Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Ομαδικά Πρωταθλήματα Αττικής 2010


Συνεχίζονται την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου τα Ομαδικά (διασυλλογικά) Πρωταθλήματα Αττικής.

Το πρόγραμμα στον Προκριματικό Όμιλο Α' Εθνικής (οι δυο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα αγωνιστούν το καλοκαίρι στην Α' Εθνική κατηγορία): Ζήνων Γλυφάδας - ΣΟ Αιγάλεω, Πανιώνιος - Πανελλήνιος, ΑΣΟΠ Δίας - Πειραϊκός, ΓΣ Ασπροπύργου - ΑΕΚ, ρεπό ο ΔΚΠ Άνω Λιοσίων.

Συνεχίζονται επίσης, με τους αγώνες κατάταξης, τα πρωταθλήματα στη Β' και Γ΄ Εθνική. Πλήρες πρόγραμμα στα πρωταθλήματα Α΄ και Β΄ Τοπικής Κατηγορίας, καθώς και στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας.

Ιστοσελίδα: http://www.essnachess.gr/

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και η σκακιέρα είναι τοποθετημένη για άλλη μια φορά λάθος!

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Συνεχιζονται τα πρωταθληματα,σ'ολες τις κατηγοριες,στην Θεσσαλονικη.Στον προκριματικο ομιλο της Α'Εθνικης ξεχωριζει η συναντηση Φοιβου Συκεων(χωρις απωλειες)-ΑΜΟ Γαλαξια(μια ηττα),ενω στην Β'Εθνικη πολλα θα κριθουν στην αναμετρηση "Επικουρος" Πολιχνης-Σκ.Ακαδ.ΧΑΝΚ

Μια νικη με τον ΣΟ Θεσπρωτιας εξασφαλιζει το πρωταθλημα για τα Γιαννενα στην ΤΕΣΣΔΕ,ενω δεν αναμενεται να συναντησει προβληματα με την Εδεσσα ο πρωτοπορος ΣΟΠ Πτολεμαιος στην ΕΣΣΚΕΔΥΜ.

Ξεκιναν τα πρωταθληματα στην Πατρα με 9 ομαδες στον ΠΟΑ και μονο 2 στην Β'κατηγορια.Ο ΣΟ Πατρων δηλωσε τον Α.Βraun(2524),και η ΕΣ Αιγιαλειας τον Chr.Schroeder
(2225).O πρωταθλητης θα 'πρεπε ν'αντιμετωπισει σε μπαραζ τον ΑΣΟ Αιγιου για την ανοδο στην Α'Εθνικη αλλα ο τελευταιος δεν δηλωσε συμμετοχη.
http://www.essp.gr/index.html

Εκκινηση σημερα και στο Πρωταθλημα ΑΜΘ.Εξι ομαδες θα αναμετρηθουν στο πρωταθλημα με τις δυο καλυτερες να περνανε στον τελικο,και τη νικητρια ν'αντιετωπιζει την περσινη πρωταθλητρια (ΣΟ Ξανθης) για μια θεση στην Α'Εθνικη.
http://www.chesskavala.gr/

Τελος στην Κρητη διεξαγεται σημερα και αυριο η πρωτη φαση του πρωταθληματος Γ'Εθνικης με την συμμετοχη 8 ομαδων σε 2 ομιλους.Οι 2 πρωτες προκρινονται στο final four που θα γινει αργοτερα.
http://www.essk.gr/node/474

Ανώνυμος είπε...

Ο ΝΟΚ κατέβασε Istratescu , Μακροπούλου και ο ΟΣΚ Yordanova στην ΕΣΣΠΕΠ.


ΥΓ Η Β εθνική της ΕΣΣΠΕΠ θα μετρήσει για διεθνή έλο ??

Ανώνυμος είπε...

Για την σκακιέρα μην το ξαναπεις,δεν εχουν όλοι οι σκακιστες σωστη εικονα της σκακιερας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΟΣ είπε...

15:30, Kυριακή 21/2/2010
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 6,5-4,5(ΠΑΊΖΕΙ ΑΚΟΜΗ 1 ΣΚΑΚΙΕΡΑ)

Schrödinger's Cat είπε...

Για τον ΠΟ Α' Εθνικής: Ζήνων Γλυφάδας - ΣΟ Αιγάλεω 6,5-5,5.

Ανώνυμος είπε...

Α Τοπικη
ΟΠΑ Φιλοθεης - ΦΟ Ελληνικού 4,5-3,5

Ανώνυμος είπε...

Σ.Ο.Ν.Φιλαδελφείας-Σ.Ο.Παγκρατίου 6,5-5 (1 κενή το Παγκράτι)

Ανώνυμος είπε...

ASPROPIRGOS - AEK 5-7

Ανώνυμος είπε...

kotinos-epikoinvnia=4,5-3,5

Ανώνυμος είπε...

Μια ερωτηση και παρακαλω μια σοβαρη απαντηση απο οποιον γνωριζει..
Μπορει (σε διασυλλογικους αγωνες) ενας παικτης ομαδας να ειναι ταυτοχρονα αρχηγος αυτης και επισης ταυτοχρονα διαιτητης της συναντησης?
δηλαδη τριπλη ιδιοτητα στο ιδιο φυλλο αγωνα για το ιδιο ατομο?
Το επιτρεπουν οι κανονισμοι (δεν γελαω εδω, δεν μου περασαν τα νευρα ακομα) των ΤΕΔ.. ΚΕΔ.. ΕΣΣΝΑ.. ΕΣΟ.. FIDE.. κλπκλπ φορεων?
Με ειλικρινη απορια ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΜΑΟΚ

middlewave είπε...

Αρχηγός της ομάδας σε κάποιον αγώνα μπορεί να είναι οποισδήποτε οριστεί από την ομάδα. Μπορεί να είναι κάποιος παίκτης που συμμετέχει αγωνιστικά στο συγκεκριμένο αγώνα, ή κάποιος που δεν αγωνίζεται, ή ο προπονητής της ομάδας, ή ένας ισχυρός σκακιστής άλλης ομάδας που συνεργάζεται με το σωματείο, ή... Δεν ξέρω αν οι κανονισμοί το απαγορεύουν ρητά, αλλά φαντάζομαι ότι κάποιος που συμμετέχει σε αγώνα δεν μπορεί παράλληλα να είναι και αρχηγός ΑΛΛΗΣ ομάδας.
Όμως, σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν μπορεί να είναι διαιτητής μιας συνάντησης κάποιος που παράλληλα αγωνίζεται (άσχετο σε ποια ομάδα αγωνίζεται εκείνη τη στιγμή, ακόμη κι αν μιλάμε για τρίτη ομάδα που συμπτωματικά παίζει στον ίδιο χώρο). Επίσης, σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν μπορεί να είναι κάποιος παράλληλα διαιτητής και αρχηγός μιας ομάδας (στο συγκεκριμένο ματς), ασχέτως αν παίζει ή όχι. Στις περισσότερες διασυλλογικές διοργανώσεις (τυπικά σε όλες), η αρμόδια Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας ορίζει επίσημο διαιτητή σε κάθε συνάντηση, που φυσικά δεν μπορεί να έχει καμία άλλη ιδιότητα εκείνη τη στιγμή (μπορεί όμως να διαιτητεύει παράλληλα και άλλο ματς στον ίδιο χώρο). Στην Αττική, λόγω πληθώρας αγώνων και σχετικής έλλειψης διαιτητών, συνηθίζεται τα εντός έδρας σωματεία να προσφέρουν διαιτητή και η ΤΕΔ να ορίζει σε αγώνες όπου έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα (πχ. όταν τα σωματεία δεν έχουν διαθέσιμους διαιτητές). Είναι όμως υποχρεωτικό ο διαιτητής να κατέχει επίσημο τίτλο διαιτησίας (να είναι δηλαδή εγγεγραμμένος στους πίνακες ενεργών διαιτητών του τρέχοντος έτους) και εννοείται πως δεν μπορεί να συμμετέχει στο ματς αυτό με καμία άλλη ιδιότητα.
Στο μακρινό παρελθόν συνηθιζόταν να υπογράφουν ως διαιτητές οι αρχηγοί των δύο ομάδων, αυτό όμως απαγορεύεται πλάον ρητά εδώ και χρόνια και δεν εφαρμόζεται πια.
Τα παραπάνω αναγράφονται ρητά στον Κανονισμό Αγώνων της ΕΣΟ και τις Γενικές Οδηγίες της ΚΕΔ (δεν έχω μπροστά μου τα έγγραφα, ώστε να σας παραπέμψω στα σχετικά άρθρα). Μια απλή αναζήτηση στα σχετικά σάιτς θα σας βρει τα κείμενα αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Σιαπέρας - Άγιος Δημήτριος ξέρει κανείς τι έγινε;
Η ΕΣΣΝΑ έχει δημοσιεύσει όλα τα υπόλοιπα αποτελέσματα Α' Τοπικής, πλην αυτού...