Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Ατομικό Πρωτάθλημα 2010 - 9ος γύρος

Τα αποτελέσματα του 9ου (τελευταίου) γύρου:

Κουκουφίκης Α. - Μπανίκας 0-1
Σπηλιάδης - Μαστροβασίλης Δ. 0-1
Νικολαϊδης Κ. - Κοτρωνιάς 0,5-0,5
Μαστροβασίλης Θ. - Νικιλαϊδης Ι. 0,5-0,5
Κανακάρης - Καπνίσης 0,5-0,5

Πρωταθλητής Ελλάδας 2010 αναδείχθηκε ο Βασίλης Κοτρωνιάς.
Η τελική κατάταξη είναι: Κοτρωνιάς (7), Καπνίσης, Μπανίκας, Μαστροβασίλης Δ., (6½), Νικολαΐδης Γ., Μαστροβασίλης Θ. (5), Κανακάρης (3½), Νικολαΐδης Κ. (3), Κουκουφίκης (1½) και Σπηλιάδης (½.

Επίσημο site: http://indiv2010.peristerichess.gr/

58 σχόλια:

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Συγχαρητήρια στον Β.Κοτρωνιά για τον (έναν ακόμη ) τίτλο Πρωταθλητή Ελλάδος. Διαχρονική αξία ο Βασίλης στο ελληνικό σκάκι (και όχι μόνο σε δυναμικότητα αλλά και σε ήθος).
Συγχαρητήρια επίσης στον Σ.Καπνίση για τον ανώτερο σκακιστικό τίτλο που επάξια κατέκτησε (δεν είμαι ο πλέον ειδικός για να κρίνω, αλλά νομίζω ότι εδώ και καιρό το παιγνίδι του ήταν αντάξιο ενός Μ.Διεθνούς Μαίτρ).
Συγχαρητήρια επίσης στον Θ.Σπηλιάδη γιατί ανταπεξήλθε σε ένα τόσο απαιτητικό για το επίπεδο του τουρνουά με θάρρος, ικανότητα και ήθος (παρά τις ‘προγνώσεις’ των ‘Κασσανδρών’).
Και ασφαλώς συγχαρητήρια σε όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες παίκτες και στους διοργανωτές για την προσπάθεια και για κάποιες φιλότιμες πρωτοβουλίες για κάτι διαφορετικό (live streaming και live comments). Η γενική εντύπωση που μένει στους φίλους του αθλήματος είναι θεωρώ πολύ θετική. Και του χρόνου με υγεία!

Ανώνυμος είπε...

Ναι ναι.

Ανώνυμος είπε...

δεν απαιτείται να υπάρχουν και παίκτες απο διαφορετικές χώρες για τη νόρμα GM?

IliasPan είπε...

Τα εθνικά πρωταθλήματα αποτελούν εξαίρεση με την προϋπόθεση ότι τουλάχιστον μία νόρμα έχει επιτευχθεί σε διεθνές τουρνουά.

ΣΑΕ ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΙ είπε...

Με αφορμή τη λήξη του Πρωταθλήματος αντρών:
Δίνουμε συγχαρητήρια:
1.Στον Κοτρωνιά για τον τίτλο και την αστείρευτη μαχητικότητά του.
2.Στον Καπνίση για την νόρμα GM και την κατάκτηση της 2ης θέσης.
3.Στους διοργανωτές για την άριστη, απ' ότι φαίνεται, διοργάνωση.

Λυπούμαστε όμως:
1.Για την έλλειψη πάθους και μαχητικότητας από κορυφαίους GM.
2.Για το τoυρνουά 2 ταχυτήτων.Δυστυχώς Σπηλιάδης και Κουκουφίκης δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν, ενώ Κανακάρης και Νικολαίδης (αν και τα πήγαν αξιοπρεπέστατα), καλώς ή κακώς, πάλευαν μεταξύ τους για τις θέσεις 7-8.
3.Για την ΕΣΟ. Καλό θα ήταν να φροντίσει να μην επαναλάβει το φετινό έγκλημα και να επαναφέρει το ανοιχτό πρωτάθλημα στην Καβάλα, στην Χαλκίδα ή σε κάποιο άλλο πιο ανταγωνιστικό τουρνουά. Για αυτόν τον λόγο απουσίαζαν ισχυροί παίχτες που απλά δεν είχαν το δικαίωμα απευθείας πρόκρισης, καθώς και ταλαντούχοι, πολλά υποσχόμενοι νέοι.

Tέλος, ευχόμαστε το πρωτάθλημα του χρόνου να έχει μεγαλύτερη αγωνία και ανατροπές, ακόμα καλύτερες παρτίδες και-γιατί όχι- μεγαλύτερη προβολή στον εξωσκακιστικό χώρο.

ταλασίφρων είπε...

Εγώ με τη σειρά μου, αφού συγχαρώ τον Βασίλη για τη μεγάλη επιτυχία του, συγχαίρω και τον PFREN για το "ψυχογράφημα" του Κοτρωνιά. Αν ίσχυαν όσα λέει ο νεόκοπος ψυχολόγος, ο ψυχολογικά ευάλωτος στις ήττες Κοτρωνιάς, μετά την ήττα από τον Καπνίση έπρεπε να είχε καταρρεύσει...

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Ε καλά βρε συ Ταλασίφρονα, υπάρχουν και εξαιρέσεις…. Τελικά έχεις αναπτύξει με τον Πανίκο μια σχέση αγάπης και μίσους. Μαζί δεν κάνετε και χώρια δεν μπορείτε…:-)

ταλασίφρων είπε...

Δεν βλέπω πολλούς σ' αυτό το μπλογκ να χάρηκαν που πήρε το πρωτάθλημα ο Κοτρωνιάς, το 9ο! Ίσως δεν είναι τόσο αρεστός, γιατί δεν είναι κλικαδόρος... Ούτε ευθύνεται ο Κοτρωνιάς, αν οι Θεσσαλονικείς λειτουργούν σαν μασονία και δεν παίζουν σκάκι στις μεταξύ τους παρτίδες...

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Τις είδατε τις παρτίδες του Κοτρωνιά, κε ταλασίφρονα, μετά την ήττα από τον Καπνίση; Πως σας φάνηκαν;
Έπαιξε καλά ο παίκτης μας με τον Μπανίκα; Με τον Μήτσο;
Μήπως δύο GM του 2550+ του έστησαν στην κίνηση; Λέω μήπως...
Δεν χρειάζεται να ξέρετε και πολύ σκάκι για να απαντήσετε στις παραπάνω ερωτήσεις.
Εγώ, αυτό που μπορώ να σας πω υπευθύνως, και να το υπογράψω κιόλας, είναι ότι 1. γενικότερα μετά την ήττα από τον Καπνίση, ο Βασίλης έπαιξε πολύ κάτω από τις δυνατότητές του, και 2. ειδικότερα την θέση του με τον Μπανίκα, όταν είναι στις καλές του, την κερδίζει ξεκούραστα από οποιονδήποτε παίκτη στον κόσμο.
Κατά τα άλλα, και να σου πω ότι το παραλήρημά σου περί Σαλονικιάς κλίκας δεν πείθει ούτε εσένα τον ίδιο, σιγά μην ιδρώσει το αυτί σου...

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Απευθύνομαι στον υβριστή του ταλασίφρονα, το σχόλιο του οποίου κατά τα φαινόμενα σβήστηκε από τον Γάτο:
Εσύ αγόρι μου, δεν είσαι για εδώ. Είσαι για ΠΟΛΥ μεγάλα πράγματα. Αν μάλιστα η ηλιθιότητα ήταν κέντημα, τότε όλες οι γκόμενες θα σε γούσταραν για την προίκα σου...
Γάτε, μπορείς να το σβήσεις και αυτό, αν θέλεις, θα το κατανοήσω απολύτως.

ταλασίφρων είπε...

Δηλαδή τι μας λέτε κύριε PFREN; Ότι ο Κοτρωνιάς πήρε το πρωτάθλημα από τύχη; Σας υπενθυμίζω ότι στο σκάκι το αποτέλεσμα μετράει κι όχι ποιός έστησε πρώτος ή δεύτερος. Και ο Κοτρωνιάς δεν είναι ο Σπηλιάδης. Έχει πάρει άλλα 8 πρωταθλήματα! Όσο για τους Θεσσαλονικιούς, ακόμα κι αν δεχτούμε την απλοική θεωρία ότι δεν μπορούν να παίξουν μεταξύ τους γιατί είναι φίλοι, όλοι φίλοι είμαστε. Τι να κάνουμε, να σταματήσουμε να παίζουμε μεταξύ μας; Επαναλαμβάνω, στο σκάκι το αποτέλεσμα μετράει, και οι συμφωνημένες ισοπαλίες είναι unfair και αδικούν τους άλλους παίκτες, αδικούν τους θεατές, αδικούν τις προσδοκίες όλων των φίλων του σκακιού και τέλος αδικούν και τους εαυτούς τους...

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Η τύχη, είναι και αυτή μέρος του παιχνιδιού. Αυτό που σας λέω και αρνείστε να καταλάβετε (παρότι είναι βέβαιο ότι το καταλαβαίνετε) είναι 1. ότι ο Κοτρωνιάς έπαιξε κάτω από τις πραγματικές του δυνατότητες, και 2. ότι το πρωτάθλημα το πήρε από μία συγκυρία αποτελεσμάτων, και καταστάσεων, και όχι γιατί έπαιξε αντικειμενικά καλά.
Ακόμη και το γεγονός ότι στους 4 τελευταίους γύρους αντιμετώπισε τους 4 τελευταίους τηε τελικής κατάταξης, λέει πολλά (για όποιον θέλει να το καταλάβει, βεβαίως-βεβαίως).
Μάλλον και εγώ μπαίνω τώρα στην λίστα των "Αντικοτρωνικών", ε; :p

Ασυνάρτητος είπε...

PFREN-
Α, για να σας πω-
Δεν είναι ιδιοκτησία σας το blog. Εσείς κρίνετε τους πάντες. Για όνομα... Κρίμα πάντως που σας βρίσαν τον τόπο διαμονής σας πριν λίγες μέρες.

Σελινιος είπε...

Κύριε PFREN,

Αληθεύει ότι ο Φρεντζάς θα πάρει μεταγραφή στο Χαλάνδρι ή είναι απλά φήμες;

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Κύριε ασυνάρτητε: και ιδιοκτησία μου να ήταν, εσείς τι ακριβώς ζόρι τραβάτε, είπαμε;
Κυριε Σελίνιε: Μπα, ουδεμία πιθανότης. Η πεθερά του μένει υπερβολικά κοντά.

KK είπε...

Δεν υπάρχει τύχη στο σκάκι και δεν φταίει ο Κοτρωνιάς που του στήσανε. Άλλο αν έπαιξε ποιοτικό σκάκι ή όχι στους τελευταίους γύρους.

Όσο για τους Θεσσαλονικιούς, μια εξέτση των αποτελεσμάτων τους, είναι η καλύτερη απόδειξη, για το αν κυνηγάνε ή όχι τη νίκη μεταξύ τους -όχι μόνο αν κάνουν πολύ συχνά νούλες, αλλά και σε πόσες κινήσεις.

Ανώνυμος είπε...

μα καλά? δεν έχετε βαρεθεί σε καθε ανάρτηση του γάτου να γράφεται σχόλια και να βρίζετε ο ένας τον άλλον, είναι τράγικο πραγματίκα...

Desperado είπε...

Συμφωνώ κι εγώ με τον τελευταίο, είναι πολύ κρίμα που ένα τόσο πλούσιο κι ενδιαφέρον blog, γίνεται χώρος γραφικού ξεκατινιάσματος...

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα, πρώτα, να δώσω συγχαρητήρια στους νικητές των πανελληνίων πρωταθλημάτων. Δεν αντέχω όμως και θέλω να εκφράσω μία άποψη, την οποία έχουν πολλοί σκακιστές. Δεν μου άρεσε προσωπικά η νίκη του Κοτρωνιά, γιατί ακριβώς η κ. Κοτρωνιά σε λίγο δεν θα έχει που να βάλει τα κύπελλα στο σύνθετο σου σπιτιού της. Εγώ θέλω να δω καινούργιους να γίνονται πρωταθλητές, οι οποίοι έχουν ήδη δώσει τα διαπιστευτήρια τους. Δεν νομίζω ότι θέλω μόνο εγώ να δω, για το γαμώτο, μόνο έστω μία φορά, πρωταθλητές τους Δ. Μαστροβασίλη, Σ. Χαλκιά, Σ. Καπνίση, Γεωργιάδη. Στους κ. Μπανίκα και Κοτρωνιά δεν θα αλλάξουν πολλά. Τι 8 πρωταθλήματα, τι 28. Μου θυμίζει αυτό που λέγανε παλιά στα μουντιάλ, ότι παίζουν παίζουν και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί. Το παλιό τραγούδι του Πανούση <> θα μπορούσε να αντικατασταθεί από τα ονόματα των πανάξιων κατά τα άλλα πολυπρωταθλητών μας.

Υ.Γ Τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις και δεν περιμένω κανέναν να συμφωνήσει.Είναι του στύλ άμα σας αρέσει η κλασσική ή η μέταλ μουσική. Το λέω γιατί δεν θα ήθελα να μου την πέσουν οι γνωστοί επαγγελματίες <> αυτού του site.Είναι πολύ μικρός ο ελληνικός σκακιστικός κόσμος να πλακωνόμαστε και μεταξύ μας. Ήμαρτον....

Φιλικά
Μιχάλης Μακροδημήτρης

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς το τραγούδι του Πανούση το οποίο χάθηκε στο πάνω σχόλιο είναι το <>

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΝΤΑΛΑΡΑ, ΠΑΡΙΟ ΚΙ ΑΛΕΞΙΟΥ

@γάτε: μην επιχειρήσεις ποτέ να βάλεις εισαγωγικά :-p. δεν τα παίρνει :-p

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Η κυρία Κοτρωνιά έχει πάρει μερικά κύπελλα που δε χώραγαν στο σύνθετο στο ιατρείο της, μαζί με το δικό της κύπελλο.

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω δάσκαλε να κατανοηθεί το ιδιαίτερο χιούμορ μου :-D.

Ανώνυμος είπε...

γιατί τόση επίθεση στον pfrenz? α μη τι άλλο είναι ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει στο σκάκι... κρίμα...

Μιχάλης Μακροδημήτρης

Ανώνυμος είπε...

Αυτό πάντως με το κέντημα και την προίκα ήταν πραγματικά κορυφή!

Και εγώ θα ήθελα κάποιων απ τους αδερφούς Μαστροβασίλη φέτος να έπαιρναν το πρωτάθλημα αλλά θα πρέπει να το κερδίσουν για να έχει αξία και όχι να τους το χαρίσουν! Επίσης ο Μπανίκας έχει πάρει τόσα κ τόσα πρωταθλήματα κάνοντας προσυμφωνημένες νούλες, γιατί να κατηγορήσουμε τους Μαστροβασίλιδες που ακολουθούν την "πεπατημένη"; Είναι μια τεχνική που στο παρελθόν έχει αποδώσει.

Επίσης κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιον γιατί δεν είναι καλύτερος από αυτό που είναι, ή γιατί έχει επιλέξει να μην είναι φουλ επαγγελματίας όπως πρέπει απ τη στιγμή μάλιστα που πληρώνεται για αυτό από την ΕΣΟ. Ο κάθε παίχτης κάνει την προσωπική του επιλογή για το πόσο και πως θα δουλέψει. Από τη στιγμή που καινούργιοι παίχτες δεν έρχονται απο πίσω έτσι ώστε να αντιληφθούν οι τωρινοί ότι αν δεν κάνουν κάτι δεν θα είναι για πολύ ακόμα στο προσκήνιο τότε η κατάσταση δεν αλλάζει.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μακροδημήτρη, θα συμφωνήσω με το σχόλιο σας ότι πρέπει να βγει και νέα γενιά πρωταθλητών σε αυτή τη χώρα ή τουλάχιστον μία γενιά που να είναι ανταγωνιστική προς τους πρωταθλητές. Πώς όμως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο όταν:
1) Δεν τους δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστούν από τη στιγμή που το ανοικτό πρωτάθλημα αποφασίζεται τελευταία στιγμή να γίνει και μάλιστα στην Ικαρία -όπου ούτε η πρόσβαση δεν είναι η ευκολότερη δυνατή, αλλά ούτε και η ποιότητα των σκακιστών που αγωνίζονται δεν είναι ίδια με αυτή άλλων ανοικτών τουρνουά (Negreponte, Καβάλα, Ρέθυμνο, Παλαιοχώρα, Καλαμαριά).
2) Ακόμα και όταν ο Παπαδόπουλος ο Γιάννης πήρε το πρωτάθλημα δεν υπήρξε κάποιο όφελος από την Ομοσπονδία που να αφορά ενδεχόμενη συμμετοχη του στην Εθνική ομάδα ή κάποια σημαντική ενθάρρυνσή του μέσα από τουρνουά και συστηματικότερες προπονήσεις ώστε να συνεχίσει να βελτιώνεται.
3) Όταν οι θέσεις στην Εθνική ομάδα είναι καπαρωμένες και δε δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστούν ταλαντούχοι σκακιστές όπως οι Καπνίσης, Γεωργιάδης, Παυλίδης κλπ σε κάποια μεγάλη διοργάνωση που πραγματικά αξίζουν να δείξουν τις δυνάμεις τους.
Δε λέω, μέχρι στιγμής αυτοί που αγωνίζονται στην Εθνική έχουν τις μεγαλύτερες διακρίσεις, έλο και εμπειρία, όμως βρίσκω ανεπίτρεπτο να γίνεται πρωτάθλημα χωρίς τη συμμετοχή όλων των μελών της Εθνικής Ομάδας. Σίγουρα θα έπρεπε να επιβάλλονται ποινές στους μη συμμετέχοντες με την αντικατάστασή τους στην Εθνική από άλλους που αγωνίζονται και διεκδικούν περισσότερο θέση στην ομάδα.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Θεωρώ και εγώ με τη σειρά μου ότι είναι δέον (και ηθικό αν θέλετε) ο Πρωταθλητής Ελλάδος (αν όχι και ο δευτεραθλητής) να ‘καπαρώνει’ θέση στην εθνική ομάδα. Νομίζω αυτό θα αναβάθμιζε το κύρος του θεσμού και θα αύξανε το ενδιαφέρον συμμετοχής και την μαχητικότητα.:-)
Να θυμίσω ότι επί πανίσχυρης σκακιστικά Σοβ. Ένωσης ο πρωταθλητής αυτοδικαίως έμπαινε στην εθνική (ακόμη κι αν δεν ήταν Γκρανμαιτρ(!!) ,νομίζω ότι είχε συμβεί κάνα δυο φορές… Τώρα βέβαια εδώ μπορεί κάποιος δικαιολογημένα να παρατηρήσει ότι εκείνες τις εποχές, το να βγεις πρωταθλητής Ε.Σ.Σ.Δ ήταν ίσως πιο δύσκολο από τη νίκη στο Ιντερζονάλ π.χ. και πολλές φορές σίγουρα ήταν έτσι, εδώ παγκόσμιοι Πρωταθλητές και αποτύγχαναν ενίοτε οικτρά, αλλά (και) έτσι αναβαθμίζεται ένα εθνικό πρωτάθλημα.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Δεν ξέρω πότε έγινε αυτό που λέει ο Γιώργος, αλλά θυμάμαι ότι ο Τσέρνιν (το 71) και ο Μπελιάβσκι (το 73) πήραν το πρωτάθλημα Ρωσίας ενώ ακόμη ήταν ΙΜ. Στην εθνική όμως, δεν έπαιξαν (τότε).
Φοβερές εμφανίσεις είχαν κάνει και ο Μαλάνιουκ, και ο συχωρεμένος ο Αγκζάμοβ, ενώ ακόμη δεν ήταν καν ΙΜ! Όμως δεν είχαν ποτέ βγει πρωταθλητές.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

O Σαβόν, όχι ο Τσέρνιν. Ο δεύτερος ήταν συμπρωταθλητής το 85, αλλά ήταν ήδη GM.

Ανώνυμος είπε...

Αίλεωςςςς, Χωρευτρια του δασους (βραι τη διαβαζουμαι…)
Γάτε, πρέπει να αφαιρείς πάραυτα τα αντιαισθητικά σχόλια. Εμετό προκαλούν και όχι γέλιο πια..

highaftos είπε...

Αγαπητέ Γάτε,είναι ξεκάθαρο οτι έχουν πιά ξεπεραστεί και τα όρια και το μέτρο που πρέπει να χαρακτηρίζουν τα ..πάντα! Δέχεσαι και σύ και το blog και φίλοι του blog, απίστευτα ανήερη και επιεικώς προβοκατόρικη επίθεση,απο θρασύδειλα στηχεία,που πιθανά να έχουν τη μορφή ..ανθρώπου στα εξωτερικά τους γνωρίσματα,μπορεί όμως και όχι!!
Όταν ξεπερνιούνται τα όρια και το μέτρο,αλλιώνονται τα συστατικά της Δημοκρατίας και όπως δεν γίνεται ολίγον έγκυος,έτσι δε γίνεται και ολίγον Δημοκρατία....
Σωστές ίσως οι προτάσεις φίλων,για παροδικό ή μόνιμο κατέβασμα των σχολίων.Σωστή ίσως κι'η πρόταση για σβήσιμο κατα βούληση των άθλιων αναρτήσεων που διεκδικούν τάχαμου τον χαρακτηρισμό του σχόλιου!...και η έγκρηση του διαχειριστή,μπορεί κι'αυτή να είναι μια κάποια λύση...που δε πολυπιστεύω οτι θα υοθετήσεις!!
Μην εκνευρίζεσαι και μην απογοητεύεσαι...
Ν'άχεις πάντα στο μυαλό σου,οτι κανείς δεν πετροβολεί τους μικρούς θαμνίσκους.Πετροβολούν τα όμορφα,ψηλά και ..καρποφόρα δένδρα!
Μη μασάς Γάτε,άστους να πίνουν τα υγρά απο την "πάπια" τους και που θα πάει? Κάποια μέρα,τυχαία ή όχι,θα δαγκώσουν τη γλώσσα τους και θα πεθάνουν απο το ίδιο τους το δηλητήριο,χωρίς κανείς να τους κλάψει!!...
Προσωπικά θα σου πρότεινα,να μην κάνεις τίποτα απο τις παραπάνω λύσεις.Να μη διαπραγματευτείς τη Δημοκρατία σου με κανένα τίμημα,δίνοντάς τους υπόσταση που ούτε αυτοί πιστεύουν οτι έχουν...
Μη χαλάς την πλατιά ελευθερία που καθιέρωσες, για μερικούς που η κακοήθεια είναι τρόπος ζωής τους!
Βάλτους και ..γιρλάντες μάλιστα και παρέδωσέ τους στη χλεύη όλων μας... Και σείς φίλοι μου,μην απαντάτε. Αγνοήστε τους σα να μην υπάρχουν. 'Ετσι μοναχά δεν θα υπάρχουν! 'Ετσι είναι η κακοήθεια,γονατίζει πάντα εντέλει μπρός στην αδιαφορία! Κάνε ο,τι έκανες πάντα. 'Ετσι καλά όπως το κάνεις...
Φιλικά Χ.Π.

Schrödinger's Cat είπε...

Δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά τα βλακώδη και προσβλητικά σχόλια που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες προέρχονται από πολύ γνωστούς Έλληνες GM.

Και φυσικά ξέρω καλά τι γράφω.
Κρίμα.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Aγαπητέ Γάτε, πραγματικό ‘παγωμένο ντους’ αυτό που γράφεις.
Εμπιστευόμενος την ακεραιότητά σου σε καλώ (όχι βέβαια να ‘ξεμπροστιάσεις’ τους εν λόγω ‘Γκρανμαίτρ’, αν ήταν θα το είχες ήδη κάνει φαντάζομαι, όπως κατανοώ και τους λόγους που δεν το κάνεις) να τους παροτρύνεις αντί να χάνουν το χρόνο τους ποστάροντας εμετικές αηδίες, να ποστάρουν κάτι ουσιαστικό(εάν έχουν) για το σκάκι μήπως ξεστραβωθεί και κανένας μαζέτας σαν του λόγου μας… και πες τους και θερμά συγχαρητήρια (εκ μέρους μου τουλάχιστον…)

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Εγώ δεν το πιστεύω... με όλον το σέβας προς τον γάτο.
Δε θεωρώ κανένα από τους Έλληνες GM (και τους ξέρω όλους, με εξαίρεση τον Παπαδόπουλο) αρκετά θρασύ για να κάνει τέτοιες μαλακιούλες, ασχέτως του τι έχει πιει πριν.

Schrödinger's Cat είπε...

@pfren: Το πιστεύεις, δεν το πιστεύεις, το γεγονός δεν αλλάζει.
Είναι μια μικρή ομάδα από GM.
Εντάξει, δεν τρέχει μια, ελπίζω μόνο να το σταματήσουν πια γιατί έχω βαρεθεί να σβήνω μηνύματα.

Η και μπορεί να τα αφήνω τα μηνύματα από δω και πέρα, αφού οι άνθρωποι το κάνουν για να γελάνε μεταξύ τους, μην τους χαλάω το χατίρι

Πάμε παρακάτω!

Ανώνυμος είπε...

"Είναι μια μικρή ομάδα από GM"

Σχεδόν φωτογραφίζονται αυτοί που εννοεί ο Γάτος, δεν έχουμε δα και τόσους πολλούς GM. Τι να τους ενοχλεί άραγε απο αυτά που γράφονται στο blog? Γιατί είναι σίγουρο ότι δεν γράφουν γιά να περάσει η ώρα τους, κάποιο αλλό σκοπό έχουν.
Τι να πεί κανείς, είναι και μεγάλα παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

όποιος και να είναι πάντως ο σκοπός τους, το βέβαιο είναι ότι δεν τον πέτυχαν...

Στηρίζουμε Γάτο και Skakistiko!

Ανώνυμος είπε...

εγώ πάλι νομίζω ότι γράφουν για να περνά η ώρα τους και μόνο γι αυτό!
Κρίμα για τους ίδιους, για το φθηνό τους γούστο. Τι να πει κανείς, ούτε δεκαπεντάχρονα δεν θα έκαναν τέτοιες πλάκες.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο οι GM ενόχλησαν το γάτο. Όλοι οι άλλοι που βρίζουν και χλευάζουν εδώ μέσα;; To μπλογκ ήταν κίτρινο εξ'ορισμού πολύ πριν εμφανιστούν οι GM...

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Προς τον προηγούμενο φίλο: Τι σημαίνει ακριβώς ‘Κίτρινο μπλογκ’? Δεν υπάρχουν κίτρινα μπλογκς παρά μόνον κίτρινοι σχολιαστές. Η θεματολογία του μπλογκ είναι εξαίρετη γι’αυτό και το παρακολουθούν και συμμετέχουν πλείστοι σκακιστές και μη -κατά κανόνα υψηλής νοημοσύνης και συγκρότησης- τώρα αν υπάρχουν και κάποια ‘αντιαθλητικά’ φαουλς… ε δεν χάλασε και ο κόσμος. Σ’ένα ελεύθερο ‘βήμα’ σαν αυτό του γάτου θα υπάρχουν και τέτοια. Εγώ είμαι σίγουρος ότι όσοι τα ‘διαπράττουν’ εν τέλει το μετανιώνουν οπότε δεν θα τους κρεμάσουμε κιόλας.

Ανωνυμία όχι Αναισθησία είπε...

Το να μπαίνουν κάποιοι και να κιτρινίζουν , να βρίζουν ή να χλευάζουν δεν κάνει και το blog κίτρινο, το οποίο έχει καταφέρει να έχει ένα γενικότερο επίπεδο σχολίων και αναρτήσεων πολύ υψηλό τουλάχιστον μέχρι το πρόσφατο παρελθόν. Η τοποθέτηση σου όμως ανώνυμε μάλλον είναι λίγο "κίτρινη" η ίδια μήπως έχεις κάπου λερωμένη την φωλιά σου , και προσπαθείς με αυτό το σχόλιο σου να θολώσεις τα νερά ; Αφορίζοντας και γενικολογώντας ;
Τώρα βέβαια έπεσα στην παγίδα να σου απαντήσω, και όπως πολύ σωστά αναφέρουν και οι πιο πάνω αυτό σου δίνει αξία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πέσω στην παγίδα και την επόμενη φορά που θα πετάξεις την λάσπη σου.

Ανώνυμος είπε...

Aναίσθητε Ανώνυμε ούτε λερωμένη φωλιά έχω, ούτε λάσπη πετάω όπως εσύ. Μία διαπίστωση έκανα που σηζητούν όλοι πια στο σκάκι για το μπλογκ αυτό και τα σχόλια που γίνονται. Τώρα αν δεν είσαι ο γάτος δεν καταλαβαίνω γιατί ερεθίστηκες τόσο πολύ.

Ανωνυμία όχι Αναισθησία είπε...

Γιατί φίλε μου , υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμούνε την δουλεία που γίνεται εδώ. Και το να επικαλείσαι το τι συζητιέται στο σκάκι λες και είσαι πανταχού παρόν, δείχνει και πάλι ότι έχεις περίεργα κίνητρα για τις τοποθετήσεις σου, και εγώ έχω βρεθεί σε σκακιστικά πηγαδάκια και μόνο τα καλύτερα έχω ακούσει. Τώρα αν κάποιοι έχοντας καρέκλες, τίτλους ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο ενοχλούνται...αυτό δεν σημαίνει και πολλά . Βέβαια, εσύ θα μου πεις ότι είσαι απλός άνθρωπος και μιλάς με απλούς σκακιστές αλλά όσο βαρύτητα έχει η ανώνυμη άποψη σου άλλο τόσο έχει και η δικιά μου ανώνυμη , οπότε ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του.
Και το μια απλή διαπίστωση έκανα , "πούλα" το αλλού...είναι και η τελευταία φορά που σου απαντάω και γράψε ότι θες.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου συνέχισε εσύ να βλέπεις περίεργα κίνητρα ενώ σε όλα τα τουρνουά στην Αθήνα το μόνιμο θέμα συζήτησης είναι τα κίτρινα ή μη ξεκατινιάσματα του μπλογκ. Τώρα μπήκαν και κάποιοι GM και έγραψαν, μπορεί και χειρότερα, και κάνετε λες και έγινε κάτι πρωτόγνωρο. Εγώ πάλι γιατί νομίζω ότι είσαι ο γάτος και απλώς ευλογείς τα γένια σου;

Ανώνυμος είπε...

Πιστευω πως οι ανωνυμες επιθεσεις εις βαρος καποιων ατομων ειναι δειγμα ανανδριας και αυθαδειας..Ισως και καποια επωνυμα προσωπα(κατι ακουστηκε για καποιον GM αν και δεν ξερω για ποιον ακριβως λετε) να εχουν
"αηδιαστει" απο την ολη κατασταση με τις ανωνυμιες στο blog και προσπαθουν με ειρωνικα σχολια να το κατακρινουν.Η προσπαθεια αυτη ειναι μαλλον αποτυχημενη..Εγω παντως νομιζω πως εχει ξεφυγει η κατασταση,και οσοι ανωνυμοι(οχι ολοι) προκαλουν αναταραξεις να το σταματησουν καθως υπαρχουν και αλλα blog για να κανουν οτι θελουν ή ακομη καλυτερα να λενε ό,τι θελουν στους φιλους τους για χαβαλε
Υ.Γ Ελπιζω να μην παρεξηγηθω παλι.
Σπηλιαδης Α.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα ενοχλείτε τόσο κόσμο με τις εξυπνάδες σας και μετά κάνετε τις παρθένες;

Ανώνυμος είπε...

Προς highaftos:

χαχαχαχα
χαχαχαχαχαχαχαχαχα

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΧΑΧΑΧΑ

.........
.......
...

Ζιζζζζζ......
ζζζζ....
ζζζ..

Ανώνυμος είπε...

************************

ΞΕΚΟΛΙΑΡΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!

************************

Schrödinger's Cat είπε...

Από δω και πέρα, όπως υποσχέθηκα, θα τα αφήνω. Συγγνώμη για την αισθητική, αλλά δεν γίνεται αλλιώς.

IliasPan είπε...

Συνεντέυξεις 6 παικτών που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα Ελλάδας ανέβηκαν σε μορφή βίντεο στην ιστοσελίδα του πρωταθλήματος.

Το αποτέλεσμα αρκετά ικανοποιητικό καθώς ακούστηκαν κάποιες ενδιαφέρουσες σκέψεις αν και οι περισσότερες ερωτήσεις ήταν τυποποιημένες. Αξίζουν συγχαρητήρια πάντως για την προσπάθεια καθώς ήταν η πρώτη φορά (τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον που παρακολουθώ εγώ τα σκακιστικά δρώμενα) που συμβαίνει κάτι τέτοιο (κάτι που δεν ισχύει για το λάιβ στρίμινγ που είχε χρησιμοποιηθεί και το 2007 στην Ηγουμενίτσα).

Εξαιρετικός ομιλητής ο Μπανίκας!

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Εντατικοποιηση για τον Β. Κοτρωνια καθως σχεδιαζει να παιξει σε 3 μεγαλα ανοικτα τουρνουα (Hastings, Givraltar και Aeroflot) μεσα σε λιγοτερο απο 2 μηνες στις αρχες του νεου χρονου.

Ανώνυμος είπε...

Οι προσυμφωνημένες ισοπαλίες δεν είναι κάτι που ανακάλυψαν οι δικοί μας παίκτες.Στο κάτω κάτω,έχει και το ρίσκο του:ο Μπανίκας πάντα κάνει με 1 ή 2 παίκτες σύντομη νούλα.Άλλοτε αυτό βγαίνει υπέρ του-άλλοτε όχι.
Μου αρέσει που ο Κοτρωνιάς τις αποφεύγει,αλλά είναι δική του επιλογή.
Τέλος νομίζω ότι το να κρίνουμε και πολύ περισσότερο να βρίζουμε τους Έλληνες GM είναι απλά απαράδεκτο-αυτή η γενιά της Θεσσα΄λονίκης είναι ότι καλύτερο συνέβη ποτέ στο Ελλήνικό σκάκι-θα ήμασταν ακόμα με μόνο GM τον Κοτρωνιά...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μακρυδημήτρη,

Η εξύβριση είναι εξύβριση. Εσείς φταίτε που κάνετε τέτοιου είδους διακρίσεις. Δεν φοράμε στέμματα εδώ πέρα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που κατάλαβα για σας κύριε Μακρυδημήτρη ότι δεν ξέρω ποιον υποστηρίζετε και δεν με νοιάζει.

Αλλά τις κλίκες σας αφήστε τις έξω από εδώ πέρα.

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

@Μακρυδημήτρης

Δεν με αφορούν οι απαντήσεις που σας δόθηκαν από τους ανώνυμους.

Εφόσον το έφερε η κουβέντα, και εγώ είχα βάλει 500 ευρώ από την τσέπη μου για ιστοσελίδες σκακιού στην επαρχία, αλλά δεν κάθομαι να τα μετρήσω. Ούτε απαιτώ κάποιο ιδιαίτερο σεβασμό για αυτό, αλλά στο παρελθόν τα άκουγα βερεσέ από διάφορους, και όταν τους τα έλεγα στην επαρχία ότι με χλεύαζαν, με βγάζαν και τρελό και από πάνω.

Πλην κάποιων ελαφρά κοροιδευτικών σχολίων για κάποιους ξένους παίκτες, δεν έχω γράψει ποτέ κάτι κακό για κανέναν.

Γιαυτό τα έχω πάρει. Γιατί η σκακιστική κοινότητα διακατέχεται από ανόητους. Και πραγματικά μου έχει κοπεί η όρεξη να γράφω post με ζουμί ή οτιδήποτε.

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

Συνεχίζω:

Θέλω να πω ότι οι προπονητές κάνουν τα μαθηματάκια τους και βγάζουν 20 ευρώ την ώρα στην αρπαχτή και μετά κορδώνονται ότι κάτι έκαναν. Εμείς εδώ πέρα τι παριστάνουμε, για να καταλάβω;

Τις απειλές, το χλευασμό, την εκμετάλλευση, το να γίνουν οι φίλοι μας εχθροί μέσα σε 2 μέρες ή κάτι άλλο;

Ζημιωμένοι από κάθε άποψη.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα πρώτα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να μπαίνουμε στο τρυπάκι να τη λέμε ο ένας στον άλλον. Αυτό βλέπω ότι γίνεται συνέχεια εδώ σε αυτό το blog και δεν μπορώ να καταλάβω πώς κάποια πλευρά κερδίζει. Πάντως το σκάκι σίγουρα δεν κερδίζει...

Δεύτερον εκτιμώ αφάνταστα τους Μπανίκα, Κοτρωνιά. Και να μην τους εκτιμούσα, σιγά μην είχαν πρόβλημα άνθρωποι οι οποίοι έχουν πάρει δεκάδες πρωταθλήματα και δεν είναι μαζέτες σαν την αφεντιά μου.

Απλά έκανα λίγο χιούμορ λέγοντας την άποψη μου ότι καλό θα ήταν να έπαιρνε και κανένας άλλος το τίτλο. Προσωπική άποψη αν μου επιτρέπετε λόγω δημοκρατίας....

Εσείς δηλαδή δεν θα θέλατε αν παίξει λίγο καλύτερα ένα νέο πρωταθλητή? δηλαδή αν ο μητσάρας δεν έστηνε και έβγαινε πρωταθλητής και έπαιρνε το πρώτο του πρωτάθλημα θα συμμετείχα άμα ευχαριστιόμουν σε κλίκα?



Μιχάλης Μακροδημήτρης

Ανώνυμος είπε...

Απόλυτο δίκιο έχεις, τελικά, Μιχάλη. Επιβεβαιώθηκες και σε άλλα threads!