Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Putin Defence



Χτες στο http://chess-news.ru/node/790 δημοσιεύθηκε το παραπάνω σκίτσο, σαφέστατα επικριτικό για τον Πούτιν.
Τις προάλλες δημοσίευσαν ένα άρθρο του Shipov που επέκρινε δριμύτατα τους διοργανωτές του Πρωταθλήματος Γυναικών, για την έλλειψη γραφείου τύπου, και για άλλες αδυναμίες, που θα έκαναν να φαίνονται πολύ ευγενικά τα όσα γράφτηκαν για το δικό μας γυναικείο πρωτάθλημα ( http://chess-news.ru/node/774 ). Τα παράπονά του: έλλειψη προβολής, η πρόσβαση στο δίκτυο έκλεινε αμέσως μετά τους αγώνες, ενώ στο μπαράζ δεν επιτράπηκε στους δημοσιογράφους να το παρακολουθήσουν ζωντανά. Παρομοιάζει μάλιστα την προσπάθεια προβολής που γίνεται, με το γέμισμα ενός τρύπιου κανατιού.
Το σκίτσο του Πούτιν προέρχεται από μια συλλογή δυτικών σκίτσων που τον σατιρίζουν και δημοσιεύτηκαν στο: http://ttolk.ru/?p=590
(Μέτοικος στη Νίσυρο)

11 σχόλια:

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Εξαιρετικη συνεντευξη Svindler, ο οποιος τελευταια ειναι καλυτερος σχολιαστης παρα σκακιστης εχω την αισθηση (εξ αλλου και ο ιδιος αστειευεται πανω σ' αυτο) στο:

http://www.chessintranslation.com/2010/12/gm-peter-svidler-answers-your-questions-part-i/

Για τους υπομονετικους το πληρες κειμενο (μεταφρασμενο στ' Αγγλικα) στο:

http://www.crestbook.com/en/node/1364

το τριτο μερος της συνεντευξης Dvoretsky:

http://www.chessvibes.com/reports/the-big-dvoretsky-interview-part-3/

ενω οσοι εχουν ενα ενδιαφερον για τα της Ρωσιας, περα απο το σκακι, ας ριξουν μια ματια στο:
http://www.guardian.co.uk/world/2010/dec/01/
wikileaks-cables-russia-mafia-kleptocracy?intcmp=239
που συνοψιζει τις αποκαλυψεις των Wikileaks σε σχεση με την χωρα. Στην μεσαια στηλη μπορει καποιος να βρει αναλυτικα αρθρα για τα επι μερους θεματα.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Απολύτως απολαυστικός ο Πέτρος!

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Ένσταση προς SC : Aγαπητέ Γάτε ωραίο μεν το σκιτσάκι από την παρτίδα Πούτιν-Γκάρυ αλλά υπάρχουν 2 λάθη. 1ον Σιγά να μη παίζει ο Βλαδίμηρος Ρωσική (όπως φαίνεται καθαρά στο σκίτσο) για νούλα δηλαδή. Είναι γνωστός ‘ψυχολόγος’ παίκτης ,οπότε παίζει σίγουρα Ισπανική Βερολίνου ενώπιων της οποίας ξυπνάνε Κραμνίκιοι εφιάλτες στον Γκάρυ.:-) Και 2ον Σιγά να μη χρειάζεται το κρυμμένο ‘σιδερικό’ στην κάλτσα. Ως τέως KGBίστας διαθέτει πολύ πιο σοφιστικέ και hi-tech οπλοστάσιο…

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Δηλαδή, τι Γιώργη; Βαριάντα Καλάσνικοβ, ας πούμε;

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

@ Rizopoulos

(Απαντω, μια και ειμαι υπευθυνος για την επισημανση του σκιτσου)

Δικιο εχετε, αλλα τοσο καταλαβαινουν τα δυτικα mainstream media απο σκακι, τοσο σχολιαζουν. Το σκιτσο ειναι καλοφτιαγμενο, και κατα την προσωπικη μου γνωμη θιγει κι ενα αλλο θεμα που εχει να κανει με τον Γκαρυ και το βιβλιο του "Ηow life imitates chess"

Οπως το εθεσε ο Σκωτσεζος φιλοσοφος
Alaister Macintyre στο βιβλιο του "Αfter virtue"

"the problem about real life is that moving one's knight to QB3 may always be replied to with a lob across the net"

η σε πιο απλα Ελληνικα, η μεγαλη διαφορα αναμεσα στο σκακι και την καθημερινη ζωη, ειναι πως η δευτερη δεν υπακουει σε ξεκαθαρους κανονες, κατι που, πολλες φορες, οι σκακιστες ξεχναμε..

Για οσους δεν ειναι πολυ καλοι στ' Αγγλικα, το πρωταρχικο νοημα του αφορισμου ειναι πως στην ζωη μια πολυ αποτελεσματικη ενεργεια, συμφωνα με δεδομενους κανονες μπορει ν'απαντηθει με μια απλη κινηση, εκτος κανονων, που αφηνει τον πρωτο αντιπαλο αναυδο. (Ο συγγραφεας εδω παιζει με σκακιστικους και τεννιστικους ορους)

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Μμμμ… lob across the net ε? Ναι δε λέω αγαπητέ Μέτοικε, ίσως είναι έτσι αλλά’ παίζουν’ και τα full power smash ( μια και πιάσαμε τους τεννιστικους ορους) στα οποία και ο Γκάρυ και ο Βλαδίμηρος είναι δυνατοί (ο καθείς στην ‘τέχνη’ του βέβαια).
@ Παναγιώτη: Εσύ είσαι ο Διεθνής Μαιτρ φίλτατε, βγάλε μόνο σου τα κάστανα από τη φωτιά (εμένα εξ’ άλλου η πιο up-to-date βαριάντα σικελικής που υπάρχει στον ‘σκληρό μου δίσκο’ είναι η poisoned pawn δεκαετίας ογδόντα και δεν κατέχω από καλάσνικοφ και ούζι …οπότε βράστα Χαράλαμπε) .
Πάντως όπως και να χει βλέπω αυτή η ‘μάχη’ να τελειώνει με κίνηση ‘με λαδάκι’ που λες και εσύ.:-)

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Πιο λαδάκι; Άμα δει τα δύσκολα ο Βλαδίμηρος, θα πει στο σκυλάκι του τον Αλεκπέροβ ( http://www.forbes.com/lists/2010/10/billionaires-2010_Vagit-Alekperov_QXTX.html ) να του κάνει πατητή σε βαρέλι με πετρέλαιο της Lukoil...

Μουτούσης Κωνσταντίνος είπε...

Να αλλαξει ανοιγμα;
Η επιλογη βαριαντας απο τα μαυρα ειναι ιδιαιτερως ευγλωττη: Τη βγηκες με ανοιχτα ανοιγματα στο Βλαδίμηρο; Μια ψοφια Πετρόφ και σούμπιτος για τον Άγιο Πέτρο..
Μήπως να το γυρναγε ο Γκάρυ σε κανενα
ερεβωδες 1.β2-β4 ή σε καμμια πιο flexible αγγλικη ;

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Mπα Κώστα, η μόνη του ελπίδα είναι καμιά Halloween attack (ξέρεις 4 Ίππων με ‘στουκάρισμα’ στο ε5 και ‘βαλε να πάνε πήγανε’… εξηγώ: γιατί αυτή η βαριαντα μάλλον παρά είναι ‘καφενείο’ για σοβαρούς παίκτες όπως εσύ: e4-e5, Iz3-Iγ6, Ιγ3-Ιζ6, Ι:e5 (?!!)- Ι:I, d4 κ.λ.π.) γιατί ο Βλαδίμηρος ως αχόρταγος που είναι (δες Lukoil που λέει και ο Πανίκος και άλλες ‘απληστίες’) μπορεί να διστάσει να επιστρέψει υλικό αν χρειαστεί και να τoυ κάνει κανένα ‘αεροπλανικό’ ο Γκάρυ…αλλά μεταξύ μας λιγάκι χλωμό τον βλέπω. Η πολιτική (και ειδικά στη Ρωσία χρειάζεται ελιγμούς και ‘μέτρημα’ άλλου τύπου από αυτούς που κατέχει ο Γκάρυ Κίμοβιτς.

Ανώνυμος είπε...

MONO ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ είσαστε όλοι εδώ.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

HELICOCKTER ή αλλιώς το νέο μυστικό υπερόπλο του Πουτιν :
http://www.youtube.com/watch?v=XZFqOy9UooM&feature=related
Σημ: To περιεχόμενο είναι ελαφρώς ‘ακατάλληλο δι’ ανηλίκους’
:-))