Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ατομικό Πρωτάθλημα 2010 - 6ος γύρος

Τα αποτελέσματα του 6ου γύρου:
Μπανίκας - Μαστροβασίλης Θ. 0,5-0,5
Κανακάρης - Νικολαϊδης Κ. 0-1
Καπνίσης - Σπηλιάδης 1-0
Νικολαϊδης Ι. - Κουκουφίκης Α. 1-0
Κοτρωνιάς - Μαστροβασίλης Δ. 1-0

Ο έβδομος γύρος αρχίζει σήμερα στις 16:30 και ο χώρος αγώνων βρίσκεται στο ξενοδοχείο «ΑΛΚΥΩΝ», στο Βραχάτι Κορινθίας.
Για αναλυτικά αποτελέσματα, βαθμολογίες, αναλυμένες παρτίδες, live stream, καθώς και μετάδοση ζωντανών παρτίδων με chat μπορείτε να επισκεφτείτε το επίσημο site των αγώνων: http://indiv2010.peristerichess.gr/

14 σχόλια:

Kokorniokos Champion είπε...

Φόρτσα ρε Βασίλαρε Κοτρωνιά! Ο μόνος που παίζει σκάκι σε όλες τις παρτίδες …ενώ κάποιοι ομόσταβλοι ‘Γκρανμετρ’ κάνουν νουλίτσες μεταξύ τους έχοντας παίξει 40 κινήσεις μπλιτς… Συνήθως βέβαια το κόλπο ‘όλοι οι Μακεδονομάχοι εναντίον Κοτρωνιά’ πιάνει, αλλά ΟΧΙ φέτος.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Υπάρχει ακόμη ο Καπνίσης, που σήμερα έπεσε από την Ακρόπολη, και βρήκε και πορτοφόλι. Πάντως, δε νομίζω ότι ο Κοκορνιόκος θα το πουλήσει.

Ανώνυμος είπε...

Γάτε λυπάμαι για λογαριασμο σου..οταν αφήνεις τέτοια σχόλια ...

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Δια να μη εξάπτεσθε, ο Kokorniokos Champion εννοεί αυτή την παρτίδα:

http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1343662

...που ξαναπαίχτηκε και σήμερα, μόνο που ο παίκτης με τα μαύρα ήταν διαφορετικός ( ο Μαμεντιάροβ δεν έχει πάρει, ακόμη, την Ελληνική υπηκοότητα).

Σπ. Ιλ. είπε...

Η παρτίδα που έπαιξαν ο Δ.Μαστροβασίλης με τον Μπανίκα, είναι γνωστή θεωρητική νούλα. Εκτός από την Δ.Μαστροβασίλης-Mamedyarov, Βαρσοβία 2005, που αναφέρει ο Παναγιώτης, έχει παιχθεί και άλλες φορές, π.χ. Potkin - Grigoriants, Abu Dhabi 2006, Parligras - Lupulescu, Πρωτ/μα Ρουμανίας 2006, Kreisl - Bogner, Mitropa Cup 2007, Najer - Potkin, Πρωτ/μα Ρωσίας 2009 κ.ά.

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι ο τροπος που διεξαγεται το κλειστο Πρωταθλημα ανδρων ειναι αποτυχημενος, και ειναι καιρος που αυτο ειναι εμφανες. Η αποτυχια οφειλεται τοσο στον κανονισμο που το διεπει, οσο και στην υπαρξη μιας ομαδας πολυ ισχυρων σκακιστων στην Ελληνικη πραγματικοτητα.

Ειναι γνωστο οτι δεν μπορεις να υποχρεωσεις κανενα ν' αγωνιστει για την νικη, ποσο μαλλον συμπαικτες στην ιδια ομαδα, οτι κανονισμο και να θεσπισεις. Το μονο αποτελεσμα ειναι αυτες οι προσυμφωνημενες (;) ισοπαλιες που δημιουργουν ασχημη εικονα. Περα απ' αυτην ομως υπαρχει κι ενα επιπλεον προβλημα ανισου ανταγωνισμου. Ενας σκακιστης εξω απο το γκρουπ των ισχυρων, εχει να προετοιμαστει για 9-10 παρτιδες απεναντι σε ισχυροτερους η περιπου ισαξιους αντιπαλους, ενω οσοι ανηκουν στο γκρουπ κορυφης, αν ξερουν εκ των προτερων οτι 2-3 ισοπαλιες ειναι δεδομενες μεταξυ τους, εχουν να δουλεψουν μονο απεναντι στους αδυνατους, χωρια το οτι εχουν στην ουσια 2-3 ελευθερες μερες επι πλεον. Αμεσο αποτελεσμα αυτης της συνθηκης, ειναι οτι οι ισχυροι Ελληνες σκακιστες αμεσως κατω απο το γκρουπ κορυφης, δεν επιδιωκουν ιδιαιτερα να συμμετασχουν στο κλειστο, με αποτελεσμα να δημιουργειται σταθερα Πρωταθλημα 2 ταχυτητων. Κατα την γνωμη μου μονη λυση ειναι η μετατροπη του σε ελβετικο οπεν, και η θεσπιση σημαντικου επαθλου, ας πουμε για τον πρωτο κατω απο 2500. Ετσι οι νουλες σαλονιου θ' αποφευγονται στους πρωτους γυρους τουλαχιστον, αν καποιος θελει να διεκδικησει την πρωτη θεση, και οι ισχυροι σκακιστες που δεν μπορουν να εχουν πολλες ελπιδες για το πρωταθλημα, θα εχουν ενα λογο να παρουν μερος.

Το φετινο επιπλεον κινητρο που θεσπιστηκε, και δινει 1000 ευρω στον πρωτο της βαθμολογιας 3-1-0, δεν φαινεται να δουλεψε.

Kokorniokos Champion είπε...

Το πρόβλημα δεν είναι οι προσυμφωνημένες νούλες. Υπήρχαν ,υπάρχουν και θα υπάρχουν και κανένα Σόφια ρουλς η παρόμοιο δεν μπορεί να τις σταματήσει. Το πρόβλημα είναι το ΟΛΟΙ (σχεδόν) εναντίον Κοτρωνιά που γίνεται συνέχεια στα τελευταία Πρωταθληματα. Τώρα αν μερικοί ζουν σε άλλη χώρα και κάνουν πως πειράζονται και ντρέπονται από το ‘τι κάνει νιάου-νιαου στα κεραμίδια’ σκορδοκαΐλα μου. Στο κάτω κάτω της γραφής ότι γουσταρει ο κάθε ‘Γκρανμαιτρ’ μπορεί να κάνει χωρίς να δίνει λογαριασμό.
Αλλά δεν τρώει όλη η Ελλάδα κουτόχορτο κι αυτό το λέω γιατί κάποια σχόλια αυτές τις μέρες στο live του στυλ: ‘Πω,πω άτυχος ο Μήτσος, πω πω κωλόφαρδος ο Κοτρωνιάς, κ.α’ μόνο γέλιο προκαλούν, όταν και η κουτσή Μαρία ξέρει ότι παλεύει μόνος εναντίον της κλίκας…

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Τα παιδιά από την Θεσσαλονίκη τα ξέρω πολύ καλά (για την ακρίβεια, από τότε που σε πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησαν να παίζουν σε διεθνή τουρνουά, κάπου 18-19 χρόνια πριν). Είχα δε την τιμή να τα συνοδεύσω σαν προπονητής στα πρώτα νεανικά πρωταθλήματα που έπαιξαν εκτός Ελλάδας, το 1992 και το 1993.
Αρχικά μάλιστα οι παρτίδες μεταξύ τους παίζονταν, με εξαίρεση ίσως αυτών μεταξύ Μπάνι και Παπ. Πιο μαχητικός από όλους ήταν ο Στέλιος, ο οποίος θυμάμαι στην αρχή έτρωγε το ξύλο της αρκούδας από τον Μπάνι. Συμφωνώ για την ανισότητα του να είναι κάποιος αναγκασμένος να παίξει 10 παρτίδες, ενώ οι βασικοί του αντίπαλοι τις μισές, αλλά κλίκα, όπως την εννοείτε, δεν υφίσταται, απλούστατα γιατί οι Γιάννης- Χριστόδουλος- Θανάσης- Μήτσος- Στέλιος δεν είναι και κλικαδόροι, πέρα από άριστοι σκακιστές.
Οι σχέσεις τους με τον Βασίλη κάθε άλλο παρά κακές είναι- μάλιστα ο Στέλιος έχει δουλέψει αρκετά μαζί με τον Βασίλη πριν από μία δεκαετία, περίπου.
Να φαντασθώ ότι περισσότερο τα φαντάζεσθε όλα αυτά τα φανταστικά, η τα λέτε de profundis;

Kokorniokos Champion είπε...

@ PFREN: Αυτό που ΕΣΥ γράφεις: ‘Αρχικα μαλιστα οι παρτιδες μεταξυ τους παιζονταν’ απανταει την ερωτηση σου. Τωρα την αληθεια σαν ‘παλιοκαραβανα’ που εισαι την ξερεις πολύ καλα αλλα και δικαιωμά σου να το παιξεις διπλωματης. Το σεβομαι και σταματω να ασχολουμαι άλλο με το θεμα.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Μάλλον εσείς παραβλέπετε την χρονική συγκυρία (15 ετών ο μεγαλύτερος, και μόλις 9 ο Βενιαμίν), και τις φυσιολογικές ανθρώπινες σχέσεις που αναπτύχθηκαν μεταξύ τους στην πορεία. Μην το κουράζετε, έχω κάμποσα πράγματα για τα οποία δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά τίποτε που να αφορά "Σαλονικιά κλίκα". Αυτά.

Ανώνυμος είπε...

...

IliasPan είπε...

Το open δεν είναι λύση γιατί τότε απλά μιλάμε για άλλη διοργάνωση και όχι για κλειστό πρωτάθλημα ανδρών.

Παρόλα αυτά υπάρχουν ιδέες που θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε ελπίζοντας σε πρωταθλήματα περισσότερο ανταγωνιστικά. Τόσοι άλλοι τα καταφέρνουν...

(Έχω ετοιμάσει ένα αρθράκι εδώ και κάποιο καιρό σχετικά αλλα περίμενα να δω ποίες θα ήταν οι επιπτώσεις των αυξημένων επάθλων στη συμπεριφορά των παικτών στο φετινό πρωτάθλημα.Οσονούπω..)

Kokolias είπε...

Εγώ πάντως αν έπαιζα με 5-6 αντίπαλους παρόμοιας δυναμικότητας για κάποιο σημαντικό τίτλο και οι υπόλοιποι έκαναν νούλες μεταξύ τους, θα ήμουν ικανοποιημένος. Ένα +1 ή +2 στις παρτίδες μου με αυτούς θα αρκούσε για να βγω πρώτος.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Σίγουρα, αυτό που λες έχει σοβαρή βάση. Ωστόσο, άλλο είναι να είσαι αναγκασμένος να πρετοιμαστείς και να παίξεις δέκα παρτίδες, και άλλο 5-6.
Ο Κοτρωνιάς "έκλεψε" μισό πόντο από τον Δημήτρη, αλλά και "πούλησε" μισό στον Σπύρο (γιατί άραγε οι αναφορές λένε ότι ο Λευκός κέρδιζε στην παρτίδα; Εγώ δεν βρήκα πουθενά τον Λευκό να κερδίζει- απλά στο τέλος η θέση είναι φυσιολογικά νούλα με διαρκές, αλλά ο Μπίλης είδε φάντασμα, και έχασε). Κατά τα άλλα, έπαιξε το γνωστό του μαχητικό σκάκι, και καθώς τα αποτελέσματα των άλλων του έκατσαν, είναι τώρα με το ενάμισι πόδι στο πρώτο σκαλί του βάθρου.