγονότα. Η ερμηνεία τους είναι ελεύθερη.

Kostas Oreopoulos είπε...

Όσο για το τουρνουά της Καλαμαριάς , μερικά από αυτά που ξέρω (γιατί η κακοήθια έχει και τα όρια της)

1) Από όσο γνωρίζω τελικά δεν δόθηκε χορηγία από Vivardia και Πειραιώς, απλά η Αφίσα τυπώθηκε αρκετά νωρίτερα.
2) Το τουρνουά της Καλαμαριάς ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΕ αρκετούς σκακιστές.
Αν θέλετε απλά βάλτε κάτω να δείτε πόσο κοστίζει να φιλοξενήσεις + pocket money 20-30 ξένους σκακιστές.
Αυτά είναι τα ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ενός τουρνουά

3) Αν δεν απατώμαι (που δεν απατώμαι) το τουρνουά σίγουρα ΔΕΝ ήταν κερδοφόρο.

Όποιος αμφιβάλει, του χρόνου, ευχαρίστως να κληθεί να κάνει την διαχείριση,και να βέβαια να καλύψει την ενδεχόμενη τρύπα από την τσέπη του (όπως έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση).

Αντί λοιπόν να λέμε ανώνυμα ότι παπαριά θέλει, ας έρθει με χαρά να αναλάβει την διοργάνωση, να κλήσει τις χορηγίες, να κανονίσει τους ξένους GM που θα έρθουν να παίξουν , τις φιλοξενίες τους, τα pocket money και μετά ευχαρίστως να πει ότι θέλει.

Αυτά τα λίγα σχετικά με του τουρνουά της Καλαμαριάς. Αν θεωρείται ότι δεν πρέπει να καλούνται ξένοι παίκτες, που με την σειρά τους είναι κράχτες για τους Έλληνες κλπ, τότε ευχαρίστως να το πείτε και είναι ευπρόσδεκτη γνώμη.
Πάντως χωρίς φιλοξενίες και χωρίς pocket money δεν υπάρχει περίπτωση να έχει δυνατό τουρνουά εκτός αν έχεις πολύ μεγάλα έπαθλα

Προσωπικά χαίρομαι για κάθε προσπάθεια διοργάνωσης τουρνουά, γνωρίζοντας πόσο δύσκολο είναι να γίνει αυτό διεθνές και να έχει καλές συμμετοχές και το τρέξιμο που απαιτείται.

Επίσης μακάρι να είχα χρόνο να παίξω και στο τουρνουά Θεσσαλονίκη 2009, αλλά προηγούνται οι επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Το ξενοδοχείο που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση, είναι όχι μόνο ολοκαίνουργιο, αλλά και από αρχιτεκτονικής πλευράς σχεδόν λαμπρό! Είναι σχήματος Π με μιά έξοχη ευρηματική ιδέα ως πύλη!

Άφθονοι χώροι στάθμευσης, εντός αλλά και περί το ξενοδοχείο.
Όχι πολύ θορυβώδης η περιοχή, καίτοι επί της Μοναστηρίου!

Φαντάζομαι ήδη την τεράστια επιτυχία που θα έχει το Ανοιχτό Θεσσαλονίκης 2009!

Το ξενοδοχείο, που δεν το έχω δει από μέσα ακόμα, έγινε ήδη ένας κανονικός μαγνήτης για Ξένους και Έλληνες.

Η πρόσβαση, πιό εύκολη από κάθε άλλο ξενοδοχείο.

Εάν η αίθουσα που προορίζεται για την σκακιστική Ανοιχτή συνάντηση έχει προσόντα κατάλληλα και ατμόσφαιρα, προμηνύεται να γίνει κέντρο υποδοχής σπουδαίων διοργανώσεων στο εγγύτατο μέλλον.

Αυτό θα εξαρτηθεί πολύ και από τον διευθυντή και από το πόσο αυτός θα έχει την ικανότητα να αντιληφτεί ότι είναι στο χέρι του να προσφέρει και να δημιουργήσει!

Ατμόσφαιρα φιλική
Σεβασμό
Χωρικές υπηρεσίες
Ευγένεια
Εξυπηρέτηση γενικής φύσεως,
αυτά είναι τα ζητούμενα.

Επίσης οφείλει κανείς να προσπαθήσει να μπει στο νόημα μιας τέτοιου είδους διοργάνωσης, όπως συχνά πυκνά κάνει κι ένας ηθοποιός για να κατανοήσει τον ρόλο του.

Η πείρα δεν αποκτάται με το πρώτο, αλοίμονο όμως αν δεν υπάρξει προετοιμασία και διαβούλευση με πεπειραμένους τού είδους!

Η πρώτη εικόνα θα είναι καθοριστικής σημασίας για τους διοργανωτές συνολικά.

Υπολογίζω ότι οι ιθύνοντες θα είναι αρκετά ευφυείς ώστε να αποφύγουν την αγένεια και την αλαζονεία και να πετύχουν τον επίζηλο στόχο, ήτοι να λατρευτεί ο Χώρος και η Οργάνωση!

Ανώνυμος είπε...

Μετά την παρέμβαση του κ. Κουρκουνάκη ο οποίος μας μετέφερε την λεπτομέρεια αυτή, νομίζω ότι είναι πολύ εύκολο να αντιληφθεί κανείς τι εννούσα πριν ανθρώπων με ντουλάπες με λιωμένα παντελόνια και περί ανθρώπων που επιβάλλονται για τους δικούς τους λόγους. Δεν είναι κακή η αυτοεπιβολή, αρκεί να συνοδεύεται με κάποια εχέγγυα και προαπαιτούμενα, αλλιώς μόνη της η μανία αυτοεπιβολής νομίζω ότι αποτελεί ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ανθρώπου, το οποίο δεν ξέρω πώς ονομάζεται από άποψη ψυχιατρικής ή ψυχολογίας (αν θέλει ας μας βοηθήσει σε αυτό ο κος Κουρκουνάκης), σίγουρα όμως δεν θα το χαρακτήριζα αγνή εντιμότητα.

Όσο για το Γάτο, όσο κι αν ξεχνιέται καμιά φορά, νομίζω ότι είναι πράγματι αξιέπαινος για την εν γένει διαχείριση του ιστολογίου του.

Ανώνυμος είπε...

Καλό το λιβάνισμα αλλά o κ. Κουρκουνάκης δεν μας απάντησε για την παράταξή του.

Συμφωνεί να παίρνουν τα μέλη της οδοιπορικά και πληρωμένα έξοδα για τα ταξιδάκια τους από την ΕΣΟ?? Και εκδρομές κάθε τρεις και λίγο στο εξωτερικό πάΛι πληρωμένα από την ΕΣΟ? Και οφίτσια για να κάνουμε την απαραίτητη φιγούρα και αυτοπροβολή?

Αυτή είναι η αντιπολίτευση που κάνετε και δυστυχώς σας έχει ο "μεγάλος" όποτε θέλει του χεριού του ...

Ανώνυμος είπε...

Για πείτε,

ποια είναι τα ταξιδάκια και τα οδοιπορικά που παίρνουν οι σύμβουλοι της Ε.Σ.Ο.;
Να πάω να πάρω κι εγώ δηλαδή αναδρομικά. Γιατί 2 χρόνια που είχα διατελέσει σύμβουλος της ΕΣΟ δεν είχα πάρει μία. Μήπως έχασα κάτι;

Τα οδοιπορικά τα παίρνουν οι εκτός Αττικής σύμβουλοι της ΕΣΟ, για τις μετακινήσεις τους στα ΔΣ.
Ταξίδια κάνουν μόνο όσοι αναλάβουν να συνοδεύσουν κάποια αποστολή στο εξωτερικό ή για να συμμετάσχουν σε κάποιο από τα προγραμματισμένα συνέδρια. Και δεν πάει κανά κομβόι συμβούλων στις αποστολές. Ένας πάει. Και πρέπει να διευθετήσει οργανωτικά ζητήματα, που δεν πρέπει να επωμίζονται ούτε οι παίκτες ούτε ο προπονητής, καθώς και να λειτουργεί ως εκπρόσωπος του επίσημου σκακιστικού φορέα της χώρας. Κάθε σοβαρή ομοσπονδία, σε κάθε χώρα φροντίζει για κάτι τέτοιο. Αν δεν πήγαινε κανένας θα κατηγορούσαμε την ομοσπονδία ότι δεν νοιάζεται να στείλει κάποιον, ότι είναι ανοργάνωτη και ότι αφήνει τους παίκτες της αποστολής στο έλεος τους.
Θα δεχόμουν την ένσταση ότι κάποιοι που πηγαίνουν δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στα καθήκοντά τους. Πιθανώς και να το εξετάσουμε.
Όμως, η συνοδεία ενός αρχηγού αποστολής είναι απαραίτητη.

Ανώνυμος είπε...

Το ΔΣ της ΕΣΟ αποτελείται από 21 μέλη τα οποία εκλέγονται κάθε τέσσερα χρόνια με διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό της. Η ΕΣΟ είναι η Ένωση όλων των σκακιστικών σωματείων της Ελλάδας από Κρήτη μέχρι Θράκη και από Ήπειρο μέχρι Αιγαίο. Οι παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο των σωματείων στελεχώνουν τα ψηφοδέλτιά τους με υποψήφιους από όλο τον Ελλαδικό χώρο έτσι ώστε να εκπροσωπούνται όλες οι περιοχές και όχι μόνο η Αττική, σωστά κατά την άποψή μου. Το ΔΣ συνεδριάζει μια φορά κάθε μήνα και η παρουσία των μελών του είναι απαραίτητη (όχι υποχρεωτική) αλλιώς θα είχαν διακοσμητικό ρόλο και η διοίκηση θα περιορίζονταν σε ένα κλειστό κύκλο, όπως στο παρελθόν. Η ΝΣΚ, πιστή στην αρχή οτι αποτελεί πανελλαδική κίνηση στο χώρο του σκακιού και φέρνει στο ΔΣ τα προβλήματα και του πιο μικρού σωματείου από όποια γωνιά της Ελλάδας προσπάθησε να στελεχώσει το ψηφοδέλτιό της από όλη την επικράτεια. Οι εκπρόσωσποι των σωματείων μας τίμησαν με την ψήφο τους και αυτή την στιγμή υπάρχουν εκπρόσωποί μας στο ΔΣ από Αθήνα (2), Θεσσαλονίκη (1) και Μυτιλήνη (1). Αν η έκβαση της προσφυγής της 5/3 είναι θετική τότε θα προστεθούν άλλοι 2 εκπρόσωποι (1 από Πάτρα και 1 από Αθήνα). Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην πλειοψηφούσα παράταξη. Η ΕΣΟ είναι υποχρεωμένη να καλύπτει τα έξοδα μετάβασης των μελών της όταν συνεδριάζει το ΔΣ, τα οποία βεβαίως δεν είναι "ταξιδάκια". Η ΝΣΚ έχει αποδείξει οτι σέβεται την ανάγκη μιας άλλης διαχείρισης στα οικονομικά της ΕΣΟ (π.χ. πρωτάθλημα Α' Εθνικής, τουρνουά Ακρόπολις, κλπ). Όποιος πιστεύει οτι οι συνεδριάσεις του ΔΣ είναι ταξιδάκια τότε απλά δεν θέλει να συνεδριάζει το ΔΣ και μήπως να το καταργήσουμε τελείως και να ορίσουμε μια "τρόικα" να διοικεί. Η ΝΣΚ θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να επιμένει οτι οι συνεδριάσεις του ΔΣ πρέπει να είναι σωστά προετοιμασμένες και οι αποφάσεις να παίρνονται μετά από εκτενή συζήτηση και ανάληψη ευθυνών από τα μέλη του ΔΣ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ όπου ΚΑΝΕΙΣ από την πλειοψηφούσα παράταξη που άλλαξε το σύστημα αγώνων της Α' Εθνικής δεν θέλησε να αναλάβει τις ευθύνες του και ψάχνονταν μεταξύ τους να δουν ποιος υποστήριξε την αλλαγή αυτή. Ουδεμία αίσθηση ευθύνης απέναντι στα σωματεία και τους αθλητές τους.
Για το θέμα της θέσης της αντιπροεδρίας που κατέχει η ΝΣΚ (το τονίζω αυτό, η ΝΣΚ και όχι ο Γιάννης Αντωνιάδης προσωπικά) νομίζω οτι πρέπει να αναφέρουμε οτι δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός αλλά πρέπει να αποτελεί αντανάκλαση της θέλησης των σωματείων έτσι όπως εκφράστηκε μέσα από το εκλογικό αποτέλεσμα. Η ΝΣΚ διεκδίκησε ακόμη μία θέση αλλά η πλειοψηφούσα παράταξη το αρνήθηκε. Όποιος νομίζει όμως οτι η θέση της αντιπροεδρίας θα σημάνει και "μείωση" της αντιπολίτευσης τότε θα του πρότεινα να πάψει να βλέπει μέσα στον καθρέπτη. Η ΝΣΚ συγκροτείται συλλογικά στη βάση θέσεων και αρχών. Όποιος αναζητεί καρέκλες και οφίστια τότε ας ανατρέξει στην πλειοψηφούσα παράταξη.
Για τα ταξίδια στο εξωτερικό δεν το σχολιάζω γιατί το θεωρώ συκοφαντία, εκτός και εάν μπορείτε να μας αναφέρεται συγκεκριμένα τι εννοείται.

Γιάννης Τσουκαράκης
Εκλεγμένο Μέλος της ΝΣΚ στο ΔΣ της ΕΣΟ

Ανώνυμος είπε...

Μετά από αυτά που είπες, Μακρόπουλος και πάντα Μακρόπουλος...

Ανώνυμος είπε...

Ναι, η αλήθεια είναι ότι πας να τα χώσεις στην παράταξη του Μακρόπουλου αλλά κοιτάς και την αντιπολίτευση και βάζεις τα γέλια,..οπότε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα,...!

Ανώνυμος είπε...

otan bgenei apo oli tin antipoliteysi o kos tsukuarakis pou omologo oti prin 2-3 ton protakusa, otan antiproedros ine kapios pu episis prin 3-4 ton eida os sinodo paikti se agones, kai mas petane manifesta kai ta parapano orea kai omorfa, i otan sintasei o antiproedros tis ESO tin anakoinosi peri bibliothikis Giorgoy Ioakeimidi kai peri anepithimitwn se agonistikus xorus (akou thrasos...!) ti allo mporousa na po....Makropulos kai panta makropulos. tulaxiston o sigkekrimenos kai oi perissoteroi simbouloi toy, exun liosei polla pantelonia asxoloumenoi me to skaki.

Kostas Oreopoulos είπε...

Καλά τις ανοησίες περι χρόνων στο σκάκι και άλλα τέτοια να μην τις ακούω.

Οι παράγοντες θα είναι
α) Είτε σκακιστές, με χρόνια στο άθλημα
β) Γονείς σκακιστών με λιγότερα χρόνια στο χώρο.

Το θέμα είναι αυτός που ασχολείται να είναι ΣΟΒΑΡΟΣ, ΕΞΥΠΝΟΣ και ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ και με διάθεση να προσφέρει στο σκάκι.
Όλα τα άλλα είναι ανοησίες.

Ανώνυμος είπε...

Μια γενική παρατήρηση.

Όποιος πιστεύει ότι έχει κάτι να πει έχει και το θάρρος της γνώμης και της υπογραφής του.

Την ανωνυμία είναι φυσικό να προτιμούν όσοι προσφεύγουν στη συκοφαντία και το ψέμμα.

Αυτά

Ανώνυμος είπε...

Eπιτέλους και καποιος που παίρνει σαφή πολιτική θέση και καταδικάζει τις παρακρατικές-ασφαλίτικες μεθοδους με στόχο την ηθική πολιτική και φυσική εξόντωση ανθρώπων προς κάθε κατεύθυνση.

Γιατί τείνουμε να πειστούμε ότι δημοκρατία και αυτορύθμιση είναι η ανώνυμη συκοφαντία(επωνύμων)και το ψέμα.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ καταδικάζεις την ανωνυμία και έχεις ψευδώνυμο Σκύλος ; Με λίγα λόγια δεν μας χ.... ρε Νταλάρα ;

Kostas Oreopoulos είπε...

Άλλο να ποστάρεις ανώνυμα μια γνώμη και άλλο να βρίζεις και να συκοφαντείς ανώνυμα.

Βέβαια η "πολιτική" τα έχω με όλους καλά, και είμαι πότε από εδώ και πότε από εκεί, είναι φαίνεται αποδοτική, με παρελθόν και μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών δεν θα γίνει φέτος;

Ανώνυμος είπε...

Δε μπορω να παρακολουθησω τη συλλογιστική.

Η ανωνυμία ή το ψευδώνυμο είναι αποδεκτά όταν ο οποιοςδήποτε δε προσβάλλει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα κάποιου άλλου.

Τι με νοιαζει εμένα ποιος είναι ο μέτοικος στη Νίσυρο όταν μοναδικο του κινητρο είναι η αγάπη για το σκάκι και τα ποστ του έχουν σχέση με αυτό.

Υπάρχουν άνθρωποι με ταπεινές και άνανδρες μεθόδους σε όλους τους χώρους και όλους τις παραταξεις. Και το αντίθετο υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι με αρχές σε όλους τους χώρους και τις παρατάξεις. Ο διαχωρισμός μεταξύ καλού και κακου δεν βρίσκεται στη γραμμή των χαρακώματων των πολτικών οργανισμών.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί φταίω !!!!

Φταίω, που ενώ έμαθα σκάκι από τον πατέρα μου μικρό παιδάκι, δεν πήγα να βγάλω δελτίο στον Άρη Νίκαιας, εκεί στη γειτονιά μου στο τέλος της δεκαετίας του 1970, αρχές του 1980, κι έτσι δεν έχω αριθμό μητρώου 3000 και κάτι για να μπορώ να είμαι αποδεκτός συνομιλητής διαφόρων έμπειρων σκακιστών.
Φταίω, που έκανα το παιδί μου να αγαπήσει το σκάκι και άρχισα από το 2000 να τρέχω στα τουρνουά και αντί να κάθομαι απέξω και να πίνω καφέ, έγινα διαιτητής, για να μπορώ να βλέπω τις παρτίδες.
Φταίω, που δεν ήθελα το παιδί μου να μπει σε διάφορα προπονητικά κλιμάκια, δεν ζω, ούτε περιμένω να ζήσω από το σκάκι, κι έτσι δεν μπορεί κανένας να με κρατάει στο χέρι.
Φταίω, γιατί όταν άρχισα να βλέπω τα «κακώς κείμενα» τα έγραφα πάντα με το όνομα μου σε διάφορα blog και έτσι δεν μπορούσαν κάποιοι διαχειριστές σε site που πλέον τώρα έχουν μηδενική επισκεψιμότητα να με κόψουν, αν και πολύ θα το ήθελαν.
Φταίω επίσης, γιατί βοηθάω την ΕΣΘ με την «εκμετάλλευση» διαφόρων γνωστών από την επαγγελματική μου δραστηριότητα κι έχουμε μπορέσει να κάνουμε το 3ο πιο ισχυρό τουρνουά στην Ελλάδα μετά το Ακρόπολις και την Καβάλα και κρατώντας δυο ομάδες στην Α εθνική, διαταράσσοντας τις ισορροπίες.
Ακόμα φταίω γιατί τολμάω να έχω και να καταθέτω δημόσια την πρόταση μου για την Α εθνική, όταν οι «έμπειροι» σύμβουλοι της πλειοψηφίας της προηγούμενης διοίκησης κάνανε αυτό το έκτρωμα που θα δούμε φέτος, φταίω γιατί η πλειοψηφία της ΕΣΟ αποφάσισε στο τελευταίο συμβούλιο πέρα από κάθε λογική να μην δεχθεί προσφορές για τα σχολικά, τα τελικά νεανικά και την Α εθνική φθηνότερες από αυτές που λέει η ίδια (π.χ. 52€ το άτομο) !!!
Όμως το μεγαλύτερο αμάρτημα μου είναι ότι δέχθηκα να κατέβω υποψήφιος με τη ΝΣΚ, εκπροσωπώντας μία πόλη, που δεν είχε καμία ουσιαστική εκπροσώπηση στην ΕΣΟ, όχι επειδή ήμουν ο καλύτερος, αλλά επειδή κάποιοι άλλοι δεν μπορούσαν.
Πρέπει δε να αυτομαστιγωθώ στην Πλατεία Αριστοτέλους και να πάω στα γόνατα μέχρι τα κεντρικά γραφεία της ΕΣΟ στην Αθήνα, διότι έχω άποψη και τη λέω, χωρίς να έχω γαλόνια, ούτε 2000 elo.
Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν και για άλλους που ακόμα δεν ξέρω, φταίω και το αναγνωρίζω.

Ανώνυμος είπε...

Τσουκαράκης: "Για τα ταξίδια στο εξωτερικό δεν το σχολιάζω γιατί το θεωρώ συκοφαντία, εκτός και εάν μπορείτε να μας αναφέρεται συγκεκριμένα τι εννοείται."

Β' πληθυντικό είναι, τα "αναφέρεται" και "εννοείται" θέλουν "ε". Λυπηθείτε μας, Κε Τσουκαράκη, ο επικεφαλής της... αντιπολίτευσης στην ΕΣΟ πρέπει -τουλάχιστον- να μιλά και να γράφει σωστά ελληνικά!

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, για πολιτικός λόγος καλός !

Kostas Oreopoulos είπε...

Μαστίγωμα στην Αριστοτέλους. Καλή ιδέα. Δεν σε πειράζει να την δανειστώ. Έχω κάποιους υπόψη μου, αν και βλέπω να εμφανίζονται πολλοί καλοθελητές για να μου πάρουν την μπουκιά από το στόμα.

Schrödinger's Cat είπε...

Θα προτιμούσατε να αποφασίζει ο διαχειριστής, ερήμην όλων σας, ποιές ανώνυμες απόψεις θα δημοσιευτούν και ποιές ανώνυμες απόψεις δεν θα εμφανιστούν ποτέ(moderated comments);

Τον εξουσιοδοτείτε δηλαδή να αποφασίζει αυτός, με βάση το κριτήριό του και τις πιθανές σκακιστικοπολιτικές του δεσμεύσεις, ποιές απόψεις θα μπορούν να είναι δημοσιεύσιμες;

Γιατί αυτό λίγο πολύ κατάλαβα πως προτείνουν μερικοί.

Όποιος θέλει να αποκλείσει την ανώνυμη άποψη, ακόμη και όταν είναι κακόβουλη, απλώς κάνει τα πρώτα του νηπιακά βήματα στο διαδίκτυο, δεν το έχει μάθει ακόμα.

Καταλαβαίνω πως κάποιους τους ενοχλεί η ανώνυμη άποψη όταν θίγει πρόσωπα και καταστάσεις, και έρχομαι στη θέση τους, τους καταλαβαίνω. Αλλά το προτιμώ από το να εξουσιοδοτούσα τον διαχειριστή να αποφασίζει αυτός για μένα τι θα εμφανιστεί και τι θα αποκλειστεί. Ο ίδιος, δεν γράφω ποτέ σε άλλες σελίδες (σκακιστικές ή άλλου είδους) που εφαρμόζουν αυτή την πρακτική, δεν έχω εμπιστοσύνη.

Στο κάτω κάτω, μπορείτε, και ίσως καλά κάνετε, απλώς να μην απαντάτε σε ανώνυμες καταθέσεις, όταν θίγουν πολιτικά ή προσωπικά ζητήματα. Να μην αξιολογείτε δηλαδή με την ίδια βαρύτητα την ανώνυμη γνώμη.

Αλλά το να γίνω διαχειριστής που κόβει και ράβει κατά το δοκούν, δεν τα πάω καλά με την ραπτική...Ούτε ένα κουστούμι δεν έχω.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον "Γάτο" ότι η ανώνυμη άποψη έχει κάθε δικαίωμα να υπάρχει, είτε χρησιμοποιούνται τεκμηριωμένα στοιχεία είτε απλά διατυπώνονται απόψεις. Το ότι κάποιοι υπογράφουν τις τοποθετήσεις τους δεν σημαίνει ότι μπορούν να έχουν αντίστοιχη απαίτηση από όσους επιλέγουν ως συνομιλητές -μόνο επιθυμία, ίσως.

Από και και πέρα, ανώνυμες κατηγορίες και προκλήσεις χωρίς στοιχεία ή με επιλεγμένα στοιχεία προκειμένου να δημιουργούν εντυπώσεις, προσωπικά κρίνω ότι είναι σκοπιμότερο να αγνοούνται. Εκφράζουν περισσότερο αυτούς που τις γράφουν, παρά αυτούς εναντίον των οποίων απευθύνονται.

Κατ' επέκταση, συμφωνώ με τον περιορισμό της λογοκρισίας σε ελάχιστες περιπτώσεις, κατά κύριο λόγο τοποθετήσεις με υβριστικό περιεχόμενο και απευθυνόμενες προς άτομα που ίσως να μην γνωρίζουν καν την ύπαρξη του συγκεκριμένου ιστολόγιου.

Kostas Oreopoulos είπε...

Η ανωνυμία στο Ιντερνετ είναι σχετική. Σε ένα φόρουμ όπου όντως τα πάντα είναι απρόσωπα, ναι η ανωνυμία είναι κάτι που μαθαίνεις να ζεις, αφού δεν έχει και νόημα το όνομα αυτού που γράφει.
Σε μια κλειστή κοινότητα, όπως η σκακιστική το πως διαχειρίζεται κάποιος την ανωνυμία έχει σημασία.
Σαφώς και είμαι υπερ της ΜΗ λογοκρισίας. Ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει. Βέβαια αν δεις ένα ποστ ανώνυμο και υβριστικό δεν είναι δυνατόν να το αφήσεις.

Ανώνυμος είπε...

και αφού οι ανώνυμοι τα χώνουν με αυτό το θράσος σε επώνυμους που γράφουν σε αυτό το μπλοκ ,θα τους θέσω ανώνυμα αυτό το ερώτημα: Ποιος έχει τα καλούπια των σκακιστικών κομματιών που είχαν αγοραστει από την ΕΣΟ όταν έγιναν οι σκακιστικές ολυμπιάδες στην χώρα μας? έχει γίνει διαγωνισμός για να του δωθούν? γνωρίζουν σήμερα όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΟ τι γίνεται με τα καλούπια? ποιος κατασκευάζει σήμερα τα κομμάτια?
περιμένω τις απαντήσεις

Ανώνυμος είπε...

Βρε, βρε, βρε... τι μας θύμισες τώρα...
Ποιός, άραγε, ήταν ο καλουπατζής;

Ανώνυμος είπε...

ενώ εσυ ωραιοπουλε που εσβηνες και εγραφες και ηλεγχες όπως σου κατεβαινε, και μετα άφηνες και απειλητικά μηνυματα του τυπου "αυτος βριζει και δεν θα μεινει ατιμωρητος", στο μπλοκ στο οποιο εισαι διαχειριστης λογικα δεν πρεπει να ξαπατησει κανεις.Ευτυχως που ο Γατος εχει αρχες, και τις ΤΗΡΕΙ!ετσι φαινεται τουλάχιστον....έστω κι αν συχνα διαφωνούσα μαζί του σε όσα ελεγε.

Οσο για τον αντιπρόεδρο, τα λόγια περιττα πλέον. Προτιμω τις ταινιες του Ξανθοπουλου...

και ετσι για να εχουμε καλο ερωτημα Ποιός είναι ο καλουπατζής τελικά?

και για να μην ξεχνιομαστε ποιός διοργανωνει τελικά αυτό το Θεσσαλονικη 2009? και ποιός είναι ο μεσάζων διοργανωτής που κατ΄ επάγγελμα διοργανώνει κάτι τέτοια και ποιά η μίζα του?

και για να προλάβω τους επώνυμους επειδή είμαι ανώνυμος, λέγοντας τους ότι αν θέλουν ας μην μου απευθυνθούν με το όνομα τους, δεν με ενδιαφερει το ονομα τους, ουτε διαγωνιζόμαστε στην επωνυμια...

Ανώνυμος είπε...

Eπειδή εχουμε γίνει πολύ μελό σας προτείνω να δείτε τα παρακάτω video για να ευθυμήσετε λίγο. Μερικές φορές το σινεμά γίνεται ή ζωή μας ή και το αντίθετο.

http://www.youtube.com/watch?v=8AMPWWfMDX4

http://www.youtube.com/watch?v=RgdyKNqf4mg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=V8_Wr5l-moM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=dQSLlGUDTt8

Καλή διασκέδαση

Ανώνυμος είπε...

"Φταίω, που έκανα το παιδί μου να αγαπήσει το σκάκι και άρχισα από το 2000 να τρέχω στα τουρνουά και αντί να κάθομαι απέξω και να πίνω καφέ, έγινα διαιτητής, για να μπορώ να βλέπω τις παρτίδες."

Kαι να κονομάω κάνα εικοσαρικάκι θα συμπλήρωνε ο κάθε κακεντρεχής...

Ανώνυμος είπε...

"Το τερπνόν μετά του ωφελίμου" που θα λεγε και ο πάνσοφος λαός....

Ανώνυμος είπε...

E, μην "κολάτε" στο εικοσαρικάκι, λογικό είναι να υπάρχει μια (μικρή) αμοιβή στους διαιτητές. Το θέμα είναι όταν οι διάφοροι γονείς γίνονται παράγοντες (ή παραγοντίσκοι), να έχουν συναίσθηση της άγνοιάς τους σε πολλά-πολλά ζητήματα. Διότι, βασικά μόνο σχολικούς αγώνες έχουν παρακολουθήσει ως τότε, πολλές φορές δεν ξέρουν τι σημαίνει GM, ποιος είναι ο Κασπάροβ, ότι στο σκάκι υπάρχουν Ολυμπιάδες κ.ά.

Ανώνυμος είπε...

Είναι κάπως φυσιολογικό να συνωθούνται σε μιά τέτοια ιστοσελίδα, καί ευφυείς καί ανόητοι!

Οι τελευταίοι δεν έχουν καν αντιληφτεί το νόημα μιάς ανώνυμης κατάθεσης γνώμης, και πόσο σημαντική μπορεί να είναι αυτή.
Άλλοι πάλι μπλέκουν στην ελευθερία τού λόγου, την τεκμηρίωση, λες και εδώ μέσα γυρίζουμε ταινίες τεκμηρίωσης!

Σποραδικά, μπαίνουν και ωρισμένοι που γράφουν στα αλαμπουρνέζικα, δείχνοντας σε ποιά κατηγορία από τις δύο, οφείλουμε να τους κατατάξουμε.

Ανώριμα άτομα, ανώριμες ενέργειες!