Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Ύποπτοι Kαιροί


«Πολιτική είναι η τέχνη του να εμποδίζεις τους ανθρώπους να παίρνουν μέρος σε υποθέσεις που τους αφορούν» -Π. Βαλερύ

Με το πρόσχημα της προστασίας των πολιτών, η ελληνική Κυβέρνηση ετοιμάζει νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο τα blog θα υπάγονται και θα δίνουν αναφορά στο ΕΣΡ ενώ παράλληλα, όλοι οι bloggers θα είναι υποχρεωμένοι να γράφουν στη κεντρική τους σελίδα το όνομα του βασικού διαχειριστή...
Πιο συγκεκριμένα,όπως αναφέρει και ο Ε.Τ: "Πρώτον, οι διαχειριστές των blog ενημερωτικού χαρακτήρα θα έχουν την ευθύνη να αναγράφουν στην κεντρική ιστοσελίδα τον κατά νόμο υπεύθυνο του blog. Δεύτερον, το νομοσχέδιο επιφυλάσσει στα αδικήματα που τελούνται μέσω των blog προβλέψεις ανάλογες με αυτές του νόμου περί Τύπου. Τρίτον, διευκολύνεται η πρόσβαση των διωκτικών αρχών στα ηλεκτρονικά ίχνη ώστε να αποκαλύπτεται με πιο γρήγορες διαδικασίες ο υπεύθυνοςμιας συκοφαντικής ή εκβιαστικής δημοσίευσης. Τέταρτον, το ΕΣΡ αποκτά δικαίωμα παρέμβασης σε περίπτωση που οι χρησιμοποιούμενες φωτογραφίες ή το audio και video υλικό που αναρτάται σε κάποιο blog δημιουργούν ζητήματα που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του."

Το ΕΣΡ δεν έχει καμία δουλειά ως ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο στο διαδίκτυο. Αφορά αποκλειστικά εκπομπές που εκπέμπονται στις συχνότητες που παραχωρούνται από το «δικαιοπάροχο» κράτος σε όσους καταβάλουν χρήματα ή με κάποιο άλλο τρόπο αποκτούν δικαίωμα χρήσης. Όμως το διαδίκτυο δεν εκπέμπει σε κάποια συχνότητα αλλά χρησιμοποιεί το τηλεφωνικό σύστημα. Είναι σαν να αναφέρεις στον προσωπικό τηλεφωνητή σου κάποια πράγματα και όποιος καλεί να τα ακούσει ή σαν να συνομιλείς με κάποιον.
Με αυτή την φασιστική λογική θα πρέπει το ΕΣΡ να παρεμβαίνει και στις τηλεφωνικές μας κλήσεις και να μας ρίχνει πρόστιμα για τις μαλακίες που λέμε. Το διαδίκτυο απλά δίνει το δικαίωμα σε πολλούς να έχουν πρόσβαση στο προσωπικό τηλέφωνο του κάθε χρήστη εφόσον το επιθυμεί.
Για το διαδίκτυο δεν χρειάζεται να έχεις άδεια για να «εκπέμπεις» όπως πχ. στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, στον έντυπο Τύπο κλπ. Δεν χρειάζεσαι καταστατικό για να έχεις κάποιες υποχρεώσεις δεν χρειάζεσαι απολύτως τίποτα από το «κράτος». Είναι απολύτως προσωπικό. Έτσι δεν έχει κανείς το δικαίωμα να ζητήσει την φίμωσή του ή οτιδήποτε άλλο.
Το τι λέμε σε τηλεφωνικές συνομιλίες μας όμως αλίμονο αν μπορεί ο καθένας να το θεωρήσει συκοφαντία, ύβρι κλπ αφού και τηλεφωνικά δημοσιοποιούμε τις απόψεις και τις σκέψεις μας. Συνεπώς το διαδίκτυο είναι στην κατηγορία των προσωπικών δεδομένων όπως οι τηλεφωνικές επικοινωνίες και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παρέμβει. (Αν κάποιος εκβιάσει ή απειλήσει ή ο,τιδήποτε άλλο που θεωρείται παράνομο, τότε βεβαίως και να έχει τις επιπτώσεις που θα είχε όπως αν το έκανε αυτό τηλεφωνικά αφού στο διαδίκτυο μπορεί και αποδεικνύεται πιο εύκολα μια τέτοια συμπεριφορά)
Ο οποιοσδήποτε κατάπτυστος νόμος φίμωσης που πάει να περάσει, θα πρέπει να κτυπηθεί μαζικά από τους χρήστες σε όλα τα επίπεδα «δικαιοσύνης». Το γελοίο είναι που την ίδια ώρα που απαγορεύουν τις κάμερες για συλλογή στοιχείων ως προσωπικά δεδομένα, την ίδια ώρα παρεμβαίνουν τόσο φασιστικά στην προσωπική τηλεφωνική επικοινωνία με δικαιολογίες της πλάκας. Τώρα καταλάβαν τι είναι τεχνολογία και προσπαθούν να την βάλουν νομοθετικά και αυτή στην εποχή των σπηλαίων γιατί εκεί είναι ο χώρος του πνεύματός τους.

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"οι διαχειριστές των blog ενημερωτικού χαρακτήρα θα έχουν την ευθύνη να αναγράφουν στην κεντρική ιστοσελίδα τον κατά νόμο υπεύθυνο του blog."

Επωνυμία με το ζόρι στα blogs μόνο στο Ιράν και στην Βιρμανία υφίσταται.

Ανώνυμος είπε...

Όσοι δεν έχουν τι να πουν, δεν έχουν ιδέες, δεν έχουν άποψη, φιμώνουν αυτούς που μπορούν να προσφέρουν έστω και κάτι ελάχιστο.

Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα, λέει ένα γνωστό τραγούδι αλλά νομίζω ότι πρέπει όλοι μας να είμαστε παρόντες/ούσες και όταν μας ζητηθεί να δείξουμε ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο. Να πούμε όχι σε αυτούς που μας φιμώνουν και μας κάνουν να λυπόμαστε για το μέρος που γεννηθήκαμε, αλλά και για μας τους ίδιους...

trandism είπε...

Δεν νομίζω ότι οποιοδήποτε νομοθετικό πλαίσιο τέτοιου τύπου μπορεί να ισχύσει γενικά για τα blogs, ειδικά για αυτά του blogspot τα οποία είναι του google..

Ασχέτως αυτού, αυτά που λέγονται στα δελτία ειδήσεων αυτές τις μέρες για τα blogs είναι απλώς αστεία.. Ο συνδυασμός ασχετοσύνης των σχολιαστών περι των ηλεκτρονικών μέσων με τον πανικό τους για τα παραδοσιακά μέσα που τους χρυσοπληρώνουν και θα μπουν σε εποχή κρίσης, παράγει φοβερά μαργαριτάρια..

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ trandism αλλά ο έχων άγνοια, κατά την άποψη μου, σε αυτό το θέμα είναι πιο επικύνδυνος από κάποιον που ξέρει. Αυτά που θα ακουστούν (1) από τους αδαείς δεν μπορώ να ξέρω που θα οδηγήσουν τους πολλούς που κι αυτοί δεν γνωρίζουν και θα μείνουν εξστασιασμένοι.

(1) Κάποιος """ειδήμων""" (με πολλά εισαγωγικά) σε κάποιο panel είχε πει, σε γενικές γραμμές, ότι θα βρουν ποιοί κάνανε τις υποκλοπές (τότε με τη vodafone) μεταξύ άλλων από τα log files!!!! Μπορείτε να φανταστείτε γέλιο που έπεσε;

Ηλίας Οικονομόπουλος είπε...

Δεν είναι καθόλου άσχετοι οι σχολιαστές, ξέρουν καλά τι κάνουν. Η τηλεόραση έχει κάθε λόγο να είναι εναντίον του Ίντερνετ γενικά, επειδή αυτό απειλεί την παντοκρατορία της. Προφανώς τους πιάνει τρόμος με το ενδεχόμενο να ανακαλύψουν κάποια στιγμή οι Έλληνες ότι μπορούν να ενημερωθούν σε 5 λεπτά από ειδησεογραφικά sites και μάλιστα ακριβώς για τα θέματα που επιθυμούν, αντί να χαζοκοιτάνε επί μισή ώρα το χ ανόητο θέμα και να περιμένουν να πάει 9 παρά τέταρτο μπας και μάθουν τίποτα της προκοπής για το τι γίνεται στον κόσμο...
Η λύση για να αντιμετωπιστούν όλοι αυτοί είναι περισσότερα blogs! Ρίξτε τους στον ωκεανό του πολιτισμού και της ελεύθερης έκφρασης! Δεν ξέρουν να κολυμπούν καλά εκεί. Αλλά ας μάθουν.

Φυσικά, πρέπει να ειπωθεί και το εξής: Καταδικάζουμε μετά βδελυγμίας φαινόμενα σήψης σαν κι αυτά που ενδεχομένως υπάρχουν. Όσοι χρησιμοποιούν τό δικαίωμα της ελευθερίας για ιδιοτελείς, ελεεινούς σκοπούς πρέπει να περιθωριοποιούνται και να τιμωρούνται. Για να μην ξεχνιόμαστε...

Ανώνυμος είπε...

επικίνδυνος το επικύνδυνος που γράφω παραπάνω είναι μία λέξη που δεν ξέρω τι σημαίνει :p

Ανώνυμος είπε...

Για να μπορεί κάποιος να ζητήσει τις ip διευθύνσεις από κάποιο πάροχο (όπως η google στην περίπτωση του press-gr), πρέπει να αποδεικνύονται πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα. Τότε και μόνο είναι υποχρεωμένοι να τις δώσουν.
Τι κάνει λοιπόν η αλεπού της εγχώριας δίωξης (που πιέζεται να βρει ποιος είναι πίσω από το blog, γίνονται και ανακατατάξεις στιν ελας, καταλαβαίνετε...); Στέλνει μόνος του ένα mail σε κάποιον και ζητάει χρήματα για να σταματήσουν οι δημοσιεύσεις. Καθαρός εκβιασμός δηλαδή και ορίστε το κακούργημα. Και ψάχνουν τώρα όλοι οι γάτοι ποιος είναι ο εκβιαστής και παπαριές. Μη μας περνάνε και για μαλάκες όλους όμως...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο οικονομόπουλε!
Νομίζω ότι πέτυχες το καρφί στην κεφαλή. Εγώ για παράδειγμα, από τότε που έκανα σύνδεση ADSL, δεν έχω ανοίξει την τηλεόραση. Να σκεφτείτε ότι την απενεργοποίησα για να μη καταναλώνει ρεύμα στο standby!
Άσε που ηρέμησα από τις σαχλαμάρες τους.

Ανώνυμος είπε...

To ερώτημα είναι

Eίχε εσωτερική πληροφόρηση ο Γάτος και έσπευσε να αποκαλυφθεί μόνος του; :-)

Συμφωνώ πάντως με τον Ηλία Οικ. Πρέπει να υποστηρίξουμε τη διαδικτυακή ελευθερία έκφρασης αλλά και να καταδικάσουμε τις όποιες ελεϊνές μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες τoυ είδους press-gr

Ανώνυμος είπε...

Σ'ένα υπόγειο στην πλατεία Αβησσυνίας
συγκεντρωθήκαν τα ποντίκια μιά φορά
για να σκεφτούν πώς θα γλιτώσουν μιά για πάντα
από του γάτου τον αιώνιο βραχνά

Το συζητάγανε ημέρες και ημέρες
μα τελικά δεν καταλήξαν πουθενά
και είχαν όλοι πια συνειδητοποιήσει
ότι κομπλάρισε η συνέλευση γερά

Τότε πετάγετ'ένας νεαρός και λέει
-Βρήκα τη λύση του προβλήματος,παιδιά!
Θα πλησιάσουμε την ώρα που κοιμάται
και θα του δέσουμε κουδούνα στην ουρά

Κι όλοι φωνάξαν Μπράβο,αυτό είναι,συμφωνούμε!
και πέρασε η πρόταση του παμψηφεί
μα ένας γέρος ποντικός τους λέει Δικαίωμα!
και θέτει την εξής ερώτηση

Άμα μου λύσετε αυτή την απορία
τότε δε θά΄χω αντίρρηση καμιά
Ποιός από σας τολμάει το γάτο να ζυγώσει
να του κρεμάσει την κουδούνα στην ουρά

Και από τότε έχουν περάσει χίλια χρόνια
κι ακόμα ο γάτος τα ποντίκια κυνηγά
που πάει να πει ότι δε βρέθηκε κανένας
να του κρεμάσει την κουδούνα στην ουρά

Όλες οι λύσεις είναι φίνες και ωραίες
τότε και μόνο όταν είναι εφικτές
μα σαν δεν έχεις κότσια να τις εφαρμόσεις
ασ΄τες καλύτερα, καθόλου μην τις λες.

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς όπως τα λέει ο ανώνυμος λίγα σχόλια πιο πάνω είναι: "στήσαν" κατάσταση για κακούργημα ώστε να ανοίξει το θέμα - κι από εκεί να βγει στο προσκήνιο ακόμα μια ρύθμιση στην κατεύθυνση της περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Το ζήτημα είναι θέμα δημοκρατίας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν το έστησαν. Ξέρω, όμως, ότι δεν θα με κάνουν να σωπάσω. Και να ξέρουν επίσης ότι εύκολα πλέον κάποιος αλλάζει πολιτικό χώρο. Γεννήθηκα ελεύθερος, αισθάνομαι ελεύθερος και δεν θα δεχτώ κανείς να το αλλάξει αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι μπράβο! Συγχαρητήρια στους εμπνευστές αυτού του δημοκρατικότατου μορφώματος! Και εις ανώτερα! Είμαι βέβαιος ότι το επόμενο βήμα θα είναι η καθιέρωση της 21ης Απριλίου ως ημέρα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αντί οι προύχοντες αυτής της Ψωροκώσταινας να ασχοληθούν με κανένα πιο σοβαρό ζήτημα, όπως το Σκοπιανό, που όλο τρώμε φάπες, το κόστος ζωής, τη διαφθορά και τα ροζ σκάνδαλα, πάνε να φιμώσουν την ελεύθερη έκφραση στο Διαδίκτυο. Εδώ τόσα θέματα χρήζουν άμεσης επίλυσης(Υγεία, Ασφαλιστικό, Παιδεία) και αυτοί ασχολούνται με τα ιστολόγια, επειδή κάποιοι δήθεν θίχτηκαν. Ωραίοι είστε κύριοι! Όμως, φταίμε εμείς,που σας βάζουμε στο Κοινοβούλιο. Που αντί να μας υπηρετείτε, καταστρατηγείτε τη δημοκρατία που κληθήκατε να υπερασπιστείτε. Ελπίζω μόνο το ΕΣΡ να μην δει τα γραφόμενα μου και να μου βάλει κανένα πρόστιμο! Πόσο φοβάμαι!! Σε λίγο θα απαγορεύεται να βγαίνουμε έξω από τα σπίτια μας μετά τις 7 το απόγευμα!Ήμαρτον!

Ανώνυμος είπε...

Tι σου φαίνεται περίεργο; Πριν από κάμποσα χρόνια δεν ήθελαν να μας επιβάλλουν και μέχρι ποια ώρα θα ξενυχτάμε; Έχετε ξεχα΄σει τον Νόμο Παπαθεμελή; ¨ολοι για ύπνο 2 η ώρα; :-)

Ανώνυμος είπε...

Ή μήπως πριν από 2-3 χρόνια που ήθελαν να κηρύξουν όλα τα ίντερνετ-καφέ παράνομα ως ναούς του τζόγου; :-(

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Γατε συμφωνω μαζι σου, με την διαφορα οτι τα σχετικα με τα blogs δεν ειναι απλως προσωπικά δεδομενα τα οποια προστατευονται απο το Συνταγμα σχετικα αλλα ανηκουν στην σφαιρα του απορρητου των οποιων η συνταγματική προστασια ειναι απολυτη, και μπορει να αρθει το απορρητο μονο για εγκληματα κατα της ζωης και με εισαγγελικη διαταξη...
συνεπως δεν μπορει να αρθει ουτε για δηθεν εκβιασμους όπως στις μερες μας, ουτε για δηθεν συκοφαντησεις, ουτε για ανοησιες οπως διαλαλουσε ο φιλος "διευθυντης" του γνωστου φορουμ...

τα πραγματα δεν ειναι απλα για κανεναν τετοιο νομο, διοτι ως γνωστον μαλλον το Σύνταγμα ακομη ειναι ανωτερο του νομου...

οποτε μην φοβασαι αγαπητε γατε οτι σε καθε βλακα πρεπει να δινεις και πιστοποιητικο της ταυτοτητας σου...
δεν ειναι απλα τα πραγματα...

Ανώνυμος είπε...

....

tk είπε...

Δεν αξίζει να κάνει κανείς κουβέντα για αυτό το θέμα. Εδώ και πολύ καιρό η τηλεόραση απευθύνεται σε ανθρώπους με IQ κάτω του μετρίου. Απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν, κυριολεκτικά, να σκοτώσουν την ώρα τους. Και επειδή θέλουν να τα έχουν λίγο καλά και με τη συνείδησή τους, πετάνε και κανά δυο εκπομπές που αξίζουν, οι οποίες όλο και μειώνονται. Δεν βλέπω πια ειδήσεις, εκτός από μερικές φορές στον ΣΚΑΙ, και όταν βλέπω σε διάφορες εκπομπές, όπως στην ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ, το τι συμβαίνει στην τηλεόραση, μου έρχεται να την πετάξω.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πόσο συντηρητικό είναι το κράτος μας. Ας μας πούνε τουλάχιστον ότι έχουμε δικτατορία, να ετοιμαζόμαστε τουλάχιστον να κάνουμ επανάσταση.

Ανώνυμος είπε...

Το διαδικτυο δεν ειναι ιδιωτικη υποθεση αγαπητοι μου.Ειναι δημοσια ηλεκτρονικη παρεμβαση και σαν τετοια κατα τη γνωμη μου υποκειται στον περι τυπου νομο.
Απλως το νομικο πλαισιο αργοπορει.

Ειναι ευκολο να λεμε διαφορες κορονες περι ελευθεριας οντας ψευδωνυμοι.Το δυσκολο ειναι να αιρομαστε στο υψος των περιστασεων.

Οσο για τα σχολια(συμπεριλαμβανομενων και των δικων μου)ειναι αρκετα καφενειακα.
advocatus diavoli

Ανώνυμος είπε...

Προτού δώσει τα στοιχεία η Google δεν υποτίθεται ότι έρχεται σε επαφή με τον υποτιθέμενο θύτη για να του δώσει την ευκαιρεία να αντικρούσει τα στοιχεία που παρουσιάζονται σε βάρος του?
Η ιστορία του εκβιασμού είναι γελοία. Αν θέλαν να τον πιάσουν ως εκβιαστή θα το κάνανε με σημάδεμα χαρτονομισμάτων. Ήταν απλά μια γελοία πρόφαση για να πείσουν τον εισαγγελέα στην Καλιφόρνια να δώσει τα στοιχεία.

Ανώνυμος είπε...

Όταν ακούς τάξη
Ανθρώπινο κρέας μυρίζει

Οδυσσέας Ελύτης

Ανώνυμος είπε...

καταλαβα αγεπητε/η cdior
Κι εσεις ειστε οπαδος της εντροπιας.
Αντε να δουμε τι προκοπη θα κανουμε ολοι οι αναρχοαυτονομοι των παρελθοντων δεκαετιων και πως θα τιθασευσουμε τον εσωτερικο μας κοσμο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε,

Έγραψες: "Ειναι ευκολο να λεμε διαφορες κορονες περι ελευθεριας οντας ψευδωνυμοι.Το δυσκολο ειναι να αιρομαστε στο υψος των περιστασεων."

Το να γράφεις επώνυμα ή ανώνυμα είναι δικαίωμα και επιλογή. Τα περί κορόνων λοιπόν θα έλεγα ότι δεν είναι και πολύ εύστοχα μια και δεν μπορείς να ξέρεις τι πράττει στην προσωπική του ζωή ο καθένας. Όσο για τις περιστάσεις, έστω ότι εμείς δεν είμαστε στο ύψος των περιστάσεων δεν βλέπω όμως και τους επώνυμους να είναι, κι αυτό είναι χειρότερο. Θεωρώ ότι δείχνει αδιαφορία και υποτίμηση των υπολοίπων (επώνυμων και ανώνυμων).

Επίσης, όταν κάποιος αυτοπροβάλλεται πρέπει να αποδέχεται και την κριτική που θα του ασκηθεί. Όλοι έχουμε κρίση και μπορούμε να καταλάβουμε πότε κάποιος βάλλεται αναίτια και με υστεροβουλία. Όταν λοιπόν ο "βαλλόμενος" αντί να βρει κάποιο δόκιμο τρόπο να υπερασπιστεί τα δίκαια του προσπαθεί να φιμώσει τους πάντες, νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά…

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε τουριστα
Εγραψα την αποστροφη αυτη ως σχολιο για το θεμα της Α εθνικης το οποιο με στενοχωρει.Οσο για τα υπολοιπα εχετε δικιο η ελευθερια ειναι προυποθεση για τα περισσοτερα πραγματα στη ζωη μας -ναι δεν σας γνωριζω κι ουτε εχω αποψη για σας απο τα λογια σας μου φαινεστε ενας μαχητικος νεος-θελω απλως να πω οτι η αλλη οψη της ελευθεριας ειναι ο σεβασμος προς τους αλλους και η ακριβεια.Οτι και να εισαι δεν μπορεις να χαρακτηριζεις εναν ανθρωπο 65 ετων γλυφτη και παλι δεν αναφερομαι σε σας.

Δραττομαι της ευκαιριας για να τονισω οτι αναγνωριζω την τεραστια πνευματικη δουλεια που κανει ο οικοδεσποτης για να παρουσιαζει ενα συναρπαστικο ιστολογιο- ειμαι αναγνωστης απο τις πρωτες ημερες-και μπροστα σ αυτο τα σχολια μου ειναι καπως καφενειακα -χωρις να υποτιμω το καφενειο.Για αυτο και επιλεγω την ανωνυμια.

zatrikios είπε...

Όταν ακούς τάξη
Ανθρώπινο κρέας μυρίζει

Οδυσσέας Ελύτης

Λιγα λογια και σωστα.Μπραβο cdior.

Ανωνυμες ή επωνυμες αποκαλυψεις γινονται καθε μερα αλλά δεν ιδρωνει κανενος το αυτι, ετσι δεν πιστευω οτι αυτο φοβουνται.
Απο βρισιες, οσες θες καθε μερα σε ολα τα ΜΜΕ, ετσι δεν πιστευω οτι αυτο φοβουνται.

Τι φοβουνται αραγε?

Ανώνυμος είπε...

Όνοματίζεται το ανώνυμο;

Υπήρχει ο ανώνυμος από πεποίθηση, από ταπεινότητα,υπάρχει ο ανώνυμος που αισθάνεται αδύναμος και πονάει.Ο πρώτος τύπος που σπανίζει πλέον, καταθέτει το εργόχειρό του ελπίζοντας να "ανακαλυφθεί" αργότερα, από το ύφος του.Ο δεύτερος τύπος παλαντζάρει μεταξύ του "ου μπλέξεις" και του "θα τα βγάλω στη φόρα επειδή έσκασα".Αμφότεροι οι τύποι ανωνύμων δύσκολα έχουν σχέση με την ηλεκτρισμένη ανωνυμία του press-gr. Κανονικά, κανένας μας δεν έπρεπε να είναι υποχρεωμένος να έχει όνομα. Μήτε αριθμούς, μήτε κωδικό ,πήτε τίποτα. Να αρκούσε δηλαδή το "εγώ αυτός" ή το "΄ξέρω να μιλάω,άρα ακούστε με".Η θρυλούμενη διαπλοκή ,όταν οι συνθήκες αλλάζουν, θαυμάζεται ως πετυχημένη αποκοτιά. Ωσπου να έρθει ο παράδεισος γιά όλους, οι νόμοι συνήθως παντού αναγράφουν "ανώνυμα σχόλια και καταγγελίες δεν ερευνώνται".Μη κοιτάτε τι γίνεται στα μέρη μας. Γι΄αυτό και οι σχολιαστές του press-gr, έμαθαν νωρίς να απευθύνονται ο ένας στον άλλον από την ώρα που το σχόλιό τους κρεμιόταν. "Α, ρε 5.19, τον παίρνεις!". Γέμιζαν ανέτως ένα Μαρακανά ημερησίως οι αναγνώστες.Σχολίαζε το ένα δεκάκις χιλιοστό ,και πολλούς λέω. Μανιακοί του κοπυπαστείν -υπήρχαν σχόλια που κυκλοφορούσαν μήνες, από ποστ σε ποστ. Ένας σχολίαζε πάντοτε σοβαρά, είχε τους οπαδούς του, δεχόταν και καζούρα. Αλλος επιχειρούσε ιδιόλεκτα ομό γιά να ιντριγκάρει.Αλλά κάποιοι γνώριζαν κάποιους ή τέλος πάντων κάποιοι έμαθαν κάποιους.Αυτό το σάλεμα, η μίξη επωνύμων και ανωνύμων ήταν που έφερε το μπάχαλο. Καταλήγω ότι η ανωνυμία είναι πολύ μεγάλη υπόθεση γιά να την αφήσουμε στους ανώνυμους, και ότι το παγωμένο αεράκι που αφήνει ένα ανώνυμο σχόλιο χαραμίζεται με τις καταγγελίες. Επειδή έχω ακούσει πολλούς ανώνυμους να καταγγέλουν επώνυμους και τούμπαλιν, μεταξύ επωνύμων δεν το συζητώ, το βαρέθηκα, αλλα ανώνυμο να καρφώνει ανώνυμο, ομολογώ ότι αποτελεί ένα θαυμάσιο σπορ, που παράγει γέλια και παραμυθία. Ο παραβάτης και ο κυνηγός του παραβάτη, γιά να παραφράσω τον Μακκιαβέλλη, έχουν την ίδια ψυχολογία.
Αντιγραφω απο
http://petefris.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, ας έχουμε όλοι τα μάτια μας ανοιχτά, οι δυνάμεις της εξουσίας (και του κακού) έχουν στόχο να χτυπήσουν κάθε ελεύθερη έκφραση στο διαδίκτυο και -στην παρούσα φάση- όχι τόσο τους ανώνυμους σχολιαστές όσο τα μπλογκς.

Ανώνυμος είπε...

«Δικαιοσύνη είναι ο σεβασμός της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, που εκδηλώνεται αυτόματα και εξασφαλίζεται αμοιβαία.»
Πιερ Ζοζέφ Προυντόν

Ο σεβασμός των δικαιωμάτων του άλλου ονομάζεται δικαιοσύνη. Κάθε παραβίαση ενός, οποιουδήποτε, απ’ αυτά είναι αδικία.»
Βικτωρ Κουζέν

Ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος πάντα υπόκειται σε νόμους προστασίας του πολίτη αλλά πάντα αποκάλυπτε και εξέθετε καταστάσεις. Η ανωνυμία στα blogs είναι δικαίωμα όσο δε γίνεται καθεστώς και όργανο καταπίεσης. Υπό αυτή την έννοια από τη στιγμή που είναι ανοιχτές δημοσίευσεις πρέπει να υπόκεινται στους νόμους περί τύπου.

Αυτές οι ανοησίες περί εξουσίας που απειλείται είναι για παιδάκια. Ποιοι προστατεύουν την ανωνυμία? H Αμερικάνικη Google και οι υπηρεσίες των υπερδυνάμεων που έχουν πρόσβαση σε κάθε πληροφορία. Όπως και με τη Vodafone που προστάτευε το τηλεφωνικό απόρρητο. Είναι χρήσιμο λοίπον να μπορεί να γνωρίζει και ο υπόλοιπος κόσμος ποιοι διαχειρίζονται αυτά τα σαιτ. Γιατί αλλίως θα το γνωρίζει μόνο η εξουσία θα τα χρησιμοποιεί και θα τα στρεφει αναλόγως.

Όσο για τα φαιδρά περί Κίνας και Ιραν που δε πρέπει να καταντήσουμε..έχω να πω τα εξής.

Α.Είναι δυο από τους σπουδαιότερους και πιο αρχαίους πολιτισμούς.

Β. Είναι από τις λίγες χώρες Εθνικά ανεξάρτητες.

Γ. Είναι από τις λίγς χώρες που δε θα αναγνωρίσουν το Κόσοβο.

Δ. Είναι δύο χώρες με μεγάλη σκακιστική ανάπτυξη και παράδοση.

Εάν πιστέυετε ότι τα δημοκρατικά δικαιώματα θα τα προστατευσει η Google...

Σωστά λοιπόν το Ελληνικό κράτος φτιάχνει νόμους αρκεί να είναι σωστοί και να εφαρμόζονται.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κινέζε,

τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αν κάποιος θέλει να γράψει ο,τιδήποτε ΑΝΩΝΥΜΑ αλλά παράλληλα, δυστυχώς, να συκοφαντεί μπορεί ο οποιοσδήποτε, ό,τι νόμο κι αν έχει στα χέρια του, να τον βρει; Να σου πω ποιες είναι οι πιθανότητες; Ελάχιστες έως μηδενικές (υπό προϋποθέσεις). Τώρα για τα περι νόμων μάλλον δεν είχαν δουλειά να κάνουν !!! και βρήκαν...

troktiko -fan είπε...

Σταμάτησε την λειτουργεία του από τις 2 το μεσημέρι το "troktiko", το μεγαλύτερο ελληνικό blog. Η είδηση επιβεβαιώνεται και από την συντακτική ομάδα του blog. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες ασκήθηκε μύνηση στο "troktiko" (άγνωστο από ποιον μέχρι στιγμής), ενώ αναμένετε ανακοίνωση της συντακτικής ομάδας την επόμενη ώρα.Το αρχικό μήνυμα του Blogger έγραφε πριν 40 λεπτά: Αυτό το ιστολόγιο βρίσκεται υπό εξέταση λόγω πιθανής παράβασης των Όρων Υπηρεσιών Blogger και η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο στους συντάκτες. Πριν λίγα λεπτά το μύνημα άλλαξε, γράφοντας ότι "το ιστολόγιο παραβιάζει τους όρους Υπηρεσιών του Blogger".1Σταμάτησε την λειτουργεία του από τις 2 το μεσημέρι το "troktiko", το μεγαλύτερο ελληνικό blog. Η είδηση επιβεβαιώνεται και από την συντακτική ομάδα του blog. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες ασκήθηκε μύνηση στο "troktiko" (άγνωστο από ποιον μέχρι στιγμής), ενώ αναμένετε ανακοίνωση της συντακτικής ομάδας την επόμενη ώρα.Το αρχικό μήνυμα του Blogger έγραφε πριν 40 λεπτά: Αυτό το ιστολόγιο βρίσκεται υπό εξέταση λόγω πιθανής παράβασης των Όρων Υπηρεσιών Blogger και η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο στους συντάκτες. Πριν λίγα λεπτά το μύνημα άλλαξε, γράφοντας ότι "το ιστολόγιο παραβιάζει τους όρους Υπηρεσιών του Blogger".

Ανώνυμος είπε...

Το troktiko.blogspot.com επανήλθε αφού οι ιδιοκτήτες του αναγκάστηκαν να εμφανιστούν αυτοπροσώπως στη ΓΑΔΑ για μήνυση εξύβρισης που τους υποβλήθηκε. Aναμενόμενο ήταν αφού θα αρχίσουν να σφίγγουν οι κώ..οι σιγά-σιγά. Σιγά μην άφηναν οι δικαστές και το σύστημα τα μπλογκς εκτός ελέγχου...

Ανώνυμος είπε...

Πέρα από το "κακό" σύστημα και τα λοιπά ιδεολογήματα, κάποιος έλεγχος στα blogs χρειάζεται... έχει παραγίνει το κακό και είναι εμφανής πλέον η κατάχρηση της ιντερνετικής ελευθερίας.