Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ο πρόεδρος της FIDE και οι εξωγήινοι

«Χωρίς εμένα, ο λαός μου είναι ορφανός» γράφει ο Κιρσάν Ιλιουμζίνοβ (πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκακιού και πρόεδρος της Καλμουχίας) στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο που κυκλοφόρησε το 1998, το οποίο πρόκειται για ένα μίγμα ψευδοφιλοσοφίας και προσωπικών αναμνήσεων. Φαίνεται πως η πεποίθησή του αυτή συγκίνησε τους εξωγήινους που -κατά δήλωσή του- τον είχαν απαγάγει και τον είχαν μεταφέρει σε κάποιο μακρινό γαλαξία. Γιατί, όταν τους ζήτησε να τον αφήσουν ελεύθερο και να τον φέρουν πίσω στη γη, εκείνοι του απάντησαν «κανένα πρόβλημα Κιρσάν, θα σε γυρίσουμε πίσω» (κάποιες κακές γλώσσες λένε πως δεν τον άντεχαν άλλο). Όπως υποστηρίζει στη ρωσική τηλεόραση ο Κιρσάν Ιλιουμζίνοβ, η απαγωγή έγινε από το σπίτι του στη Μόσχα, το Σεπτέμβριο του 1997. Και συμπληρώνει: «Δεν είμαι τρελός. Στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο 4.000 άνθρωποι έρχονται σε επαφή με εξωγήινους. Αποτελώ μέρος της στατιστικής». Ο Μιχαήλ Γκολούμπεβ, συντάκτης της ηλεκτρονικής εφημερίδας Chess Today, παραθέτει συνδέσμους όπου ο Κιρσάν μιλάει, με κάθε σοβαρότητα, για την εμπειρία της απαγωγής του, σε ρωσικό κανάλι. Βίντεο 1 και βίντεο 2. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε (στα ρωσικά, αλλά υπάρχει δυνατότητα αυτόματης μετάφρασης από το google) σχετική με το θέμα συνέντευξη στο Radio Svoboda το 2001.

21 σχόλια:

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

E.T calls Kirshan...over?

Highlander είπε...

Πολύ φυσικά μας τα λέει ο Πρόεδρος - σαν να συνάντησε τα φιλαράκια του! :-) :-)

Μουτούσης Κωνσταντίνος είπε...

Αααα ! Ωστε "μερος της στατιστικης" ειναι η προσκληση για τσαι απο τους γκριζους στο διαστημοπλοιο τους !!
Μπαλαδορε Κιρσάν! Ούτε ο Ντιέγκο Αρμάντο στις δοξες του ! φοβερη ντρίπλα !!
Γιατι καποιοι καημενοι Καλμουχοι
(ως επι το πλειστον εργατες και με γεωργικα εππαγελματα)
που δεν πολυσκαμπαζουν απο τετοιες επιστημες,[οπως στατιστικες και τα συναφη] μπορει να τον περασανε και για τον "εκλεκτο"...
Και "καλα" πες ως εδω, σιγουρα δεν ειμαστε μονοι μας στο συμπαν.
Aπ'την αλλη ομως ; ...ολες αυτες οι ποζες και τα καμωματα ;; τη μια μιλαω με τον Πάπα , την αλλη με τον Δαλάι λάμα , μου ειπε αυτο ο Βούδας ... αποτελουν κι αυτα μηπως " μερος καποιας αδημοσιευτης
και αγνωστης σε μας στατιστικης " ;;;
Που βρηκε να τα πουλησει αυτα ο Κιρσάν ; σε Έλληνες ;;;

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

@Κ.Μουτούσης. Για να λέμε και του ‘στραβού το δίκιο’ Κώστα, εμείς οι Υπερξύπνιοι Έλληνες έχουμε ‘ψωνίσει’ και καταπιεί και χωνέψει μάλιστα, χειρότερες ‘στατιστικές ‘και ‘στοιχεία’ ,ειδικά προερχόμενα εκ’ πολιτικών ‘φωστήρων’ των περί των κοινών τυρβαζόντων και κοπτομένων’ , ε?

Μουτούσης Κωνσταντίνος είπε...

@ Ριζόπουλος

Οι στατιστικες γενικοτερα θα ελεγα πως ειναι απο τα πιο υπουλα εργαλεια χειραγωγησεως της "κοινης γνωμης"
Εκτος του οτι διαμορφωνουν αποψη που συχνοτατα δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα και στην αληθεια, κανουν κι ενα ακομα μεγαλυτερο κακο : εκπαιδευουν τον κοσμο να γινεται
μαζα, να σκεφτεται μαζικα και να πολτοποιηται ετσι μαζικα, ωστε να χανει ο καθενας απο μας τις ιδιαιτεροτητες του, τις κλισεις του, τα ταλεντα του, τις αρετες του και σε τελικη αναλυση την αξια του, εκει στοχευουν. Ακριβως οπως το ειπες, εχουνε γινει οι στατιστικες συχνα για να χρησιμοποιηθουν απο καποιους που ηθελαν να παρουσιαζουν τους αριθμους να ευημερουν, ακομα και αν δυστυχουσαν οι ανθρωποι.Εκμεταλευομενοι και παιζοντας τις στατιστικες αποκλισεις σαν φυσαρμονικα για να ξεγελανε τον κοσμο.
Αυτο ομως σε καμμια περιπτωση δεν σημαινει οτι ειναι φρονιμο να επαναλαμβανουμε τα ιδια και τα ιδια σφαλματα εις το διηνεκες. Γιατι περα και πανω απο καθε στατιστικο εύρος, οπως ειχε πει κι ο Ελύτης, "η Ελλάδα ειναι μια στιγμη ακριβείας"

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Σωστός ο Μουτού (sic!). Έτσι είναι φίλε Κώστα. Και για να μη ξεφεύγουμε και από τα σκακιστικά τελείως, να παρατηρήσω ότι οι στατιστικές πολλές φορές είναι, όπως ωραία το αποκαλείς ‘’από τα πιο ύπουλα εργαλεία χειραγώγησης’’ ΚΑΙ της σκακιστικής κοινής γνώμης! Ακόμη και σε ‘αθώα’ θέματα όπως ας πούμε τα ποσοστά επιτυχίας μιας συνέχειας σε άνοιγμα, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και σκεπτικιστές.
Είναι γνωστά νομίζω στους περισσότερους εξ’ ημών τα ποσοστά που ‘βγαίνουν’ σε προγράμματα όπως η Chess base και παρόμοια. Μου έχει τύχει σε συγκεκριμένη συνέχεια (νομίζω σικελικής αλλά δεν είμαι σίγουρος) να ‘πέσω’ σε βαριάντα με ποσοστό επιτυχίας 80% για τον λευκό! Α ωραία λέω! Βρήκαμε την ‘κατάρριψη’ της συγκεκριμένης συνέχειας του Μαύρου. Φευ! Η συγκεκριμένη συνέχεια έχανε ‘φορσέ’ για τα λευκά ! ,μόνο που το ‘φάρμακο’ για τα μαύρα βρέθηκε μετά από πολλές παρτίδες κερδισμένες για τα λευκά, και ήταν τόσο δραστικό, που η συγκεκριμένη συνέχεια εγκαταλείφτηκε σχεδόν αμέσως με αποτέλεσμα το ‘δείγμα’ να παραμείνει πρακτικά σταθερό, άρα και το ποσοστό ‘επιτυχίας’ για τα λευκά στο 80% (!!). Στατιστική δηλαδή αληθής, αλλά τόσο ‘παραπλανητική’.
Υπάρχουν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις (δεν μπορώ να τις αναφέρω ένεκα επαγγελματικού μυστικού :-) ) και ο καθένας πρέπει να είναι προσεκτικός και επιφυλακτικός.

Μουτούσης Κωνσταντίνος είπε...

Μπράβο, μην τα λες αυτα παραεξω και σε παρουνε χαμπαρι κατα Carlsen μερια κι αρχισουνε παλι τιποτα κινεζικους δρακους και βαριαντες μιγιάγκι!Αυτα ειναι επικινδυνα πραγματα ! Να, δεν ειδες πως μου ξεφυγε εμενα τις προαλλες η βαριαντα "Bruck-Lee" ;;
" Χμμ.. εχεις φατσα μαφιοζου, εσυ θα παιξεις πολυ καλη σικελικη ! "
επροφητευσε καποτε στον πιονέρο Κασπάροβ ο τοτε προπονητης του Eduard Gufeld !
Τι να κανει αληθεια ο μικρος νορβηγακος;
εχω καιρο να τον ακουσω. Χωρισανε λεει τα τσανακια τους με τον Garry..
Να'μαθε αραγε να δινει το χερι του στις γλυκιες υπαρξεις ; η θα του ραψουνε κι αυτουνου οσονουπω το κουστουμι του τρουα-πιε ;

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Το διάβασα στο chessgames.com σε kibitzing οπότε η ακρίβειά του ‘ελέγχεται’, αλλά το μεταφέρω προς προβληματισμό:
O υπουργός οικονομικών της Καλμουχίας αναλώνει το 90% του χρόνου του διοργανώνοντας σκακιστικά τουρνουά !?
Οπότε –αν ισχύει- δεν είναι καθόλου παράξενο που η Καλμουχία είναι η φτωχότερη σε κατά κεφαλή εισόδημα επαρχία της Ρωσίας και οι μισθοί πότε καταβάλλονται και πότε όχι ! (και μιλάμε για μισθούς ένα μηνιάτικο δικό τους σχεδόν ένα μεροκάματο δικό μας). Αυτά τα οικονομικά στοιχεία είναι γεγονός αληθέστατο πέραν πάσης αμφισβητήσεως .
Μάλλον γι’ αυτό περιμένουν σωτηρία από τους εξωγήινους οι ταλαίπωροι! Αν περιμένουν από τους γήινους …..ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι! (ή ΕΛΟ)

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Σε σχεση με την κατασταση στην Καλμουχια ενδιαφερουσες λεπτομερειες μπορει καποιος να διαβασει παρακατω:

http://www.newyorker.com/archive/2006/04/24
/060424fa_fact4

http://www.guardian.co.uk/sport
/2006/oct/29/chess.features

http://www.independent.co.uk/news/world
/europe
/bishops-buddhism-and-brutality-inside-the-bizarre-world-of-kalmykia-458608.html

Στο τελευταιο αρθρο αναφερεται οτι ο υπουργος Οικονομικης Αναπτυξης ασχολειται σχεδον αποκλειστικα με το να διοργανωνει σκακιστικα τουρνουα.

Και ενα ενδιαφερον λογοπαιγνιο:

Το συνθημα της προεκλογικης εκστρατιας του Ανατολι:
"Yes we Caro Kann!" (John Henderson,http://www.chessninja.com/dailydirt
/2010/04/uscf-endorses-karpov.htm#comments)

Ελπιζω απο Δευτερα που θα εχω επιστρεψει στο νησι να βρω χρονο να μεταφρασω καποια αποσπασματα απο τα αρθρα του Δυτικου τυπου για την Καλμουχια.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Σύμφωνα με έγκυρες διαγαλαξιακές πηγές μου, ο κυβερνήτης του διαστημοσκάφους που επέστρεψε τον Κιρσάν στη Γη , πλωτάρχης Υοοοaarghhzdroooing της 33ης αλφακενταυρικής σμηναρχίας, ήδη εκτίει ποινή ισόβιας καταναγκαστικής εργασίας στις φυλακές Kthulu Lovecraft του πλανήτη Baaarklingon ΙV. Ποινή του να διαβάζει διηγήματα Ε.Φ. γραμμένα από τον Κιρσάν σε νεαρή ηλικία και τους πολιτικούς λόγους του Προέδρου σε πιο ώριμη, καθώς και εγχειρίδια οικονομικής πολιτικής γραμμένα από τον υπουργό οικονομικής ανάπτυξης της Καλμουχίας. Η πληροφορία ότι προσπάθησε δις να αυτοκτονήσει με οξυγόνο, ελέγχεται ως ανακριβής.

Schrödinger's Cat είπε...

@Κώστα Μουτούση: Το επόμενο τουρνουά του Κάρλσεν, σύμφωνα με ό,τι γράφει ο ίδιος στο μπλογκ του, θα είναι στη Μπάζνα της Ρουμανίας, από τις 14 ως τις 25 Ιουνίου. http://www.arcticsec.no/index.php?button=blog&main_image=35

Προς το παρόν κάνει ακόμη σκι στη Νορβηγία!

Μουτούσης Κωνσταντίνος είπε...

@ Schrodinger's cat

Ευχαριστω πολυ γατε.
Μακαρι, ναναι καλα το παιδι
και να το φωτιζει ο Θεος να
μην κανει αλλες τετοιες επικοινωνιακες
πατατες

@ Ριζόπουλος

ωραιοτατο ! ειχε κατι απο fun-ζειν το τελευταιο ποστ.. φαινεται να γνωριζει o συντάξας προσωπα και πραγματα απ' την εσωτατη ομαδα του Esposito.. καθοτι εγραψε με μπολικη δοση espirito...

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Αντιγράφω από Μέτοικο: ‘’Το συνθημα της προεκλογικης εκστρατιας του Ανατολι:
"Yes we Caro Kann!" (John Henderson,http://www.chessninja.com/dailydirt
/2010/04/uscf-endorses-karpov.htm#comments)’’
Eδω διαφωνώ κάθετα με Τόλια και επιτελείς αυτού! Τι Κάρο-καν και τσούκου-τσούκου μπαλίτσα ρε παιδιά? Έτσι θα αλλάξει η κατάσταση? Παίζοντας για νούλα? Εδώ χρειάζεται Σικελική Καλάσνικοφ μη σου πω Αλιέχιν 4 pawns attack και fire on the board! ..που λεει και ο Άλεξ.

Ηλίας Κουρκουνάκης είπε...

Πέρα από τα καλόδεχτα αστεία, η σημερινή κατάσταση του σκακιού στον κόσμο δεν μπορεί παρά να σχετίζεται σε κάποιο βαθμό με την προσωπικότητα του ανθρώπου που ηγείται της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Προσωπικά, θα προτιμούσα προσωπικότητες όπως οι παλιότεροι Euwe και Olafsson, οι οποίοι είχαν κοινωνική αναγνώριση στις χώρες τους και πέρα από τις αγωνιστικές σκακιστικές επιτυχίες τους.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Αν αναφέρεστε και στα δικά μου τουλάχιστον ‘καλόδεχτα αστεία’ κε Κουρκουνάκη, επιτρέψτε μου να πω ότι καθόλου μα καθόλου αστεία δεν τα θεωρώ, ειδικά το να χρηματοδοτείται –εν μέρει τουλάχιστον- το παγκόσμιο σκάκι από το ΑΕΠ της Καλμουχίας…. θα σας παρέπεμπα -αν θα θέλατε να μπείτε στον κόπο- να διαβάσετε παλιότερα ‘μη αστεία’ σχόλια δικά μου, του Κυρίου Μουτούση, του Μέτοικου και άλλων φίλων στην ανάρτηση Τετάρτης 03/03/2010 του Γάτου με τίτλο: ‘O Kάρποφ υποψήφιος πρόεδρος της FIDE’ http://skakistiko.blogspot.com/2010/03/fide.html

Ηλίας Κουρκουνάκης είπε...

Ευχαριστώ για την παραπομπή.

Ametanoitos είπε...

http://www.chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=6226

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την ύπαρξη εξωγήινων υπάρχει στο τέλος αυτού του αρθρου. Στην αρχή βέβαια το αρθρο αναφέρεται στις ανησυχίες των GM παντού τον κόσμο για την πιθανότητα μια μαύρη τρύπα να δημιουργηθεί σε αυτά τα διαβολικά πειράματα του CERN και να μας καταπιεί όλους χωρίς να μας δώσει τη δυνατότητα ούτε για ένα τελευταίο μπλιτσάκι.

Να σημειώσω εδώ ότι οι προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού λένε πως ποτέ δεν θα βρεθεί αυτο το διαβολικό μποζόνιο που ψάχνουν αυτοί οι σατανάδες εκει κάτω. Και λέω Σατανάδες γιατί σύμφωνα με τις έγκυρες πηγές (βλ χαλκινα βιβλία)που μας παρέθεσε στην τελευταία τριλογία του "Ζουν ανάμεσά μας" ο γκαρντάσης ο Λιακόπουλος όλο αυτό με το CERN είναι ένα κόλπο των Νεφελίμ να επανέλθουν στην επιφάνεια της Γης. Ας είναι καλά ο Πολέμαρχος του Θεού που πήγε και πήρε το σπαθί του από το μοναστήρι στο μανταμάδο της Λέσβου (είναι τυχαίο που φέτος σε αυτό το νησί θα γίνουν τα ανοιχτά πρωταθλήματα Ελλάδος? Ο καιρός γαρ εγγυς φίλοι μου...) και εκτόπισε με άνεση με συνδυασμούς κουμ-φου, ζιου ζίτσου και παγκράτιου τους Λεοντόμορφους Λοτσβεχ και κατέστρεψε (ο πολέμαρχος πάντα) το εργαλειο του Σατανά, τον τεράστιο μαγνήτη του CERN που θα κατέστρεφε οτιδήποτε το ηλεκτρονικό πάνω στη Γη για την επάνοδο των Νεφελίμ στην επιφάνεια. Αυτές τις πηγές φαινεται να συμβουλεύεται και ο πρόεδρας εκει κάτω στην Καλμουχία και δεν ανησυχεί για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Ανώνυμος είπε...

Kαι ο διάσημος Βρετανός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ δηλώνει ότι υπάρχουν εξωγήινοι: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1130017&lngDtrID=252

Ametanoitos είπε...

Όταν είμασταν μικροί πατούσαμε τα αθώα μερμηγκάκια και γελούσαμε. Όταν μεγαλώσαμε ωριμάσαμε και σταματήσαμε να το κάνουμε, τουλ εσκεμμένα. Πιθανότατα αν έρθουμε σε επικοινωνία με έναν εξωγήινο πολιτισμό αυτός θα είναι ή πολύ λιγότερο ή πολύ περισσότερο εξελιγμένος από εμάς αφού πόσες είναι οι πιθανότητες να γεννήθηκε ο δικός τους πολιτισμός την ίδια χρονική στιγμή με τον δικό μας (αν υποθέσουμε πάλι πως η νοημοσύνη εξελίσσεται με τους ίδιους ρυθμούς) αν λάβουμε υπ'όψη την ηλικία του Σύμπαντος?

Θέλω να καταλήξω στο ότι, υποθέτω, πως αν μας επισκευτεί κάποτε ένας εξωγήινος πολιτισμός θα είναι πολύ πιο εξελιγμένος από εμας τεχνολιγικά αλλά και πνευματικά ώστε να έχει την ανωριμότητα να μας πατήσει σαν μικρά μερμήγκια. Επίσης η τεχνολογική του πρόοδος θα είναι τέτοια που θα του εξασφαλίζει ικανή "καθαρή" ενέργεια ώστε να μην έχει ανάγκη τους δικούς μας πόρους. Μάλιστα μια τέτοια εππαφή με έναν πιο εξελιγμένο πολιτισμό μόνο καλό μπορεί να μας κάνει αφού μπορεί να μας "ξεστραβώσει". Αυτή πιστέυω είναι η λογική (πέρα από την κοινή περιέργεια) για την ανάγκη μας να επικοινωνήσουμε με εξωγήινους. Φυσικά οι φόβοι του Χόκινγκ είναι και αυτοί μια πιθανότητα.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Ο Stephen Hawking στελνει ενα πολυ σημαντικο μηνυμα στον Κ. Ilyumzhinov:

http://www.timesonline.co.uk/tol/news
/science/space/article7107207.ece

δεν μπορεσα να μην τ'αντιγραψω απο τον Mig Greengard,αν και ξεπερασα το ημερησιο οριο..

Inspirus είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα η "κατακλείδα" της τοποθέτησης του Hawking: “I suspect there could be life and intelligence out there in forms we can’t conceive,” he said. “Just as a chimpanzee can’t understand quantum theory, it could be there are aspects of reality that are beyond the capacity of our brains.”