Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Ελληνική επικαιρότητα



Του Μέτοικου στη Νίσυρο

Ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το Διεθνές όπεν των Games Festival 2010 στο Grand Hotel Palace, που συγκεντρώνει αρκετά ισχυρές ξένες συμμετοχές. Ξεχωρίζουν τα ονόματα των Petrov M.(Bul-2526), Grigorov Gr.(Bul-2510), Esen B.(Tur-2506), Antic D.(Srb-2502), Erdoglu M.(Tur-2502), Bezgodov A.(Rus-2497), Vocaturo D.(Ita-2489), Georgiev Kr.(Bul.-2447). ενώ από τους Έλληνες σκακιστές ψηλότερο Εlo έχουν οι νεαροί Παυλίδης Αντ.(2376), Γαλόπουλος Ν.(2333), και Κανακάρης Γ.(2327).

Ταυτόχρονα πάνω από 200 μαθητές σχολείων από την Ευρώπη χωρισμένοι σε 10 ηλικιακές κατηγορίες διεκδικούν τις αντίστοιχες πρώτες θέσεις που οδηγούν σε δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα τον Ιούλιο στην Τουρκία με όλα τα έξοδα διαμονής πληρωμένα. Αλλά και οι δεύτεροι δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, καθώς εκτός από το μετάλλιο, θα μπορούν να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο νεανικό του Νοεμβρίου στο Πόρτο Καρράς στο μισό του κόστους.

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βετεράνων που ετοιμάζεται να υποδεχθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης ονόματα σαν τον V.Tseshovsky(Rus-2549), και την πρώην παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ν.Gaprindashvili(Geo-2360) θα ξεκινήσει στις 10 Απριλίου.
http://gamesfestival.chessdom.com/

Σκακιστική πανδαισία σ'ολη την Ελλάδα καθώς ξεκίνησαν τα 2 Πασχαλινά τουρνουά της Π.Σ.Περιστερίου (Καραγιάννης Θ, Μαστροκούκος Γ., Γρηγοριάδης Αλ, Γκούμας Γ., Χειμάρας Σ,, Μάκκα Ι., Κωστούρος Α., Kamenets Α., Γκόγκολης Α., Κοσμάς-Λέκκας Δ., Sienczewski Ζ./ http://peristerichess.gr/ ),το εαρινό της Τριανδρίας (85 συμμετοχές/Αργυρούδης, Νικολάου, Λαγοπάτης, Milovanovic, Σταυρακάκης, Ιλαντζής, Σεβαστόπουλος, Γαβριηλίδης../ )http://www.pat.gr/, το Κύπελλο Πάσχα στην Καβάλα http://www.chesskavala.gr/?p=970 , αλλά και οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες που θα οδηγήσουν σε μια θέση στην Α'Εθνική στο ξενοδοχείο Classical Acropol στην Ομόνοια http://www.tanea.gr/default.asp?pid=99 .Τα παιδιά της Αττικής θα έχουν την δική τους ευκαιρία να παίξουν σκάκι στο 5ο Εαρινό νεανικό που διοργανώνει ο ΣΟ Αιγάλεω για δύο ηλικιακές κατηγορίες κάτω των 15 και κάτω των 10 αντίστοιχα http://so-aigaleo.blogspot.com/2010/03/5o-ea.html , ενώ στην Πάτρα διεξάγονται τα νεανικά της ΕΣΣΠ http://www.sopatron.gr/

Στις 10 Απριλίου ξεκινάει το 104ο όπεν των Αμπελοκήπων http://www.skaki.net/ambelokipi.html και στις 15/4 το όπεν του ΣΟ Περιστερίου http://www.soperisteriou.gr/ ενώ δυο μέρες νωρίτερα στις 13/4 θ'αρχίσει στην Πάτρα το έβδομο τουρνουά του Πατραϊκού http://www.sopatron.gr/Patr.%20Tour.%20Prok.htm .Τουρνουά γρήγορου σκακιού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Υψηλάντεια 2010" θα γίνει στην Νέα Τραπεζούντα Πιερίας την επόμενη Κυριακή http://esskedym.gr/agonistiki-drastiriotita/42-grand-prix/186-grand-prix-katerini-2010 .

Στον τρίτο γύρο βρίσκονται τα δύο τουρνουά του ΣΟ Παγκρατίου http://www.athenschess.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=293&Itemid=1 .

12 σχόλια:

ΕΣΣΚΕ είπε...

Υπαρχει και το rapid στη Λάρισα 18 Απριλίου με πολλά έπαθλα για όλα τα έλο.

www.sslarisas.com
www.esske.net

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Ευχαριστω για την προσθηκη.
Ειναι τοσα πολλα τα τουρνουα που ειναι απιθανο να μην σου ξεφυγει κατι.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Τα αποτελεσματα του ομαδικου πρωταθληματος Αιγαιου στο
http://chess-results.com/tnr32508.aspx?lan=1
Αριστερο κλικ πανω στο rank table και επιλογη μιας ομαδας μας παει στα αναλυτικα ποτελεσματα,οπου βλεπουμε οτι με την ομαδα της Σαντορινης αγωνιζονται οι Φρεντζας Π. και Κοντου Ευα.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Στο ισχυρο rapid που εγινε την Μεγαλη Τεταρτη στην Πευκη,νικητης αναδειχτηκε ο Αλ.Κοστουρος(ηταν η τεταρτη νικη του τον τελευταιο μηνα,μετα τα τουρνουα του Δια,της Καλλιθεας,και του Πανελληνιου) με 6/7.Μισο βαθμο πιο κατω ισοβαθμησαν οι Ν. Μαναγκάτζε και Αλ. Γκόγκολης με 5,5 βαθμούς.
Περισσοτερα στο http://aopefkis-chess.blogspot.com/2010/04/2-rapid-ao.html

Ανώνυμος είπε...

Κανονικά, λέγεται strong rapid!
Επίσης:
Aleksandar Gogol
analytik
Santorini
Aegeo
Team


Παραλίγο να ξεχάσω το Larissa, το Championship και το choice!

Καλά, είμαι ασυγχώρητος...
Πήγα να ξεχάσω το and!!!

dimis είπε...

Στις 13 Απριλίου ξεκινά επίσης το «Άνοιξη 2010» που διοργανώνει ο Σκακιστικός όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας.
Προκήρυξη: http://sonf.gr/userfiles/file/anoixi_doc1.doc

Δημήτρης Σκυριανόγλου είπε...

ΟΚ, μπορεί να μην είναι ακριβώς ελληνική επικαιρότητα όμως έχει και ελληνική γεύση:

Ολοκληρώθηκε στην Καμπέρα της Αυστραλίας το ετήσιο Doeberl Cup το οποίο φέτος είχε μεγάλη συμμετοχή και αρκετά ενδιαφέρουσα σύνθεση. Νικητής αναδείχτηκε ο Κινέζος GM Λι Τσάο (Li Chao).

Και που βρίσκεται το ελληνικό ενδιαφέρον? Μα φυσικά στο γεγονός ότι το τουρνουά διεξήχθη στο Hellenic Club of Canberra το οποίο ήταν και ο μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης! Μάλιστα δεν ήταν η πρώτη φορά που το τουρνουά φιλοξενήθηκε στους χώρους του Hellenic Club.

Το Hellenic Club of Canberra δημιουργήθηκε τη δεκαετία του '70 από την ελληνική ομογένεια και έχει πλέον εξελιχθεί σε έναν επαγγελματικό οργανισμό ο οποίος παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προνομίων στα μέλη του αλλά και στην κοινότητα της Καμπέρα. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Club είναι Έλληνες!

Δείτε τα σχετικά links:

http://www.doeberlcup.com.au/
http://www.hellenicclub.com.au/
http://www.chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=6242

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα χρεωκοπεί αλλά στο εξωτερικό οι Έλληνες μεγαλουργούν.

Ανώνυμος είπε...

Κι αυτό κατι σημαίνει....
Θετε τώρα?

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

4 σκακιστες,οι Petrov M.(Bul-2526),B.Esen(Tur-2506),D.Vocaturo(Ita-2489) και Κr.Georgiev(Bul-2447) ισοβαθμησαν στην 1η θεση του Διεθνους οπεν της Θεσσαλονικης με 7/9.Απο τους Ελληνες ψηλοτερα τερματισε ο Αντ.Παυλιδης στην 11η θεση με 6 βαθμους.Καλο τουρνουα εκαναν η Κ.Παυλιδου(2135) που με 5.5 βαθμους,επιασε Rp=2274 και ο νεαρος Αν.Κουτρουκης(2127) με Rp=2127.

Στα Σχολικα η Ελληνικη ομαδα συγκεντρωσε 1 χρυσο(Ευγ.Ιωαννιδης Α-11),3 αργυρα(Χ.Ανθοπουλος Α-9,Λ.Πραματευτακη Κ-9,Γ.Βαρδακας Α-7),και 3 χαλκινα(Ελ.Παπαθανασιου Κ-13,Σ.Τσολακιδου Κ-11,Ι.Ιωαννου Α-7),ενω καλη εμφανιση εκαναν οι Σταθοπουλος(4ος),Ναουμ(6ος) και Λαδοπουλος(7ος) στην Α-13,μια κατηγορια με μεγαλο συναγωνισμο.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Ισχυρο διεθνες τουρνουα με την επωνυμια Negroponte 2010 προτιθεται να διοργανωσει η Σκακ.Ακαδημια Χαλκιδας στις αρχες Αυγουστου (9-17/8).
Τα συνολικα επαθλα φτανουν τις 25000 ευρω,ενω ο νικητης θα παρει 3000.
Ας σημειωθει οτι για το ιδιο διαστημα ηταν προγραμματισμενο το φετινο Aκροπολις,που η τυχη του δεν εχει ακομα οριστικοποιηθει.

http://www.skakistikiakadimia.gr/default.asp

Σ.Ο. Αμπελοκήπων είπε...

105ο ΟΠΕΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Το Σάββατο 8 Μαίου 2010 αρχίζει το 105ο Όπεν Αμπελοκήπων με διεθνή αξιολόγηση έλο. Το τουρνουά είναι ελβετικό 7 γύρων, με χρόνο σκέψης 2 ώρες + 30’’ και διεξάγεται κάθε Σάββατο και Τετάρτη, από 8 - 29/5/2010, στις 5.30 μ.μ., στο εντευκτήριο του ΣΟΑ, Μακρυνίτσας 12-14, πλησίον του σταθμού μετρό "Αμπελόκηποι".
Χρηματικά έπαθλα 750€ θα δοθούν στους 3 πρώτους νικητές, στον 1ο βετεράνο άνω των 60, στην 1η γυναίκα και στον 1ο άνευ διεθνούς έλο, ενώ στον 1ο έφηβο και στην 1η νεανίδα κάτω των 18, θα δοθούν σκακιστικά βιβλία.
Το παράβολο συμμετοχής είναι 30€, ενώ για νέους και νέες έως 18 ετών και τα οικονομικώς εντάξει μέλη των διοργανωτών συλλόγων 20€.
Δηλώσεις συμμετοχής στον κ. Αχιλλέα Μητσάκο, τηλ. 6942463100,
στον ΣΟ Αμπελοκήπων, τηλ. 210-6433584, στο email soa@otenet.gr
ή δηλώστε συμμετοχή online στην ιστοσελίδα του ΣΟΑ:
http://www.skaki.net/ambelokipi.html

Ανώτατο όριο συμμετοχής: 80 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

* Για όσους δεν μπορούν να παίξουν τον 1ο γύρο το Σάββατο, έχει προβλεφθεί συμπληρωματικός γύρος, που θα γίνει την Δευτέρα 10 Μαίου, στις 5.30 μ.μ.