Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Ο Ιλιουμζίνοβ φεύγει πριν την πρώτη παρτίδα

Σύμφωνα με τον Mig, του Daily Dirt, σε μια πέρα για πέρα ασυνήθιστη πρακτική για τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκακιού (FIDE) Κιρσάν Ιλιουμζίνοβ έχει αναχωρήσει από τη Σόφια πριν ακόμη από την έναρξη της πρώτης παρτίδας Τοπάλοβ - Ανάντ, προκειμένου να σπεύσει στη Μόσχα για να διασφαλίσει την αμετάκλητη έγκριση της Ρωσικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (RCF), ως υποψήφιος προέδρος στις επόμενες εκλογές της FIDE. Κάποιοι άλλοι όμως ισχυρίζονται πως η πτήση για τη Μόσχα ήταν προγραμματισμένη από μέρες και ενώ η FIDE έκανε την παραχώρηση, ο μάνατζερ του Τοπάλοβ, ο Νταναϊλοβ, σαν βασιλικότερος του βασιλέως, δεν επιθυμούσε την αναβολή της πρώτης παρτίδας για να μη σημειωθεί η προεδρική απουσία. Ο Ντβόρκοβιτς παραδέχτηκε πως η πολυσυζητημένη επιστολή με την οποία προωθεί την υποψηφιότητα του Κιρσάν δεν έχει εγκριθεί νομότυπα και τώρα προσπαθεί να εντοπίσει τον Αλεξάντερ Μπαχ για να πάρει την υπογραφή του. Φαίνεται σαν να προσπάθησαν να επωφεληθούν από το χάος που επικρατεί στη RCF από τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο Ντβόρκοβιτς ισχυρίζεται στην εφημερίδα "Βεντεμόστι" πως το καταστατικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν καθορίζει ποιος μπορεί να εγκρίνει την απόφαση. Το οποίο είναι το ίδιο ακριβώς μ' αυτό που γράφει ο Ανατόλι Κάρποβ στην ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας. Τώρα ψάχνουν να βρουν τον Αλεξάντερ Μπαχ, ο οποίος είναι άφαντος. Το ματς Ιλιουμζίνοβ - Κάρποβ παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον!
Πηγή: Daily Dirt 23/4/2010

37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμπάσχω με τους συντρόφους Ιλουμτζίνοβ και Κάρποβ γιατί τι να τα κάνεις τα λεφτά άμα δεν έχεις εξουσία το πολύ πολύ να κλείσεις κανένα μπουζουκτσίδικο πολυτελείας και να τα σκορπάς. :)

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Η αναμετρηση Ιλουμτζινοβ-Καρποβ(ο κατοχος του τιτλου αναφερεται πρωτος) οντως παρουσιαζει εξαιρετικο ενδιαφερον,το μονο κακο για τους σκακιστες ειναι οτι το παρακολουθουμε "μεσα απ'τον σπασμενο καθρεφτη" μ'ενα τροπο που θα ενθουσιαζε τον Πλατωνα..

Θα προσπαθησω να δωσω μια απαντηση σε καποια ερωτηματα που πιθανον προκυπτουν σ'οσους δεν εχουν ασχοληθει πολυ με την εκλογολογια.

Γιατι ειναι σημαντικη η υποστηριξη της Ρωσικης Ομοσπονδιας;

Υπαρχει σιγουρα ενας τυπικος και πολυ πιθανον ενας ουσιαστικος λογος.

Συμφωνα με το καταστατικο της FIDE καθε σκακιστης μπορει ν'ανηκει σε μια μονο ομοσπονδια,και να εχει μια μονο σκακιστικη εθνικοτητα.Για να διεκδικησεις το Προεδρικο Αξιωμα πρεπει να σε προτεινει η Ομοσπονδια σου.Και οι δυο διεκδικητες ειναι μελη της Ρωσικης Ομοσπονδιας συμφωνα με την FIDE,και επομενως εξαρτωνται απο την αποφαση της.Ο Κανονισμος προβλεπει οτι υπαρχει η δυνατοτητα σε εξαιρετικες περιστασεις να γινει δεκτη και αλλη υποψηφιοτητα αλλα δεν διευκρινιζει ποιες ειναι αυτες.

Ο ουσιαστικος λογος,φοβαμαι,ειναι οτι αν η Ρωσικη κυβερνηση υποστηριξει τον αντιπαλο,ο καθενας τους αισθανεται οτι δεν εχει πιθανοτητες να κερδισει τις εκλογες.

Τι εχει γινει ως τα τωρα:(με την επιφυλαξη των κακων Ρωσικων και της αυτοματης μεταφρασης)

Η Ρωσικη ομοσπονδια ειναι σε φαση αναδιοργανωσης.Ο Dvorkovich,ο οποιος εξεδωσε την ανακοινωση υπερ του Ilumzhinov ειναι κατι σαν Προεδρος της Επιτροπης Ανασυγκροτησης.Υπαρχει ενα κενο εξουσιας αυτη την στιγμη,και ο Καρποβ μαλλον εχει δικιο οταν λεει οτι ο Dvorkovich υπερεβη τις εξουσιες του,καθως ειναι προγραμματισμενη μια συναντηση,στα μεσα Μαη,32 αντιπροσωπων για ν'αποφασισουν πανω στο θεμα.Ωστοσο αυτο που δεν ειναι ξεκαθαρο αυτη την στιγμη ειναι αν η αποφαση,σιγουρα παρατυπη,ειναι και αυθαιρετη,η ο Dvorkovich συμβουλευτηκε οντως τους αντιπροσωπους.

Χθες σε συνεντευξη του ο Καρποβ επιτεθηκε σφοδρα στον Ιλουμτζίνοβ και συσχετιζει τα παρασκηνια της επομενης εκλογης,με την διαδικασια εκλογης του διαδοχου του Καμπομανες οπου σε καποια συναντηση στην Μοσχα το 1994,οι ξενοι αντιπροσωποι "ηταν ενθουσιασμενοι που εφυγαν ζωντανοι"..
http://echo.msk.ru/programs
/razvorot/673656-echo/

Ο νυν Προεδρος δεν παει πισω,εγκαλει τον Καρποβ να εξηγησει στο επομενο Προεδρικο συμβουλιο τον Ιουλη τις κατηγοριες που απευθυνει στον Dvorkovich αλλα και τι εννοει οταν λεει πως τα σκανδαλα του Ιλουμτζινοβ διωχνουν σπονσορες και χρηματα απο το επαγγελματικο σκακι..
http://kalmchess.ru/index.php/component
/content/article/3-2009-08-24-18-06-54/1969-
2010-04-23-16-48-20

Στο μεταξυ οπως αναφερει ο βουλγαρικος τυπος,ο Ιλουμτζινοβ εφυγε βιαστικα,μια μερα πριν απο το προγραμμα του,απο την Σοφια,γιατι τον καλεσαν στο Κρεμλινο.
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-04-24&article=322268

Στο μεταξυ σε αρθρο της Ρωσικης εφημεριδας http://www.vedomosti.ru/newspaper
/article/2010/04/23/232292
που συνοψιζει την ιστορια ο νυν Προεδρος ισχυριζεται οτι ο Καρποβ ειναι στα προθυρα της τρελλας,καθως στα 15 χρονια της διοικησης του,δεν υπηρξε κανενα σκανδαλο διαφθορας στην FIDE.

Τετοια ωραια..

chessjerk είπε...

Αληθεύει ότι ο Danailov θα παίξει την πρώτη κίνηση του ματς Topalov - Anand ? :)))

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, μιλώντας από μεγάλη προσωπική εμπειρία, δεν υπάρχει μεγαλύτερος *μπιπ* στον πλανήτη από τον Μπαχ!

Ανώνυμος είπε...

Τώρα εμείς οι υπόλοιποι πρέπει να ξέρουμε κάποιον άλλον Μπαχ, εκτός από τον μουσικοσυνθέτη ;

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Δεν ειμαι σιγουρος ποιο ειναι αυτη την στιγμη το αξιωμα του Александр Бах (το παραθετω στα Ρωσικα στην περιπτωση που καποιος θελει να το ψαξει περισσοτερο) παντως ο Dvorkovich τον αποκαλει Προεδρο,ισχυριζεται οτι το χρισμα δοθηκε με την συγκαταθεση του,οτι o Bach ειχε την αρμοδιοτητα να παρει μια τετοια αποφαση και αυτος εκανε απλα την ανακοινωση.Ολα αυτα στο αρθρο της vedomosti που ανεφερα σε προηγουμενο σχολιο.

Αντε να δουμε και λιγο σκακι..

Καλες παρτιδες.

Ανώνυμος είπε...

Ο τύπος ήταν μέχρι την αναδιοργάνωση κάτι σαν Εκτελεστικός Διευθυντής της ομοσπονδίας. Βασικά αποφάσιζε για όλα μόνος του (η διοίκηση της ομοσπονδίας είναι κυρίως πολιτικοί, που δεν πολυασχολούνται), είναι πολύ υπερόπτης, εγωιστής και παντελώς αδιάφορος για ότι δεν του φέρνει λεφτά ή εξουσία. Είναι επίσης ο βασικός διοργανωτής του Άεροφλοτ Όπεν. Για δεκαετίες άνθρωπος του Κάρποβ, μου φαίνεται περίεργο που συναίνεσε στο χαρτί του Ντβόρκοβιτς. Πάντως ο τύπος προσπαθεί αυτόν τον καιρό να αλλάξει το καταστατικό της ομοσπονδίας έτσι ώστε αυτή να μην έχει πρόεδρο(!) και όλες οι εξουσίες να περάσουν στα χέρια του... εκτελεστικού διευθυντή (δηλαδή σε αυτόν)! Γενικά, ο τύπος θεωρεί ότι είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος στον κόσμο και ότι όλοι και όλα πρέπει να υποχωρούν μπροστά στα "θέλω" του. Φυσικά, δεν είναι και καθόλου συνεργάσιμος. Μια φορά μάλιστα μου ήρθε να χειροδικήσω εις βάρος του από τα νεύρα μου (και όσοι με ξέρουν καταλαβαίνουν πόσο απίθανο είναι αυτό). Ευτυχώς γι αυτόν, δεν έφτανα εκεί κάτω...

Ανώνυμος είπε...

Εχει δίκιο ο Μετοικος στη Νισυρο οταν απευθύνεται "σε οσους δεν εχουν ασχοληθει πολυ με την εκλογολογια". Κατι που μένει εκτώς συζήτησης είναι η ίδια η "προσωπικότητα" του Κιρσαν. Στον ρωσικό τύπο, αλλά και σε πολές ξένες εκδόσεις, ο προεδρος της Καλμουχίας που θα μείνει σ' αυτό το αξίωμά του μέχρι τον Οκτώβρη 2010, ταυτίζεται με φοβερα σκάνδαλα, μεταξύ των οποίων πρώτο είναι η δολοφονία δημοσιογράφου. Οσον αφορά τη δυνατότητα του Καρποβ να αναδειχτεί απο τους Γάλλους, όπως είπε ο ίδιος στη συνέντευξή του στο ΤΑΣΣ, - μπορεί γιατί είναι μέλος 9 εθνικών ομοσπονδίων.

Μετοικοςστην Νισυρο είπε...

@ Ανωνυμος

Ο Καρποβ ξερει πολυ καλα τι λενε οι κανονισμοι και ελπιζει να χρησιμοποιησει το παραθυρακι που υπαρχει,αν νοιωθει οτι εχει βασιμες ελπιδες να κερδισει τις εκλογες το φθινοπωρο.Αντιγραφω (χωρις μεταφραση λογω ελλειψης χρονου)απο τον επισημο κανονισμο
(http://www.fide.com/component/handbook/?id=4&view=category)

1.2 Nominations for the Presidential ticket and Continental Presidents must reach the FIDE Secretariat at least three months before the opening of the General Assembly. To be elected, each candidate shall be nominated by his federation. He/She should have been a member of their federation at least one year before the General Assembly.

No person can be elected to a FIDE-office against the will of his national federation. This stipulation may be waived by the General Assembly only in exceptional cases. Federations that are against the nomination of one of their members for a FIDE office, should raise their objections to such a nomination before the election.(αρθρο 4ο)

Tους κανονες βασει των οποιων μπορει ν'αλλαξει καποιος "σκακιστικη" Εθνικοτητα (η οποια σε καθε περιπτωση για την FIDE ειναι μοναδικη) μπορει κανεις να τους διαβασει εδω:
http://ratings.fide.com/fedchange.phtml

Η δικη μου αισθηση ειναι οτι η τακτικη του Καρποβ αυτη την στιγμη ειναι να πεισει τους Ρωσους πολιτικους ηγετες οτι ο Ιλουμτζινοβ ειναι "καμμενο χαρτι", και γι αυτο χρειαστηκε να γινει η επισπευση της ανακοινωσης της Ρωσικης Ομοσπονδιας.

Ανώνυμος είπε...

Μετοικος στην Νισυρο

Αν δούμε τον Κιρσαν στο βάθος, είναι πράγματι "καμενο χαρτι" όχι μόνο για τους Ρώσους, οι οποίοι, όπως φαίνεται αρχίζουν να το καταλαβαίνουν. Οι απαιγνωσμένες του προσπάθειες να μείνει στην επικαιρότητα, αποδείχνουν ότι είναι μάταιες. Είναι καιρός να σταματήσει αυτη η μαύρη σελίδα του Κιρσαν και της παραίας του στο σκάκι. Δυστυχώς, δεν είναι τυχαίος σ'αυτή την παραία, και ο δικός μας αντιπρόεδρος. Αισθάνομαι ντροπή...

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Μεγαλη συνεντευξη του Ιλουμτζινοβ δημοσιευει το επισημο site της FIDE.Ο Προεδρος της Παγκοσμιας Ομοσπονδιας βρεθηκε στο Ναλτσικ για την τελετη εναρξης του 3ου γυναικειου Grand Prix και δεν μασησε τα λογια του.Δηλωσε οτι θεωρει πως αυτη την στιγμη ειναι ο μονος επισημος υποψηφιος για την Προεδρια μια και δεν εχουν αποσταλει τα επισημα εγγραφα απο τις Δυτικες ομοσπονδιες που εκφραστηκαν υπερ του Καρποβ,θεωρει οτι ο Ανατολι προσβαλει τους κατοικους των Khanty-Mansiysk,Elista,Nalchik ε το να λεει οτι το σκακι απαξιωνεται οταν κορυφαια τουρνουα διεξαγωνται σ'αυτες τις πολεις, και διερωταται ποιος ηξερε το Linares και το Groningen πριν τα αντιστοιχα τουρνουα τα βαλουν στον χαρτη.Θεωρει προτεραιοτητα την επιτυχια των σχεδιων της CNC (Kaplan,Magomedov) για την μαζικοποιηση του διαδικτυακου παιχνιδιου με υψηλα επαθλα,και γρηγορους χρονους σκεψης και αποβλεπει στην αυξηση των κρατων που συμμετεχουν στην FIDE απο 170 σε 203.Τελος βεβαιωνει οτι τα Grand Prix θα συνεχιστουν αν και στους ανδρες ισως υπαρξουν καποιες αλλαγες στους κανονισμους.
http://nalchik2010.fide.com/kirsan-ilyumzhinov-men-and-women-series-of-grand-prix-will-continue.html

Σ'αυτες τις κατευθυντηριες γραμμες ο Ιλουμτζινοβ επισκεφθηκε προσφατα την Μογγολια,τον Λιβανο,την Κεντροαφρικανικη Δημοκρατια,την Καμποτζη,το Λαος και το Βιετναμ με σκοπο να προωθησει την διαδοση του παιχνιδιου σ'αυτες τις περιοχες και να προωθησει την περιφερειακη συνεργασια.Η Κεντροαφρικανικη Δημοκρατια και η Σενεγαλη ειναι τα νεα δοκιμα μελη της Παγκοσμιας Ομοσπονδιας.
http://www.fide.com/component/content/article
/1-fide-news/4489-fide-presidential-board-meeting.html

Στο μεταξυ ο Καρποβ ζητα απο την Ρωσικη ομοσπονδια να υιοθετησει και τις δυο υποψηφιοτητες η να κρατησει ουδετερη σταση,και να μην προτεινει κανενα καθως "θα ηταν περιεργο ενας Ρωσος πρωην Παγκοσμιος Πρωταθλητης να εμφανιστει σαν υποψηφιος αλλης χωρας"
http://www.gazeta.ru/news/sport/2010/04/26
/n_1487921.shtml

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Πολυ ενδιαφερουσα συνεντευξη του Ιλουμτζινοβ δημοσιευει το http://others.sport-express.ru/reviews/5330/

Ο Προεδρος της FIDE διευκρινιζει οτι στα σχεδια των Kaplan,Magomedov εχουν ηδη επενδυθει 10 εκ.δολλαρια,και πως δεν προκειται για δικα του χρηματα η της FIDE.To σχεδιο,που φιλοδοξει "να ανεβασει το σκακιστικο επιπεδο",θα παρουσιαστει στην Γενικη Συνελευση,το φθινοπωρο.Σ'αυτην παρεπεμψε και την προταση της Ρωσικης Ομοσπονδιας να μεταφερθουν τα γραφεια της FIDE στην Μοσχα.

Σε σχεση με τον τοπο τελεσης των ματς των διεκδικητων ανεφερε οτι θα υπαρξει αποφαση ως το τελος του Απριλη.Σε σχεση με τα πιθανα προβληματα που ισως αντιμετωπιζε ο Αρονιαν αν παιξει στο Μπακου,θυμισε οτι ο Αρονιαν δεν εκανε ποτε τετοια δηλωση,και εξεφρασε την ελπιδα οτι αν αγωνιστει εκει, ο Λεβον θα συμβαλει στην βελτιωση των σχεσεων Αζερμπαϊτζαν-Αρμενιας..

Πανω στο προβλημα του αν ο Καριακιν θα μπορει ν'αγωνιστει με την Ρωσια στην επερχομενη Ολυμπιαδα,εξηγησε οτι η FIDE εχει κανονισμους και δεν εξαρταται απο τις διαθεσεις του ενος και του αλλου.Η Ρωσικη Ομοσπονδια,υπηρξε αμελης, εχασε τις προθεσμιες και κανονικα ο Καριακιν θα μπορουσε να παιξει με την Εθνικη Ομαδα μετα τον Δεκεμβρη.Ωστοσο στην μεγαθυμια του προτεινε στο Προεδρικο Συμβουλιο στην Σοφια (και εγκριθηκε ομοφωνα) να επιτραπει στον Καριακιν ν'αγωνιστει στην Ολυμπιαδα!

Συνεχισε την επιχειρηματολογια πανω στις προσβολες λεγοντας οτι εκτος απο τις πολεις της Ρωσιας,και την FIDE, ο Καρποβ προσβαλε και τον Αναντ οταν ειπε πως κανενας δεν ξερει τ'ονομα του Παγκοσμιου Πρωταθλητη.
Βασιμο ωστοσο βρισκω το επιχειρημα του οτι το μεγαλο ενδιαφερον του κοσμου για το σκακι πριν το 1990 θα πρεπει να αποδοθει και στην πολιτικοποιηση του Παγκοσμιου Πρωταθληματος και δεν πρεπει να λησμονουμε τι γινοταν την δεκαετια του '90.

O Κραμνικ σε μεγαλη συνεντευξη που εδωσε στο http://extratime.az/article.php?aid=13528 εκφραζει την χαρα του που δεν εμπλεκεται στην διαμαχη των δυο υποψηφιων,και δηλωνει πολυ ευχαριστημενος που τωρα,χωρις τον τιτλο,μπορει ν'ασχολειται μονο με το σκακι.Ελπιζει πως οι υποψηφιοι θα κριθουν απο τα προγραμματα τους,και οτι ο σοβαρος ανταγωνισμος θα βοηθησει να βελτιωθουν τα πραγματα,φτανει ν'αποφευχθουν οι προσβλητικες κορωνες των τελευταιων ημερων.
Σε καθαρα σκακιστικα θεματα(βρισκεται στο Μπακου για το ματς Αζερμπαϊτζαν-Κοσμος) δηλωσε οτι αντιμετωπιζει την επερχομενη Ολυμπιαδα σαν τον πιο σημαντικο αγωνα του ετους μια και δεν ξερει αν θα προλαβει ν'αγωνιστει σ'αλλη και απετυχε να παρει το χρυσο στις δυο τελευταιες.Οσον αφορα τα ματς των διεκδικητων διευκρινησε οτι ο ιδιος δεν εχει καμμια αντιρρηση να παιξει στο Μπακου,μαλιστα ελπιζει στην επομενη επισκεψη του να τον συνοδευσουν η γυναικα και ηκορη του..

Σιμουλτανε με διασημοτητες δινει ο Καρποβ αυριο στην Μοσχα.Θ'αντιμετωπισει 20 πολιτικους,επιχειρηματιες,και ανθρωπους των media και του κινηματογραφου.δεν παρελειψε μαλιστα να καλεσει και τους Ντβορκοβιτς.Ιλιουμτζινοβ!
http://intermoda.ru/cit/anatolij-karpov-protiv-zvezd.html

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Καλά ο Κάρποφ κάλεσε στο σιμουλτανέ τους αρχιμαζέτες Ιλιουμτζίνοφ και Ντβορκόβιτς και όχι τον Μακρόπουλο? Ευκαιρία να πάει ο πρόεδρος ‘ινκόγκνιτο’ στο σιμουλτανέ , να του ρίξει ένα ξεγυρισμένο ‘αγγουράκι’ να δει πόσα απίδια πιάνει ο σάκος!

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι γενικά πρέπει να υπάρχει μια διαφορά στα έλο αυτού που κάνει το σιμουλτανέ και των αντιπάλων και ο Μακρόπουλος δεν πληρεί μάλλον αυτή την προϋπόθεση.

Ανώνυμος είπε...

Σε αρθρο της http://www.newsru.com/russia/28apr2010/kirsan.html αναφέρεται, ότι ο
Ιλιουμζίνοβ λέει ψέματα ισχυρίζοντας, ότι επένδυσε στη FIDE ФИДЕ 50 εκατομ.δολ. Το 2007 στη σχετική του δήλωση στην εφορία δεν αναφέρετε τίποτα που να αποδείχνει
τέτοιες αποδοχές. Δηλαδή ή έχει εξαπατήσει την εφορία, ή λέει ψέματα στους πολυάριθμους τηλεθεατές. Ο δημοσιογράφος επικαλείται το δημοφιλές πρόγραμμα του πρώτου καναλιού της ρωσικής τηλεόρασης "Pozner" http://vladimirpozner.ru/?p=3031
Στην ερώτηση ποιός συγκεκριμένα απο την ηγεσία της Ρωσσίας τον υποστηρίζει στις προσπάθειές του για επανεκλογή στην FIDE, δεν έδοσε σαφή απάντηση. Σήμερα ανακοινώθηκε, ότι θα μιλήσει στο ραδιοφωνικό σταθμό echo.msk.ru. Να δούμε τι άλλα ψέματα θα μας πει.

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

@ Ανωνυμος

Ευχαριστω για τα links.Ο Posner ξεκινησε με μια ερωτηση για τους εξωγηϊνους και δεν αφησε τον Κιρσαν να παρει ανασα,αμφισβητωντας εμμεσα καθε επισημη δηλωση του.Οι ερωτησεις ηταν τετοιες που αναγκαζαν τον Κιρσαν ν'αμυνεται συνεχως,και να παλευει εναντια στην γελοιοποιηση.Δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι τα καταφερε.Θα προσπαθησω τις επομενες μερες να μεταφρασω καποια αποσπασματα,εχουν μεγαλο ενδιαφερον.Το πληρες κειμενο εδω:
http://www.1tv.ru/sprojects_edition/
si=5756&fi=3800

Γενικοτερα η αναγνωση του κειμενου ενισχυει την αισθηση μου οτι καποια Ρωσικα media προσπαθουν ν'απαξιωσουν τον Ιλιουμτζινοβ.

Ανώνυμος είπε...

@ Μετοικος στην Νισυρο
Δεν είναι μόνο ο τύπος στη Ρωσσία που δεν τον παεi τον Κιρσαν. Είναι μια προσωπικότητα καθόλου δημοφιλή στην κοινωνία και ιδιαίτερα στην Καλμουχία. Αυτό φαίνεται ακόμα και
απο την αντίδραση του κοινού μετά από τη συνάντησή του με τον Pozner. Μπορείς να διαβάσεις μετά από το πλήρες κείμενο στο http://vladimirpozner.ru/?p=3031
Δεν χωράει σύγκρηση με την εκτίμηση και το κύρος του Α.Κάρποβ.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

@ ανωνυμος
Τα εχω ηδη διαβασει.Αυτο που δεν μπορω να εκτιμησω,και θα μ'ενδιεφερε πολυ να μαθω,ειναι αν μια τετοια συνεντευξη μπορει να προβληθει,χωρις να υπαρχει μια εγκριση απο την πολιτικη εξουσια της Ρωσιας.Ειναι δυνατον ο Pozner να πηρε μια τετοια πρωτοβουλια μονος του;
Μου φαινεται αναλογο με το να βγει σε prime time στην Ελληνικη τηλεοραση,καποιος υπουργος ανυποψιαστος,και ο παρουσιαστης να μην τον αφηνει να παρει ανασα..

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Με επιστολη της στο Ρωσικο σκακιστικο site http://www.e3e5.com/ η Ομοσπονδια της Αρμενιας διευκρινιζει οτι ο Αρονιαν δεν συμφωνει ν'αγωνιστει στο Μπακου για τα ματς των διεκδικητων.

Η Βουλγαρικη Ομοσπονδια θα δηλωσει υποψηφιοτητα για ν'αναλαβει το Παγκοσμιο Κυπελλο του 2013 και τους Ολυμπιακους του 2014,οπως αναφερει η Chessdom.Οι Βουλγαροι φιλοδοξουν να διοργανωσουν τους αγωνες στην Αλμπενα.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Ειχα υποσχεθει στον Γατο οτι θα ετοιμασω ενα κειμενο για την συνεντευξη του Ιλουμτζινοβ στην Ρωσικη τηλεοραση,αλλα η (εξωσκακιστικη) επικαιροτητα εχει αλλαξει πολυ απο τοτε.Θα ξεκινησω με καποια αποσπασματα,σταδιακα, και αργοτερα βλεπουμε.

Παραλειπω τις λεπτομερειες της επισκεψης στο διαστημοπλοιο,θεωρω οτι ειναι γνωστες στους ενδιαφερομενους,ο Κιρσαν ωστοσο ειπε πως και ο ιδιος ισως να μην την πιστευε,αν οταν επεστρεψε απο το υπερπεραν δεν ειχε βρει στο σπιτι του να τον περιμενουν 3 ανθρωποι (τον οδηγο του,εναν υπουργο,και εναν βοηθο του).Ειχαν μπει στο σπιτι πριν μια ωρα και ειχαν αρχισει ν'ανησυχουν.Τους βρηκε στην κουζινα να σχεδιαζουν τις ενεργειες τους για ν 'αντιμετωπισουν την εξαφανιση,και το μονο που βρηκε ν'απαντησει στην ερωτηση τους,που βρισκοταν,ηταν να ετοιμασουν μια ομελετα καθως επρεπε να πανε στο αεροδρομιο.Βγηκε απο το υπνοδωματιο που ειχαν προηγουμενως ελεγξει,και οχι απο την πορτα.Αρα προκυπτει το αδιαμφισβητητο λογικο συμπερασμα..

Προχωραμε στις ερωτησεις των ακροατων(το προγραμμα ανακοινωνει τους καλεσμενους και οι θεατες μπορουν να υποβαλουν ερωτησεις)

Ερ. Πως θα εξηγουσατε οτι νεαρος ανηκατε στο Κομμουνιστικο κομμα και τωρα στην "Ενωμενη Ρωσια;

Απ. Οταν ημουνα μικρος τ'αγαπημενο μου βιβλιο ηταν το "Πως δενοτανε τ'ατσαλι" του Οστροβσκυ...Προσπαθουσα παντα να ζω με το ρητο "Αν οχι εσυ,ποιος;αν οχι τωρα ποτε;"
Εκεινο τον καιρο ηθελα να προσφερω κι εγω.Στο κομμα μπηκα στα 18,οταν υπηρετουσα την θητεια μου στον στρατο..μαλιστα ζητησα να υπηρετησω στο Αφγανισταν οπου ειχαμε μολις μπει..Απο καθε θεση στην ζωη μου ηθελα να δουλεψω και να προσφερω..

Ερ. Το 2003 ησασταν στην Βαγδατη.Νοιωθατε κοντα στις πολιτικες αποψεις του Σανταμ Χουσεϊν;

Απ. Ξεκινησα να πηγαινω το '93,οργανωναμε το φεστιβαλ της Βαβυλωνας.Το 2003 ημουν εκει εφυγα απο την Βαγδατη μιση ωρα πριν αρχισει ο βομβαρδισμος.Ημουν φιλος με τον Σανταμ και τα παιδια του,με τον μεγαλυτερο που ηταν προεδρος της σκακ.ομοσπονδιας διοργανωναμε σκακιστικα τουρνουα εκει.Ηταν παντα ενδιαφερον να συζητας μαζι τους.

Ερ. Αλλη ηταν η ερωτηση,αν εγκρινετε η εγκρινατε τις πολιτικες αποψεις του Σανταμ;

Απ. Οχι,εβλεπα εναν ηγετη,εναν Προεδρο που ηθελε να κανει κατι για τον λαο του,ηθελε να σταματησει το εμπαργκο και τις κυρωσεις του Ο.Η.Ε. Εβλεπα ανθρωπους να υποφερουν,παιδια που δεν ειχαν μολυβια επειδη περιειχαν γραφιτη.Για να μην μασαω τα λογια μου,ναι,τον συμπαθουσα,ηταν ενας πολυ ειλικρινης και ισχυρος ηγετης.
(συνεχιζεται)

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Ο Ιλουμτζινοβ απαντησε πως η περιθωριοποιηση του σκακιου οφειλεται εν πολλοις στο οτι στις παρουσες μορφες του δεν ειναι καταλληλο για προβολη απο την τηλεοραση,που προτιμα να δειχνει αλλα σπορ με γρηγοροτερη εξελιξη, και ανεφερε αναμεσα στα επιτευγματα του ενοποιηση του Παγκοσμιου τιτλου και την διαδοση του σκακιου σε 165 χωρες.

Οταν ο Ποζνερ ανεσυρε την παροιμια "Οποιος κυνηγα δυο λαγους,δεν πιανει κανενα" και τον ρωτησε αν ειναι ικανοποιημενος απο τα επιτευγματα του ο Κιρσαν ειπε πως ειναι ευχαριστημενος απο την δουλεια του σαν Προεδρος της Καλμουχιας,η Προεδρια της FIDE ειναι παρεργο,αλλα αφου υπαρχουν αποτελεσματα δεν μετανιωνει για την διθεσια.

Ερ. Ο Προεδρος Μεντβεντεβ δηλωσε προσφατα οτι ειναι απαραδεκτο να κανει καποιος πανω απο 3 θητειες σαν επικεφαλης μιας περιχης της Ρωσιας.Αυτο το οριο(17 χρονια) σας αφορα;

Απ. Πως να προβλεψεις τι θα κανει η Ρωσικη ηγεσια;

Ερ. Σας αφορα η οχι;

Απ. Θελω να δουλεψω για τους ανθρωπους της Καλμουχιας.Δεν εχει σημασια η θεση,αν θα ειναι στην Προεδρια,σε καποια αθλητικη δραστηριοτητα η σε καποιο μοναστηρι..

Ερ. Διαβασα πολλες φορες οτι μπορει να πατε σε μοναστηρι.Τι καλο θα κανει αυτο στο συνολο;Δεν ειναι προσωπικη σας αποφαση;

Απ. Θα διαλογιζομαι και θα προσπαθω να δημιουργησω θετικη αυρα πανω απο την Καλμουχια.

Ακολουθει ενας εκτεταμενος διαλογος για την πραγματικη κατασταση στην Καλμουχια (φαινεται οτι οι επισημες στατιστικες παρουσιαζουν μια χαρα τα πραγματα αλλα οι κατοικοι διαφωνουν) που επι του παροντος θα παραλειψω γιατι χωρις αναφορα σε αλλες πηγες ο αναγνωστης δεν θα βγαλει νοημα,αξιζει ωστοσο ν'αναφερω πως ο Ιλιουμτζινοβ απαντησε στην κατηγορια οτι ειναι λαϊκιστης,ονειροπολος και παραμυθας με την διατρανωση της πιστης του οτι μπορει να βγαλει καποιος κερδος απο καθε παραμυθια,και ανεφερε την κατασκευη του Ολυμπιακου σκακιστικου χωριου,του μεγαλυτερου Βουδιστικου ναου και της Ορθοδοξης εκκλησιας που,οταν ανακοινωθηκαν, κανεις δεν πιστεψε οτι θα πραγματοποιουνταν.
(συνεχιζεται απο αυριο)

Ανώνυμος είπε...

Για την περιθωριοποίηση του σκακιού δεν το ξέραμε...
Να είναι καλά το νετ αλλά και πάλι πρέπει κάποιος να ξέρει σκάκι.
Δεν είναι σαν το ποδόσφαιρο που δεν είναι αναγκαίο κανείς να ξέρει τις τελευταίες "τεχνικές" επίθεσης πχ για να παρακολουθεί ένα παιχνίδι, του αρκούν τα γκολ...

Ανώνυμος είπε...

Σημερινή ανακοίνωση του Α.Καρποβ εδώ http://www.echo.msk.ru/blog/karpov_a/676944-echo.phtml

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

O D.Kaplan CEO της FIDE σε θεματα αναπτυξης αναλυει τα σχεδια του στην http://www.chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=6305

Εξηγει οτι οι νεοι δεν χρησιμοποιουν το διαδικτυο με τον σωστο τροπο,και ειναι προθυμος να τους βοηθησει να κατευθυνουν την ενεργεια τους επικοδομητικα και να γινουν πλουσιοι.
Στους αμεσους στοχους του να δημιουργησει ενα κοινωνικο δικτυο,με βαση το σκακι.
Το σκακι ειναι ενα θαυμασιο μεσο εκπαιδευσης των ανθρωπων.Αρκει να εγγραφει καποιος και να παιζει μια δυο παρτιδες καθημερινα,θα κερδιζει χρηματα!Δεν χρειαζεται καν να ειναι καλος,το δικτυο θα χωρισει ολους τους σκακιστες σε 64 κατηγοριες βασει δυναμικοτητας,και ο καθεις θα παιζει με τους ισαξιους του και θα διεκδικει επαθλα 1000000$ σε καθε κατηγορια!Που θα βρεθουν τα χρηματα;Ο ιδιος ειναι προθυμος να επενδυσει 32 εκ.$,και εχει βρει δυο τραπεζες προθυμες να συμμετασχουν.Υπολογιζει την αξια ενος τετοιου portal στο 1 δις $ ισως και περισσοτερο.

Βρισκει την σκακιστικη ενημερωση (σ'αυτο συμπεριλανβανει προφανως και την ελευθερη μεταδοση των παρτιδων ζωντανα) οχι παντα ακριβη,και παντως αντιπαραγωγικη οσον αφορα την εμπορικη επιτυχια του παιχνιδιου.Ετσι ολα τα δικαιωματα πρεπει να μεταβιβαστουν στην Chess News Corporation (CNC),μια εταιρια που δημιουργηθηκε με την υποστηριξη της FIDE,το λογοτυπο της εταιριας εχει ηδη προστεθει στην προμετωπιδα του ιστοτοπου της ομοσπονδιας.

Οπως εξηγει ο ιδιος χωρις τις μοντερνες ιδεες του Ιλιουμτζινοβ για τον αθλητισμο και την ζωη τετοια σχεδια θα ηταν αδυνατο να υλοποιηθουν.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Πολυ διαφορετικη γνωμη για τον νυν Προεδρο της FIDE φαινεται να εχει ο Γκ.Κασπαροβ.Σε συνεντευξη του σε Ρωσικο ραδιοσταθμο,ανημερα του θανατου του Καμπομανες

(http://www.echo.msk.ru/programs
/personalno/676316-echo/)

ο πρωην Παγκοσμιος Πρωταθλητης δεν διστασε να χαρακτηρησει τον Ιλιουμτζινοβ "τον πιο ταιριαστο διαδοχο του Καμπομανες" γιατι και οι δυο δεν σεβονταν τους γραπτους κανονισμους.Μαλιστα ο Κασπαροβ θεωρει πως η προεδρια του Καμπομανες ηταν σημειο καμπης για την Παγκ.Ομοσπονδια,καθως διαδεχτηκε δικηγορους και κορυφαιους σκακιστες και ηταν αυτος που εισηγαγε την "ελευθερη ερμηνεια" των κανονων.Αν και του αναγνωριζει οτι επι των ημερων του το σκακι διαδοθηκε σε καθε γωνια της γης,επεβαλε εναν "Αυτοκρατορικο" τροπο διακυβερνησης,ο οποιος παρειχε ευφορο εδαφος για σκανδαλα,κατι που εκανε τους πιθανους χορηγους να απομακρυνθουν απο το σκακι.
Ο Γκαρι θελει να πιστευει οτι ο Καρποβ,αν νικησει,θα καταφερει να επιλυσει αυτο το προβλημα αξιοπιστιας με το να θεσπισει ξεκαθαρους και σεβαστους κανονισμους.
Ο Κασπαροβ παιρνει ξεκαθαρα θεση υπερ του Καρποβ,δηλωνει οτι η εκστρατεια του κερδιζει καθημερινα εδαφος,και διευκρινιζει πως πιστευει οτι παρα τα προβληματα της προσωπικης τους σχεσης,ο Ανατολυ εχει πιθανοτητες να καταφερει να ξανακανει το σκακι δημοφιλες.Για το θεμα των μικρων χωρων που κρινουν με την ψηφο τους τις εκλογες,αναφερει οτι η παρουσα διοικηση τις θυμαται μονο οταν τις χρειαζεται,και παρεχει μικρα ανταλλαγματα αντι για πραγματικη αναπτυξιακη βοηθεια.

Ανώνυμος είπε...

# Μετοικος στην Νισυρο

Πιο κάτω μπορείς να δείς τη γνώμη
των
Κορτσνόι http://www.sports.ru/others/chess/70376703.html
Κραμνικ http://www.sports.ru/others/chess/70372689.html
Καρλσεν http://www.sports.ru/others/chess/70371946.html

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

@ Ανωνυμος

Ευχαριστω για τα link.
Κραταω μια μικρη επιφυλαξη ωστοσο,γιατι αναφερουν σαν πηγη την "64" που η ηλεκτρονικη της μορφη εχει μηνες ν'ανανεωθει.Για τον Καρλσεν δεν εχω αμφιβολια καθως θα μετασχει στην εκδηλωση της Νεας Υορκης με τους Κ-Κ,ωστοσο σε μια προσφατη συνεντευξη που εδωσε ο Κραμνικ στο Αζερμπαϊτζαν ηταν επιφυλακτικος,και φανηκε να θελει να παραμεινει αμετοχος,αν και εκδηλωσε μια συμπαθεια προς τον Καρποβ.Οσο για τον Κορτσνοϊ θα'θελα να δω την αρχικη δηλωση.Αν ακομα και ο Βικτωρας προτιμα τον Ανατολι,τοτε μαλλον κατι κινειται..

Ανώνυμος είπε...

Δεν μου φαίνοντε καθόλου παράξενες οι δηλώσεις τους. Στη Ρωσσία, αλλά και σε άλλες χώρες φουντώνει το κλίμα ενάντια στον Κιρσάν και την παραία του (Μακρόπουλο + Αιζμαπαρασβίλι κλπ)
Διάβασε το παρακάτω άρθρο για τον προς το παρόν ακόμα πρόεδρο της FIDE, και θα καταλάβεις το γενικό κλίμα στη Ρωσσία...
http://www.grani.ru/opinion/piontkovsky/m.177708.html

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

@ Ανωνυμος

Κατ'αρχας θα παρακαλουσα,αν ειναι δυνατον να διαλεγατε ενα ψευδωνυμο,απλα και μονο για να ξερω αν καθε φορα συζηταω με τον ιδιο ανθρωπο.

Δεν ειπα οτι οι δηλωσεις μου φαινονται παραξενες,απλα χωρις το πρωταρχικο κειμενο μπορει καποιος ν'αλλαξει το νοημα,απλα κοβοντας και ραβοντας,και ετσι εχω μια επιφυλαξη να τις χρησιμοποιησω.

Πολυ ενδιαφερον το αρθρο που μου προτεινετε,συμμεριζομαι καποιους απο τους προβληματισμους του,δηλαδη κατα ποσο ενας εκπροσωπος του παλιου Σοβιετικου καθεστωτος,ειναι μια εστω ανεκτη λυση απεναντι στη σημερινη διοικηση.Θα ειστε ενημερος,υποθετω,για την κατασταση στην Ελλαδα(πολιτικη,ψυχολογικη,ηθικη και οικονομικη) που εχει να κανει κατα πολυ με τον δικομματισμο,και μας εχει κανει καχυποπτους στα ωραια,μεγαλα λογια.Θα ηθελα να δω πιο συγκεκριμενες δεσμευσεις απο την πλευρα του Καρποβ.Ως τοτε συνεχιστε να μας τροφοδοτειτε με πληροφοριες, σιγουρα εχετε καλυτερη προσβαση σ'αυτες απο μενα.

May είπε...

# Μετοικος στην Νισυρο
Κατάφερα επιτέλους να εγγραφώ.
Δες και τα πιο κάτω άρθρα. ΄Ισως οι σχετικές πλhροφορίες σου φανούν χρήσιμες.
http://www.sportsdaily.ru/forums/general/threads/110052
http://www.newsru.com/russia/28apr2010/kirsan.html

G GEORGOPOULOS είπε...

Δεν ξέρουμε αν έχει σώας τα φρένας, πάντως ρώσος βουλευτής ζήτησε να τον εξετάσουν...γιατροί.

Ο λόγος για τον εκκεντρικό πρόεδρος της ρωσικής δημοκρατίας της Καλμικίας ο οποίος ισχυρίζεται ότι συνάντησε εξωγήινους και...έκανε βόλτα με το διαστημόπλοιό τους, αποκαλύπτει σήμερα ο ρωσικός Τύπος.

Ο Κιρσάν Ιλιουμζίνοφ, που διοικεί την δημοκρατία αυτή στην Κασπία Θάλασσα, διηγείται συχνά ότι το 1997 συνάντησε εξωγήινους και μάλιστα πέταξε μαζί τους για αρκετές ώρες. Την ιστορία αυτή επανάλαβε πρόσφατα στην ρωσική τηλεόραση.

"Σας παρακαλώ να ερευνήσετε αν ο ηγέτης της δημοκρατίας της Καλμουκίας ενημέρωσε την ρωσική προεδρία για τις επαφές του με εξωγήινο πολιτισμό", τόνισε ο Αντρέι Λεμπέντεφ, βουλευτής του υπερεθνικιστικού κόμματος LDPR.

"Μήπως υπάρχει κάποια ειδική συμφωνία για τέτοιου είδους επαφές μόνο με ανώτατους αξιωματούχους της χώρας, οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε μυστικές πληροφορίες, όπως είναι η περίπτωση του Ιλιουμζίνοφ;" αναρωτιέται ο ρώσος βουλευτής.

"Αν πρόκειται γι΄αστείο δεν το καταλαβαίνω. Η κοινοβουλευτική μας ομάδα πιστεύει ότι πρέπει να εξεταστεί η υγεία και η ψυχική κατάσταση των επικεφαλής των περιοχών της χώρας", δήλωσε ο Λεμπέντεφ στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Komsomolskaya Pravda.

Ο Ιλιουμζίνοφ, ηγέτης της Καλμικίας εδώ και 17 χρόνια, επιμένει ότι συνάντησε εξωγήινους με "κίτρινα σκάφανδρα" με τους οποίους επικοινώνησε τηλεπαθητικά, πριν κάνει μια βόλτα μαζί τους σε ένα διαστημόπλοιο "σε σχήμα σωλήνα και ημιδιαφανές".

Ο 48χρονος Ιλιουμζίνοφ είναι πρόεδρος της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας και θεωρεί ότι η δημοκρατία της Καλμικίας, στην πλειοψηφία της βουδιστική, είναι το παγκόσμιο κέντρο σκακιού. Μάλιστα ίδρυσε κοντά στην πρωτεύουσα Ελίστα την "Πόλη του Σκακιού", ένα επιβλητικό συγκρότημα αφιερωμένο στο σκάκι.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=25334&catid=11

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=25334&catid=11

May είπε...

Για να καταλάβετε τον πανικό που
επικρατεί στο στρατόπεδο των Kirsan-Dvorkovich, σψετικά με τον Α.Κάρποβ, αρκεί να δείτε την ημερησία διάταξη του Επιπτικού συμβουλίου της Ρωσικής σκακιστικής ομοσπονδίας οπου ως πρώτο θέμα αναφέρεται η ανάδειξη της υποξηφιότητας για το χρίσμα του Προέδρου της FIDE. Τυπώθηκε στις 5/05. Ενώ στις 7/5 δημοσιεύετε διορθωμένη ημερησία διάταξη χωρίς αυτό το θέμα. Ουδέν σχόλιο...
http://russiachess.org/content/blogsection/12/360/

May είπε...

Ο Α.Κάρποβ υποστηρίχτηκε απο τη Βουλγαρία
http://www.anand-topalov.com/en/news&article_id=93.html

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

...αυτό το blog έχει τόσα πολλά πράγματα, που καμιά φορά μπαίνω μόνο εδώ για να διαβάσω σκακιστικά.

:-)

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Αυριο ειναι η κρισιμη μερα με την συνεδριαση των αντιπροσωπων του επιβλεποντος σωματος της Ρωσικης Ομοσπονδιας.Οπως ηδη εγραψε ο May,αρχικα το θεμα του υποψηφιου Προεδρου της FIDE ειχε μπει στην ημερησια διαταξη για ν'αφαιρεθει δυο μερες μετα.Ακομα κι αυτη την στιγμη μπορειτε να δειτε τις 2 αντικρουομενες ανακοινωσεις στο http://www.russiachess.org/

Φυσικα ο Καρποβ δεν θ'αφησει το θεμα να περασει ετσι και οι αυριανες εξελιξεις αναμενονται μ'ενδιαφερον.
Σημερα,με το ματς για τον Παγκοσμιο τιτλο να ειναι πια παρελθον,τα πνευματα οξυνθηκαν.
Ο Ανατολι εδωσε μεγαλη κι ενδιαφερουσα συνεντευξη στην http://www.gazeta.ru/interview/
nm/s3365483.shtml (περισσοτερα γι αυτην αυριο) ενω προσθεσε και την Ουκρανια στις χωρες που τον υποστηριζουν επισημα.
Και η αλλη πλευρα δεν καθεται με σταυρωμενα τα χερια.Το http://reports.chessdom.com/news-2010/karpov-kasparov-ilyumzhinov-svedok ενω φαινομενικα ασχολειται με τις περιεργες συμμαχιες της επερχομενης εκλογης (ΗΠΑ,Κασπαροβ υποστηριζουν τον Καρποβ) στην ουσια ειναι μια καταγραφη διαφορων οχι και τοσο επιτυχημενων οργανωτικων προσπαθειων του Ανατολι,που οπως ισχυριζεται το αρθρο,δεν προσπαθουσε και τοσο εντονα για τις επιτυχιες των διοργανωσεων που αναλαμβανε να προωθησει καθως το μονο που τον ενδιεφερε ηταν να πληρωθει.Το αρθρο,αναδημοσιευση απο το εβδομαδιαιο Σερβικο Svedok, αναφερεται σε γεγονοτα που τα περισσοτερα εχουν γινει εδω και τουλαχιστον 10 χρονια,αλλα,αν αληθευουν,σιγουρα θα πληξουν την εικονα του πρωην Παγκοσμιου Πρωταθλητη.

May είπε...

# Μετοικος στην Νισυρο

Πράγματι σημερα στις 17.00 συνεδριάζει το εποπτικό συμβούλιο της ρωσικής σκακιστικής ομοσπονδίας. Αυτες τις μέρες βρίσκομε στη Μόσχα και σίγουρα θα πάω στο Gogolevskiy bul.14.
Επίσης, έχω πάρει το 4 τεύχος του περιοδικού "64", όπου εκτός απο Κορτσνόι, Κράμνικ,Κάρλσεν, την υποστήριξή τους προς τον Κάρποβ εκφράζουν και άλλοι μεγάλοι μαιτρ.
Π/χ, o Boris Gelfand λέει μεταχύ άλλων, ότι ...οι μικρές χώρες χωρίς τον Μακρόπουλο δεν κάνουν τίποτα.Αν δεν λυθεί αυτός ο δεσμός, μη περιμένεται τίποτα το καλό... Οχι ο Μακρόπουλος για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά το παγκόσμιο πρωτάθλημα για τον Μακρόπουλο και τους φίλους και συναδέλφους του. Η Καρθαγένη πρέπει να γκρεμιστεί, και ο κ.Μακρόπουλος, ο οποίος τόσα χρόνια καταστρέφει το σκάκι πρέπει να παραιτηθεί.
Να δούμε τώρα τις απογευματινές εξελίξεις. Ακούγονται πολλά σενάρια. Δεν θέλω όμως να καταφεύγω σε κουτσομπόλια.

May είπε...

Ο Α.Κάρποβ αναδείχτηκε υποψήφιος
της Ρωσικής σκακιστικής ομοσπονδίας για το χρίσμα του Προέδρου της FIDE. Η σχετική απόφαση εγκρίθηκε σήμερα απο το Εποπτικό συμβούλιο της ομοσπονδίας με απόλυτη πλεοψηφία, εν απουσία ως τόσο των Dvorkovich και Zhukov. Συνεπώς ανακαλείτε η προηγουμενη μονομερή απόφαση του Dvorkovich υπέρ του Iliumzhinov. Πιστεύω θα υπάρξει συνέχεια.