Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Βιβλία του Γρίβα στα τουρκικά



Πρόκειται για τη «Σκακιστική Βίβλο Α & Β», μεταφρασμένη στην τουρκική γλώσσα από τον Refik Algan. Η έκδοση είναι της Τουρκικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και κυκλοφόρησε στις 30 Ιανουαρίου 2010.
Η «Σκακιστική Βίβλος Α & Β» (Κλειδάριθμος 2008) είναι η συνέχεια της εξάτομης σειράς «Σκακιστική Προπόνηση» (Κέδρος 2004-2005), στην αγγλική γλώσσα έχει μεταφραστεί από το Σωτήρη Λογοθέτη και έχει κυκλοφορήσει ως «Chess College 1 & 2 & 3» (Gambit 2007) και «Practical Endgame Play» (Everyman 2008).
Προβλέπεται ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει στα γαλλικά και στα αραβικά.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι συλλέκτης ξενόγλωσσων σκακιστικών βιβλίων, ειδικά βιβλίων που έχουν εκδοθεί σε όχι τόσο γνωστές γλώσσσες. Υπάρχει τρόπος να αποκτήσω τα βιβλία του Στράτου Γρίβα στα τουρκικά;

Ανώνυμος είπε...

Δοκιμάστε να επικοινωνήσετε στην Αγγλική γλώσσα με την κυρία Asli Kara στο aslikara@tsf.org.tr. Η τιμή τους στην Τουρκία είναι περίπου 10 ευρώ έκαστο (συν ταχυδρομικά υποθέτω).
Στράτος Γρίβας

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ Στράτο.

middlewave είπε...

Μια μικρή διόρθωση: η αγγλική έκδοση δεν είναι σε μετάφρασή μου, το αγγλικό κείμενο δημιουργήθηκε από τον ίδιο το Στράτο. Εγώ απλά επιμελήθηκα κάπως το κείμενο, κυρίως λόγω της επαφής που έχω με τα εκδοτικά στο χώρο από άλλες συνεργασίες, και πραγματοποίησα μερικούς ελέγχους στις αναλύσεις (με τη βοήθεια υπολογιστή - ή μάλλον ο υπολογιστής το έκανε, με τη βοήθειά μου!).


Όσο για τα ερωτήματα σχολιαστή, που είναι πραγματικά ενδιαφέροντα και ουσιαστικά, νομίζω ότι το καταλληλότερο άτομο να τα απαντήσει είναι ο Στράτος. Μια λεπτομερής ανάλυση του θέματος και σύγκριση μεταξύ των δύο χωρών εκ μέρους του θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί Φίλοι,

Σας ενημερώνω για το ανανεωμένο site της Επιτροπής Προπονητών της FIDE (FIDE Trainers Commission – TRG): http://trainers.fide.com/.

Σε αυτό το site μπορείτε να βρίσκετε και να κατεβάζετε δωρεάν στο τέλος κάθε μήνα (για όλο το 2010), δύο έγκριτα surveys από διακεκριμένους προπονητές. Οι προπονητές αυτοί είναι: Adrian Mikhalchishin, Alexander Beliavsky, Artur Jussupow, Efstratios Grivas, Georg Mohr, Iosif Dorfman, Jeroen Bosch, Miguel Illescas, Susan Polgar, Uwe Boensch, Yasser Seirawan, Yuri Razuvaev.

Για τον Ιανουάριο: http://trainers.fide.com/surveys.html.

Επίσης, στο τέλος Φεβρουαρίου θα ανακοινωθούν οι επίσημες λίστες της FIDE για τα προτεινόμενα 100 βιβλία για προπονούμενους και 20 για προπονητές, σε τέσσερις γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Ρωσικά): http://trainers.fide.com/recommended-books.html.

Τέλος, ετοιμάζεται το Trainers Syllabus, ένα βιβλίο 200 περίπου σελίδων, το οποίο θα αποτελέσει το υλικό για τα σεμινάρια πιστοποίησης προπονητών της FIDE και το οποίο συγγράφουν οι Adrian Mikhalchishin (SLO), Andrew Martin (ENG), Efstratios Grivas (GRE), Miguel Illescas (ESP), Michael Khodarkovsky (USA), Mikhail Gurevich (TUR), Jovan Petronic (SRB). Η παρουσίασή του θα γίνει στην Ολυμπιάδα του Khanty-Mansiysk, τον Σεπτέμβριο.

Στράτος Γρίβας

Υ.Γ. Προς Λογοθέτη: Σωτήρη γερνάς και ξεχνάς! Αυτά τα βιβλία τα έχεις μεταφράσει στα Αγγλικά εξ’ ολοκλήρου! Τα άλλα τέσσερα που έχω γράψει και δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα, έχεις επιμεληθεί. Σε λίγο θα σου στείλω και το 5ο για επιμέλεια!

Ανώνυμος είπε...

Ευχομαι οι μεταφρασεις της Σκακιστικης Βιβλου να ξεπερασουν σε αριθμο γλωσσων της μεταφρασεις της θρησκευτικης Βιβλου!

Πατρινός είπε...

Κι'εγώ εύχομαι να πάει καλά η τουρκική έκδοση του βιβλίου του κ. Γρίβα, κι'ας ανησυχούν οι... τουρκοφάγοι ότι τους βοηθάμε να μας ξεπεράσουν...

Ανώνυμος είπε...

Νέο Βιβλίο του Γρίβα για δωρεάν Download

Αγαπητοί Φίλοι,

Την 1η Ιουνίου του 2009 συμπλήρωσα τριάντα χρόνια ενασχόλησής με το σκάκι και με αφορμή αυτό το σημαντικό (για εμένα) γεγονός, αποφάσισα να προσφέρω δωρεάν ορισμένα παλιά μου βιβλία, τα οποία έχουν εξαντληθεί. Μπορείτε λοιπόν να κατεβάζετε (εντελώς δωρεάν) σε μορφή PDF βιβλία μου, που σε τακτά διαστήματα θα αναρτώνται στο site μου.

Σκοπός μου είναι σύντομα να προσφέρω στο αναγνωστικό κοινό όλα μου τα παλιά βιβλία μου στην ίδια μορφή (και πάντα εντελώς δωρεάν) που έχουν πλέον εξαντληθεί..

Με εκτίμηση,
Στράτος Γρίβας

- Κατεβάστε το βιβλίο «Σκακιστικό Σεμινάριο Μόσχας»
- Κατεβάστε το βιβλίο «Μπουλετίν - Ακρόπολις 2009»
- Κατεβάστε το βιβλίο «Ισπανική ΠΑρτίδα»

Ανώνυμος είπε...

www.GrivasChess.com

Ανώνυμος είπε...

FIDE Trainers Commission http://trainers.fide.com

New Updates

Surveys: http://trainers.fide.com/surveys.html

Recommended Books: http://trainers.fide.com/recommended-books.html