Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Αλλαγές στην Α' Εθνική

Η επιμονή της ΕΣΟ -σε πείσμα των αντικειμενικών οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει το άθλημα- να διατηρήσει τις υπεράριθμες 12 σκακιέρες ανά ομάδα στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Α' Εθνικής (με τη διατήρηση της παγκοσμίου πρωτοτυπίας αναλογίας 5 γενικών + 7 αναπτυξιακών σκακιερών στις συνθέσεις) οδήγησε σε απόφαση που θα συζητηθεί αρκετά στο μέλλον, που αλλάζει εν μία νυκτί τα δεδομένα δεκαετιών μεταθέτοντας την ανεύρεση οικονομικών πόρων -για το απλό δικαίωμα συμμετοχής- σχεδόν αποκλειστικά στους συλλόγους, που η τεχνοοικονομική της τεκμηρίωση και παρουσίαση διαπνέεται από προχειρότητα και βιασύνη.

Ως εκ τούτου τα ενδεχόμενα δυσμενή αποτελέσματα στην πρακτική εφαρμογή του νέου συστήματος (με κυριότερο την αδυναμία συμμετοχής στην διαφημιζόμενη "μικρή ολυμπιάδα" των συλλόγων που δεν θα μπορούν να εξασφαλίσουν το σύνολο των -διόλου ευκαταφρόνητων- εξόδων που θα τους αναλογούν) δεν μπορούν να προβλεφθούν με την παραμικρή ασφάλεια.

Τέλος, δεν είμαστε καθόλου πεπεισμένοι πως η απόφαση δεν ελήφθη ίσως και με γνώμονα την ανάθεση ευθύνης του τουρνουά σε ενδιαφερόμενους διοργανωτές, με τα συνεπακόλουθα οικονομικά οφέλη προς αυτούς (με την πρακτική του μαζικού «κλεισίματος» από τους διοργανωτές δωματίων ξενοδοχείων σε τιμές αρκετά χαμηλότερες από αυτές που θα δοθούν από τους ίδιους αυτούς διοργανωτές ως "τελική προσφορά" στις αγωνιζόμενες ομάδες).

***Είδηση της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» 13-2-2008
Ριζικές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των διασυλλογικών αγώνων αποφάσισε η ΕΣΟ. Σημαντικότερο νέο στοιχείο θα είναι η οργάνωση τελικής φάσης της Α΄ Εθνικής από το 2009 με 34 ομάδες. Η φετινή χρονιά θα είναι μεταβατική και οι 20 ομάδες της Α΄ Εθνικής θα παίξουν σε ενιαίο όμιλο, με ελβετικό σύστημα 7 γύρων, για να αναδειχθεί η πρωταθλήτρια Ελλάδας. Η μεγάλη διαφορά με τις προηγούμενες διοργανώσεις θα είναι ότι δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα.
>>>η συνέχεια της είδησης
http://www.tanea.gr/Article.aspx?d=20080213&npid=850&sn=ΣΚΑΚΙ

188 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται κατά την άποψη μου, πέρα από όλα τα άλλα, και για καθαρά προεκλογικό πυροτέχνημα. Μη ξεχνάτε ότι τον Οκτώβρη η ΕΣΟ έχει εκλογές. Το προεκλογικό σύνθημα είναι όλοι στην Α Εθνική. Φέτος παίζουμε χωρις να πέσει κανένας, και επίσης ανεβάζουμε και 14 ομάδες από όλη την Ελλάδα. Τον Οκτώβριο όλοι είναι ευχαριστημένοι και ψηφίζουν. Του χρόνου, όταν θα κληθούν να πληρώσουν τον λογαριασμό, η διοίκηση θα έχει εκλεγεί.

Ανώνυμος είπε...

SC, το θέμα το 'πιασες στην τελευταία παράγραφο του κειμένου σου:

" δεν είμαστε καθόλου πεπεισμένοι πως η απόφαση δεν ελήφθη ίσως και με γνώμονα την ανάθεση ευθύνης του τουρνουά σε ενδιαφερόμενους διοργανωτές, με τα συνεπακόλουθα οικονομικά οφέλη προς αυτούς (με την πρακτική του μαζικού «κλεισίματος» από τους διοργανωτές δωματίων ξενοδοχείων σε τιμές αρκετά χαμηλότερες από αυτές που θα δοθούν από τους ίδιους αυτούς διοργανωτές ως "τελική προσφορά" στις αγωνιζόμενες ομάδες)."

Βέβαια μπορεί να το είχες πιάσει και πιο πριν αλλά να το γράφεις κομψά.........

Vrettos είπε...

Αυτό που βλέπω εγώ, είναι ότι η "Μικρή Σκακιστική Ολυμπιάδα" θα απαρτίζεται από τις οικονομικά εύρωστες ομάδες (εκτός από τις 10 πρώτες που θα έχουν οικονομική υποστήριξη από την ΕΣΟ) που θα μπορούν να έχουν στον εκάστοτε τόπο διεξαγωγής τα ανάλογα άτομα που θα απαρτίζουν την 12αδα (με συνοδούς κλπ.). Με αυτόν τον τρόπο, ομάδες καθόλα αξιόμαχες που θα έχουν κερδίσει την πρόκριση για το Πρωτάθλημα Α Εθνικής δεν θα μπορουν να αγωνιστούν. Διότι, δεν θα εκπληρούν ΚΑΙ τα οικονομικά κριτήρια. Οπότε, ομάδες με οικονομική άνεση, ανεξαρτήτως της δυναμικότητας των παικτών τους, θά έχουν σοβαρές ελπίδες να συμμετάσχουν στο ανώτερο δυνατό επίπεδο – αυτό της Α Εθνικής – ως επιλαχούσες. Ελπίζω, το επόμενο πρωτάθλημα που θα εφαρμοστούν οι νέες διατάξεις να γίνει στην Αθήνα μήπως μπορέσει να αγωνιστεί και η δική μου ομάδα.

Ανώνυμος είπε...

Vretos den tha ginei stin A8ina kai 8a prepei na katalaves ton logo

Ανώνυμος είπε...

Dear vrettos,
Ασφαλώς και δεν θα γίνει στην Αθήνα, αλλά ούτε και στη Θεσσαλονίκη, ούτε σε κάποια άλλη πόλη.
Θα γίνει σε κάποιο (απομονωμένο) ξενοδοχειακό συγκρότημα.
Βλ. και το αμέσως παραπάνω σχόλιο, με υπογράμμιση στις εκφράσεις "ενδιαφερόμενους διοργανωτές" και "οικονομικά οφέλη".

Ανώνυμος είπε...

Πως ακριβως θα γινονται οι ομιλοι για προκριση στην Α εθνικη? Θα καταργηθουν οι ενδιαμεσες κατηγοριες αν καταλαβα καλα?

Ανώνυμος είπε...

Οι ομάδες που παίζουν στη Β' Εθνική πώς θα ανεβαίνουν στην Α'; Έχει οριστεί πόσες θα είναι από Αθήνα, πόσες από Θεσ/νίκη, από Πάτρα κλπ.;

Ανώνυμος είπε...

Από μια επιβράβευση σε SC και Γιάννη Αντωνιάδη - και ο νοών νοείτω...

Ανώνυμος είπε...

Eίναι μια απαράδεκτη απόφαση της ΕΣΟ, η οποία δε συμβάλλει καθόλου στην ανάπτυξη του σκακιού. Κάθε σύλλογος που θα συμμετάσχει θα χρεωθεί με 6000 ευρώ περίπου για τα έξοδα διαμονής και τις μετακινήσεις μόνο. Εμάς στο ΣΌ Αιγάλεω μας φαίνεται αδιανόητο να σπαταλήσουμε τόσα χρήματα για ένα μόνο τουρνουά, το οποίο θα είναι αποδυναμωμένο κιόλας από τη στιγμή που θα παίζουν 34 ομάδες. Γιατί να μη χρησιμοποιήσουμε αυτά τα χρήματα για ανάπτυξη; Γνωρίζετε πόσα τουρνουά για παιδιά κάτω των 12 και κάτω των 16, πόσα σχολικά πρωταθλήματα, πόσες εκδηλώσεις προβολής του σκακιού μπορούμε να διοργανώσουμε με αυτά τα χρήματα;
Αυτοί που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις δεν έχουν ασχοληθεί με την ανάπτυξη, αυτό είναι σίγουρο!
Σπυρακόπουλος Ιωάννης

Vrettos είπε...

Γιάννη μου το πώς την εννοεί καθένας την ανάπτυξη είναι υποκειμενικό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ωφεληθούν κάποιες ομάδες οι οποίες φέτος θα πέφτανε Β Εθνική 100%. Τώρα το πως θα λειτουργήσει αυτό το "Σύστημα" είπαμε όποιος εχει λεφτά θα παίζει οι υπόλοιποι...

Schrödinger's Cat είπε...

Υπενθυμίζω ότι μπορείτε να επιλέγετε όνομα ή ψευδώνυμο χωρίς να είστε καν εγγεγραμμένοι στο google/blogger με την τρίτη επιλογή Όνομα/Διεύθυνση URL (δίνετε μόνο το όνομα ή το ψευδώνυμο, δεν χρειάζεται URL).

Ανώνυμος είπε...

Η απόφαση δεν πρέπει να εκπλήσσει γιατί εξυπηρετεί συγκεκριμένες εξωαγωνιστικές σκοπιμότητες. Αυτό είναι όλο.

G GEORGOPOULOS είπε...

έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι μετά το ΔΣ της ΕΣΟ οι διοργανωτές έκαναν πάρτυ για να γιοτάσουν τα ευχάριστα νέα...ήδη έχουν αρχίσει να μετρούν τα έσοδα...ηρεμία παιδιά η απληστία ποτέ δεν είναι καλή...

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι δημιουργεί και αδικίες για αυτούς που θέλουν να αγωνιστούν και δεν μπορούν. Ομως το να ξοδέψουν οι ομάδες περί τις 200000 ευρώ μόνο για έξοδα διαμονής και μετακινήσεις για να γίνει η Α Εθνική,ένώ αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν για αναπτυξιακούς σκοπούς ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω.
Πιστεύω ότι στο μέλλον έτσι και αλλιώς θα αποτύχει αφού θα είναι αδύνατο να βρίσκονται χορηγοί κάθε χρόνο, όμως η διαφωνία μου είναι σε πρώτη φάση για λόγους αρχής.

SirJohn είπε...

Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος (αν και ίσως να είναι και για κλάματα η υπόθεση) όταν το 2009 στην τελική φάση της Α' Εθνικής θα κατέβουν μόνο 4-6 ομάδες να παίξουν.....

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους! θα πραγματοποιηθεί το όνειρο μου να παίξω Α Εθνική!όπως και πολλών άλλων.Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στο Δ.Σ τησ Ε.Σ.Ο

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω ο ν.κ. να κάνει χιούμορ,γιατί αλλιώς θα έπρεπε να κάνει άλλα όνειρα από το να παίξει σε ένα υποβαθμισμένο πρωτάθλημα Α Εθνικής(μόνο στα χαρτιά θα λέγεται έτσι). Θα προσδώσει κάτι στη σκακιστική του αξία; Θα θεωρείται καλύτερος παίκτης επειδή θα τύχει να παίξει σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα; Η μήπως θα αναδειχθεί το ταλέντο του σε μια τέτοια διοργάνωση;

Ανώνυμος είπε...

Η απόφαση αυτή είναι απόφαση του ΔΣ της ΕΣΟ (μόνο) ή έχει περάσει και από τη Γενική Συνέλευση;

Ανώνυμος είπε...

Ξέρει κανένας με ποιές διαδικασίες δώθηκαν φέτος στους διοργανωτές οι πανελλήνιες φάσεις των σχολίκων και των νεανικών?
Έγινε διαγωνισμός ή απευθείας ανάθεση?
Η απάντηση στο συγκεκριμμένο θέμα ίσως αναδείξει και μερικούς λόγους που οδήγησαν να παρθεί η απόφαση για τον νέο τρόπο διεξαγωγής της Α εθνικής.

Ανώνυμος είπε...

Δόθηκαν με απευθείας ανάθεση. Αλλο ένα μεγάλο θέμα για προβληματισμό, αφού οι διοργανώσεις αυτές έχουν μεγάλο τζίρο και θα πρέπει να γίνεται διαγωνισμός. Επίσης παραβιάζονται σαφώς κανόνες του ανταγωνισμού σε μια ελεύθερη αγορά και η όλη διαδικασία αντίκειται στην προστασία του καταναλωτή(του γονέα δηλαδή που πληρώνει για να στείλει το παιδί του στα νεανικά).

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανής ο σκοπός της ΕΣΟ να διοργανώνει τα διασυλλογικά όπως και τα νεανικά: δηλαδή χωρίς κανένα κόστος για την ίδια την ΕΣΟ.

Αν υπάρχουν ξενοδοχεία ή διοργανωτές που θα αναλαμβάνουν αυτά τα έξοδα θα κάνει πάρτυ και η ΕΣΟ μαζί με τους διοργανωτές.

Aυτό που δεν υπολογίζουν, όπως είπε και ο Sir John, είναι ότι αν εμφανιστούν 5 ή 6 ομάδες αντί 34 θα μείνουν με τον μουτζούρη στο χέρι!!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή η φετεινή α' εθνική θα έχει ενδιαφέρον μόνο για Καβάλα και Κύδωνα,αντε και για ΕΣΘ αφού καμία ομάδα δεν πέφτει. Η Ηλιούπολη, η Ικαρία, το Ηράκλειο, το Κορωπί και γενικά όλες οι άλλες ομάδες μπορούν να κατεβάσουν 12μελείς ομάδες με 4χρονα η να μην κατέβουν καθόλου. Θα ήταν καλή ιδέα

Ανώνυμος είπε...

Kai o tyxeros tis diorganosis SO Kallitheas :)
Etsi kai allios tha pigainane gia diakopes opos legane oi idioi..tora omos tha pane gi diakopes kai tha meinou a ethniki :)

Ανώνυμος είπε...

Δεν αφήνετε κύριοι τη γκρίνια...
Ευκαιρία να παίξουμε και εμείς πρώτη εθνική που παίζουμε 15 χρόνια μπαράζ...

Τώρα φαίνεται υπερβολικό για σας, αλλά εμείς χρειαζόμασταν μεταγραφή τον Κράμνικ για να τα βγάλουμε πέρα με αυτά τα μπαράζ της συμφοράς....

Ανώνυμος είπε...

Σε κάθε παρόμοια περίπτωση, δεν πρέπει να προβληματιζόμαστε μόνο για την ίδια την απόφαση, αλλά και για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι να προκύψει.
Ηλίας Κουρκουνάκης

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Φτού! Τώρα βρήκα να πάρω μεταγραφή στην τριακοστή πέμπτη ομάδα; Πάντως θα είχε ενδιαφέρον ένα παράβολο συμμετοχής 10.000 ευρώ (ανά παρτίδα). Έτσι θα μπορούσαν να συμμετέχουν ελεύθερα όλοι (όσοι έχουν πιάσει το ΛΟΤΤΟ). Ευτυχής συγκυρία βέβαια, το γεγονός ότι οι αγώνες θα γίνουν με ελβετικό (τυρί). Φανταστείτε να ήταν πουλ! Θα έπρεπε να πουλ-ήσουμε το σπίτι μας. Εσείς δηλαδή, γιατί εγώ θα παίζω στα τοπικά (-:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως αγαπητέ φίλε συμφωνείς με την απόφαση της ΕΣΟ αφού όπως λες παίζετε 15 χρόνια σε μπαράζ και δεν μπορείτε να ανεβείτε. Αφού θέλετε να πληρώσετε τόσα χρήματα για να σας φύγουν τα απωθημένα τότε έχει και τα καλά του το σύστημα. θετικά αποτελέσματα ψυχολογικής φύσεως που ήταν δύσκολο να καταλάβουμε

Ανώνυμος είπε...

Τέλος πάντων...
Μπάστε σκύλοι αλέστε...τα θετικά του και τα αρνητικά του το σύστημα...

Ειμαι ο "15 χρόνια μπαράζ" που έγραψα και πριν...

Πάντως το οικονομικό σύστημα μου φαίνεται πολύ περίεργο...

Γενικά με την ιδέα της αύξησης των ομάδων συμφωνώ...
Και αυτοί που θέλουν να ανεβούν κατηγορία δεν είναι ούτε "πικραμένοι" ούτε "θέλουν να βγάλουν το άχτι τους ψυχολογικά"...

Αυτό που βλέπω είναι ότι πάμε να μιμηθούμε τους ξένους που έχουν 3 premier league στο σκάκι, και σε κάθε μία από τις 50 ομάδες της premier league τους έχουν 17 γκρανμαιτρ...κάτι που δε πρέπει να μας διαφεύγει στη προκειμένη περίπτωση...Στο τελευταίο πιστεύω να μη διαφωνείτε...

...και να δείτε ότι αυτό το σύστημα δεν πρόκειται να διατηρηθεί για πολλά χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, nikkarthegreat, μοιάζει να είμαστε από τους ωφελημένους, βραχυπρόθεσμα.
Τώρα, μακροπρόθεσμα, ακόμα δεν έχω καταλάβει αν μας συμφέρει ή όχι.
Προς το παρόν πάντως, δεν μπορείς να πεις, μοιάζει σάμπως οι υπεύθυνοι του σωματείου μας να είχαν σωστή ενημέρωση και να έκαναν σωστό προγραμματισμό. :-)

Ανώνυμος είπε...

Μια απλή ερώτηση...
Πώς μια ομάδα σκακιστική θα βρεί 6000 ευρώ για να παίξει ΜΙΑ φορά;

Μια προχωρημένη ερώτηση...Πώς η ομάδα αυτή θα βρίσκει 6000 ευρώ το χρόνο;

Τι είναι, η Τσέλσι που έχει τις πετρελαιοπηγές;

->chessfun

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΣΟΠ που βρίσκει 6.000 ευρώ μόνο για τον Καλέση και τον Δούνη?? Σιγά τα λεφτά για μια ομάδα Α, Εθνικής...

Ανώνυμος είπε...

Κάτσε ρε κολλητέ.
Μου λες για Καλέση και Δούνη...

Επειδή ένας σύλλογος έδωσε
κάπου 6000 ευρώ νομίζεις
ότι μπορεί να βάλει το
χέρι στην τσέπη για άλλα 6000;

Εντάξει, δεν έχουν και όλοι τόσο γερή καβάντζα...

Και αν γραφτεί κάπου σε κάποιο site
Παπατάδε(1700)-Παπαδώθε(1800) του χρόνου ως αποτέλεσμα Α' Εθνικής,
τότε καλύτερα να μη το κάνουμε και πολύ θέμα, γιατί δεν θα μιλάμε
για "Ολυμπιάδα" πρώτης εθνικής, αλλά για σχολικό πρωτάθλημα!!!

-> chessfun

Ανώνυμος είπε...

Πρόοδος θα είναι κολλητέ το 1700 και το 1800. Δηλαδή τώρα που παίζουν τα 1100 με τα 1200 έχουμε πρωτάθλημα πρώτης εθνικής?? (εδώ γελάνε!!)

Ανώνυμος είπε...

Ας μην ξεχνάμε την περίπτωση να βάλει κάθε παίκτης από την τσέπη του 500 ευρώ (ή πατέρας για το παιδί του) και να πάνε να εκπροσωπήσουν την ομάδα τους στην πρώτη εθνική. Και επίσης κάτι πιό ακραίο, που μπορεί, όμως, να συμβεί : να συγκροτηθούν κατά την περίοδο μεταγραφών ομάδες - παρέες με αυτό το σκοπό!)
Έτσι, η πρώτη εθνική θα αποτελέσει ένα ακόμη θερινό διεθνές τουρνουά.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά γράφετε με ένα νικνέιμ, μην επιλέγετε "ανώνυμος" γιατί δεν ξέρουμε ποιος είναι ο ανώνυμος1,2,3,4,5 κλπ, φαίνεται σαν να γράφει το ίδιο πρόσωπο.
Βάλτε ένα απλό ψευδώνυμο δεν είναι τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ παιδιά έχω να προτείνω το εξής, αντί να σκεφτόμαστε τα χρήματα και τα ξενοδοχεία να λάβουμε όλοι μέρος σε αυτό το τουρνουά ;) αλλά να έχουμε μαζί μας τους σάκκους μας με τα προσωπικά μας είδη και φυσικά σκηνές. Εμπρός όλοι μαζί να χαρούμε τη φύση κάνοντας ελεύθερο κάμπινγκ... Κι αφήστε την ΕΣΟ να κάνει πάρτυ μετρώντας τα έσοδα που θα έχει :p

Ανώνυμος είπε...

--> chessfun

Εδώ τώρα που παίζαμε Β'Εθνική, αν έλεγες στον πρόεδρό μας να βάλει το χέρι στην τσέπη για 1000 ευρώ θα σε έβριζε...

Να δούμε τι βρίσιμο θα φάμε τώρα με το νέο πρωτοποριακό σύστημα της Α' Εθνικής...

Ανώνυμος είπε...

Ρε τουρίστα πας να καταστρέψεις τη φοβερή ιδέα της ΕΣΟ, δε σκέπτεσαι πως θα ζήσουν μετά οι "διοργανωτές" σκακιστικών αγώνων.

ΥΓ. Καλή ιδέα είναι και το τροχόσπιτο :)

Ήρωνας

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ τουρίστα θα πρέπει να ξέρεις ότι οι προκηρύξεις που εκδίδει η ΕΣΟ σε τέτοιες περιπτώσεις δεν επιτρέπουν να μένεις αλλού εκτός του ξενοδοχείου των αγώνων. Αυτό συμβαίνει τόσο στα πανελλήνια νεανικά όσο και στα πανελλήνια σχολικά και είναι σίγουρο ότι θα συμβεί στην Α Εθνική. Θα επιβάλλεται δηλαδή στην ομάδα που θα συμμετάσχει να προπληρώσει το ποσό σε κάποιο λογαριασμό, αρκετό καιρό πριν την έναρξη των αγώνων.
Αυτό θα συμβεί γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να εξασφαλιστεί η πληρωμή του ξενοδοχείου που θα αποτελεί το χώρο των αγώνων. Οπότε τα περί κάμπινγκ ή διαμονής σε άλλο χώρο ενδεχομένως αρκετά πιο φθηνό από το ξενοδοχείο των αγώνων δεν έχουν βάση είτε το θέλουμε είτε όχι.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ γελάνε

"οι προκηρύξεις που εκδίδει η ΕΣΟ σε τέτοιες περιπτώσεις δεν επιτρέπουν να μένεις αλλού εκτός του ξενοδοχείου των αγώνων.Αυτό θα συμβεί γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να εξασφαλιστεί η πληρωμή του ξενοδοχείου"

Γιατί αποφεύγεις να πεις γιατί ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ να ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΡΔΟΣ (μιλάμε για πολλές χιλιάδες ευρώ) οι διοργανωτές, που κατά παράβαση ΚΑΘΕ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ είναι συνήθως ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΟ;

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ φίλε, όπως καταλαβαίνεις και επώνυμα γράφω και δεν αποφεύγω να πω τίποτε.Δε νομίζω να υπάρχουν πολλοί που επώνυμα γράφουν ελεύθερα κατά αποφάσεων του συμβουλίου της ΕΣΟ. Οταν γίνεται κάτι θετικό το στηρίζω, το αντίθετο σε κάτι αρνητικό. Συμφωνώ μαζί σου, απλά το έθεσα πιο κομψά.
Το θέμα το οποίο έθεσες είναι μείζον γιατί δεν είναι μόνο θέμα δεοντολογίας αλλά τίθεται και θέμα παραβίασης διατάξεων του αθλητικού νόμου. Ομως τις διοργανώσεις τυπικά τις αναλαμβάνει κάποιο σωματείο με αποτέλεσμα πράγματι μόνο σοβαρό θέμα δεοντολογίας να μπορεί να τεθεί αυτή τη στιγμή.

Ανώνυμος είπε...

Απορώ όμως τι πράγμα συζητάμε όταν όλη η ιστορία γίνεται για τη μπάζα 2-3 ατόμων. Κανονικά για λόγους στοιχειώδους αντίστασης στην νοοτροπία της αρπαχτής η απόφαση αυτή πρέπει να ακυρωθεί από Γ.Σ. Όπως και να σταματήσουν οι αναθέσεις σε συγκεκριμένους διοργανωτές έστω και αν αυτό γίνεται με το προσωπείο οφσορ συλλόγου, όταν και οι πέτρες ξέρουν ότι πίσω από το διοργανωτή σύλλογο βρίσκονται συγκεκριμένοι διοργανωτές (πάντα οι ίδιοι). Επίσης, το να σε υποχρεώνει να μένεις στο ξενοδοχείο για να κονομήσει ο τάδε ή ο δείνα είναι η πιο χυδαία μορφή ΝΤΑΒΑΤΖΗΛΙΚΙΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το σύστημα σε λίγα χρόνια θα το έχετε ξεχάσει (δηλαδή αυτά που λέγατε τώρα). Η ματαιοδοξία σας να παίξετε στην α εθνική, να θεωρείτε ο σύλλογός σας α εθνικής θα σας κάνει να βρίσκετε τα λεφτά, το πολύ πόλύ να χρώνετε τους γονείς και τους χαμηλοελούχους για να παίξουν σε ένα ωραίο τουρνουά. Και για το Αιγάλω, πολύ αμφιβάλλω ότι θα διαθέσει τα λεφτά για ανάπτυξη, θα πάει να παίξει..εδώ είσαι και εδώ είμαι..

Ανώνυμος είπε...

Μια που η ΕΣΟ μας κάνει πλάκα είπα να γράψω κι εγώ κάτι χιουμοριστικό. Τώρα που το ξανασκέφτομαι όμως θα μπορούσε να γίνει η παράλληλη Α' εθνική των παιδιών των λουλουδιών. Αυτοί στο ξενοδοχείο κι εμείς στη φύση :p (πλάκα κάνω κ. Σπυρακόπουλε) να κάνουμε ό,τι και ο Γκάρυ με τη FIDE ;) μόνο αυτό μας σώζει :p

Ανώνυμος είπε...

το ξεσάλωμα κάποιων διοργανωτών είναι τόσο μεγάλο πλέον που φέτος στις προτάσεις για την διοργάνωση των πρωταθλήματων της ομοσπονδίας δεν τις υπέβαλαν ούτε καν σαν σωματεία.
όποιος δει τις προτάσεις θα καταλάβει.
αλλά τι να πούμε όταν τα παιδιά παίζουν εκ του ασφαλούς...

Ανώνυμος είπε...

Εμείς στο Σ.Ο. Αιγάλεω δεν έχουμε τη ματαιοδοξία να παίξουμε στην Α Εθνική, για να λέμε ότι είμαστε ομάδα Α Εθνικής. Αν θέλαμε να είχαμε ανέβει ξοδεύοντας χρήματα θα το είχαμε πετύχει κάνοντας μεταγραφές. Ομως όπως όλοι ξέρουμε το σωματείο μας ακολουθεί σταθερή πολιτική τα τελευταία χρόνια να βασίζεται αποκλειστικά στο δικό του δυναμικό.Σε συζητήσεις που έχουμε κάνει η πιθανότητα να παίξουμε σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα δε φαίνεται καθόλου πιθανή. Αξία έχει να ανέβεις σε μια Α Εθνική που να αξίζει

Ανώνυμος είπε...

--> chessfun

Όπως και να είναι, βάζει φυτίλι η ΕΣΟ στους επαρχιακούς συλλόγους, που μέχρι τώρα παίζανε σκάκι στα καφενεία για να περάσε η ώρα και ζήλευε ο ένας τον άλλο επειδή παίζει καλό σκάκι και έχανε στα μπλιτς...

Γιατί ξέρω ότι πολλές φορές αυτή είναι η πραγματικότητα στους επαρχιακούς συλλόγους!!!

Πρέπει να υπερβάλλουν εαυτούς, και το σύστημα τέτοιου τύπου που ούτε... η μάνα μου δε θα το πρότεινε!!

...και πραγματικά χρειάζεται υπερπροσπάθεια μέσα σε ένα χρόνο για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή στην Α' Εθνική για κάποιους συλλόγους που δεν έχουν τη καβάτζα.

...και όπως λέγανε και οι Κινέζοι:
"Αν δε βρέξεις κώλο ψάρι δε βγαίνει."

--> chessfun

zatrikios είπε...

Πραγματικα τα λεφτα που θα χρειαστει μια ομαδα για να συμμετέχει στο πρωταθλημα αυτο θα ειναι παρα πολλα. Πιθανο οφελος θα ειναι, οι περισσοτεροι αγώνες για τις "μικρές" ομαδες. Θα δείξει...

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι για το πως θα υφίσταται η Β Εθνική κατηγορία καθώς και οι υπόλοιπες κατηγορίες...Τελικά θα παραμείνουν στην μορφή που έχουν ως σήμερα;

Ανώνυμος είπε...

Τι προκαλούν οι αναφορές στο forum του greekchess στον τρόπο διεξαγωγής της Α Εθνικής και ο τρόπος ανάθεσης των διοργανώσεων της ΕΣΟ ώστε να μπλοκάρουν κωδικούς;Μάλλον δεν θέλουν να ακούγονται όλες οι φωνές.

Ανώνυμος είπε...

Ποιπόν θα κάνω μια ποιό ριζοσπαστική πρόταση: ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της ΕΣΟ να ανέβουν του χρόνου στην Α΄Εθνική. Ετσι θα καταργειθούν όλες οι άλλες κατηγορίες και θα ανοίξουν δουλιές για περισσότερους "επαγγελματίες". Ετσι δεν θα υπάχει και κανεις παραπονεμένους. Και ακόμη πιο ριζοσπαστικά να είναι οι ομάδες 25 μελείς με την συμμετοχή και νηπίων για να εξιπηρετούνται και οι οικογένεις. Τι λέτε;;;;

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι κωδικοί του greekchess.com forum έχουν μπλοκαριστεί, ελπίζω και εύχομαι να είναι πρόσκαιρο τεχνικό πρόβλημα και δεν θέλω να σκεφτώ ότι είναι κάτι άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό με τις οικογένειες μου άρεσε! οπότε αν τελικά γίνει και το παράλληλο πρωτάθλημα Α' εθνικής (φυσιολάτρες, οικολόγοι και λοιποί ενωθείτε :p) να βάζουμε ρεφενέ και τα φαγητά, εγώ βάζω από τώρα τα κεφτεδάκια. Στο της ΕΣΟ Α' εθνικής πρωτάθλημα μέρος δεν θα πάρω. Οπότε ή με παρέα ή μόνος τα κεφτεδάκια μου θα τα φάω απ' έξω από το ξενοδοχείο... :D

Ανώνυμος είπε...

Προς τον προπροηγούμενο

--- τα πράγματα είναι απλά:

Απενεργοποιείς όλους τους κωδικούς πρόσβασης στο φόρουμ που αναφέρεις γιατί καταλαβαίνεις ότι το κλίμα δεν είναι τόσο φιλικό προς εσένα μετά την απόφαση-σκάνδαλο που ευνοεί συγκεκριμένους, ώστε με "δικλείδες ασφαλείας" που θα εγκαταστήσεις, όσοι γράψουν αργότερα να είναι απόλυτα ελεγχόμενοι, γιατί αν δεν είναι ελεγχόμενοι μπορούν να γράψουν τίποτα βαριά και ενοχλητικά πράγματα για ανάθεση διοργανώσεων και οικονομικό όφελος κ.λ.π.

Βασίζεσαι σε ένα υβριστικό μήνυμα (υπαρκτό ή κατασκευασμένο, λες και δεν έχει ξαναγραφτεί υβριστικό μήνυμα, σήμερα μόνο θα πάρουν μέτρα) γιατί τα πράγματα σε ένα ελεύθερο χώρο όπως το διαδίκτυο είναι κρίμα να μην τα ελέγχεις. Βγάζεις και ένα λογύδριο για ηρωική επωνυμία σε σχέση με δειλή ανωνυμία, για να σε συμπονέσουν.

Αν και άνδρας, μερικούς τους έχω γεννήσει!

Σώτος, Θεσσαλόνίκη

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν αυτά τα περί ανωνυμίας επωνυμίας τα θεωρώ μπούρδες. Κριτική ασκείται, για το internet μιλώντας πάντα, σε ιδέες σε κείμενα τα οποία είναι αδιάφορο σε ποιον ανήκουν. Μία ιδέα είναι σωστή ή λάθος, συμφωνούμε ή διαφωνούμε. Η προσπάθεια φίμωσης των άλλων απόψεων είναι εκνευριστική και όταν τέτοιες πρακτικές γίνονται αντιληπτές, δεν είναι και δύσκολο αυτό, μία αντιμετώπιση αρμόζει, κατά τη γνώμη μου, σε αυτούς που τις εφαρμόζουν. Αυτή η αντιμετώπιση είναι η απομόνωση και η αδιαφορία ;)

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι το θέμα για την ανάθεση των διοργανώσεων που άμεσα συνδέεται και με την αλαγή του τρόπου διεξαγωγής της Ά εθνικής είναι ακόμα πιο σημαντικό.
Οι διοργανωτές μήνες πριν παίρνουν προσφορές από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, δεσμεύοντας τες έτσι ώστε να μην μπορούν να δώσουν προσφορά σε κανέναν άλλο και στο τέλος στο ΔΣ παρουσιάζουν την προσφορά που αυτοί θέλουν.
Με τον τρόπο αυτό αποκλείουν οποιονδήποτε ανταγωνιστή, αλλά μεγιστοποιούν και τα κέρδη τους στο έπακρο.
Και το χρήμα που βγαίνει κύριοι είναι πάρα πολύ μεγάλο...,τεράστιο, τόσο που για κάποιους οι διοργανώσεις να έχουν γίνει το αποκλειστικό τους επάγγελμα.
και κατά τα άλλα μερικοί από αυτούς έχουν και το θράσος να μας μιλάνε για το σκάκι γράφοντας συγκινητικά λογίδρια, λες και εμείς είμαστε ιθαγενείς.
όσο για τον διαχειριστή του greekchess δικό του είναι το φόρουμ μπορεί να το κάνει κλείστο κλαμπ.
δικαιωμά του είναι.
αλλά έχει και έναν θεσμικό ρόλο, αυτό του μέλους του ΔΣ της ΕΣΟ και είναι υποχρεωμένος να καθεται να ακούει και να λογοδοτεί για τις αποφάσεις της ΕΣΟ, εξάλλου αυτός έχει βοηθηθεί στο έπακρον από το σκάκι, ας αφήσει λοιπόν και αυτός τα παπατζιλίκια...εξάλλου κανένας δεν έχει το δικαίωμα να διεκδικεί το αλάθητο.
ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Ανώνυμος είπε...

Η αγανάκτηση του σκακιστικού κόσμου είναι έκδηλη και δικαιολογημένη. Είναι ευτυχές πάντως το γεγονός ότι ο έλληνας σκακιστής μπορεί να διακρίνει την σκοπιμότητα του καθενός παράγοντα πίσω από τις πράξεις του.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια , αυτά που βγάζει τόσα χρόνια ο γνωστός διοργανωτής τα δηλώνει στην εφορια;;;

Ανώνυμος είπε...

εφορία; ε-φ-ο-ρ-ί-α; Κανείς κανά Μπαμπινιώτη έχει; Σε ένα μικρό λεξικό το μόνο λήμμα που βρήκα :p είναι ευφορία. Μάλλον όμως δεν είναι το ίδιο εεεεεεεε;;;;;;;;;;

Schrödinger's Cat είπε...

Το βήμα του skakistiko.blogspot.com είναι εδώ και 8 μήνες πάντοτε ελεύθερο και αλογόκριτο για όλες τις απόψεις, αλλά ταπεινή προσωπική παράκληση είναι να είμαστε - όλοι μας- ελαφρά προσεκτικότεροι. Το θέμα παρέχει πλούσιο υλικό συζήτησης (οι δημοσιεύσεις μου για τον...Αλιέχιν πήγαιναν πάντα άπατες) και έτσι, αφού δεν υπάρχει στειρότητα, είναι περιττό να φωτογραφίζονται ή να κατονομάζονται συγκεκριμένα πρόσωπα.
Οι πρακτικές που βλέπουμε μπορούν να στηλιτεύονται, ακόμη και με μεγάλη σφοδρότητα, αλλά από την άλλη να διαβλέπουμε το όριο για να μην γίνει το blog βήμα άμεσων προσωπικών επιθέσεων. Μπορούμε να μιλάμε «γενικά» και να λέμε τα ίδια πράγματα νομίζω! Λίγη λεπτότητα και ευελιξία της ευγένειας στη διατύπωση του γραπτού λόγου δεν έβλαψε ποτέ, μόνο κέρδος φέρνει.
Ευχαριστώ πολύ όλους και όλες.

Ανώνυμος είπε...

Το ωραίο είναι ότι η απόφαση δεν θα περάσει από Γενική Συνέλευση, αν και έχει προγραμματισθεί να γίνει μία στις 28, 29 Μαρτίου 2008. Αυτό γιατί στην προηγούμενη τροποποίηση του Κανονισμού Πρωταθλημάτων έχει μπει μια παραγραφούλα ότι η τροποποίηση μπορεί να γίνει και με απόφαση ΔΣ της ΕΣΟ. Και τώρα αλλάζουν όλα με μόνη την απόφαση του ΔΣ, ερήμην όλων των σωματείων.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω με την προταση να γινεται το διασυλλογικο σε 25 σκακιερες με 250 ομαδες. Θα κλεισουμε οχι μονο ξενοδοχειακες μοναδες αλλα και rooms to let και παγκακια και καμπινες σε κρουαζιεροπλοια!!!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά αυτό το πράγμα θα υλοποιηθεί 100 τις εκατό ή όχι;
Μη ξεσηκωθούμε εδώ πέρα στην περιοχή μας χωρίς λόγο...

(chessfornothing)

Ανώνυμος είπε...

Θα υλοποιηθεί

Ανώνυμος είπε...

οι επαγγελματιες διοργανωτες που πλεκουν τις αγιογραφιες τους οπου λαχει σαν να μας πρωτοεφεραν το σκακι στην Ελλαδα τηρουν και βιβλια στην εφορια????
εχουν αποκτησει και την εμπορικη ιδιοτητα? εχουν μονο εσοδα ή καο εξοδα αραγε???

ζητειται ο λογιστης τους για να απαντησει......

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω αρκετά με τους διοργανωτές είπαμε, μπορούμε να εστιάσουμε σε μερικά θετικά του νέου συστήματος

1) Σύλλογοι που θα επιθυμούν να παίξουν στην Α΄Εθνική θα προσπαθήσουν να βρουν πόρους από χορηγούς και αυτοδίοικηση.

2) Η αναζήτηση πόρων και τυχόν επιτυχία σε αυτήν την αναζήτηση θα κάνει καλό στο σκάκι

3) Θα γίνεται μια σκακιστική γιορτή που μπορεί να ωφελήσει το άθλημα στην δημόσια προβολή του.

4) Όσοι δεν έχουν τους πόρους να παίξουν δεν θα έχουν αγωνιστικές επιπτώσεις, όπως γράφτηκε, μπορούν να διαθέσουν τα χρήματα σε μαθήματα, σε ανάπτυξη.

5) Το ότι τα έξοδα των 10 πρώτων ομάδων θα πληρώνονται από την ΕΣΟ θα λειτουργήσει ως αγωνιστικό κίνητρο. Δεν θα υπάρχει ένας πρωταθλητής, αλλά 10.

Βρίσκω ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ αρνητικά στο νέο σύστημα, μα πολύ πιο πολλά, αλλά επειδή σε αυτόν τον ιστοχώρο το κλίμα είναι πολύ αρνητικό για την απόφαση της ΕΣΟ, είπα να γράψω ορισμένα θετικά προς συζήτηση, δεν μπορεί να μην υπάρχουν κάποια θετικα...

esmeralda είπε...

Άντε να δούμε τι θα γίνει με το οικονομικό...

Ανώνυμος είπε...

Mετά τις προηγούμενες ριζοσπαστικές προτάσεις μου ακούστε άλλη μία. Οι 250 ομάδες 25μελείς πλέον προτείνω να φιλοξενούναι σε ΚΡΟΥΑΣΓΕΡΟΠΛΟΙΑ. Φανταστείτε την αφίσσα. ''Πρωτάθλημα Α΄Εθνικής 2008 στο Queen Mary". Iσως εμάς τους θνητούς μας κοστίσει λιγότερο παίζοντας ταυτόχρονα όλοι οικογενειακώς. Φαντάζεστε φωνές του παιδιού που θα παίζει στη Νηπιακή σκακιέρα αν χάσει;; Η μαμά και ο μπαμπάς βέβαια δικαίως θα αποσπάσουν την προσοχή τους. Αλλά εκείνος ο GM στις πρώτες σκακιέρες τι θα φταίει ρε παιδιά. Έλεος πια όλοι έχουμε την ανάγκη να αγωνιστούμε στην Α΄Εθνική . Ετσι δεν είναι ;;;

Ανώνυμος είπε...

Οι φετινές διοργανώσεις Πανελληνίων Σχολικών και Πανελληνίων Νεανικών πρωταθλημάτων δόθηκαν βάσει περυσινής απόφασης του ΔΣ της ΕΣΟ, σύμφωνα με την οποία, αν η ΕΣΟ μείνει ικανοποιημένη από τη διοργάνωση, μπορεί να την αναθέσει στον ίδιο διοργανωτή και το επόμενο έτος χωρίς να γίνει διαγωνισμός, με τις ίδιες προδιαγραφές. Η λογική αυτής της απόφασης ήταν προφανώς η εξασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών. ΟΜΩΣ!...
Ξεκινώντας από το Σχολικό, πέρυσι εμφανίστηκαν σαν διοργανωτές ο ΣΟ Αθηνών και ο ΣΟ Ηρακλείου, φέτος μόνον ο ΣΟ Ηρακλείου. Αυτό από μόνο του δημιουργεί ένα πρόβλημα, διότι τυπικά πρόκειται για διαφορετικό διοργανωτή. Επίσης, πέρυσι οι αγώνες έγιναν στην Κυλλήνη, φέτος στο Πόρτο Καρράς, κάτι που αυτόματα σημαίνει ότι οι συνθήκες διαμονής και αγώνων θα είναι διαφορετικές (πιθανότατα ακόμη καλύτερες, αλλά αυτό δεν έχει σημασία). Συνεπώς, εδώ υπάρχει μια σοβαρή παρατυπία. Στην πράξη, η διαφορά είναι αμελητέα, διότι έτσι κι αλλιώς οι σύλλογοι που εμφανίζονται ως διοργανωτές δεν έχουν και πολλή σχέση - ούτε παραστατικά εκδίδουν, ούτε το ανθρώπινο δυναμικό τους είναι αυτό που διεκπεραιώνει τη διοργάνωση. Συνήθως, η επιτυχία μιας διοργάνωσης εξαρτάται από 2-3 άτομα που στην ουσία την κάνουν, και από την ποιότητα του ξενοδοχείου που τη φιλοξενεί. Όμως, το τυπικό ζήτημα παραμένει, ειδικά αφού μιλάμε και για δραστική αλλαγή του τόπου διεξαγωγής. Εξάλλου, ένα από τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκε πέρυσι (και κάθε χρονιά) ο διοργανωτής ήταν οι προδιαγραφές του ξενοδοχείου, ένα άλλο η γεωγραφική του θέση. Πως λοιπόν η φετινή διοργάνωση απονέμεται ως συνέχεια της περυσινής?
Όσο για τα Νεανικά, εδώ παρατηρείται μια αύξηση των τιμών, κάτι που φυσικά αντιβαίνει στην απόφαση περί "ίδιων προδιαγραφών". Μάλιστα, οι τιμές έχουν αυξηθεί σχεδόν 15 ευρώ σε σχέση με το 2006. Πέρυσι, η όποια αύξηση φάνηκε σχετικά δικαιολογημένη, μια που δεν υπήρχε το "φιλέτο" της Α' Εθνικής να καλύψει το όποιο οικονομικό ρίσκο των Νεανικών (που είναι μεγάλο για το διοργανωτή, πιστέψτε με), ενώ και η ΕΣΟ αντιμετώπιζε δυσκολία εξεύρεσης διοργανωτή. Εξάλλου, η Χαλκιδική είναι σίγουρα ακριβότερο μέρος από την Ερμιόνη. Φέτος όμως, λαμβάνοντας υπόψη ότι και η Α' Εθνική θα διοργανωθεί στο ίδιο μέρος (και με ακόμη περισσότερες ομάδες), θα περίμενε κανείς τις τιμές να κατέβουν, ή τουλάχιστον - σύμφωνα με την απόφαση της ΕΣΟ - να παραμείνουν σταθερές. Αύξηση σχεδόν 15 ευρώ σε δύο χρόνια, μεγέθους της τάξης του 33%, είναι υπερβολικά μεγάλη.
Συν τοις άλλοις, η Α' Εθνική δόθηκε με απ'ευθείας ανάθεση, καθώς πέρυσι δεν έγινε και συνεπώς δεν πρόκειται για εφαρμογή της προαναφερθείσας απόφασης. Γιατί αυτό? Δεν θα έπρεπε να γίνει διαγωνισμός? Εξάλλου, ποιό το νόημα των διαγωνισμών αυτών? Προφανώς, ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των υποψήφιων διοργανωτών ρίχνει τις τιμές.
Όλα αυτά δημιουργούν μια πολύ κακή εικόνα, ειδικά στα μάτια αυτών που καλούνται να πληρώσουν τη νύφη, δηλαδή όλων αυτών των παιδιών και γονέων που θα συμμετάσχουν στις διοργανώσεις αυτές.

Ανώνυμος είπε...

giati den ginetai η Α εθνικη στην ικαρια η στο ΣΕΦ? χρειαζομαστε οπωσδηποτε ξενοδοχεια 5 αστερων για συνεντευξεις κ λοιπα χαρουμενα σπορ των επαγγελματιων διοργανωτων?

Ανώνυμος είπε...

επισης προτεινω ενα μεγαλο "Χ" στους αισχρους υποκλοπεις του γνωστου σκακιστικου φορουμ, που αποδεικνυουν καθημερινα τις μεθοδους με τις οποιες διαχειριζονται τις υποθεσεις που τους ενοχλουν....

Schrödinger's Cat είπε...

Παρακαλώ όχι χαρακτηρισμούς αυτού του είδους για άλλους δικτυακούς τόπους. Μπορείτε να γράψετε ό,τι θέλετε να γράψετε με λιγότερα επίθετα, δεν θα αλλάξει το νόημα όσων θέλετε να γράψετε. Παράκληση...

Ανώνυμος είπε...

middlewave ως γνώστης των θεμάτων που είσαι, παραθέτεις αρκετά σημεία που δείχνουν ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα σε σχέση με τον τρόπο ανάθεσης των διοργανώσεων σε συγκεκριμμένους διοργανωτές.
όμως φέτος παραβιάστηκαν πολλές αρχές περί της αναθέσεως των διοργανώσεων.
και αναφέρω:
1. την πρόταση για την διοργάνωση των νεανικών και της Α εθνικής την κάνει η επιχείρηση και όχι σωματείο. ο γνωστός σκακιστικός διοργανωτής υπογράφει το έγγραφο με την ιδιότητα του υπευθύνου προβολής της επιχείρησης και όχι ως υπεύθυνος κάποιου σωματείου.
2.στα πανελλήνια σχολικά την πρόταση διεξαγωγής την υπογράφει άλλος γνωστός διοργανωτής και αναφέρει κάτω από την υπογραφή του: < με την στήριξη των επιχειρήσεων...>
3. οι διοργανωτές είχαν πάρει προσφορές από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες, έτσι ώστε αυτές να μην μπορούν αυτές να δώσουν προσφορά σε οποιονδήποτε άλλο.
4. η ομοσπονδία έστειλε στις ομάδες το αγωνιστικό πρόγραμμα μετά την συνεδρίαση του ΔΣ, όπου έγινε η ανάθεση των συγκεκριμμένων διοργανώσεων και εκεί αναφερόταν ότι όποιο σωματείο θέλει μπορεί να υποβάλλει πρόταση για την ανάληψη οποιασδήποτε διοργάνωσης της ΕΣΟ.
όμως οι πιο μαζικές διοργανώσεις είχαν ήδη δωθεί!!
άρα κάτι δεν πάει καλά...
5. για τα σχολικά με με ποια διαδικασία και με ποιον τρόπο ο ΣΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ εμφανίζεται ως σωματείο διοργανωτής? έχω το έγγραφο υποβολής της πρότασης, που κατατέθηκε στο ΔΣ της ΕΣΟ και πουθενά δεν αναφέρεται ο ΣΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
με όλο τον σεβασμό στον ΣΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ εμένα μου μοιάζει ότι το συγκεκριμμένο σωματείο θέλει να γίνει το < πλυντήριο > για κάποιους.

αυτά για την ώρα.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν έχω δει αυτά τα έγγραφα, ούτε αναφερόμουν προσωπικά στους διοργανωτές. Κυρίως εστίαζα στην πρακτική της ΕΣΟ.
Επίσης, για να είμαι απόλυτα σαφής, και οι δύο αντίστοιχες περυσινές διοργανώσεις ήταν εξαιρετικές - έχω γράψει σχετικά, εξάλλου.
Και γενικά, δεν με απασχολεί καθόλου το πως λειτουργεί ο κάθε διοργανωτής, αν βγάζει κέρδος ή όχι. Αν βγάζει, καλά κάνει - το στήσιμο μιας τέτοιας διοργάνωσης είναι εξαιρετικά κουραστικό και ενεργοβόρο.
Για μένα, το θέμα είναι η διαδικασία. Κατά παράδοση γίνονταν διαγωνισμοί, οπότε αν είναι να παραβιαστεί αυτή η παράδοση, τότε αυτό να γίνει σωστά και τυπικά. Οι περυσινές διοργανώσεις πληρούσαν σαφώς το κριτήριο για να τις εμπιστευθεί κανείς ξανά, αυτό είναι βέβαιο. Όμως, μην κάνοντας διαγωνισμό, στερείς από τον πελάτη (τον συμμετέχοντα) τα προνόμια που του δίνει ο ανταγωνισμός της αγοράς, δηλαδή καλύτερες τιμές, καλύτερες υπηρεσίες κλπ. (με το σχετικό ρίσκο του αγνώστου βέβαια). Αν, μαζί με αυτό, δίνεις και το ελεύθερο στο διοργανωτή να αναπροσαρμόζει τις τιμές κατά βούληση, τότε χτυπάς άσχημα τον πελάτη. Φυσικά, ο διοργανωτής προσδιορίζει τις τιμές ανάλογα με την εκτιμηση του κόστους που κάνει - η ευθύνη είναι σε αυτούς που εγκρίνουν την πρόταση, όχι στο διοργανωτή.
Ειδικά για τα Σχολικά, δίνεται μια πολύ άσχημη εικόνα στο κοινό. Είχε καμιά συμμετοχή (ουσιαστική) ο ΣΟ Ηρακλείου σαν σωματείο πέρυσι στη διοργάνωση? Όχι. Επιτρέποντας όμως την αλλαγή ξενοδοχείου και γεωγραφικού σημείου, είναι σαν να λες ότι το όνομα του ΣΟ Ηρακλείου και μόνο αρκεί για να εγγυηθεί την ποιότητα της διοργάνωσης. Τελικά, όλο αυτό μοιάζει σαν η ΕΣΟ να πριμοδοτεί ένα συγκεκριμένο σωματείο ή διοργανωτή. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για "ίδιες προδιαγραφές". Πιθανότατα να είναι καλύτερες, αλλά σε καμία περίπτωση ίδιες.
Και ξαναρωτώ: δεν έπρεπε να γίνει διαγωνισμός για την Α' Εθνική? Εξάλλου, οι περυσινές προτάσεις για τα Νεανικά αφορούσαν μόνο τα Νεανικά, οπότε οι "ίδιες προδιαγραφές" σημαίνουν αυτόματα "μόνο Νεανικά". Η Α' Εθνική είναι ένα ξεχωριστό καπέλο, και είμαι βέβαιος πως πολλοί υποψήφιοι διοργανωτές θα εμφανίζονταν, με συνέπεια τα ανάλογα οφέλη για τις ομάδες...

Ανώνυμος είπε...

Follow the money. Στα αστυνομικά μυθιστορήματα αυτή είναι η βασική αρχή. Τα σχολικά είναι το φιλέτο των διοργανώσεων.Δεν υπάρχουν φιλοξενίες, όλοι πληρώνουν. Είναι ένα Σαββατοκύριακο, δηλαδή καλά και γρήγορα και άκοπα λεφτά. Επίσης γίνονται σε εποχή που μπορεί κάποιος να κάποιος να πετύχει καλές τιμές. Το 2006 διοργανωτής εμφανίστθηκε ο ΟΑΑ Ηράκλειο και ο ΣΟΗ. Το 2007 εμφανίσθηκε ο Σο Αθηνών. Το 2008 εμφανίσθηκε ο Σο Ηρακλείου.Καμμία διοργάνωση δεν έγινε βέβαια στην Κρήτη, όπως σίγουρα ξέρετε. Όμως και στις τρεις διοργανώσεις ο τραπεζικός λογαριασμός που κατατίθεντα τα χρήματα είναι ο ίδιος. Follow the money λοιπόν !!!

Ανώνυμος είπε...

Και επειδή μια παρατήρηση που γράφηκε πριν μου ξέφυγε, χρησιμοποιώ στοιχεία όπως αυτά εμφανίζονται στις προκηρύξεις της ΕΣΟ. Δεν έχω δει τις προσφορές, ούτε και ξέρω ποιός φορέας τις υπογράφει.

Ανώνυμος είπε...

πολυ ευστοχη η παραπανω παρατηρηση...χαρακτηριστικη ενδειξη για αρκετα....

(Υ.Γ. βρε γατε, ενα κοσμιτικο επιθετο χρησιμοποιησα ("αισχρος"), το οποιο ειναι αντικειεμνικη αντιληψη για οσους διενεργουν αποδεδειγμενες υποκλοπες....
δεν ηταν συγκεκριμενος προσωπικος χαρακτηρισμος που αφορα ενα σωματικο ή πνευματικο ελαττωμα(πχ "καμπουρης"), αλλα μια επιθετο που συνοδευεει μια σειρα πραξεων...(υποκλοπες)

οποτε γιατι θιχτηκες, τοσο βαρύ σου επεσε το επίθετο "αισχρος"?

και σε ρωτας ευθεως αφου εχεις γνωμη για πολλα: ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Η ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΙΣΧΡΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗ ???)

καλοπροαίρετος είπε...

Ικαρία ή ΣΕΦ : μάλιστα, αυτή είναι πρόταση!

Έχω να προτείνω κάτι που έχω διατυπώσει ήδη στην πρώτη μου δημοσίευση στο παρόν ιστολόγιο πριν από μισό σχεδόν χρόνο : «Αδελφοί, προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός, προς τι η αλληλοεξόντωσις;» Με μια λέξη : Ψυχραιμία!

Η πρόταση για το ΣΕΦ είναι ό,τι ρεαλιστικότερο διάβασα για το θέμα. Επειδή πολλά από τα δικαιούμενα συμμετοχής σωματεία [υποθέτω ότι] εδρεύουν στο λεκανοπέδιο, και όσα δεν εδρεύουν έχουν παίκτες που κατοικούν στο λεκανοπέδιο, τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής θα μειωθούν σημαντικά. Σκέφτομαι μάλιστα ότι οι αθηναίοι σκακιστές των σωματείων Α΄ Εθνικής θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν από έναν μη αθηναίο από το ίδιο σωματείο (ιδανικά, από άλλο σωματείο· όλοι έχουμε φίλους από άλλα σωματεία), μειώνοντας ακόμα περισσότερο το κόστος (σαν τον Γκαργκάνα ακούγομαι· ώρες είναι ν΄ αρχίσω να λέω και για την επιχειρηματικότητα και την απασχολησιμότητα :-)) και συντελώντας στην περαιτέρω σύσφιγξη και βάθυνση των διμερών και πολυμερών σχέσεων (τώρα ακούγομαι σαν τον πρωθυπουργό επικεφαλής κλιμακίου επιχειρηματιών σε επίσκεψη σε αναπτυσσόμενη χώρα :-)) Αρκετοί από τους παλαιότερους έχουμε παίξει Α΄ Εθνική εκεί (το πιάσατε το υπονοούμενο; :-)), δεν παίζαμε από πάντα στα πεντάστερα· σαν λύση ανάγκης, με δεδομένες τις φετινές ιδιάζουσες συνθήκες, δεν είναι απορριπτέα.

Και η πρόταση για την Ικαρία είναι ρεαλιστική. Το νησί είναι πανέμορφο και δεν είναι ακριβό, οι ληθαργικοί ρυθμοί που επικρατούν εκεί είναι ευεργετικοί, και τα τουρνουά του Κέφαλου είναι κατ΄εξοχήν «παρεΐστικα». Μόνο η θάλασσα είναι λίγο μπούζι, αλλά σάματις κάνουν μπάνιο οι σκακιστές; :-) Ωραία θα περάσετε!

Παρ΄ότι ρεαλιστικές, δεν ξέρω πόσο υλοποιήσιμες (αυτά τα καινοφανή εις –ότητα και εις –ίσιμος, εδώ μου κάθονται, και όμως τα χρησιμοποιώ :-() είναι οι προτάσεις για ΣΕΦ ή Ικαρία, όμως, αν υπάρχει καλή θέληση και ευελιξία, πιστεύω ότι και χώροι θα εξασφαλιστούν και ημερομηνίες θα βρεθούν, χωρίς υπέρογκο κόστος. Μια χρονιά είναι, θα περάσει.

Κουίζ : Σε ποιον αποδίδεται η φράση της πρώτης παραγράφου (εύκολο) και τι γνωρίζετε γι΄ αυτόν (δυσκολότερο);

esmeralda είπε...

Κούιζ: Γιατί διαμαρτυρόμαστε όλοι ΒΑΣΙΚΑ;

Λύση: Για το οικονομικό.

Ανώνυμος είπε...

esmeralda, αν δεν είμαι αδιάκριτος, ποιό είναι το χρώμα των μαλλιών σου?

Ανώνυμος είπε...

Μια τελευταία παρατήρηση, γιατί πρέπει να πάω για ύπνο! Μια φορά, πριν λίγα χρόνια, προτάθηκε να γίνει η Α' Εθνική στην Αθήνα, ώστε να μειωθούν τα έξοδα. Και ποιοί διαμαρτυρήθηκαν? Οι... αθηναϊκές ομάδες! Με το επιχείρημα ότι και αυτές έχουν σκακιστές εκτός Αθηνών, κυρίως τους ξένους, οπότε αν αυτές δεν πάρουν χρήματα από την ΕΣΟ για τη φιλοξενία τους αδικούνται.
Όχι εντελώς παράλογο, αλλά απλά ένα δείγμα της αντίληψης που επικρατεί.
Γενικότερα, η κρατούσα αντίληψη μεταξύ των παραγόντων των συλλόγων είναι "να κρατιόμαστε όσο πιο ψηλά γίνεται και να αποφεύγουμε όσο περισσότερους αγώνες γίνεται". Γι αυτό εξάλλου ματαιώθηκε το πρωτάθλημα του 2007, γι αυτό και στήριξαν το περίεργο αυτό σύστημα του 2008+. 20 ομαδούλες ρεπό, και άμα γουστάρουμε πάμε και παίζουμε...
Καληνύχτα!

Ανώνυμος είπε...

Ayti i asteiotita me tis 12 skakieres prepei na stamatisei epitelous.
8 i to poly 10.ELEOS PIA!

P.S.Kai proteino epistrofi stis 7ores partides :)
Zetta Grapsa

Ανώνυμος είπε...

Ο Σ.Ο. Ηρακλείου και ο φίλος μου ο κ. Παπανδρέου οφείλουν να πάρουν άμεσα θέση για τα παραπάνω γιατί οι κατηγορίες που εκτοξεύτηκαν παραπάνω είναι πολύ σοβαρές και προκύπτει από την προκήρυξη ότι είναι εκ των διοργανωτών των σχολικών.
Επιπλέον, θα ήθελα πολύ να πληροφορηθώ τι ψήφισε ο κάθε σύμβουλος στις συγκεκριμένες συνεδριάσεις του Δ.Σ

Ανώνυμος είπε...

1.middlewave τις προτάσεις των διοργανωτών όπως καταθέτηκαν στο ΔΣ της ΕΣΟ τις έχω και αν ο διαχειριστής του blog τις θέλει μπορώ να τις αποστείλω, έως άυριο, για να τις ανεβάσει στο blog.
2.ειδικά για τα σχολικά ο διοργανωτής είχε πάρει προσφορά και από το ξενοδοχείο στην κυλλήνη.
ερώτηση γιατί ο διοργανωτής επέλεξε το porto caras???
γιατί δεν παρουσίασε στο ΔΣ της ΕΣΟ όλες τις προτάσεις των ξενοδοχείων??
δεν πρέπει να μάθουμε??
εδώ μιλάμε για σχολικό σκάκι που είναι υπο την αιγίδα του υπουργείου παιδείας...
και εν κατακλείδι γιατί κάποιοι συγκεκριμμένοι πρέπει κάθε χρόνο να τα κονομάνε??

Ανώνυμος είπε...

Την πιο άσχημη εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι εν όψει της δυσάρεστης συζήτησης που θα διεξαγόταν στο greekchess (η οποία συζήτηση δεν ξεκίνησε καν) το φόρουμ έκλεισε με δικαιολογία κάποιο υβριστικό μήνυμα!! Είναι πραγματικά δυσάρεστος ο χειρισμός. Προσπαθώ να ομιλώ πάντα ψύχραιμα, αλλά δεν μπορώ να αφήσω αυτό ασχολίαστο.

Ν.Π.
Ξάνθη

Ανώνυμος είπε...

Τα σχολικά πρωταθλήματα της ΕΣΟ δεν είναι απλά υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, αλλά κάθε χρόνο επιχορηγούνται από το υπουργείο με ένα σεβαστό ποσό.
Όποιος διαθέτει τους οικονομικούς απολογισμούς της ΕΣΟ, μπορεί να το διαπιστώσει. Το ερώτημα είναι αν αυτά τα χρήματα, που το υπουργείο δίνει για το σχολικό σκάκι, χρησιμοποιούνται τελικά γι' αυτό το σκοπό...

Ανώνυμος είπε...

αφού η ΕΣΟ έχει οικονομικό πρόβλημα γιατί δεν διοργανώνει η ίδια τα σχολίκα?????????
γιατί χαρίζει τα έσοδα της διοργάνωσης??????????????
γιατί δεν διοργανώνει η ΕΣΟ τα νεανικά και την Α εθνική???
οι 21 σύμβουλοι της ΕΣΟ τι κάνουν???
κοπροσκυλιάζουν ή...τι άλλο??
γιατί ο εκ της θεσσαλονίκης διοργανωτής να τα κονομάει συνέχεια??

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω να κρατήσετε μικρό καλάθι σε όσα ακούτε. Η πραγματικότητα ίσως να είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που εμφανίζεται από τους ανώνυμους-επώνυμους. Ο θυμόσοφος λαος λέει φωνάζει ο κλέφτης γιατί δεν τον άφησαν να μαδήσει το δημόσιο ταμείο.

Το ρεπορταζ θα ξενινησει μολις εκτονωθούν πλήρως οι Θεμιστοκλήδες.
Και τότε οι ανώνυμοι τιμητές θα μεταμορφωθούν σε επώνυμους λαγούς.

Προς το παρών θα πάω σε καμία δημοπροσία να τσιμπήσω κανένα σπίτι που το πήρε η τράπεζα από κανένα κακομοίρη και εν συνεχεία θα γυρίσω στην ΕΣΟ να τσιμπήσω καμία διοργάνωση και μετά έχω να βγω στο ιντερνετ να συκοφαντήσω κάποιους ανώνυμα. σκληρή ζωή

Το ρεπορταζ αρχιζει...

Ανώνυμος είπε...

Το ΔΣ της ΕΣΟ οφείλει να δώσει στην δημοσιότητα το πρακτικό της συνεδρίασης του ΔΣ που είχε ως θέμα τις αναθέσεις, καθώς και το πρακτικό της συνεδρίασης του ΔΣ που είχε θέμα την νέα αλλαγή του διασυλλογικού της Α εθνικής.
Οι σκακιστές θέλουν να μάθουν τις θέσεις των εκπροσώπων τους.
Ελπίζουμε η ΕΣΟ να επιδείξει την ανάλογη ευαισθησία και να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά των πιο πάνω ΔΣ.

Ανώνυμος είπε...

ρε makis άλλο λίγο και θα μας παρουσιάσεις τους εν λόγω διοργανωτές ως φουκαράδες ή ως ψυχόπονους...αλλά είπαμε δεν είμαστε ιθαγενείς!!!

Ανώνυμος είπε...

Aνωνυμε,

περίμενε εγώ δε θεωρώ κανένα φουκαριάρη. απλώς θέλω να δείτε το ρεπορταζ περίμενε...

γνωρίζεις ας πούμε ότι σε αυτούς τους περίφημους και χρυσοφόρους διαγωνισμούς της Ε.Σ.Ο. κατατέθηκαν περσι 2 συνολικά προτα΄σεις.

Δυο έαν δε κάνω λάθος για τα σχολικά και μία μόνο μία για τα νεανικά. Γιατί δε κατατέθηκαν περισσότερες προτάσεις για αυτές τις χρυσόφόρες διοργανώσεις?

Η μάλλον...

Ανώνυμος είπε...

DVD με συνεδριάσεις υπάρχει;
35χρονη ή 35χρονος;
Κομιστής;

Ανώνυμος είπε...

υπάρχουν. τηλεφωνικές συνομιλίες με εκβιασμούς και πρόταση συναλλαγης με σκοπό να ζημιιωθεί η Ε.Σ.Ο. π[ληρώνοντας χρήματα που αλλίως δε θα πλήρωνε

περίμενε θα γελάσει ο κάθε πικραμένος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μάκη, αν γνωρίζεις εκ των προτέρων που θα ανατεθεί μια διοργάνωση δεν καταθέτεις προταση γιατί θα χάσεις και το παράβολο που κατατίθεται σε αυτές τις περπτώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Φίλε,

ο πραγ,ατικός λόγος που δε καταθέτει μια πρόταση είναι γιατή μρ την πρόταση σου ζημιώνεις την ΕΣΟ με δεκάδες χιλιάδες ευρώ και τους σκακιστές με υπέρογκες τιμές

θα μάθεις όλη την αλήθεια

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε,

δώσε λίγο χρόνο και θα μάθεις όλη την αλήθεια γι αυτούς τους άθλιους ανώνυμους που μοναδικό στόχο είχαν και έχουν να καταληστεύσουν την ΕΣΟ εκβιάζοντας ανθρώπους και καταστάσεις.

Ανώνυμος είπε...

κλείνω την εκπομπή μου για σήμερα
και σας υπόσχομαι τη Δευτέρα περισσότερο ρεπορτάζ για αυτούς τους άθλιους ανώνυμους-επώνυμους
που μοναδικό στόχο έχουν την κατάληστευση της ΕΣΟ και του δημοσίου χρήματους με εκβιασμούς, συκοφαντίες, συστηματική γκεμπελική πληροφόρηση..

Tη δευτέρα όλοι εδω με αποκαλύψεις που θα συγκλονίσουν.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι , όλα στη φόρα...

Ανώνυμος είπε...

Πάντως Μάκη δεν απαντάς ξεκάθαρα το αν συμφωνείς με την απευθείας ανάθέση διοργανώσεων(επιβάρυνση καταναλωτή, παραβίαση κανόνων ανταγωνισμού) ούτε παίρνεις θέση με το αν σύμβουλοι της ΕΣΟ μπορούν να χρησιμοποιούν τη θέση τους για να παίρνουν διοργανώσεις.
Επιπλέον, παρατήρηση γενικής φύσεως:
Αν πράγματι τις προτάσεις τις καταθέτουν άτομα και όχι σωματεία είναι προφανές ότι τεκμηριώνεται ακυρότητα των αποφάσεων.

Ανώνυμος είπε...

Ιωάννη,

θα πω τη γνώμη μου τη Δευτέρα στα ερωτήματα τα οποια είναι ανύπαρκτα γιατί σου δίνουν ελλιπή πληροφόρηση. Προκαταβολικά σου λέω ότι είμαι υπερ των διαγωνισμών όπου απαιτείται να γίνεται. Είμαι ιδιάιτετα υπέρ των διαγωνισμών όπου οι συμμετέχοντες εξαφανίζονται όταν καταλάβαινουν ότι θα τους πάρους με τις πέτρες.

Ανώνυμος είπε...

επίσης Ιωάννη,

για να μη δημιουργούνται λαθεμένες εντυπώσεις σου δηλώνω ότι είμαι υπερ:

A. Tης νομιμότητας
Β. Της προστασίας του καταναλωτή και ειδικότερα του δημοσίου χρήματος της ΕΣΟ των Δπήμων και των Υπουγείων
Γ. Υπέρ της ασφάλειας
Δ. Των καθαρών συναλλαγών με τιμολόγια όπου υπάρψει παροχή υπηεσιων.

Σε αυτά όλα είμαι πλήρως αντίθετοι οι ανώνυμοι επώνυμοι που σε παραπληροφοούν.

Περισσότερα στο ρεπορταζ που ακαολουθεί.

Ανώνυμος είπε...

Αχ ma kis,

πάλι θα μας βάλεις σε λογικές κλειδαρότρυπας? Ευχαριστώ, ΔΕΝ θα πάρω. ma kis θα έπρεπε να ξέρεις ως τώρα ότι σε τέτοιες διαδικασίες οι εμπλεκόμενοι από όποια πλευρά κι αν είναι έχουν μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί. Οπότε, μην παίρνεις το μέρος κανενός και σταμάτα να μπαίνεις "στις κρεββατοκάμαρες" του κόσμου. BTW, σε αυτή την υπόθεση δεν βλέπω και πολλούς εμπλεκόμενους οπότε δεν μπορώ να βρω το "αντίπαλον δέος" που υπαινίσσεσαι.

Schrödinger's Cat είπε...

Η πεποίθησή μου ότι όλες οι γνώμες πρέπει να εκφράζονται χωρίς τη παραμικρή λογοκρισία και χωρίς πατερναλιστικές υποδείξεις συμπεριφοράς εκ μέρους της διαχείρισης είναι σχεδόν εμμονοληπτική.
Παρόλα αυτά, επειδή τα θέματα που θίγονται σε αυτό το thread είναι πολύ λεπτά και χρήζουν πολλές φορές του βάρους της απόδειξης, θα παρακαλέσω θερμά για μία ακόμη φορά να καταβληθεί προσπάθεια να θίγονται πολιτικές και όχι συγκεκριμένα πρόσωπα.
Επίσης επειδή ως οικοδεσπότης έχω την ηθική υποχρέωση να μην μεταβληθεί το πετυχημένο blog σε «ανάθεμα» κατά συγκεκριμένων προσώπων και κατά κάποιον τρόπο φέρω ηθική ευθύνη για τα όλα τα γραφόμενα που φιλοξενώ, είναι πιθανό όταν καταλαγιάσει η σκόνη της συγκεκριμένης συζήτησης να άρω την ψευδωνυμία που κρατούσα τόσους μήνες και που θα προτιμούσα να είχε διατηρηθεί. Απλώς με αυτόν τον τρόπο θέλω να αποδείξω ότι η μέχρι τώρα ψευδωνυμία δεν ήταν έλλειψη θάρρους αλλά προσωπική επιλογή. Όταν όμως το πράγμα χοντραίνει τόσο, πάμε για μονόδρομο. Μέχρι τότε θα παρακαλέσω για αυτοσυγκράτηση, απ' όλες τις πλευρές, στις προσωπικές αιχμές. Και ελπίζω κάποιοι από τους επισκέπτες που τιμούν αυτό το θέμα, να τιμήσουν και κάποια άλλα από τα 300+ θέματα που έχουν δημοσιευτεί, συχνά με μεγάλο προσωπικό κόπο.

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω να γίνεται σα φές ότι δεν αναφέρομαι σε άτομα τουλάχιστον στα με χρι τώρα posts μου. Και αναμένω με μεγάλη αγω νία να μάθω κι εγώ όπως όλοι τις εξελίξεις σε αυτό το θέμα που ταλανίζει το σκακιστικό κόσμο.

Schrödinger's Cat είπε...

@ touristas Όταν έγραψα το πιο πάνω post δεν είχα κατά νου συγκεκριμένα πρόσωπα και ακόμα λιγότερο δεν είχα κατά νου εσάς:) Η παραίνεση ήταν γενική και κυρίως απρόσωπη.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, η συζήτηση έχει ανησυχητική κατεύθυνση, καθώς εκτοξεύονται πολλές κατηγορίες προς διάφορες κατευθύνσεις χωρίς στοιχεία. Ορισμένες φορές γίνεται αναφορά σε στοιχεία, αλλά χωρίς αυτά να παρουσιάζονται ή με ελλιπή παρουσίασή τους. Πιστεύω ότι αυτή δεν είναι σωστή πρακτική και καλό είναι να αποφεύγεται. Θίγονται άτομα που κατά τεκμήριο δεν μπορούν να απαντήσουν, αφού δεν γίνεται ονομαστική αναφορά σε αυτά ή πολύ απλά δεν διαβάζουν τη συγκεκριμένη συζήτηση.
Η δική μου τοποθέτηση συνίσταται σε μια ερώτηση, ή μάλλον στην επανάληψη μιας ερώτησης που έχουν κάνει άλλοι παλιότερα: εφόσον αυτές οι διοργανώσεις μπορούν να είναι κερδοφόρες (αλλιώς κανένας διοργανωτής δεν θα κατέθετε πρόταση για την ανάληψή τους), γιατί δεν τις αναλαμβάνει η ίδια η ΕΣΟ, προσλαμβάνοντας ως διοργανωτή έναν από αυτούς που σήμερα καταθέτουν πρόταση; Αυτός θα έχει εξασφαλισμένο οικονομικό όφελος από την εργασία που θα προσφέρει και η ΕΣΟ λογικά θα αποκομίσει οικονομικό κέρδος από μια καλή διοργάνωση. Επιπλέον, έτσι το βασικό κίνητρο ανάληψης μιας διοργάνωσης δεν θα είναι το χρήμα, αλλά η καλή διεκπεραίωση της διοργάνωσης (ώστε και μελλοντικές διοργανώσεις να ανατεθούν στον ίδιο καλό διεκπεραιωτή τους).
Επίσης σημαντικό είναι ότι τότε όλες οι οικονομικές συναλλαγές θα γίνουν με διαφάνεια και όλα τα σχετικά έγγραφα θα μπορούν να ελεγχθούν από οποιονδήποτε. Δηλαδή, θα μπορεί να υπάρχει τόσο λογιστικός όσο και πολιτικός έλεγχος (σκακιστικός-πολιτικός, προφανώς). Ακόμα, κάθε συζήτηση όπως αυτή θα μπορεί να διεξάγεται με πλήρη στοιχεία και χωρίς ανώνυμες αναφορές σε "γνωστούς".
Νομίζω είναι ζήτημα πολιτικών επιλογών. Αν η ΕΣΟ πιστεύει ότι η διοργάνωση ενός Εθνικού πρωταθλήματος θα γίνει σωστότερα από άλλους αντί από την ίδια, αναρωτιέμαι τι ρόλο παίζουν τα μέλη του ΔΣ.
Ηλίας Κουρκουνάκης

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή πρόταση κ. Κουρκουνάκη και μακάρι να τη λάβουν οι υπεύθυνοι σοβαρά υποψή τους. Για να τελειώνουμε με τέτοιου είδους θέματα τα οποία είναι και ψυχοφθόρα συν τοις άλλοις.

Ανώνυμος είπε...

hehe,

telika i mplofa me to A ethnikis epiase... Kai afto pou oloi thelane, na mathoume poios einai epitelous aftos o gatos tou Schroedinger, tha pragmatopoiithei :-)

PS: Ase pou molis to mathoume, thelo prosopika na se rotiso an telika eisai zontanos, nekros i kai ta dio! Einai mia aporoia, exaitias tis opoias exo faei xronia erevnas sto exoteriko :-)

Ανώνυμος είπε...

Καλή ακούγεται η πρόταση του κ. Κουρκουνάκη, αλλά είναι γνωστό ότι οι αθλητικές Ομοσπονδίες δεν επιτρέπεται να έχουν εμπορική δραστηριότητα. Απλά, μπορούν να διασφαλίζουν τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία των προτάσεων που κατατίθενται.
Όσο για τον derida, καλύτερα αυτό το post να το βάλει αλλού, εδώ να μην εκτρέπει τη συζήτηση απ'το θέμα της.

Ανώνυμος είπε...

...άσε που πάλι θα υπάρχει γκρίνια απ'όλους: γιατί ανατέθηκε η διοργάνωση στον Α κι'όχι στο Β, γιατί η αμοιβή των 5.000 ευρώ στον Κο Τ.Τ. - σαν δώρο φαίνεται κ.ά.
Πιο τίμια είναι η κατάθεση προτάσεων, αλλά η απόφαση να λαβαίνεται με ανοιχτές, διαφανείς διαδικασίες.

Ανώνυμος είπε...

Έγραψες derida!

ΥΓ. Δεν βλάπτει και καμιά πλακίτσα που και που ρε παιδιά.

sinidisi είπε...

o κ. Κουρκουνάκης έχει δίκιο, στα περισσότερα που γράφει και η απορία του για το τι κάνουν οι 21 σύμβουλοι της ομοσπονδίας είναι λογική.
ποιο είναι το νόημα να έχει το συμβούλιο της ομοσπονδίας τόσους πολλούς συμβούλους?
γιατί η ομοσπονδία αμπεμπολεί το δικαίωμα της εκμετάλλευσης των μεγαλύτερων διοργανωσεών της?
γιατί δεν λειτουργούν οι επιτροπές της ομοσπονδίας και ειδικότερα η επιτροπή δημοσίων σχέσεων?
γιατί δεν υπάρχει επιτροπή μόνο για χορηγίες?
γιατί δεν υπάρχει χορηγικός φάκελος όπως έχουν οι περισσότερες ομοσπονδίες?
εν τέλει η ομοσπονδία με τα τεχνικά και διοικητικά μέσα που διαθέτει μπορεί να αναλάβει την διεξαγωγή μιας διοργάνωσης, προσλαμβάνοντας κάποιον που διαθέτει την απαραίτητη εμπειριά να διοργανώσει τους αγώνες.
και απαντώντας σε κάποιον άλλο φίλο υπάρχουν οι διαδικασίες να είναι αντικειμενική η πρόσληψη και κάποια στιγμή πρέπει να πουμε την αλήθεια, έντιμα και χωρίς φόβο, τα έσοδα από αυτές τις διοργανώσεις είναι μεγάλα, αλλά και αυτοί που τις αναλαμβάνουν παίρνουν ένα ρίσκο και κουράζονται.
αλλά κάποια στιγμή πρέπει όλη αυτή η διαδικασία να γίνει πιο διάφανη γιατί δεν μπορεί κάποιοι διοργανωτές να εκθέτουν τον σκακιστικό χώρο ή να βγάζουν υπέρογκα κέρδη χωρίς μάλιστα να φορολογούνται. ίσως η ομοσπονδία πρέπει να δημιουργήσει μητρώο διοργανωτών, όπως η FIDE που απονέμει τον τίτλο του διεθνή διοργανωτή και προφανώς σε αυτό το μητρώο δεν μπορεί να ενταχθούν όσοι είναι μέλη του ΔΣ της ομοσπονδίας ή έχουν συγγενική σχέση πρώτου βαθμού με κάποιο μέλος του ΔΣ.
επίσης αν θυμάμαι καλά η ομοσπσονδιά πριν λίγα χρόνια είχε διοργανώσει στην Κρήτη τα παγκόσμια νεανικά πρωτθλήματα με πλήρη οικονομική διαφάνεια και οργανωτική επιτυχία, γιατί λοιπόν δεν ακολουθεί τον ίδιο τρόπο διεξαγωγής και των δικών της διοργανώσεων?
τέλος κ. Makis δεν είμαστε όλοι οι ανώνυμοι κακοπροαίρετοι, πιστεύω ότι έχουμε το δικαίωμα να τοποθετούμαστε έστω και καυστικά σε αυτά τα σοβαρα θέματα, άλλωστε πρέπει να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από την μύτη μας σε όλη την Ελλάδα όλοι οι σκακιστές, όλοι οι παράγοντες, όλοι οι γονείς, που εν τέλει αυτοί χρηματοδοτούν όλες τις διοργανώσεις διοργανώσεις ,όλοι μα όλοι ξέρουν την αλήθεια.
εγώ θα περίμενα οι τωρινοί διοργανωτές να πουν ευθαρσώς την αλήθεια και πιστεύω ότι τότε θα αντιληφθούν όλοι τι σημαίνει να παίρνεις το ρίσκο να αναλάβεις μια διοργάνωση, αλλά και από την άλλη κάποιοι διοργανωτές και επιμένω στο κάποιοι, γιατί δεν θέλω να τους εξισώσω όλους μαζί, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορουν να θέλουν να γίνουν πλούσιοι από μια διοργάνωση και πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο στις οικονομικές τους φιλοδοξίες.

Ανώνυμος είπε...

κύριε s συνφωνώ με όλες τις επισηανσεις σας και ειδικότερα με εκείνη που αφορά τη φορολόγηση των φορέων που αναλαμβάνουν διοργανώσεις. Ειδικότερα τα σωματεία εκείνα που κανουν κεκαλυμένα παροχή υπηρεσιών εισπράτωντας χρήματα για διανυκτερεύσεις. Δεν αναφέρομαι σε όλους τους ανώνυμους αλλά σε μια μικρή ομάδα 2-3 και το φυσικό του ηγετη που ετοιμάζεται με αυτό τον αθλιο τρόπο για τις εκλογές της ΕΣΟ.

sinidisi είπε...

κ. makis επειδή τον φυσικό ηγέτη κάποιων ανώνυμων δεν τον γνωρίζω και επειδή μάλιστα μας έγραψες ότι δημιουργεί αυτό το κλίμα για τις εκλογές τις ΕΣΟ μπορείς να μας πεις ποιος είναι ή έστω να μας τον φωτογραφίσεις. γιατί τουλάχιστον oι δικές μου απόψεις, όσο σκλήρες ή καυστικές μπορεί να είναι, δεν θέλω να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από οποιονδήποτε θέλει να εξυπερετήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Ανώνυμος είπε...

Και ποιος είναι, makis, ο φυσικός ηγέτης των 2-3 ανώνυμων; Καλό θα ήταν να τον μάθουμε μια που με αυτόν τον, "άθλιο" κατά τα λεγόμενα σας, τρόπο, ετοιμάζεται για τις εκλογές της ΕΣΟ.

Κοίτα να δεις τι μαθαίνουμε! Από το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής (όχι το φυσιολατρικό, το άλλο το κανονικό το ξενοδοχειάτο :p) καταλήγουμε(?) στις εκλογές της ΕΣΟ! Βρε, βρε πόσο μπλεγμένα μπορεί να είναι τα πράγματα!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ sinidisi αποκαλυφτήκαμε, :p ο makis μίλησε για ομαδά από 2-3 άτομα κα το φυσικό τους ηγέτη! Ένας εσύ, Ένας εγώ (είμαστε οι μόνοι ως τώρα που μιλήσαμε :p), μένει ακόμα ένας και ο leader μας!

Ανώνυμος είπε...

Όλο παράπονα είστε, αλλά το ... πούλμαν το πληρώσατε.
Θυμίζω ότι το ΔΣ της ΕΣΟ πίεσε την ΕΣΣΝΑ να πληρώσει αχρεώστητα το πούλμαν κάποιας προπέρσινης διοργάνωσης στον ιδιώτη διοργανωτή. Αλλιώς η ΕΣΟ απείλησε ότι δεν θα της έδινε την επιχορήγηση που της αναλογεί. Κανείς από το ΔΣ της ΕΣΟ δεν εναντιώθηκε και τότε σε αυτήν την απόφαση ;

Ανώνυμος είπε...

Δημοσιεύθηκε στο site της ΕΣΟ το δλετίο ενημέρωσης για τη νέα Α Εθνική. Πέρα από όλα τα άλλα δημοσιεύεται ως απόφαση και όχι ως πρόταση του ΔΣ προς κάποια γενική συνέλευση. Για τις λεπτομέρειες στη συνέχεια....

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι κουκουλοφόροι καλούνται μετά το πέρας της ημέρας να παρουσιαστούν στην Κομαντατούρ για περαιτέρω οδηγίες.

Χερ Ήρωνας

Ανώνυμος είπε...

Jawohl mein Kommandant @ Ήρωνα

Ανώνυμος είπε...

to oniro mou tha gini pragmatikotita...a etniki...sourxome

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε μην τρέχεις γιατί την βλέπω να φεύγει αυτή...

Περίμενε λίγο να δεις αν θα γίνει ;)

esmeralda είπε...

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί καταπιέζετε τα όνειρα αυτών που θέλουν να παίξουν πρώτη Εθνική...

Άλλο οι στόχοι και άλλο τα "λογιστικά" θέματα της ΕΣΟ...

Ανώνυμος είπε...

τελικα ειναι πολυ εντονη η αναγκη του γνωστου διαχειριστη-διευθυντη ή κομαντανττε να ελεγχει οσους εκφραζονται στον ιστοχωρο του....
μετά από αυτό ενισχύονται πολλά επιχείρηματα για το τι συμβαινει με διοργανωσεις-α εθνικη-ΔΣ ΕΣΟ κλπ....συντομα θα επιβεβαιωθούν και με περισσοτερα στοιχεια απ΄ οσο σας διαβεβαίωσε ο Μάκαρος...

Schrödinger's Cat είπε...

Rewind. Να ξαναβάλω για λίγο την μπομπίνα από την αρχή. Το blog αυτό ξεκίνησε μια νύχτα του Ιουλίου χωρίς σοβαρές αξιώσεις. Η τελειομανία και η σχολαστικότητα που παραδόξως με χαρακτηρίζουν μόνο στην ηλεκτρονική προέκταση του εαυτού μου, στον υπολογιστή, και καθόλου μα καθόλου στην πρακτική καθημερινότητα βοήθησαν για να καθιερωθεί αυτός ο δικτυακός τόπος και νά δέχεται καθημερινά αρκετές εκατοντάδες επισκέψεις και αρκετούς σχολιασμούς. Ιδιαίτερα κολακευτικό και ευχαριστώ όλους που βοήθησαν και βοηθούν με τη συμμετοχή τους.

Είχα αποφασίσει να γράφω με ψευδώνυμο, όχι για κάποιο σκοτεινό μικροπολιτικό όφελος ή για να χρησιμοποιήσω την ψευδωνυμία για τυχόν ιδιοτελείς σκοπούς. Όσοι παρακολουθούν επί 8 μήνες το ιστολόγιο, ακόμα και οι πιο επιφυλακτικοί, θα έχουν προσέξει ότι ποτέ οι δημοσιεύσεις μου δεν ήταν στοχευμένες σε προσωπικό επίπεδο, τις λίγες φορές που αφορούσαν πράγματα του μικρού ελληνικού σκακιστικού μας χωριού.

Νόμιζα πως θα κράταγα το μυστικό μου, όσο καιρό θα ζούσε το ιστολόγιο. Το ήθελα. Όμως ο καθένας έχει το δικό του όριο. Όπως τα αεροπλάνα έχουν το δικό τους όριο πτήσης που δεν μπορούν να υπερβούν γιατί θα εκραγούν. Το ίδιο και εδώ. Αν και ευχαριστώ ξανά όλους για τη συμμετοχή τους, δεν κρύβω ότι η στοχευμένη επίθεση κατά εντελώς συγκεκριμένων προσώπων (και όχι εναντίον πολιτικών πρακτικών) με ενόχλησε. Ένιωσα κάποια ηθική ευθύνη για ορισμένα ανυπόγραφα ή ψευδωνυμόγραφα γραφόμενα που δεν αφορούσαν κριτική πολιτικής, αλλά πρόσωπα εκατό τοις εκατό.

Έτσι δυστυχώς ή ευτυχώς, ενώ το ιστολόγιο θα συνεχίσει την περιπέτειά του στα βαθιά νερά του διαδικτύου (μεγάλο καράβι στο ποτάμι, μικρό στη θάλασσα, έγραψε ένας φίλος), ο blogger είναι υποχρεωμένος να γνωστοποιήσει την ταυτότητά του για λόγους ηθικής τάξης. Ελπίζω όσοι διαβάζουν να αντιλαμβάνονται ότι η έως τώρα απόκρυψη της ταυτότητας που βρίσκεται πίσω από το ψευδώνυμο Schrödinger's Cat δεν είχε σκοπό να ενισχύσει κάποιο μυστήριο, αυτό μου ήταν τελείως αδιάφορο, απλώς πίστευα πως θα μπορούσα να εξωτερικεύσω με μεγαλύτερη ασφάλεια κάποιες μύχιες σκέψεις, άσχετες τις περισσότερες φορές με το σκάκι, περισσότερο εσωτερικής και συναισθηματικής φύσης. Ζητώ συγγνώμη σε κάποιους φίλους που στο διάστημα των οκτώ μηνών με είχαν ρωτήσει αν είμαι εγώ ο SC και βρέθηκα στη δύσκολη θέση να τούς το αρνηθώ. Ελπίζω στην κατανόησή τους.

Είμαι οπαδός (και έχω συναίσθηση της βαρύτητας της λέξης οπαδός) της απόλυτης ισοτιμίας στο διαδικτυακό λόγο, ανάμεσα σε επωνύμους και ανωνύμους. Όλες οι απόψεις για μένα περικλείουν την ίδια βαρύτητα και είναι εξίσου σεβαστές. Όμως όταν το πράγμα πηγαίνει πια σε συγκεκριμένες καταγγελίες που αφορούν συγκεκριμένα και κατονομαζόμενα πρόσωπα σε ένα μικρό χώρο όπως το σκάκι, ίσως είναι προτιμότερο οι καταγγελίες αυτές να γίνονται επώνυμα. Θα παρακαλέσω, όσο συνεχίζεται η συζήτηση στο συγκεκριμένο thread όταν κατονομάζονται πρόσωπα (και μόνο τότε ή έστω όταν φωτογραφίζονται με σαφήνεια) να αναλαμβάνουμε το βάρος της επώνυμης άποψης. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις η ανωνυμία είναι σεβαστή και απόλυτα, μα απόλυτα, ισότιμη.

Αυτό ίσως έρχεται σε αντίθεση με παλιότερες θέσεις που είχα διατυπώσει, αλλά ένα από τα λίγα πράγματα που έμαθα στη ζωή προσπαθώντας (όσο μπορώ) να είμαι μαθητής των πάντων και δάσκαλος του τίποτα είναι ότι τα πράγματα αρχίζουν πάντα από το τέλος. Μεταβληθέντων των μεταβλητέων...

Το ιστολόγιο συνεχίζει τη διαδρομή του. Γνωρίζετε πλέον ποιος είναι ο Schrödinger's Cat όταν σβήνει η οθόνη του υπολογιστή του. Γνωρίζετε όμως πως και πίσω από ονόματα, ψευδώνυμα, κατονομαζόμενους κλπ. κρύβονται πάντα άνθρωποι με τις δικές τους πίκρες, με τη δική τους ιδιοσυγκρασία. Είναι όμορφο και τίμιο να μπορούμε να τους πούμε ό,τι έχουμε να τους πούμε κατάματα, ίσως και κατάσαρκα, αν αναφερόμαστε στους ανθρωπους αυτούς ονομαστικά (αφορμή για αυτό οι μαζικές ανυπόγραφες επιθέσεις κατά συγκεκριμένων προσώπων στο thread αυτό). Και επιπλέον το μαζικό ανάθεμα είναι και αισθητικά λίγο άκομψο, δεν νομίζετε; Καλή μας συνέχεια στην κουβέντα, εδώ, και σε άλλα thread.

Φίλιππος Κοεράντ
και για την αντιγραφή (ή αντιστρόφως, όπως το πάρει κανείς...)
Schrödinger's Cat

Ανώνυμος είπε...

nickname: goodchess

Δυστυχώς κύριε Administrator, αν βλέπατε τι γινόταν σε άλλα blogs ή forums γενικής θεματολογίας του εξωτερικού, θα είχατε συνεργάτες 5 με 6 άτομα να "τη λένε" (το λέω ευγενικά) σε αυτούς που γράφουν
"ανεπίτρεπτα πράγματα", και μάλιστα θα τους είχατε ορίσει με ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ δικιά σας τι να λένε...

Αφού όμως πρόκειται για σκάκι, δεν ξέρω αν κάποιος μπορεί να το κάνει αυτό, πάντως σεβόμαστε ότι κάνετε και εσείς ό,τι μπορείτε να διατηρήσετε την ποιότητα του blog σας.

Εδώ μπαίνει ο κάθε ανώνυμος και γράφει τυχαία ό,τι θέλει επειδή του πήγε άσχημα (ή πολύ ευχάριστα) η μέρα, ή επειδή θέλει να εκφραστεί...

Ανεξάρτητα αν είναι σωστά ή λάθος αυτά που γράφουμε, σίγουρα κάνετε και εσείς το καλύτερο δυνατό, και σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να εκφράζουμε την άποψή μας, μέσα σε επιτρεπτά πλαίσια...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ το μόνο που διακρίνω είναι έναν πολύ σωστό και σεμνό άνθρωπο και με τις δύο του ταυτότητες:)

Ανώνυμος είπε...

Ας προσαρμοστούμε guys, ας προσαρμοστούμε...

Ας πάμε μεθαύριο στον Δήμαρχο να του πούμε..:"Κολλητέ, σκάστα δίφραγκα", και εκείνος θα έχει το μυαλό του την οδοποιία...εμάς θα σκεφτεί;;;

...και μετά θα πας σε αυτόν που θες να κάνεις χορηγό που είναι καταχρεωμένος και θα σου πει: "Πλάκα μας κάνεις να ασχοληθώ εγώ με το σκάκι;"

...και καταλήγουμε να κτυπάμε πόρτες για ζητιανιά...

Και ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ είναι "να απευθυνθεί κανείς στις κοινότητες"...εδώ γελάνε!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε SC κατι ειχαμε καταλαβει απο καποιες ευχες σε ονομαστικη εορτη.Εγω ομως θεωρουσα οτι δεν ηταν δυνατον ενα προσωπο μονο να εχει τοσο μεγαλος ευρος αρθρογραφιας ιστορια, προβληματα σκακιστικα , πολιτικη, θεματα τεχνης κλπ

'Ερασιτεχνες του πραγματικου" ειμαστε ολοι οπως ελεγε και ο Καρουζος αφου προσπαθουμε να πραγματωσουμε τη -μοναδικη-ζωη μας.Αλλα δεν ειναι αληθεια οτι ειμαστε μονο δεκτες.Ειμαστε και πομποι και αυτο στο τελος ισως ειναι που μετραει και περισσοτερο.

PS Συγχαρητηρια για την μεταφραη σας στο "αλφαβηταρι του σκκιστη" το οποιο κατεχω εδω και πολλα χρονια.
gambit πρωην ανωνυμος παρεμβαινων επι αλλων θεματων

Ηλίας Οικονομόπουλος είπε...

Φίλιππε,
Για μια ακόμα φορά συγχαρητήρια για το blog σου. Είναι εξ ορισμού καλό για το σκάκι, αλλά και για οποιονδήποτε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας, που υπάρχουν άνθρωποι χωρίς μονομέρεια και με βάθος. Τίποτα άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητη Γατα,παρακολουθω την δικτυακη σου δραστηριοτητα απο τα γενοφασκια σου,και πρεπει να παραδεχτω οτι,αν και η υπαρξη σου ειναι αβεβαιη,τα αποτελεσματα της ειναι παρατηρησιμα και ψυχεγερτικα.Κι αλλες φορες μπηκα στον πειρασμο να καταθεσω ενα σχολιο,οπως στην διαδοχικη αναρτηση των θεματων για τον Ταμτακο και τα ερωτικα κομματια,οταν ενα πρωινο εσκασε μυτη ο Τom Waits,σχεδον λυγισα.Μεγαλος πειρασμος!Ομως αυτο πια παει παρα πολυ!Εμφανιζεται στην σημερινη Ελλαδα ενας ανθρωπος (η μια γατα),που ειναι προθυμος να θυσιασει την ψευδωνυμια του προκειμενου να υπερασπιστει το δικαιωμα της ελευθερης εκφρασης ακομη και αυτων που διαλεγουν την ανωνυμια,και επομενως παιρνει την ευθυνη..Ποια ειναι η πιθανοτητα γι αυτο;Ελπιζω η αμφιβολη υπαρξη σου να μην επηρεαστει απο αυτη την συναντηση με την 'πραγματικοτητα',φαινεται οτι για καποιους ειναι σημαντικη.Συνεχισε.. Υ.Γ. Μακαρι να εμφανιζοταν και κανενα κβαντικο δημοσιο προσωπο σ' αυτη την χωρα.Ισως να ξεκουνιομασταν καπως..

Ανώνυμος είπε...

Sygxaritiria gate (epetrepse moy etsi na sinexiso na sε eleo)an kai iksera pios ise, tha protimusa na sinexizes na efrazosoun os gatos kai oxi πλεον ως επωνυμος...ετσι για ρομαντικους καταρχας λογους...
εχω την εντυπωση οτι τα παραγωγικα αιτια της αναγκης σου να αποκαλυφθεις και επισημα, προερχονται απο εναν ψυχολογικο "εκβιασμο" θα ελεγα του διαχειριστη του γνωστου και ακατανομαστου φορουμ, το οποιο δια των υποκλοπων του εχει επιβαλει την πληρη επωνυμια και αποκαλυψη του γραφοντος ενα σχολιο ...νομιζω οτι σε ενα μπλοκ, αυτη ειναι αλλωστε και η λειτουργια, μπορουν να γραφονται πληθος ανωνυμων σχολιων, για τα οποια ο διαχειριστης τους δεν φερει καμια ευθυνη, τωρα αν θελει παλι να τα σβηνει, δικαιωμα του ειναι, αλλα γιαυτο και θα κριθει...
την δικη σου ομως αναγκη να αποκαλυψεις την ταυτοτητα σου ενοψει της συγκυριας δεν την πολυκαταλαβα για να ειμαι ειλικρινης....anyway σε καθε περιπτωση ανεξαρτητως των σχολιων που αναρτωνται απο ανωνυμους ουδολως νομιζω οτι χαρακτηριζεται ο ιδιοκτητης του, εκτος αν τα σχολια αυτα ξεπερνουν ενα συγκεκριμενο οριο, κρινομενο κατα περιπτωση, όπου σε αυτην την περιπτωση η διαγραφη τους θα μπορουσε να εινια θεμιτη (πχ υβριστικες εκφρασεεις κατά συγκεκrιμενου ατομου)
ολα, τα υπολοιπα, σχολια και χαρακτηρισμοι αντικειεμνικων πραξεων ουδολως μπορουν να θεωρηθουν ως προβληματικες σε τετοιο σημειο ωστε να οδηγηθει ο διαχειριστης στην "αναγκη" να αποκαλυψει την ταυτοτητα του....

ΣΥΝΕΠΩΣ δεν καταλαβαινω την συγκεκριμενη "αναγκη" που περιεγραψες.....εκτος κι αν τελικα η "αναγκή" οφειλεται σε κατι αλλο...

ελπιζω το φαντασμα του "διευθυντη" του γνωστου φορουμ να μην πλαναται στην σκεψη σου, επηρεαζοντας τις κινησεις σου με εκβιαστικο η διλληματικο τροπο του στυλ "κουκουλοφορος? ή επωνυμος?"

Υ.Γ. διοτι το μονο που τελικα καταφερε ο "διευθυντης εινια πλεον να κινειται ΜΟΝΟΣ σε ένα αδειο φορουμ....ha,ha,ha....)

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΧΩΡΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

Ωχ Συγνωμην για την γκαφα!!!!.Σας υποβίβασα απο συγγραφεα σε μεταφραστη!!!
gambit

Ανώνυμος είπε...

-Ας υποθέσουμε ότι έχω μια γάτα και την κλείνω σε ένα ντουλάπι...

- «Ξέρω πού οδηγείται η συζήτηση. Στο περίφημο "παράδοξο της γάτας του Σρέντιγκερ"».

- Ναι, κλείνω λοιπόν τη γάτα μου σε ένα ντουλάπι. Δεν μπορώ να τη δω. Δεν την παρατηρώ. Στο ντουλάπι υπάρχει και ένα μόριο τοξικής ουσίας. Το μόριο αυτό σύμφωνα με τους νόμους της κβαντομηχανικής την ίδια στιγμή και ταυτόχρονα εκλύει και δεν εκλύει τοξικό αέριο, σκοτώνει και δεν σκοτώνει τη γάτα. Ετσι λοιπόν, για όσον καιρό η γάτα είναι κλεισμένη στο ντουλάπι είναι ταυτόχρονα και την ίδια στιγμή ζωντανή και νεκρή. Το αν η γάτα είναι τελικά ζωντανή εξαρτάται από τον παρατηρητή, ο οποίος με την παρατήρηση επηρεάζει την εξέλιξη των κβαντικών γεγονότων. Ολα εξαρτώνται δηλαδή από εμένα όταν ανοίξω το ντουλάπι. Προτού το ανοίξω όμως η γάτα υποτίθεται ότι είναι ταυτόχρονα και ζωντανή και νεκρή. Πώς είναι δυνατόν να ισχύει κάτι τέτοιο;

«Δεν μπορούμε να ξέρουμε. H απάντηση είναι ότι απλώς δεν ξέρουμε. Πολύ απλά γιατί ο μόνος τρόπος με τον οποίο έχουμε την εμπειρία, μπορούμε και αντιλαμβανόμαστε τα ζώα είναι διά μέσου της παρατήρησής τους. Αυτή είναι η μοναδική απάντηση που μπορεί να δοθεί στο αίνιγμα».

- Δηλαδή, οι άνθρωποι είμαστε ζωντανοί ακριβώς επειδή αποτελούμε αντικείμενα συγκεκριμένης «παρατήρησης»;

«Ακριβώς. Αυτή είναι, θα έλεγα, μια απλή και δημοφιλής ερμηνεία των νόμων της κβαντομηχανικής. Είμαστε ζωντανοί επειδή κάποιος μας παρατηρεί».

Ανώνυμος είπε...

hmmm.. Kai me to simpan pou den ehei exoteriko paratiriti, ti ginetai? Iparxei i oxi?

I gata einai nekri i zontani kai emeis de xeroume ti apo ta dio, i mipos einai kai ta dio sighronos? Kai an den anoixei kanenas to kouti, mia nekrozontani gata mporei aspoume na faei? Ti aisthanete mia nekrozontani gata (gia pes mas agapite blogger!)?


Kai polla polla alla provlimata...
Distihos den einai toso aplo to na apantisei kaneis se afto to "paradoxo" :-)

Ανώνυμος είπε...

derida, θα γνωρίζεις την ανθρωπική αρχή, που λέει ότι το Σύμπαν δούλεψε και δουλεύει γιατί έπρεπε να πλάσσει τον άνθρωπο. Στις ενδιαφέρουσες παραλλαγές της δεν είναι καθόλου μεταφυσική ή θρησκευτική άποψη. Είναι μια ερμηνευτική αρχή. Πολλά πράγματα, κυρίως όσον αφορά τις σταθερές του Σύμπαντος, ερμηνεύονται πειστικά από την παρουσία του ανθρώπου και τις συνθήκες που η παρουσία αυτή απαιτούσε.

Ανώνυμος είπε...

To perifimo "anthropic principle", ontos sti psagmani tou morfi den einai metafisiko. Parolafta, i xrisi tou prepei na ginetai me prosoxi, mia kai polla pragmata exigountai xoris afto, kai genika apotelei tin efkoli lisi. Ego prosopika eimai arketa enantia aftis tis apopsis stis perisoteres periptoseis pou efarmozetai (e.g. string theory landscape).

En pasi periptosi, kaneis de isxirizetai oti to provlima tis kvantikis mihanikis exigeite me to anthropic principle ...

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ Διαχειριστά

η θέση σου είναι εντιμη και λίγοι πραγματικά θα είχαν το θάρρος να το κάνουν. Το Θέμα είνα πολύ σοβαρό και το γνωρίζεις. Δεν αφορά αγανικτισμένους σκακιστές άλλα παράγοντες που δρουν με ασφαλίτικες μεθόδους.

Ας δούμε λίγο τι συναιβει στην υπόθεση Ζαχόπουλου. Ο συγεκριμένος άνθρωπος πιθανώς θα μπορούσε να κατηγορηθέί για πολλά αλλά δε κατηγορήθηκε από κανέναν όπως έπρεπε και όταν έπρεπε.

Αντιθέτως μια ομάδα δικηγόρων, δημοσιογράφων και κυβερνητικών αξιωματουχων διακινούσαν το όνομα του και συνέβαλλαν στη στόχευση του για διαφορετικούς λόγους και σκοπούς ο καθένας. Πολλοί απο αυτούς δε τον γνώριζαν καν.

Ο Ζαχόπουλος μην αντέχωντας αυτό το παιχνίδι - ποιος, πότε και που θα τον διαπομπεύσει πήδηξε. Κανείς δε το περίμενε όπως κανείς δε περίμενε από αυτή την ομάδα τα αδικήματα με τα οποία θα ερχόταν αντιμέτωποι σήμερα.

Ηθική αυτούργία σε εκβιασμό, διακίνηση προσωπικών δεδομένων αποδοχή και διακίνηση στοιχείων στόχευσης και συκοφαντικής διαφήμισης. Θεωρητικά ποινικές ευθύνες έχουν ακόμα και οι εμπλεκόμενοι που δέκτηκαν να δουν καποιο υλικο χωρίς να το καταγγείλουν.

Εδώ λοιπον βρισκόμαστε μπροστά σε μια άλλη περίπτωση όπου υποθετικά υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι έχουν την εξης πρακτική. Να μεττέχουν στα κέντρα, αποφάσεων να συναινούν να μη παραιτούνται να μη καταγγέλουν. Να έρχονται μετά ως ηθικοί ή φυσικοί αυτουργοί ανώνυμων προσωπικών στοχευμένων επιθέσεων. Και εν συνεχεία πιθανότατα να διακινούν αυτό το υλίκο και από το εμαιλ τους για καλύτερα αποτελέσματα στόχευσης.

Ρωτάω λοιπόν εάν βρισκόμαστε μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση τι θα πρέπει να κάνουμε? Και ρωτάω εάν υπάρχουν δικηγόροι που παρακολουθούν το blog ποια είναι η προσωπική τους άποψη?

Ηλίας Οικονομόπουλος είπε...

Chris, έχω μια μικρή αμφιβολία στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεις την ανθρωπική αρχή (δεν είμαι ειδικός, οπότε διόρθωσέ με). Το να λες ότι το Σύμπαν δούλεψε και δουλεύει γιατί έπρεπε να πλάσσει τον άνθρωπο ακούγεται όντως μεταφυσικό. Δείχνει σκοπό (χωρίς βέβαια να το αποκλείω, έτσι;). Μήπως όμως θα ήταν προτιμότερο να το θέσουμε ότι ο άνθρωπος υπάρχει ακριβώς επειδή το Σύμπαν δουλεύει με αυτόν τον τρόπο; Δεν είναι το ίδιο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοι υπαρχουμε σε πολλα συμπαντα.Ο κοσμος μας ειναι φτιαγμενος σε τρεις διαστασεις-αντε τεσσερεις ειπε ο Αινσταιν.Η πραγματικοτητα λενε οισυγχρονοι φυσικοι ειναι ενας χωρος εννεα διαστασεων.

Ας αφησουμε τα πραγματα στο αινιγμα τους και ας μη λυνουμε τους γριφους.Διοτι οποια λυση και να δωσουμε δεν ισχυει περισσοτερο απ την αντιστροφη της.
Gambit

Ανώνυμος είπε...

Agapite Gambit, mallon ta exeis ligo mperdepsei :-)

To oti oi xoroxronikes diastaseis einai 10 (i 11 pantos oxi 9), einai mia apopsi pou ipostirizoune sti theoria xordon, kai den theoreite kathieromeni gnosi, mia kai einai apla mia ipothesi (se antithesi me ti shetikotita tou Einstein pou einai peiramatika apodedigmeni).

Oi pollaploi kosmoi, pou les, den ehoun kamia shesi me tin theoria xordon, aforoune diaforetika erotimata. Einai mia enallaktiki ERMINIA tis kvantikis theorias. Afti i erminia, den einai katholou ma katholou evreos apodehti stin epistimoniki koinotita. Einai oti prepei gia mithistorimata kai tainies, afto omos de tin kanei kai epikratousa epistimoniki theoria :-)

Telos, fisika kai den isxei (genika) oti "οποια λυση και να δωσουμε δεν ισχυει περισσοτερο απ την αντιστροφη της." An itan etsi tha eimastan akoma stis spilies. I efkoli lisi opote vroume kati pou de katalavainoume, einai na poume oti den exigeite.

Ανώνυμος είπε...

Kai nai, Ilia Oikonomopoule, ontos to anthropic principle einai peripou opos to les (stin epistimoniki morfi tou).

Vasika, leei oti an den itan to simpan etsi oste na ipirxan anthropoi (i alla enloga onta), tote de tha ipirxe kanenas na sizitaei gia tin iparxi tou simpantos. Epomenos, den einai paraxeno oti to simpan afto pou iparxoume emeis, einai tetoio oste na epitrepei tin iparxi anthropon (i genikotera "Information Gathering and Utilazing Systems IGUS's").

Afto "exigei" (ta eisagogika gia tin epistimonikotita tou anthropic principle), aspoume kai tis poli ideteres times kapoion stehteron (mikri alla mi mideniki kosmologiki stathera as poume).

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Derida
Είναι αλήθεια ότι η σχετικότητα αποτελεί διεύρυνση της φυσικής αίσθησης και συμπλήρωμα του Νεύτωνα.
Ποιος μας λέει ότι η ενοποιημένη θεωρία μπορεί μα μην είναι η φυσική του μέλλοντος? Ας υποθέσουμε ότι γνωρίζουμε την αρχή του σύμπαντες . Πριν απ την αρχή τι βρισκόταν? Mήπως τα εκφραστικά μας μέσα δεν μπορούν να το αντιληφθούν? Ιδού ερωτήματα κατάλληλα για τους ποιητές και τους φιλοσόφους.
που και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές της φυσικής θα μπορούσαν να συμμεριστούν.
Ο κόσμος υπάρχει έξω από μένα και ζει δισεκατομμύρια χρόνια Αλλά επειδή υπάρχω σα συγκεκριμένο υποκείμενο και ο κόσμος αποκτά το νόημα που του δίνω ο κόσμος καταλήγει σε μένα.
Σύμφωνα βέβαια με τον Borges ο κόσμος θα καταλήξει σ ένα βιβλίο.
Τα σεβη μου
Gambit

Ανώνυμος είπε...

Agapite Gambit,

I lexi "prin", proipothetei mia grammiki aisthisi tou xronou. I glossa mas den ehei prosarmostei sti monterna fisiki. I erotisi ti egine prin to big-bang einai lanthasmeni. Den ifistate. Einai san na rotaei kaneis se poia gonia enos kiklou kathomai, i mallon pou arxizei enas kiklos... Apla den ehei gonies o kiklos, oute arxi. Afto einai ena kathara epistimoniko erotima kai oxi filosofiko.

To an o kosmos iparxei exo apo emena (esena) EINAI mia filosofiki erotisi. Esi efkola les nai iparxei. Polloi filosofoi tha diafonousan, to idio kai kapoioi fisikoi (oxi ego) pou vazoune tin anthropini sinidisi gia na katanoisoune ti kvantiki theoria.

Telos, pistevo oti iparxei mia terastia singhisi apo kalitehnes (kai eniote filosofous) gia to ti leei i monterna fisiki. Fisika iparxei polis xoros gia diaforetikes erminies kai filosofikes proektaseis (pou prosopika me endiaferoune poli) akoma kai me kathara epistimonika/mathimatika kritria kai afti gia mena einai i megali goiteia tis monternas fisikis.

Simfono omos (modulo tis epifilaxeis pou eipa), oti iparhoun erotiseis tis monternas fisikis pou endiaferoun kai tous filosofous kai tous kalitehnes (esto metaforika) kai tous fisikous (metaptixiakous alla kai metadidaktorikous:-))

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ξεκίνησε η κουβέντα...
"Πρόκειται κατά την άποψη μου, πέρα από όλα τα άλλα, και για καθαρά προεκλογικό πυροτέχνημα. Μη ξεχνάτε ότι τον Οκτώβρη η ΕΣΟ έχει εκλογές. Το προεκλογικό σύνθημα είναι όλοι στην Α Εθνική."

....Έτσι συνέχισε:
"Το ρεπορταζ θα ξενινησει μολις εκτονωθούν πλήρως οι Θεμιστοκλήδες.
Και τότε οι ανώνυμοι τιμητές θα μεταμορφωθούν σε επώνυμους λαγούς."

...και να που κατάληξε:
"Simfono omos (modulo tis epifilaxeis pou eipa), oti iparhoun erotiseis tis monternas fisikis pou endiaferoun kai tous filosofous kai tous kalitehnes (esto metaforika) kai tous fisikous (metaptixiakous alla kai metadidaktorikous:-))"

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Θεωρούμε ότι το διασυλλογικό πρωτάθλημα Α Εθνικής μαζί με το ατομικό πρωτάθλημα ανδρών αποτελούν τον καθρέπτη του σκακιστικού επιπέδου της χώρας μας. Το μέχρι σήμερα σύστημα διεξαγωγής έχει δείξει τα αδιέξοδα του, ενώ η συνεχής υποχρηματοδότηση του δημιουργεί προβλήματα, που είχαν ως αποκορύφωμα την μη διεξαγωγή του το έτος 2007, πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια, γεγονός που θεωρούμε ότι αποτελεί σοβαρή οπισθοδρόμηση για το άθλημα μας.

Το νέο σύστημα που προτείνουμε θεωρούμε ότι διασφαλίζει την ποιότητα της Α Εθνικής και το υψηλό της επίπεδο, αντικατοπτρίζει ταυτόχρονα την ανάπτυξη του αθλήματος με τη συμμετοχή μεγαλύτερου αριθμού ομάδων, ενώ αξιοποιεί καλύτερα τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους και δημιουργεί ευκαιρίες για εξεύρεση χορηγών.

Σε σχέση με το προτεινόμενο από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΟ, ενώ έχει περίπου τον ίδιο αριθμό ομάδων, έχει πιο αξιόπιστο πρωτάθλημα, καθώς οι αγώνες διεξάγονται με σύστημα round robin, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί συνθήκες μικρών ποιοτικών και ισορροπημένης δυναμικότητας τουρνουά, αντί για ένα πολυέξοδο και άνισης δυναμικότητας τουρνουά, το οποίο εκτός των άλλων θα οδηγήσει και σε οικονομικό αδιέξοδο της περισσότερες ομάδες.


Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2009.

Γίνεται χωρισμός σε Α1 και Α2. Η Α1 αποτελείται από έναν όμιλο 10 ομάδων, οι οποίες αγωνίζονται με δεκαμελή σύνθεση σε ένα τουρνουά πουλ 9 συναντήσεων.

Η Α2 αποτελείται από δύο ομίλους, «Βόρειο» και «Νότιο», όπου στον Βόρειο όμιλο εκτός από Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, συμμετέχει και η Δυτική Ελλάδα, ίσως και Στερεά Ελλάδα. Αντίστοιχα στο Νότιο Όμιλο συμμετέχουν οι ομάδες της Αθήνας, Πελοποννήσου, Κρήτης και Αιγαίου.

Σε κάθε όμιλο της Α2 αγωνίζονται 10 ομάδες με δεκαμελή σύνθεση σε τουρνουά πουλ 9 γύρων.

Οι διοργανώσεις τόσο της Α1, όσο και της Α2 γίνονται ξεχωριστά, ανεξάρτητα και όχι απαραίτητα στον ίδιο χώρο, ή το ίδιο χρονικό διάστημα. Έτσι μπορούν να εξασφαλιστούν τοπικοί χορηγοί καθώς οι διοργανώσεις είναι μικρές (100 ατόμων) και δεν είναι απαραίτητο να γίνονται σε μεγάλα ξενοδοχεία.

Υποβιβασμοί – προβιβασμοί.

Ο πρώτος της Α1 είναι πρωταθλητής Ελλάδος. Από την Α1 υποβιβάζονται 4 ομάδες (2 προς κάθε όμιλο της Α2), έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα της Α1.

Αντίστοιχα από κάθε όμιλο της Α2 ανεβαίνουν στην Α1 οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου, ενώ από τους ομίλους της Α2 υποβιβάζονται στις τοπικές κατηγορίες και αντίστοιχα ανεβαίνουν από αυτές 3 ομάδες σε κάθε όμιλο.


ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ 2008

Ειδικά για το 2008 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα 7 γύρων και οι δέκα πρώτοι θα αποτελέσουν την Α1 του έτους 2009, ενώ οι δέκα υπόλοιποι θα πλαισιώσουν τους ομίλους της Α2. Αντίστοιχα θα ανεβούν ομάδες από τα τοπικά πρωταθλήματα.


ΚΟΣΤΟΣ.

Στα προηγούμενα πρωταθλήματα Α Εθνικής είχαμε 16 ομάδες Χ 12 αθλητές Χ 8 ημέρες (9 αγώνες) = 1.536 διανυκτερεύσεις. Στην προτεινόμενη από την ΕΣΟ διάρθρωση το συνολικό κόστος θα είναι 34 ομάδες Χ 12 αθλητές Χ 8 ημέρες= 3.264 διανυκτερεύσεις, όπου ένα πολύ μικρό μέρος θα δίδεται από την ΕΣΟ, ενώ λόγω του μεγέθους της η διοργάνωση θα μπορεί να γίνει μόνο σε συγκεκριμένα μεγάλα ξενοδοχεία με πολύ μεγάλο κόστος.


Στην πρόταση μας η Α1 πλέον θα έχει 10 ομάδες Χ 10 αθλητές Χ 8 ημέρες : 800 διανυκτερεύσεις. Η Α2 σε δύο ομίλους των 10 ομάδων θα έχει αντίστοιχα 1600 διανυκτερεύσεις. Συνολικά δηλαδή 2.400 διανυκτερεύσεις χωρισμένες όμως σε 3 μικρές διοργανώσεις που μπορούν να γίνουν σπαστά, διαφορετικά και πολύ πιο φθηνά. Εάν αντί για οκτώ ημέρες, το τουρνουά διεξαχθεί σε επτά ημέρες με δύο διπλούς γύρους μειώνεται αντίστοιχα το κόστος.


Η ΕΣΟ για την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων δίνει :

Α) το ποσό των 50.000 € το οποίο έτσι και αλλιώς μέχρι σήμερα έδινε.

Β) μέρος του ποσού των 31.500 € το οποίο αποτελεί το κόστος διεξαγωγής των παλαιών πρωταθλημάτων Β, Γ Εθνικής, τα οποία διεξαγόταν σε πανελλαδική κλίμακα και μετά την κατάργηση τους μοιράζεται κάθε χρόνο σε κάποιες ενώσεις υπό την μορφή επιχορήγησης.

Ένα ποσό της τάξης των 30.000 € δίνεται στην Α1 και από 15.000 € σε κάθε όμιλο της Α2.

Από την στιγμή που οι διοργανώσεις θα είναι ξεχωριστές, μπορούν να προσελκύσουν χορηγούς, να γίνουν σε πόλεις που δεν έχουν ξαναγίνει (π.χ. Καλαμάτα, Πτολεμαϊδα, Κάβάλα, Λάρισα), δεν χρειάζεται καν να γίνουν σε ξενοδοχεία, καθώς μπορούν να χωρέσουν ακόμα και σε αίθουσες συλλόγων και να δημιουργήσουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την διοργάνωση.


ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΩΝ.

Η δεκαμελής σύνθεση των ομάδων μπορεί να είναι εναλλακτικά:

5 γενικές, γυναίκα, Κ18, Α18, Α16, Α12 ή

4 γενικές, γυναίκα, Κ18, Κ16, Α18, Α16, Α12 με κατάργηση του ενός ξένου.


Θεσσαλονίκη, 19 Φεβρουαρίου 2008


ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΑΣΤΡΟΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Αξιόλογη η πρόταση των Θεσσαλονικέων παραγόντων. Βέβαια, είμαι πολύ νέος για να εκφράσω το σύλλογό μου, αλλά με εφήβους που την συζήτησα, τη βρίσκουν πολύ καλή.
...και σίγουρα καλύτερη απ'αυτό το παράλογο σύστημα που αποφάσισαν να εφαρμόσουν οι κύριοι σύμβουλοι της ΕΣΟ!

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ πιστεύω ότι είναι καλύτερη αν και θα ήθελα το πρωτάθλημα να παίζεται στις 5-6 σκακιέρες, τις δυνατότερες του κάθε συλλόγου. Βασική προυπόθεση για να λάβει κάποια ομάδα μέρος, όμως, είναι υποχρεωτικά να κατεβάζει μία δεύτερη ομάδα 4-6 ατόμων για το παράλληλο πρωτάθλημα των αναπτυξιακών.

Schrödinger's Cat είπε...

Η πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του Βαγγέλη Βιδάλη για τα διασυλλογικά πρωταθλήματα, που κατατέθηκε στην Τεχνική επιτροπή και το Δ.Σ. της ΕΣΟ στις 9-10 Φεβρουαρίου 2008 και δεν εγκρίθηκε, εδώ

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να πω ότι δεν γνωρίζαμε ότι είχε κατατεθεί εναλλακτική πρόταση στο ΔΣ. Βέβαια η πρόταση κινείται επίσης στη λογική μίας mega διοργνάνωσης. Σίγουρα βέβαια είναι πολύ καλύτερη από αυτή που τελικά ψηφίσθηκε. Το πρώτο ερώτημα βέβαια είναι απλό: Μία τέτοια ριζική αλλαγή δεν έπρεπε να γίνει αντικείμενο ευρύτερης συζήτησης, και μάλιστα να ζητηθούν οι απόψεις όλων των ομάδων Α Εθνικής και βέβαια απόφασης γενικής συνέλευσης;

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Αντωνιαδης και ο κ. Μαστροβασιλης, εκτος του οτι ειναι γονεις αθλητων, τι ακριβως σχεση εχουν οι ίδιοι με το σκακι????

Ανώνυμος είπε...

Είναι δοκιμασμένοι παράγοντες με αναμφισβήτητη προσφορά στο σκάκι, μόνο εμπαθείς θα το αρνηθούν.
Εσένα Αριστοτέλη, ποιά είναι η προσφορά σου ακριβώς στο σκάκι?????

Ανώνυμος είπε...

μονος σου απαντησες: ειναι "παραγοντες".

αναρωτιεμαι εξαλλου αν ξερουν σκακι, αν εχουν συμμετασχει σε αποστολες παικτων ως παικτες? αν εχουν νιωσει την χαρα του να παιζουν σκακι, να νικουν ή να χανουν? να στεναχωριουνται για τις μαζετιες τους κλπ, αν εντελει αντιλαμβανονται τι σημαινει να κοβεις την χαρα του σκακιου σε μικρα παιδακια με τα διαφορα παραγοντιστικα κολπα κλπ...?

κι αλλοι ειναι "παραγοντες" αλλα πρωτα απ΄ ολα ξερουν τι σημαινει σκακι και ποιες οι ιδιαιτεροτητες του...

να φανταστεις παραδεχομαι 1000 φορες περισσοτερο ως παραγοντα τον κ. Γριβα με τον οποιο κατ΄ επαναληψη εχουμε ανταλλαξει πολλα ωραια παρα τους παραπανω......

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας είπες ποιά είναι η δική σου προσφορά στο σκάκι Αριστοτέλη...(τελευταία φορά που σου απευθύνω το λόγο)

Ανώνυμος είπε...

ασχετως της δικης μου προσφορας αγαπητε συνηγορε grigor,ασχετως του αν ειναι μεγαλη η μικρη κατα τα δικα σου σταθμα, το ζητημα που τιθεται, αν αντιλαμβανεσαι τι εννοω, ειναι οτι οι συγκεκριμενοι κυριοι ξαφνικα εγιναν ¨παραγοντες" κανοντας και προτασεις για την αναμορφωση του ελληνικου σκακιου, διχως να γνωριζουν σκακι...μαλλον σου διαφευγει αυτός ο ορος-προϋποθεση...εκτος κι αν το σκακι εγινε επαγγελματικο αθλημα όπως το ποδοσφαιρο και δεν το γνωριζω...
Συνεπώς το επιμονο ερωτημα σου κ. συνηγορε που μου κανεις την τιμη και με ακροαζεσαι, απευθυνοντας μου τον λογο, απορριπτεται ως ανευ νοηματος να απαντηθει...

Ανώνυμος είπε...

Βεβαια!Ειμεθα κριτικοι των παντων εκ του ασφαλους και ακοπως .Οταν προκειται να κανουμε προσωπικη επιθεση μηδενιζοντας ανθρωπους.Η δικη μας η εμπλοκη ας παραμεινει στο απυροβλητο!

Ανώνυμος είπε...

Συνήθως με τον Αριστοτέλη διαφωνώ. Όμως, για τον κ. Μαστροβασίλη έχω να πω ότι επί πολλά χρόνια ήτανε απλά ένας μπαμπάς ταλέντων (δεν ήτανε ο μόνος) που συνεχώς τσακωνότανε με όλους, γιατί πίστευε ότι του αδικούσανε τα παιδιά του. Τελικά, κατάφερε να εξελιχθεί σε διαιτητή και μεγαλο-παράγοντα στη Σαλονίκη, κάτι σαν τον Βύρωνα Τσορμπατζόγλου (ίδια περίπτωση, σε αθώα χρόνια!) δηλαδή.
Για τον κ. Αντωνιάδη δεν έχω ακούσει πολλά, τον βλέπω να ενδιαφέρεται για όλα τα θέματα, προς το παρόν. Αυτό δεν είναι κακό, αλλά πρ΄πει πρώτα να μάθει πρόσωπα και πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε ανωνυμε δεν προχωρησα ουτε σε προτασεις, ουτε σε ιδεες αναμορφωσης πραγματων οπως κατα καιρους κανουν ασχετοι με το σκακι, αν και "ξερω" σκακι. Διοτι η ευθυνη διατυπωσης προτασεων για καποιους ειναι ασημαντη για καποιους αλλους ομως αξιολογειται ως κατι σημαντικο...

Προφανως αναλαμβανω την ευθυνη της κριτικης μιας καταστασης, αλλα να ξερεις οτι η ευθυνη διατυπωσης προτασεων περι το σκακι απο ασχετους με το σκακι ειναι μια πολυ σοβαροτερη ποιοτικα ευθυνη, την οποια τελικα την επωμιζονται οι παιχτες που παιζουν και οχι οι παραγοντες που δεν παιζουν....
Το να εχω προτασεις για ολα ειναι καλο, ομως του ποιος ειμαι και τι ειμαι, δινει την αξια και στην προταση....
πχ αν ειμαι ενας απλος παραγοντας η προταση λεγεται παραγοντιστικη, αν ειμαι απατεωνας η προταση εχει σκοπους απατεωνιστικους, αν γουσταρω να ειμαι "διευθυντης", η προταση θα ιδρυει θεσεις και εξουσιες ωστε να υπαρχουν διευθυντες....

SirJohn είπε...

Αριστοτέλη μπορείς να μας εξηγήσεις τι "προσόντα" πρέπει κατά τη γνώμη σου να πληρεί κάποιος για να έχει το δικαίωμα (!!) να καταθέσει μια πρόταση στην Ε.Σ.Ο.;
Η οποιαδήποτε πρόταση, ό'τι κι αν αφορά, πρέπει να κρίνεται από το περιεχόμενό της κι όχι από το......ΕΛΟ αυτού που την κατέθεσε. Αν είναι δυνατόν.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα,

Αντί να αναλωνόμαστε σε διαμάχες του τύπου ποιός είμαι εγώ ή ο άλλος, καλό θα ήταν, πιστεύω, να δούμε τι θα μπορούσε να βγει από μία εποικοδομητική συζήτηση με προτάσεις από όλους μας ώστε να μην καταλήξουμε να λάβουμε μέρος σε αυτό που η ΕΣΟ ονομάζει Πρωτάθλημα Α’ εθνικής.

Ανώνυμος είπε...

Φίλες και φίλοι!

Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τη συζήτηση σχετικά με τις μαζικές διοργανώσεις της Ε.Σ.Ο. (Α΄Εθνική, Πανελλήνια Νεανικά) και θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτό που με απασχολεί:
Θεωρώ ότι το μέγιστο καθήκον όλων ανεξαιρέτως των παραγόντων του ελληνικού σκακιού είναι με τις αποφάσεις και τις ενέργειές τους να δώσουν στο σκάκι όσον το δυνατό μεγαλύτερο «ειδικό κοινωνικό και πολιτικό βάρος», με άλλα λόγια, να βοηθήσουν το σκάκι να γίνει και στην Ελλάδα άθλημα λαοφιλές και, ως εκ τούτου, σεβαστό από την Πολιτεία.
Οι μαζικές διοργανώσεις αποτελούν σημαντικό μέσο για την επίτευξη του σκοπού αυτού. Με δύο προϋποθέσεις:
1. Δεν πρέπει λόγω κόστους να είναι, στους δύσκολους καιρούς μας, απαγορευτικές για τους αθλητές, τους γονείς και τα σωματεία, με συνέπεια ο πρωταθλητισμός και η συμμετοχή να είναι προνόμιο των λίγων. Και
2. Πρέπει η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους αθλητές και στους γονείς τους να είναι υψηλή.
Πιστεύω ότι κύριο μέλημα της Ε.Σ.Ο. πρέπει να είναι υποστήριξη μαζικών διοργανώσεων υψηλού αθλητικού επιπέδου και μεγάλης κοινωνικής αναγνώρισης, προσιτών για όλα τα βαλάντια, και όχι η ευκαιριακή και διεκπεραιωτικού χαρακτήρα αντιμετώπισή τους.
Πιστεύω ότι κύριο μέλημα των επαγγελματιών διοργανωτών πρέπει να είναι η προσέλκυση πολλών και ακόμη περισσότερων αθλητών και όχι μόνο η μεγιστοποίηση του περιθωρίου κέρδους τους.

Ανώνυμος είπε...

Εγω θα ελεγα οτι ανθρωποι σαν τον κο Αντωνιαδη με την υπαρξη τους τις ατελειωτες ωρες αναμονης στους προθαλαμους των αγωνων, την καθαροτητα με την οποια βλεπουν τα πραγματα και τις πρωτοβουλιες που παιρνουν-ανιδιοτελως ειμαι σιγουρος μιας και λιγο ξερω τον ανθρωπο- ειναι το καλυτερο αντιβαρο σε σκακιστες-Θεους που βλεπουν τον αλλον σαν πιονι κυριαρχιας συσχετισμων και στρατοπεδων ποιος ανηκει σε ποιον....

Πιστευω οτι προσβαλλει ολους αυτη η αναιτια αψυχολογητη και εντελως προσωπικη επιθεση.

Ανώνυμος είπε...

Sir john απο σενα, αν ωριμαζε λιγο περισσοτερο η σκεψη σου, θα ηθελα πολυ περισσοτερες προτασεις και θα τις εβλεπα πολυ πιο σοβαρα από τις προτασεις καποιων παραγοντων που δεν εχουν ιδεα τι σημαινει σκακι...σκεψου καλα λοιπον ωστε αν θες να καταθεσεις καμια καλη προταση..!μην αφηνεις τα περιθωρια-κενά σε μη σχετικους με το σκακι να ρυθμιζουν το δικο σου σκακι...

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε: μονος σου το ειπες: "στέκεται στους προθαλάμους"
καλα κάνει και στεκεται εκει....και του βγαζω το καπελο για το ενδιαφερον...
αλλα αν θες να εμπλεκονται στο σκακι που εσυ θα παιζεις, οι στεκομενοι στους προθαλαμους και οχι οι πρωταγωνιστες του παιχνιδιου τοτε μαλλον περιεργα τα αντιλαμβανεσαι τα πραγματα....

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Αριστοτελη
Καλυτερα να κανει προτασεις ο κος Αντωνιαδης παρα εσεις.
Θα ειναι περισσοτερο εντιμες περισσοτερο καλοπροαιρετες και περισσοτερο μη-σωτηριακες απο τις δικες σας μιας και ως ψευδωνυμος-ευτυχως οχι δια ζωσης - ειστε εμπαθης μεχρις αντιπαθειας.
Αυτα και ως εδω

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε με τα πολλα προσωπα, δυστυχως καταφευγεις σε προσωπικους χαρακτηρισμους κατι που ποτε δεν εχω επιχειρησει, παρα μονο εχω κριτικαρει μια πραγματικη-αντικειμενικη καταστασης.

Για την περιπτωση σου δεν θα προχωρησω σε παρομοιες προσωπικες αξιολογησεις της ψυχοσυνθεσης σου, αλλα νιωθω τηη αναγκη να τονισω το αυτονοητο. Οτί ο καθενας κρινεται απο το ύφος και το ηθος των οσων λεει...και ο νοων νοειτω...

αν θες να μας πεισεις οτι ο Κος Αντωνιαδης ξερει τι σημαινει σκακι και αρα δικαιουται να διατυπωνει προτασεις για το ελληνικο σκακι, και οτι επιπλεον αυτες πρεπει να αντιμετωπιζονται με μεγαλη σοβαροτητα, τοτε μαλλον παιζεις με την λογικη μας...δικαιωμα σου βεβαιως, βεβαιως.....

Schrödinger's Cat είπε...

Χωρίς να θέλω να γίνω υπερασπιστής κανενός νιώθω την ψυχική ανάγκη να "προστατεύσω" όσο μπορώ έναν συχνό επισκέπτη του blog με ψύχραιμες, ευγενικές και ουσιαστικές τοποθετήσεις (Αντωνιάδης) και με σκακιστική κουλτούρα (βλ. θέμα Ναμπόκοφ) , από επίθεση που δυστυχώς κι αυτή τη φορά είναι στοχευμένη χωρίς συστολές και χωρίς την παραμικρή λεπτότητα. Δεν θα κουράσω άλλο λέγοντας για πολλοστή φορά ότι είμαι υπέρ της ελεύθερης έκφρασης σε βαθμό που να αγγίζει την ασυδοσία, έστω και αν φτάνει σε τέτοιο βαθμό δικής μου ενόχλησης, απλώς θα προτείνω σε όποιον ενδιαφέρεται να βρει τις παλιότερες τοποθετήσεις του ανθρώπου. Εκεί θα συναντήσει έναν συνομιλητή με ευγένεια, χιούμορ και γνώση των καταστάσεων. Αρκετά με την ιντερνετοδίκη με βάση το έλο σε προσωπικό επίπεδο και με έναν μοναδικό δικαστή-κατήγορο. Εξάλλου δεν γνωρίζουμε και το έλο του κατηγόρου.
Ζητώ συγνώμη προσωπικά από τον κ. Αντωνιάδη και ελπίζω στην κατανόησή του για την πάγια επιλογή μου να μην ανοίξω τον ασκό του Αιόλου σβήνοντας μηνύματα.
Προτείνω τέλος σε κάποιους να διοργανώσουν σιμουλτανέ για να καθορίσουν ποιοι έχουν τη σκακιστική δυναμικότητα για να μπορούν να υποβάλουν προτάσεις. Μετά να μας κοινοποιήσουν την λίστα όσων δικαιούνται.
Αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Γατε, απλοποιεις πολυ τα πραγματα, και οι πολλες απλοποιησεις οδηγουν σε μηδενισμους...δεν θα συνεχισω, γιατι δεν εχω στοχο να πληξω κανεναν προσωπικα, παρα μονο να κριτικαρω μια νεα κατασταση που εχει αρχισει να δημιουργειται στο ελληνικο σκακι: των ανιδεων με το σκακι που εχουν αποψη για το σκακι...
αυτο που ηθελα να πω το ειπα, και ελπιζω να εγινε αντιληπτο...Αυτά και από μενα.

Υ.Γ Αγαπητε γατε απο σενα περιμενα μια απαντηση σε ζητηματα που σου εχω θεσει παραπανω, αλλα φαινεται οτι μαλλον δεν την αξιζω...ε?

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,

δικαίωμα στην άποψη έχουμε όλοι. Θεωρώ δεδομένο και αυτονόητο ότι ο καθένας μπορεί να ασχοληθεί με ο,τιδήποτε νομίζει ότι έχει κάτι να προσφέρει. Το να δικάζουμε ή/και καταδικάζουμε τον οιονδήποτε προκαταβολικά δεν δίνει δείγματα σοφίας και επιπλέον δείχνει και έλλειψη πολλών άλλων αρετών. Όλοι μας, κύριοι και κυρίες, κρινόμαστε για τα έργα μας, όχι όμως νωρίτερα. Αφήστε (δώστε την ευκαιρία) στον άνθρωπο, τον κάθε άνθρωπο, να κάνει ό,τι νομίζει καλύτερο και μετά τον κρίνουμε και του λέμε είτε μπράβο είτε ότι θα περιμέναμε κάποια διαφορετικά πράγματα.

Schrödinger's Cat είπε...

@Αριστοτέλης Τα προηγούμενα πιο πάνω ερωτήματα που μου θέσατε δεν είναι τα μοναδικά ερωτήματα που έχω αφήσει - για την ώρα - αναπάντητα. Δεν είναι σε καμία περίπτωση προσωπικό το θέμα, που δεν σας έχω απαντήσει. Δεν θέλω απλώς να εκφραστώ ακόμη δημόσια για μερικά πράγματα για άλλους λόγους. Ακόμα:)

Ανώνυμος είπε...

σεβαστο Γατε...
σε καθε περιπτωση αναμενω με ενδιαφερον.....

Ανώνυμος είπε...

Επι τελους μια ψυχραιμη συναισθηματικη και ανοικτομυαλη κριτικη απο τον κο Βυρωνα Τζορμπατζογλου.

Ανώνυμος είπε...

Πως γίνεται μία κατάσταση να είναι ταυτόχρονα ΚΑΙ ψύχραιμη και συναισθηματική; (μιλώντας γενικά, δεν αναφέρομαι στην ανάλυση του κ. Τσορμπατζόγλου).
Νόμιζα πως ο συναισθηματισμός ακυρώνει την ψυχραιμία!

Ανώνυμος είπε...

Την παρεμβαση δηλαδη τα λεγομενα του κου Τζορμπατζογλου χαρακτηρισα οχι καποια κατασταση.Και ναι εφ οσον εμπλεκει τη δικη του ιστορια αναλυοντας μια κατασταση αυτο ειναι στοιχειο εντιμοτητας. Επειδη επι πλεον εχει αφησει διεξοδο στην πραγματικοτητα για να τον εκπληξει τουτο χαρακτηριζει ανθρωπο απροκαταληπτο.Η εμπιστοσυνη τελος σε προσωπα η στους θεσμους ειναι στοιχειο συναισθηματικο.

Το νεανικο του βλεμμα στα πραγματα μου αρεσει πολυ περισσοτερο απο καποιες θεωριες συνωμοσιας που εισπραξαμε κατα κορον.

Εξ αλλου οπως υπαινισεσθε με το nick σας κοινη λογικη φαντασια και συναισθημα μπορει καπου να συγκλινουν.Αν μελετησουμε τους ποιητες μας αυτο καθισταται βεβαιοτητα.
Φιλικα

Ανώνυμος είπε...

δεν μπορώ να πω ωραία η τοποθέτηση : έχω κατασκοτωθεί με τον πρόεδρο ...αλλά είναι διορατικός.
πως να μην γλείφει …
άλλωστε ο πρόεδρος παρόλη την χρόνια γκρίνια φροντίζει να εξυπηρετεί την … οικογένεια και να μην τους αφήνει παραπονούμενους.
Ας είναι καλά οι διοργανώσεις!!

Ανώνυμος είπε...

iesi

Ανώνυμος είπε...

κάπου κάπου η σιωπή
δίχως τίποτε να πει
πολλά λέει...
όπως κάποτε το γέλιο
φαίνεται πως είναι γέλιο
κι όμως κλαίει...

Ανώνυμος είπε...

ψυχραιμία, μην ταράζεσαι...
όλοι γνωρίζουμε ότι η οικογένειά σου δεν ασχολείται με τις διοργανώσεις από φιλευσπλαχνία αλλά για να βγάλει και κάτι άλλο!!!
...αλλά μήπως όμως αυτό το κάτι άλλο είναι πολύ μεγάλο!!! έως πάρα, πάρααααα πολύ μεγάλο!!!!!!!!!!
όσο για το < συκοφάντης > επείδη ανέφερα μια απλή αλήθεια τότε σε καλώ να θυμηθείς τις διαμαρτυρίες γωνιών που είχαν σπίτι στον ίδιο νομό, αλλά τους υποχρεώνατε να μένουν στο ξενοδοχείο, δημοσίευμα από γονιούς στην εφημερίδα < ΝΕΑ > για τον ίδιο λόγο... και άλλα, μήπως όλοι αυτοί ήταν και είναι συκοφάντες???
και κάτι ακόμα στις τελευταίες εκλογές της ΕΣΟ δεν αποσύρθης σε αποσύρανε...για να φρεσκάρεις την μνήμη σου θυμήσου το δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Eγω εκείνο που καταλαβαίνω από όλα είναι ότι όλοι Μακρόπουλο θα ψηφίσουν πάλι. Κριτικη έκ του ασφαλούς. Θα φωνάξουμε, θα ξεσαλώσουμε θα μαζέψουσε 5-6 ψήφους σε μια παράταξη και μετά θα πάμε να διαπραγματευτούμε για την καρέκλα της εξουσίας. Πως να πέσει αυτός ο άνθρωπος με ανώνυμους αντιπολιτευόμενους. Εκτός και εν κάνουμε τις εκλογες στο blog. Καλή ιδέα. ¨Ετσι αυτοί που φωνάζουν θα μποούν να ψηφίσουν και εναντίον του χωρίς να το καταλάβει.

Μόνο η Μακαντάνη θα κατέβει πάλι..

Ανώνυμος είπε...

Πολλες φορες τα τεχνικα προβληματα που υπαρχουν παντου μεγεθυνονται ωστε να παρουσιοαστουν αλλα πραγματα.

Μια διαμαρτυρια γονεων δεν αρκει για να μας πεισει οτι ο κος Τζ. ειναι αετονυχης των διοργανωσεων οπως ο ανωνυμος θελει να τον παρουσιασει.Ευτυχως ειμαστε λιγοι και γνωριζομαστε.

Ανώνυμος είπε...

Σε σχέση με το θέμα του πιθανού ελέγχου των blogs από την πολιτεία, ο SC έγραψε ότι "
Ο οποιοσδήποτε κατάπτυστος νόμος φίμωσης που πάει να περάσει, θα πρέπει να κτυπηθεί μαζικά από τους χρήστες σε όλα τα επίπεδα «δικαιοσύνης»." - και είμαστε σύμφωνοι.
Όμως, απ'την άλλη πλευρά, πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν επιτρέπεται ο κάθε δυσαρεστημένος από μια διοργάνωση (είτε επειδή θεωρεί ότι χρεώθηκε πολλά είτε, κατά βάθος, επειδή... το παιδί του δεν τα πήγε καλά στο Σχολικό) να δυσφημεί και να διαπομπεύει...
Πιστεύω λοιπόν ότι η φραστική επίθεση από "ανώνυμους" στον Κο Τσορμπατζόγλου είναι, όντως, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Όποιος έχει συγκεκριμένα στοιχεία, ας βγει να τα καταθέσει με τ'όνομά του. Διότι είναι ανεπίτρεπτο ένας επώνυμος του χώρου να καλείται να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια σε κακόβουλες κατηγορίες που γράφονται σ'ένα blog, πολλές φορές υποκινούμενες από προσωπική κακία ή εμπάθεια.

Schrödinger's Cat είπε...

Μετά από επιθυμία και παράκληση του κύριου Βύρωνα Τσορμπατζόγλου και σε ένδειξη έντονης αποδοκιμασίας του για την διαχειριστική μου πολιτική της διατήρησης όλων των μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των πιθανώς κακόβουλων, αφαιρέθηκαν όλοι οι σχολιασμοί του από το ιστολόγιο.

Ανώνυμος είπε...

Εγω δε βλεπω άλλη λύση΄στα προβλήματσ από το να ιδρύσω νέα σκακιστική παράταξη με την επωνυμία: " KAΘΑΡΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ".
Η παράταξη όλων των σκακιστών θα βάλλει μία τάξη και εκ των προτέρων σας διαβεβαιώνω ότι θα είμαστε η ποιο ηθικοί από όλους. Επίσης θα πετύχουμε περισσότερες θέσεις στο Δ.Σ. από όλους. Το σύνθημα όλων μας θα είναι " ΟΥΣΙΑ -ΚΑΡΕΚΛΑ -ΕΞΟΥΣΙΑ". Η παράταξη μας θα ακολουθήσει δημοκρατικές διαδικασίες αλλά αρχηγός θα είμαι εγώ, γιατί ετσι πρέπει. Το καταστατικό μας θα δημοσιυτεί σύντομα στο blog και μπορείτε να εγγραφείτε όλοι ανώνυμα ή επώνυμα. Απαραίτητο στοιχείο για την εγγραφη σας μια καταγγελία που έχετε κάνει ανώνυμα η επώνυμα οπουδήποτε για οτιδήποτε. Εξαιρούντια καταγγελίες κατά του Προέδρου γιατί τότε κινδινέυουμε να χάσουμε και τις θέσεις μας.

Εμπρος λοιπόν. Η νίκη θα είναι μεγάλη

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα και πάλι! Μετά από απουσία περίπου μιας εβδομάδας, όπου προσπαθούσα αόκνως ανεβάσω το elo μου, έτσι ώστε να έχω δικαίωμα να έχω άποψη για τα τεκτενόμενα στο ελληνικό σκάκι. Γράφω μόνο και μόνο για να υπερασπισθώ την ελευθερία της ανωνυμίας στο διαδίκτυο. Οι υποτιθέμενες απαγορεύσεις μου θυμίζουν τις προσπάθειες του Ιράν,της Κίνας, της Βιρμανίας να ελέγξουν/απαγορεύσουν το διαδίκτυο. Ευχαριστούμε πολύ, δεν χρειαζόμαστε αυτή την προστασία.

Ανώνυμος είπε...

κατά τ΄άλλα, γαργαρα......
ενδιαφέρον....

SirJohn είπε...

Μα δε διαφωνεί κανείς ότι η ανωνυμία είναι δικαίωμα του καθενός στο Internet.

Όμως υπάρχουν και ορισμένα όρια. Όταν κάποιος εξαπολύει διάφορες κατηγορίες προς κάποιο άλλο πρόσωπο, θεωρώ πως το ηθικά σωστό είναι να το κάνει επώνυμα ΚΑΙ να έχει αξιόπιστα στοιχεία για να στηρίξει τα λεγόμενά του. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν είναι παρά ένας κακοήθης συκοφάντης.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Γατε χωρις να θελω να γινω συνηγορος του ανωνυμου που εκτοξευσε τα παραπανω κατα του σε μενα τουλαχιστον συμπαθη Βυρωνα, θελω να επισημανω το εξης:
όταν καποιος στηλιτευει την συμπεριφορα καποιου που απο τη μια κατηγορει τον Προεδρο και απο την αλλη ολο και τα βρισκει μαζι του, αυτο δεν ειναι κατηγορια αλλα αντικειεμνικη παρατηρηση μιας αντιφατικης συμπεριφορας της οποιας τα αιτια εινια στην φαντασια του οποιουδηποτε εφοσον δεν δινονται εξηγησεις γιαυτην την συμπεριφορα...
απο την αλλη οταν καποιος (εν προκειμενω εγω) μιλησα για το τι ειδους λογο μπορει να εχει για το ελληνικο σκακι (κος Αντωνιαδης ή Μαστροβασιλης οι οποιοι ασχοληθηκαν με το σκακι επειδη ετυχε να εινια γονεις), αυτο δεν εινια κατηγορια αλλα αντικειμενικη διαπιστωση και ΑΠΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝΝΟΟΥΝ Ως ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.......
τωρα αν παλι καποιος καταφυγει σε προσωπικους χαρακτηρισμους ότι δηθεν ο Χ εινια κλεφτης, ο Χ απατεωνας διχως καν στοιχεια , τοτε αυτο οντως εινια συκοφαντια....

αυτα! για να καταλαβαινουμε ποια ειναι τα ορια της συκοφαντιας, ποια τα ορια της παρατηρησης και ποια τα ορια της μ....ας.....

Ανώνυμος είπε...

οσο sir john για αυτα που λες πιστεψε με οτι δεν θα ηθελες και πολυ αυτοι που κατηγορουν ανωνυμα να εχουν και στοιχεια διοτι το σκακι ειναι μια οικογενεια που μαλωνουμε, αλλα αν καποιος σοβαρεψει και βρει στοιχεια, υπαρχει κινδυνος να τα παει και σε καναν εισαγγελεα και τοτε τα πραματα δεν θα ειναι και πολυ ευχαριστα.....
ασε λοιπον αυτους τους ανωνυμους που και που να ξεθυμενουν λεγοντας καμια μ...ια....και μην τους δινεις πονηρες ιδεες...γιατι ως γνωστον καπνος χωρις φωτια.....μαλλον δεν υπαρχει...καποιοι διαχειριστες την εχουν λερωμενη την φωλια τους...