Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Θα υποδυθεί τον Φίσερ



Του Μέτοικου στη Νίσυρο

Φετινός υποψήφιος για «Χρυσή σφαίρα» (Golden globe) για την ερμηνεία του στο Brothers του Τζ.Σέρινταν (Τhe boxer), ριμέϊκ του πολυβραβευμένου δανέζικου Brodre, o Tόμπεϊ Μαγκουάιρ, ο οποίος ταυτίζεται για τους περισσότερους με την κινηματογραφική φιγούρα του Σπάιντερμαν καθώς ενσάρκωσε τον πολύ δημοφιλή ήρωα των Marvel comics σε 3 ταινίες τα προηγούμενα χρόνια. Πριν ωστόσο στραφεί σε υπερπαραγωγές είχε αποκτήσει ήδη φήμη ταλαντούχου ηθοποιού που ειδικεύεται σε απαιτητικούς ρόλους, παίζοντας σε ταινίες όπως η Παγοθύελλα (Τhe Ice storm- 97), το Pleasantville το 1998, η Θέα στον Ωκεανό (The cider house rules-99) και τα Τρομερά παιδιά (Wonderboys-2000).

Τώρα φαίνεται ότι θα βρεθεί μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, καθώς πρόκειται να υποδυθεί τον Μπόμπι Φίσερ, σε μια ταινία που θα περιγράφει τη ζωή του Αμερικανού σκακιστή, ο οποίος κατάφερε στο απόγειο της δόξας του να κάνει τον μέσο Αμερικανό να ασχολείται με το τι γίνεται σε μια σκακιέρα στην Ισλανδία και να αδιαφορεί για το Super bοwl. Οι ψίθυροι λένε ότι η ταινία θα επικεντρωθεί στο ματς Φίσερ-Σπάσκι και θ'αφήσει έξω τα σκοτεινά χρόνια που ακολούθησαν.

Ο Μαγκουάιρ, ο οποίος εμπλέκεται και στην παραγωγή της ταινίας Pawn Sacrifice δεν μοιάζει ιδιαίτερα στον Μπόμπι, αλλά διαθέτει ένα έντονο υπνωτικό βλέμμα που πιθανότατα θα του φανεί χρήσιμο για το συγκεκριμένο ρόλο.

Σχετικοί σύνδεσμοι-πηγές:
http://www.slashfilm.com
http://www.firstshowing.net

5 σχόλια:

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Αχ, αυτοί οι υπέροχοι Αμερικάνοι.. Επίσημα ‘μισούν’ τον Μπόμπυ for being politically incorrect at the limits of Anti-Americanism αλλά στο συλλογικό τους ασυνείδητο τον λατρεύουν και ιντριγκάρονται με ότι έχει να κάνει μαζί του.
Ελπίζω ο ‘Σπάιντερμαν’ να μη πιαστεί στα δίχτυα μιας ‘άχρωμης’ χολιγουντιανής ερμηνείας και να φανεί up to the task . Πάντως δεν είναι κοντός ρε παιδί μου για να παίξει τον Μπόμπυ? Νομίζω ότι ο κος Κονιδάρης με το κατάλληλο κούρεμα και χωρίς τα γυαλιά θα ήταν ιδανικός. Εξ άλλου πλησιάζει και στη σκακιστική δεινότητα του μακαρίτου… Για το ρόλο του gentleman Σπάσκυ ιδανικός θα ήταν ο Γιάννης Φέρτης με το υπέροχο σπασκοειδές μαλλί του και το σχετικό ρετουσάρισμα για να δείχνει 30 χρόνια νεότερος. Και ασφαλώς Παπα-Τσακαλος στο ρόλο του Bill Lombardy. Για το ρόλο του Euwe (πρόεδρος FIDE το ’72) προτείνω τον Ιλιουμτζίνοφ.(Εδώ όποιος δεν γέλασε του αφαιρούνται 50 ΕLO).

Δανάη είπε...

Το Αναζητώντας Τον Μπόμπι Φίσερ το έχει δει κανείς;

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Αγαπητή Δανάη, υπάρχει στο youtube.com. Aν βάλεις στο search : ‘’searching for Bobby Fischer’’ σου βγάζει ολόκληρο το φιλμ σε συνέχειες. Μέτρια ταινία κατά την γνώμη μου, αλλά ενδιαφέρουσα για σκακιστές και γονείς.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

To "Θεα στον Ωκεανο" προβαλει σημερα στις 11 το βραδυ η ΝΕΤ.Παιζουν,εκτος απο τον Τ.Μακγκουαϊρ,η Σ.Θερον και ο Μ.Κεην.Βασιζεται στο ομωνυμο βιβλιο του Τζ.Ιρβινγκ(Ο κατα Γκαρπ κοσμος,Ξενοδοχειο Νιου Χαμσαϊρ).Η γραφη του Ιρβινγκ δεν προσφερεται για κινηματογραφικη μεταφορα,αλλα η ταινια δεν παυει να ειναι ενδιαφερουσα(ειδικα αν δεν εχετε διαβασει το βιβλιο) και θα παρετε μια ιδεα για τις υποκριτικες δυνατοτητες του μελλοντος Φισερ.Εξ αλλου που αλλου θα ξαναδειτε ωκεανο μετα τα νεα μετρα;

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

O D.Fincher(Seven,Fight club,Zodiac,Curious case of Benjamin Button) ειναι ο σκηνοθετης που φαινεται να συνδεει το ονομα του με το σχεδιο της Columbia,να γυρισει την βιογραφια του Fischer συμφωνα με το εγκυρο Variety.
O Fincher ολοκληρωσε προσφατα τα γυρισματα του The Social Network(που αφορα την δημιουργια του Facebook),για το ιδιο studio,ενω συνεχιζει την προσπαθεια του να ολοκληρωσει ενα ρημεϊκ του Heavy Metal,η παραγωγη του οποιου αντιμετωπιζει προβληματα.