Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

10 χρόνια Τσιριτσάντσουλες



Ένα 4ήμερο πανηγυρικό φεστιβάλ: Πέμπτη 4 έως Κυριακή 7 Μαρτίου
στο Σινέ Φιλίπ, Θάσου 11, Πλ. Αμερικής, 2108647444, 2108612476
Γενική είσοδος: € 5

Ένα ταξίδι στα δέκα χρόνια ζωής της ομάδας Τσιριτσάντσουλες μέσα από προβολές, παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, και γλέντια...

Oι Τσιριτσάντσουλες (στους οποίους συμμετέχει ο γνωστός σκακιστής Ελισσαίος Βλάχος) δεν είναι μια ομάδα. Είναι τρόπος επιβίωσης, δημιουργίας, επικοινωνίας ή ακόμα και φυγής. Mε άλλα λόγια είναι ένας αυτοοργανωμένος χωροχρόνος, στον οποίο συναντιούνται διάφοροι περιφερόμενοι καλλιτέχνες, τρελοί ή φρόνιμοι.

Φέτος γιορτάζουν μία δεκαετία από τότε που σαν «Πειραματικό Εργαστήρι», υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Κίττυς Αρσένη, έδιναν την πρώτη τους παράσταση, το «Λεύτερο ζευγάρι» (27/12/1999) στο καφενείο «Θρόνος του Ξέρξη».

Έκτοτε ακολούθησαν 9 θεατρικές παραγωγές (REMEDIA AMORIS , ΣΑΤΥΡΟΙ: ΙΧΝΕΥΤΕΣ- ΚΥΚΛΩΨ, ASINARIA, ΡΟΥΤΖΑΝΤΕ, ΒΑΡΙΕΤΈ, Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ , ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΜΕΘΑΥΡΙO )

4 ταινίες μικρού μήκους (ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, ΤΟ ΠΕΡΔΙΚΙ, REVANCHE) 2 ντοκιμαντέρ ( ΣΑΤΥΡΟΙ... ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΈΛΛΗ ΔΕΛΙΟΥ) πολλά μουσικά γλέντια, συμπεριλαμβανομένου του TSIRI MICROFESTIVAL, διεθνείς συνεργασίες (Miroslaw Kocur, Εθνική Ακαδημία Θεάτρου του Wraclaw Πολωνίας, Carlo Formigoni, Teatro Le Forche ) και πολλές περιοδείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ένα από τα ενδιαφέροντα γεγονότα του φεστιβάλ είναι το αφιέρωμα στην Έλλη Δέλιου, μία σημαντική μουσικό του μουσικού πριονιού. Θα προβληθεί ντοκυμαντέρ για την ίδια καθώς και συναυλία-αφιέρωμα στο εν λόγω όργανο. Ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας, ο Νίκος Γιούσεφ, είναι μαθητής της και ένας από τους λίγους συνεχιστές αυτού του οργάνου.


***Δικτυακός τόπος της ομάδας Τσιριτσάντσουλες: http://www.tsiritsantsoules.gr/

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Κίττυ Αρσένη είναι μια σπάνια προσωπικότητα. Αγωνίστρια του αντιδικτατορικού αγώνα, βασανίστηκε άγρια στα μπουντρούμια της ΕΣΑ και δεν εξαργύρωσε τους αγώνες της. Σεμνή, αλλά και υπέροχη δασκάλα της θεατρικής τέχνης.

Schrödinger's Cat είπε...

Απόψε, 1-2 μετά τα μεσάνυχτα, ο Ελισσαίος στο "Κόκκινο", 105,5 FM. Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή και ονλάιν http://www.stokokkino.gr.

Κοσμάς Κέφαλος είπε...

Μια ιδιαίτερη παρτίδα από δύο ιδιαίτερους παίκτες πραγματεύεται η ταινία μικρού μήκους Revanche που παρουσιάζεται απόψε (Παρασκευή, ώρα 19.45) και μεθαύριο (Κυριακή, 21.15), στο Cine Φιλίπ, Θάσου 11, Πλ. Αμερικής, τηλ. 210-8647.444, 210-8612.476, στο πλαίσιο 4ήμερου πανηγυρικού φεστιβάλ για τα δέκα χρόνια της ομάδας Τσιριτσάντσουλες. Μια ζωντανή παρέα που κατάφερε να ωριμάσει με το πέρασμα του χρόνου, χωρίς να χάσει το κέφι της!
Στο βίντεο με την δεκαετή πορεία, όπου η ευδιάκριτη φιγούρα του Ελισσαίου Βλάχου βρίσκεται σε όλα σχεδόν τα πλάνα, παρακολουθούμε την εξέλιξη, την αλλαγή στο ύφος και την θεματολογία, την εμφανή προσπάθεια για αναζήτηση και απολαμβάνουμε το τελικό αποτέλεσμα!
Το φεστιβάλ (ώρα έναρξης 18.00) περιλαμβάνει μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, ταινίες, αυτοσχεδιασμούς, αλλά και γλέντι (Παρασκευή ώρα 23.00), με ρεμπέτικη και παραδοσιακή ζωντανή μουσική. Το Σάββατο θα παιχτεί μεταξύ άλλων και η πολύ όμορφη θεατρική παράσταση «Κύκλωψ» και θα ακολουθήσει πάρτι. Αναλυτικό πρόγραμμα στο σάιτ http://www.tsiritsantsoules.gr.