Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Εικόνες


Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι Βλαντιμίρ Κράμνικ παίζει μια παρτίδα σκάκι με το “Chess Terminator”.
Το διαφορετικό σε αυτό τον αγώνα είναι ότι το νέο ρομπότ ήταν συνδεδεμένο με ρομποτικό βραχίονα κάνοντας το παιχνίδι πιο άμεσο και ρεαλιστικό. Κατασκευάστηκε από τον Κονσταντίν Κόστενιουκ, πατέρα και προπονητή της πρωταθλήτριας κόσμου γυναικών Αλεξάνδρας Κόστενιουκ.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=k5JXMBAFdSQ&feature=related

το βιντεακι στο youtube

Ανώνυμος είπε...

Τρομερό το ρομπότ!Έκανε τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή σκόνη!

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Η ιδέα μάλλον είναι του "κολλητού" του κου Κόστενιουκ, Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, και αρχικά προοριζόταν για βουτηχτής πορτοφολιών.

Ανώνυμος είπε...

Μια ερωτηση. Ποια ειναι η τελευταια εκδοση της Rybka?

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Τελευταία Ρίμπκα είναι η 4, και η 4.1 είναι σε φάση beta testing.

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστώ

Ametanoitos είπε...

H 4.1 να πω για κάποιους που δεν το γνωρίζουν θα βγει για να διορθώσει το τραγικό παιχνίδι και τα πολλά bugs της 4 στο φινάλε! Όποιος ασχολείται με το σκάκι δι'αλληλογραφίας ξέρει ότι είναι καλύτερο να αναλύσει μια θέση φινάλε με την Ρυμπα 3 παρά με την 4. Προσωπικά βέβαια στα φινάλε προτιμώ το Χουντίνι (αν δεν αναλύω με databases φινάλε).

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Υπάρχει και λογισμικό που για το φινάλε χρησιμοποιεί online tablebases, π.χ. το chessx ( http://chessx.sourceforge.net/ ) που συνήθως χρησιμοποιώ, με engine τον stockfish. Έτσι, γλυτώνει κανείς κάμποσα γίγα αποθηκευτικού χώρου.

Crocodile23 είπε...

Να αναφερω οτι το προγραμμα πισω απο το ρομποτ που επαιζε δεν ηταν αλλο απο την Rybka 4 και η επικοινωνια γινοταν μεσω του GUI Aquarium στην τελευταια του 4.0.6 εκδοση.