Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Επιστολή Σκ. Παρέμβασης Τριανδρίας

Ανοιχτή επιστολή της Σκακιστικής Παρέμβασης Τριανδρίας με την οποία ζητείται από την ΕΣΣΘΧ η διεξαγωγή του ΠΟΑ με δωδεκαμελή σύνθεση:

Αγαπητοί φίλοι,

Μετά την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΟ, της 27/11/2010 για την ελεύθερη επιλογή της κάθε Ένωσης να διεξάγει τον Π.Ο.Α. σε 8, 10 ή 12 σκακιέρες, θεωρούμε σωστό να αναθεωρηθεί η πρόσφατη απόφαση της Ένωσης, ώστε και εφέτος ο Π.Ο.Α. να διεξαχθεί με δωδεκαμελή σύνθεση. Εξάλλου, η απόφαση να διεξαχθεί ο Π.Ο.Α με οκταμελή σύνθεση δεν είχε τεθεί σε συζήτηση και ψηφοφορία στη Γ.Σ., αφού είχε θεωρηθεί επιβεβλημένη από την ΕΣΟ.

Τα οφέλη απο τη διεξαγωγή του Π.Ο.Α. με δωδεκαμελή σύνθεση είναι προφανή:
1) Θα αγωνιστούν 60 επιπλέον σκακιστές στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα
2) Δεν θα αδρανοποιηθούν -έστω και μερικά- δεκάδες προέφηβοι, ηλικίας 16 και 14 ετών
3) Θα αποφευχθούν ανούσιες μεταγραφές που επιβαρύνουν οικονομικά τα σωματεία
Και με δεδομένο ότι δεν προκύπτει ουσιώδης οικονομική επιβάρυνση, εκτιμούμε ότι θα πρέπει να γίνει αποδεκτή η πρότασή μας.
Ζητούμε, λοιπόν, να θεωρηθεί ισχύουσα η παλαιότερη απόφαση της Ένωσης για διεξαγωγή του Π.Ο.Α. με τη γνωστή δωδεκαμελή σύνθεση. Εάν, όμως, το Δ.Σ. της Ένωσης εκτιμά ότι έχει μεσολαβήσει διαφορετική απόφαση Γ.Σ., ζητούμε άμεση σύγκλιση καινούργιας Γ.Σ., η οποία και θα πάρει την τελική απόφαση.

Με σκακιστικούς χαιρετισμούς

Το ΔΣ της Σκακιστικής Παρέμβασης Τριανδρίας

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η επιστολή έχει δημοσιευθεί και στις 4 του μήνα στον ακτιβιστή (άρα είναι παλιά)...
Ποιος ο λόγος ανάρτησης, αφού εχθές είχε συμβούλιο η ΕΣΣΘΧ και λογικά θα πρέπει να συζητήθηκε και σήμερα να υπάρχει απόφαση...

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Αν και ο ανωνυμος εχει τυπικα δικιο, ειναι προφανες οτι μια τετοια επιστολη αποτελει ειδηση, που αξιζει δημοσιευση εστω και καθυστερημενη.
Η ΕΣΣΘΧ οντως πηρε αποφαση και μια περιγραφη του τι εγινε στο ΔΣ της, μπορειτε να διαβασετε εδω:
http://skakistes.blogspot.com/2010/12/blog-post_06.html

(Δεν υιοθετω ουτε επικρινω τα γραφομενα, καθως δεν εχω προσωπικη αποψη)

Αξιζει να σημειωθει εδω πως η ΕΣΣΝΑ κρατησε τις 12 σκακιερες στον ΠΟΑ.
http://www.essnachess.gr/newsite/

Ανώνυμος είπε...

Η ανοικτή επιστολή της Σκακιστικής Παρέμβασης στάλθηκε στο παρόν σκακιστικό forum, ώστε να γνωρίσει μεγαλύτερη δημοσιότητα. Υπάρχει, καταρχήν, ένα νομικό ζήτημα: Το ΔΣ και η ΓΣ της ΕΣΣΘ/Χ δεν συζήτησαν και δεν πήραν απόφαση για διεξαγωγή του ΠΟΑ με οκταμελή συζήτηση. Αυτή θεωρήθηκε επιβεβλημένη από την ΕΣΟ. Έτσι απλά ανακοινώθηκε το νέο σύστημα, όχι ως προϊόν καινούργιας απόφασης. Κατά τη γνώμη μου (αλλά δεν είμαι νομικός), εξακολουθεί να ισχύει η παλαιότερη απόφαση για διεξαγωγή με δωδεκαμελη σύνθεση.

Βασίλης Μπετσάκος

Ανώνυμος είπε...

Οι παράγοντες των σωματείων ανδιαφέρονται μόνο για τη δική τους προβολή και όχι για τους σκακιστές. Τώρα που εκατοντάδες σκακιστές από τη Θεσσαλονίκη μένουνε στον πάγκο (από Α΄ Εθνική, Προκριματικό Όμιλο, Β΄ Εθνική και Γ΄Εθνική) δεν βλέπω κανένα να βγαίνει και να κράζει την Ενωση.

Ανώνυμος είπε...

Το ΔΣ της ΕΣΣΘ/Χ παραιτείται και αναστέλλει όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες.

petros 5 είπε...

γνωρίζετε κάτι πιο περιφραστικό να μάθουμε κι εμείς;

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

H ανακοινωση του ΔΣ της ΕΣΣΘΧ παντως, δεν μιλα για παραιτηση, αλλα για ανοικτο ΔΣ με ανοικτα ολα τα θεματα:

http://www.theschess.gr/DIOIKHTIKA/Ektakto%20Enimerotiko_Deltio_15_13-12-2010_Epigousa_Ektakti_Sinedriasi_DS_stis_20-12-2010.htm

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει e-mail, από τον πρόεδρο, στο οποίο αναφέρεται ότι τη Δευτέρα το Δ.Σ. θα παραιτηθεί και θα προκηρυχθούν εκλογές

Ανώνυμος είπε...

Παρόλο που ήδη έχει χάσει τέσσερις σημαντικούς συμβούλους, φαίνεται απίθανο να παραιτηθεί ο Τσορμπατζόγλου. Η δημοκρατική ευαισθησία δεν περισσεύει στις μέρες μας...

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

15 ομαδες (7 απο αυτες ειχαν δικαιωμα συμμετοχης στην περσινη Α' Εθνικη) αναμενεται ν' αγωνιστουν στον ΠΟΑ της ΕΣΣΝΘΧ. Οι αγωνες θα γινουν μ' ελβετικο 7 γυρων και 8 σκακιερες (την συνθεση του επομενου πρωταθληματος δηλαδη), ενω σε Β' και Γ' κατηγορια θα υπαρχουν γυναικειες αλλα οχι αναπτυξιακες σκακιερες. Αναλυτικα στο:

http://www.theschess.gr/OMADIKA/Enimerotiko_
Deltio_gia_Periferiaka_Omadika_Protathlimata_kai_
Kipello_2011.htm

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Η πρωτη δοση μεταγραφων (η προθεσμια φετος ληγει στις 30/12) εδω:

http://chessfed.gr/dioikisi/dioikisi96.htm

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

H EΣΣ Κρητης αποφασισε να διεξαγει τον ΠΟΑ με 10 σκακιερες (οι γνωστες 8, συν μια ανδρικη και μια μια εφηβικη κατω των 16).

http://www.essk.gr/